Nastavak UZPa

Post Reply
Alfons Kauders

#526 Re: Nastavak UZPa

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Previse gledate komsije. Svaka drzava ima interes da uzme od druge drzave dok ne dodje do shvatanja da se moze nesto i koperacijom uraditi.
No posto smo u prvoj fazi, bitno je gledati ono na sta se moze uticati. Odnosno, sto je Bosna jaca to je manje bitno sta Zagreb i Beograd zele i onda ce prestati pretenzije.

Bosna ima prednost sto je ovo pitanje za stanovnistvo bitno, dok komsije mogu samo frakciju resoursa uloziti protiv. Dakle, manje price o ukidanju preko izbora, vise price o MUPu, rezervnom sastavu i namjenskoj industriji i stvari ce se rjesiti.
Tako je precjednice!

Slabost se placa. Bez sposobnosti da se efikasno branimo, ne postoji nista sto bi neprijatelje odvratilo od napada.

Samo nastaviti pricati o EU i reformama, a uporedo se naoruzavati.
Bodkin

#527 Re: Nastavak UZPa

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Boldirano je tacno ali ne iz razloga koji si naveo. Mozda nisu autonomne ali nisu ni diktati. To pojednostavljivanje je lakse ali nije realno
Slažem se da je pojednostavljeno, jebi ga na forumu smo...postoje tu nijasne, razni uticaji i slično....postoji i neka vrsta ograničene autonomije, imaš gubernatore imenovane od strane zvaničnog Zagreba i Beograda.....možda je čak približnije reći imaš kumove (mafijaške) kojima su date ovlasti da uređuju život na određenim oblastima.........ali nitko od tih imenovanih kumova ne smije preći granicu odnosno u svojoj konačnici zna se čija je zadnja
Prije ce biti kao veliki brat koji bolje stoji od tebe u zivotu i podrzava te svaki put kad se radi o porodicnom interesu al ga boli kurko za sve ostalo
palermo

#528 Re: Nastavak UZPa

Post by palermo »

Bodkin wrote:
palermo wrote:
Bodkin wrote:
Boldirano je tacno ali ne iz razloga koji si naveo. Mozda nisu autonomne ali nisu ni diktati. To pojednostavljivanje je lakse ali nije realno
Slažem se da je pojednostavljeno, jebi ga na forumu smo...postoje tu nijasne, razni uticaji i slično....postoji i neka vrsta ograničene autonomije, imaš gubernatore imenovane od strane zvaničnog Zagreba i Beograda.....možda je čak približnije reći imaš kumove (mafijaške) kojima su date ovlasti da uređuju život na određenim oblastima.........ali nitko od tih imenovanih kumova ne smije preći granicu odnosno u svojoj konačnici zna se čija je zadnja
Prije ce biti kao veliki brat koji bolje stoji od tebe u zivotu i podrzava te svaki put kad se radi o porodicnom interesu al ga boli kurko za sve ostalo
to su samo varijacije na temu. O istom pričamo
Duka Dizel

#529 Re: Nastavak UZPa

Post by Duka Dizel »

Maraschino wrote:
Duka Dizel wrote:
A ja sam se smeo zakleti da su Dodika doneli tenkovi SFOR-a, a ne da ga je Vučić poslao.
Vučić je u to vreme još nosio gajbe Šešelju.
Tu vidis koje su maske popadale sa lica srpskih politicara.

Dodik kada je dosao na tenku radio je dobre stvari za BiH a cim su izbori krenuli, namjesteno mu je da brani interese Srbije.
Nije mu ništa namješteno.
Jednostavno, izbori u RS-u se ne dobijaju ako radiš dobre stvari za BiH, na uštrb nekih opštih srpskih interesa.

