Zar se tamo kod tebe ne kaže auf Wiedersehen ?seln wrote:Pa, onda... allahemanet!Novak20 wrote:
Ima li razloga da se ne slavi ?
Hrvatska je već u NATO i EU, a s njom praktično i Hercegovci sa putovnicama.
Ugroženost Hrvata - istine i zablude
-
Novak20
#526 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
- BHCluster
- seln
#528 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ja to na turskom, da bolje razumijete.Novak20 wrote:Zar se tamo kod tebe ne kaže auf Wiedersehen ?seln wrote:Pa, onda... allahemanet!Novak20 wrote:
Ima li razloga da se ne slavi ?
-
Novak20
#529 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Danke, danke.seln wrote:
Ja to na turskom, da bolje razumijete.
- mO k3
#530 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Legitimno ugroženi 
- seln
#531 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Bir şey değil!Novak20 wrote:Danke, danke.seln wrote:
Ja to na turskom, da bolje razumijete.
-
Lug
#532 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
pa eto pitam samo s obzirom da se lizete sa onima koji ne bi u Nato, pa mi malo objasni tu vratolomiju.. ne vidim ni jedne osude ni podrske iz tog dijela BiH. Dodik vam najdrazi politicar i licnost svake godine.. Kolindino priblizavanje Rusiji, pa sredjivanje da Rusi udju u privredne grane Hercegovine.. ko ce tu zaplakati, koga ce te zaHebati?Novak20 wrote:Ima li razloga da se ne slavi ?Lug wrote:Hocel` se slaviti ulazak BiH u Nato u Hercegovini?
-
Hafis
#533 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Da pokušam skontati.Lug wrote:pa eto pitam samo s obzirom da se lizete sa onima koji ne bi u Nato, pa mi malo objasni tu vratolomiju.. ne vidim ni jedne osude ni podrske iz tog dijela BiH. Dodik vam najdrazi politicar i licnost svake godine.. Kolindino priblizavanje Rusiji, pa sredjivanje da Rusi udju u privredne grane Hercegovine.. ko ce tu zaplakati, koga ce te zaHebati?Novak20 wrote:Ima li razloga da se ne slavi ?Lug wrote:Hocel` se slaviti ulazak BiH u Nato u Hercegovini?
Slavi se otvaranje početka procesa pristupanja NATO, a opet s druge strane imamo situaciju da se punopravne članice NATO ovisdno o svojim interesima mogu slobodno približavati Rusiji koliko im je volja.
Ne kontam. Znači, ako bi BiH kojim slučajem i ušla u NATO, mogla bi se približavati Rusiji, Kini Mozambiku, Srbiji...bilo kome, ovisno o interesima.
Ili imaju neka pravila?
U stvari na pogrešnom forumu postavljam pitanje...a tek naslov teme
- 512MB
#534 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Hafisaga, vidil ti onog Kovacevica na sjednici sa hambasadorima, posto coek vazan hebo li ga otac... kako se sjecam ne mirises ga nesto 
-
Hafis
#535 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Eee, kad smo mi to proslavljali, još dok su u Sarajevu pred ambasadama bili oni beskonačni redovi za vize.Novak20 wrote:Ima li razloga da se ne slavi ?Lug wrote:Hocel` se slaviti ulazak BiH u Nato u Hercegovini?
Jebat ga, prvi put je najslađe...a i kome je više do slavlja na ovom kijametu.
-
Novak20
#536 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
A šta tu mogu BiH Hrvati kojima Bošnjaci nameću predstavnike i koji su se o svom političkom jadu zabavili ? Mogli su Silajdžić, Bakir i Komšo davno pokrenuti zahtjev za pridruživanje EU ali nisu. Zašto to prepustiše Čoviću ?Lug wrote:pa eto pitam samo s obzirom da se lizete sa onima koji ne bi u Nato, pa mi malo objasni tu vratolomiju.. ne vidim ni jedne osude ni podrske iz tog dijela BiH. Dodik vam najdrazi politicar i licnost svake godine.. Kolindino priblizavanje Rusiji, pa sredjivanje da Rusi udju u privredne grane Hercegovine.. ko ce tu zaplakati, koga ce te zaHebati?Novak20 wrote:Ima li razloga da se ne slavi ?Lug wrote:Hocel` se slaviti ulazak BiH u Nato u Hercegovini?
