pa valjda taj ljevičarski, s ciljem preglasavanja jednog naorda u BiH, svezarad foteljeKejn wrote:Kakav je ovo šovinizam i fašizam?LeonardoAC wrote:Boriša u društvu kakvo je naše nema ama baš nikakve šanse jer treba da ubijediti Muniru iz Kalesije i Sabahetu iz Živinica da glasaju za "vlaha" (što je nemoguća misija - svidjelo se to nekome ili ne, Munira i Sabaheta su te koje odlučuju izbore)
Boriša Falatar - predsjednik?
- Bosanac sa dna kace
#526 Re: Boriša Falatar - predsjednik
- Kejn
#527 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Kada neko pita šta je ljevica u Bosni slobodno mu pokaži onaj gore pasosBosanac sa dna kace wrote:pa valjda taj ljevičarski, s ciljem preglasavanja jednog naorda u BiH, svezarad foteljeKejn wrote:Kakav je ovo šovinizam i fašizam?LeonardoAC wrote:Boriša u društvu kakvo je naše nema ama baš nikakve šanse jer treba da ubijediti Muniru iz Kalesije i Sabahetu iz Živinica da glasaju za "vlaha" (što je nemoguća misija - svidjelo se to nekome ili ne, Munira i Sabaheta su te koje odlučuju izbore)
- kmirsad
#528 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Moj prvi dojam... Falatar, što arzonja reče... simpa lik... dobar čovjek, veseo, tople i blage oči, jednostavan, raja... rekao bi čovjek ma privio bi ga na grudi... sve dok se priča o opštim stvarima... kad se dođe neke ozbiljne, konkretne priče... sjevne nekakava varnica... ne moš nevidjet...ko da prođe 10KV kroz njega... u očima i ponašanju vidiš energiju, znanje o temi, ko da se probudi neka zvijer... uši načuljene,nos njuši... koncentracija potpuna, svaka riječ izvagana...zna o čemu priča...
Ma neče biti lako ovim našim kokošarima s njim...
Ma neče biti lako ovim našim kokošarima s njim...
- Pandakonda
#529 Re: Boriša Falatar - predsjednik
A on kao nije probosanski orjentisan ? Šta treba da se svaka stranka poklanja Komšićevim hirevima kad mu se ćefne biti predsjednik ?channel10 wrote: Ma momak je zalutao i kraj price. Ubacen je da se uzmu glasovi probosanskim strankama.
-
stric
#530 Re: Boriša Falatar - predsjednik
neko spomenu da će uzeti glas probosanskim strankama,
po čemu B.F. nije probosanski orijentisan
stric
po čemu B.F. nije probosanski orijentisan
- LeonardoAC
#531 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Možda nisi čitao do kraja šta sam pisao. Ovaj naš narod je neobrazovana rulja koja će narednih 200 godina birati kandidate po kriteriju ko to jače lupa šakom od sto. Nismo mi na nivou da raspravljamo oko ovakvih tipova... realnost i tuga istovremeno.Kejn wrote:Kakav je ovo šovinizam i fašizam?LeonardoAC wrote:Boriša u društvu kakvo je naše nema ama baš nikakve šanse jer treba da ubijediti Muniru iz Kalesije i Sabahetu iz Živinica da glasaju za "vlaha" (što je nemoguća misija - svidjelo se to nekome ili ne, Munira i Sabaheta su te koje odlučuju izbore)
-
channel10
#532 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Upravo nije problem te zene nagovoriti da glasaju za njega, problem je pismenog covjek nagovoriti da glasa za njega kad imas za cilj da Covica onesposobis da sjedne na to mjesto. Ko god ima imalo u mozgu shvata da je ovaj ovdje da ostavi Covica u predsjednistvu.Kejn wrote:Kakav je ovo šovinizam i fašizam?LeonardoAC wrote:Boriša u društvu kakvo je naše nema ama baš nikakve šanse jer treba da ubijediti Muniru iz Kalesije i Sabahetu iz Živinica da glasaju za "vlaha" (što je nemoguća misija - svidjelo se to nekome ili ne, Munira i Sabaheta su te koje odlučuju izbore)
Isto sto SDA ne bi trebala ponuditi kandidata za bosnjackog clana jer je trenutno najnormalniji covjek za tog mjesta onaj iz SDP-a. Ali hajd ti to ovim budalama u SDA objasni. Naravno sve to ako misle dobro ovoj drzavi.
