Ako treba tanji, slobodno koristi borer za metal. Ja često za ivericu i ne koristim borer za drvo nego borer za metal. Standardne bušilice (i one akumulatorske) imaju 1,5 ili 1 kao najtanji borer koji mogu prihvatiti. Ako ti treba tanji, moraćeš kupiti one alate za graviranje, koštaju oko 50 KM pa naviše.

Ili neku sajlu-nastavak za glavu bušilice koja ima glavu za prihvatanje borera tanih od 1.

Ryoba je super. Ja imam nekoliko ručnih pila, među njima Ryoba od Black and Decker. I u posljednju godinu, kada koristim ručnu pilu, koristim samo nju
U Pennyju je koštala 15 KM. Kome treba neka povremeno tamo pogleda, jer sljedeća koju sam vidio je u OBI-ju i košta ne manje od 30 KM, možda čak i 50 (OBI ima nekoliko tipova japanskih pila i raspon cijena im je od oko 30 do oko 50 KM, pa se ne sjećam koliko je Ryoba tačno).
Ako neko slučajno ne zna, japanske pile režu kada se pila povlači prema sebi, dok evropske režu kada se pila gura od sebe, tako je smjer zubaca na pili postavljen. Da ne bude iznenađenja tipa ispadanja pile sa linije rezanja i slično.
Ryoba ima zupce na jednoj ivici sitnije, finije i gušće a na drugoj ivici krunije, grublje i rjeđe. Sitni zupci služe za rezanje drveta preko vlakana, a krupnija za rezanja u smjeru vlakana. Praktično to znači da se sitniji zupci njačešće koriste kada se daska reže po širini, a krupniji kada se reže po dužini daske.