Ponavljam, laHko je laprdati bez argumenata. Čuj, Dodik najdraži političar i ličnost svake godine i Kolindino približavanje Rusiji. Jesi li to pravio kakvu anketu ili znaš da je Dodik dobio kakvo priznanje od Hrvata ? Ovaj spin o Rusiji mi je otrao uši. U globalnom svijetu svako gleda da mu ekonomija preživi i sarađuje koliko mora. Hrvatska, koja nikada nije imala neke posebne veze sa Rusijom i nema razloga da ih ima, je spremna napraviti terminal za plin da ne bi bila ovisna od Rusije, a BiH još uvijek moljaka Ruse da ne zavrću plin radi 100 miliona duga od rata. O saradnji sa Turskom da ne pričam.
Činjenice su da R H ima članstvo NATO i EU kao i to da politika BiH Hrvata slijede politiku R H u tom smislu radi olakšane regionalne i svake druge saradnje. Kao što i RS slijedi politiku Srbije. Da Srbija kaže da ide u NATO, RS ne bi imala ništa protiv.
Jedini ko je mutan u pridruživanju EU je bošnjačka politika. Bi u NATO ali sumnjam da bi u EU i da im se ponudi na tacni.
- horkesh
#537 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Čemu to šegačenje s bosanskim jezikom? Nije dovoljno što se u HDZ-ovskim kantonima nameće "bošnjački", umjesto "bosanski", nego još malo i da se ismijavamo?Novak20 wrote:
Ponavljam, laHko je laprdati bez argumenata.
Mogu ja govoriti i lahko i mehko ako hoću, a i ne moram - važno je da je to moje pravo.
Šta se to tebe, kog vraga, tiče? Je li ti ga neko nameće? Što ti ovo treba?
-
Novak20
#538 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
horkesh wrote:Čemu to šegačenje s bosanskim jezikom? Nije dovoljno što se u HDZ-ovskim kantonima nameće "bošnjački", umjesto "bosanski", nego još malo i da se ismijavamo?Novak20 wrote:
Mogu ja govoriti i lahko i mehko ako hoću, a i ne moram - važno je da je to moje pravo.
Šta se to tebe, kog vraga, tiče? Je li ti ga neko nameće? Što ti ovo treba?
Što si osjetljiv. Pravi demokrata. Pa napisao sam čitav post na bosanskom jeziku i opet ti nije pravo.
Odgovarao sam Lugu koji je napisao zadnju riječ "zaHebati" pa valjda podsvjesno i ja napisah "laHko".
-
kakavdanakneiskustvu
#539 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
kojim jezikom u bih pricaju jevreji?
- bilic
#540 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
ZASTAVA NIKAD DOSTA ... UVIJEK NEGDJE FALE ...
- mO k3
#541 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Bio si brzi od mene bas to isto krenu da napišemkakavdanakneiskustvu wrote:kojim jezikom u bih pricaju jevreji?
-
Novak20
#542 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Bosanskim, hrvatskim, srpskim, engleskim, ladino zna malo ko.kakavdanakneiskustvu wrote:kojim jezikom u bih pricaju jevreji?
Umjesto da si čestitao Hanuku nama Jevrejima ti dosađuješ bezveznim pitanjima.
- mO k3
#543 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Jesi siguran da si danas jevrej ?Novak20 wrote:Bosanskim, hrvatskim, srpskim, engleskim, ladino zna malo ko.kakavdanakneiskustvu wrote:kojim jezikom u bih pricaju jevreji?
