Pa upravo. Ali eto, izgleda da bi raji bilo draže da su se otvorili, pustili Messija da zabije jedno 3 -4 gola, ha yaBazinga1234 wrote:Pa upravo je Island pozitivan primjer kako država sa malo stanovnika, bez velikih igrača, može napraviti odličan uspjeh. Najljepša fudbalska priča.
Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#526 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
- AmiĐa_Idriz
#527 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
https://www.si.com/soccer/2018/06/01/ic ... llgrimsson
Odličan tekst o Islandu, Islanđanima i njihovom fudbalu.
- p206
#528 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
duminjo wrote:Deset vakih Do stoje
Jebemti Sudija majku.
Argentina i Island odigraše bez Kartona a mascerano igro
ne samo da je igrao nego su mu dali da bude vođa sredine terena
https://twitter.com/11tegen11/status/10 ... 5030502402
-
Mark Tven
#529 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ma u redu je i nacionalni zanos, navijački rekviziti, i ceo usputni sadržaj kod ovakvih globalnih spektakala. Ono na šta sam se osvrnuo i što sam mislio, a moj je subjektivni doživljaj, jeste jedna nota bezobrazluka i potcenjivanja, te vlastitog precenjivanja (iako, paradoksalno, znaju biti nekad i surovo samokritični, al ne znam baš kolko je od toga konstruktivnog). Jedno je pokazati zube i pozitivnu drskost, a drugo biti pomalo deluzivan i preponosan. Imaju mi tu samodopadnu iritantnost. Ali u redu, svako od nas na svoj način to procesuira.duminjo wrote:Eh da mi Imamo to sto hrvati imaju, a zbog čega ih ti ne gotivis, rijetko koje Veliko takmicenje bi nas promasilo.
Ljudi se maksimalno naloze prije i za vrijeme utakmice. Vole svoju drzavu. Ne jebu zivu silu i protiv koga god igraju, (belgija, brazil, engleska, njemacka) postavi se, ako nista u ravan s njima i ide Borba. To je pravi duh i i tako treba da se igra zä svoje. Drugima možda nije lijepo i simpatično ali njima i njihovim navijacima sigurno jest. Možda i najbitnije. Zato Veliki plus.
- Muhamed Đakmić
#530 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ove statistike su nekad preglupe. Ispade Messi odigrao predobar meč.
- AmiĐa_Idriz
#531 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Statistika je ko bikini neki dobar 
-
condy
#532 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ja ne volim reprezentacije tipa Islanda odnosno Grcke. Ne tvrdim da taj stil ne donosi rezultate ali meni to ubija draz fudbala. Fudbal je ljep sport u kojem uzivam u dobroj igri potezima golovima...onome sto su odigrali Spanci i Portugalci. A ovo sto radi Island je fizika i fizika i fizika...manijak1 wrote:Ti kramponi pod kopačkama su na Euru ostavili Portugal ispod sebe , izbacili Engleze i popili petardu od Francuza.condy wrote: Islandjani su krampe od igraca i trebaju da sto prije zavrse SP. Ubijaju draz fudbala.
I u kvalifikacijama kao prvoplasirani otišli na SP , sa dva boda više od fudbalski bajne i dražesne Hrvatske .
Ako ćemo statistički samo .....šta smo mi onda i kakvu čar dajemo fudbalu. ?
Porediti Dalića i Sušićaje poprilično nepristojno .Da nas sudije bezbroj puta nisu sjebale i spletovi nesretnih okolnosti od ljudi koji sjede u Savezu, a vole više susjede i komšije , bili bismo i mi na bar minimalno tri prvenstva.
Na prvenstvima smo bili onoliko puta, koliko smo zasluzili da budemo.
- AmiĐa_Idriz
#533 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Igraš sa čim raspolažeš, i koliko možeš.
- bersK
#534 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ko nije trebao bi da pregleda. Luđačka nacija.
-
condy
#535 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
A Kineza i Indijaca koliko ima???? Kad oni igrajuAmiĐa_Idriz wrote:Opet ljudi uzimaju i seciraju igru Islanda, reprezentacije čija država ima manje stanovnika nego Argentina profesionalnih fudbalera, šta reći.
