a ako i to ne prodje onda nas mogu izvuci kao lucky winnere. wild card pozivnicaRtrnOfSalisbury wrote:... znaci bih kao treceplasirana ide u baraz i ako ne projde ondak ima jos jednu sansu preko lige nacija
Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#526 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
-
Tipicoti
#527 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Liga Nacija je baraz. Ako budemo treci onda preko Lige nacije imamo sansu ici na EP.Ali od toga nema nista jer mi mentalno nismo jaki da dobijemo neku ekipu u tzv. barazu.RtrnOfSalisbury wrote:... znaci bih kao treceplasirana ide u baraz i ako ne projde ondak ima jos jednu sansu preko lige nacija
- dječak sa šibicama
#528 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
To je prednost igranja u B ligi nacija, sad da se igra baraz imas protivnike Austriju, Vels i meni se cini Rumunija.
Da si u A ligi nacija, danas bi igrao sa Portugalom, Svicarskom, Islandom ili Holandijom, po sadasnjem stanju stvari
Srbija ce iz C lige imati jos laksi baraz ako ne prodju u kvalifikacijama, dok ce se iz D lige na EP plasirati Kosovo recimo ili Gruzija, Bjelorusija.
Ako se Liga nacija bude igrala i prije narednog EP, a BiH je sad u A ligi, onda zaboravis taj baraz jer ako bilo ko od jakih ekipa kiksne u kvalifikacijama, eto njega u barazu. Vec sad recimo Portugal visi ko luster, ni jedne pobjede nemaju, moraju Srbiju dobiti u Beogradu ako se misle vratiti u igru.
Da si u A ligi nacija, danas bi igrao sa Portugalom, Svicarskom, Islandom ili Holandijom, po sadasnjem stanju stvari
Srbija ce iz C lige imati jos laksi baraz ako ne prodju u kvalifikacijama, dok ce se iz D lige na EP plasirati Kosovo recimo ili Gruzija, Bjelorusija.
Ako se Liga nacija bude igrala i prije narednog EP, a BiH je sad u A ligi, onda zaboravis taj baraz jer ako bilo ko od jakih ekipa kiksne u kvalifikacijama, eto njega u barazu. Vec sad recimo Portugal visi ko luster, ni jedne pobjede nemaju, moraju Srbiju dobiti u Beogradu ako se misle vratiti u igru.
- nadžak
#529 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Gledam ovaj pregled preostalih utakmica i ne mogu da vjerujem da jedna Finska može do kraja da sve odradi kako treba, bez ijednog kiksa!
Ta ista Finska se nikad nije plasirala ni na jedno veliko takmičenje i sad odjednom imaju u džepu drugo mjesto u grupi i plasman na EURO.
To mi više izgleda da im se potrefila nafaka da dobiju ovakvu grupu, tačnije, da im se potrefi forma suparnika u grupi takva kakva jeste. Italija je na prvom mjestu, to nema sumnje ali mi i Grčka u velikom padu a na papiru smo jači od njih. Finska to koristi i gazi naprijed. Reklo bi se, nije Finska toliko dobra koliko su drugi loši!
Ali, po meni nema teorije da do kraja ostvare sve kako je idealno za njih, ipak nisu oni jedna Njemačka ili Španija.
Dakle, nama treba samopouzdanja i rada i idemo mi na to drugo mjesto akoBogda. Nadam se da će momci dobro zapeti pa se onda možemo nadati i rezultatu. Kao što reče onaj komentator na Sportklubu, "vrijeme je i da ekipu BiH konačno pogleda sreća, koju ama baš nikako nisu imali u početku ovih kvalifikacija za EURO".
Ne zaboravite, utakmica Armenija-BiH je u čudnih 15:00 sati u Nedjelju!
https://www.livescore.com/euro/qualification-group-j/
Ta ista Finska se nikad nije plasirala ni na jedno veliko takmičenje i sad odjednom imaju u džepu drugo mjesto u grupi i plasman na EURO.
To mi više izgleda da im se potrefila nafaka da dobiju ovakvu grupu, tačnije, da im se potrefi forma suparnika u grupi takva kakva jeste. Italija je na prvom mjestu, to nema sumnje ali mi i Grčka u velikom padu a na papiru smo jači od njih. Finska to koristi i gazi naprijed. Reklo bi se, nije Finska toliko dobra koliko su drugi loši!
Ali, po meni nema teorije da do kraja ostvare sve kako je idealno za njih, ipak nisu oni jedna Njemačka ili Španija.