-
channel10
#533 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ne, ali je po meni kasno predstavljen. Moze valjati na sljedecim izborima 2020. 2022., ali sad su zakasnili barem godinu. I ja bih radije vidio prof. Slavu Kukica kao kandidata za clana predsjednistva iz hrvatskog naroda, nego Komsica, ali ko me pita.Pandakonda wrote:A on kao nije probosanski orjentisan ? Šta treba da se svaka stranka poklanja Komšićevim hirevima kad mu se ćefne biti predsjednik ?channel10 wrote: Ma momak je zalutao i kraj price. Ubacen je da se uzmu glasovi probosanskim strankama.
- vatrogasac
#534 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Opet ga šalješ isključivo Sabahetama i Munirama.LeonardoAC wrote: Boriša u društvu kakvo je naše nema ama baš nikakve šanse jer treba da ubijediti Muniru iz Kalesije i Sabahetu iz Živinica da glasaju za "vlaha" (što je nemoguća misija - svidjelo se to nekome ili ne, Munira i Sabaheta su te koje odlučuju izbore)
........
Moj savjet za Borišu je da se baci na bošnjačko-muslimansko biračko tijelo (Hrvatsko plebiscitarno podržava HDZ) i to ne po općini Centar, već da obilazi rubne dijelove države, da pokuša dobiti podršku u Fojnici, Kalesiji, Bihaću, Goraždu, Tuzli....
- Kejn
#535 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Što se tiče Falatara u pravu si on će skupa sa Lijanovićem razbiti Bošnjačke glasove za hrvatskog člana, a ti glasovi će biti dodatno razbijeni utrkom za bošnjačkog člana gdje ćeš imati oba Denisa, Šćepu, onog Amerikanca i sijaset drugih kandidata. Dakle imamo Čovića i Dodika u predsjedništvuchannel10 wrote:Upravo nije problem te zene nagovoriti da glasaju za njega, problem je pismenog covjek nagovoriti da glasa za njega kad imas za cilj da Covica onesposobis da sjedne na to mjesto. Ko god ima imalo u mozgu shvata da je ovaj ovdje da ostavi Covica u predsjednistvu.Kejn wrote:Kakav je ovo šovinizam i fašizam?LeonardoAC wrote:Boriša u društvu kakvo je naše nema ama baš nikakve šanse jer treba da ubijediti Muniru iz Kalesije i Sabahetu iz Živinica da glasaju za "vlaha" (što je nemoguća misija - svidjelo se to nekome ili ne, Munira i Sabaheta su te koje odlučuju izbore)
Isto sto SDA ne bi trebala ponuditi kandidata za bosnjackog clana jer je trenutno najnormalniji covjek za tog mjesta onaj iz SDP-a. Ali hajd ti to ovim budalama u SDA objasni. Naravno sve to ako misle dobro ovoj drzavi.
- Kikibombona
#536 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ako na taj nacin budem razmisljao, do smrti cu gledati spodobe poput Covica, Komsica, Dodika i ostale ekipe. Oni su za mene spodobe, neko manja - neko veca, ali su svi spodobe. Trazis od mene da prihvatim kao neminovnost da cu do kraja zivota zivjeti pod vlascu spodoba?malakh wrote:u kombinaciji čović, falatar, ilija cvitanović i lijanović, ko bi pobijedio? s tim da sdp i df guraju bošnjaka za člana predsjedništva. samo na tren budi realan i objektivan.Kikibombona wrote: Izbor je jednostavan.
