Nije ni Miske bio libero.hrasno38 wrote:
Silom prilika najcesce u reprezentaciji DA i to se od njega ocekuje....da zamjeni Misketa
SP 2018 BiH - Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#526 Re: SP 2018 BiH - Belgija
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#527 Re: SP 2018 BiH - Belgija
a ja koji je bio moj...Miske je bio sve od cistaca do pucaca:)Tomahawk11 wrote:Nije ni Miske bio libero.hrasno38 wrote:
Silom prilika najcesce u reprezentaciji DA i to se od njega ocekuje....da zamjeni Misketa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#528 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Jes vraga....pa zar mu se nije uglavnom prigovaralo da guzelja i da je dobar samo naprijed?!hrasno38 wrote:a ja koji je bio moj...Miske je bio sve od cistaca do pucaca:)Tomahawk11 wrote:Nije ni Miske bio libero.hrasno38 wrote:
Da si reko Rahimić, pa hajde, al Miske jok.
Nebitno, moj prijedlog Džeke kao libera je ironičan, ali je došao sjetivši se Barbine uloge kod Bake.
-
palermo
#529 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Dobro se sjećaš, Barba utakmice koje je odigrao na liberu vrlo korektno, da ne kažem, odlično odigrao. jednostavno ustabilio odbranu koja tih godina praktički nije imala iole kvalitetnog igrača na poziciji stopera. Sjećam se utakmice sa Jugoslavijom 0:0, sjetio sam poslije utakmice sa nekom braćom Hrvatima, jedini komenatr je bio, ko je klasa uvijek je klasa. Baka je u sebi uvijek imao tu neku vrstu genijalnosti da povuče neki iznenađujući potez (zaboravimo sada neke od njegovuh bezbrojnih mana) upravo nešto što fali Meši ziherašu.cyprus wrote:Bilo je to davno, ne mogu se prisjetiti detalja, ali meni je nešto u pamćenju ostalo da je Barbarez dobro odigrao na liberu, čak je taj potez bio i hvaljen jedno vrijeme, kao uspio eksperiment... Mada, možda se ne sjećam dobro
Eleneis, kad već pišem da samo koju prozborim o utakmci. Šanse su nam male, ali ipak postoje. U utakmicama između tima kome pobjeda znači sve, i tima kome je praktički sasvim svejedno dobili ili izgubili, u vrlo velikom broju pobjeđuju oni kojim je važno. Rekao bih da nam je potrebno par elemenat a) da igrači dovoljno i jako žele da pobijede b) da javnost želi tu pobjedu jako, da je našoj javnosti pobjeda važna, c) da Meša bude iole normalan d) da imamo sreće.....
Nije ovo sve toliko nedostižno......
- luckylaka
#530 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Netacno da belgijancima pobjeda ne znaci nista.Sa dvije pobjede u zadnje dvije utakmice bili bi nosioci grupe za s.p. u Rusiji zato im trebaju pobjede,Uglavnom dovodi najaci satav a selektor im je izjavio da ce igrati za grcku tj.zapeti a protiv nas ne treba nesto narocito zapinjati.palermo wrote:Dobro se sjećaš, Barba utakmice koje je odigrao na liberu vrlo korektno, da ne kažem, odlično odigrao. jednostavno ustabilio odbranu koja tih godina praktički nije imala iole kvalitetnog igrača na poziciji stopera. Sjećam se utakmice sa Jugoslavijom 0:0, sjetio sam poslije utakmice sa nekom braćom Hrvatima, jedini komenatr je bio, ko je klasa uvijek je klasa. Baka je u sebi uvijek imao tu neku vrstu genijalnosti da povuče neki iznenađujući potez (zaboravimo sada neke od njegovuh bezbrojnih mana) upravo nešto što fali Meši ziherašu.cyprus wrote:Bilo je to davno, ne mogu se prisjetiti detalja, ali meni je nešto u pamćenju ostalo da je Barbarez dobro odigrao na liberu, čak je taj potez bio i hvaljen jedno vrijeme, kao uspio eksperiment... Mada, možda se ne sjećam dobro
Eleneis, kad već pišem da samo koju prozborim o utakmci. Šanse su nam male, ali ipak postoje. U utakmicama između tima kome pobjeda znači sve, i tima kome je praktički sasvim svejedno dobili ili izgubili, u vrlo velikom broju pobjeđuju oni kojim je važno. Rekao bih da nam je potrebno par elemenat a) da igrači dovoljno i jako žele da pobijede b) da javnost želi tu pobjedu jako, da je našoj javnosti pobjeda važna, c) da Meša bude iole normalan d) da imamo sreće.....