Dakle, nama treba samopouzdanja i rada i idemo mi na to drugo mjesto akoBogda. Nadam se da će momci dobro zapeti pa se onda možemo nadati i rezultatu. Kao što reče onaj komentator na Sportklubu, "vrijeme je i da ekipu BiH konačno pogleda sreća, koju ama baš nikako nisu imali u početku ovih kvalifikacija za EURO".
Ne zaboravite, utakmica Armenija-BiH je u čudnih 15:00 sati u Nedjelju!
https://www.livescore.com/euro/qualification-group-j/
- turbofolk
#530 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Ne moramo biti treći. Možemo biti i zadnji u grupi, mi smo baraž već obezbijedili. Nema drugog baraža osim ovog kroz Ligu Nacija. Na Euro ide ukupno 24 ekipe i to 20 ekipa direktno iz 10 grupa, po dva prva. Ostala četiri dobit će se nakon playoffa iliti baraža Lige Nacija. I taj baraž se ne igra po dosadašnjem sistemu da izbaciš jednu reprezentaciju u dvije utakmice, ne. Da bi se plasirao na Euro moraš savladat dva protivnika, jednog u polufinalu playoffa, drugog u finalu. Tako u svakoj Ligi: A, B, C i DRtrnOfSalisbury wrote:... znaci bih kao treceplasirana ide u baraz i ako ne projde ondak ima jos jednu sansu preko lige nacija
Finska je, recimo, takođe obezbijedila playoff u ligi C. Tako da i oni u okviru lige C imaju šansu uhvatit Euro, ako (ne ako , nego kad
-
ja71
#531 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Nije to baš tako jer ako se svi iz A lige nacija kvalifikuju direktno, što će vjerojatno biti slučaj, onda se grupe miješaju. U stvari se nikada ne zna na koga ćeš kasnije u "baražu" naletiti.dječak sa šibicama wrote:To je prednost igranja u B ligi nacija, sad da se igra baraz imas protivnike Austriju, Vels i meni se cini Rumunija.
....
-
RtrnOfSalisbury
#532 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
mescini da je ovo najbolja varijanta za bih, to preko vajld kard. steta sto nema baraz(a) jer ako ga bih ne prodje onda ide u baraz lige nacija a ako ni to onda vajld kard i zutislav ostaje selektor, svi zadovoljniizvrsni direktor wrote:a ako i to ne prodje onda nas mogu izvuci kao lucky winnere. wild card pozivnicaRtrnOfSalisbury wrote:... znaci bih kao treceplasirana ide u baraz i ako ne projde ondak ima jos jednu sansu preko lige nacija
- Bosanski_kralj
#533 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Nemojte molim vas opet otvarati raspravu o Ligi nacija. Kad se samo sjetim kakve su se rasprave ovdje vodile oko toga. 
- House
#534 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Tipicoti wrote:Jos 15 bodova je u igri

- House
#535 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
još ne znam kako raspala finska dolazi do bodova
- turbofolk
#536 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Da, ali kao osvajač grupe unutar jedne lige (a BiH to jeste unutar lige B) ne možeš se sastat sa protivnikom iz jače lige. To može zakačiti samo ove koji su unutar Lige Nacija u svojoj grupi bili drugi ili treći, a eto uhvatit će Baraž jer je prvi iz njihove grupe u Ligi Nacija izborio plasman kroz ove sad kvalifikacije. Teoretski je, dakle, moguće da se 10 od 12 reprezentacija iz lige B plasira sad kroz ove kvalifikacije. Teško, ali moguće je. I na primjer, BiH i recimo, S. Irska su one dvije koje nisu uspjele kroz sadašnje kvalifikacije uhvatiti Euro. Njima će se u baražu pridružiti sljedeće dvije po kvalitetu iz Lige C, ali ne one koje su osvajači svojih grupa u Ligi C. U tom slučaju bi Liga C dala 6 reprezentacija u playoff, jer Liga B daje samo dvije. Komplikovano jest, ali tako je.ja71 wrote:Nije to baš tako jer ako se svi iz A lige nacija kvalifikuju direktno, što će vjerojatno biti slučaj, onda se grupe miješaju. U stvari se nikada ne zna na koga ćeš kasnije u "baražu" naletiti.dječak sa šibicama wrote:To je prednost igranja u B ligi nacija, sad da se igra baraz imas protivnike Austriju, Vels i meni se cini Rumunija.
....
Helem. Bit ćemo drugi, a Finci nek misle o baražu
- Logovan
#537 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Možda zato što nisu "raspali"?House wrote:još ne znam kako raspala finska dolazi do bodova
- House
#538 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
ma smiješna ekipa, oca mi.Logovan wrote:Možda zato što nisu "raspali"?House wrote:još ne znam kako raspala finska dolazi do bodova
- kamberovica polje
#539 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Imaju dobrog napadača i igraju disciplinovano.House wrote:ma smiješna ekipa, oca mi.Logovan wrote:Možda zato što nisu "raspali"?House wrote:još ne znam kako raspala finska dolazi do bodova
Nas su uzeli na naše podcjenjivanje i iskreno sumnjam da se do kraja neće okliznuti.
