THE WITCHER (sve o)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Averus

#526 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Opušteno ba, ljepote te igre i jeste što kroz neke obične, a svejedno zajebane, zadatke srasteš s tim svijetom i baš se uživiš :D
aditon

#527 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

ma kad je oprema u pitanju, nema opušteno :D dugo sam čekao na ovaj witcher gear da bi me sad neki monster tissue handrio :D
Sveti Koilije

#528 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Sveti Koilije »

Mogu li se i ja ponovo prijaviti poslije jedno pola godine :D Instalirao zimus na Xbox kad me Averus i nasavjetovao ali jbg :D Dođe GTA V na game pass (a nisam ga prije prešao) i dok sam završio njega dođe i Witcher na red. Taman sam prispio u Velen i moram reći da me igra kupila i prije Bičakčića :lol:
aditon

#529 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

igra je zaista kompleksa, razvijenost radnje i likova je na nekom drugom levelu u odnosu na ostale igre. Ima masa stvari koje su me pozitivno iznenadile, a tek kad završim igru pokušat ću sumirati utiske. Toliko sitnih detalja, neočekivanih...Side questovi su jednako zanimljivi (ne svi naravno) kao i main questovi. Moja najveća zamjerka u igri je bila i ostala očajan lightning i nikako da shvatim kako je takav jedan propust napravljen...preko raznih glicheva i bugova mogu preći, međutim lightning u igri je teški fail. Inače, meni najdraža igra do sada je Skyrim, i Witcher me u mnogim elementima na nju podsjeća s tim da Witcher je otišao i korak dalje u razvoju likova ali i priče.
aditon

#530 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Image

You talking to me, bitch?
aditon

#531 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Image

koja drolja je ovaj Geralt...ne vadi :lol:

nego završio sam main story :sad:

Image

imam dva pitanja:
1. da li bi Kira, da je nisam rokno, bila s svim onim vješticama u konačnom obračunu s Eredinom?
2. da li sam ikako mogao izbjeći smrt Vassemira

Počeo sam igrati hearts of stone, prvi quest, onal lik što mi da zadatak da ubijem princa žabu, jel vama liči na Davida Beckhama :D
ferratilis

#532 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Ne bi bila u konacnom obracunu, ali bila bi u Kaer Morhenu i nesto zanimljivo bi se desilo, necu da ti kvarim pricu u slucaju da ponovo odigras. Vesemir umire, kako god. I Olgierd je modeliran po Beckhamu, potvrdili su vec :D Hearts of Stone je, meni barem, najbolja prica ikad u igrama. Gustiraj ga maksimalno, vrijedi svaki momenat. :thumbup:
SanskiBiser

#533 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

ferratilis wrote: 14/06/2020 17:35 Ne bi bila u konacnom obracunu, ali bila bi u Kaer Morhenu i nesto zanimljivo bi se desilo, necu da ti kvarim pricu u slucaju da ponovo odigras. Vesemir umire, kako god. I Olgierd je modeliran po Beckhamu, potvrdili su vec :D Hearts of Stone je, meni barem, najbolja prica ikad u igrama. Gustiraj ga maksimalno, vrijedi svaki momenat. :thumbup:
Olgierd je modeliran prema poljskom glumcu Danijelu Olbrychinskom ali su ga malo doradili lici na Bekama (to je neko koliko se sjecam iz CDPR objasnio) tj. lik je hybrid Bekama i Danijela a i sam karakter lika je dosta inspirisan Andrejom Kmičićem iz poljskog filma Potop. :D

Image

Image

a i sama bitna scena borbe u HoS je inspirisana scenom koja se smatra najboljom i najrealisticnijom scenom borbe sabljama u kinematografiji a to je scena iz bas tog filma Potop.

