Takvi kao ti su izuzeci.pustopoljina wrote:ja sam isto iz dijasporeRipicipi wrote:hahaha, ovaj fakat misli da ovdje ljudi ne prelaze "granice", ne razgovaraju, trguju, posluju, druze se itd.seln wrote: I rekla im da je to i bosnjacki dio? Halal ti popara, imas muda do poda...
a da me sad manes suplje?
Tacno se vidi da dijasporski razmislja.
Jok, @seln, cim predjes "granicu" uhvate te i zakolju, vjeruj...pa mu proturjecim.
Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
-
Ripicipi
#526 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
-
prog321
#527 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Kolinda srce, ti slušaš onog Vojkovčana?
ja živim i radim u Sarajevu.
ne znam odakle iskacete sa tom pricom o dijaspori ?
- Kejn
#528 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Jako zajebana tema.
Evo dok diskutujete mali muzički predah i malo muzičko osviježenje iz PC-a-
Evo dok diskutujete mali muzički predah i malo muzičko osviježenje iz PC-a-
- pustopoljina
#529 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
nisu. ogroman dio dijaspore zeli s ponosom pokazati na zemlju iz koje je dosao, da je ta zemlja lijepa i da su ljudi dobri, a ne stalno neko hejtanje i socijalni slucajevi, te skandali i korupcija.
- 512MB
#530 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Ko ce vam drugi reci kad ste zadrti ko ovce i pokusavate sprovesti politike iz 18. stoljeca, pumpamo milijarde dole a da nesmijemo govoritKolinda wrote:Možete posebno vi iza tastatura diljem Europe ,evo ja se već tresem od straha ,plus me jebe što je brzo 10.pa moram doprinose i PDV platiti ovoj državi u kojoj živim i dijelim s njom zajednički dio kolača kojeg pridonesem kao lojalni građanini.prog321 wrote:nisu snovi.
može se to odraditi.
A vi frajeri iz dijaspore koji ste u zemlji primateljici manji od makova zrna držite prodiku meni i onima što me okružuju kako bi kao mi trebali . Idi bolan barem začepi labrnju i budi sretan što si se snašao negdje u bespućima Europe i što možeš kraj s krajem ako možeš.
Last edited by 512MB on 02/02/2017 21:29, edited 1 time in total.
-
Al-Batros
#531 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Probosanska strana koja bi radila na jačanju građanske i sekularne BiH - da.pustopoljina wrote:hej, de budi malo realan.dale cooper wrote:Ja sam za povratak na ustav R BiH iz 92 i stavljanje van snage konstitutivnosti naroda, a vraćanje
konstitutivnosti svim građanima BiH. Ali hej, to sam samo ja, sumnjam da imam mnogo istomišljenika.
i ja sam za gradjansku bih.
ali gradjansku, a ne da se jedni gradjani vise pikaju od drugih gradjana. nema smisla se praviti corav, lud, kad znas da ako jednih ima preko 50% a drugih 12% da ce u jedan covjek-jedan glas sistemu onih 12% uvijek morati misliti kako su raspolozeni onih 50% ?
sto bi mislili, ako im se mogu zagarantovati prava?
da budu konstitutivni, bez obzira koliko ih ima.
a imaju pravo na to, jer su odavde, nisu nikakve doslje. nisu nikakvi stranci.
e mozes ti sad reci da ovih 50% nisu hajvani, koji bi ovima ukrali bozic, porusili krizeve i dali samo minimalne place, ako i toliko...ali hbg.
povjerenje je dobro- kontrola je bolja, pogotovo sa ratnim iskustvom iza nas.
oni su jednostavno u takvoj situaciji da moraju drzati ledja uz zid.
mozda bi im i moglo biti bolje da se posve svrstaju uz probosansku stranu, ali pogledaj molim te ove idiote u vecinskom narodu? koju probosansku stranu???
Probosanska strana koja bi radila na stvaranju bliskoistočne prćije - ne.
Kod Bošnjaka je nažalost zastupljen veći broj onih koji su za drugu opciju, a isti je slučaj i sa ostala dva naroda stim što se njihova verzina razlikuje samo po predznaku.
