Teroristicki napad u Berlinu

Post Reply
daddy-kool

#526 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote: Ne mozete reci da su religije mira, jer nisu. Religija ne znaci mir i ljubav medju narodima. Ona to znaci ako hocete tako da je interpretirate, sto sa ovima koji se raznose ocigledno nije slucaj.
Tačno.
"Oko za oko, zub za zub" je zajednička tema skoro svih religija.
jeza u ledja

#527 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Deda Kurcoje wrote:Vjera ljubavi I tolerancije:

Image
Jah... :oops:

Image
Image
Manjak odjece? :D

Razlika je u tome sto ova desno zivi taj zivot 24/7, ova lijevo ce sutra na posao u Walmart, poslije malo na pice, pa se poslije seksati s nekim kog upozna tu vece.
Drvosjeca iz Dejcica

#528 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo da se malo odmaknemo od vjere i pokušamo vratiti na temu. Izgleda Turska, Rusija i Iran postigle dogovor oko rata u Siriji, navodno Asad ostaje na vlasti a uskoro bi trebao stati rat u Siriji. :thumbup:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 20/12/2016 23:31, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#529 Re: Teroristicki napad u Berlinu

jeza u ledja wrote:
Manjak odjece? :D

Razlika je u tome sto ova desno zivi taj zivot 24/7, ova lijevo ce sutra na posao u Walmart, poslije malo na pice, pa se poslije seksati s nekim kog upozna tu vece.
:mrgreen: Ovdje se očito misli na ideološke razlike koje praktično nema.

P.S Ova desno bolje naoružana, ima bombu, pištolj i još nekih karafeka. :mrgreen:
Deda Kurcoje

#530 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Deda Kurcoje »

Ja sam postavio link lijecenje kur'anom, gdje se daje objasnjenje za diabetes, gdje dzin zadrzava insulin u pankreasu I ne dozvoljava istom da regulira nivo glukoze u krvi, na istoj stranici se govori o hidzami I naravno kompletno ste PREVIDJELI IDIOTIZAM tvrdnje da dzin ZADRZAVA insulin u pankreasu I krenuli u odbranu hidzame (to sto neki sportisti istu praktikuju ne znaci samo po sebi da je ista validna metoda za lijecenje bolesti, kao diabetes, npr.). Klasika. To nije bila poenta posta. Poenta je ukazivanje na opasnost religije u svakodnevnom zivotu. Bez insulina se ne zivi, umire se. Nema te hidzame koja ce da spusti nivo secera u krvi, samim pustanjem krvi, stvari ne funkcioniraju na taj nacin, jer je glavna funkcija insulina da „ugura“ secer u celije, gde ce se on metabolisati, pretvoriti u energiju, i od cega zavise funkcije svih organa i tkiva. Neko ko to zanemaruje, a dijabeticar je, recimo tipa 1, bez insulina ce da umre u vrlo kratkom roku (infarct, mozdani udar, otkazivanje bubrega, gangrena, itd.). A, vi o hidzami I sportistima. Po pitanju slike one dvije ratnice, sve je to isto pakovanje, I jedna I druga imaju svoje ublehaske knjige, s time da mi se vise dopada ona manje odjevena, mogu bolje da joj ocijenim attribute.
Last edited by Deda Kurcoje on 20/12/2016 23:36, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#531 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

Kikibombona wrote:
jeza u ledja wrote:
Da, odgovor na nasilje (9/11) je nasilje (Afganistan). Ovo je ostalo je bla bla bla izgovor. Muslimani se uostalom po Aziji krkaju medjusobno, nikakve veze sa Zapadom.
Da li trebam navoditi americko divljanje prije 9/11?

I pitao sam za Evropu. Zasto prije Afganistana nije bio NIJEDAN napad?

Otvori neku nasu islamisticku stranicu na fb. Sa ogromnom mrznjom govore o Americi i Evropi. Mozes tek misliti sta osjecaju muslimani na BI koje se masakrira, kojima unistavaju ono malo bijede sto imaju!??

Nemam dodirne tacke sa Arapima i islamom, ali su slike iz Abu Graiba i meni probudile strasan bijes.

