Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#526 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

NajdraziVodjaa wrote:
hrasno38 wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Zalosno je da neki likovi poput ovog hrasnog gledaju na reprezentaciju kroz naocale navijaca Zelje pa navija da selektor bude Amar covjek koji bi realno trebao da bude jedno 7-8 izbor na nekoj listi potencijalnih selektora to kazem ja kao navijac Zelje. Isto tako brane uhljeba Mesu ovaj hrasno bi dao jos jedan mandat Mesi samo zato sto je Zeljina legenda to sto je trenerksi kurton i ubleha koja je ostvarila neuspjeh u dva ciklusa zaredom to njemu nista ne znaci vjerovatno bi ga branio i kad bi treci put ispusio veliko takmicenje.
Ja ne navijam ja samo prenosim ko ce biti selektor....a recimo navijam da bude Vaha...... ali to je SF!!!
Ma joj folova i suplje navijas za selektora koji vodi drugu reprezentaciju i koji se plasirao na svjetsko :lol: Ko ti je slijedeci favorit od oviih realnijih? :mrgreen:
Slavko Petrovic ili Admir Adzem. :izet:
bersK

#527 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bersK »

Kad vidim ko se sve predlaze za selektora bude mi muka.

Kome ce ovi ljudi biti autoritet?

Pa ovima bi Dzeko i Pjanic pucali klempe i pricali iza ledja. Kad cujem da neko Barbareza kandiduje za selektora, osjetim potrebu da se napijem.

Pa da se spoji 10 forumasa odavde, imali bi vise trenerskog iskustva od te marakanske legende. Dajte Thomasa Schafa ili nekog starijeg stranca da im jebe mame u pola picke.
incognito071

#528 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by incognito071 »

Prica zavrsena, Amar Osim ce biti novi selektor.
Razgovori s "drugim kandidatima" ce se voditi kako bi se javnost i kofol statut zadovoljili i to je to.

Ja sam Zeljovac ali mislim da Amar nije covjek kojeg trebamo ali kad skontas ko nam sjedi u savezu sta drugo i ocekivati.
Nekom strancu ne pada napamet da se petlja s mafijom iz saveza a i za njih nije neka para.
Crvena Tifoza

#529 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Kod nas se cijela priča svodi na taj famozni autoritet. Eto Nek izaberu Amara za selektora. Kome će on biti autoritet? Kakvu to on karijeru ima iza sebe da ga poštuje jedan Džeko, Pjanić..??
BHF_Manijak

#530 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Tom logikom onda bi samo mogli dovesti strucnjaka svjetskog kalibra, da bi bili postovani od strane spomenutog dvojca, zar ne?
Tesko onda da mozemo priustiti covjeka, kojem oni ne bi naslu manu, jer su ih vodili ozbiljni strucnjaci dosad u karijeri.
Muhamed Đakmić

#531 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Crvena Tifoza wrote:Kod nas se cijela priča svodi na taj famozni autoritet. Eto Nek izaberu Amara za selektora. Kome će on biti autoritet? Kakvu to on karijeru ima iza sebe da ga poštuje jedan Džeko, Pjanić..??
Pa zašto bi igračka karijera trebala biti bitna?

Imaju Meša i Pape vrhunsku karijeru, pa autoritet nisu bili. Kakav je autoritet Julian Nagelsmann, pa je Hoffenheim umalo uveo u Ligu prvaka kao najmlađi trener u Bundesligi?

Džeko i Pjanić igraju za velike klubove i rade sa velikim trenerima. Znaju šta se može u fudbalu, znaju šta se ne može.

Ako ti pokažeš igračima znanje i ako im prezentuješ nešto što su već vidjeli u svojim klubovima i što je bilo kvalitetno, onda će te poštovati i imat ćeš autoritet.

Ako budeš tražio od Džeke i Pjanića da igraju bunker i da se nabija lopta, nećeš dobiti ništa. A vala, ako si takav trener, i ne zaslužuješ autoritet.

Dakle sve ovisi od znanja. A znanje može imati i Amar ili neko ko radi u BiH, kao i neko ko radi vani.