-
kakavdanakneiskustvu
#544 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
ma ti vjerski praznici mene ne interesuju baš,ko još vjeruje u te gluposti
- bilic
#545 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Novak20 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:kojim jezikom u bih pricaju jevreji?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bosanskim, hrvatskim, srpskim, engleskim, ladino zna malo ko.![]()
![]()
![]()
![]()
,
-
Novak20
#546 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Barem nisam papagaj.mO k3 wrote:Jesi siguran da si danas jevrej ?Novak20 wrote:Bosanskim, hrvatskim, srpskim, engleskim, ladino zna malo ko.kakavdanakneiskustvu wrote:kojim jezikom u bih pricaju jevreji?
- horkesh
#547 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ha-ha, kako si duhovit. Na post odgovaraš gomilom smajlija i konstatacijom "što si osjetljiv". Wow, na nivou trećeg razreda srednje, već ni u četvrtom ovo ne bi prolazilo.Novak20 wrote:horkesh wrote:Čemu to šegačenje s bosanskim jezikom? Nije dovoljno što se u HDZ-ovskim kantonima nameće "bošnjački", umjesto "bosanski", nego još malo i da se ismijavamo?Novak20 wrote:
Šta se to tebe, kog vraga, tiče? Je li ti ga neko nameće? Što ti ovo treba?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Što si osjetljiv. Pravi demokrata. Pa napisao sam čitav post na bosanskom jeziku i opet ti nije pravo.
Odgovarao sam Lugu koji je napisao zadnju riječ "zaHebati" pa valjda podsvjesno i ja napisah "laHko".
No, kad si već odlučio glumiti neku nadmoć i šprdati se, nema problema.
Ne vidim ni ja zašto si ti osjetljiv što je Komšić izabran. Ha ja. Stvarno svašta od tebe. Ljudi koji su za njega glasali su to uradili podsvjesno.
Joj, jest ovo lako. Od sada se ovako može na svaki post ovdje ovako odgovoriti - milina!
Naravno da sam demokrata, za razliku od nacionalkrata poput tebe. A da, zaboravio sam da je sad popularno šprdati se s "građanstvom", "multikulturom" i "demokratijom" u određenim krugovima.
- mO k3
#548 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Još nisiNovak20 wrote:
Barem nisam papagaj.
Prevrtljiv si ti , nikada se nezna kod tebe , ali kako god prvo si bio bosanski katolik pa jevrej opet mislim da nisi ni jedan od njih nego bosanski pravoslavac ....
-
Novak20
#549 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Iskreno sam se nasmijao tvojoj reakciji na moje "laHko". Ne ljuti se i ne kvari ovako lijep dan.horkesh wrote:Ha-ha, kako si duhovit. Na post odgovaraš gomilom smajlija i konstatacijom "što si osjetljiv". Wow, na nivou trećeg razreda srednje, već ni u četvrtom ovo ne bi prolazilo.Novak20 wrote:horkesh wrote:
Čemu to šegačenje s bosanskim jezikom? Nije dovoljno što se u HDZ-ovskim kantonima nameće "bošnjački", umjesto "bosanski", nego još malo i da se ismijavamo?
Šta se to tebe, kog vraga, tiče? Je li ti ga neko nameće? Što ti ovo treba?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No, kad si već odlučio glumiti neku nadmoć i šprdati se, nema problema.
Ne vidim ni ja zašto si ti osjetljiv što je Komšić izabran. Ha ja. Stvarno svašta od tebe. Ljudi koji su za njega glasali su to uradili podsvjesno.
Joj, jest ovo lako. Od sada se ovako može na svaki post ovdje ovako odgovoriti - milina!![]()
Naravno da sam demokrata, za razliku od nacionalkrata poput tebe. A da, zaboravio sam da je sad popularno šprdati se s "građanstvom", "multikulturom" i "demokratijom" u određenim krugovima.
Pročitaj šta si sve iskonstruisao i imputirao tim bezveznim povodom nekad kad budeš bolje volje.
-
Novak20
#550 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
mO k3 wrote:Još nisiNovak20 wrote:
Barem nisam papagaj.![]()
Prevrtljiv si ti , nikada se nezna kod tebe , ali kako god prvo si bio bosanski katolik pa jevrej opet mislim da nisi ni jedan od njih nego bosanski pravoslavac ....
Kad sam to bio bosanski katolik ?