Zeljko Komsic je ovom kandidaturom dokazao da ga samo fotelja zanima. A lik je notorni nesposobnjakovic, kalibar za predsjednika mjesne zajednice. Lik je mandat prelezao u Sarajevu, umjesto da se sastajao sa svjetskim liderima i lobirao za BiH. Kako ce kada je ogranicen kao balkon i ne govori nijedan jezik? Lezi u Sarajevu i seri. Taj covjek je nesposoban za bilo kakav posao osim jeftinog politickog preseravanja i ponavljanja iste price.
Borisa ima zavidnu medjunarodnu karijeru, dokazao se tamo gdje ne prolaze supljaci. Za Zeljka Komsica je Emanuel Makron u svakom pogledu.
Nadam se da na kraju ima makar malo savjesti i da ce se povuci u korist kvalitetnijeg kandidata kako ona ojebina Covic ne bi iskoristio guzvu.
nikako da razumijem tu logiku, ma koliko se trudio. čak i da mi neko nacrta, ja ponovo ne bih skontao.
ali hajmo redom. komšić je upravo takav kakvim si ga opisao, ali ga narod voli. voli ga iz razloga što je zlatni ljiljan, što govori jezikom kojeg svi razumijem, bez pretjeranog kazazovanja, što je u očima našeg naroda on pošten i što se naš narod vodi onom da bira manje zlo od ponuđenog zla. još kada se uzme u obzir da naš narod, trenutno nimalo nije glup, a pogotovo naivan i dobro zna šta bi bilo kada bi dodik i čović zajedno sjeli u predsjedništvo.
sa druge strane, naši ljudi su veliki skeptici prema novim političarima. a falatar se preko noći pojavio i odmah u predsjedništvo. što bi naši ljudi rekli, haj ti ljudino guli četiri godine po baušteli, pa onda možda postaneš glavni majstor.
i kada im spomeneš nekog novog, oni tu prvenstveno misle na ljude kao što su slavo kukić, esad bajtal, raznorazne analitičare i publiciste, za koje su ranije čuli mimo politike i oni kao takvi mogu očekivati da će dobiti glasove jer su novi u politici, ali u bosanskohercegovačkoj javnosti ne.
ja sam realan, a ti ovdje hvališ osobu za koju si čuo prije par dana i znaš ono što si pročitao i slušao punih 7 minuta. možda malo prerano donosiš zaključke?
Smatram da ljude poput Falatara treba gurati dok ne dodju na pozicije odlucivanja. Za spodobe, za nacionaliste, za ljude proslosti, nikada nisam i nikada necu glasati.
Moras shvatiti da mene boli ona stvar za politickim ciljevima Hrvata, Srba i Bosnjaka. Ne zauzimam stranu. Nisam iz te price. Meni je svejedno hoce li u predsjednistvu sjediti Covic ili Komsic, obojica su spodobe.
Od rata naovamo vlast dijele ultra nacinalisti iz reda tri naroda. Unistavaju zemlju, rasturaju je po svim savovima. Bila je postava sa Komsicem i Covicem, isto sranje drugo pakovanje. Pozicije su zabetonirane i ova garnitura ljudi apsolutno nista ne moze promijeniti. Oni jedni druge dovode na vlast. Komsic bi bio niko i nista bez Covica. Lik je obicno nistavilo. Ako takve spodobe nastavimo promovirati, iz ove zemlje ce svi otici, ostat cemo slijepo crijevo Balkana.
Trebaju nam novi ljudi. Gledam sad Falatara sa Duskom, momak je skroz normalan. Zeli razmisljati o buducnosti. Ne lozi se na proslost. Ne pada na price o porijeklu, gdje je ko bio u ratu i slicne budalastine. Ne zeli pljuvati regionalne lidere, zeli sa svima saradnju tamo gdje se moze postici. Ispravno kaze, zivot je prekratak da bi razmisljali iskljucivo o proslosti. Proci ce nam zivoti u proslosti.
