AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
Alfons Kauders

#526 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:ne znam za registraciju, negdje mi je na pola otpirlike pa ne znam jel ovdje bilo kakvih promjena

a sto se tice akciza, opozicija je, kad se vec na njih nakacila, mogla mrdnut supak pa napravit analizu strukture cijena za vecinu proizvoda/grana, pa napravit neku potkovanu kritiku,

hljeb kosta 100 feninga. Koliko od toga je gorivo? koliko gorivo ucestvuje u maloprodajnoj cijeni hljeba?

to je analiza koja nam treba generlano za sve. Koliko ucestvuje struja, voda, gas...

pa onda mozes tacno reci koliko ce povecanje akciza, rezija ili bilo cega uticati na poskupljenje

ali jok, na pada im na pamet da se malo potrude jer 100 puta lakse valjat na dulume pausalne gluposti

ps. sto kaze alfons glasat cu za sda iz inata i na svoju stetu :D
Zasto mislis da ce to biti na moju stetu? Mene doslovno zaboli kurac hoce li sljedeci mjesec biti love za penzije, kamoli sta drugo.

Meni vladavina SDA/HDZ ne smeta, nego mi vazda bilo zao drugih, ono, pati se narod... Odbolovao sam te idealisticke bolesti, pa me sad boli kurac za narod. Zapravo, idem i korak dalje, jer navijam da narodu bude sto gore.
Alfons Kauders

#527 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:Vivaldi je dobro uhljebljen zato prosipa ovu demagogiju....jarane ni mi ne sisamo vesla iako nas tjeraju da im sisamo chundaru.....ja se nadam da ce im se ovo vratiti veoma bolno...odnosno zelim da ih narod kara kao sto su oni njih....svako je ko brani ovu vlast je po meni nekako umobolan
Otprilike, a da bi im se vratilo bolno, preduslov je da dooobro zaboli narod.

Realno, narod danas uvijek zivi suvise dobro i iznad objektivnih mogucnosti. I pored toga, desetine hiljada emigriraju svake godine - sto znaci da ipak ima pukotina (iliti pametnih ljudi koji su skontali da ovdje nema zivota, pa idu bez namjere da se ikad vrate).

Treba toga jos, i to poraditi na dinamici iseljavanja, jer ne ide dovoljno brzo. U narednih 5 godina treba nam jos 150,000 do 200,000 novih iseljenika kako bi se resetovali na factory settings.

Ako se trend nastavi ovim tempom, za pet godina cemo izgubiti 100-120 hiljada stanovnika. To je dobro, ali jednostavno nije dovoljno brzo (imam i ja godina, pa ne mogu cekati jos 30)... Uglavnom, cilj nam treba biti da do kraja narednog mandata iz drzave otjeramo 150-200 hiljada ljudi. Ipak, ne vjerujem da ce biti veliki problem osigurati odlazak 30,000 ljudi godisnje kroz narednih pet godina.

Ukoliko nam se bas posreci, pa budale dogodine pokrenu kakav rat umjesto izbora, tim bolje. Pola miliona izbjeglih u roku od mjesec dana + koja hiljada mrtvih. Taman. :)
GeeTnT

#528 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by GeeTnT »

Pratim...

..neko ode iz zemlje zbog price (ili suplje) likova poput vivaldija, neki opet zbog kukinog "jaahh", a ipak, najveci broj onih sto cekaju ispred ambasada nemaju pojma o tome. Oni jednostavno zele da bjeze sto dalje od BiH.
zippoo87

#529 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

@vivaldi uhljebljenko pa logicno brani uhljebljivaca :D
@alfons lik nikako nije dobar u glavi,postovi su mu :roll: :-)

ja sagovornika na temi jbte :D
Alfons Kauders

#530 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

zippoo87 wrote:@vivaldi uhljebljenko pa logicno brani uhljebljivaca :D

Kraj ostalih 3 miliona idiota u zemlji Bosni, ja ne samo da sam dobar u glavi, vec bi ovim ostalim mogao biti psihoterapeut. Samo treba znati sta citati u zajebanciji. :wink:

Narod nece da radi, a ujedno nece ni da mijenja ni vlast, ni sebe. Stoga, ja navijam da bude sto gore i da se sto prije isele, jer ono... Koji ce nam kurac? Da ih hranimo i izdrzavamo dok glasaju za Sebiju?