SanskiBiser

#534 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

aditon wrote: 14/06/2020 17:28 Image

koja drolja je ovaj Geralt...ne vadi :lol:

nego završio sam main story :sad:

Image

imam dva pitanja:
1. da li bi Kira, da je nisam rokno, bila s svim onim vješticama u konačnom obračunu s Eredinom?
2. da li sam ikako mogao izbjeći smrt Vassemira

Počeo sam igrati hearts of stone, prvi quest, onal lik što mi da zadatak da ubijem princa žabu, jel vama liči na Davida Beckhama :D
Ja kad sam igrao i kontao sve sam povalio sto ima povaliti naletim na jednu zabacenu lokaciju necu da spojlam gdje, u jednom malom gradicu i fino je Geralt obradi nakon jedne "misijice" :lol: Ali mislim da je najbolje ocejfio Geralt u Toussaint i mislim da su u CDPR bili inspirisani ovom scenom :D :

Averus

#535 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Sanski ne budi peder šalji na PP šta smo propustili :shock:

Toussaint je najbolje tehnički urađen seks u igri.
Ali sa Shani je defintiivno najbolje "tehnički" urađen seks u igri :per: Čak sam ranije pisao da bih volio da je sa Yennefer (ili Triss, jer ću u drugom romantisati nju) tako dobro odrađena scena.

Oglierd je fakat dobro odrađen lik. Tako nekako je karizmatičan i ostavlja dojam. Vrh.
Najstrašnije stvorenje u cijeloj igri mi je onaj crossroads demo u HoS (zab sam mu ime). Znači pored svih monstera i poganiu Witcher svijetu, meni je on fakat ostavio najjači zastrašujući dojam. Tačno ono nekako kao kad sjediš u kafiću, a neki te totalno nepoznat lik s ožiljkom preko lica i nožem u ruci posmatra, pa se sav unezgodiš i unervoziš.

Ovako kako je odmaklo vremena otkako sam je završio, našao sam nekoliko mana u igrici. Pogotovo dok čitam knjige, bude mi žao što u igru nisu ubacili više misija "s društvom".
Npr. ja bih s početka ubacio više misija sa Dandelion/Jaskier-om, da igra pokaže koliko su on i Geralt ustvari bliski, kao i svu tu njihovu dinamiku. U knjigama su prejaki!
Pa onda npr kad dođe se do Triss, bilo bi dobro da ima malo duži period kad se s njom druži i rješava misije. Čak i da se malo bolje pokažu tenzije između nje i Yenn.
Pa onda sa Yennefer malo više vremena do te odlučujuće misije.
Kad se dođe do Ciri, igrač bi već poznavao te "važne sporedne" likove u dušu. Eh onda je trebalo ubaciti malo duži chapter gdje se igra Geralt&Ciri saradnja, more misija, rasturanje monstruma, onih djecojeda, onog papka iz Wild Hunta itd.
I tek nakon toga da ide epilog i DLC-ovi

Daleko od toga da je igra loša, nego eto mislim da bi sve navedeno još dodatno popravilo dojam i obogatilo igru
SanskiBiser

#536 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote: 14/06/2020 20:24 Sanski ne budi peder šalji na PP šta smo propustili :shock:

Spoiler
Show
Iron Maiden
kvest, ja sam tek u drugom prelasku igre odradio je tj. Geralt. :D
Averus

#537 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Ahhh pa Jutta! Nije to toliko zabačeno jbg :lol:

Ja sam je odbio, imam principe :roll:
Time dolazim do sljedeće teme dana:
SanskiBiser wrote: 14/06/2020 18:27 koja drolja je ovaj Geralt...ne vadi
Geralt, ili ti? :D
SanskiBiser

#538 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote: 14/06/2020 20:45 Ahhh pa Jutta! Nije to toliko zabačeno jbg :lol:

Ja sam je odbio, imam principe :roll:
Time dolazim do sljedeće teme dana:
SanskiBiser wrote: 14/06/2020 18:27 koja drolja je ovaj Geralt...ne vadi
Geralt, ili ti? :D
pogrešnu osobu tj. forumaša si citirao :lol:
Averus

