Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post Reply
radostan dan

#526 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

The 51st State wrote:
radostan dan wrote:jebo te, to ste u pravu...navukli nas na -violetu-....latini pokvareni.
stanojka...tako će se zvati, ako bog da.
Jelte malo stid ovog coveka :o :D , mi pa mi pa mi, pa opet mi. Stan malo jebt
mene?
jok...
i ne citam sta pisete.
vidim, on sanja ruse i kineze, a neki od vas prekaljene isilovce.
samo nastavite...najjeftinija ste mi zabava, dok čekam mečeve na us open.
p206

#527 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by p206 »

japin_mutapi wrote:možda je ovo igra da istjeraju srbiju na čistac - da izađu sa prijedlogom bilo kakvim jer tako srbijai indirektno priznaje kosovo
napokon da neko ubode, Tači je jeben igrač
pustio priču o mijenjanju granica i ovi se primili, a nije ni bilo teško jer o tome sanjaju od kad znaju za sebe
spreca

#528 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

razuman_covjek wrote:Na Balkanu ce biti velikih sukoba. Kao sto lijepo rece ovaj sasvim ok covek92 ovdje nista nije rijeseno. Kosovo, Republika Srpska, Sandzak, Vojvodina, Presevska dolina, Albanci u Makedoniji, srbi u Vukovaru i CG itd. Sve se to moze vrlo lako zapaliti. Realno svi se naoruzavaju a najjaci su Hrvati tu i niko im nista ne moze. Srbi i Bosnjaci su tu negdje sa tim da Bosnjaci dosta ulazu u uvoz iskusnih boraca iz Sirije itd. Ono sto se krije je da ih je u BIH sve vise i vise cak neke procjene govore da ih ima oko 300 000 jer dolaze kao turisti a ne idu nazad kuci. Svi znamo zasto dolaze ovdje. Znamo da su krvolocni i krvavo ce biti svakako. Takodjer Bosnjaci su povezani sa Pakistanom, Iranom, Egiptom i Turskom a to su sve odreda jake vojne sile. Rusija ima jedan cilj ovdje a to je da zakuha i to je ono sto ce se desiti. Albanci su isto spremni do zadnjeg da brane Kosovo pa cak i da uzimaju teritoriju od drugih (Makedonija i Presevska dolina). Takodjer Sandzak ima ambicije za sto vecom autonomijom i to se nekada mora desiti. Jednostavno ne mozes negirati volju naroda dovijeka. U dijaspori ima oko 500 000 sandzaklija i ljudi sa terena govore da su oni spremni da se vrate i ratuju ako bude trebalo. U BIH su se pokazali kao hrabri borci doduse ne kao arapi i ostali azijati. Pricu o RS i Vojvodini svi znamo. I tu ce biti pokusaja. Vojvodina ce sigurno pokusati odcjepljenje. RS ima problem sto je podijeljena na dva dijela i oko Brckog ce biti krvavo. U slucaju sukoba se ukljucuju i Hrvati oko Brckog jer nece dozvoliti srpske snage ponovo u Krajini jer znamo da srbi nikada nisu odustali od tih prostora. Cak je Mesic i rekao da ce odmah presjeci koridor u slucaju sukoba u BIH. Razumljivo je zasto. Moze se zakljuciti da ce zapadni dio RS-a nestati tj. da cemo nazalost opet gledati veliko iseljavanje srba sa tih prostora (koje neki podrugljivo nazivaju traktorijada). U CG cemo najvjerovatnije gledati bratoubilacki rat srba ili podjelu CG. Uglavno biti ce veselo i rezultat se ne moze predvidjeti. Covek92 veoma realno predstavlja situaciju i drago mi je da se slazemo.
:thumbup: Baba Vanga ti nije ni do kljena :lol: :lol: :lol:
Leverage

#529 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Leverage »

Jesul Dunge Lange i Baba Vanga brat i sestra?
archi_a

#530 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by archi_a »

covek92 wrote:

Nema sta ja da prelazim Drinu, sa obe strane Drine zive Srbi, na jednoj obali u svojoj drzavi Srbiji na drugoj u svojoj drzavi u drzavi Republici Srpskoj za koju su se izborili.