Nije ovo sve toliko nedostižno......
-
Stari
#531 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Hanite ljudi moji malo ... ova utakmica je poklon koji smo zaslužili - mi gledaoci ... time što smo odgledali onu gnjojavicu na Kipru 90 minuta i nismo izbljuvali i drob i džigernjaču crnu iz nas tu noć. ....sve od ljepote i miline nogometno/fudbalske.
Nisu to zaslužili oni naši prasci što igraše ko karonje ...nego smo ovu utakmicu ....na poklon dobili mi ... i dobili smo ga od Belgije. Da su oni svojim momcima u prvoj ekipi dali godišnji i otišli u Grčku na vikend sa kurvama cugom i kockanjem ...i uredno zijanili od Grka, kako i dolikuje jednoj profesionalnoj ekipi ....sad nas ovdje ne bilo niti trećina od prisutnih. Niko ne bi prdunjao ...niko ne bi naprđivao ...kakav nogomet rano moja ljuta.
Dakle ... poklon ... lijep ... neočekivan ...i apsolutno zaslužen ... ali za nas koji volimo fudbal
Nisu to zaslužili oni naši prasci što igraše ko karonje ...nego smo ovu utakmicu ....na poklon dobili mi ... i dobili smo ga od Belgije. Da su oni svojim momcima u prvoj ekipi dali godišnji i otišli u Grčku na vikend sa kurvama cugom i kockanjem ...i uredno zijanili od Grka, kako i dolikuje jednoj profesionalnoj ekipi ....sad nas ovdje ne bilo niti trećina od prisutnih. Niko ne bi prdunjao ...niko ne bi naprđivao ...kakav nogomet rano moja ljuta.
Dakle ... poklon ... lijep ... neočekivan ...i apsolutno zaslužen ... ali za nas koji volimo fudbal
-
peepeep
#532 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Eto popravljeno. I slažem se, ko ima karte neka uživa u Belđijancima a ne ovim našim levatima. Odgledajte tekmu, uživajte i gledajte kako igraju pravi timovi i pravi profesionalci i ne nervirajte se, mi smo sve svoje šanse (a imali smo ih puno) za Rusiju davno ispustili.Stari wrote:Hanite ljudi moji malo, ova utakmica je poklon koji smo zaslužili - mi gledaoci, samim time što smo odgledali onu gnjojavicu na Kipru 90 minuta i nismo izbljuvali i drob i džigernjaču crnu iz nas tu noć sve od ljepote i miline nogometno/fudbalske.
Nisu to zaslužili oni naši prasci što igraše ko karonje nego smo ovu utakmicu na poklon dobili mi i dobili smo ga od Belgije. Da su oni svojim momcima u prvoj ekipi dali godišnji i otišli u Grčku na vikend sa kurvama cugom i kockanjem i uredno zijanili od Grka, kako i dolikuje jednoj profesionalnoj ekipi sad nas ovdje ne bilo niti trećina od prisutnih. Niko ne bi prdunjao, niko ne bi naprđivao; kakav nogomet rano moja ljuta.
Dakle, poklon lijep (i) neočekivan i apsolutno zaslužen. Za nas koji volimo fudbal
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#533 Re: SP 2018 BiH - Belgija
ama bolan zajebavam se ali je Miske guzeljo pred krja karijere prije i nije bas toliko.......Tomahawk11 wrote:Jes vraga....pa zar mu se nije uglavnom prigovaralo da guzelja i da je dobar samo naprijed?!
Da si reko Rahimić, pa hajde, al Miske jok.
Nebitno, moj prijedlog Džeke kao libera je ironičan, ali je došao sjetivši se Barbine uloge kod Bake.
- Logovan
#534 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Sudija William Collum iz Škotske sudit će meč BIH-Belgija, koji se igra u okviru 9. kola kvalifikacija za plasman na SP 2018, 7. oktobra u Sarajevu. Asistirat će mu: Connor Francis, Ross Douglas i Beaton John.
- AmiĐa_Idriz
#535 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Jebem ti Skote. Onaj nas je u Parizu momacki povalio staru mu povalim.Logovan wrote:Sudija William Collum iz Škotske sudit će meč BIH-Belgija, koji se igra u okviru 9. kola kvalifikacija za plasman na SP 2018, 7. oktobra u Sarajevu. Asistirat će mu: Connor Francis, Ross Douglas i Beaton John.