Meni nece nedostajati, naprotiv. :)
Prpa.ba

#531 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Prpa.ba »

E cuj par ljudi koji jedini znaju napisati nesto konkretno i realno na ovom forumu ispadose uhljebljenici, doduse ima smisla, svaki nivo apstrakcije iznad granapske filozofije "djah" i "treba" je ovdje nepozeljan, 'ta ce uhljebljenici. :mrgreen:
Alfons Kauders

#532 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Prpa.ba wrote:E cuj par ljudi koji jedini znaju napisati nesto konkretno i realno na ovom forumu ispadose uhljebljenici, doduse ima smisla, svaki nivo apstrakcije iznad granapske filozofije "djah" i "treba" je ovdje nepozeljan, 'ta ce uhljebljenici. :mrgreen:
Ispravka, ja nisam uhljebljenik, ja sam samo lud. :)
zippoo87

#533 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

ja ne poznajem nikoga sa foruma ni licno ni apstraktno kroz forum,tako da nemam pojma ko je uhljebljenik a ko privatnik "rahman" :D
neko je drugi napisao da je ovaj vivaldi uhljeb a iz ovog sto je napisao ,to i vuce na taj zakljucak :D

meni je alfons najaci...prvo je nekada bio (ako se ne varam) SDPovac,barem na forumu pa je onda pljuvao po svim strankama i pisao svasta o njima a sada posljednji stadij ludila...to je ono kada ti je sve svejedno i ravno do mora :D

p.s. alfonse nemoj hateriti,nije nista licno :P
channel10

#534 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by channel10 »

General War wrote:
vivaldi wrote:
zippoo87 wrote:pa o tome ti cijelo vrijeme pricam...jadnici ne znaju implementirati projekte i rijesiti konkretne problemerecimo deponije su ti jedni od najvecih problema a to se gura pod tepihnajveci problemi i jesu lokalni problemi...putevi su kantonalni itdvodosnadbjevanje...zar ima sta prioritetnijeto je poenta price...ono sto utice na kvalitet zivota i ono sto gradjani osjete,upravo ti nizi nivoi nisu sposobni implementiratia bogami nisu ni ovi visi...evo vidjeli smo ovaj cirkus sa izgradnjom autoputaznaci para za projekte ima,bilo je para i za autoput ali su isparilei svake minute pare dolaze,od akciza,od registracija,od milion nekih drugih nameta a mi autoput i izgradnju ne vidimo
tjeras me da branim vlast ( a radije bih im jebo mamu, i njima, a pogotovo opoziciji).

ja sam komentarisao samo tvoju, vise puta ponovoljenu, konstataciju da "u bih ima i previse para" sto je narvano glupost jer smo frontalno kokuzi, a kokuzu svaka cifra zvuci astronomski.

rijetko koja zemlja ima 100% povuecnost sredstava, ali tvoja konstatacija "ne povlace sredstva jer su namjenska pa ne mogu krasti" pogotovo ne stoji, jer te kredite nije niko drzavi uvalio na silu vec ih je sama trazila i sama je znala da sa namjenska tako da su razlozi drugi prirode. osim toga i namjenska se mogu pokrasti, ali da ne odvlacim pricu jer to nije bitno.

nije naravno problem sto ti, ili bilo koji forumas pise sta god da pise, ali je problem kada opozicija narodu razvlaci pamet problematizirajuci bespotrebno sve i svasta. to onda postane kontraprudktivno jer postoji limit govana koji covjek moze podnjeti. nakon toga ogugla, otupi, i krece se ka apatiji.

to je narvano problem za narod jer ce on pretpriti najvecu stetu, jer je u bosni profitabilno biti i opozicija tako da sam u zadnje vrijeme alergicniji na njih nego na vlast.

opozicija se treba(la) fokusirati na 2 max 3 najbitnija problema i kritiku pripremiti maximalno temeljito, a ne naprdijavti o svemu i svacemu.

akcize su upravo jedna od tih stvari - ako se zele autoputevi (ponavljam opet, ja nisam nisam da se grade) njih nema bez povecanje akciza sta god opozicija srala.

