Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post Reply
GeeTnT

#526 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by GeeTnT »

hizo ramidovic wrote:najbi postenie bilo da bosnjaci jame 20% teritorie bih a ostali nekse zdogovore inekse sprcaju naoni 80% stoe ostalo
Hizo da nije puno? Treba li bi bosnjaci od tih dvaest bacit sta na kavu...
Hajvan

#527 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Hajvan »

ma dvajest posto od ovije sadasnji’ “dvajes i cetiri” posto
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#528 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Nurudin »

palermo wrote:
Nurudin wrote:
Ripicipi wrote:Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
Nitko nije ni morao dati život da su prihvatili Alijin potpis na Kutiljerov plan, a ne odbaciti to kao izdaju
i uvesti nas potpuno nenaoružane u rat
, čiji je epilog bio 100.000 mrtvih i skoro ista razgraničenja kao u
Kutiljerovom planu. Međutim , priglupo krilo sda na čelu sa Ganićem bivšim Jugoslovenom a današnjim dičnim
Bošnjakom i ljevica koja nikako da skonta da su ih "drugovi" zajebavali sa bratstvom i jedinstvom, su nas zamalo
doveli pred totalni fijasko.
Bošnjačka država nebi bila Palestina, te usporedbe su glupe , jer šta danas spriječava u slučaju rata da se
pretvorimo u geta i da se rat posmatra kao građanski jer smo jasno razgraničeni po etnijama ?
o pa što odmah ne kažeš koji si brate Nurudine....
Ja to uvjek govorim bez ustručavanja .
Inače, nisam nikakav "brat" , niti smatram Aliju bliskim po pitanju pogleda na vjeru ali politički je bio zreo
za razliku od mnogih tada.
Bošnjačka država nebi smjela imati nikakve vjerske elemente , tipa Bošnjak = musliman, jer to osim što je
glupo spajati nebi ni bilo prihvaćeno od EU , nego bi morali bar 5 godina dokazivati da nismo vjerska skupina
i ne funkcionišemo tako, a ja vjerujem da nismo
palermo

#529 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by palermo »

Nurudin wrote:
Inače, nisam nikakav "brat" , niti smatram Aliju bliskim po pitanju pogleda na vjeru ali politički je bio zreo
Bošnjačka država nebi smjela imati nikakve vjerske elemente , tipa Bošnjak = musliman, jer to osim što je
glupo spajati nebi ni bilo prihvaćeno od EU , nego bi morali bar 5 godina dokazivati da nismo vjerska skupina
al bogami nisi ni Nurudin.......rijetko se ime Nurudin davalo u Šekovićima
seln

#530 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
seln wrote: I sve ce to prestati kad napravimo evropsku Palestinu? :-)
Valjda je sad svima jasno otkud vicevi o glupim Bosancima.
A neko ti garantuje da nećeš opet dobiti Palestinu i ako ostane ovakvo stanje? Kako samo naivno i otužno razmišljanje. :roll: De facto i de jure ti imaš palestinu, nedo Bog da pukne prva puška granica bi ti bila na kraju Dobrinje i kod Mostara. :oops:
To prica sa sastanka mjesne organizacije SDA? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nema problema, napravi ti bosnjacku drzavu u tvom selu i mirna Bosna.
Drvosjeca iz Dejcica

#531 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nurudin wrote: Ja to uvjek govorim bez ustručavanja .
Ovo je vrlo bitno a istakao sam u svom uvodnom postu da nacionalna država Bošnjaka mora biti zasnovana na zapadnim principima inače smo donji opet. Zato i ne čudi što Dodik sa svojim četnicima govori muslimani, muslimanska vlast...itd.
Drvosjeca iz Dejcica

#532 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

seln wrote:
seln wrote: I sve ce to prestati kad napravimo evropsku Palestinu? :-)
Valjda je sad svima jasno otkud vicevi o glupim Bosancima.
A neko ti garantuje da nećeš opet dobiti Palestinu i ako ostane ovakvo stanje? Kako samo naivno i otužno razmišljanje. :roll: De facto i de jure ti imaš palestinu, nedo Bog da pukne prva puška granica bi ti bila na kraju Dobrinje i kod Mostara. :oops:
Ti si druže izgubljen u vremenu i prostoru, pravo mi mrsko s tobom se prepucavati na tom papanskom principu.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#533 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Nurudin »

palermo wrote:
Nurudin wrote:
al bogami nisi ni Nurudin.......rijetko se ime Nurudin davalo u Šekovićima
Ne kontam aluziju ..?
Nurudin po "Ahmedu Nurudinu" iz Mešinog derviša
seln