Da me ne napadnete da agitujem za Amara, ja se nadam da će novi selektor biti Prosinečki i to sam već više puta istakao.
Laertes

#532 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Laertes »

Autoritet imaš kad znaš svoj posao i ne daš se zajebavati.
Edit: Đakmić već objasnio.
Reuf-Refko

#533 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

uz duzno postovanje Zelje i navijaca mislim da Osim ne da nije kompetentan za selektora, nego je promasaj da ne moze bit veci....konacan posrtaj jedne sjajene generacije :( samo kad se sjetim nase prijateljske utakmice sa Njemcima pred SP u J Africi, gdje je on bio sukomentator, ispljuvao je propisno tadasnje "nepoznate" veznjake Kadiru I Ozila komentarom, da "ne razumije sta Njemacka misli postic sa tim veznjacima" u smislu da su cisti promasaj. Znamo poslije dalju pricu kave su karijere napravila ta dva igraca...malo je rec!!! Toliko o njegovoj studioznosti, skautingu, poznavanju fudbala i sl. Za mene licno je time sve rekao.
megaman4

#534 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by megaman4 »

Reuf-Refko wrote:uz duzno postovanje Zelje i navijaca mislim da Osim ne da nije kompetentan za selektora, nego je promasaj da ne moze bit veci....konacan posrtaj jedne sjajene generacije :( samo kad se sjetim nase prijateljske utakmice sa Njemcima pred SP u J Africi, gdje je on bio sukomentator, ispljuvao je propisno tadasnje "nepoznate" veznjake Kadiru I Ozila komentarom, da "ne razumije sta Njemacka misli postic sa tim veznjacima" u smislu da su cisti promasaj. Znamo poslije dalju pricu kave su karijere napravila ta dva igraca...malo je rec!!! Toliko o njegovoj studioznosti, skautingu, poznavanju fudbala i sl. Za mene licno je time sve rekao.
Osimom bi repka bili do kraja obezglavljena. Cist je promasaj.
Crvena Tifoza

#535 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Muhamed Đakmić wrote:
Crvena Tifoza wrote:Kod nas se cijela priča svodi na taj famozni autoritet. Eto Nek izaberu Amara za selektora. Kome će on biti autoritet? Kakvu to on karijeru ima iza sebe da ga poštuje jedan Džeko, Pjanić..??
Pa zašto bi igračka karijera trebala biti bitna?

Imaju Meša i Pape vrhunsku karijeru, pa autoritet nisu bili. Kakav je autoritet Julian Nagelsmann, pa je Hoffenheim umalo uveo u Ligu prvaka kao najmlađi trener u Bundesligi?

Džeko i Pjanić igraju za velike klubove i rade sa velikim trenerima. Znaju šta se može u fudbalu, znaju šta se ne može.

Ako ti pokažeš igračima znanje i ako im prezentuješ nešto što su već vidjeli u svojim klubovima i što je bilo kvalitetno, onda će te poštovati i imat ćeš autoritet.

Ako budeš tražio od Džeke i Pjanića da igraju bunker i da se nabija lopta, nećeš dobiti ništa. A vala, ako si takav trener, i ne zaslužuješ autoritet.

Dakle sve ovisi od znanja. A znanje može imati i Amar ili neko ko radi u BiH, kao i neko ko radi vani.

Da me ne napadnete da agitujem za Amara, ja se nadam da će novi selektor biti Prosinečki i to sam već više puta istakao.
Uredu ne mora imati igračku karijeru iza sebe da bi ga poštovali. Ima i ostalih igrača i selektora koji nisu imali Bog zna kakve karijere iza sebe pa rade vrhunski posao.

Ali ne može me niko ubijediti da će Amar ponuditi nešto neviđeno ili već viđeno igračima tipa Džeko i Pjanić. Da je on ima šta revolucionarno ponuditi to bi već uradio sa Željezničarom ili ostalim klubovima koje je trenirao. Da ne spominjem njegovu (ne)sposobnost nalaska angažmana u Evropi nakon što je napustio Grbavicu.

Nadam se da neće doći Amar ili bilo koji drugi trener kojem će reprezentacija služiti kao odskočna daska u karijeri.
Muhamed Đakmić

#536 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Pa nama ne treba ništa revolucionarno. Treba nam kao što je neko već rekao trener koji će jednostavno igrati napadački fudbal u formaciji 4-3-3 odnosno 4-2-3-1 jer je to očito najbolje što možemo.

