Nova agresija na BIH?

Post Reply
megaman4

#526 Re: Nova agresija na BIH?

Post by megaman4 »

markomilanov wrote:
megaman4 wrote:
k3ngur wrote:Pazili sandzak, koooooo, Srbi, jel ovo neki vic?
Trsu smakli '43 samo da Sandzak ne postane autonomija, razne likvidacije i atentati nad uglednim bosnjacima izmedju 2 svjetska rata, cistili Polimlje gdje su bosnjaci cinili vecinu do 1943, Sahovici 24te, pokrstavanje stanovnistva Plava i Gusinja i oko 800 ubijenih i zaklanih 1912 i 1919, ciscenje Bukovice kod Pljevlje i u 2 svjetskom ratu i u proslom a bili u Crnoj Gori, nestanak onih 13 kod Priboja 1993 godine, odlazak preko 250 000 bosnjaka u Tursku pa i ostale krajeve izmedju od 1912 pa do danas itd, itd, itd. Da ste pazili Sandzak kako treba danas bi bosnjaka u sandzaku bilo barem duplo neg sad sto ih ima a mozda i vise. Nad Sandzakom ste magistrirali a nad Bosnom doktorirali.
Uzice bilo 100% muslimansko i puno dzamija. Cetnicke horde pobile i protjerale sve Bosnjake. Beograd je imao najvise dzamija na Balkanu, preko 200. Danas je jedino opstala Bajrakli dzamija, koju pokusavaju unistiti.

U Sandzaku cinili zvjerstva, kao sto si sam rekao ali istina kad-tad izadje na vidjelo.

Ovom liku @markomilanov porucujem da se spremaju za buducu Regionalizaciju Srbije gdje gubite Vojvodinu, Sandzak i Presevo. To nek vas brine.

Vucic nocima ne spava jer zna da gubi danasnju Srbiju koja ulazi u zavrsnu fazu u formiranje buduceg Pasaluka.

BiH ce se prirodnim putem obnoviti, a Srbija ide u dodatnu eroziju.
Ja za razliku od tebe,želim susedima sve najbolje,zbog tebe i dodika bih nema šanse da bude normlna država.
Ti tvoji susjedi koje spominjes, su pobili pola moje familije. Popalili svu imovinu, prije toga opljackali sve sto smo imali, i sto se decenijama stvaralo.

Ja im ne vjerujem a ti furaj dalje bratstvo i jedinstvo. To je tvoj izbor i ne zanima me.
General War

#527 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Concord wrote:
hAZNADAR wrote: Vidio si u Banjaluci dovoljno. Koliko god se covjeku gadio taj primitivizam, sovinizam, mrznja, fasizam,.... oni su u tome jedinstveni. I intelektualci i papci, i penzioneri i studenti, i pismeni i nepismeni, gradjani i seljaci,... i u tome su svi istrajni. Kao sto se u fudbalu gleda samo rezultat - nebitno kako je neko prljavo igrao, glumio pred sudijama,... - tako je i u politici. Pobjedjuje istrajnost i to zasluzeno a ne moral.

Probosanske snage su vjernici vs jugosloveni vs nacionalisti. Ko pas koji ganja svoj rep u krug.
Ja sam ovo isto napisao 9 stranica ranije. 3 covjeka skontala, ostali popljuvali.
General War wrote:
Haj boga ti malo ovo elaboriraj? Ko ostane pro bosanska strana?
Buraz sta da se elaborira majke ti? Pitaj 10 bosnjaka koje poznajes da li ce biti rata: jedan ce reci da hoce i da treba biti spreman uvijek, trojica ce opusteno reci da ga nece biti nikad bez obzira na ova desavanja, dvojica ce reci da rat nije rjesenje i da treba nastaviti ziviti u miru i suzivotu, jedan ce reci to je protiv vitalnog nacionalnog interesa, jedan da nema pojma sta bi rekao, i dvojica da treba ici odavde.
Sa druge strane, od 10 srba u RSu, dvojica ce takodjer reci da treba ici odavde, ostalih 8 je spremno da veceras ispod kreveta izvuce jednu od pet pusaka i krene gdje treba. Shvatas li sada poentu?
To je tako, gdje se i tebi i ovima servira takva prica...onaj sto je to navodno skonto je vec poodavno u sVeckoj pa palamudi da mu drugi oslobadja gradove, a on bi slao u najboljem slucaju pakete...jesi li ikad posjetio neke srpske ili srbijanske sajtove pa vidio razmisljanja? Eno samo BN kad pogledas, ako nisu srbi posvadjaniji od bosnjaka sjeci gdje sam najtanji.
Dodik je najveca opasnost za srbe kao sto je Bakir i ova sva svita egsistencijalna opasnost za sve u federaciji. I ovo malo sto vidi zivota je od tudjih para...cim jednu platu preskoci, vidjet ces drugacije price.
Kako samo padate na jeftine trikove...sto nisu ovaj put postrojili vojsku? Posvadjali se?...ma daaaaj. ;-)
markomilanov