#534 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

Ripicipi wrote: Zbog cega izginuse toliki ljudi?!?
Kako bi inace kila brasna bila 20 DM? :wink:
seln

#535 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

seln wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: A neko ti garantuje da nećeš opet dobiti Palestinu i ako ostane ovakvo stanje? Kako samo naivno i otužno razmišljanje. :roll: De facto i de jure ti imaš palestinu, nedo Bog da pukne prva puška granica bi ti bila na kraju Dobrinje i kod Mostara. :oops:
Ti si druže izgubljen u vremenu i prostoru, pravo mi mrsko s tobom se prepucavati na tom papanskom principu.
Ako ti je mrsko, idi i pocni sa osnivanjem vlade seoskog jedinstva.
seln

#536 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

Nurudin wrote: Nurudin po "Ahmedu Nurudinu" iz Mešinog derviša
I @palermo zato sto je rodom iz Palerma na Siciliji. :wink:
palermo

#537 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by palermo »

seln wrote:
Nurudin wrote: Nurudin po "Ahmedu Nurudinu" iz Mešinog derviša
I @palermo zato sto je rodom iz Palerma na Siciliji. :wink:

:D :thumbup:
uglavnomja

#538 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by uglavnomja »

Skijaš wrote:
Nurudin wrote:Bošnjaci bi trebali dobiti minimum 45 % teritorije. Istočna Bosna odnosno r.srpska bi se morala prepoloviti
kod Srebrenice ali u Brčkom bi oni morali imati koridor prema Srbiji.
Autor teme se ne slaže s tobom vezano za Srebrenicu i Brčko. On bi dao Srebrenicu a Brčko ne bi :-D

Ne valja lagati, nije dobro zbog tebe ali nije lijepo ni druge ljude dovoditi u zabludu. Ako ne znaš onda pitaj ili čitaj bolje. Da citiram sam sebe...
Ne znam šta je toliko glupo da neko, a vidimo ima još dosta takvih, ne želi da živi u državi, društvu i sistemu gdje se postrojavaju javno četnici i gdje se promoviraju kvazi vrijednosti EU i nasljeđa otvorenih fašista. Izgovor "žrtve" i "uvod u nestanak" plasiraju ljudi koji ne žele i ne mogu barem na trenutak razmisliti o istorijskom momentumu i okolnostima. Kao eto žrtvama je bolje da Srebrenicom ili Višegradom defiluju četnici nego da možda Srebrenica bude pod političkom i vojnom kontrolom Bošnjaka. Šta žrtve imaju od toga što je Banjaluka u okviru BiH ako iz tog grada svaki dan čujemo salve i salve takvih stvari preko kojih normalan insan ne može preći? Da li bi žrtve više voljele da žive u društvu gdje niko neće moći nekažnjeno reći da genocida nije bilo ili u ovom nakaradnom sistemu gdje svaka fukara može osporiti genocid? Ne znam ali meni u ovakvoj postavljenoj konstalaciji nešto ne štima, ili sam ja lud ili oni koji grčevito zagovaraju nastavak ovog sistema bez vrijednosti. Očito da je mnogima dobro i da će grčevito braniti svoje pozicije ako treba i pričom o žrtvama. Pa radi žrtava treba stvari postaviti na svoje mjesto gdje će biti štovane i neosporavane.
srebrenica je bila pod politickom kontrolom bisnjaka do zadnjih izbora.
tad su je bosnjaci, i politicki vrh i srebrenicani, izdali i otisli glasati tamo gdje sad zive, vaznije opsstine od srebrenice.
srebrenica je izmuzena, nema vise para za sadaku ... nakrali su se i obogatili na srebrenici, i otisli dalje ...

a vojna kontrola je bosanskohecegovacka,

" Istom odlukom uređena je zastupljenost naroda u Oružanim snagama i to: Bošnjaci 45,9%, Srbi 33,6%, Hrvati 19,8% i ostali 0,7%.[3]"
Drvosjeca iz Dejcica

#539 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

seln wrote: Ako ti je mrsko, idi i pocni sa osnivanjem vlade seoskog jedinstva.
Vrlo rado!

seln, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Nurudin

#540 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Nurudin »