- Muhamed Đakmić
#536 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Imaju samokritičnost tek nakon ispadanja i to je taj žestoki problem. Ono sinoć protiv Nigerije nije bilo toliko dobro odigrano, mada jeste bilo strašno rutinski, ja ne pamtim nijednu pravu šansu za Nigerijce, a to je možda i bitnije nego da su Hrvati ciljali stvaranje nekih 10 zicera.Mark Tven wrote:Ma u redu je i nacionalni zanos, navijački rekviziti, i ceo usputni sadržaj kod ovakvih globalnih spektakala. Ono na šta sam se osvrnuo i što sam mislio, a moj je subjektivni doživljaj, jeste jedna nota bezobrazluka i potcenjivanja, te vlastitog precenjivanja (iako, paradoksalno, znaju biti nekad i surovo samokritični, al ne znam baš kolko je od toga konstruktivnog). Jedno je pokazati zube i pozitivnu drskost, a drugo biti pomalo deluzivan i preponosan. Imaju mi tu samodopadnu iritantnost. Ali u redu, svako od nas na svoj način to procesuira.duminjo wrote:Eh da mi Imamo to sto hrvati imaju, a zbog čega ih ti ne gotivis, rijetko koje Veliko takmicenje bi nas promasilo.
Ljudi se maksimalno naloze prije i za vrijeme utakmice. Vole svoju drzavu. Ne jebu zivu silu i protiv koga god igraju, (belgija, brazil, engleska, njemacka) postavi se, ako nista u ravan s njima i ide Borba. To je pravi duh i i tako treba da se igra zä svoje. Drugima možda nije lijepo i simpatično ali njima i njihovim navijacima sigurno jest. Možda i najbitnije. Zato Veliki plus.
Ali evo bilo je i ovdje postova u stilu kao, ma ja, vi fol kritikujete, a mi pobjeđujemo. To je taj problem mentaliteta, najčešće balkanskog, gdje je rezultat bitniji od stila, čak i ako vidiš da je rezultat nazor ostvaren, pa onda kad pukne, a najčešće baš pukne, ispliva hiljadu problema.
Bosna i Hercegovina još otkad je Ćiro Blažević preuzeo igrala je dosta ofanzivan fudbal, vrhunac je došao pod vodstvom Sušića, a onda je došao Meša Baždarević i promjena cijele paradigme. Igramo sa Velsom, utakmica koja nam je biti ili ne biti, moramo ostvariti pobjedu. Ulazi dva metra visoki Milan Đurić, nabijamo loptu na njega. Prvi put poslije skoro deset godina, mi smo odlučili isključivo nabijati loptu.
Čovjek nam postaje heroj, daje i namješta gol, a mi nastavljamo nabijati loptu na Đurića, na Džeku, na svakog ko igra u napadu. Rezultati se nekako ostvaruju, igra je nikakva, a kritičari bivaju ućutkani da veze nemaju, jer rezultati očito pokazuju da je Meša u pravu.
Dolazi onda baraž sa Irskom, nabijaš loptu protiv ekipe koja je doktorirala nabijanje lopte, naravno riješe te rutinski. Ostaje Meša i naredni ciklus, dolazi gostovanje u Grčkoj, dominiramo, ubijamo ih, uvodimo Đurića pred kraj i nabijamo loptu na njeg. Završava 1:1. U Zenici ne želimo da se nadigravamo sa Grčkom, nabijamo loptu ponovo, tučemo se sa Grcima, hoćemo da budemo bolji od Grka u njihovom stilu igre. Njihova zaštitna lica su Papadopoulosi i Karagounisi, naša Džeko i Pjanić. I mi nećemo fudbal, nego tuču sa njima.
Na kraju, bolno otriježnjenje na Kipru, nešto što nije valjalo tokom cijelog mandata na naplatu je došlo na tom gostovanju, Kipar te razbije kao da je Barcelona. Meša nema ni rezultate, a ni igru. Samim tim ni opravdanja, ali oni koji su ga cijeli mandat branili sad su odjednom protiv njega.
To je meni neshvatljivo.
Vaša smjena Slavoljuba Muslina mi je recimo totalno pametan potez i jako opravdan, ali samo pod uslovom da nije smijenjen radi talova, jer stvarno niste odabrali neko ekstra rješenje. Mada, zaslužio je smjenu stilom igre bez obzira na sve, kao i činjenicom da Milinković-Savića nije htio zvati.
