Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Paco

#526 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

@broj dva
Dobrodosao u klub :)

Nisam bas skont'o. Jel' pokusavas da se izboris za starateljstvo nad djecom ili ...?
broj dva

#527 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by broj dva »

Paco wrote:@broj dva

Nisam bas skont'o. Jel' pokusavas da se izboris za starateljstvo nad djecom ili ...?
---
Zelim 50-50.
Malo je komplikovano jer je mladjem tek 11 mjeseci. A hanuma je ljuta ko ris i tesko je (makar trenutno) pricati sa njom. Ona ima neke adute, ja neke (vecinom finansijske). Tesko je ali kontam da nisam ni prvi ni zadnji. Opet, jedino sto me boli je kada o djeci razmisljam, problem je sto o njima stalno razmisljam. Googlam savjete, prodecure, mogucnosti...i razmisljam kako bi volio jedan vremeplom da sebi prije 9 godina dobar samar opalim.
zoomba

#528 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Pa gdje nece biti ljuta dvoje djece a mladji 11 mjeseci samo, valja to odgojiti sama :-) , sto ste ga pravili ako ce te se razilaziti jer najogre sto djeca ispastaju u svemu tome..
superiska

#529 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

broj dva wrote:

---
Zelim 50-50.
Malo je komplikovano jer je mladjem tek 11 mjeseci. A hanuma je ljuta ko ris i tesko je (makar trenutno) pricati sa njom. Ona ima neke adute, ja neke (vecinom finansijske). Tesko je ali kontam da nisam ni prvi ni zadnji. Opet, jedino sto me boli je kada o djeci razmisljam, problem je sto o njima stalno razmisljam. Googlam savjete, prodecure, mogucnosti...i razmisljam kako bi volio jedan vremeplom da sebi prije 9 godina dobar samar opalim.
Želiš jedno dijete da bude kod tebe, jedno kod nje?

Ako je tako, s kojim pravom to radite djeci?! Odvajate brata od sestre/ brata od brata/sestru od sestre? Moralno, ovo nemate pravo da radite!
De, ljudi, saberite se. Vas dvoje ste totalno tu nebitni! Nadjite najbolje rješenje za djecu, vi ćete se već snaći, ne sumnjam.
Zejnep

#530 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

superiska wrote:
broj dva wrote:

---
Zelim 50-50.
Želiš jedno dijete da bude kod tebe, jedno kod nje?

Ako je tako, s kojim pravom to radite djeci?! Odvajate brata od sestre/ brata od brata/sestru od sestre? Moralno, ovo nemate pravo da radite!
De, ljudi, saberite se. Vas dvoje ste totalno tu nebitni! Nadjite najbolje rješenje za djecu, vi ćete se već snaći, ne sumnjam.

Nije ba, nego djeca pola vremena kod nje, pola kod njega :-)
SaraFina

#531 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by SaraFina »

50 - 50 je zajedničko skrbništvo?
Zejnep

#532 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

Što ga napadosmo sa svih strana :lol:
broj dva

#533 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by broj dva »

zoomba wrote:Pa gdje nece biti ljuta dvoje djece a mladji 11 mjeseci samo, valja to odgojiti sama :-) , sto ste ga pravili ako ce te se razilaziti jer najogre sto djeca ispastaju u svemu tome..
---
Planirali smo traumatizovati djecu jer smo takve osobe.
Ne trebaju mi pridike, moraliziranje i uletanja sa strane.
I zasto bi ona odgajala sama ako zelim 50-50. Nisam donator sperme nego otac.
I normalno ne razdvajati djecu, sta vam pada na pamet.
Zejnep

#534 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

SaraFina wrote:50 - 50 je zajedničko skrbništvo?
valjda
broj dva

#535 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by broj dva »

Da, pola vremena sa mnom pola sa njom. Mozda iznajmiti neku garsonjeru i da nas dvoje selimo svake sedmice a da djeca ostaju gdje jesu...
Zejnep

#536 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

broj dva wrote:
Da, pola vremena sa mnom pola sa njom. Mozda iznajmiti neku garsonjeru i da nas dvoje selimo svake sedmice a da djeca ostaju gdje jesu...
Boga mi ti je najbolje da se pomiriš sa ženom :mrgreen:
broj dva

#537 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by broj dva »

Zejnep wrote:
broj dva wrote:
Boga mi ti je najbolje da se pomiriš sa ženom :mrgreen:
--
Sto se love tice definitivno :-D
zoomba

#538 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

broj dva wrote:
zoomba wrote:Pa gdje nece biti ljuta dvoje djece a mladji 11 mjeseci samo, valja to odgojiti sama :-) , sto ste ga pravili ako ce te se razilaziti jer najogre sto djeca ispastaju u svemu tome..
---
Planirali smo traumatizovati djecu jer smo takve osobe.
Ne trebaju mi pridike, moraliziranje i uletanja sa strane.
I zasto bi ona odgajala sama ako zelim 50-50. Nisam donator sperme nego otac.
I normalno ne razdvajati djecu, sta vam pada na pamet.
Sretno..
SaraFina

#539 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by SaraFina »

broj dva wrote:

Ne znam. Ubićeš time osjećaj doma i stvoriti im ipak nesigurnost kad jedno od vas bude odsutno.
Možda imaš i druge opcije. Ako je malom 11 mjeseci, žena je još u poslijeporodjajnom stresu ili možda depresiji. Možda izgladite sve to kad se stabilizira.
superiska

