Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

MehmedPasaMoric

#526 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by MehmedPasaMoric »

Nemam vremena da otvaram linkove, jos uvijek bindzujem onu seriju sto su Turci snimili :oops: Moze li mi neko reci sta je na linku, da nije ona peticija koju su fasisti Seselj i Dobrica Cosic pokrenuli za oslobadjanje kolega fasista osudjenih u Sarajevskom procesu?
Skijaš

#527 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

Colin Powell, bivši državni sekretar SAD-a:
“Hrabrost gospodina Izetbegovića pružala je nadu stanovnicima Bosne i Hercegovine za vrijeme najmračnijih dana rata. Postojanje Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, multietnične države, dokaz je njegovog odlučnog vođstva za vrijeme tog najtežeg vremena. Njegova vizija evropske budućnosti za Bosnu i Hercegovinu ostat će trajan dio nasljeđa.”

Kofi Annan, generalni sekretar UN-a:
“Predsjednik Izetbegović ostat će upamćen po historijskoj ulozi u očuvanju jedinstva Bosne i Hercegovine i izgradnji bosanske države…”

Nijaz Duraković, član Ratnog predsjedništva BiH:
“Sa svojim prijateljem i dugogodišnjim saradnikom Alijom Izetbegovićem proveo sam četiri ratne i najteže godine. On je bio moj predsjednik i uvijek sam ga cijenio. Smatram da je u povijesti bošnjačkog naroda bar za posljednje stoljeće jedna od najvećih ličnosti…”

Richard Holbrooke, američki diplomata:
“Mislim da ova zemlja danas ne bi postojala da nije bilo Izetbegovića. Svi ljudi prave greške, pa i on, ali ponavljam, da nije bilo njega, ne bi bilo Bosne i Hercegovine.“

Lord David Owen:
“Alija Izetbegović je bio vrlo hrabar čovjek koji je odigrao ključnu ulogu u opstanku Bosne i Hercegovine. Mislim da je bio vrlo hrabar čovjek. Kada bude pisana historija Bosne i Hercegovine, on će imati glavnu ulogu u njoj…”

Paddy Ashdown, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH:
“Da se izabere tolerancija, da se izabere suzdržanost i odbaci isključivost potrebna je hrabrost. Čak ni najžešći kritičari Alije Izetbegovića ne bi mogli poreći da je on posjedovao tu osobinu u velikoj mjeri. Zbog toga danas u Bosni i Hercegovini ima muškaraca i žena dobre volje, koji imaju tu istu hrabrost i koji istinski žele da predvode u borbi za opće dobro. Oni će u njegovom izvanrednom životu i mirnom načinu na koji se suočio sa smrću naći inspiraciju da se čvrsto drže vrijednosti svoje vjere i evropske sudbine Bosne i Hercegovine, da bi se svi koji žive u ovoj zemlji, bez obzira na vjeroispovijest, bez obzira na porijeklo, mogli osjećati udobno i sigurno.
Skijaš

#528 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

Sta kazu Abdic, Hamo, Pipa i ostala ekipa ?
MehmedPasaMoric

#529 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Ah nigdje kolega Dobrice i Vojislava, nije posteno :? Zamisli u 2025 godini i dalje furas foricu Hamo Pipa i ostala ekipa od prije 30 godina i jos kao bonus dodas politicara koji nije aktivan 30 godina :lol: Nije ni cudo sto pricas to sto pricas, klasicni minderlija
Skijaš

#530 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

MehmedPasaMoric wrote: 05/05/2025 22:52 Ah nigdje kolega Dobrice i Vojislava, nije posteno :?
Oni su na nivou Abdica, Hame i Pipe ... citirao sam ti eto Durakovica
MehmedPasaMoric

#531 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Skijaš wrote: 05/05/2025 22:58
MehmedPasaMoric wrote: 05/05/2025 22:52 Ah nigdje kolega Dobrice i Vojislava, nije posteno :?
Kako su na nivou Abdica Hame i Pipe kad su oni pravili peticiju a Abdic Hamo i Pipa nisu? Zasto si nezahvalan ljudima koji su ti podrzali lidera? A profesor Durakovic naravno da ce o umrlom drzavniku i bivsem saradniku reci nesto lijepo, kako i dolikuje jednom urbanom akademskom gradjaninu.
Skijaš