Recimo, ako iz Sarajeva pokrenu reviziju tužbe protiv Srbije, zar neko zaista misli da je neophodno da Beograd crta Banja Luci da to nije dobro za RS i da to BiH Srbi ne treba da podrže.
Jer, prava meta politike iz Sarajeva je RS, a ne Srbija...To nijednom političaru iz RS-a ne treba posebno objašnjavati.
Gojeni H

#530 Re: Nastavak UZPa

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
U citavoj prici se iskljucuje “worst case scenario”, imaju li Bosnjaci danas na raspolaganju mehanizme da se odbrane u slucaju da ovi okolo opet skroz pobudale?
Ne bi trebao biti tabu, postaviti pitanja, da li ovaj sadasnji okvir omogucuje dugorocnu sigurnost, ili bi to ipak bio neki drugi koji bi ti omogucio da imas 100 000 do zuba naoruzanih vojnika pod svojom komandom, za nedaj Boze?
:thumbup: :bih:

Zasto mislimo da mozemo da odbranimo ono sto ni u miru ne kontrolisemo?
radostan dan

#531 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Sutra da im Beograd i Zagreb
ali ko cini taj beograd i zagreb? jel milan bandic purger from the grude? jel vucic srbijanac from cipuljici? tadic, seselj, djindjic, djilas, vuk pozdeac, pa cak je i cedi jovanovicu stara iz bosne. to samo ovako na prvu iz glave i to samo bosanci bez crnogoraca, krajisnika...pa i bajaga je jebote iz hrvatske ko i prosli patrijarh pavle.

autenticni srbijanac i to samo jedno koljeno unazad je raritet.

zato i kazem da je to akcionarsko drustvo koje okuplja clanove od vardara do triglava koji onda zajedno prave planove i ciljeve kakve vec prave.
prebacuješ malo, al hajde :mrgreen: ...
Challenger__

#532 Re: Nastavak UZPa

Post by Challenger__ »

radostan dan wrote:prebacuješ malo, al hajde :mrgreen: ...
Što misliš? Pa rođen je u Bjelovaru.
radostan dan

#533 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

Challenger__ wrote:
radostan dan wrote:prebacuješ malo, al hajde :mrgreen: ...
Što misliš? Pa rođen je u Bjelovaru.
slučajno, obzirom na očevu profesiju...
a okleN babo i korijeni?
Challenger__

#534 Re: Nastavak UZPa

Post by Challenger__ »

radostan dan wrote:slučajno, obzirom na očevu profesiju...
a okleN babo i korijeni?
Ne znam, odakle? Vojno lice znači...
radostan dan

#535 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

Challenger__ wrote:
radostan dan wrote:slučajno, obzirom na očevu profesiju...
a okleN babo i korijeni?
Ne znam, odakle? Vojno lice znači...
da, vojno lice, što će reći da je babo iz..?
Challenger__

#536 Re: Nastavak UZPa

Post by Challenger__ »

radostan dan wrote:da, vojno lice, što će reći da je babo iz..?
Ah... Neka predrasuda tipa - CG?
Hihi.

Odakle mu je majka?
radostan dan

#537 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

Challenger__ wrote:
radostan dan wrote:da, vojno lice, što će reći da je babo iz..?
Ah... Neka predrasuda tipa - CG?
Hihi.

Odakle mu je majka?
nisam ni sumnjao da ćeš pogoditi... :)
rođen u bjelovaru, odmah prešli u zemun...i sebe doživljava kao zemunca prvo, a tek potom beograđanina. otac pilot, ne znam tačno do kog čina je stigao, ali visoko u svakom slučaju. nisu daleko od bih, mislim bajagići, cirka 130 km od sarajeva. majka ne znam tačno odakle je porijekom, ali znam da je i ona bila u vojnoj službi, ali kao civil (ekonomista).
Challenger__

#538 Re: Nastavak UZPa

Post by Challenger__ »

radostan dan wrote:nisu daleko od bih, mislim bajagići, cirka 130 km od sarajeva. majka ne znam tačno odakle je porijekom, ali znam da je i ona bila u vojnoj službi, ali kao civil (ekonomista).
Znači stara Hercegovina, ništa CG.

:lol:

p.s.

Zezam malo, forum je postao SMOR.
radostan dan

#539 Re: Nastavak UZPa

Post by radostan dan »

Challenger__ wrote:
radostan dan wrote:nisu daleko od bih, mislim bajagići, cirka 130 km od sarajeva. majka ne znam tačno odakle je porijekom, ali znam da je i ona bila u vojnoj službi, ali kao civil (ekonomista).
Znači stara Hercegovina, ništa CG.