malo ljudi zna (a koji bi kurac i znali :D ) da je hrvatska 1996 (znaci samo godinu dana poslije rata imala vecu akcizu nego mi danas 2017 :-) ). osim toga postoji i minimalna eu akciza koja je naravno takodje daleko veca od nase, tako da opozicija bespotrebno pravi dramu sa vrlo tankim argumentima.

ako im je vec stalo do drame imaju daleko explozivniju temu.

u posljednje dvije godine imas pad i stranih i domacih ulaganja, a prihodi od direktnih poreza rastu vec drugu godinu nenormlanom stopom rasta koja je daleko veca od bilo kojeg pozitivnog parametra. iako to na prvu zvuci kao odlicna vijest, to je potencijalna socijalna bomba ukoliko se taj trend zadrzi jos duze od godinu max dvije dana.

drzava represijom i ocajnicki utjeruje sivu ekonomiju u legalne tokove bez da to kompenzuje na drugom mjestu, a to je u prevodu prisilno siromasenje stanovnistva jer se uzima tamo odakle se realno ne moze uzeti.

opozicija umjesto da napravi beton pricu kako vlast tolerise milionske dugove za doprinose privatnih firmi stranackih miljenika (npr bekto) u isto vrijeme masovno zatvara sirotinjske male biznise zbog neizdavanja racuna ili neprijavljenog radnika (second handove, male granape, periferne kafane, grilove, pijacare..) ili kojima buba drakonske kazne iako su im prihodi toliki da bukvalno prezivljavaju pa ih tjera da dizu kredite da plate kaznu. ali ako im lupe jos jednu kaznu u narednih 1-2 godine, doce do masovnog zatvaranja malih biznisa.

vecina malog biznisa u bosni je jednostavno prinudjena da bude dijelom u sivoj zoni jer nema dovoljno prihoda da predje u bijelu. to je golo prezivljavanje a drzava na njih zajahala da glumi pravnu drzavu i puni kasu :run: :run:

to je prica, a ne akcize

stanovnistvo osjetno siromasi
:thumbup:
Dzes im Bektu dirat...na drugoj temi vise se uzdaju na njega nego na NATO :D
ma ovdje sve stranacki trolovi izgleda...razvila se kuka i motika za tih pisljivih dvadeset pfeninga kao nekakva pobjeda , ja napisah kako je registracija od prvog juna poskupila za 30% makar (u TK)..niko ni mukajeta :-)
Meni je poskupila cca 40KM. Gdje se kod tebe nabra 150KM? To si ti nesto pogrijesio.
vivaldi

#535 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by vivaldi »

spreca wrote:Vivaldi je dobro uhljebljen zato prosipa ovu demagogiju....jarane ni mi ne sisamo vesla iako nas tjeraju da im sisamo chundaru.....ja se nadam da ce im se ovo vratiti veoma bolno...odnosno zelim da ih narod kara kao sto su oni njih....svako je ko brani ovu vlast je po meni nekako umobolan
moj dobri spreca, imamo previse godina obojica da bi konverzaciju spustali na ovaj nivo. vivaldi nikad nije marke zaradio od drzavne sise, cak ni ko volonter poslije faxa, nit je ikada marke jedne uzeo od biroa. za ovih 9 godina na forumu i otpirlike toliko hijada postova ne znam da li ih je bilo vise od 20-30 napisanih "u radnom vremenu" , a to i kada se desavalo ili je bio slobodan dan, bolest ili praznik.

nego haj ti raji obezbjedi paket ulaznica za "diskoteka 80" krajem godine
vivaldi

#536 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:Zasto mislis da ce to biti na moju stetu?
nisam mislio licno na tebe vec na tvoju zajebanciju da ces glasat za sda iz inata. od lose vlasti najvise trpi narod, pa sam na to mislio "vlastitu stetu".
GeeTnT wrote:neko ode iz zemlje zbog price (ili suplje) likova poput vivaldija

- ja sam pod jedan

- drugi razlog zbog cega ljudi odlaze je kratka lovna sezona na tetrijeba

- treci je manjak parking prostora

a tek onda se redaju: pola miliona nezaposlenih, po 10 godina neuvezanog staza, neisplacene plate, zivot s mamom i u 43-oj...