#540 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

broj dva wrote:
Izvini, do mene je onda. Nisam dobro razumjela post.
To što želiš je sasvim normalno i ne bi trebalo tu biti problema, sa zakonske strane.
lejlamo

#541 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by lejlamo »

broj dva wrote:
teško izvodivo u u praksi. zaboravlja se na to da će neko (ili oba) od bivših supružnika imati partnera, još djece i sl...a možda neće živjeti u istom gradu...
nije to baš jednostavan model...
broj dva

#542 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by broj dva »

Nije jednostavno ali mislim da se isplati probati jer vjerujem da je najbolje rjesenje za djecu. A kasnije, ako i kada se stvari zakomplikuju traziti nova rjesenja..
zoomba

#543 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

broj dva wrote:Nije jednostavno ali mislim da se isplati probati jer vjerujem da je najbolje rjesenje za djecu. A kasnije, ako i kada se stvari zakomplikuju traziti nova rjesenja..
Kad dodje zagondjija djecu da ti odgaja :D
broj dva

#544 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by broj dva »

zoomba wrote:
broj dva wrote:Nije jednostavno ali mislim da se isplati probati jer vjerujem da je najbolje rjesenje za djecu. A kasnije, ako i kada se stvari zakomplikuju traziti nova rjesenja..
---
Bas super sto kontas da mi je do zajebavanja i podjebavanja.
zoomba

#545 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

broj dva wrote:
zoomba wrote:
---
Bas super sto kontas da mi je do zajebavanja i podjebavanja.
To je realnost..
zoomba

#546 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Grdno se varas ako mislis da ce sama ostati :D
Paco

#547 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

@broj dva,

Mislim da je skrbnistvo 50-50 i zakonski ali i prakticno nemoguce. Vec su ti navedeni neki primjeri prakticnog, a cini mi se da u porodicnom zakonu ne postoji termin "zajednicko skrbnistvo". Majka ce uvijek biti u prednosti na sudu sto se skrbnistva tice (osim ako nije psihijatrijski slucaj, alkoholicarka, registrovana narkomanka itd...). Cak i prema zakonu muskarac je u slucaju skrbnistva diskriminisan u odnosu na zenu i to je nesto sto se zadugo nece promijeniti. Vjerovatno postoje individualni slucajevi u kojima se tjerao mak na konac pa se i dobilo skrbnistvo (mislim na oceve koji traze i dobiju to pravo), ali sve je to, barem po mom misljenju prije svega bespotrebno traumiranje djece.

Angazovanje advokata ti je u biti samo bacanje para. Svaki advokat ce ti reci da je moguce izboriti se za to sto trazis, ali onda ce krenuti zavlacenje, rocista, bla bla bla...i na kraju ces samo imati izgubljeno vrijeme, zivce i naravno - novac. Dobiti vjerovatno neces nista osim glavobolje, sijedih...
broj dva

#548 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by broj dva »

Paco
Hvala na dobronamjernim i konkretnim savjetima.
superiska

#549 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Paco wrote:@broj dva,

Mislim da je skrbnistvo 50-50 i zakonski ali i prakticno nemoguce. Vec su ti navedeni neki primjeri prakticnog, a cini mi se da u porodicnom zakonu ne postoji termin "zajednicko skrbnistvo". Majka ce uvijek biti u prednosti na sudu sto se skrbnistva tice (osim ako nije psihijatrijski slucaj, alkoholicarka, registrovana narkomanka itd...). Cak i prema zakonu muskarac je u slucaju skrbnistva diskriminisan u odnosu na zenu i to je nesto sto se zadugo nece promijeniti. Vjerovatno postoje individualni slucajevi u kojima se tjerao mak na konac pa se i dobilo skrbnistvo (mislim na oceve koji traze i dobiju to pravo), ali sve je to, barem po mom misljenju prije svega bespotrebno traumiranje djece.

Angazovanje advokata ti je u biti samo bacanje para. Svaki advokat ce ti reci da je moguce izboriti se za to sto trazis, ali onda ce krenuti zavlacenje, rocista, bla bla bla...i na kraju ces samo imati izgubljeno vrijeme, zivce i naravno - novac. Dobiti vjerovatno neces nista osim glavobolje, sijedih...
Moguće je, na osnovu dogovora i ako obje strane pristanu na to. Ako je to za dobrobit djece i ne remeti njihovu svakodnevnicu ali je praktično malo teže izvesti (škola, obaveze, treninzi...). Kad se smire strasti s obje strane, uglavnom to sve dođe na svoje. I ako ne dođe do toga, obično jedna strana bude normalna pa to izbalansira - za dobrobit djece.
Prirodno je da su djeca sa majkom. To ne moramo obrazlagati, zar ne?
Opet, ako ste odrasli, zreli i normalni (bez obzira na razlog razvoda) možete se dogovoriti ama baš oko svega. Najteži period je pred vama i koliko god se trudili trezveno djelovati, emocije divljaju.

zoomba, suvišni su ti komentari, posljedica nedostatka odgoja.

Niko njegovo/njeno mjesto ne može zauzeti :)
Last edited by superiska on 27/11/2017 13:30, edited 1 time in total.
superiska

#550 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

dupli
Post Reply