3:2 za nas.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#536 Re: SP 2018 BiH - Belgija
I ja mislim da će nas sudija zajebati.
-
Bazinga1234
#537 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Nece nas sudija zahebat koliko i Mesa sa svojom taktikom. Već očekujem stopera u veznom redu 
-
Tipicoti
#538 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Preporucujemo citaocima mladjim od 18 godina da ne citaju sljedeci sadrzaj:

- Logovan
#539 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Sudija kriv, a maloprije se saznalo ko sudi. 
-
Bazinga1234
#540 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Dobar tekst, vrijedi pročitati.
Naročito za one koji misle da njegovo neigranje ne predstavlja hendikep za nas.
Dežurna žrtvena jagnjad, Hasan i Miralem
Igra u klubu vs igra u reprezentaciji
Nikada mi to nećemo shvatiti. Klupski fudbal nije i nikada neće biti kao reprezentativni. Klubovi, posebno oni veliki, imaju mnogostruko veće mogućnosti od reprezentacija.
U velikanima, poput recimo Bayern Munchena ili Juventusa rade, a i prije su radili provjereni stručnjaci koji tačno mogu procijeniti koliko koji igrač može, koja mu tačno pozicija odgovara i s kim u kolaboraciji ko može dati najviše.
Strašno je izazovan zadatak ukomponovati tim da svira po tačno zadanim notama, nimalo lako nije uspostaviti harmoniju.
Bokšić vs Katanec
Anegdota je stara dvadesetak godina: Kada su Ivicu Osima pitali zašto pobogu na Svjetsko prvenstvo 1990. nije vodio u to vrijeme jednog od talentovanijih svjetskih napadača Alena Bokšića, Osim je lakonski odgovorio "zato što Srećko Katanec može više pretrčati sa Bokšićem na leđima, nego što Bokšić može pretrčati sam".
Alen, splitski dijamant, kasnije je napravio karijeru kakva se može samo poželjeti, Lacio pa Juventus u kojem je igrao sa Zinedineom Zidaneom, Cristianom Vierijem, Alessandrom Del Pierom...
Naivni um, common sense, reći će, pa dobro, šta je uradio Srećko Katanec. Kakvu god da je imao karijeru nije bolja od Bokšićeve. Ali zato jeste naivni um. Da je lako biti Ivica Osim, svi bi to bili.
U svjetlu promišljanja naivnih umova, treba posmatrati sudbine Hasana Salihamidžića i Miralema Pjanića u dresu sa državnim grbom. Smijemo li Hasana i Miralema nazvati žrtvenim janjcima svih naših prethodnih neuspjeha?
Edin Džeko je totem, rekorder i veličina bez daljnjeg, Hasan i Miralem su međutim igrači koji su igrali ili još igraju u najvećim klubovima, od rata naovamo.
I kako ih većina doživljava ili je doživljavala? "Ja kad vidim onog Pjanića, odmah mi se ne gleda utakmica. U Juventusu rastura, dođe ovamo vuče se k'o slina".
Istim je komentarima bio bombardovan i Hasan Salihamidžić. "Znate k'o je mogao zaustaviti Roberta Carlosa u njegovo vrijeme? Samo Hasan. A u reprezentaciji ništa", ogorčen je prosječni ljubitelj fudbala, reprezentativnog.
Je li baš to tako? Jesu li Hasan i Miralem (bili) samodopadljivi, osioni i beskarakterni? Nisu, bespogovorno i definitivno. U Bayernu i Juventusu igrači bez karaktera i pameti, emocionalno nezreli i tupi ne zadržavaju se dugo. Pogotovo ne mogu biti sportski direktori.
Trudi li se Pjanić zaista više u Juventusu nego u reprezentaciji. Ako se dobro zagledate, ne trudi. Zapravo koliko god Pjanića gledali reći ćete ovaj se šetka po terenu, a na kraju utakmice najviše pretrčao, najviše tačnih dodavanja, čudesa.
Neophodnost sistema
Hasan i Miralem vrhunski su (bili, u slučaju Salihamidžića) fudbaleri kojima je, da bi se izrazili, neophodan sistem. Da se zna sve, ti radiš to i to, ti radiš to i to. I da se toga pridržavaju svi.