Komsic da ima imalo morala podrzao bi ovog momka. Ovakvi ljudi imaju sansu pribliziti narode u BiH. Komsic je jednako kao Covic dio problema u ovoj drzavi.
-
channel10
#537 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Zato sam gore i napisao zavisi sve sta je cilj. Stvarno ne znam koliko ovdje ratova treba da se desi, da bi ljudi dosli pameti.
Po ovome do sada sta se desilo i sta najavljuju, probosanski glasovi ce se rasuti na milion strana i sta ce se desiti?! Vidjecemo Covica i nekog srbina (nebitno ko je, jer su realno svi isti) i to bi bilo to. Na kraju shvatis da njima nije bitno hoce li pobijediti (mislim na probosanske stranke), jer imaju zagarantovan priliv novca na svoje racune za naredne cetiri godine i boli ih neka stvar sta ce biti sa drzavom.
Da su pametne probosanske stranke, pa da sjednu kao sto su sad sjeli za izborni zakon i da se dogovore da ponude po jednog covjeka za ova dva naroda u predsjednistvu i tako osujete planove Covica i ostalih. Ali i dalje su pare bitne.
Po ovome do sada sta se desilo i sta najavljuju, probosanski glasovi ce se rasuti na milion strana i sta ce se desiti?! Vidjecemo Covica i nekog srbina (nebitno ko je, jer su realno svi isti) i to bi bilo to. Na kraju shvatis da njima nije bitno hoce li pobijediti (mislim na probosanske stranke), jer imaju zagarantovan priliv novca na svoje racune za naredne cetiri godine i boli ih neka stvar sta ce biti sa drzavom.
Da su pametne probosanske stranke, pa da sjednu kao sto su sad sjeli za izborni zakon i da se dogovore da ponude po jednog covjeka za ova dva naroda u predsjednistvu i tako osujete planove Covica i ostalih. Ali i dalje su pare bitne.
Last edited by channel10 on 23/04/2018 22:23, edited 1 time in total.
- cyprus
#538 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ozbiljno, to neka velika prednost imati Komšića u predsjedništvu u odnosu na Čovića? 
-
channel10
#539 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Itekako velika razlika, a zamisli tek prof Kukica.cyprus wrote:Ozbiljno, to neka velika prednost imati Komšića u predsjedništvu u odnosu na Čovića?
- Bosanac sa dna kace
#540 Re: Boriša Falatar - predsjednik
channel10 wrote:Itekako velika razlika, a zamisli tek prof Kukica.cyprus wrote:Ozbiljno, to neka velika prednost imati Komšića u predsjedništvu u odnosu na Čovića?
-
channel10
#541 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bosanac gdje ti zivis? Nisi ovdje sigurno.
-
mahalik
#542 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ovaj će pobjeći prije nego što skontao u kakav je cirkus došao
- Bosanac sa dna kace
#543 Re: Boriša Falatar - predsjednik
kaže bizantijski car Manojlo II Paleolog na samrti sinu: "...carstvo sve što treba je dobar menadžer..."channel10 wrote:Bosanac gdje ti zivis? Nisi ovdje sigurno.
-
mahalik
#544 Re: Boriša Falatar - predsjednik
ovaj ima jedino šanse da ukoliko ga je neko doveo iz vana da taj učin da Falatar bude kandidat SDP-DF-NS-GS
U situaciji da vi imaju svog kandidata, piši propalo
Onda će SDA, HDZ i SNSD glat uzet
U situaciji da vi imaju svog kandidata, piši propalo
Onda će SDA, HDZ i SNSD glat uzet
- cyprus
#545 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ma meni je nejasno otkud sad ovolika fama oko izbora članova predsjedništva... Nikad dosad nije bila ovolika... Kad je to najednom postalo tako bitno... To je institucija vlasti koja ima samo simboličke ovlasti... Tzv. 2-1 ne znači maltene ništa u odnosu na tzv. 1-2... Čak ni 3-0 ne bi moglo promijeniti suštinu stvari... Čak ni predsjedništvo Bećirović - Komšić - Šućur ni pored sve najbolje volje ne bi mogli suštinski ništa promijeniti... Čak ne vjerujem ni da bi predsjedništvo Dodik - Čović - Galijašević moglo pretjerano naštetiti, i pored sve najgore volje... Jednostavno te funkcije ne daju mogućnost onima koji ih dobiju da suštinski mijenjaju političke prilike u Bosni i Hercegovini, taman da se radilo o Gandiju, Mandeli i Bizmarku...channel10 wrote:Itekako velika razlika, a zamisli tek prof Kukica.cyprus wrote:Ozbiljno, to neka velika prednost imati Komšića u predsjedništvu u odnosu na Čovića?