#528 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Meni je jasno da su bošnjaci najveće žrtve i doživeli najveću nepravdu,ali hoće li im biti lakše ako svaki dan govore da je rs genocidna tvorevina,nije dodiku stalo do rs već do vlasti i para,a najlakše se opstaje nacionalističkom retorikom ,bošnjaci hoće da ukinurs ,prije ili kasnije mora se prihvatiti rs ako se želi normalna država.
General War

#529 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

markomilanov wrote:Meni je jasno da su bošnjaci najveće žrtve i doživeli najveću nepravdu,ali hoće li im biti lakše ako svaki dan govore da je rs genocidna tvorevina,nije dodiku stalo do rs već do vlasti i para,a najlakše se opstaje nacionalističkom retorikom ,bošnjaci hoće da ukinurs ,prije ili kasnije mora se prihvatiti rs ako se želi normalna država.
Pa nece im bit ni lakse ni kad je ne prozivaju kad im se negira sve na svijetu u PC...od jezika do sigurnosti i dan danas.
Tomahawk11
Globalni moderator

#530 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Tomahawk11 »

markomilanov wrote:Meni je jasno da su bošnjaci najveće žrtve i doživeli najveću nepravdu,ali hoće li im biti lakše ako svaki dan govore da je rs genocidna tvorevina,nije dodiku stalo do rs već do vlasti i para,a najlakše se opstaje nacionalističkom retorikom ,bošnjaci hoće da ukinurs ,prije ili kasnije mora se prihvatiti rs ako se želi normalna država.
Neće.
Što ne bi bilo svima bolje? A ne može sa entitetima, kantonima i ostalim sranjima.
A sve se to zamotaje u nacionalnu foliju.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#531 Re: Nova agresija na BIH?

Post by wonkaw »

Udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. "Raspolažemo tim informacijama već duže vrijeme. Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić. https://www.klix.ba/vijesti/bih/udruzen ... /180112086

NATO Plans to Disarm Paramilitary Forces in Bosnia

A United States envoy today described the persistent strength of paramilitary forces in Bosnia. Paramilitary police were most responsible for preventing the return of refugees to areas from which they had been driven during the 1992-95 war.

ups, sad vidim da sam se zezno, ova vijest bajata, jos iz Augusta 1997... super za novinare, sad mogu samo copy paste sa danasnjim datumom.... idemo dalje, kome je do rata danas??

http://www.nytimes.com/1997/08/09/world ... osnia.html

:run:
markomilanov

#532 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Jasno je da neće biti rata,nacionalne teritorije su se iskristalisale,koji će se bošnjak vratiti u istočnu rs,kad se tamo srbi iseljavaju u srbiju zbog siromaštva,politika dodika će uništiti rs,nema privrednog rasta zato što stalno blokiraju zajedničke organe,slab natalitet,iseljavanje,zaduženja.
ettakoto

#533 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

markomilanov wrote:Jasno je da neće biti rata,nacionalne teritorije su se iskristalisale,koji će se bošnjak vratiti u istočnu rs,kad se tamo srbi iseljavaju u srbiju zbog siromaštva,politika dodika će uništiti rs,nema privrednog rasta zato što stalno blokiraju zajedničke organe,slab natalitet,iseljavanje,zaduženja.
Griješiš u zaključivanju. Najviše Bošnjaka se i vratilo u Istočnu Bosnu, odnosno Podrinje i Semberiju. (ne računam Potkozarje, tj. Prijedor)

Činjenica je da je IB uvijek bila nerazvijeniji dio, sa izuzetkom industrijskog centra - Zvornika.