Ako sam ja bek ili zadnji vezni, nije moje da predriblam pet igrača i škaricama kroz noge zabijem gol.
Hasan i Miralem imali su, odnosno imaju tu nesreću da su igrali i igraju za reprezentaciju države koja nije dala mnogo bokšića što su zamjenjivi katanecima, pa su očekivanja grandiozna. Pored toga što je neminovno da u Juventusu i Bayernu moraš imati kudikamo kvalitetnije suigrače, osim ako nisi Brazil.
Na kraju krajeva šta bi trebali Argentinci reći za Lionela Messija. Da li je samorazumljivo da za vrijeme vladavine ovoga čarobnjaka Gaučosi imaju barem jedan naslov ičega? Nemaju, jer to nije isto.
Kao što nikad za nikad Hasan i Miralem nisu, niti će biti isti kad igraju za Bayern i Juventus i kada "dođu" da igraju za reprezentaciju. S tim balastom teško se nositi.
Naročito za one koji misle da njegovo neigranje ne predstavlja hendikep za nas.
Igra u klubu vs igra u reprezentaciji
Nikada mi to nećemo shvatiti. Klupski fudbal nije i nikada neće biti kao reprezentativni. Klubovi, posebno oni veliki, imaju mnogostruko veće mogućnosti od reprezentacija.
U velikanima, poput recimo Bayern Munchena ili Juventusa rade, a i prije su radili provjereni stručnjaci koji tačno mogu procijeniti koliko koji igrač može, koja mu tačno pozicija odgovara i s kim u kolaboraciji ko može dati najviše.
Strašno je izazovan zadatak ukomponovati tim da svira po tačno zadanim notama, nimalo lako nije uspostaviti harmoniju.
Bokšić vs Katanec
Anegdota je stara dvadesetak godina: Kada su Ivicu Osima pitali zašto pobogu na Svjetsko prvenstvo 1990. nije vodio u to vrijeme jednog od talentovanijih svjetskih napadača Alena Bokšića, Osim je lakonski odgovorio "zato što Srećko Katanec može više pretrčati sa Bokšićem na leđima, nego što Bokšić može pretrčati sam".
Alen, splitski dijamant, kasnije je napravio karijeru kakva se može samo poželjeti, Lacio pa Juventus u kojem je igrao sa Zinedineom Zidaneom, Cristianom Vierijem, Alessandrom Del Pierom...
Naivni um, common sense, reći će, pa dobro, šta je uradio Srećko Katanec. Kakvu god da je imao karijeru nije bolja od Bokšićeve. Ali zato jeste naivni um. Da je lako biti Ivica Osim, svi bi to bili.
U svjetlu promišljanja naivnih umova, treba posmatrati sudbine Hasana Salihamidžića i Miralema Pjanića u dresu sa državnim grbom. Smijemo li Hasana i Miralema nazvati žrtvenim janjcima svih naših prethodnih neuspjeha?
Edin Džeko je totem, rekorder i veličina bez daljnjeg, Hasan i Miralem su međutim igrači koji su igrali ili još igraju u najvećim klubovima, od rata naovamo.
I kako ih većina doživljava ili je doživljavala? "Ja kad vidim onog Pjanića, odmah mi se ne gleda utakmica. U Juventusu rastura, dođe ovamo vuče se k'o slina".
Istim je komentarima bio bombardovan i Hasan Salihamidžić. "Znate k'o je mogao zaustaviti Roberta Carlosa u njegovo vrijeme? Samo Hasan. A u reprezentaciji ništa", ogorčen je prosječni ljubitelj fudbala, reprezentativnog.
Je li baš to tako? Jesu li Hasan i Miralem (bili) samodopadljivi, osioni i beskarakterni? Nisu, bespogovorno i definitivno. U Bayernu i Juventusu igrači bez karaktera i pameti, emocionalno nezreli i tupi ne zadržavaju se dugo. Pogotovo ne mogu biti sportski direktori.
Trudi li se Pjanić zaista više u Juventusu nego u reprezentaciji. Ako se dobro zagledate, ne trudi. Zapravo koliko god Pjanića gledali reći ćete ovaj se šetka po terenu, a na kraju utakmice najviše pretrčao, najviše tačnih dodavanja, čudesa.
Neophodnost sistema
Hasan i Miralem vrhunski su (bili, u slučaju Salihamidžića) fudbaleri kojima je, da bi se izrazili, neophodan sistem. Da se zna sve, ti radiš to i to, ti radiš to i to. I da se toga pridržavaju svi.
