Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

sumirprimus

#526 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by sumirprimus »

Bodkin wrote:
sumirprimus wrote:
Bodkin wrote:Kako se mjeri kvalitet mesa?
kolko se uz njeg more popit...
Losos onda najgore meso :-D ali ima ta mjera smisla, nije da nema
DA JE LOSOS meso i vuk bi u vodu skako... :lol:
aCme

#527 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by aCme »

:-) :-)

tranquil

#528 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by tranquil »

Ček ček ček ček ček

Dakle Fatko je postavio skrivenu kameru koja se bavi Bošnjacima koji kupuju krmetinu?

Jebote ovo je novi nivo degenerluka. Treba smisliti novu riječ za ovo. Postoji li izraz "pork-shaming"? :lol:
cLo

#529 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by cLo »

Veci grijeh je ono sto pojedincu nanosi vise stete, stoga je i individualno. :P Ako imas slab zeludac, a jak karakter :D, za tebe je veci grijeh pojesti pola kg slanine :D, nego odigrati tiketic. Bog je znao da svi ljudi nemaju iste slabosti, te je tako tezina svakog grijeha ista, da ne bude nepravde i diskriminacije, ovisno o "Tvojoj-Ahilovoj-peti". Ja nisam vjernik, pa sebi mogu dopustit fristajl interpretaciju i bas je zabavno. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#530 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Chmoljo »

seln wrote:
Chmoljo wrote:
seln wrote:Naravno, paranoidni celavac.... ko bi drugi.
"O vjernici, jedni druge ne uhodite"
insomnia? :oops:
insomnia je Fatmir? :shock:
:lol:

ma jok, samo prva asocijacija :D
seln

#531 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by seln »

arzuhal wrote:
uglavnomja wrote:
arzuhal wrote: Ne stoji u ovom ajetu. U tefsirima se navode slučajevi - kada se govori o tumačenju ovog ajeta i koristi koja se spominje - kako su predislamski arapi bacali one strelice i tome slične igre na sreću, pa bi osvajali cijela krda kamila (ili kako se već zovu grupe kamila :mrgreen: ), a onda bi poslije pobjednik zaklao tih kamila pa nahranio sve gladne koji bi došli. Eto, to je bila društvena korist, nahranio je gladne s nečim što je inače stekao na haram način, kockom.
zanimljivo ...

samo bacanje strelica valjda znaci pogoditi cilj. a to vec nije kockanje i sreca nego sposobnost.
po toj logici svaki sportista koji da go/kos i primi platu+premiju je kockar?

ili skakac koji osvoji skakonicu pa dobije novog audija, bemveja ....

a da daju - daju ... i sumaher (davao) i ronaldo i... ostali sto to ne objavljuju ... i naravno dzeko ...

a generalno tumaciti nacin zivota u 21. vijeku nekom pricicom od prije 1500 godina :-)
Ne misli se na gađanje strijelom, pikadom ili tome slično nego igri koja je najsličnija nama poznatom "izvlačenju slamki", pa ko dobije najkraću - zijanio je :mrgreen:

A osvojiti novčanu ili bilo kakvu drugu nagradu na sportskim takmičenjima i kvizovima gdje treba pokazati znanje ili vještinu je ok :thumbup:
Postojalo je i gatanje strelicama... ako padnu na jednu stranu - 'vako je, ako padnu na drugu - 'nako je.
To je (ako postoji gradacija harama) vec kufr, ali je odlucilo o zivotu poslanikovog oca, a samim tim i o rodjenju poslanika.
Cudni su putevi Allahovi... zato kazem: ne budite brzi u osudi.
arzuhal

