Adis Arapovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
spreca

#526 Re: Adis Arapovic

Post by spreca »

Novak20 wrote:Adisa Arapovića ne treba kritikovati. Odabrao je sebi konkretan posao gdje će se njegova vrijednost moći izmjeriti rezultatom stranke SBB na izborima.
Zaboli nas curac za rezultatima stranke...vazno je koliko ce on uciniti da narodu bude bolje a rezultati se uglavnom jeftino kupuju
dječak sa šibicama

#527 Re: Adis Arapovic

Post by dječak sa šibicama »

Ja mislim da su mnogi samo ljubomorni zato sto SBB okuplja sve vodece intelektualne gromade glavnog grada i drzave, Adis, Memo i ostala imena.
horkesh

#528 Re: Adis Arapovic

Post by horkesh »

dječak sa šibicama wrote:Ja mislim da su mnogi samo ljubomorni zato sto SBB okuplja sve vodece intelektualne gromade glavnog grada i drzave, Adis, Memo i ostala imena.
:D :-D :D
Stari_demagog

#529 Re: Adis Arapovic

Post by Stari_demagog »

dječak sa šibicama wrote:Ja mislim da su mnogi samo ljubomorni zato sto SBB okuplja sve vodece intelektualne gromade glavnog grada i drzave, Adis, Memo i ostala imena.
I ljubomorni su što SBB svesrdno podržava Čovića i UZP-ovce u namjeri da dobiju treći entitet.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#530 Re: Adis Arapovic

Post by _BataZiv_0809 »

Svaka cast covjeku. Ostario je ne radeci nista.
cvrčak_na_hedonizmu

#531 Re: Adis Arapovic

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Bloo wrote:
Nurudin wrote: Dobro, po kojoj matematici ti možeš uplaćivati 300km za doprinose , a očekivati da je najmanja penzija bar 500km ?
Ili tražiti da se manje troši u budžetu, a podržavati svake godine štrajk policije, prosvjete , zdravstva ?
40 godina radnog staža x 12 mjeseci x cca 300 KM = 144000 KM

Penzionišem se u 65 godini i recimo mandrknem u 85 kao neki prosjek za vječna lovišta

20 godina primanja penzije x 12 mjeseci x 500 km = 120 000 KM

Da se manje trošu u budžetu na:
- sluzbena auta
- dnevnice
- "sluzbena" putovanja
- TOALETNI PAPIR

Zašto zaposlenici u kantonima, opcinama, parlamentu nikada ne štrajkaju?
Zato što im je dobro u životu, baš kao i Nurudinu, fol nezaposlenom agitatoru :run:

Tzv. lezi hljebe da te jedem situacija
Prpa.ba

#532 Re: Adis Arapovic

Post by Prpa.ba »

Nije vec vi brkate penzioni sistem medjugeneracijske solidarnosti sa privatizovanim individualnim penzionim sistemom, a onda sve to sa budzetskim i vanbudzetskim fondovima, itd. itd.
Haris.ba

#533 Re: Adis Arapovic

Post by Haris.ba »

Adis, naš budući premijer FBiH.

Svi vi koji ga kritikujete ste ljubomorne duše. Što i vi nešta ne uradite od života? Šta fali i vama učlaniti se u SBB i boriti za bolji život?

:D
Roccohljup

#534 Re: Adis Arapovic

Post by Roccohljup »

Haris.ba wrote:Adis, naš budući premijer FBiH.

Svi vi koji ga kritikujete ste ljubomorne duše. Što i vi nešta ne uradite od života? Šta fali i vama učlaniti se u SBB i boriti za bolji život?

mislis "bolju budućnost" :) Fahre i njegovih :D
Thorgerson

#535 Re: Adis Arapovic

Post by Thorgerson »

Image
JThomas

#536 Re: Adis Arapovic

Post by JThomas »

Roccohljup wrote:
Haris.ba wrote:Adis, naš budući premijer FBiH.

mislis "bolju budućnost" :) Fahre i njegovih :D
nema kod fahre i njegovih...samo fahre.
Novak20

#537 Re: Adis Arapovic

Post by Novak20 »

Intervju - Adis Arapović

http://hms.ba/arapovic-protiv-toga-sam- ... dstavnike/
Adis Arapović godinama u javnosti komentira bh. politiku. Bez dlake na jeziku govori o problemima naroda i ljudi u BiH, traži načine da se situacija poboljša. Ovoga puta odlučio je ući u srž problema i iznutra raditi, kako kaže, za dobrobit BiH. Nekadašnji projekt-menadžer Centara civilnih inicijativa, jedan od najprepoznatljivijih ljudi u civilnom društvu, ušao je u Stranku za bolju budućnost, Radončićev SBB. Najavio je kako će voditi i izborni stožer. U intervjuu za Večernji list govori o razlozima ulaska u politiku, problemima u BiH, odlasku mladih…
....Vodit ćete izborni stožer SBB-a. Možete li nam otkriti neke detalje, na koji način ćete krenuti u obračun sa strankama, prije svih, SDA, vodećom strankom kod Bošnjaka?

.....– Obračun sa SDA prvo trebaju napraviti pravosudne institucije, tužiteljstva i sudovi, jer je leglo korupcije, stranačkoga klijentelizma i nepotizma. U toj i drugim vladajućim strankama tzv. kontinuiteta, proporcionalno njihovoj rasprostranjenosti u vlasti te trenutačno i u posljednje 22 godine. Od te 22 godine SDA je bio prvi u vlasti 16 godina, drugi u vlasti dodatne četiri godine, što je minimalno 50 posto ukupne moći, pa sukladno tome sve dobro i sve loše unatrag 22 godine primarno treba fakturirati toj stranci. Sa strankom SDA se potom i zbog tog trebaju obračunati njezini glasači, preplašeni zbog štetne politike SDA......