- dale cooper
#532 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Nisi me razumjela. Ustav BiH iz 92 je garantovao konstitutivnost svim građanima BiH bez obzira na njihovo nacionalno,pustopoljina wrote:hej, de budi malo realan.dale cooper wrote:Ja sam za povratak na ustav R BiH iz 92 i stavljanje van snage konstitutivnosti naroda, a vraćanje
konstitutivnosti svim građanima BiH. Ali hej, to sam samo ja, sumnjam da imam mnogo istomišljenika.
ali gradjansku, a ne da se jedni gradjani vise pikaju od drugih gradjana. nema smisla se praviti corav, lud, kad znas da ako jednih ima preko 50% a drugih 12% da ce u jedan covjek-jedan glas sistemu onih 12% uvijek morati misliti kako su raspolozeni onih 50% ?
e mozes ti sad reci da ovih 50% nisu hajvani, koji bi ovima ukrali bozic, porusili krizeve i dali samo minimalne place, ako i toliko...ali hbg.
mozda bi im i moglo biti bolje da se posve svrstaju uz probosansku stranu, ali pogledaj molim te ove idiote u vecinskom narodu? koju probosansku stranu???
vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje. Uz tako uređen ustav vrlo brzo bi se raspršila dugogodišnja tiranija
i vladavina minder funjara, poskoka i šumnjaka, odnosno današnje političke elite kod 3 najbrojnija naroda.
Kad jednom budu zagarantovana prava svim građanima a ne samo najbrojnijim narodima i kada nacionalno ne
bude nit vodilja kod glasanja, onda ćemo vjerovatno i vidjeti stranke koje će ponuditi pravi Evropski politički
program baziran na ekonomskim i drugim bitnim i životno važnim pitanjima. Nacionalisti su se i održali ovolike godine
zbog ovakvog uređenja kojim mogu konstantno igrati na kartu nacionalizma i straha jedne of druge odnosno treće
strane. Jednom kada se ta karta izbije iz ruku, sve im se raspada.
-
Ripicipi
#533 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Davno sam ja probosnjacku politiku prestao porediti sa probosanskom.
Te dvije politike su dalje nego ikad.
Te dvije politike su dalje nego ikad.
-
PM72
#534 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
prog321 wrote:Kolinda srce, ti slušaš onog Vojkovčana?
Žela...
- seln
#535 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Kojoj drzavi? Onoj za koju si maloprije rekao da je ne jebes ni 2% i da je zakidas gdje stignes?Kolinda wrote:plus me jebe što je brzo 10.pa moram doprinose i PDV platiti ovoj državi u kojoj živim i dijelim s njom zajednički dio kolača kojeg pridonesem kao lojalni građanini.
.
Zacepi lazljivu labrnju, jebo te Boban.
- seln
#536 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Ni komsijama ni susjedima ne smeta provodjenje politike jedan covjek - jedan glas tamo gdje su oni vecina.pustopoljina wrote:drugih 12% da ce u jedan covjek-jedan glas sistemu onih 12% uvijek morati misliti kako su raspolozeni onih 50% ?
Zato, ziva bila, pokusaj malo prevaspitati njih.
- Kolinda
#537 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Vi pumpate dolje ,odoh spavati vakat je starijoj čeljadi na počinak , a za ostatak teksta ipak mislim da sa svojih 16-18 godina nije ti za zamjeriti ,mlad si naučit će aBd ...512MB wrote:Ko ce vam drugi reci kad ste zadrti ko ovce i pokusavate sprovesti politike iz 18. stoljeca, pumpamo milijarde dole a da nesmijemo govoritKolinda wrote:Možete posebno vi iza tastatura diljem Europe ,evo ja se već tresem od straha ,plus me jebe što je brzo 10.pa moram doprinose i PDV platiti ovoj državi u kojoj živim i dijelim s njom zajednički dio kolača kojeg pridonesem kao lojalni građanini.prog321 wrote:nisu snovi.
može se to odraditi.
A vi frajeri iz dijaspore koji ste u zemlji primateljici manji od makova zrna držite prodiku meni i onima što me okružuju kako bi kao mi trebali . Idi bolan barem začepi labrnju i budi sretan što si se snašao negdje u bespućima Europe i što možeš kraj s krajem ako možeš., bolan ljude je u EPu stid i potezati diskusiju o tome da neka skupina ljudi zeli da "samo rvat glasa za rvata". Kontas li da vas u evropi po tom rasizmu prepoznaju? I hrvatskih parlamentaraca je stid sto pripadaju istom narodu ko vi bolan. Cuj samo izjave covjece
- pustopoljina
#538 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
ma nije tacno.Al-Batros wrote:Probosanska strana koja bi radila na jačanju građanske i sekularne BiH - da.pustopoljina wrote:hej, de budi malo realan.dale cooper wrote:Ja sam za povratak na ustav R BiH iz 92 i stavljanje van snage konstitutivnosti naroda, a vraćanje
Probosanska strana koja bi radila na stvaranju bliskoistočne prćije - ne.