- Logovan
#540 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Jesu smiješni individualno, ali kao ekipa su dobri, svi složni, svi daju sve od sebe, disciplinovana igra, željni pobjeda, dobrih rezultata i plasmana, itd. Završit će ispred nas ako ostanu ovakvi kakvi su trenutno.House wrote:ma smiješna ekipa, oca mi.Logovan wrote:Možda zato što nisu "raspali"?House wrote:još ne znam kako raspala finska dolazi do bodova
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#541 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Finci su novi Island
... Ja sve čekam da mi postanemo novi Island
- avetinja
#542 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Također, iako mi uopšte nije jasno kako sve funkcioniše.Bosanski_kralj wrote:Nemojte molim vas opet otvarati raspravu o Ligi nacija. Kad se samo sjetim kakve su se rasprave ovdje vodile oko toga.
-
Crvena Tifoza
#543 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
parappa wrote:Finci su novi Island
Mi smo u Brazilu bili na putu da budemo ‘Island’, ali....
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#544 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
znam zato jos cekamCrvena Tifoza wrote:parappa wrote:Finci su novi Island
nije bio ofsajd
-
Crvena Tifoza
#545 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
parappa wrote:znam zato jos cekamCrvena Tifoza wrote:parappa wrote:Finci su novi Island
nije bio ofsajd
Načekat ćeš se i ti, i mi....
- p206
#546 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Finci 12 bodova
Finland v Italy 0
Bosnia and Herzegovina v Finland 0
Finland v Armenia 3
Finland v Liechtenstein 3
Greece v Finland 1
total 19
---------------------------------------------------------------------
Mi: 7 bodova
Armenia v Bosnia and Herzegovina 3
Bosnia and Herzegovina v Finland 3
Greece v Bosnia and Herzegovina 1
Bosnia and Herzegovina v Italy 1
Liechtenstein v Bosnia and Herzegovina 3
total 18
znači ni odlična serija (nemogućih) rezultata nas ne vadi iz govana, jer oni moraju samo uzeti jedan bod u Grčkoj
piši propalo
UEFA molim vas ne stavljajte nas više sa Grcima (pravim i kiparskim) u grupu
Finland v Italy 0
Finland v Armenia 3
Greece v Finland 1
total 19
total 18
znači ni odlična serija (nemogućih) rezultata nas ne vadi iz govana, jer oni moraju samo uzeti jedan bod u Grčkoj
piši propalo
-
Tipicoti
#547 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
CRVENI KARTON PJANICA PROTIV GRCKE !!!
Taj crveni nas je kostao ovih kvalifikacija, vodili smo 2:1(a trebali smo 5:0) imali 6 bodova vec upisanih...
Zbog tog kartona Pjanic nije igrao u Finskoj i tu smo izgubili sljedeca 3 vazna boda.
Mi smo sada trebali imati 12 bodova, a Finska 9.
Realno, Finska ima 5 bodova vise i laksi raspored utakmica do kraja. Mi moramo svih 5 utakmica dobiti i nadati se da Finska izgubi protiv Italije ili Grcke.
Crveni karton nas sjeba odmah u startu...
Taj crveni nas je kostao ovih kvalifikacija, vodili smo 2:1(a trebali smo 5:0) imali 6 bodova vec upisanih...
Zbog tog kartona Pjanic nije igrao u Finskoj i tu smo izgubili sljedeca 3 vazna boda.
Mi smo sada trebali imati 12 bodova, a Finska 9.
Realno, Finska ima 5 bodova vise i laksi raspored utakmica do kraja. Mi moramo svih 5 utakmica dobiti i nadati se da Finska izgubi protiv Italije ili Grcke.
Crveni karton nas sjeba odmah u startu...
- avetinja
#548 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Pobijedimo Grčku i(li) Italiju i zdravo.p206 wrote:Finci 12 bodova
Finland v Italy 0
Finland v Armenia 3
Greece v Finland 1
total 19
total 18
piši propalo
-
El_comadante
#549 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
štp kažu utakmica po utakmica, da vidimo prvo protiv Armenija šta če biti i kako če završiti Finska Italija. ak otu šta fincu urade osvajanje boda nama če biti automatski teže biti na poziciji 2
- Edin H.
#550 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije
Evis stigose moji jarani u Armeniju, prvo let do Moskve, pa onda cetiri sata do Jerevana