:lol:

p.s.

Zezam malo, forum je postao SMOR.
apsolutno...1
apsolutno...2

:mrgreen: pozdravljam te :thumbup:

opraštajte na off-u...
detroit-mercy

#540 Re: Nastavak UZPa

Post by detroit-mercy »

pasha078 wrote:
madner wrote:
Alfons Kauders wrote:

Bilo je donekle anonimno, virtualno i neozbiljno, ali u zadnje vrijeme bas i nije.

NVZ je ovom govorila prije nekoliko godina. Jedini garant mira i stabilnosti na ovim prostorima je jaka vlast NVZ koja ce nastaviti program naoruzavanja i jacanja odbrambenih kapaciteta,

NVZ znaci bosanska puska na bosanskom ramenu, s okvirom hercegovacke municije iz Konjica. Kako ti samo ime kaze, NVZ znaci da nema vise zajebancije i da ce se na svaki udar odgovoriti neproporcionalno, u mjeri neprihvatljivoj za neprijatelje, kako bi ih se odvratilo od napada.

Bolje pravedan rat, nego nepravedan mir!

NVZ
NVZ je imao viziju jos 2010. :D
Sta vam je taj NVZ?
Stranka, hos se upisat :mrgreen:
detroit-mercy

#541 Re: Nastavak UZPa

Post by detroit-mercy »

pasha078 wrote:
detroit-mercy wrote:
pasha078 wrote:
Sta vam je taj NVZ?
Stranka, hos se upisat :mrgreen:
Imas program? Sta znaci skracenica?
Madner je presjednik a Alfons sekretar stranke, za sve potrebno obrati se njima. Ja sam samo promatrac :mrgreen: .
oakville

#542 Re: Nastavak UZPa

Post by oakville »

Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:
U citavoj prici se iskljucuje “worst case scenario”, imaju li Bosnjaci danas na raspolaganju mehanizme da se odbrane u slucaju da ovi okolo opet skroz pobudale?
Ne bi trebao biti tabu, postaviti pitanja, da li ovaj sadasnji okvir omogucuje dugorocnu sigurnost, ili bi to ipak bio neki drugi koji bi ti omogucio da imas 100 000 do zuba naoruzanih vojnika pod svojom komandom, za nedaj Boze?
:thumbup: :bih:

Zasto mislimo da mozemo da odbranimo ono sto ni u miru ne kontrolisemo?
Kinezi su u 19om stoljeću živjeli na 25% i manje cijele Kine, radi gubitka kontrole nametnute od Zapada. Rusko stanovništvo živi na cc. 34% teritorije današnje Rusije, a poveliki djelovi pogotovo preme Istoku i Kavkazu nitu su danas niti će ikada biti pod njihovom punom kontrolom. I niko ne misli da treba da se odrekne teritorije. Ako slučajno kažeš da se ne mogu mjeriti minijaturna BiH s Rusijom i Kinom, odmah da ti odgovorim da su proporcije iste kad uzmeš u obzir da su u susjedstvu minijaturne BiH također mini države bez velikog vojnog, demografskog i ekonomskog potencijala.

U današnjoj situaciji Bošnjaci ne moraju da brane niti da napadaju RS, kad je osigurano da isti neće nikad dobiti samostalnost, a kamoli održivost, radi svoje geografije koja je sasječena. Za RS je i status Sjevernog Kipra nedostižan, jer, za razliku od Sjevernog Kipra, iza leđa imaju Srbiju (što znači da nemaju ništa iza ledja u slučaju konflikta :D ).