Omladina sama po sebi podjednako bježi i iz Bratunca, Foče, iz Rogatice i iz Prnjavora, ali i iz Banovića, Kalesije, Živinica... nezaustavljiv proces. Mladi ljudi žele daleko više sadržaja. To im navedene zajednice ne mogu obezbijediti.

Što se tiče siromaštva, sve je to relativno... kao i u velikim sredinama, imaš 10% bogatih i svi ostali koji žive od danas do sutra.

Nema blokada nikakve veze sa privrednim rastom. To je obična farsa za dnevnopolitiko pravdanje. Za privredni i svaki drugi rast, potreban je sistem. To nisu u stanju elite odraditi, a i što bi... krasti, krasti, krasti.

Što se nataliteta tiče, ništa bolja situacija nije ni u Federaciji... Negativan je i u tom entitetu prirodni priraštaj, a podaci su zasigurno i gori od zvaničnih. Eto imaš jedan čist primjer Sanskog Mosta. Broj popisanih, broj beba, broj učenika i broj umrlih....
archi_a

#534 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Ustavni fakti za početnike.
Ne postoje zajednički organi, postoje institucije Bosne i Hercegovine!
Ne postoje zaokružene nacionalne teritorije, bez obzira kako se koji entitet zove! Svi stanovnici su po ustavu konstitutivni na prostoru cijele države Bosne i Hercegovine.
megaman4

#535 Re: Nova agresija na BIH?

Post by megaman4 »

archi_a wrote:Ustavni fakti za početnike.
Ne postoje zajednički organi, postoje institucije Bosne i Hercegovine!
Ne postoje zaokružene nacionalne teritorije, bez obzira kako se koji entitet zove! Svi stanovnici su po ustavu konstitutivni na prostoru cijele države Bosne i Hercegovine.
:thumbup:

Ali haj objasni ovima iz RS-a kao i majorizovanim.
markomilanov

#536 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Rs je legitimni i legalni etnitet nezavisne države bih, osporavanjem rs osporava se zajednička država,znam da nije lako prihvatiti rs,ali to su činjenice,tako je medjunarodna zajednica htela,svi su dobili nešto,svi su nešto izgubili,bošnjaci dobili sarajevo,srbi istočnu bosnu,odakle i srbi beže,srbi u zaokružil teritoriju ali uvek sa bosanskim pasošem i zastavom bosne na granici,priznavanjem i nenegiranjem rs,svakao bi splasnule težnje za otcepljenjem rs i parvu reinetegraciju rs u institucije bih.
muha_sa

#537 Re: Nova agresija na BIH?

Post by muha_sa »

markomilanov wrote:Rs je legitimni i legalni etnitet nezavisne države bih, osporavanjem rs osporava se zajednička država,znam da nije lako prihvatiti rs,ali to su činjenice,tako je medjunarodna zajednica htela,svi su dobili nešto,svi su nešto izgubili,bošnjaci dobili sarajevo,srbi istočnu bosnu,odakle i srbi beže,srbi u zaokružil teritoriju ali uvek sa bosanskim pasošem i zastavom bosne na granici,priznavanjem i nenegiranjem rs,svakao bi splasnule težnje za otcepljenjem rs i parvu reinetegraciju rs u institucije bih.
jao_situacije

#538 Re: Nova agresija na BIH?

Post by jao_situacije »

:lol:
insomnia78

#539 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

Smrdi na trulez i usireni krv
hAZNADAR

#540 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
Concord wrote:

Ja sam ovo isto napisao 9 stranica ranije. 3 covjeka skontala, ostali popljuvali.