ps. pravda za zukica :D
GeeTnT

#537 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by GeeTnT »

vivaldi wrote:
nisam mislio licno na tebe vec na tvoju zajebanciju da ces glasat za sda iz inata. od lose vlasti najvise trpi narod, pa sam na to mislio "vlastitu stetu".
GeeTnT wrote:neko ode iz zemlje zbog price (ili suplje) likova poput vivaldija

- ja sam pod jedan

- drugi razlog zbog cega ljudi odlaze je kratka lovna sezona na tetrijeba

- treci je manjak parking prostora

a tek onda se redaju: pola miliona nezaposlenih, po 10 godina neuvezanog staza, neisplacene plate, zivot s mamom i u 43-oj...

ps. pravda za zukica :D
GeeTnT wrote:Pratim...

..neko ode iz zemlje zbog price (ili suplje) likova poput vivaldija, neki opet zbog kukinog "jaahh", a ipak, najveci broj onih sto cekaju ispred ambasada nemaju pojma o tome. Oni jednostavno zele da bjeze sto dalje od BiH.
Alfons Kauders

#538 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

zippoo87 wrote:ja ne poznajem nikoga sa foruma ni licno ni apstraktno kroz forum,tako da nemam pojma ko je uhljebljenik a ko privatnik "rahman" :D
neko je drugi napisao da je ovaj vivaldi uhljeb a iz ovog sto je napisao ,to i vuce na taj zakljucak :D

meni je alfons najaci...prvo je nekada bio (ako se ne varam) SDPovac,barem na forumu pa je onda pljuvao po svim strankama i pisao svasta o njima a sada posljednji stadij ludila...to je ono kada ti je sve svejedno i ravno do mora :D

p.s. alfonse nemoj hateriti,nije nista licno :P
Nisam bio striktno SDP-ovac, vec kontra SDA, a u to doba nije bilo drugih opcija. Danas ih ima previse - upravo to je moj problem s "opozicijom" :D

Opet mi nije svejedno. Da jeste, bolio bi me kurac i samo bi se ponekad javio da se smijem budalama, ali jebiga nije. Da sam lud i da mi je "ravno do mora," onda bi dogodine opet glasao za koalicione partnere SDA, tj. opet bi napravio istu stvar nadajuci se drugacijem ishodu, sto je prilicno blizu definicije ludila.

Dugorocno, smatram da je zdravije da cijelo drustvo padne na guzicu i krene od nule. Glas za razjedinjenu opoziciju je glas za SDA, i vrijeme je da se ta praksa okonca. Zato smatram da je bolje 2018 ostaviti SDA na vlasti u nekoj manjinskoj vladi, jer ce onda barem biti teoretske sanse da ih se skine 2022 ili 2026te.

Hoce li narodu biti bolje? Naravno da nece, ali ce mu biti bolje da se pati narednih 5 godina umjesto narednih 9 ili 13 godina, samo sto je narod stoka pa to ne konta. Na cemu baziram svoje "radikalne" stavove?

- 2005/06 uveden je PDV, sto je tadasnjoj koaliciji omogucilo da pobijedi na izborima 2006, kroz kupovinu javnog sektora
- 2008/09 ulijece kriza, stotine miliona "viska" prihoda po osnovu PDV-a su skrsene, ali uleti MMF i omoguci im da prezive 2010 bez stednje
- 2010/11 gledamo lazni trijumf lazne ljevice koji i nije dugo trajao, iz svima poznatih razloga - i SDA se vratila jaca no ikad. Opet, bez stednje.
- 2014 narod opet "dolazi tobe" i masovno glasa za SDA. Investicije u infrastrukturu bivaju zamrznute kako bi se aktivirale pred izbore
- 2017 traze da im poklonimo jos milijardu i kusur kreditnih sredstava, kako bi opet mogli dobiti izbore 2018?