Dakle, kako najednom sad predsjedništvo postade toliko bitno
-
channel10
#546 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Da nije, ne bi se toliko borili oko toga. Da nije, ne bi Covic zapeo oko mjesta clana predsjednistva iz hrvatskog naroda....cyprus wrote:Ma meni je nejasno otkud sad ovolika fama oko izbora članova predsjedništva... Nikad dosad nije bila ovolika... Kad je to najednom postalo tako bitno... To je institucija vlasti koja ima samo simboličke ovlasti... Tzv. 2-1 ne znači maltene ništa u odnosu na tzv. 1-2... Čak ni 3-0 ne bi moglo promijeniti suštinu stvari... Čak ni predsjedništvo Bećirović - Komšić - Šućur ni pored sve najbolje volje ne bi mogli suštinski ništa promijeniti... Čak ne vjerujem ni da bi predsjedništvo Dodik - Čović - Galijašević moglo pretjerano naštetiti, i pored sve najgore volje... Jednostavno funkcija tih ljudi ne daje im mogućnost da suštinski mijenjaju političke prilike u Bosni i Hercegovini...channel10 wrote:Itekako velika razlika, a zamisli tek prof Kukica.cyprus wrote:Ozbiljno, to neka velika prednost imati Komšića u predsjedništvu u odnosu na Čovića?
Dakle, kako najednom sad predsjedništvo postade toliko bitno![]()
![]()
-
mrgreen
#547 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Kikibombona wrote: Meni je svejedno hoce li u predsjednistvu sjediti Covic ili Komsic, obojica su spodobe.
Oni jedni druge dovode na vlast. Komsic bi bio niko i nista bez Covica.
Komsic je jednako kao Covic dio problema u ovoj drzavi.
Komsic prolazi na tu karizmu, lajanje, udaranje po prstima, nekakav mangupluk. Njegova politika je samo antiprotivna, ne zalaze se nizasta konkretno i nema nikakav program.
Mislim da jednostavno treba glasati za najboljeg kandidata, a ne razmisljati za koga ce Munira i Hikmeta glasati, jer po tome se nikada nista ne bi moglo promijeniti.
- cyprus
#548 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Više puta sam to dosad ponovio, ali meni zaista djeluje da HDZ i Čović funkciju člana predsjedništva i cijeli hajp oko iste koriste samo da guraju priču o ugroženosti i majorizaciji, zapravo moleći Boga da Komšić bude ponovo izabran, samo kako bi mogli nastaviti guslat isto, jer im se itekako isplati... Dok postoji ta priča o majorizaciji, HDZ BiH nikad neće dobiti ozbiljnu opoziciju i konkurenciju na područjima na koje pretendira... A osim toga, to im je sve dobar argument za posebnu izbornu jedinicu, a u konačnici i treći entitet...channel10 wrote:Da nije, ne bi se toliko borili oko toga. Da nije, ne bi Covic zapeo oko mjesta clana predsjednistva iz hrvatskog naroda....cyprus wrote:Ma meni je nejasno otkud sad ovolika fama oko izbora članova predsjedništva... Nikad dosad nije bila ovolika... Kad je to najednom postalo tako bitno... To je institucija vlasti koja ima samo simboličke ovlasti... Tzv. 2-1 ne znači maltene ništa u odnosu na tzv. 1-2... Čak ni 3-0 ne bi moglo promijeniti suštinu stvari... Čak ni predsjedništvo Bećirović - Komšić - Šućur ni pored sve najbolje volje ne bi mogli suštinski ništa promijeniti... Čak ne vjerujem ni da bi predsjedništvo Dodik - Čović - Galijašević moglo pretjerano naštetiti, i pored sve najgore volje... Jednostavno funkcija tih ljudi ne daje im mogućnost da suštinski mijenjaju političke prilike u Bosni i Hercegovini...