Nurudin wrote: Ja to uvjek govorim bez ustručavanja .
Ovo je vrlo bitno a istakao sam u svom uvodnom postu da nacionalna država Bošnjaka mora biti zasnovana na zapadnim principima inače smo donji opet. Zato i ne čudi što Dodik sa svojim četnicima govori muslimani, muslimanska vlast...itd.
Imamo već Albaniju , koja je većinski muslimanska po vjeroispovjesti ali imaju i visok postotak ateista, mislim
preko 35 % , a muslimana je 65 % (iako su i ovih 35 % većinom po tradiciji muslimani).
Nije postala nikakva šerijatska država , naprotiv baziraju ekonomiju na turizmu pa golih guzica, alkohola
i koliko hoćeš. Vansjku politiku baziraju na suradnji sa Italijom, Turskom i Sad-om i imaju nove autoceste od sjevera
do juga . Jedino što su nacionalisti , i ateisti i muslimani, odnosno baš su ono desnica i "surovi" kapitalizam.
Mislim da smo mi mentalitetom i kulturom prilično iznad njih , i kad bi se fino posložili da bi odlično funkcionisali.
Nikako ali apsolutno nikako nebi smjeli da odstupimo od rigidnog sekularizma ali i skinuti obavezno sa pijedestala
period iz ex Yu i ideološke furke tog tipa
Drvosjeca iz Dejcica

#541 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

uglavnomja wrote:
tad su je bosnjaci, i politicki vrh i srebrenicani, izdali i otisli glasati tamo gdje sad zive, vaznije opsstine od srebrenice.
srebrenica je izmuzena, nema vise para za sadaku ... nakrali su se i obogatili na srebrenici, i otisli dalje ...

" Istom odlukom uređena je zastupljenost naroda u Oružanim snagama i to: Bošnjaci 45,9%, Srbi 33,6%, Hrvati 19,8% i ostali 0,7%.[3]"
Ti to ozbiljno...vojna kontrola je bosanskohecegovacka? To se dobro vidjelo na postrojavanju jedinice vojske BiH u BL mimo svih protokola, praktično postojena izvan komandnog lanca propisanog zakonima ove zemlje. Možemo se mi lagati i možeš ti zatvarati oči pred istinom ali znaš i sam da su ti argumenti tanki. Srebenica je duboko na teritoriju RS-a a sigurno da treba insistirati da bude u sastavu neke buduće nacionalne države Bošnjaka. Ja se ne libim to reći ni javno ni sekunde. Meni je na vrh glave demokratije i ljudskih prava na potezu Sarajevo-Zenica-Tuzla dok je na drugim dijelovima teški aparthejd. :oops:
Lincoln-Burrows

#542 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Lincoln-Burrows »

Nurudin wrote: Imamo već Albaniju , koja je većinski muslimanska po vjeroispovjesti ali imaju i visok postotak ateista, mislim
preko 35 % , a muslimana je 65 % (iako su i ovih 35 % većinom po tradiciji muslimani).
:D
uglavnomja

#543 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by uglavnomja »

uglavnomja wrote:

Ti to ozbiljno...vojna kontrola je bosanskohecegovacka? To se dobro vidjelo na postrojavanju jedinice vojske BiH u BL mimo svih protokola, praktično postojena izvan komandnog lanca propisanog zakonima ove zemlje. Možemo se mi lagati i možeš ti zatvarati oči pred istinom ali znaš i sam da su ti argumenti tanki. Srebenica je duboko na teritoriju RS-a a sigurno da treba insistirati da bude u sastavu neke buduće nacionalne države Bošnjaka. Ja se ne libim to reći ni javno ni sekunde. Meni je na vrh glave demokratije i ljudskih prava na potezu Sarajevo-Zenica-Tuzla dok je na drugim dijelovima teški aparthejd. :oops:

50% vojske su bosnjaci

drugo,
ako srebrenicane, na celu sa munirama, po vogoscama, ilijasima i u centru ...nije briga, nije ni mene ... :zzzz:
ako sda, na celu sa bakirima i reisovima, uglavnom u centru ...nije briga, nije ni mene ... :zzzz:

milijarde raznih para su dosle, osim munira i bakira, hiljade uhljeba i uhljupa su se obogotaili, a srebrenicu nisu vidjeli

a srebrenica je mjesto gdje se mogla u praksi provesti demokratija, jer je bosnjaka vise po spiskovima. ali nece ljudi :oops: ... ima drvosjeca iz dejcica, vipsilona ... raznih patriJota koji ce to odraditi umjesto njih
Drvosjeca iz Dejcica