#532 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by arzuhal »

cLo wrote:Veci grijeh je ono sto pojedincu nanosi vise stete, stoga je i individualno. :P Ako imas slab zeludac, a jak karakter :D, za tebe je veci grijeh pojesti pola kg slanine :D, nego odigrati tiketic. Bog je znao da svi ljudi nemaju iste slabosti, te je tako tezina svakog grijeha ista, da ne bude nepravde i diskriminacije, ovisno o "Tvojoj-Ahilovoj-peti". Ja nisam vjernik, pa sebi mogu dopustit fristajl interpretaciju i bas je zabavno. :D
Pa mali Joža jednom suhom glavušom kad ne pobi braću i sestre, to se povaljalo od bolova po podu k'o mlado žito...Al' dobro, to mu je dalo snage da kasnije napravi drugu Jugoslaviju i šukne Srbima... :mrgreen:
BarbaDue

#533 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by BarbaDue »

sumirprimus wrote:nek jede ko sta hoce,nek vjeruje ko u sta hoce, zivi i pusti druge da zive...
i ne nameci svoj stil zivota drugima, jer od nameta nema selameta.. :izet:
U pravu si...jedi i go*na ako to zaista želiš samo dalje od mene!
Bodkin

#534 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bodkin »

BarbaDue wrote:
sumirprimus wrote:nek jede ko sta hoce,nek vjeruje ko u sta hoce, zivi i pusti druge da zive...

Sto znaci jedi svinju ali dalje od mene. Tako i treba! Zid podici!!
sumirprimus

#535 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by sumirprimus »

BarbaDue wrote:
:shock: barbadue druze cime sam te toliko uvrijedio?
uglavnomja

#536 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by uglavnomja »

i onda neko pita zasto su nominalni bosnjaci u principu antiislamski orijentisani :izet:

ono ko ce protiv vjere (i narocito vjernika :D ) ljubavi, mira, sabura ... i posebno tolernacije :zzzz:

arzo i jos par komada - :kakoste: :thumbup:
arzuhal

#537 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by arzuhal »

Ja ne volim ni kad neko jede luka, mladog, starog, u klimaksu, crvenog, crnog ili bijelog, u salati ili kake prase s jajima u tavi....

...PA DODŽE NA TERAVIJU UŽDRIGIVAT I DIHAT :twisted:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#538 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Chmoljo »

ništa ne tukne ko salamura, kvalitetno podrignuta...
sumirprimus

#539 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by sumirprimus »

ma nista ne tukne ko tihomir a u zatvorenom prostoru u masi ... :lol:
al da je herojski cin je..
seln

#540 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by seln »

arzuhal wrote:Ja ne volim ni kad neko jede luka, mladog, starog, u klimaksu, crvenog, crnog ili bijelog, u salati ili kake prase s jajima u tavi....

...PA DODŽE NA TERAVIJU UŽDRIGIVAT I DIHAT :twisted:
Takvi su meni potpala za dzehennemsku vatru. Jednom se zamalo nisam onesvijestio na teraviji... :oops:
hadzinicasa

#541 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by hadzinicasa »

cLo wrote:Veci grijeh je ono sto pojedincu nanosi vise stete, stoga je i individualno. :P Ako imas slab zeludac, a jak karakter :D, za tebe je veci grijeh pojesti pola kg slanine :D, nego odigrati tiketic. Bog je znao da svi ljudi nemaju iste slabosti, te je tako tezina svakog grijeha ista, da ne bude nepravde i diskriminacije, ovisno o "Tvojoj-Ahilovoj-peti". Ja nisam vjernik, pa sebi mogu dopustit fristajl interpretaciju i bas je zabavno. :D
iako donekle tvoja interpretacija zvuci zanimljivo i u duhu je onoga: Bog nikom ne da vise nego sto taj neko moze ponijeti; velicina grijeha se ne mjeri samo stetom po pojedinca vec implikacijama po okolinu i drustvo u cjelini (mislim da je ovo Arzo pokusao objasniti), tu je taj aspekt drustvenog dobra zastupljen i ako hoces, naglasavan u islamu posebno.
A koji je veci grijeh, pa ne znam da se moze izreci gradacija, iako vjerujem da je podsvjesno svi na neki nacin imaju. ono sto je u islamu takodjer uvijek naglasavano, a od cega se mi oglusimo jeste da nije na nama da sudimo, jer mi ne znamo i ima ko ce.
pored toga, vrlo je interesantna, upravo u ovom kontekstu izreka koju sam ja od svog oca cula, a glasi: "Napojio covjek pticu, pa otisao u Dzennet", sto govori o tezini dobrog djela u odredjenom trenutku prema nekom zivom bicu....
ja71