#539 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

a skontaće @aditon ajde :D
aditon

#540 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

ferratilis wrote: 14/06/2020 17:35 Ne bi bila u konacnom obracunu, ali bila bi u Kaer Morhenu i nesto zanimljivo bi se desilo, necu da ti kvarim pricu u slucaju da ponovo odigras. Vesemir umire, kako god. I Olgierd je modeliran po Beckhamu, potvrdili su vec :D Hearts of Stone je, meni barem, najbolja prica ikad u igrama. Gustiraj ga maksimalno, vrijedi svaki momenat. :thumbup:
nema..objašnjeno sve :thumbup:

znači upravu sam za beckhama haha...fakat su ga uradili...međutim odlučio sam ga roknuti, bar mislim da ću jer sam odlučio pomoći onom master of mirror liku.
Znači Vesu nisam mogao spasiti...šteta..
Iako bi volio odigrati ponovo, neće se to desiti ubrzo jer toliko toga je još na čekanju :izet:
aditon

#541 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Averus wrote: 14/06/2020 21:03 a skontaće @aditon ajde :D
hahahah

ma Geralt ne vadi...a Yen samo vatru bljuje prema Triss...trebaju napraviti DLC "Geral, kraljica trotoara" :lol:

a ovo što @SanskiBiser spominje neku misijicu pa onda odrađenu trebu, mislim da je upravo tto ta treba s screen shota iznad :)
SanskiBiser

#542 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

aditon wrote: 14/06/2020 21:24
Averus wrote: 14/06/2020 21:03 a skontaće @aditon ajde :D
hahahah

ma Geralt ne vadi...a Yen samo vatru bljuje prema Triss...trebaju napraviti DLC "Geral, kraljica trotoara" :lol:

a ovo što @SanskiBiser spominje neku misijicu pa onda odrađenu trebu, mislim da je upravo tto ta treba s screen shota iznad :)
Mislim da jeste to ti je ta sto je jadnica "zagorila" uhvatila joj se paucina dok nije Geralt naisao. :lol:
Averus

#543 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Averus wrote: 16/06/2020 13:41 Image
aditon

#544 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

odrađena i Shila :D jadna Yen...da zna što ne zna...

nego zaboravih vas priupitat, ostalo mi je nejasno..Djikstra je htio svrgnudi Radovida, a u tom smislu ja sam prihvatio taj posao, tj da skinemo s trona Radovida. Međutim, quest se završio na način da smo se složili da odradimo zamišljeno, bez konkretne akcije. I eto, ja završi igru, u međuvremenu zbog Philippe polomim nogice Djikstri, Radovid i dalje kralj osta...ima li sad veze ovo što sam otres'o Djikstru da mi je taj quest ostao ne završen. Mislim Djikstra mi se zamjerio pred sami kraj igre...ni prije toga nisam imao opciju da nastavimo s questom svrgavanja Radovida...
SanskiBiser

#545 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

aditon wrote: 16/06/2020 14:51 odrađena i Shila :D jadna Yen...da zna što ne zna...

nego zaboravih vas priupitat, ostalo mi je nejasno..Djikstra je htio svrgnudi Radovida, a u tom smislu ja sam prihvatio taj posao, tj da skinemo s trona Radovida. Međutim, quest se završio na način da smo se složili da odradimo zamišljeno, bez konkretne akcije. I eto, ja završi igru, u međuvremenu zbog Philippe polomim nogice Djikstri, Radovid i dalje kralj osta...ima li sad veze ovo što sam otres'o Djikstru da mi je taj quest ostao ne završen. Mislim Djikstra mi se zamjerio pred sami kraj igre...ni prije toga nisam imao opciju da nastavimo s questom svrgavanja Radovida...
Koliko se sjecam ima glavni kvest On Thin Ice koji ne smijes zapoceti ako hoces da uradis atentat na Radovida tj. kvest Reason of State ti propadne ako zapocnes taj kvest. Uticaj tog kvesta i atentat na Radovida ti utice na kraj igre tj. na jedan od ishoda...desava se cesto kad se prvi put igra da se ne odradi taj kvest do kraja.
Averus

#546 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Kako je odrađena Shila? Zar ne umre/ubiješ je? :zoka:

btw Yenn zna sve to, ona i Geralt oboje imaju mnogo duži vijek nego ljudi, tako da su se vremenom zbližavali i rastajali sto puta.
Kroz knjige je jasno dato do znanja da tu nema nekog puno zamjeranja. Geralt bio sa Triss, to mu je najveća greška jer su ona i Yenn bile BFFs :D
Zato na kraju priče (W3) možeš birati s kojom da završi
aditon

#547 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

SanskiBiser wrote: 16/06/2020 15:23
aditon wrote: 16/06/2020 14:51 odrađena i Shila :D jadna Yen...da zna što ne zna...