Ako se Srbiji ucini zgodno da prikljuci Srpsku ili dodje do takvih promena u svetu da to nece izazivati nervozu i pretnje kod licemernih zapadnjaka, to ce uraditi bez da trepne niti ce pitati Bosnjake ili Hrvate kao sto ni Srbe niko nista nije pitao kad su ih gurali u nezavisne drzave, Hrvatsku i Bih.

Da ostane zabilježeno. Mislim da se na temu sa ovim nema šta pričati dalje. Negiranje zemlje Bosne i Hercegovine. A odlučit će onaj ko treba da odluči.
House

#531 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by House »

Nema sta ja da prelazim Drinu, sa obe strane Drine zive Srbi, na jednoj obali u svojoj drzavi Srbiji na drugoj u svojoj drzavi u drzavi Republici Srpskoj za koju su se izborili.
Image
razuman_covjek

#532 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by razuman_covjek »

spreca wrote:
razuman_covjek wrote:Na Balkanu ce biti velikih sukoba. Kao sto lijepo rece ovaj sasvim ok covek92 ovdje nista nije rijeseno. Kosovo, Republika Srpska, Sandzak, Vojvodina, Presevska dolina, Albanci u Makedoniji, srbi u Vukovaru i CG itd. Sve se to moze vrlo lako zapaliti. Realno svi se naoruzavaju a najjaci su Hrvati tu i niko im nista ne moze. Srbi i Bosnjaci su tu negdje sa tim da Bosnjaci dosta ulazu u uvoz iskusnih boraca iz Sirije itd. Ono sto se krije je da ih je u BIH sve vise i vise cak neke procjene govore da ih ima oko 300 000 jer dolaze kao turisti a ne idu nazad kuci. Svi znamo zasto dolaze ovdje. Znamo da su krvolocni i krvavo ce biti svakako. Takodjer Bosnjaci su povezani sa Pakistanom, Iranom, Egiptom i Turskom a to su sve odreda jake vojne sile. Rusija ima jedan cilj ovdje a to je da zakuha i to je ono sto ce se desiti. Albanci su isto spremni do zadnjeg da brane Kosovo pa cak i da uzimaju teritoriju od drugih (Makedonija i Presevska dolina). Takodjer Sandzak ima ambicije za sto vecom autonomijom i to se nekada mora desiti. Jednostavno ne mozes negirati volju naroda dovijeka. U dijaspori ima oko 500 000 sandzaklija i ljudi sa terena govore da su oni spremni da se vrate i ratuju ako bude trebalo. U BIH su se pokazali kao hrabri borci doduse ne kao arapi i ostali azijati. Pricu o RS i Vojvodini svi znamo. I tu ce biti pokusaja. Vojvodina ce sigurno pokusati odcjepljenje. RS ima problem sto je podijeljena na dva dijela i oko Brckog ce biti krvavo. U slucaju sukoba se ukljucuju i Hrvati oko Brckog jer nece dozvoliti srpske snage ponovo u Krajini jer znamo da srbi nikada nisu odustali od tih prostora. Cak je Mesic i rekao da ce odmah presjeci koridor u slucaju sukoba u BIH. Razumljivo je zasto. Moze se zakljuciti da ce zapadni dio RS-a nestati tj. da cemo nazalost opet gledati veliko iseljavanje srba sa tih prostora (koje neki podrugljivo nazivaju traktorijada). U CG cemo najvjerovatnije gledati bratoubilacki rat srba ili podjelu CG. Uglavno biti ce veselo i rezultat se ne moze predvidjeti. Covek92 veoma realno predstavlja situaciju i drago mi je da se slazemo.
Sve sam rekao pravo i kako jeste. 8-)
Leverage

#533 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Leverage »

Gusle moje drvo javorovo...
House

#534 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by House »

čuj država, državetina! :D
Haris.ba

#535 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Haris.ba »

Ipak mislim da je posteno da se vrati imovina Srbima u FBiH.