#542 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by ja71 »

Bodkin wrote: PRirodno je da su nacisti bili na visem civilizacijskom stepenu razvoja. Nema sta
a ko hoce namjerno da pogresno shvati to ce i uraditi.
Nijemce sam stavio u kontekst sa golfom a osim toga pod Nijemcima nisam mislio iskljucivo na naciste
insomnia78

#543 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:
seln wrote:Naravno, paranoidni celavac.... ko bi drugi.
"O vjernici, jedni druge ne uhodite"
insomnia? :oops:
:lol:
cLo

#544 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by cLo »

hadzinicasa wrote:
iako donekle tvoja interpretacija zvuci zanimljivo i u duhu je onoga: Bog nikom ne da vise nego sto taj neko moze ponijeti; velicina grijeha se ne mjeri samo stetom po pojedinca vec implikacijama po okolinu i drustvo u cjelini (mislim da je ovo Arzo pokusao objasniti), tu je taj aspekt drustvenog dobra zastupljen i ako hoces, naglasavan u islamu posebno.
A koji je veci grijeh, pa ne znam da se moze izreci gradacija, iako vjerujem da je podsvjesno svi na neki nacin imaju. ono sto je u islamu takodjer uvijek naglasavano, a od cega se mi oglusimo jeste da nije na nama da sudimo, jer mi ne znamo i ima ko ce.
pored toga, vrlo je interesantna, upravo u ovom kontekstu izreka koju sam ja od svog oca cula, a glasi: "Napojio covjek pticu, pa otisao u Dzennet", sto govori o tezini dobrog djela u odredjenom trenutku prema nekom zivom bicu....
:thumbup: posebno za tatu i pticicu :srce:
Ali, covjek koji ne valja prvo sebi, nece valjati ni onima oko sebe, pa nekako mislim da ispunjavanjem duznosti prema samom sebi donekle ispunjavas duznost prema ostalima.
Filter

#545 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Filter »

arzuhal wrote:
Pa mali Joža jednom suhom glavušom kad ne pobi braću i sestre, to se povaljalo od bolova po podu k'o mlado žito...Al' dobro, to mu je dalo snage da kasnije napravi drugu Jugoslaviju i šukne Srbima... :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: cega si se sjetio :thumbup:
wewa

#546 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by wewa »

eeeeee, ne znas ti kako se mucenicki spremalo za Titovim stazama revolucije
prestiznije natjecanje od Milijunasa :D
hadzinicasa

#547 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by hadzinicasa »

a ona glava secera sto je u potok upala? :cry:
kakavdanakneiskustvu

#548 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

wewa wrote:eeeeee, ne znas ti kako se mucenicki spremalo za Titovim stazama revolucije
prestiznije natjecanje od Milijunasa :D

Ja bio jedan od najboljih u skoli u titovim stazama revolucije
Pitar s Kariba

#549 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Pitar s Kariba »

Vezano za ovo šta je veći grijeh, ima ona zanimljiva priča o ubistvu, bludu i alkoholu ... ali nema tamo svinjetine, pa nije za ove teme :D
hadzinicasa

#550 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by hadzinicasa »

Pitar s Kariba wrote:Vezano za ovo šta je veći grijeh, ima ona zanimljiva priča o ubistvu, bludu i alkoholu ... ali nema tamo svinjetine, pa nije za ove teme :D
pa de stavi, sta smeta... nek to bude najveci offtopic na forumu!
Locked