Koliko se sjecam ima glavni kvest On Thin Ice koji ne smijes zapoceti ako hoces da uradis atentat na Radovida tj. kvest Reason of State ti propadne ako zapocnes taj kvest. Uticaj tog kvesta i atentat na Radovida ti utice na kraj igre tj. na jedan od ishoda...desava se cesto kad se prvi put igra da se ne odradi taj kvest do kraja.
to je to onda...sjećam se odrađenog questa on thin ice..a jbg, nisam znao..a volio sam Radovida roknuti...pogledat ću baš da li mi je u ne završenim questovima i ovaj reason of state..
aditon

#548 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Averus wrote: 16/06/2020 15:39 Kako je odrađena Shila? Zar ne umre/ubiješ je? :zoka:

btw Yenn zna sve to, ona i Geralt oboje imaju mnogo duži vijek nego ljudi, tako da su se vremenom zbližavali i rastajali sto puta.
Kroz knjige je jasno dato do znanja da tu nema nekog puno zamjeranja. Geralt bio sa Triss, to mu je najveća greška jer su ona i Yenn bile BFFs :D
Zato na kraju priče (W3) možeš birati s kojom da završi
W3 definitivno traži više od jednog igranja...
Sveti Koilije

#549 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Sveti Koilije »

Bravo za adition-a koji je prekucao igru :D Mene vrijeme jebe tako da tek s Kirom odrađujem Wandering in the dark. Uletio sam sa lvl 4 u taj quest gdje je preporucen lvl 5 pa me onaj golem fino napatio i onda sam sinoc prekinuo session kad me onaj ledeni wild hunt pulen riješio par puta. Bit će mi veselo sa njim pošto sam svu panju za ispravak skršio na golemu :D

Morat ću dobro prošetati okolo dok se ne bacim na barona jer je i za taj quest preporučen lvl 6. Imate li kakvih savjeta kako da se relativno brzo napimpam u Velenu? :)
aditon

#550 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Sveti Koilije wrote: 17/06/2020 13:14 Bravo za adition-a koji je prekucao igru :D Mene vrijeme jebe tako da tek s Kirom odrađujem Wandering in the dark. Uletio sam sa lvl 4 u taj quest gdje je preporucen lvl 5 pa me onaj golem fino napatio i onda sam sinoc prekinuo session kad me onaj ledeni wild hunt pulen riješio par puta. Bit će mi veselo sa njim pošto sam svu panju za ispravak skršio na golemu :D

Morat ću dobro prošetati okolo dok se ne bacim na barona jer je i za taj quest preporučen lvl 6. Imate li kakvih savjeta kako da se relativno brzo napimpam u Velenu? :)
ja ti mogu reći isto ono što su i meni rekli a to je da u početku sporo napreduješ naročito ako igraš sporedne misije. Za početak više odrađuj mani questove koji nose tonu iskustva. Međutim, nije velika razlika u jačini Geralta između 5 i 6 levela, odnosno možeš savladati i daleko jače protivnike pravilnom borbenom tehnikom. Ja sam npr uspio ubiti earth elemntu level 31 kad sam ja bio na levelu 23 a oprema level 20. Trajalo je poprilično dugo, sigurno preko 5 minuta sam morao mahati mačem. Ali sam ga na kraju roknuo. Moj najdraži sign 90% igre je quen jer bez obzira na jačinu protivnika kad si pokriven quenom ne mogu ti ništa. Tek pred kraj igre sam više koristio Aard i Igni, ali sam kroz leveling Geralta ove sposobnosti dodatno napucao. Da skratim, koristi quen i space (tj dodge) a nakon toga zadaji udarce i nema problema, možeš roknuti bilo koga. :D
Post Reply