Dakle nije da mene nesto plaho boli kurac, vec narod nije dovoljno zabolio njihov izbor u zadnja tri ciklusa do danas. Vrijeme je da se to promijeni, da ih zaboli i glava, i prazan stomak. Ne znam da li ce to trajati godinu, pet ili 15, ali znajuci skolonost nasih naroda i narodnosti ka trpljenju svega i svacega, mislim da ce biti potrebna jos koja decenija propadanja. :)
Alfons Kauders

#539 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:
Ali nas narod ima problem, ima losu naviku koju ja ne namjeravam finansirati, i koju vidim kao tesku formu ovisnosti :)

Primjera radi, slazes li se da horsasi trebaju ici na lijecenje? E pa, ja idem korak dalje i smatram da i narodu treba koja godina u komuni ili bijedi. Takodjer smatram da narkomanima ne treba kupovati drogu ukliko ih se kani izlijeciti.

Opozicija je u ovoj usporedbi metadonska terapija, a ja zagovaram "cold turkey" skidanje kroz zavrtanje pipe, odnosno onemogucavanje SDA da narodu pred izbore spremi jos jedan šut.

Lud jesam, ali morate priznati da iza mog ludila ima neke logike. :)
vivaldi

#540 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:
vivaldi wrote:
Ali nas narod ima problem, ima losu naviku koju ja ne namjeravam finansirati, i koju vidim kao tesku formu ovisnosti :)

Primjera radi, slazes li se da horsasi trebaju ici na lijecenje? E pa, ja idem korak dalje i smatram da i narodu treba koja godina u komuni ili bijedi. Takodjer smatram da narkomanima ne treba kupovati drogu ukliko ih se kani izlijeciti.

Opozicija je u ovoj usporedbi metadonska terapija, a ja zagovaram "cold turkey" skidanje kroz zavrtanje pipe, odnosno onemogucavanje SDA da narodu pred izbore spremi jos jedan šut.

ma mogu ja tebe naravno razumiti u bijesu, ali hladne glave ni ti to ne mislis. situacija kad je teska pogadja sviju, bez obzira da li si i koliko kao pojedinac situiran, ali ne moze te bolit kurac kolka ti je penzija starcima, hoce li biti na vrijeme, niti te boli cuna za uzom i sirom familijom (bar za neke od njih :D ). tu je naravno i pitanje buducnosti tvojih potomaka.

ja ne mislim da je narod kriv jer kolicina stetnosti i pogubnosti politickih partija u bosni se mjeri samo po duzini vladanja i ni po cemu drugome. sda i hdz su najdogovrnije samo zato sto najduze vladaju. ali sdp nije nista bolji. samo se sjeti proslog mandata kojeg su pola potrosili na sastavljanje vlasti, a drugu polovinu na rastavljanje. u cemu je razlika izmedju lopine lijana ko ministra poljorpivrede i kolko se sjecam damira ljubica prije njega? u cemu je razlika izmedju amira zukica i damira hadzica?

zlaja je svojevremeno maho ispruzenom sakom ko onaj stecak sa bosnologovog avatara i kenjo o famoznih 5 politika, a onda su sjebali fond pio povecanjem penzija bez pokrica i to 2 puta.

sta tek reci za df? zeljko kad je poslije 8 godina izgubio mogucnost dobrog placenog populizma i napravio stranku je usao u ginisovu knjigu rekorda po brzini njenog totalnog raspada. pa ako covjek nije u stanju da drzi pod kontrolom vlastitu stranku i ljude koje je sam birao, pa zar njemu da das drzavu na upravljanje? fahro? mali derivati sda i sdp-a, kojjekvi a-sda i sl? nasa stranka? simpaticno udruzenje gradjana?

u rs-u isto. ne zna se koje veca stetocina snsd ili sds koji se pritom sad i raspada. Ivanic? i on je bio premijer, prodavo banke za marku. ostali su samo trabanti koji nisu vrijedni spomena.

sta tu moze narod? revolucija? pa koga bi mogla iznjedrit ta revolucija? svaki nas leh valensa je isti parazit ko i politicari. svi predsjednici sindikata tuku hiljade mjesecno, a djecu su takodje uvalili na budzete. jel mislis da oni mogu donjet promjene cak i da je to izvodivo?

ne moze se od nijednog naroda na svijetu ocekivati toliki nivo kolektivne svijesti i znanja, a pogotovu sto mu se nigdje tako i toliko pamet ne razvlaci ko kod nas.

