Iznesoh predikciju koja je odraz licnog stava i empirije. Volim Eurodance btwzomri wrote:Zašto uopšte biti opterećen hoćemo li ih se sjećati za 5-10-20 godina? Treba uživati u trenutku, život je kratak itd![]()
Uostalom, vjerovanje da će nešto preživjeti test vremena je samoispunjavajuće proročanstvo.
Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#526 Re: Jala Brat & Buba Corelli
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#527 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ko su zene, ovoj nasoj desnoj bih bio kucni ljubimac?pirpa wrote: 23:17
-
klosar pravi
#528 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Da li ovo gledaš da istovariš polni organ ili ti je zanimljivo? 
-
klosar pravi
#530 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Da li si muško? 
- medvjed23
#531 Re: Jala Brat & Buba Corelli
najjači "argument" na netu: ako kažeš da je sranje sranje, frustrirani si besposličar.. nemaš šta drugo biti..
- beni-bu-man
#532 Re: Jala Brat & Buba Corelli
takoe, a vam sto na poslu forumas jer ti je dosadno na poslu to se ne pikamedvjed23 wrote:najjači "argument" na netu: ako kažeš da je sranje sranje, frustrirani si besposličar.. nemaš šta drugo biti..
- medvjed23
#533 Re: Jala Brat & Buba Corelli
jok ba, to je uzorna, vrijedna i politički osviještena mladež
što se tiče talenta gospode iz naslova, mislim da se većina učesnika teme složila da se radi o poslovnom a ne umjetničkom talentu.. od tog poslovnog talenta koristi imaju jala, buba i njihova najuža rodbina.. ja, kao vjerovatno ni većina forumaša, nemam ništa s tim i nije moje da to hvalim ili kudim..
međutim, ja sam, kao i svako drugi, pozvan da hvalim ili kritikujem muziku nekoga ko se u javnom prostoru predstavlja kao muzičar.. od javnog je interesa to da li će buba i jala napraviti nešto što traje i vrijedi te tako obogatiti našu kulturnu baštinu.. a to kolko su njih dvojica zaradili para, to je njihova stvar, sebi su ih zaradili..
što se tiče talenta gospode iz naslova, mislim da se većina učesnika teme složila da se radi o poslovnom a ne umjetničkom talentu.. od tog poslovnog talenta koristi imaju jala, buba i njihova najuža rodbina.. ja, kao vjerovatno ni većina forumaša, nemam ništa s tim i nije moje da to hvalim ili kudim..
međutim, ja sam, kao i svako drugi, pozvan da hvalim ili kritikujem muziku nekoga ko se u javnom prostoru predstavlja kao muzičar.. od javnog je interesa to da li će buba i jala napraviti nešto što traje i vrijedi te tako obogatiti našu kulturnu baštinu.. a to kolko su njih dvojica zaradili para, to je njihova stvar, sebi su ih zaradili..
- zomri
#534 Re: Jala Brat & Buba Corelli
kad već tjeraš mak na konac: od tog njihovog "poslovnog" talenta indirektno imamo svi koristi. oni su prijavljeni ovdje i taj će novac nakon što ovdje plate porez, većinom tu i potrošiti. za razliku od ovih "umjetnika" koji ne mogu "dobaciti" do Visokog bez kulturne razmjene i koje sluša tek malo širi krug od uže rodbine.medvjed23 wrote:jok ba, to je uzorna, vrijedna i politički osviještena mladež
- medvjed23
#535 Re: Jala Brat & Buba Corelli
ode ti podaleko.. al ok, postoji indirektna veza između njihove zarade i društvene dobrobiti.. no ako ćemo dati značaj indirektnim uzrocima i posljedicama, onda trebamo slaviti jaline roditelje što su ga napravili, fanove koji su ga podržali, čovjeka koji ga je poslo na evroviziju, stranku koja stoji uz njega itd..
- zomri
#536 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Dobro da smo se barem oko nečega složili, sad ideš fakat predaleko sa roditeljima itd. To baš veze nema sa ovom pričom.