Buraz sta da se elaborira majke ti? Pitaj 10 bosnjaka koje poznajes da li ce biti rata: jedan ce reci da hoce i da treba biti spreman uvijek, trojica ce opusteno reci da ga nece biti nikad bez obzira na ova desavanja, dvojica ce reci da rat nije rjesenje i da treba nastaviti ziviti u miru i suzivotu, jedan ce reci to je protiv vitalnog nacionalnog interesa, jedan da nema pojma sta bi rekao, i dvojica da treba ici odavde.
Sa druge strane, od 10 srba u RSu, dvojica ce takodjer reci da treba ici odavde, ostalih 8 je spremno da veceras ispod kreveta izvuce jednu od pet pusaka i krene gdje treba. Shvatas li sada poentu?
To je tako, gdje se i tebi i ovima servira takva prica...onaj sto je to navodno skonto je vec poodavno u sVeckoj pa palamudi da mu drugi oslobadja gradove, a on bi slao u najboljem slucaju pakete...jesi li ikad posjetio neke srpske ili srbijanske sajtove pa vidio razmisljanja? Eno samo BN kad pogledas, ako nisu srbi posvadjaniji od bosnjaka sjeci gdje sam najtanji.
Dodik je najveca opasnost za srbe kao sto je Bakir i ova sva svita egsistencijalna opasnost za sve u federaciji. I ovo malo sto vidi zivota je od tudjih para...cim jednu platu preskoci, vidjet ces drugacije price.
Kako samo padate na jeftine trikove...sto nisu ovaj put postrojili vojsku? Posvadjali se?...ma daaaaj. ;-)
Jeftini trikovi su upravo to spominjanje Svecke nebi li ulovio podrsku nekoga sto to ne voli. Jeftino udvaranje war koje istina prolazi kod nekih pa prodavaj "bubrege" dok jos mozes.

Ma samo na jedan dan posjete BL mozes vidjeti vecu jednoobraznost po mnogo toga a kamoli prateci politiku, natjecaj u srbovanju u parlamentu, medije, komentare,....
Lug

#541 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Lug »

markomilanov wrote:priznavanjem i nenegiranjem rs,svakao bi splasnule težnje za otcepljenjem rs i parvu reinetegraciju rs u institucije bih.
:-) :D :lol:
markomilanov

#542 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Kohezija srpskog naroda i srbovanje je odgovora na stalno pljuvanje i zahtevom za ukidanjem rs,nije sve crno i belo u bosni,bošnjaci nisu hteli sa srbima u jugoslaviji jer su u manjini,a hteli su sa srbima suživot u bih u kojima bi oni bili većina.
muha_sa

#543 Re: Nova agresija na BIH?

Post by muha_sa »

markomilanov wrote:Kohezija srpskog naroda i srbovanje je odgovora na stalno pljuvanje i zahtevom za ukidanjem rs,nije sve crno i belo u bosni,bošnjaci nisu hteli sa srbima u jugoslaviji jer su u manjini,a hteli su sa srbima suživot u bih u kojima bi oni bili većina.

pusti ove provokatore :-) ne razumiju te :-)
mirzasut

#544 Re: Nova agresija na BIH?

Post by mirzasut »

muha_sa wrote:
markomilanov wrote:Kohezija srpskog naroda i srbovanje je odgovora na stalno pljuvanje i zahtevom za ukidanjem rs,nije sve crno i belo u bosni,bošnjaci nisu hteli sa srbima u jugoslaviji jer su u manjini,a hteli su sa srbima suživot u bih u kojima bi oni bili većina.

pusti ove provokatore :-) ne razumiju te :-)
Tačno tako.... Bošnjaci ne razumiju te stvari i politiku tek su odnedavno državotvorni, dok njihove komšije i susjedi samim rođenjem postaju eksperti :izet: Nek si nam objasnio milanovmarko ili obrnuto :D
hAZNADAR

#545 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hAZNADAR »

markomilanov wrote:Rs je legitimni i legalni etnitet nezavisne države bih, osporavanjem rs osporava se zajednička država,znam da nije lako prihvatiti rs,ali to su činjenice,tako je medjunarodna zajednica htela,svi su dobili nešto,svi su nešto izgubili,bošnjaci dobili sarajevo,srbi istočnu bosnu,odakle i srbi beže,srbi u zaokružil teritoriju ali uvek sa bosanskim pasošem i zastavom bosne na granici,priznavanjem i nenegiranjem rs,svakao bi splasnule težnje za otcepljenjem rs i parvu reinetegraciju rs u institucije bih.
RS je prihvacena i aminovana davno jaro, potpisana u Dejtonu i nema price.
Nije problem sto postoji RS - vec kakva RS.
Nemoj mi samo da je zabrana bosanskog jezika odgovor na neku provokaciju Sarajeva. :lol: A da ne spominjem brojne druge primjere diskriminacije i aparthejda. Daj Boze da RS stvarno bude bolji dio BiH, primjer demokraticnosti i tolerancije po uzoru na savremeni dio Evrope, stabilnija,... itd. Jer bilo bi lakse i Bosnjacima zivjeti tamo.