imas danas novi primjer, tekst na klixu

https://www.klix.ba/biznis/privreda/gdj ... /170609015

dva metra teksta, hrpa tablica i opet nikome nista nije jasno. ili ovaj sto je pisao nije znao ili nije htio. jedino gore od toga je sto mu to nisu objasnili ni ovi koje je pitao.
Još uvijek ostaje nepoznato kako su vlasti iz administrativno-teritorijalnih jedinica (bh. entiteta i distrikta) raspoređivale prikupljena sredstva na osnovu postojećih akciza na gorivo i sredstava za putarine i zbog čega ova sredstva nisu korištena za infrastrukturne projekte. Analitičari sumnjaju kako je dobar dio iskorišten za isplate plaće uposlenicima u državnim institucijama, odnosno za krpljenje budžetskih rupa
zbog ovakvih recenica imas onda ovakve izjave
"Za šest godina je potrošeno 8 milijardi maraka, a prvobitna cijena izgradnje koridora je pet milijardi KM. Mi danas nemamo ni koridora ni puteva", kazao je Ahmetović. "Da je odgovorne politike, izgradili bismo za taj novac i koridor i brze ceste i asfalte do svakog sela u BiH. Ovo je odgovor liderima koji tvrde da smo mi zaustavili razvoj. Mi zaustavljamo pljačku građana", rekao je Ahmetović.
ne zna se ko je gori, dal analiticari dal sadik.

kakvih bolan 8 milijardi?

akcize na gorivo nisu namjenska sredstva. namjenska sredstva su putarine!!!

najbitnije stvari nisu istaknute i protumacene u ovolikom tekstu
Iz UIO su odgovorili da je u periodu od 2006. do 2016. godine od postojećih akciza na naftu i naftne derivate prikupljeno ukupno 4.828.733.578,70 KM. U istom periodu ukupno prikupljena sredstva za putarine iznosila su 2.951.979.419,53 KM.
ne radi se o 8 vec o 3 milijarde u proteklih 10 godina. "sitnica" koju niko ziv ne spominje danima.

ostatak para, odnosno cista akciza na gorivo kao i akciza na cigare predstavljaju pojedinacno 2 najvaznija poreza u drzavi ne samo kada su pitanju indirektni vec svi porezi u drzavi!!!

ali to sadik i zaim ne znaju. boli njih kurac odakle su hiljade koje im lijezu na racun svakog mjeseca. Oni nemaju pojma od cega dobijaju plate prosvjetari, policija..i sve budzetlije. kantoni i opstine bukvalno zive od prihoda koji im po zakonu slijeduju od UIO, a glavni prihodi UIO su cigare i nafta.

da su htjeli pravit pricu, zarovili bi se u finansijske i revizorske izvjestaje cesta i autocesta fbih i cesta i autocesta rs koje su dobile najvise sredstava od te 3 milijarde u tih 10 godina.

putarine su im najvazniji prihodi, ali nisu jedini. tu su i pare od registracije, kredita, grantova..

onda fino sjest pa vidjet kolko para je svake godine prikupljeno, koliko je potroseno za gradnju novih puteva, koliko za rekonstrukciju starih, koliko je potroseno na exprorijaciju, na izradu studija, saniranje klizista, vracanja dugova, koliko su potrosili na plate svojih zaposlenih, i sve druge troskove. e onda izaci sa nekim smislenim komentarom.

ali jebiga, to podrzaumijeva da se moraju odreci malo kafa po bbi-u i alti, zavrsavanju privatnih obaveza u random vremenu i malo se posvetiti onome za sta su placeni. i to debelo.

ali nece to da rade.lakse je 100 puta pokupit neki bombastican naslov (iako nemas pojma nista oko toga) i preko njega fol branit interes naroda i rusit vlast da bi sam zasjeo :run:
Novak20

#541 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:

Kraj ostalih 3 miliona idiota u zemlji Bosni, ja ne samo da sam dobar u glavi, vec bi ovim ostalim mogao biti psihoterapeut. Samo treba znati sta citati u zajebanciji. :wink:

Narod nece da radi, a ujedno nece ni da mijenja ni vlast, ni sebe. Stoga, ja navijam da bude sto gore i da se sto prije isele, jer ono... Koji ce nam kurac? Da ih hranimo i izdrzavamo dok glasaju za Sebiju?

