Eto i jos se raspravlja. Jos da dodam da nije isto ulaziti na neki veliki kruzni kao sto je onaj na stupu i ovi manji sto ih ima svuda, bez obzira sto su dvije trake. Mozda je ovaj snimac mogao na stupu ovako uletiti jer ima vise prostora za manevrisanje, ali na ovom gdje je uletio ko kamikaza, nema sanse jer je malo falilo da udari ljude koji su vec bili u kruznom i isli svojim (ispravnim putem jer imaju po dvije trake i u kruznom i van kruznog).
Kruzni tok
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#526 Re: Kruzni tok
Nisam vidio da je covjek napisao
. Procitao samo proslu stranicu.
Eto i jos se raspravlja. Jos da dodam da nije isto ulaziti na neki veliki kruzni kao sto je onaj na stupu i ovi manji sto ih ima svuda, bez obzira sto su dvije trake. Mozda je ovaj snimac mogao na stupu ovako uletiti jer ima vise prostora za manevrisanje, ali na ovom gdje je uletio ko kamikaza, nema sanse jer je malo falilo da udari ljude koji su vec bili u kruznom i isli svojim (ispravnim putem jer imaju po dvije trake i u kruznom i van kruznog).
-
ek0
#527 Re: Kruzni tok
Ne vjerujem da ćeš lako dokazati da se ovo odigralo ovako kako se i odigralo, a ne da su se npr. obojica uključila na ulazu na kojem se uključio kamerman (ili na ulazu prije) i da ga je BMW "isjekao" odmah na ovom istom izlazu gdje BMW ima pravo produžiti pravo. A uz pretpostavku da su obojica ušla u kružni tok istovremeno, u svakoj mogućoj situaciji je onaj u unutrašnjoj traci kriv. Mišljenja sam da bi u slučaju udesa BMW "zaplatio" iako nije ni kriv ni dužan. Bila bi slična situacija kao na ovom videu ispod.channel10 wrote: Ko kaze da bi BMW bio kriv? Ovaj sto snima bi bio kriv jer ukoliko nema kamera, imaju ocevici. Ukoliko i njih nema, po pozicija auta se vidi ko je prije usao u kruzni i shodno tome bi ovaj sto je tek usao bio kriv! Jbt zar se jos raspravljate oko ovoga? Zar nema niko da pita nekog instruktora ili saobracajca=
EDIT: Tek sad vidim da ovaj video iznad može poslužiti i upravo ovima što tvrde da imaš pravo ući u vanjsku bez da propustiš automobile u unutrašnjoj.
Po njima se ovaj desni bijeli automobil trebao zaletiti u vanjsku i nastaviti pravo bez obzira na ova vozila koja su već u kružnom toku u srednjoj traci.
-
channel10
#528 Re: Kruzni tok
Eto ovo se desava kad hoces vanjskom na treci izlaz. Sasjeces sve i boli te taki. Dobijes sjeban auto+kaznu.
Da je ovako nas snimac stao i pustio ona dva auta, ne bi bilo potrebe za ovom raspravom.
A da je doslo do sudara, budi siguran da bi snimac bio kaznjen. Eto neka pita saobracajca, ko je danas pitao, da je doslo do sudara, ko bi bio kriv?
Tacnije nema sta pitati, jer ako kaze da je snimac pogrijesio sto je ovo uradio, onda bi bio kriv i za sudar.
Da je ovako nas snimac stao i pustio ona dva auta, ne bi bilo potrebe za ovom raspravom.
A da je doslo do sudara, budi siguran da bi snimac bio kaznjen. Eto neka pita saobracajca, ko je danas pitao, da je doslo do sudara, ko bi bio kriv?
Tacnije nema sta pitati, jer ako kaze da je snimac pogrijesio sto je ovo uradio, onda bi bio kriv i za sudar.
- seoBIH
#529 Re: Kruzni tok
Nema kvalitetnih vozača kod nas i zato se svim silama trude opravdati da je na onom snimku kamerman uredan. Čak i da nije kršenje zakona, zdrav razum ti kaže sačekaj, propusti, pa se uključi, ili eventualno propusti ga da se isključi ispred tebe kada si se već uključio.
AL' jok, jebo sigurnost, jebo druge, ja i samo ja.
AL' jok, jebo sigurnost, jebo druge, ja i samo ja.
-
channel10
#530 Re: Kruzni tok
Evo ja sam preko nekoga dosao do jednog instruktora koji ima svoju autoskolu i covjek kaze da je kriv ovaj sto snima jer je morao sacekati ova dva auta sto su vec bili u kruznom.
Zavrsena rasprava nakon deset i vise stranica.
-
NediM17
#531 Re: Kruzni tok
Ma ništa to, mislim da je samo Ševal tu relevantan. 
