Dobrodosao u klub
Nisam bas skont'o. Jel' pokusavas da se izboris za starateljstvo nad djecom ili ...?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
---Paco wrote:@broj dva
Dobrodosao u klub
Nisam bas skont'o. Jel' pokusavas da se izboris za starateljstvo nad djecom ili ...?
Želiš jedno dijete da bude kod tebe, jedno kod nje?broj dva wrote:---Paco wrote:@broj dva
Dobrodosao u klub
Zelim 50-50.
Malo je komplikovano jer je mladjem tek 11 mjeseci. A hanuma je ljuta ko ris i tesko je (makar trenutno) pricati sa njom. Ona ima neke adute, ja neke (vecinom finansijske). Tesko je ali kontam da nisam ni prvi ni zadnji. Opet, jedino sto me boli je kada o djeci razmisljam, problem je sto o njima stalno razmisljam. Googlam savjete, prodecure, mogucnosti...i razmisljam kako bi volio jedan vremeplom da sebi prije 9 godina dobar samar opalim.
superiska wrote:Želiš jedno dijete da bude kod tebe, jedno kod nje?broj dva wrote:---Paco wrote:@broj dva
Dobrodosao u klub
Zelim 50-50.
Malo je komplikovano jer je mladjem tek 11 mjeseci. A hanuma je ljuta ko ris i tesko je (makar trenutno) pricati sa njom. Ona ima neke adute, ja neke (vecinom finansijske). Tesko je ali kontam da nisam ni prvi ni zadnji. Opet, jedino sto me boli je kada o djeci razmisljam, problem je sto o njima stalno razmisljam. Googlam savjete, prodecure, mogucnosti...i razmisljam kako bi volio jedan vremeplom da sebi prije 9 godina dobar samar opalim.
Ako je tako, s kojim pravom to radite djeci?! Odvajate brata od sestre/ brata od brata/sestru od sestre? Moralno, ovo nemate pravo da radite!
De, ljudi, saberite se. Vas dvoje ste totalno tu nebitni! Nadjite najbolje rješenje za djecu, vi ćete se već snaći, ne sumnjam.
---zoomba wrote:Pa gdje nece biti ljuta dvoje djece a mladji 11 mjeseci samo, valja to odgojiti sama, sto ste ga pravili ako ce te se razilaziti jer najogre sto djeca ispastaju u svemu tome..
valjdaSaraFina wrote:50 - 50 je zajedničko skrbništvo?
Da, pola vremena sa mnom pola sa njom. Mozda iznajmiti neku garsonjeru i da nas dvoje selimo svake sedmice a da djeca ostaju gdje jesu...SaraFina wrote:50 - 50 je zajedničko skrbništvo?
Boga mi ti je najbolje da se pomiriš sa ženombroj dva wrote:Da, pola vremena sa mnom pola sa njom. Mozda iznajmiti neku garsonjeru i da nas dvoje selimo svake sedmice a da djeca ostaju gdje jesu...SaraFina wrote:50 - 50 je zajedničko skrbništvo?
--Zejnep wrote:Boga mi ti je najbolje da se pomiriš sa ženombroj dva wrote:Da, pola vremena sa mnom pola sa njom. Mozda iznajmiti neku garsonjeru i da nas dvoje selimo svake sedmice a da djeca ostaju gdje jesu...SaraFina wrote:50 - 50 je zajedničko skrbništvo?
Sretno..broj dva wrote:---zoomba wrote:Pa gdje nece biti ljuta dvoje djece a mladji 11 mjeseci samo, valja to odgojiti sama, sto ste ga pravili ako ce te se razilaziti jer najogre sto djeca ispastaju u svemu tome..
Planirali smo traumatizovati djecu jer smo takve osobe.
Ne trebaju mi pridike, moraliziranje i uletanja sa strane.
I zasto bi ona odgajala sama ako zelim 50-50. Nisam donator sperme nego otac.
I normalno ne razdvajati djecu, sta vam pada na pamet.
broj dva wrote:Da, pola vremena sa mnom pola sa njom. Mozda iznajmiti neku garsonjeru i da nas dvoje selimo svake sedmice a da djeca ostaju gdje jesu...SaraFina wrote:50 - 50 je zajedničko skrbništvo?
Izvini, do mene je onda. Nisam dobro razumjela post.broj dva wrote:Da, pola vremena sa mnom pola sa njom. Mozda iznajmiti neku garsonjeru i da nas dvoje selimo svake sedmice a da djeca ostaju gdje jesu...SaraFina wrote:50 - 50 je zajedničko skrbništvo?
teško izvodivo u u praksi. zaboravlja se na to da će neko (ili oba) od bivših supružnika imati partnera, još djece i sl...a možda neće živjeti u istom gradu...broj dva wrote:Da, pola vremena sa mnom pola sa njom. Mozda iznajmiti neku garsonjeru i da nas dvoje selimo svake sedmice a da djeca ostaju gdje jesu...SaraFina wrote:50 - 50 je zajedničko skrbništvo?
Kad dodje zagondjija djecu da ti odgajabroj dva wrote:Nije jednostavno ali mislim da se isplati probati jer vjerujem da je najbolje rjesenje za djecu. A kasnije, ako i kada se stvari zakomplikuju traziti nova rjesenja..
---zoomba wrote:Kad dodje zagondjija djecu da ti odgajabroj dva wrote:Nije jednostavno ali mislim da se isplati probati jer vjerujem da je najbolje rjesenje za djecu. A kasnije, ako i kada se stvari zakomplikuju traziti nova rjesenja..
To je realnost..broj dva wrote:---zoomba wrote:Kad dodje zagondjija djecu da ti odgajabroj dva wrote:Nije jednostavno ali mislim da se isplati probati jer vjerujem da je najbolje rjesenje za djecu. A kasnije, ako i kada se stvari zakomplikuju traziti nova rjesenja..
Bas super sto kontas da mi je do zajebavanja i podjebavanja.
Moguće je, na osnovu dogovora i ako obje strane pristanu na to. Ako je to za dobrobit djece i ne remeti njihovu svakodnevnicu ali je praktično malo teže izvesti (škola, obaveze, treninzi...). Kad se smire strasti s obje strane, uglavnom to sve dođe na svoje. I ako ne dođe do toga, obično jedna strana bude normalna pa to izbalansira - za dobrobit djece.Paco wrote:@broj dva,
Mislim da je skrbnistvo 50-50 i zakonski ali i prakticno nemoguce. Vec su ti navedeni neki primjeri prakticnog, a cini mi se da u porodicnom zakonu ne postoji termin "zajednicko skrbnistvo". Majka ce uvijek biti u prednosti na sudu sto se skrbnistva tice (osim ako nije psihijatrijski slucaj, alkoholicarka, registrovana narkomanka itd...). Cak i prema zakonu muskarac je u slucaju skrbnistva diskriminisan u odnosu na zenu i to je nesto sto se zadugo nece promijeniti. Vjerovatno postoje individualni slucajevi u kojima se tjerao mak na konac pa se i dobilo skrbnistvo (mislim na oceve koji traze i dobiju to pravo), ali sve je to, barem po mom misljenju prije svega bespotrebno traumiranje djece.
Angazovanje advokata ti je u biti samo bacanje para. Svaki advokat ce ti reci da je moguce izboriti se za to sto trazis, ali onda ce krenuti zavlacenje, rocista, bla bla bla...i na kraju ces samo imati izgubljeno vrijeme, zivce i naravno - novac. Dobiti vjerovatno neces nista osim glavobolje, sijedih...