Nažalost, prije će iseliti svi drugi nego oni koji glasaju za Sebiju.
Alfons Kauders

#542 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:
Alfons Kauders wrote:

ma mogu ja tebe naravno razumiti u bijesu, ali hladne glave ni ti to ne mislis. situacija kad je teska pogadja sviju, bez obzira da li si i koliko kao pojedinac situiran, ali ne moze te bolit kurac kolka ti je penzija starcima, hoce li biti na vrijeme, niti te boli cuna za uzom i sirom familijom (bar za neke od njih :D ). tu je naravno i pitanje buducnosti tvojih potomaka.
Mislim, hladne glave, savrseno racionalno. Ja cu se za sebe i svoje pobrinuti. Ostali nek crknu sto se mene tice, zaboli me. :)
ja ne mislim da je narod kriv jer kolicina stetnosti i pogubnosti politickih partija u bosni se mjeri samo po duzini vladanja i ni po cemu drugome. sda i hdz su najdogovrnije samo zato sto najduze vladaju. ali sdp nije nista bolji. samo se sjeti proslog mandata kojeg su pola potrosili na sastavljanje vlasti, a drugu polovinu na rastavljanje. u cemu je razlika izmedju lopine lijana ko ministra poljorpivrede i kolko se sjecam damira ljubica prije njega? u cemu je razlika izmedju amira zukica i damira hadzica?

zlaja je svojevremeno maho ispruzenom sakom ko onaj stecak sa bosnologovog avatara i kenjo o famoznih 5 politika, a onda su sjebali fond pio povecanjem penzija bez pokrica i to 2 puta.
Nema problema, kao sto sam rekao na SDP temi, za SDP ne treba glasati jer su se forumski ljevicari davno slozili da je SDP gori od SDA. Hajmo dalje.
sta tek reci za df? zeljko kad je poslije 8 godina izgubio mogucnost dobrog placenog populizma i napravio stranku je usao u ginisovu knjigu rekorda po brzini njenog totalnog raspada. pa ako covjek nije u stanju da drzi pod kontrolom vlastitu stranku i ljude koje je sam birao, pa zar njemu da das drzavu na upravljanje? fahro? mali derivati sda i sdp-a, kojjekvi a-sda i sl? nasa stranka? simpaticno udruzenje gradjana?
Pogledaj temu o DF i moje upise. Hvala.
u rs-u isto. ne zna se koje veca stetocina snsd ili sds koji se pritom sad i raspada. Ivanic? i on je bio premijer, prodavo banke za marku. ostali su samo trabanti koji nisu vrijedni spomena.

sta tu moze narod? revolucija? pa koga bi mogla iznjedrit ta revolucija? svaki nas leh valensa je isti parazit ko i politicari. svi predsjednici sindikata tuku hiljade mjesecno, a djecu su takodje uvalili na budzete. jel mislis da oni mogu donjet promjene cak i da je to izvodivo?
Sta moze narod? Pa moze emigrirati, crknuti od gladi, ili si skratiti muke. Meni je apsolutno svejedno, ne zuri mi se, a odavno ne osjecam ni mrvicu empatije.

Neka se kuhaju na laganoj vatri, pa se ponovo pitamo 2022. Ako im i tad bude sve po volji, nema frke, 2026 ili 2030. Tad ce svakako biti lakse prebrojati glasove jer ce u drzavi do kraja sljedece decenije ostati manje od dva miliona ljudi.

Kad se ne mogu finansirati s tri miliona ovaca za sisanje, neka pokusaju sa dva. :)
ne moze se od nijednog naroda na svijetu ocekivati toliki nivo kolektivne svijesti i znanja, a pogotovu sto mu se nigdje tako i toliko pamet ne razvlaci ko kod nas.

imas danas novi primjer, tekst na klixu

https://www.klix.ba/biznis/privreda/gdj ... /170609015

dva metra teksta, hrpa tablica i opet nikome nista nije jasno. ili ovaj sto je pisao nije znao ili nije htio. jedino gore od toga je sto mu to nisu objasnili ni ovi koje je pitao.
Sve se moze skontat kad se hoce. Tako neko postane doktor, a neko kopa kanale. Kad narod nece da skonta, jebajiga, neka kopa kanale, temelje i rake.
Alfons Kauders

#543 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nažalost, prije će iseliti svi drugi nego oni koji glasaju za Sebiju.
Tako je i najpostenije. Oni i treba da ostanu i da do kraja zivota izdrzavaju one koje su birali.