Narocito stanovi u koje je Alija naselio mudzahedine.
spreca

#536 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

razuman_covjek wrote:
spreca wrote:
Sve sam rekao pravo i kako jeste. 8-)
onih 300.000 iz Sirije ce vjerovatno na izborima imati svoju izbornu jedinicu :mrgreen:
spreca

#537 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

Haris.ba wrote:Ipak mislim da je posteno da se vrati imovina Srbima u FBiH.

i pobiti sve Lavove u Pionirskoj ...i Hnki podrezat malo stikle da vise ne gnjeci jaja komsijama :mrgreen:
JThomas

#538 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by JThomas »

hankina kajgana, pravi se sa dva prepeličja jajeta i jednom svinjskom viršlom.
Leverage

#539 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Leverage »

spreca wrote: i pobiti sve Lavove u Pionirskoj ...i Hnki podrezat malo stikle da vise ne gnjeci jaja komsijama :mrgreen:
Da se Hanka izuje.

I da se Ekrem nogira iz kuhinje.
razuman_covjek

#540 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by razuman_covjek »

spreca wrote: onih 300.000 iz Sirije ce vjerovatno na izborima imati svoju izbornu jedinicu :mrgreen:
Pa dobro nisu svi iz Sirije ima ih iz Iraka, Irana, Afganistana itd. Nista ne reci u vezi te izborne jedinice. Najvjerovatnije bi to bila neka vrsta Islamske Drzave Bosne, Sandzaka i Kosova ili IDBSK.
155_mm

#541 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by 155_mm »

radostan dan wrote:
Kada ce Srbija vratiti lovu od hidroelektrane u Zvorniku i Bajina basta.
kome?
pa onome kome pripada zapadna polovina rijeke drine, drzavi BiH punopravnoj clanici UN.
155_mm

#542 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by 155_mm »

razuman_covjek wrote:
spreca wrote: onih 300.000 iz Sirije ce vjerovatno na izborima imati svoju izbornu jedinicu :mrgreen:
Pa dobro nisu svi iz Sirije ima ih iz Iraka, Irana, Afganistana itd. Nista ne reci u vezi te izborne jedinice. Najvjerovatnije bi to bila neka vrsta Islamske Drzave Bosne, Sandzaka i Kosova ili IDBSK.
ID je u svom vrhuncu moci nije imala ni 30.000 vojnika. sa 300.000 bi vi istocno od drine nestali preko noci ne bi vas bilo ni za one jedne kruske. zato ne prizivaj zlo da ti se i nebi dogodilo.
155_mm

#543 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by 155_mm »

covek92 wrote:

Ako se Srbiji ucini zgodno da prikljuci Srpsku ili dodje do takvih promena u svetu da to nece izazivati nervozu i pretnje kod licemernih zapadnjaka, to ce uraditi bez da trepne niti ce pitati Bosnjake ili Hrvate kao sto ni Srbe niko nista nije pitao kad su ih gurali u nezavisne drzave, Hrvatsku i Bih.

a sta ako dodje naredna sa zapada da se bosnjaci moraju vratiti na drinu. a bosnjaci to prihvate jer su sa nje protjerani klanjem, silovanjem, paljenjem i genocidom.

dzaba vlazis. ta opcija izbijanja srbije na jadran preko leseva bosnjaka po istocnoj bosni i istocnoj hercegovini je propala.

dzaba genocid i ostali zlocini. dzaba sastancenje vlade srbije u trebinju.
radostan dan

#544 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

155_mm wrote:
radostan dan wrote:
Kada ce Srbija vratiti lovu od hidroelektrane u Zvorniku i Bajina basta.
kome?
pa onome kome pripada zapadna polovina rijeke drine, drzavi BiH punopravnoj clanici UN.
a to? pa vraceno je....
radostan dan