Neka Amerika i Evropa prestanu drkati cijeli svijet i bice bolje.

Vidi Kurde u Turskoj. Turci ih jebu na svakom koraku. Mladi Kurdi svakodnevno gledaju slike zla koje se cini nad njima. I raznose se nacionalizma i osvete radi.

Da se zapadnjaci izivljavaju po Poljskoj, da mladi Poljaci svakodnevno gledaju slike zlocina, vidio bi iste ovakve napade po Evropi.
Tebi i ovom badi kauntu iznad - prvo, nije tacno da nije postojao nijedan napad u Evropi, no ranije su postojale neki drugi prioriteti, (Palestina/Izrael, Iran), pa su se desavale otmice aviona, napadi na izrelske ambasade, i tako. NARAVNO da je rast islamskog terorizma dijelom uzrokovan i uplitanjem zapadnih sila na BI (i ranije kolonizacijom) no prebaciti problem i krivicu na Zapad je smijesno jer je problem ocigledno mnogo dublji.

Btw, da li trebam navoditi arapsko divljanje prije 9/11?
jeza u ledja

#532 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:
Da, odgovor na nasilje (9/11) je nasilje (Afganistan). Ovo je ostalo je bla bla bla izgovor. Muslimani se uostalom po Aziji krkaju medjusobno, nikakve veze sa Zapadom.
NATO zemlje su na jedan ilegalni i gnusni nacin napale i opustosile te zemlje...ti ljudi koji su tome rukovodili su ratni zlocinci.
znas kako to historicari rade? oni su pragmaticni, oni broje mrtve, body Count se to zove .....vrlo stupidan posao i kad izbroje mrtve dodju do zakljucka
da su "krscanske" zemlje u zadnji 16. god pobile milion do 2 miliona muslimana...a koliko su muslimani zauzvrat pobili "krscana" ? par tisuca...

kviz pitanje za tebe... ko je ovde agresivan? da, upravu si, muslimani
Kakvih ba 2 miliona muslimana? Koliko je tebi godina?
daddy-kool

#533 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:

Tebi i ovom badi kauntu iznad - prvo, nije tacno da nije postojao nijedan napad u Evropi, no ranije su postojale neki drugi prioriteti, (Palestina/Izrael, Iran), pa su se desavale otmice aviona, napadi na izrelske ambasade, i tako. NARAVNO da je rast islamskog terorizma dijelom uzrokovan i uplitanjem zapadnih sila na BI (i ranije kolonizacijom) no prebaciti problem i krivicu na Zapad je smijesno jer je problem ocigledno mnogo dublji.
Možda bi se moglo govoriti o arapskom terorizmu, prije nego islamskom?
Bodkin

#534 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Bodkin »

daddy-kool wrote:
Bodkin wrote:

Drugo, porediti praktikovanje ovoga i gazenje ljudi (ako se ispostavi da je terorizam po stoti put jer jos nije potvrdjeno),ubijanje zbog karikatura i ubijanje u ime vjere je MORONSKI. Namjerno karikiranje.

Kao vidi budala, vide islamiste svugdje. A onaj je zgazio ljude? Oni pobili novinare? Digli voz u zrak? Nista to. Paranoja
Niko ne brani teroriste, ovdje samo pravimo distinkciju između vjere i ludaka koji svoja zlodjela pravdaju religijom. Kao što nikom ne pada na pamet da kritikuje demokratiju (komunizam, ateizam, ...), iako su u ime iste počinjeni takođe veliki zločini.
Aha, ne brani :D relativizacija na svakoj temi o terorizmu (i po 10 put, ovo jos nije potvrdjeno kao terorizam).
Drvosjeca iz Dejcica