Ali bojim se da RS gubi svoj smisao postojanja ako izgubi etnicku cistocu, etnicku dominaciju,... i da jednostavno ne moze biti modernija, tolerantnija,.. Mislim - koju hebenu korist imaju Srbi od negiranja bosanskog jezika, bosnjacke nacije, historije gdje su praoci ostalih "otpadnika",... nije valjda da ih priznavanje Bosnjaka i isto rangiranje ugrozava? Sta to moze ugroziti Srbe kojih je 200 000 u Banjaluci i za vjeke vjekov apsolutna vecina?

Zato jaro ne prodavaj tu lijepu pricu i ne kupuj raju na opcepoznate fakte o pasosu, zastavi,.... pomislio bi neko da je RS bila prije za BiH samo ih bezobrazni bosnjacki nacionalisti od toga tjeraju provokacijama. :lol:

RS ce uvijek biti u BiH onoliko koliko mora a negdje drugdje onoliko koliko moze. Ideja odcjepljenja nije nikada zavisila od Sarajeva i sarajevskih provokacija - vec od stvarne snage. A kod mladih u RS mozemo vidjeti koliko sta splasnjava.
hAZNADAR

#546 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hAZNADAR »

markomilanov wrote:Kohezija srpskog naroda i srbovanje je odgovora na stalno pljuvanje i zahtevom za ukidanjem rs, .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hajd to meni Banjalucaninu u 50-tima molim te detaljnije objasni. :) De ziv bio. Al prvo provjeri sta sam sve mogao vidjeti i cega sve biti svjedok.
General War

#547 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:
Concord wrote:

Jeftini trikovi su upravo to spominjanje Svecke nebi li ulovio podrsku nekoga sto to ne voli. Jeftino udvaranje war koje istina prolazi kod nekih pa prodavaj "bubrege" dok jos mozes.

Ma samo na jedan dan posjete BL mozes vidjeti vecu jednoobraznost po mnogo toga a kamoli prateci politiku, natjecaj u srbovanju u parlamentu, medije, komentare,....
http://www.rtvbn.com/3892435/nakon-pros ... a-realnost

http://www.6yka.com/novost/134057/draga ... rebrenicom

http://www.rtvbn.com/3892726/dokazi-idu ... lastvu-bih

Evo ti prevedi na sveCki komentare
Kao da je ovdje drugacije, pa zato se nasi vajni politicari i bore da narod sto duze drze pod jarmom.
Last edited by General War on 12/01/2018 19:50, edited 1 time in total.
markomilanov

#548 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Lug wrote:
markomilanov wrote:priznavanjem i nenegiranjem rs,svakao bi splasnule težnje za otcepljenjem rs i parvu reinetegraciju rs u institucije bih.
:-) :D :lol:
Ne znam šta je smiješno,završio se rat sa tolikim žrtavama,a ništa se nije promenilo,sve nacionalističke stranke su ostale na vlasti,narod i teritorija podeljena,opet strepiš od komšije,umesto da se ide dalje.stalno se vraća u prošlost,ako ti ne odgovara sadašnje uredjenje bih,jedini način da promeniš stanje je rat,očekivati od srba da se odereknu rs je utopija.
muha_sa

#549 Re: Nova agresija na BIH?

Post by muha_sa »

markomilanov wrote: Ne znam šta je smiješno,završio se rat sa tolikim žrtavama,a ništa se nije promenilo,sve nacionalističke stranke su ostale na vlasti,narod i teritorija podeljena,opet strepiš od komšije,umesto da se ide dalje.stalno se vraća u prošlost,ako ti ne odgovara sadašnje uredjenje bih,jedini način da promeniš stanje je rat,očekivati od srba da se odereknu rs je utopija.
svaka ti je na mjestu :thumbup:
General War

#550 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
markomilanov wrote:Kohezija srpskog naroda i srbovanje je odgovora na stalno pljuvanje i zahtevom za ukidanjem rs, .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hajd to meni Banjalucaninu u 50-tima molim te detaljnije objasni. :) De ziv bio. Al prvo provjeri sta sam sve mogao vidjeti i cega sve biti svjedok.
...ali na duzem radu u sveCkoj.
Post Reply