Klikno sam na Ja, Ich will.vjesticanametli wrote:http://www.taz.de/!5544013/
Sta sad?
HAVANA wrote:Bice akobogda.Promijeni planetu,idi gdje je bolje placeno.Fudo387 wrote:Boba mi fali za tu cifru.HAVANA wrote:Evo imamo puno dijaspore a i oni poznanika.Nek se javi neko ko dobije 6000 eura na ruke i nek nam kaze sta radi.Il znaju li nekoga od prijatelja.Ako znaju,koji je postotak tih ljudi?
Astronaut.
nula ti faliFudo387 wrote:Boba mi fali za tu cifru.HAVANA wrote:Evo imamo puno dijaspore a i oni poznanika.Nek se javi neko ko dobije 6000 eura na ruke i nek nam kaze sta radi.Il znaju li nekoga od prijatelja.Ako znaju,koji je postotak tih ljudi?
Astronaut.
Ne fali, truNpa mi.uglavnomja wrote:nula ti faliFudo387 wrote:Boba mi fali za tu cifru.HAVANA wrote:Evo imamo puno dijaspore a i oni poznanika.Nek se javi neko ko dobije 6000 eura na ruke i nek nam kaze sta radi.Il znaju li nekoga od prijatelja.Ako znaju,koji je postotak tih ljudi?
Astronaut.![]()
Ma i nije neka cifra.mousstapha wrote:Nisam siguran u tacan iznos, ali rekao bih da je to za ljude u IT-u, a koji rade kao Freelanceri u nekoj jakoj firmi. Poznajem jednog koji tako radi kao Lead Developer u Porscheu i tako je povuko za sobom i zenu i njenu sestru. Koliko mu ostane nakon poreza i koliko ima ostalih izdataka i koliko tu poslovnog rizika ima nisam siguran, ali sam siguran da ozbiljne pare uzima.HAVANA wrote:Evo imamo puno dijaspore a i oni poznanika.Nek se javi neko ko dobije 6000 eura na ruke i nek nam kaze sta radi.Il znaju li nekoga od prijatelja.Ako znaju,koji je postotak tih ljudi?
Drugi normalan nacin ne vjerujem da ima. Zato su potrebne neke rukovodece funkcije sa bonusima. 6000 je ozbiljna lova, nije to za obicne smrtnike dostupno.
Kad za drugog radis,ogromna cifra.Bas jeben moras biti.madner wrote:Ma i nije neka cifra.mousstapha wrote:Nisam siguran u tacan iznos, ali rekao bih da je to za ljude u IT-u, a koji rade kao Freelanceri u nekoj jakoj firmi. Poznajem jednog koji tako radi kao Lead Developer u Porscheu i tako je povuko za sobom i zenu i njenu sestru. Koliko mu ostane nakon poreza i koliko ima ostalih izdataka i koliko tu poslovnog rizika ima nisam siguran, ali sam siguran da ozbiljne pare uzima.HAVANA wrote:Evo imamo puno dijaspore a i oni poznanika.Nek se javi neko ko dobije 6000 eura na ruke i nek nam kaze sta radi.Il znaju li nekoga od prijatelja.Ako znaju,koji je postotak tih ljudi?
Drugi normalan nacin ne vjerujem da ima. Zato su potrebne neke rukovodece funkcije sa bonusima. 6000 je ozbiljna lova, nije to za obicne smrtnike dostupno.
Realnije je da se jave svi koji imaju preko 1500 eura netto platu i oni koji primaju ispod tog iznosa da vidimo gdje je vecina i da malo uvidimo insomnijine bajke o bijafri u EU i teskoci zivljenja u istoj.HAVANA wrote:Evo imamo puno dijaspore a i oni poznanika.Nek se javi neko ko dobije 6000 eura na ruke i nek nam kaze sta radi.Il znaju li nekoga od prijatelja.Ako znaju,koji je postotak tih ljudi?
O tome pricam...madner wrote:Zajebavam se, naravno da je ogromna cifra. Moras nekome zaraditi circa 20 000 da ti izadjes 6000.
Evo ja cu se otvoriti:mirsek wrote:Realnije je da se jave svi koji imaju preko 1500 eura netto platu i oni koji primaju ispod tog iznosa da vidimo gdje je vecina i da malo uvidimo insomnijine bajke o bijafri u EU i teskoci zivljenja u istoj.HAVANA wrote:Evo imamo puno dijaspore a i oni poznanika.Nek se javi neko ko dobije 6000 eura na ruke i nek nam kaze sta radi.Il znaju li nekoga od prijatelja.Ako znaju,koji je postotak tih ljudi?
Ja imam rođaka u Norveškoj. Mašinski inžinjer, magistar, 14 godina radnog iskustva, radi kao šef u nekoj firmi, nešto oko naftnih platformi. I nema 6000 eura platu na ruke.HAVANA wrote:Evo imamo puno dijaspore a i oni poznanika.Nek se javi neko ko dobije 6000 eura na ruke i nek nam kaze sta radi.Il znaju li nekoga od prijatelja.Ako znaju,koji je postotak tih ljudi?
Ma cuga ...HAVANA wrote:Taman za dobrog zivota u norveskoj.Da cuga i pusi, ne bi mu moglo bit.
Ko je Alma Zadic?pirmin wrote:Alma Zadic zaradjuje preko 6k.
+1Fudo387 wrote:Ko je Alma Zadic?pirmin wrote:Alma Zadic zaradjuje preko 6k.
Prva bosanka u austrijskom parlamentu._BataZiv_0809 wrote:+1Fudo387 wrote:Ko je Alma Zadic?pirmin wrote:Alma Zadic zaradjuje preko 6k.