A trener kojem ovo neće biti odskočna daska... pa daj imenuj bar jednog takvog.

Takvih je u svijetu petnaestak i ne mogu ih privući ni najveće svjetske reprezentacije, a ne Bosna i Hercegovina.
Crvena Tifoza

#537 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Reuf-Refko wrote:uz duzno postovanje Zelje i navijaca mislim da Osim ne da nije kompetentan za selektora, nego je promasaj da ne moze bit veci....konacan posrtaj jedne sjajene generacije :( samo kad se sjetim nase prijateljske utakmice sa Njemcima pred SP u J Africi, gdje je on bio sukomentator, ispljuvao je propisno tadasnje "nepoznate" veznjake Kadiru I Ozila komentarom, da "ne razumije sta Njemacka misli postic sa tim veznjacima" u smislu da su cisti promasaj. Znamo poslije dalju pricu kave su karijere napravila ta dva igraca...malo je rec!!! Toliko o njegovoj studioznosti, skautingu, poznavanju fudbala i sl. Za mene licno je time sve rekao.

Sve dok budemo gledali to odakle je koji selektor, i kojem taboru pripada nema nama napretka sa repkom. Apsolutno me ne interesuje to za koji je klub vezan, želim profesionalnog čovjeka sa znanjem. Nama slijedi smjena generacije i sad nam je bitnije nego ikad da imamo pravog čovjeka da to pametno odradi. Amar to definitivno nije.
Bazinga1234

#538 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Muhamed Đakmić wrote:Pa nama ne treba ništa revolucionarno. Treba nam kao što je neko već rekao trener koji će jednostavno igrati napadački fudbal u formaciji 4-3-3 odnosno 4-2-3-1 jer je to očito najbolje što možemo.

A trener kojem ovo neće biti odskočna daska... pa daj imenuj bar jednog takvog.

Takvih je u svijetu petnaestak i ne mogu ih privući ni najveće svjetske reprezentacije, a ne Bosna i Hercegovina.
Tako je, za nas je 4-3-3 idealna formacija.

_________ Begovic _________

Vranjes _ Bicakcic _ Simunovic _ Seo

___________ Bešić ____________
_____Pjanic _______ Lulic _______

Visca* __________________ Duljevic
____________ Džeko ____________

S tim da ako Hajrovic proigra može umjesto Visce :D
A i Zukanović je i dalje dobar ali očigledno su Jozini dometi veći.
Last edited by Bazinga1234 on 14/10/2017 20:49, edited 2 times in total.
palermo

#539 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

Problem sa Amarom je što bi nakon njegove prve izgubljene utakmice nastalo rasulo. On jednostavno ne bi dobio vrijeme neophodno da pokaže zna li ili ne zna li. Sa toliko mnogo animiozitet spram njega (nisu sad u pitanju samo navijači Sarajeva) ja jednostavno ne vidim mogućnost da uspije.

Al eto ako bude, kao što već jednom rekoh, makar će biti na forumu veselo.
BHF_Manijak

#540 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Boze zdravlja da Brko dodje na mjesto selektora, samo da polizete ovo sto ste istresli. :mrgreen: O debilnim Facebook strucnjacima da ne pricam, biraju i vijecaju o selektoru, a na tribini muk kod prozivke igraca, osim kad se dodje do Dzeke, jer jedino na spikerovo "Edin", znaju sta treba reci. :oops:
Ne znaju 2 igraca u reprezentaciji, ali zato znaju ko je bolji, a ko losiji selektor. :oops:

Ne odnosi se ovo na tebe Tifoza, pratis ti, doduse vise strani, nego domaci fudbal. :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#541 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:Problem sa Amarom je što bi nakon njegove prve izgubljene utakmice nastalo rasulo. On jednostavno ne bi dobio vrijeme neophodno da pokaže zna li ili ne zna li. Sa toliko mnogo animiozitet spram njega (nisu sad u pitanju samo navijači Sarajeva) ja jednostavno ne vidim mogućnost da uspije.