#532 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

MehmedPasaMoric wrote: 05/05/2025 23:06
Skijaš wrote: 05/05/2025 22:58
Kako su na nivou Abdica Hame i Pipe kad su oni pravili peticiju a Abdic Hamo i Pipa nisu?
Pa imaju kredibilitet koliko i Abdic. A vezano za njihovu podrsku Aliji, jel' to bilo prije rata kad su pripremali raspad SFRJ i od blata pokusavali praviti islamisticku opasnost od koje ce trebati braniti Srbe, ili nakon rata, kad im je Alija pobrkao planove ? :-D
MehmedPasaMoric

#533 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

A sta ce Aliji peticija poslije rata kad vise nije bio goljo iz zatvorske celije nego milioner? Naravno da je bilo prije rata, onda kad mu je bilo najpotrebnije njegovi jarani su ga podrzali, ne samo njega doduse nego tu kompletnu fasisticku kliku, Behmen, Bicakcic, Cengic, Melika Salihbegovic, (siitkinja koja je toliko voljela islam da je bila udata za Ivana Knezevica) i tako dalje.
Btw zakljucace se tema zbog tebe jer ova sva prica nema nikakve veze sa Stevandicem
QSuzi

#534 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by QSuzi »

Alija nekome pobrkao planove :lol:
Kraj vica
Skijaš

#535 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

MehmedPasaMoric wrote: 06/05/2025 00:37 Naravno da je bilo prije rata
Naravno, jer ih je u ratu ponizio, od raznih Cela i Caca je uspio napraviti armiju koja nije vrsila sistematske ratne zlocine, dok su mu protivnici ustrojene vojne formacije transfomisali u krvozedne bande opterecene genocidom i drugim oblicima masovnog zlocina. Da su znali na sta ce izaci, Aliju bi u Lukavici utopili u lavoru vode ... jeb'o i Kukanjca i pratnju mu
Btw zakljucace se tema zbog tebe jer ova sva prica nema nikakve veze sa Stevandicem
Interesantno. Insinuacija (a insinuiras jer nemas hrabrosti to i otvoreno reci) da bi Boban i Karadzic postivali medjunarodne granice BiH i infantilno predstavljanje Ibrana Mustafica kao kredibilnog svjedoka nece dovesti do zakljucavanja teme o Stevandicu, a odgovor na te gluposti hoce dovesti do zakljucavanja teme o Stevandicu. Kakvi su to velikosrpski propisi i algoritmi ?
mishic

#536 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by mishic »

Skijaš wrote: 06/05/2025 02:48 Naravno, jer ih je u ratu ponizio, od raznih Cela i Caca je uspio napraviti armiju koja nije vrsila sistematske ratne zlocine, dok su mu protivnici ustrojene vojne formacije transfomisali u krvozedne bande opterecene genocidom i drugim oblicima masovnog zlocina. Da su znali na sta ce izaci, Aliju bi u Lukavici utopili u lavoru vode ... jeb'o i Kukanjca i pratnju mu
Interesantno. Insinuacija (a insinuiras jer nemas hrabrosti to i otvoreno reci) da bi Boban i Karadzic postivali medjunarodne granice BiH i infantilno predstavljanje Ibrana Mustafica kao kredibilnog svjedoka nece dovesti do zakljucavanja teme o Stevandicu, a odgovor na te gluposti hoce dovesti do zakljucavanja teme o Stevandicu. Kakvi su to velikosrpski propisi i algoritmi ?
:thumbup: :bih:

Ima i te kako, jer neki novi Stevandići djeluju...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#537 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by sime_cipol »

Skijaš wrote: 06/05/2025 02:48
Naravno, jer ih je u ratu ponizio, od raznih Cela i Caca je uspio napraviti armiju koja nije vrsila sistematske ratne zlocine, dok su mu protivnici ustrojene vojne formacije transfomisali u krvozedne bande opterecene genocidom i drugim oblicima masovnog zlocina. Da su znali na sta ce izaci, Aliju bi u Lukavici utopili u lavoru vode ... jeb'o i Kukanjca i pratnju mu
Što bi rh. Izet Nanić rekao, Allah mu kabur pozlatio:
"I poslije rata, rat"
:bih:
MehmedPasaMoric