Ako sam ja bek ili zadnji vezni, nije moje da predriblam pet igrača i škaricama kroz noge zabijem gol.
Hasan i Miralem imali su, odnosno imaju tu nesreću da su igrali i igraju za reprezentaciju države koja nije dala mnogo bokšića što su zamjenjivi katanecima, pa su očekivanja grandiozna. Pored toga što je neminovno da u Juventusu i Bayernu moraš imati kudikamo kvalitetnije suigrače, osim ako nisi Brazil.
Na kraju krajeva šta bi trebali Argentinci reći za Lionela Messija. Da li je samorazumljivo da za vrijeme vladavine ovoga čarobnjaka Gaučosi imaju barem jedan naslov ičega? Nemaju, jer to nije isto.
Kao što nikad za nikad Hasan i Miralem nisu, niti će biti isti kad igraju za Bayern i Juventus i kada "dođu" da igraju za reprezentaciju. S tim balastom teško se nositi.
- AmiĐa_Idriz
#541 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Ocekujem sljedeci sastav Belegije:
Casteels - Boyata - Dendoncker - Ciman - J. Lukaku - Chadli - Tielemans - Defour - T. Hazard - Mirallas - Batschuayi

Casteels - Boyata - Dendoncker - Ciman - J. Lukaku - Chadli - Tielemans - Defour - T. Hazard - Mirallas - Batschuayi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#542 Re: SP 2018 BiH - Belgija
vsAmiĐa_Idriz wrote:Ocekujem sljedeci sastav Belegije:
![]()
Begović - Avdija - Vranješ - Šunjić - Kolašinac - Bešić - Miličević - Lulić - Višća - Ibišević - Džeko
-
zavrzlama
#543 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Suska se da du belgijanci obecali sudiji 6 tona peleta da nas povali na grbavici.
- bersK
#544 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Tipicoti wrote:
Preporucujemo citaocima mladjim od 18 godina da ne citaju sljedeci sadrzaj:
Tanki su u sredini. Bez zajebancije. Odbrana im je
-
zavrzlama
#545 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Koji smo nesretnici....prosuli 2 boda u zadnjih 24 sekunde sudijske nadoknade protiv grka u grckoj i 3 boda od kiprra nakon 2:0 za nas u prvom poluvremenu....sad protiv belgije bi imali siguran baraz a sa pobjedom direktan odlazak u rusiju....ovako sad nemoguca misija...
- bersK
#546 Re: SP 2018 BiH - Belgija
AmiĐa_Idriz wrote:Ocekujem sljedeci sastav Belegije:
![]()
Od nabrojanih Tielemans i taj zadnji ce sto posto biti u prvom timu. Javi mi se pred utakmicu da ce biti tako.
- Point.
#547 Re: SP 2018 BiH - Belgija
A vecih pesimista nisam odavno vidio majke mi.
- AmiĐa_Idriz
#548 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Bezze ti je to iskreno koji ces djavo sa najjacom ekipomTomahawk11 wrote:vsAmiĐa_Idriz wrote:Ocekujem sljedeci sastav Belegije:
![]()
Begović - Avdija - Vranješ - Šunjić - Kolašinac - Bešić - Miličević - Lulić - Višća - Ibišević - Džeko
Vrlo vjerovatno.bersK wrote:AmiĐa_Idriz wrote:Ocekujem sljedeci sastav Belegije:
![]()
Od nabrojanih Tielemans i taj zadnji ce sto posto biti u prvom timu. Javi mi se pred utakmicu da ce biti tako.
Zajebavamo se zato sto znamo da uzimamo jer isto tako znamo i ko je temu otvorioPoint. wrote:A vecih pesimista nisam odavno vidio majke mi.
- Point.
#549 Re: SP 2018 BiH - Belgija
To ti pricam Amidza. Miran sam ko buba jer znam da uzimamo 3 bobe upravo iz tog razloga. 
-
zavrzlama
#550 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Pitanje za vas upucenije:
Postoji li i baksuzna kombinacija da u slucaju pobjede i nad Belgijom i Estonijom budemo nagora drugoplasirana ekipa i izgubimo pravo na baraz..
Postoji li i baksuzna kombinacija da u slucaju pobjede i nad Belgijom i Estonijom budemo nagora drugoplasirana ekipa i izgubimo pravo na baraz..