Tačno tako. Imao bi ubjedljivo najmanju podršku i samo bi ga lud imenovao. Ja zato i mislim da bi dobro došao Prosinečki, a realno bi s tog aspekta i tvoj kandidat Barbarez bio jako dobar :D
palermo

#542 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
palermo wrote:Problem sa Amarom je što bi nakon njegove prve izgubljene utakmice nastalo rasulo. On jednostavno ne bi dobio vrijeme neophodno da pokaže zna li ili ne zna li. Sa toliko mnogo animiozitet spram njega (nisu sad u pitanju samo navijači Sarajeva) ja jednostavno ne vidim mogućnost da uspije.

Tačno tako. Imao bi ubjedljivo najmanju podršku i samo bi ga lud imenovao. Ja zato i mislim da bi dobro došao Prosinečki, a realno bi s tog aspekta i tvoj kandidat Barbarez bio jako dobar :D
Dok je poluvrijeme Rome (tuge one) samo da razjasnimo. Kad bih mogao birati, ja bih prvo Kataneca, nešto bih trenera koji bi mogao uvesti obavezniju igru, i žutog bih rado vidio.....nemam ništa protiv Bilića.....ali nešto sumnjam da će itko od njih htjeti. Dakle, od onih što su ostali, između Amara, Mehe Kodre ili Barbe ja bih bio za Barbu, što ne bi probali i sa tim...sa generacijom naših poslijeratnih fdubalera....uvesti Barbu, ojačati stručni štab....ako ništa mislim da bi Barba dobio makar vremena da pokaže šta zna.

Mada, iskrneo da ti kažem,ja nisam baš siguran da je i Sergej više zaniteresiran za ovaj posao.....
Point.

#543 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

hrasno38 wrote: Jedno jednostavno pitanje za tebe (samo komuniciramo ne zelim stvarno svadju).....

koliko imas odigranih utakmica u fudbalu
koliko imas trenerskih utakmica u fudbalu

pa da mozes tako nesto da tvrdis!!! Ja ne tvrdim da ce Amar biti dobar niti los samo tvrdim da ce biti Amar :D
Jao pitanja. :mrgreen:
Nije fudbal kvantna fizika, karijera doticnog gospodina govori sve. Ima i ime, moze se osloniti na tatu pa ipak ne moze dalje od nase zabokrecine.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#544 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

da ne bude da ja sam tako mislim...

https://www.klix.ba/sport/nogomet/navij ... 171014105?
alipasijaner

#545 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by alipasijaner »

Statistika kluba pod dirigentskom palicom virtuoza Osima mladjeg...

http://www.futbol24.com/team/Qatar/Kharaitiyat/
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#546 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

alipasijaner wrote:Statistika kluba pod dirigentskom palicom virtuoza Osima mladjeg...

http://www.futbol24.com/team/Qatar/Kharaitiyat/
ajde pokusaj ponovo a da ne bude nebuloza....znas li ti kad se Amar vratio u BiH??????
alipasijaner

#547 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by alipasijaner »

http://www.futbol24.com/team/Qatar/Khar ... tTR-Page=0
pa pogledaj statistiku u periodu dok je on trenirao klub izmedju 2014 i 2016. godine
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#548 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by plain vanilla »

Edin H. wrote:
Slavko Petrovic ili Admir Adzem. :izet:
Mulalic, da svi ginu :D
svi u napad

#549 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by svi u napad »

Samo da ponovim: 1.-Katanec 2.-Bajevic 3.-Prosinecki. Samo neko od navedenih moze pomoci repki a i nama navijacima. Sa nekim od njih idemo na velika takmicenja i dobivamo igru i ozbiljnost te prestaje mahalsko prepucavanje plavih i bordo navijaca.
Osim, Barba, Kodro, Sredojevic su gubljenje zivaca, para i odlazak u 4 ili 5 sesir. Kad se vec zajebavate sa prijedlozima i trazite autoritet onda to moze biti samo Lepi Spaha. To je jedini covjek koga se oni boje.
Na nasu zalost vidi se da se sprema Amar i novine tj. novinari polako naginju tj. odrdjuju svoj prljavi posao. Ovaj izbor je zaista odlucijuci za nas fudbal i ako sad izaberu nekog jadu ( a sve su prilike da hoce) onda preostaje samo zatrpati mezar. Zivjeli.
BarbaDue

#550 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BarbaDue »

Meša ostaje, živi bili pa vid'li... :izet:
Locked