- skafiskafsnjak
#532 Re: Kruzni tok
I moj prijatelj saobracajac isto rekao... al kazu nista to.channel10 wrote:Evo ja sam preko nekoga dosao do jednog instruktora koji ima svoju autoskolu i covjek kaze da je kriv ovaj sto snima jer je morao sacekati ova dva auta sto su vec bili u kruznom.
Samo diploma klix foruma vazi.
-
Throttle
#533 Re: Kruzni tok
Znači vi što tvrdite da je kamerman kriv pravite gužve na kružnim 
-
Horcrux
#534 Re: Kruzni tok
NediM17 wrote:Ma ništa to, mislim da je samo Ševal tu relevantan.
- skafiskafsnjak
#535 Re: Kruzni tok
Zov'te gaHorcrux wrote:NediM17 wrote:Ma ništa to, mislim da je samo Ševal tu relevantan.![]()
-
NediM17
#536 Re: Kruzni tok
Ševaleeee hodider, pos'o se otvorio.skafiskafsnjak wrote:Zov'te gaHorcrux wrote:NediM17 wrote:Ma ništa to, mislim da je samo Ševal tu relevantan.![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#537 Re: Kruzni tok
Kruzni tok je bio i ostao veca misterija od svemira... 
- skafiskafsnjak
#538 Re: Kruzni tok
Ja sam davno rekao... nama treba kruzne s jednom trakom praviti
- JavierBosnia
#539 Re: Kruzni tok
@channel A jesi ti uporan, ako si takav i sa zenama svaka picka je tvoja
Imas video iz Beograda gdje ti policajac na tebi razumljivom jeziku kaze, auto koji iz unutrasnje udari auto u vanjskoj traci je KRIV.
Al jok.. ne jebes ti to, nego jebes nas ovdje. Jel ti to fakat nije dovoljno sto ti covjek pred kamerama jasno kaze, a ti opet po svom?
Imas video iz Beograda gdje ti policajac na tebi razumljivom jeziku kaze, auto koji iz unutrasnje udari auto u vanjskoj traci je KRIV.
Al jok.. ne jebes ti to, nego jebes nas ovdje. Jel ti to fakat nije dovoljno sto ti covjek pred kamerama jasno kaze, a ti opet po svom?
- skafiskafsnjak
#540 Re: Kruzni tok
Pa jedna je stvar kad su vec u kruznom... ova dva su haman nailazila tu kad se ovaj BEZ STAJANJA ukljucio...JavierBosnia wrote:@channel A jesi ti uporan, ako si takav i sa zenama svaka picka je tvoja![]()
Al haj..forumski strucnjaci znaju bolje od policije ...
-
NediM17
#541 Re: Kruzni tok
Evo mi se javio Ševal. Ostavio je broj raĆuna u banKi, kaje joja da mu se uplati pa će se javiti na temu sa svojom eSpertizom. Do tada, reĆe mi, ne dajte da tema zamre. I još je rekNo da će se mnogi postiditi svog diskuSovanja na temi, naroĆito onaj neodgojeni i vulgarni, nesvršeni marketing menaĐer bez cohonesa, što piše pa briše. 
- muha_sa
#542 Re: Kruzni tok
sU zebnjom cekamo eSpertizuNediM17 wrote:Evo mi se javio Ševal. Ostavio je broj raĆuna u banKi, kaje joja da mu se uplati pa će se javiti na temu sa svojom eSpertizom. Do tada, reĆe mi, ne dajte da tema zamre. I još je rekNo da će se mnogi postiditi svog diskuSovanja na temi, naroĆito onaj neodgojeni i vulgarni, nesvršeni marketing menaĐer bez cohonesa, što piše pa briše.
-
NediM17
#543 Re: Kruzni tok
Sa posebnim osvrtom na tvoje ponašanje u kružnom toku i Hapliciranje šveCkih iskustava lokalno.muha_sa wrote:sU zebnjom cekamo eSpertizuNediM17 wrote:Evo mi se javio Ševal. Ostavio je broj raĆuna u banKi, kaje joja da mu se uplati pa će se javiti na temu sa svojom eSpertizom. Do tada, reĆe mi, ne dajte da tema zamre. I još je rekNo da će se mnogi postiditi svog diskuSovanja na temi, naroĆito onaj neodgojeni i vulgarni, nesvršeni marketing menaĐer bez cohonesa, što piše pa briše.