#545 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

spreca wrote:

i pobiti sve Lavove u Pionirskoj ...i Hnki podrezat malo stikle da vise ne gnjeci jaja komsijama :mrgreen:

jes ti nesrećo kupio auto za godišnji?
spreca

#546 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

radostan dan wrote:
spreca wrote:

jes ti nesrećo kupio auto za godišnji?
nisam....u srijedu sam se vratio sa godisnjeg...sve sam landaro pjeske :twisted: :lol: ....akobogda u martu pravac moskva dojcland :D ,,,,kupim neku kalaju i pravac BH carina ...koga jebe sve sto sam vidio nevrijedi pola onih para sto se cijeni...ima dana za megdana :mrgreen:
radostan dan

#547 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

samo kupi, samo kupi. ko i ja...pa ga skrši. ko i ja.
155_mm

#548 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by 155_mm »

covek92 wrote:Ne mogu da odgovorim svima.
Ima vas previse i svako vuce na drugu temu.

Namenska Srbije je svakako nasledje Jugoslavije. Dovoljno je sto Srbija ima TOC I VTI, sacuvane inzenjere i strucne ljude, pametno se ulaze u namensku i izvoz ove godine ide na preko 600 miliona dolara, plus proizvodnja raznih vrsta naoruzanja i opreme.

Jeste, ima gluposti, pokusaja, radi se na vise strana, ali se radi pametno i pokusava se napraviti nesto ozbiljno i jako.
Srbija je samo za oko poslednih godinu dana izdvojila 43 miliona evra za namensku, svaka fabrika dobila koliko je htela za nove masine, opremu.
I pre 2017 je izdvajano desetine miliona evra za nove fabrike, masine a zato se i doslo na izvoz od 600 i vise miliona dolara.
Bitno je reci i da su plate dosta iznad proseka, da se ne gleda samo profit ali da su u prvim godinama sve zaradjeno ulagali u opremu i sirenje proizvodnje.

To oko haubice je upravo tako, posto se Srbija godinama i decenijama lomila da napravi nesto i bude vidljiva i proda nesto trecim zemljama( a uspela je, prodala je Kipru koju desetinu Nora) i jos nekim zemljama isto toliko i evo ulazi u sastav vojske Srbije.
To ce se i dalje razvijati, svakako.

E sad zamisli koliko ce Bih odnosno samo Federacija da se lomi oko toga uz mnogo manje sredstava, kapaciteta i strucnosti a i partnerstva i vidljivosti u svetu.
Namenska industrija Srbije je daleko najozbiljnija i to ne samo na prostoru Eks ju a zaradjeni novac to i pokazuje, a vi(pojedini) palamudite do sutra kako to nije tako i ismejavajte.
Znam ja da se u Federaciji pocelo ozbiljno raditi i da je iza Srbije to verovatno najozbiljnija namenska u Eks Ju ali to je od nase namenske nekoliko puta slabije i tamo gde smo mi bili pre 10 godina u svakom mogucem smislu ako vec pricamo o tome.

Nego kad smo vec pricali o Kinezima, evo upravo danas potpisano i objavljeno, kupuju RTB BOR za 1,5 milijardi dolara jos jedan veliki duznik i problemr resen, na slican nacin kao zelezara, isto zaposlenih imaju(5k).

Srbij sada ima sve najbitnije sacuvano, zelezaru sacuvala i ojacala nekoliko puta, RTB BOR ce biti sacuvan i ojacan, planiraju jos toliko novca ulaganja, i sve su to uzeli Kinezi koji postaju najmocnija sila na svetu u skoro svakom smislu.

Kad ismejavate Kineze i njihova ulaganja u Srb, razmislite o ovim stvarima i razmislite koliko je ovo bitno i za same Kineze da prave prodor u zemlju okruzenu Evropom i EU.
Koliko je Federacija radila sa Kinezima? Nista, nula. Koliko znam, u Bih je opet samo Srpska radila sa Kinezima oko termoelektrane Stanari.
Mislite da slucajno grade kulturni centar od 50 miliona evra na Novom Beogradu, evo ga tamo pored usce shoping centra.