#544 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

uglavnomja wrote:
uglavnomja wrote:

50% vojske su bosnjaci

drugo,
ako srebrenicane, na celu sa munirama, po vogoscama, ilijasima i u centru ...nije briga, nije ni mene ... :zzzz:
ako sda, na celu sa bakirima i reisovima, uglavnom u centru ...nije briga, nije ni mene ... :zzzz:

milijarde raznih para su dosle, osim munira i bakira, hiljade uhljeba i uhljupa su se obogotaili, a srebrenicu nisu vidjeli

a srebrenica je mjesto gdje se mogla u praksi provesti demokratija, jer je bosnjaka vise po spiskovima. ali nece ljudi :oops: ... ima drvosjeca iz dejcica, vipsilona ... raznih patriJota koji ce to odraditi umjesto njih
Može Bošnjaka u vojsci biti i 70% ali u ovom sistemu to ne pije vode to bi trebao znati. Ja ti dajem konkretan primjer te vojske koja bi se raspala za 1h na tri komponente a ti galvom kroz zid, nastavi slobodno. Ovo oko Srebrenice ne treba posebno komentarisati zna se sve više manje. To da li sam ja patriJota ili ne je izlizana fora običnih hulja ovog foruma koji usljed nedostatka argumenata krenu sa uvredama. Samo da ti napomenem da nazivaš patriJotom osobu koja se sa nepunih 18. godina branila ovaj grad.
Fudo387

#545 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Fudo387 »

Cemu je vakat tome je i vrijeme. :D
Bosnjaci nemaju ni drzavotvorne ni nacionalne svijesti.
Mozda klinci koji dolaze nesta naprave, ako ih u medjuvremenu lokalne mule skroz ne izlude.
Ovo danas se jos uvijek vodi onim sto nas je krasilo kroz istoriju, u'se na'se i poda'se.
Dovoljno je pogledati dokle seze intelektualna zajednica, i odmah ti dodje da sa od silnih ideja olesis.
Sreca je sto su nam konkurenti najprimitivniji oblik homo sapiensa koji svakim potezom izazivaju gadjenje civilizovanog svijeta. Inace bi nam bilo, hatma.
Sanjarko

#546 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Sanjarko »

Nurudin wrote: iako u BiH može da normalno živi i 10
miliona ljudi, što se komocije tiče.
Gubimo vrijeme na promašene politike i gubimo privredu
Ne znam jel tacno. Evo sad cu vidjet i izracunat. Znam da Amerika moze oko 2 milijarde ljudi sa istim danasjim stadardom i sa resursima da izdrzava.

Kako vidim ako nisam se zaj_bao negdje imamo vode za 1250 puta vise da je koristimo nego sada. Mozemo hranit kako vidim 10 puta skoro vecu populaciju nego sada.

Moguce za ovo vodu da sam se zaj_bao negdje. A opet nisam. Ne pise ko za Ameriku, potrosnja vode po glavi itd.
Sanjarko

#547 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Sanjarko »

Ripicipi wrote:
Ripicipi wrote:Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
Pa ovo danas je sve drugo samo ne cjelovita BiH, o čemu onda raspravljamo? :shock:
U istim granicama, na to sam mislio.
"Nacionalna drzava Bosnjaka" se mogla dobiti i bez rata...
Zbog cega izginuse toliki ljudi?!?
Zbog agenata na svim stranama. Kad shvatite da smo stoka za njih onda sve bude jasno. Ovo su i sami odgovorili, bojali se nas i Albanaca. Nije malo i jednih i drugih se tada radzalo a ovi drugi vec imali demografski problem. Istina manji nego sada. Isto sad sirom svijeta rade Kurdi itd.

I nisu svi bili agenti, neki su ucjenjeni bili.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#548 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bosnjaci imaju svoju nacionalnu drzavu-BiH.

Bosnjaci/Bosanci samo trebaju da uce svoju djecu da im je Drina Meka i Medina.
Vipsilon

#549 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Vipsilon »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Bosnjaci imaju svoju nacionalnu drzavu-BiH.

Bosnjaci/Bosanci samo trebaju da uce svoju djecu da im je Drina Meka i Medina.
To je to, tako je. :thumbup:
hAZNADAR

#550 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by hAZNADAR »

Skijaš wrote:
hAZNADAR wrote:tema je i dalje ...
Glupa.
Vrijeme ce sutra biti,....

ruzno
:D
Post Reply