Kod Bošnjaka je nažalost zastupljen veći broj onih koji su za drugu opciju, a isti je slučaj i sa ostala dva naroda stim što se njihova verzina razlikuje samo po predznaku.
koji bullshit.
jedina opcija koja je zastupljena i kod B i kod H i kod S se zove- daj mi para, malo mi je.
bliskoistocna prcija? pa valjda ti je jasno da bi tu prvi bosnjaci stradali, bas kako je isil ubio najvise muslimana. ovaj narod nije od te fele. nikad bio, niti ce ikad biti. islam koji bosnjaci pokazuju je vise inat-islam, nego ista drugo. treba biti fer. bio bi i ti turbo-musliman, da su te prije 20 godina klali bio ti za antu markovica ili za aliju, hebalo se njima jesi ti sekularan ili ne.
isto hrvati i srbi, sve je nazor, sve je isforsirano.
- pustopoljina
#539 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
komsije i susjedi imaju drugacije drzave.seln wrote:Ni komsijama ni susjedima ne smeta provodjenje politike jedan covjek - jedan glas tamo gdje su oni vecina.pustopoljina wrote:drugih 12% da ce u jedan covjek-jedan glas sistemu onih 12% uvijek morati misliti kako su raspolozeni onih 50% ?
- seln
#540 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Govorim o Bosni, ne pravi se luda.pustopoljina wrote:komsije i susjedi imaju drugacije drzave.seln wrote:Ni komsijama ni susjedima ne smeta provodjenje politike jedan covjek - jedan glas tamo gdje su oni vecina.pustopoljina wrote:drugih 12% da ce u jedan covjek-jedan glas sistemu onih 12% uvijek morati misliti kako su raspolozeni onih 50% ?
Livno, Banjaluka... gdje je tu paritet?
- Kolinda
#541 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Oooooo počeli smo i psovati iz dijaspore a što smo se osilili vidi ti frajera . Dogodi se meni da mi dođu dijasporci pa se probam našaliti s njima ali jebi ga uhvate u povratku nakon pet tjedana pa ih smijeh uhvati i šalju poruke . Ništa novo ništa čudno ,navikao sam ...seln wrote:Kojoj drzavi? Onoj za koju si maloprije rekao da je ne jebes ni 2% i da je zakidas gdje stignes?Kolinda wrote:plus me jebe što je brzo 10.pa moram doprinose i PDV platiti ovoj državi u kojoj živim i dijelim s njom zajednički dio kolača kojeg pridonesem kao lojalni građanini.
.
- seln
#542 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Ti konstantno vrijedjas, podmeces, govoris s visine... i bas ono hinjski apeliras na moderaciju da ukloni nezeljene sagovornike.Kolinda wrote:Oooooo počeli smo i psovati iz dijaspore a što smo se osilili vidi ti frajera . Dogodi se meni da mi dođu dijasporci pa se probam našaliti s njima ali jebi ga uhvate u povratku nakon pet tjedana pa ih smijeh uhvati i šalju poruke . Ništa novo ništa čudno ,navikao sam ...seln wrote:Kojoj drzavi? Onoj za koju si maloprije rekao da je ne jebes ni 2% i da je zakidas gdje stignes?Kolinda wrote:plus me jebe što je brzo 10.pa moram doprinose i PDV platiti ovoj državi u kojoj živim i dijelim s njom zajednički dio kolača kojeg pridonesem kao lojalni građanini.
.
Jebem ja drzavu kojoj se neko kao ti smije zvati covjekom.