Izgradise mostove, grade autoputeve i obilaznicu oko Beograda trenutno, grade kostolac B3 trenutno(700 miliona), grade Beograd-Budimpestu brzu prugu, sekciju do Pazove, opet jeftine kredite dali za to, dali su jeftine kredite da servisiranje drugih skupljih kredita, grade toplovod do Beograda, ali bukvalno svasta.

Rusi su dali milijardu kredita za zeleznicku infrastrukturu plus vojna saradnja sa njima.
I sa Arapima su dobro radili, uzeli jeftine kredite, kako tako spasli nacionalnu aviokompaniju.

Ima tu mnogo afera i mutljavina i lopovluka ali uvek je bolje da ne zavisis samo od jedne jedine strane u svakom smislu.

Sve je to pametno odigrano, ne zavisis samo od jedne velike bitne sile koja moze da te ucenjuje da bi dobio pare da renoviras neki most i slicno.
E zato cemo da napravimo povoljniji ugovor oko Kosova.

Odlazak CG 2006 je istorijska greska rukovodstva Srbije da tako bitnu stvar prepuste tek tako bez interesovanja.
Srbija nema more, ali Srbi zive pored mora i posle Hrvata u Eks Ju najvise Srbi zive pored mora, Tivat/HN/Budva/Kotor, srpski gradovi, prosrpski, evo Herceg Novi postavlja 400 turistickih tabli na cirilici.

Uglavnom, nista u ovom regionu nije jos zavrseno, granice nisu iscrtane kako treba i mi imamo ogroman interes u regionu, ne mozes da dozvolis jednoj naciji secesije(Albanci) a drugoj ne(Srbi) mislim mozes, ali ne dokle hoces, kako neki rekose ovde.

Kazem, narocito sad, kad se Evropa menja, odnos Evrope-Amerike, jacanje Kine i delimicno jacanje Rusije, odmetnutost Turske od decenijskih partnera i saveznika, jacanje Irana, nemogucnost Amerike da zavrsi revoluciju u Siriji kao svugde do tad, problemi u Iraku/Afganistanu.

Po meni, Srbija 2001 i Srbija 2021 ne moze da se poredi, sa jacinom diplomatije, vidljivosti u svetu, partnerima i mogucnostima. Jedino ce demografsko stanje biti losije, ali to niko u regionu ne moze tek tako da resi, pa ni u Evropi.
smanji malo guslanje. ima nas ovdje koji ipak malo poznaju tu tematiku.

na primjer, srbija je jedina drzava na svijetu koja je otvorila tvornicu municije prije godinu dana a da ta tvornica nije metka nije proizvela.

srbija tvrdi vec godinama da proizvodi granate 155 mm da bi se ispostavilo da kupuje kosuljice iz slovacke i bosne.

ta haubica je toliko dobra da
je dosad nije kupila ni vlastita vojska. ne bi ni sada ali naredba vrhovnog komadanta se mora postivati.

zajebali ste arape za onaj raketni sistem alas da ljudi hoce da aktiviraju bankovnu garanciju.

od kako je rat stao kragujevacka zastava pokusava danapravi neku novu verziju kalasa ali bezuspjesno.
spreca

#549 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

Nismo svi kupili vozacku :oops: :lol: ....crni radosni sta si to radio :?
razuman_covjek

#550 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by razuman_covjek »

155_mm wrote:
razuman_covjek wrote:
ID je u svom vrhuncu moci nije imala ni 30.000 vojnika. sa 300.000 bi vi istocno od drine nestali preko noci ne bi vas bilo ni za one jedne kruske. zato ne prizivaj zlo da ti se i nebi dogodilo.
Druze ocito ne poznajes moj svjetonazor. Ja sam Bosnjak i patriot. Volim BIH ali mora se realno reci da Bosnjaci se uveliko pripremaju za sukobe. Uvoz arapskih ratnika je vise nego ocit. Ti ljudi zive za dzihad i jedva cekaju da poginu. Taj mentalitet je i stvorio na primjer Osmansko carstvo i 500 godina vladao na ovim prostorima. Sada ponovo imamo oko 500-600 hiljada vojnosposobnih sa tim mentalitetom. Samo sam realan i covek92 je isto tako realan.
Post Reply