#535 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Deda Kurcoje wrote:Ja sam postavio link lijecenje kur'anom, gdje se daje objasnjenje za diabetes, gdje dzin zadrzava insulin u pankreasu I ne dozvoljava istom da regulira nivo glukoze u krvi, na istoj stranici se govori o hidzami I naravno kompletno ste PREVIDJELI IDIOTIZAM tvrdnje da dzin ZADRZAVA insulin u pankreasu I krenuli u odbranu hidzame (to sto neki sportisti istu praktikuju ne znaci samo po sebi da je ista validna metoda za lijecenje bolesti, kao diabetes, npr.). Klasika. To nije bila poenta posta. Poenta je ukazivanje na opasnost religije u svakodnevnom zivotu. Bez insulina se ne zivi, umire se. Nema te hidzame koja ce da spusti nivo secera u krvi, samim pustanjem krvi, stvari ne funkcioniraju na taj nacin, jer je glavna funkcija insulina da „ugura“ secer u celije, gde ce se on metabolisati, pretvoriti u energiju, i od cega zavise funkcije svih organa i tkiva. Neko ko to zanemaruje, a dijabeticar je, recimo tipa 1 bez insulina ce da umre u vrlo kratkom Roku (infarct, mozdani udar, otkazivanje bubrega, gangrena, itd.). A, vi o hidzami I sportistima.
Razumijem ali opet ne kontam kako to tebe ugrožava i kako je to dokaz bilo čemu pogotovo onome što tvrdiš za islam? Ako se vratiš na moj post lijepo sam rekao da je pravo svakoga da vjeruje u džine, Harry Potera, Djeda Mraza, Crvenkapicu...itd. Isto tako jedna kršćanska sekta ne dozvoljava transfuziju jer smatra...bla, bla, bla. Jbg. i meni je to nerazumno ali to nije prijetnja i opasnost ako odrasla osoba vjeruje u takve stvari?
jeza u ledja

#536 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

Deda Kurcoje wrote:Ja sam postavio link lijecenje kur'anom, gdje se daje objasnjenje za diabetes, gdje dzin zadrzava insulin u pankreasu I ne dozvoljava istom da regulira nivo glukoze u krvi, na istoj stranici se govori o hidzami I naravno kompletno ste PREVIDJELI IDIOTIZAM tvrdnje da dzin ZADRZAVA insulin u pankreasu I krenuli u odbranu hidzame (to sto neki sportisti istu praktikuju ne znaci samo po sebi da je ista validna metoda za lijecenje bolesti, kao diabetes, npr.). Klasika. To nije bila poenta posta. Poenta je ukazivanje na opasnost religije u svakodnevnom zivotu. Bez insulina se ne zivi, umire se. Nema te hidzame koja ce da spusti nivo secera u krvi, samim pustanjem krvi, stvari ne funkcioniraju na taj nacin, jer je glavna funkcija insulina da „ugura“ secer u celije, gde ce se on metabolisati, pretvoriti u energiju, i od cega zavise funkcije svih organa i tkiva. Neko ko to zanemaruje, a dijabeticar je, recimo tipa 1, bez insulina ce da umre u vrlo kratkom roku (infarct, mozdani udar, otkazivanje bubrega, gangrena, itd.). A, vi o hidzami I sportistima. Po pitanju slike one dvije ratnice, sve je to isto pakovanje, I jedna I druga imaju svoje ublehaske knjige, s time da mi se vise dopada ona manje odjevena, mogu bolje da joj ocijenim attribute.
Pa to je zabijanje glave u pijesak. Oni se satrali da objasne o Majku Felpsu, a preskace se vrlo jasna i upadljiva poenta. Mislim cemu? Sta hoce da se dokaze? Ljudi bolan to je religija o kojoj govorimo. Ne samo islam, vec i krscanstvo, ista stvar, mozda jos gora. To su knjige o kojima govorimo. Ako niste u stanju radzvojati vasu duhovnost od ove dogme onda je upravo tu problem - ne moze se bukvalno interpretirati sta pise u svetim knjigama, i one nisu savrsene. Vjera je u vama, nije u knjizi.
ioannes

#537 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by ioannes »

jeza u ledja wrote:
ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:
NATO zemlje su na jedan ilegalni i gnusni nacin napale i opustosile te zemlje...ti ljudi koji su tome rukovodili su ratni zlocinci.
znas kako to historicari rade? oni su pragmaticni, oni broje mrtve, body Count se to zove .....vrlo stupidan posao i kad izbroje mrtve dodju do zakljucka
da su "krscanske" zemlje u zadnji 16. god pobile milion do 2 miliona muslimana...a koliko su muslimani zauzvrat pobili "krscana" ? par tisuca...