Zapravo, njima ne bih ni dao da idu! Hocu da se pate :lol:
Novak20

#544 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Lopovi uzimaju šakom i kapom. Kakva država za čovjeka. Slijedeći slogan politike treba biti: Država za lopove.

https://www.faktor.ba/vijest/alhemija-s ... vac-252533

Alhemija sa biodizelom: Uvoznici goriva u BiH našli rupu u zakonu i zaradili ogroman novac

Uvoznici goriva su pronašli rupu u zakonu koja im je omogućavala da uvoze ogromne količine dizela pomiješanog sa biogorivom, a da pri tome nisu plaćali uobičajene akcize i takse. Dok su na ovaj način trgovci zarađivali i do 55 feninga po litri, kupci nisu osjetili nikakve olakšice.

.....Trgovci gorivom su za tri godine na benzinskim pumpama u Bosni i Hercegovini (BiH) prodali gotovo deset miliona litara biodizela, a da pritom nisu obavijestili kupce šta im prodaju. Vlasnici vozila su, ne znajući za to, plaćali cijenu čistog dizela, a dobijali njegovu mješavinu sa biogorivom, pokazuju izvještaji Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i inspekcija.....
Alfons Kauders

#545 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:Lopovi uzimaju šakom i kapom. Kakva država za čovjeka. Slijedeći slogan politike treba biti: Država za lopove.

Alhemija sa biodizelom: Uvoznici goriva u BiH našli rupu u zakonu i zaradili ogroman novac

Uvoznici goriva su pronašli rupu u zakonu koja im je omogućavala da uvoze ogromne količine dizela pomiješanog sa biogorivom, a da pri tome nisu plaćali uobičajene akcize i takse. Dok su na ovaj način trgovci zarađivali i do 55 feninga po litri, kupci nisu osjetili nikakve olakšice.

.....Trgovci gorivom su za tri godine na benzinskim pumpama u Bosni i Hercegovini (BiH) prodali gotovo deset miliona litara biodizela, a da pritom nisu obavijestili kupce šta im prodaju. Vlasnici vozila su, ne znajući za to, plaćali cijenu čistog dizela, a dobijali njegovu mješavinu sa biogorivom, pokazuju izvještaji Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i inspekcija.....
Ha ja, nek im retroaktivno naplate takse i akcize za te milione litara buckurisa i eto jos koji milioncic bez novih akciza.
Novak20

#546 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:Lopovi uzimaju šakom i kapom. Kakva država za čovjeka. Slijedeći slogan politike treba biti: Država za lopove.

Ha ja, nek im retroaktivno naplate takse i akcize za te milione litara buckurisa i eto jos koji milioncic bez novih akciza.
Lakše je uzeti od građana nego naplatiti od kolega. :D
seln

#547 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by seln »

Samo SDA - na svim nivoima! :thumbup:
Moj glas za SDA!
Alfons Kauders

#548 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:Samo SDA - na svim nivoima! :thumbup:
Moj glas za SDA!

https://www.klix.ba/biznis/ni-nakon-ses ... /170613010

I moj.
Novak20

#549 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Što ne bacaju ture jazije. :D

Ne trebaju im akcize da otvore ovu investiciju.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/koja-t ... le/762179/

Image
Alfons Kauders

#550 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:Što ne bacaju ture jazije. :D

Ne trebaju im akcize da otvore ovu investiciju.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/koja-t ... le/762179/

Image
Ne trebaju, niti bi im pomogle - jer im treba 1.2 milijardi maraka da spoje Rogaticu i Visegrad sa Srbijom.

Za pola tih para mogli bi preseliti cijelu Rogaticu i Visegrad u Bijeljinu i produziti put na Sabac. :-)
Post Reply