- medvjed23
#537 Re: Jala Brat & Buba Corelli
direktne ne, al ti si prvi dao značaj indirektnom 
- xoklix
#539 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Zašto se roditelji i ti indirektni uzrovi ne spominju kod Heavy metal/techno muzike? 80% ih nadrogirano na nastupima izvođača tih žanrova pa se ne pljuje po njima.
- dale cooper
#540 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Kakve veze ima droga sa bilo čime? 
-
klosar pravi
#541 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dale cooper wrote:Kakve veze ima droga sa bilo čime?
Standardna forumska uvreda za bilo koju temu gdje imaš sumnjive likove = mora da je droga.
- MarlboroGold
#542 Re: Jala Brat & Buba Corelli
PreĆera ga...xoklix wrote:Zašto se roditelji i ti indirektni uzrovi ne spominju kod Heavy metal/techno muzike? 80% ih nadrogirano na nastupima izvođača tih žanrova pa se ne pljuje po njima.
-
klosar pravi
#543 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Da dodamo da ih nije ni 80 jer trava nije droga vec obicna biljka. 
Samo je pitanje kad ce biti legalizovana.
Samo je pitanje kad ce biti legalizovana.
- MarlboroGold
#544 Re: Jala Brat & Buba Corelli
A nije ni ono na techno svirkama što šmrću a što se koristi da im se šupak opusti prije odnosa... 
- xoklix
#545 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ček, ti si izjavio da likovi koji slušaju Jalu i Bubu nisu dobri u glavu ili nešto u tom kontekstu... A evo ti Exit u Novom Sadu, to je kao cool, kulturica ha hu.klosar pravi wrote:dale cooper wrote:Kakve veze ima droga sa bilo čime?
Standardna forumska uvreda za bilo koju temu gdje imaš sumnjive likove = mora da je droga.
Garantujem da je iznad 80% na drogama.
I ti ljudi su kao dobri u glavu?
Btw. Ja slušam sve, od Plavog Orkestra,techna,housea pa do Bube i Jale.
Sve mi zavisi od raspoloženja.
- MarlboroGold
#546 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Opet ti iz rukava izvlačiš neutemeljene postotke...
Evo da ti objasnim šta se na exitu dešava... ako je iko nadrogiran to budu većinom englezi, jer su inače divljaci kada se opuste.
Ove i prethodne godine ih nije bilo puno...
Evo da ti objasnim šta se na exitu dešava... ako je iko nadrogiran to budu većinom englezi, jer su inače divljaci kada se opuste.
Ove i prethodne godine ih nije bilo puno...
- dale cooper
#547 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Mene ova fraza "slušam sve" uvijek podsjeti na onu - volim sve što vole mladi. 
- MarlboroGold
#548 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nije problem kad ljudi slušaju sve... ali kad to rade rijetko se detaljnije upuste ili mogu upustiti u jednu od svih tih vrsta muzike, a to se odmah može primjetiti u raspravama sa takvim ljudima ako ti slušaš jednu o kojoj dosta znaš, raznim izvođačima, baviš se tom muzikom itd. - tj. vlada manjak znanja i poprilično površno razmišljanje, a počnu ti o nečemu pametovati...dale cooper wrote:Mene ova fraza "slušam sve" uvijek podsjeti na onu - volim sve što vole mladi.
- xoklix
#549 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa neutemeljena je izjava da ljudi koji slušaju Jalu i Bubu nisu dobri u glavu.
Mislim, ja ih ni ne slušam toliko, samo mi eto zasmetala ta generalizacija pa sam generalizacijom odgovorio.
Imam 3 pjesme njihove u autu i tjt.
Više mi je zanimljiv taj hype oko njih i ono da je raja u jedan glas pjevala haman svaku njihovu traku na Tasmajdanu.
Mislim, ja ih ni ne slušam toliko, samo mi eto zasmetala ta generalizacija pa sam generalizacijom odgovorio.
Imam 3 pjesme njihove u autu i tjt.
Više mi je zanimljiv taj hype oko njih i ono da je raja u jedan glas pjevala haman svaku njihovu traku na Tasmajdanu.
- dale cooper
#550 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ma više mi je smješan taj izraz nego sad šta stvarno stoji iza njega.
I ja slušam gomilu različite muzike, ali ne mogu baš reći da slušam...sve.