- p206
#537 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
rade ispravno i svaka im čast...mi smo totalna suprotnost od ovog, imamo talent i ništa višeAmiĐa_Idriz wrote:https://www.si.com/soccer/2018/06/01/ic ... llgrimsson
ali dugoročno, mislim da će neko skontati način kako igrati protiv njih i ekipa tipa Atletico...kao što su skontali lijek za tiki-taku, tako će i za ovo...mislim da je dovoljno imati igrača koji može probiti po krilu do gol-aut linije i poslati upotrebljivu povratnu loptu, tu onda ni bunker ne pomaže
- AmiĐa_Idriz
#538 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Malo je poznato da je Island zapravo isto tako započeo reformu fudbala, nešto haman poput Švaba.
Ograničili broj fudbalera sa strane, počeli graditi terene, infrastrukturu općenito, posebno se posvećivali onim uslovno rečeno talentovanijim igračima i sve to začinili dovođenjem Lagerbaka. U suštini, ovo nije nikakva slučajnosti niti boom, ova mala državica već sada ima ogroman broj igrača "u rezervi".
Možemo mi od Islanda naučiti mnogo toga, ali...
Ograničili broj fudbalera sa strane, počeli graditi terene, infrastrukturu općenito, posebno se posvećivali onim uslovno rečeno talentovanijim igračima i sve to začinili dovođenjem Lagerbaka. U suštini, ovo nije nikakva slučajnosti niti boom, ova mala državica već sada ima ogroman broj igrača "u rezervi".
Možemo mi od Islanda naučiti mnogo toga, ali...
- AmiĐa_Idriz
#539 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Kinezi nešto pokušavaju, Indijci su više za kriketacondy wrote:A Kineza i Indijaca koliko ima???? Kad oni igrajuAmiĐa_Idriz wrote:Opet ljudi uzimaju i seciraju igru Islanda, reprezentacije čija država ima manje stanovnika nego Argentina profesionalnih fudbalera, šta reći.![]()
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#540 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ima ih manje nego nas u Kantonu Sarajevo i tražiti im dlaku u jajetu je glupost na kub.AmiĐa_Idriz wrote:Opet ljudi uzimaju i seciraju igru Islanda, reprezentacije čija država ima manje stanovnika nego Argentina profesionalnih fudbalera, šta reći.
- Muhamed Đakmić
#541 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Pa fakat, još uopšte nije taj njihov fudbal toliko besmislen i dosadan kad krenu prema naprijed. Jučer su prema expected goals statistici koja rijetko vara zaslužili svoj gol.mali_milojica wrote:Ima ih manje nego nas u Kantonu Sarajevo i tražiti im dlaku u jajetu je glupost na kub.AmiĐa_Idriz wrote:Opet ljudi uzimaju i seciraju igru Islanda, reprezentacije čija država ima manje stanovnika nego Argentina profesionalnih fudbalera, šta reći.
Argentina je recimo zaslužila dva, a taj jedan je taman fulio Messi sa bijele tačke.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
dječak sa šibicama
#543 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Posebna pohvala za hrvatske navijace, zauzeli pola stadiona plus svi priutni Rusi navijali za Hrvatsku
ko da se igra u Zagrebu, kazu nigerijci
ko da se igra u Zagrebu, kazu nigerijci
-
dječak sa šibicama
#544 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Pravi se nasao... kako ono ide kod vas, "na kolena pred Srbe", "mnogo smo najjaci", ako je iko poznat po pretjerivanju i potcjenjivanju drugih, to ste upravo vi.Mark Tven wrote:Ma u redu je i nacionalni zanos, navijački rekviziti, i ceo usputni sadržaj kod ovakvih globalnih spektakala. Ono na šta sam se osvrnuo i što sam mislio, a moj je subjektivni doživljaj, jeste jedna nota bezobrazluka i potcenjivanja, te vlastitog precenjivanja (iako, paradoksalno, znaju biti nekad i surovo samokritični, al ne znam baš kolko je od toga konstruktivnog). Jedno je pokazati zube i pozitivnu drskost, a drugo biti pomalo deluzivan i preponosan. Imaju mi tu samodopadnu iritantnost. Ali u redu, svako od nas na svoj način to procesuira.duminjo wrote:Eh da mi Imamo to sto hrvati imaju, a zbog čega ih ti ne gotivis, rijetko koje Veliko takmicenje bi nas promasilo.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#545 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Svaki put kad su krenuli gore bila je opasnost. Veoma je važno znati koliko možeš, znaš i to dozirati po potrebi i u pravo vrijeme. Jok eto trebali su se nadigravati sa Argentincima, pasti kao junaci da bi bili simpaticniMuhamed Đakmić wrote:Pa fakat, još uopšte nije taj njihov fudbal toliko besmislen i dosadan kad krenu prema naprijed. Jučer su prema expected goals statistici koja rijetko vara zaslužili svoj gol.mali_milojica wrote:Ima ih manje nego nas u Kantonu Sarajevo i tražiti im dlaku u jajetu je glupost na kub.AmiĐa_Idriz wrote:Opet ljudi uzimaju i seciraju igru Islanda, reprezentacije čija država ima manje stanovnika nego Argentina profesionalnih fudbalera, šta reći.