#538 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Skijaš wrote: 06/05/2025 02:48

Koristis rijeci za koje ne znas sta znace da bi ispao pametan, molim te organici svoj vokabular u skladu sa minderskim bajkama koje propagiras. Insinuacija je podmetanje ili kleveta sa svrhom da se neko lazno optuzi, sto se ne uklapa u kontekst gdje Karadzic i Boban postuju potpisani ugovor jer bi to bila pozitivna stvar. Dakle ne insinuiram nego pretpostavljam da bi ga postovali, a pretpostavljam zato sto su potpisali isto ili manje u Dejtona i zato sto smo iz Alijinog primjera vidjeli kako medjunarodna zajednica, UN itd tretiraju strane u ratu koje potpisuju pa povlace potpise
Naravno, jer ih je u ratu ponizio, od raznih Cela i Caca je uspio napraviti armiju
Jesi li i ti proveo rat u trezoru kao i "heroj" sa Zuci pa ne znas da je Caco j.... majku Aliji na svakom koraku i da nikakve kontrole Alija nije imao nad njim, ne samo nad njim nego nad vecinom Armije, zato je i hodao po pizdicima i snimao se kako drzi govore nepismenim seljacima :lol: Vjerovatno ne znas ni da je Karavelicu porucivao da ce ga okrenuti na raznju ako proba da posjeti njegovu brigadu (Karaveliceva izjava, nisu srpski algoritmi, ma sta to znacilo) Nazalost zbog toga je i zavrsio kako je zavrsio, kao i vecina drugih ljudi koji su za odbranu uradili 100 puta vise od posranog dede. Kako te uopste nije sramota da se dicis covjekom kojeg je tvoja stranka likvidirala?
Skijaš

#539 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

MehmedPasaMoric wrote: 06/05/2025 11:40 Dakle ne insinuiram nego pretpostavljam da bi ga postovali, a pretpostavljam zato sto su potpisali isto ili manje u Dejtona
Bez ARBiH I IFOR-a na terenu ? Ko bi ih natjerao ? Cast i ljudskost ? Imali bi pristanak Sarajeva na podjelu, a ne bi bilo mehanizama da se zahtjeve Sarajeva stavi na sto. Moglo bi se samo mahati usima. No dobro je, polako se krecemo ka zakljucku da je Alija izazvao rat ... jel' to logican zakljucak pretpostavke da su Karadzic i Boban bili casni ljudi kojima se moglo i trebalo vjerovati na rijec ?
Jesi li i ti proveo rat u trezoru kao i "heroj" sa Zuci pa ne znas da je Caco j.... majku Aliji na svakom koraku i da nikakve kontrole Alija nije imao nad njim
I zamisli, on od takvih bandita napravi ono cudo koje je nekoliko godina kasnije ukorak i kao pod konac defilovalo Kosevom te iz rata izaslo bez sistematskih ratnih zlocina. Ne bih isao tako daleko da tvrdim kako je Alija Izetbegovic bio bolji od naroda iz kojeg dolazi kao sto to Goran Milic tvrdi (jer inace ne volim te neke negativne generalizacije na racun naroda), ali da je Alija bio medju najboljim koje su Bosnjaci ikad imali, to je cinjenica.
Nazalost zbog toga je i zavrsio kako je zavrsio, kao i vecina drugih ljudi koji su za odbranu uradili 100 puta vise od posranog dede. Kako te uopste nije sramota da se dicis covjekom kojeg je tvoja stranka likvidirala?
Ja se ne dicim Cacom, njegovi su Ani Lavrov gurali granu u polni organ, samo kazem da je poceti s takvim manijacima a zavrsiti s funkcionalnom vojskom ogroman uspjeh. Sto se tice samog Cace, zalim jer nisam i ja bio tu kad ga se hapsilo.
MehmedPasaMoric

#540 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

A kako je to konkretno ON od "bandita" napravio vojsku, kad su ti isti "banditi" njegovim generalima porucivali da ce zavrsiti na raznju? Formirao odred Seve koji je ubijao ljude po gradu i nadao se da ce tako strahom natjerati prezivjele na poslusnost? Kakva teska mitomanija jbt, samo cekam da mi kazes da mu se ukazao Azrail i naucio ga kako da barata drzavom
dr_Evil