- beni-bu-man
#544 Re: Kruzni tok
Po ZOBS-u
- muha_sa
#545 Re: Kruzni tok
NediM17 wrote:Sa posebnim osvrtom na tvoje ponašanje u kružnom toku i Hapliciranje šveCkih iskustava lokalno.muha_sa wrote:sU zebnjom cekamo eSpertizuNediM17 wrote:Evo mi se javio Ševal. Ostavio je broj raĆuna u banKi, kaje joja da mu se uplati pa će se javiti na temu sa svojom eSpertizom. Do tada, reĆe mi, ne dajte da tema zamre. I još je rekNo da će se mnogi postiditi svog diskuSovanja na temi, naroĆito onaj neodgojeni i vulgarni, nesvršeni marketing menaĐer bez cohonesa, što piše pa briše.
blago je kazat da sam osupnut
ce cujemo šta Ševalefendum veli
-
channel10
#546 Re: Kruzni tok
Halo spanac, jesi li vidio koliki je onaj kružni tok? Nije isto na velikim gdje imaš prostora da se prestrojis i ovi naši mali. Na onom snimku je sve jasno bilo i rečeno vam je odmah na sedmoj, osmoj stranici, ali eto otimali ste se narednih 10,12 stranica. Valjda vam je vise jasno da je kamikaza kriva.JavierBosnia wrote:@channel A jesi ti uporan, ako si takav i sa zenama svaka picka je tvoja![]()
A to za krivicu, pitaj prvog saobracajca za sbb kbb jer bi ti moglo zatrebati kad uletis ko grlom u jagode sljedeći put na nekom kružnom. Eto ti gore i primjer izlaska vanjskom na treći izlaz, čisto da vidis sta te čeka kad tako nrsto pokušaš. Ja sam svoje završio.
- JavierBosnia
#547 Re: Kruzni tok
Veliki pozdrav za tebe odgojeniNediM17 wrote:Evo mi se javio Ševal. Ostavio je broj raĆuna u banKi, kaje joja da mu se uplati pa će se javiti na temu sa svojom eSpertizom. Do tada, reĆe mi, ne dajte da tema zamre. I još je rekNo da će se mnogi postiditi svog diskuSovanja na temi, naroĆito onaj neodgojeni i vulgarni, nesvršeni marketing menaĐer bez cohonesa, što piše pa briše.
Ebiga, nisu svi tastatura mangupi kao ti
- JavierBosnia
#548 Re: Kruzni tok
Pa nisi ti ni gledao snimak, ili si senilan pa zaboravio. Znao bi da je covjek objasnio i na onom manjem kruznom koji odgovara nasem opisu.channel10 wrote:Halo spanac, jesi li vidio koliki je onaj kružni tok? Nije isto na velikim gdje imaš prostora da se prestrojis i ovi naši mali. Na onom snimku je sve jasno bilo i rečeno vam je odmah na sedmoj, osmoj stranici, ali eto otimali ste se narednih 10,12 stranica. Valjda vam je vise jasno da je kamikaza kriva.JavierBosnia wrote:@channel A jesi ti uporan, ako si takav i sa zenama svaka picka je tvoja![]()
A to za krivicu, pitaj prvog saobracajca za sbb kbb jer bi ti moglo zatrebati kad uletis ko grlom u jagode sljedeći put na nekom kružnom. Eto ti gore i primjer izlaska vanjskom na treći izlaz, čisto da vidis sta te čeka kad tako nrsto pokušaš. Ja sam svoje završio.
A znas sta je najtuznije, jebo tog iz BG, kad ja znam ljude koji su ili udarili ili bili udareni na kruznom, a krivica je bila uvijek na onoga u unutrasnjoj traci.
Raspitaj se ti malo, kad vec neces nas da slusas ili jos bolje idi udari nekog kad si pametan tako i siguran u svoje tvrdnje
-
channel10
#549 Re: Kruzni tok
Ja nikog neću udariti jer znam pravila, a ti se malo pripazi ako voziš kao onaj kamerman i ako misliš da je on upravu.
-
NediM17
#550 Re: Kruzni tok
Fakat ne znam sto se javljas, kakve veze ovaj post ima s tobom. E sad jedino ako si se pronaso u opisu.JavierBosnia wrote:Veliki pozdrav za tebe odgojeniNediM17 wrote:Evo mi se javio Ševal. Ostavio je broj raĆuna u banKi, kaje joja da mu se uplati pa će se javiti na temu sa svojom eSpertizom. Do tada, reĆe mi, ne dajte da tema zamre. I još je rekNo da će se mnogi postiditi svog diskuSovanja na temi, naroĆito onaj neodgojeni i vulgarni, nesvršeni marketing menaĐer bez cohonesa, što piše pa briše.![]()
![]()
Ebiga, nisu svi tastatura mangupi kao ti
A to sto se tice tastatura mangupa ti probo ali te kratko drzala kuraz, cohonesi ko plivadoni. Napises pa obrises. Ali sam ipak bio malo brzi tako da je print screen tu. Pa ti nastavi...