Argentina je recimo zaslužila dva, a taj jedan je taman fulio Messi sa bijele tačke.
- zomri
#546 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
ooo bajram bareČula i tebi
mada, ni vaš se urednik nije proslavio u kafanskim privjuz na izvoru.ba
- manijak1
#547 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
kao i meni što je neshvatljivo da u svemu nisi pomenuo sudiju protiv Grčke u Zenici koji nije kažanjavao grubu igru Grka , nije dosudio bar tri penala.Muhamed Đakmić wrote: Dolazi onda baraž sa Irskom, nabijaš loptu protiv ekipe koja je doktorirala nabijanje lopte, naravno riješe te rutinski. Ostaje Meša i naredni ciklus, dolazi gostovanje u Grčkoj, dominiramo, ubijamo ih, uvodimo Đurića pred kraj i nabijamo loptu na njeg. Završava 1:1. U Zenici ne želimo da se nadigravamo sa Grčkom, nabijamo loptu ponovo, tučemo se sa Grcima, hoćemo da budemo bolji od Grka u njihovom stilu igre. Njihova zaštitna lica su Papadopoulosi i Karagounisi, naša Džeko i Pjanić. I mi nećemo fudbal, nego tuču sa njima.
Na kraju, bolno otriježnjenje na Kipru, nešto što nije valjalo tokom cijelog mandata na naplatu je došlo na tom gostovanju, Kipar te razbije kao da je Barcelona. Meša nema ni rezultate, a ni igru. Samim tim ni opravdanja, ali oni koji su ga cijeli mandat branili sad su odjednom protiv njega.
To je meni neshvatljivo.
Zatim, pristojno ponašanje Grka u Atini gdje smo u zadnjoj sekundi primili gol, a prije toga imali smo igru i rezultat i prilike koje nismo smjeli promašiti , čudo kako je Pjanić prije toga dao gol iz slobodnjaka, a fulio čistu šansu sa pet metara.
Nisi pomenuo tuču od Grka još u Atini i nedosuđeni prekršaj nad Kolašincem radi kojeg smo primili gol.
Jedino se slažem da smo protiv Iraca pali bez ispaljenog metka , mada smo opet imali pola sata magle u Zenici i nedostatak hrabrosti kod Baždarevića da ih napadne od samog početka nma revanšu , jer se s njima mogao igrati fudbal .
Da se vratim na tu kao naplatu svega što nije valjalo, isključivo kod Meše, kako je onda i Pape pao od istog Kipra i to još kući? Jel se od one dvije utakmice sa Slovačkom već trebao svesti račun kao što su komšije učinile Muslinu.S tim si dakako i više nego saglasan.
Da je onaj korumpirani i potplaćeni Talijan na početku onako krvavog starta u Zenici , dao počinitelju crveni karton , ne bi se isti fatao za jaja na kraju susreta u Zenici i ne bi mi onako bezvoljno i promašeno odigrali na Kipru.
Meša ne treba braniti , jer se zna ko će ga napadati .Dovoljno je jak da se sam odbrani , činjenica je da nije postigao rezultat , sve je ostalo prošlost koju ne možeš promijeniti.Ali ni iskarikirati.
- AmiĐa_Idriz
#548 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Šta je ovo koji qrac
-
Bazinga1234
#549 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#550 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Đakmin*zomri wrote: ooo bajram bareČula i tebišta je ovo, roman toka nesvijesti?
![]()
mada, ni vaš se urednik nije proslavio u kafanskim privjuz na izvoru.ba
Ja završio karijeru davno