#541 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by dr_Evil »

Skijaš wrote: 06/05/2025 13:28

Ja se ne dicim Cacom, njegovi su Ani Lavrov gurali granu u polni organ, samo kazem da je poceti s takvim manijacima a zavrsiti s funkcionalnom vojskom ogroman uspjeh. Sto se tice samog Cace, zalim jer nisam i ja bio tu kad ga se hapsilo.
WTF=
Skijaš

#542 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

MehmedPasaMoric wrote: 06/05/2025 15:13 A kako je to konkretno ON od "bandita" napravio vojsku ...
Pa eto tako, tim hapsenjem Cace ali i ovako ...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lazovic ... /211124188

"Dok je čitao pismo, vidio sam kako mijenja boju lica, potom je okrenuo telefon i kazao: "Mirsada, nazovi mi ovog čovjeka koji je u potpisu". Taj čovjek se za 15 minuta pojavio u Predsjedništvu. On pred mnom govori: 'Slušaj me dobro. Šta god se desilo s našim narodom, nijedna dlaka s glave nijednom Srbinu, nijednom Hrvatu ne smije u Sarajevu pasti'", prisjeća se.

Lazović je istakao da je Alija, tokom razgovora s autorom pisma, "podigao glas", što, kako kaže, nije bilo tipično za njega.

"I onda, što nije bilo za njega karakteristično, zagalamio je na njega, 'Jesi li me dobro čuo', 'Jesam predsjedniče', i još jednom 'Jesi li me dobro čuo', 'Jesam predsjedniče'. 'Slobodan si, dobro upamti šta sam ti rekao'.

Nego, zasto ne odgovoris ko bi, bez ARBiH I IFOR-a na terenu, natjerao Bobana i Karadzica da uvaze Bosnj.... Muslimane (jer tad ne bi ni bilo Bosnjaka)? Njih dvojicu, psihopate bez premca, predstavljas kao ljude od rijeci a Aliju nazivas posranim dedom :-) Znakovito :-D
Skijaš

#543 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

dr_Evil wrote: 06/05/2025 15:16

WTF=
Sta sam netacno rekao ?
MehmedPasaMoric

#544 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Skijaš wrote: 07/05/2025 00:22
MehmedPasaMoric wrote: 06/05/2025 15:13 A kako je to konkretno ON od "bandita" napravio vojsku ...

"Dok je čitao pismo, vidio sam kako mijenja boju lica, potom je okrenuo telefon i kazao: "Mirsada, nazovi mi ovog čovjeka koji je u potpisu". Taj čovjek se za 15 minuta pojavio u Predsjedništvu. On pred mnom govori: 'Slušaj me dobro. Šta god se desilo s našim narodom, nijedna dlaka s glave nijednom Srbinu, nijednom Hrvatu ne smije u Sarajevu pasti'", prisjeća se.

Lazović je istakao da je Alija, tokom razgovora s autorom pisma, "podigao glas", što, kako kaže, nije bilo tipično za njega.

"I onda, što nije bilo za njega karakteristično, zagalamio je na njega, 'Jesi li me dobro čuo', 'Jesam predsjedniče', i još jednom 'Jesi li me dobro čuo', 'Jesam predsjedniče'. 'Slobodan si, dobro upamti šta sam ti rekao'.

Nego, zasto ne odgovoris ko bi, bez ARBiH I IFOR-a na terenu, natjerao Bobana i Karadzica da uvaze Bosnj.... Muslimane (jer tad ne bi ni bilo Bosnjaka)? Njih dvojicu, psihopate bez premca, predstavljas kao ljude od rijeci a Aliju nazivas posranim dedom :-) Znakovito :-D
Odgovorio sam ti vec 10 puta da ne znam, jer nisam ni tvrdio da bi Boban i Karadzic nesto ispostivali ili ne bi ispostivali, jer se ne bavim nagadjanjima i gatanjem, i ne znam s kojim pravom smatras da sam ti duzan objasniti nesto sto nisam tvrdio. Samo sam iznio cinjenicu da su ga potpisali, kao odgovor na tvoje nagadjanje da nisu bili zadovoljni sa Dejtonom, i i dalje stojim iza toga da je to cvrst dokaz da tvoje nagadjanje nije tacno. A Aliju sam zvao posranim i onda dok ga je vecina jos smatrala bozijim poslanikom, ne vidim zasto bih prestao sada kad mu se fan klub smanjio na par dzemata i uhljebljene nepismene sluzbenike provincijskih opstina bez semafora, gdje je SDA jos uvijek na vlasti.
Skijaš