![]()
A bošnjačka javnost se čini mi se maloumno primila na tu priču... I sad najednom ispade da je od presudne državne važnosti pitanje ko će sjest u tu jebenu fotelju... Eto sjedio je Komšić dva mandata... I šta je bilo? Jel Bosna i Hercegovina od toga išta ojačala i postala bolja? Jest qrac...
- vatrogasac
#549 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa bitno jer su se zaćešljali Dodik i Čović da zasjednu u te fotelje, a zna se kakva je to osovina.cyprus wrote: Dakle, kako najednom sad predsjedništvo postade toliko bitno![]()
![]()
-
channel10
#550 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Jbt gdje ti zivis? Gdje si bio zadnje 2-3 godine? Postujem te, ali niko vise ovdje nije lud. Niko se nije primio nego je takva situacija. HDZ i njihova klika su pokazali unazad godinu dana ko su i sta su, od one presude sestorci. I ne samo HDZ, nego hrvatska drzava. Guzicom su zatvorili vrata za sva vremena. Njih treba zacepiti jednom za sva vremena, pa neka kukaju jos stotinu godina. Pokazali su ko su i sta su i zato je bolji i onakav Komsic, nego bilo ko iz HDZ-a. Treci nece dobiti nikad i jedino sto ce dobiti je sut karta. A citat cemo se jos godinama, pa zivi bili.cyprus wrote:Više puta sam to dosad ponovio, ali meni zaista djeluje da HDZ i Čović funkciju člana predsjedništva i cijeli hajp oko iste koriste samo da guraju priču o ugroženosti i majorizaciji, zapravo moleći Boga da Komšić bude ponovo izabran, samo kako bi mogli nastaviti guslat isto, jer im se itekako isplati... Dok postoji ta priča o majorizaciji, HDZ BiH nikad neće dobiti ozbiljnu opoziciju i konkurenciju na područjima na koje pretendira... A osim toga, to im je sve dobar argument za posebnu izbornu jedinicu, a u konačnici i treći entitet...channel10 wrote:Da nije, ne bi se toliko borili oko toga. Da nije, ne bi Covic zapeo oko mjesta clana predsjednistva iz hrvatskog naroda....cyprus wrote:Ma meni je nejasno otkud sad ovolika fama oko izbora članova predsjedništva... Nikad dosad nije bila ovolika... Kad je to najednom postalo tako bitno... To je institucija vlasti koja ima samo simboličke ovlasti... Tzv. 2-1 ne znači maltene ništa u odnosu na tzv. 1-2... Čak ni 3-0 ne bi moglo promijeniti suštinu stvari... Čak ni predsjedništvo Bećirović - Komšić - Šućur ni pored sve najbolje volje ne bi mogli suštinski ništa promijeniti... Čak ne vjerujem ni da bi predsjedništvo Dodik - Čović - Galijašević moglo pretjerano naštetiti, i pored sve najgore volje... Jednostavno funkcija tih ljudi ne daje im mogućnost da suštinski mijenjaju političke prilike u Bosni i Hercegovini...
![]()
A bošnjačka javnost se čini mi se maloumno primila na tu priču... I sad najednom ispade da je od presudne državne važnosti pitanje ko će sjest u tu jebenu fotelju... Eto sjedio je Komšić dva mandata... I šta je bilo? Jel Bosna i Hercegovina od toga išta ojačala i postala bolja? Jest qrac...