Ja podržavam kiprizaciju, i de fakto containment RS-a. Hoće podjelu - evo maksimum, de jure priznanje svakako ne mogu dobiti. Dosta više pravljenja "zajedničkih institucija" i hranjenja srpske dijaspore. Eto im matica srbija, nek ih ona hrani. Blokirati te tzv zajedničke institucije, obustaviti isplate silnim državnim službenicima, preispitati podjelu PDVa, zaustaviti pravljenje novih agencija koje služe da plaćaju srpski lopovluk i nacionalizam itd itd.
Last edited by oakville on 06/12/2017 18:22, edited 2 times in total.
llull

#543 Re: Nastavak UZPa

Post by llull »

Sta ti je zivot, natakarise Praljku da je srbin
Image
oakville

#544 Re: Nastavak UZPa

Post by oakville »

llull wrote:Sta ti je zivot, natakarise Praljku da je srbin
Image
A šta su slagali? Meni samo smeta ovo "bosanski" - kakav "bosanski srbin", to ne postoji, tako su sami Srbi rekli preko svojih demokratski izabranih predstavnika, i to treba uvažiti.
Gojeni H

#545 Re: Nastavak UZPa

Post by Gojeni H »

oakville wrote: Ja podržavam kiprizaciju, i de fakto containment RS-a. Hoće podjelu - evo maksimum, de jure priznanje svakako ne mogu dobiti. Dosta više pravljenja "zajedničkih institucija" i hranjenja srpske dijaspore. Eto im matica srbija, nek ih ona hrani. Blokirati te tzv zajedničke institucije, obustaviti isplate silnim državnim službenicima, preispitati podjelu PDVa, zaustaviti pravljenje novih agencija koje služe da plaćaju srpski lopovluk i nacionalizam itd itd.
:thumbup:

Definitivno se treba rijesiti mrtvog tijela koje vucemo za sobom i koje nas koci.
kamen spoticanja

#546 Re: Nastavak UZPa

Post by kamen spoticanja »

llull wrote:Sta ti je zivot, natakarise Praljku da je srbin
Image
da je ziv rekao bi:s prezirom odbacujem da sam srbin i opet bi popio
oakville

#547 Re: Nastavak UZPa

Post by oakville »

Gojeni H wrote:
oakville wrote: Ja podržavam kiprizaciju, i de fakto containment RS-a. Hoće podjelu - evo maksimum, de jure priznanje svakako ne mogu dobiti. Dosta više pravljenja "zajedničkih institucija" i hranjenja srpske dijaspore. Eto im matica srbija, nek ih ona hrani. Blokirati te tzv zajedničke institucije, obustaviti isplate silnim državnim službenicima, preispitati podjelu PDVa, zaustaviti pravljenje novih agencija koje služe da plaćaju srpski lopovluk i nacionalizam itd itd.
:thumbup:

Definitivno se treba rijesiti mrtvog tijela koje vucemo za sobom i koje nas koci.
Još finansiramo održavanje klinički mrtvog na aparatima. Pull the plug i ćao. Ali avaj, usvojiše akcize :D
General War

#548 Re: Nastavak UZPa

Post by General War »

pasha078 wrote:
detroit-mercy wrote:
pasha078 wrote: Imas program? Sta znaci skracenica?
Madner je presjednik a Alfons sekretar stranke, za sve potrebno obrati se njima. Ja sam samo promatrac :mrgreen: .
Nish tanka vam stranka. Kad bude bar 500 clanova onda moze :-)
Pa sta ti mislis o onih 9000 vojnika sto se obucavaju u BiH...Bakir nema nista sa time ali neko ima ;-) NVZ!
Ali ices ti nama na skraceni politicki kurs...pa ces bit upoznat sa svime. :D
Cuj molim te , ne zna sta je NVZ :mastakazes:
madner

#549 Re: Nastavak UZPa

Post by madner »

Ogranicene streljamo za defetizam. :D

Stranka ima trenutno 1701 clanova.
General War

#550 Re: Nastavak UZPa

Post by General War »

pasha078 wrote:
General War wrote:
pasha078 wrote: Nish tanka vam stranka. Kad bude bar 500 clanova onda moze :-)
Pa sta ti mislis o onih 9000 vojnika sto se obucavaju u BiH...Bakir nema nista sa time ali neko ima ;-) NVZ!
Ali ices ti nama na skraceni politicki kurs...pa ces bit upoznat sa svime. :D
Cuj molim te , ne zna sta je NVZ :mastakazes:
E super! Tamam vama da proslijedim planove za istocnu hercegovinu :D :D
Mi djelujemo globalno...kakva i. hercegovina!? S time se nasi kuhari bakcu :D
Post Reply