#545 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

MehmedPasaMoric wrote: 07/05/2025 00:47
Skijaš wrote: 07/05/2025 00:22

Odgovorio sam ti vec 10 puta da ne znam
Na moj komentar : "i velikosrpska i velikohrvatska politicka opcija su opstanak BiH i potpisivanje Dejtonskog sporazuma prihvatili kao vlastiti poraz", odgovorio si sa "Zasto su onda Karadzic i Boban potpisali Kutiljerov plan 91 godine gdje bi dobili 44 i 12 % teritorije"

Sta je to ako ne tvrdnja da su potpisom na Kutiljerov plan ta dva pacijenta iskreno prihvatili i medjunarodni suibjektivitet BiH ? Ako ne tvrdis da su iskreno prihvatili opstanak BiH, zasto uopste spominjes taj njihov potpis ? U slucaju Dejtonskog sporazuma nije moglo biti dileme, tu su ARBiH i IFOR, dok ih potpis na Kutiljerov plan nije obavezivao na bilo sta. Zato su ga i potpisali. :-D
MehmedPasaMoric

#546 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Pokusavas predstaviti Dejton kao Alijin uspjeh. Neuspjesno. Dzaba tvrdis da sam rekao nesto sto nisam rekao, jer sve i da jesam rekao tacno to sto ti tvrdis, opet je Dejton promasaj. Cim je vidio rijeci "republika" pa onda "srpska" jednu do druge, trebao je ustati i otici
dr_Evil

#547 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by dr_Evil »

Skijaš wrote: 07/05/2025 00:29

WTF=
Sta sam netacno rekao ?
Ne znam, ne kazem da je netacno, nego prvi put cujem da je takvo sto se desilo tokom ovog zlocina. Imas kakvu ref?
Skijaš

#548 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

MehmedPasaMoric wrote: 07/05/2025 08:13 Pokusavas predstaviti Dejton kao Alijin uspjeh. Neuspjesno. Dzaba tvrdis da sam rekao nesto sto nisam rekao, jer sve i da jesam rekao tacno to sto ti tvrdis, opet je Dejton promasaj. Cim je vidio rijeci "republika" pa onda "srpska" jednu do druge, trebao je ustati i otici
Ne bih puno o Dejtonskom sporazumu, za mene je pozitivan jer je obezbjedio mir uz mehanizme ocuvanja teritorijalnog integriteta drzave. Ko misli da je moglo bolje, trebao je tad biti glasniji. Ja se zivo sjecam velikosrpske kontre u Krajini i znam da nismo mogli vise.

Na temi o Stevandicu smo ovoliko prosarali samo zbog tvoje nebuloze da je i Kutiljerov plan podrazumjevao opstanak drzave, kao, to potpisali Boban i Karadzic :-D ..... ako si odustao od te, kako rekoh, nebuloze, odlicno,
Skijaš

#549 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Skijaš »

dr_Evil wrote: 07/05/2025 08:43
Skijaš wrote: 07/05/2025 00:29

WTF=
Sta sam netacno rekao ?
Ne znam, ne kazem da je netacno, nego prvi put cujem da je takvo sto se desilo tokom ovog zlocina. Imas kakvu ref?
Bilo je u medijima, ja sam citao u BHDanima. I kad ga se konacno krenulo hapsiti, Caco uhvati policajca, raspori ga i pocne sipati solnu kiselinu u momka. Psihopata.
mishic

#550 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by mishic »

MehmedPaša Morić-u previše bulazniš. Ulaziš u brojne teme sa narativima "generala poslije bitke" i informacijama i idejama koje već decenijama propagira agresorska politika. Popusti ljude koji drugačije misle i ne uzimaju te za sagovornika nego se ti njima namećeš kao korektiv njihovih zabluda a očito je da su daleko kompetentniji od tebe.
Post Reply