- 512MB
#543 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Kolinda wrote:Oooooo počeli smo i psovati iz dijaspore a što smo se osilili vidi ti frajera . Dogodi se meni da mi dođu dijasporci pa se probam našaliti s njima ali jebi ga uhvate u povratku nakon pet tjedana pa ih smijeh uhvati i šalju poruke . Ništa novo ništa čudno ,navikao sam ...seln wrote:Kojoj drzavi? Onoj za koju si maloprije rekao da je ne jebes ni 2% i da je zakidas gdje stignes?Kolinda wrote:plus me jebe što je brzo 10.pa moram doprinose i PDV platiti ovoj državi u kojoj živim i dijelim s njom zajednički dio kolača kojeg pridonesem kao lojalni građanini.
.
Ostaveli ti barem baksisa
- vivaldi
#544 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
ma nije problem ni u sadasnjem ustavu, nije problem ni u zakonima, problem je sto to niko ne jebe 2 postodale cooper wrote:Ustav BiH iz 92 je garantovao konstitutivnost svim građanima
- dale cooper
#545 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Nije u teoriji, samo što u praksi Dejtonski ustav dozvoljava razne manipulacije i zloupotrebe, što se obilato koristi.vivaldi wrote:ma nije problem ni u sadasnjem ustavu, nije problem ni u zakonima, problem je sto to niko ne jebe 2 postodale cooper wrote:Ustav BiH iz 92 je garantovao konstitutivnost svim građanima
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#546 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
evo da znate da Dragan Čirilica čita forum i odmah je poduzeo žurne korake da obrani krvate od majorizacije....sve je plako puljketu po skutima da je ovi izašo ko popišan sa sastankaČović sa Puljićem razgovarao o teškom položaju katolika u BiH
- pustopoljina
#547 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
fakat sam mislila na ove da mislis.seln wrote:Govorim o Bosni, ne pravi se luda.pustopoljina wrote:komsije i susjedi imaju drugacije drzave.seln wrote: Ni komsijama ni susjedima ne smeta provodjenje politike jedan covjek - jedan glas tamo gdje su oni vecina.
Livno, Banjaluka... gdje je tu paritet?
bl je glavni grad genocidne republike srpske. tim je sve receno.
koji paritet? bihac ili livno...pogledaj opcinske vijecnike...
sarajevo je jedino gdje postoji neki paritet, a i to samo zbog para. ostala mjesta su sica.
- Point.
#548 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Ima covjek pravo, da nema dijaspore vjerovatno bi sad gustera mezio. Cifre ti lafcino nikad ne lazu. Prelistaj, jebiga, ili se ugrozeno osjecas i od dijaspore?`Kolinda wrote:Vi pumpate dolje ,odoh spavati vakat je starijoj čeljadi na počinak , a za ostatak teksta ipak mislim da sa svojih 16-18 godina nije ti za zamjeriti ,mlad si naučit će aBd ...512MB wrote: Ko ce vam drugi reci kad ste zadrti ko ovce i pokusavate sprovesti politike iz 18. stoljeca, pumpamo milijarde dole a da nesmijemo govorit, bolan ljude je u EPu stid i potezati diskusiju o tome da neka skupina ljudi zeli da "samo rvat glasa za rvata". Kontas li da vas u evropi po tom rasizmu prepoznaju? I hrvatskih parlamentaraca je stid sto pripadaju istom narodu ko vi bolan. Cuj samo izjave covjece
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#549 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
ne lupetaj...glavni grad RS je iStočno SAOrajevopustopoljina wrote: fakat sam mislila na ove da mislis.
bl je glavni grad genocidne republike srpske. tim je sve receno.
koji paritet? bihac ili livno...pogledaj opcinske vijecnike...
sarajevo je jedino gdje postoji neki paritet, a i to samo zbog para. ostala mjesta su sica.
druga je stvar što tamo vlada kaubojština
- vivaldi
#550 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
ma nema to veze, sejdic i finci godinama hodaju sa presudom iz strazbura pa mogu s njom guzicu obrisat.dale cooper wrote:Nije u teoriji, samo što u praksi Dejtonski ustav dozvoljava razne manipulacije i zloupotrebe, što se obilato koristi.vivaldi wrote:ma nije problem ni u sadasnjem ustavu, nije problem ni u zakonima, problem je sto to niko ne jebe 2 postodale cooper wrote:Ustav BiH iz 92 je garantovao konstitutivnost svim građanima
poenta je u tome da ovdje ustav nikome nista ne moze garantovati. jedina garancija su bake-mile-covic jer ako se ikada oko icega dogovore to ce tako biti bez obzira sta pise u ustavima i zakonima