....– Tako što će se prestati pokušavati prevariti drugu stranu savezima dvojice protiv trećeg ili borbom svih protiv svih, imati iluziju ostvarivanja ratnih ciljeva. Na rat se mora staviti točka, a onda iskreno, u dobroj vjeri, zbog toga što kolektivno nestajemo, egzodusom i negativnim natalitetom, ali i zbog globalizacije, krenuti drugačijim smjerom povjerenja, suradnje i zajedničkih ciljeva. Nova generacija političara i javnih djelatnika mora biti svjesna promijenjenih okolnosti, novih vjetrova sa zapada i istoka te probiti balon iluzija da smo mi išta više od monete za razračunavanje velikih igrača, dokle god svoju sudbinu ne vratimo u svoje ruke.......
JThomas

#538 Re: Adis Arapovic

Post by JThomas »

samo zaboravlja reći koliko je od tih godina sda bila naslonjena formalno ili neformalno na fahru. uključujući i prezent.
Novak20

#539 Re: Adis Arapovic

Post by Novak20 »

Slušam jučer na preskak A.A. na Radiju Otvorena Mreža. Prosto nevjerovatne emocije i izljevi bijesa slušalaca, redovnih komentatora svega i svačega, koji se predstavljaju kao SDA-ovci i socijaldemokrati.

Što bi rekli, za dobrim konjem prašina se diže. :D
statixx

#540 Re: Adis Arapovic

Post by statixx »

Smijesno je kako izbjegava odgovore na pitanja koja se doticu Radoncica.
Hakiz

#541 Re: Adis Arapovic

Post by Hakiz »

statixx wrote:Smijesno je kako izbjegava odgovore na pitanja koja se doticu Radoncica.
Ne bi ni ti na TV-u itd odgovorio na pitanje o tvom šefu ili direktoru ili vlasnku firme.
commendatore

#542 Re: Adis Arapovic

Post by commendatore »

Sara03 wrote:Malo je licemjerno pričati o stanju u državi i prosječnom platom od 800 KM, dok ti istovremeno ubireš haman pet istih.

Eto, toliko.
covjek je sposoban ocito - i ako ga tangira (nadam se da je iskreno) stanje u drzavi - to znaci da kod covjeka postoji stanje drustvene svijesti i savjesti i zelje da i drugima bude dobro kao i njemu....
Novak20

#543 Re: Adis Arapovic

Post by Novak20 »

commendatore wrote:
Sara03 wrote:Malo je licemjerno pričati o stanju u državi i prosječnom platom od 800 KM, dok ti istovremeno ubireš haman pet istih.

Eto, toliko.
covjek je sposoban ocito - i ako ga tangira (nadam se da je iskreno) stanje u drzavi - to znaci da kod covjeka postoji stanje drustvene svijesti i savjesti i zelje da i drugima bude dobro kao i njemu....
:thumbup:
statixx

#544 Re: Adis Arapovic

Post by statixx »

Hakiz wrote:
statixx wrote:Smijesno je kako izbjegava odgovore na pitanja koja se doticu Radoncica.
Ne bi ni ti na TV-u itd odgovorio na pitanje o tvom šefu ili direktoru ili vlasnku firme.
Ne bih, ali nakon onakvih komentara slusatelja bar bih se branio da sam tu jer me privukao program stranke. :D
Shaptach kobilama

#545 Re: Adis Arapovic

Post by Shaptach kobilama »

Slušam jučer na preskak A.A. na Radiju Otvorena Mreža. Prosto nevjerovatne emocije i izljevi bijesa slušalaca, redovnih komentatora svega i svačega, koji se predstavljaju kao SDA-ovci i socijaldemokrati.

Što bi rekli, za dobrim konjem prašina se diže. :D
Jedna od rijetkih i ispravnih opservacija na temi ...zaista se radi o dobrom konju :lol:
sumirprimus

#546 Re: Adis Arapovic

Post by sumirprimus »

Thorgerson wrote:Image
na prvu miks genjca i rahmetli tihica, jelde :D :izet:
Thorgerson

#547 Re: Adis Arapovic

Post by Thorgerson »

Joj sad ide borba sa SDA... Pa kakva kurva moras biti da se lizes s njima, pa ces se sada boriti s njima, pljuvati sve i svasta. Pa onda opet valja se s njima lizati.

Mislim fkt. Kolika politicka kurva moras biti?
sumirprimus

#548 Re: Adis Arapovic

Post by sumirprimus »

Thorgerson wrote:Joj sad ide borba sa SDA... Pa kakva kurva moras biti da se lizes s njima, pa ces se sada boriti s njima, pljuvati sve i svasta. Pa onda opet valja se s njima lizati.

Mislim fkt. Kolika politicka kurva moras biti?
lova brale.
ne zna za obraz i naciju... :D
Roccohljup

#549 Re: Adis Arapovic

Post by Roccohljup »

Poceo je vec da truni
Adis Arapović za zagrebački „Večernji list“: Protiv toga sam da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike
megaman4

#550 Re: Adis Arapovic

Post by megaman4 »

Roccohljup wrote:Poceo je vec da truni
Adis Arapović za zagrebački „Večernji list“: Protiv toga sam da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike
Kako postade marijoneta preko noci.

Kako ce ga Scepo liferovati iz stranke, kad ga potrosi kao kurton.
Locked