istrazi prvo zrtve USA i NATOa od 9/11 pa do danas u toj smijuriji zvanoj "rat protiv terora" prije nego sto pokusavas diskreditirati nekoga
jeza u ledja

#538 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

Deda Kurcoje wrote:Ja sam postavio link lijecenje kur'anom, gdje se daje objasnjenje za diabetes, gdje dzin zadrzava insulin u pankreasu I ne dozvoljava istom da regulira nivo glukoze u krvi, na istoj stranici se govori o hidzami I naravno kompletno ste PREVIDJELI IDIOTIZAM tvrdnje da dzin ZADRZAVA insulin u pankreasu I krenuli u odbranu hidzame (to sto neki sportisti istu praktikuju ne znaci samo po sebi da je ista validna metoda za lijecenje bolesti, kao diabetes, npr.). Klasika. To nije bila poenta posta. Poenta je ukazivanje na opasnost religije u svakodnevnom zivotu. Bez insulina se ne zivi, umire se. Nema te hidzame koja ce da spusti nivo secera u krvi, samim pustanjem krvi, stvari ne funkcioniraju na taj nacin, jer je glavna funkcija insulina da „ugura“ secer u celije, gde ce se on metabolisati, pretvoriti u energiju, i od cega zavise funkcije svih organa i tkiva. Neko ko to zanemaruje, a dijabeticar je, recimo tipa 1 bez insulina ce da umre u vrlo kratkom Roku (infarct, mozdani udar, otkazivanje bubrega, gangrena, itd.). A, vi o hidzami I sportistima.
Razumijem ali opet ne kontam kako to tebe ugrožava i kako je to dokaz bilo čemu pogotovo onome što tvrdiš za islam? Ako se vratiš na moj post lijepo sam rekao da je pravo svakoga da vjeruje u džine, Harry Potera, Djeda Mraza, Crvenkapicu...itd. Isto tako jedna kršćanska sekta ne dozvoljava transfuziju jer smatra...bla, bla, bla. Jbg. i meni je to nerazumno ali to nije prijetnja i opasnost ako odrasla osoba vjeruje u takve stvari?
Ako se spominje nasilje ili zabrane kako me ne ugrozava? Zasto bolan zabijas glavu u pijesak, kad nisi ni vjernik uopste?
Bodkin

#539 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Bodkin »

Kikibombona wrote:
jeza u ledja wrote:
Da li trebam navoditi americko divljanje prije 9/11?

I pitao sam za Evropu. Zasto prije Afganistana nije bio NIJEDAN napad?

Otvori neku nasu islamisticku stranicu na fb. Sa ogromnom mrznjom govore o Americi i Evropi. Mozes tek misliti sta osjecaju muslimani na BI koje se masakrira, kojima unistavaju ono malo bijede sto imaju!??

Nemam dodirne tacke sa Arapima i islamom, ali su slike iz Abu Graiba i meni probudile strasan bijes.

Neka Amerika i Evropa prestanu drkati cijeli svijet i bice bolje.

Vidi Kurde u Turskoj. Turci ih jebu na svakom koraku. Mladi Kurdi svakodnevno gledaju slike zla koje se cini nad njima. I raznose se nacionalizma i osvete radi.

Da se zapadnjaci izivljavaju po Poljskoj, da mladi Poljaci svakodnevno gledaju slike zlocina, vidio bi iste ovakve napade po Evropi.
Ko se izivljava po pakistanu? Ko se izivljava po egiptu? Zasto srbi ne ubijaju po evropi u znak odmazde? Zasto se ukrajinci ili gruzijci ne raznose u moskvi? Zasto bosnjaci ili albanci ne pucaju po srbiji?
Dr Baltazar

#540 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Dr Baltazar »

jeza u ledja wrote:
ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:

Jez hajd malo ohladi. Zima je u USA, ali ne daje ti to pravo da pretjeruješ.

Jučer poginulo par ljudi u Berlinčiću, digla se frka odmah kao da je milion ljudi izginulo. Neko se malo kamionom igrao i pogriješio rutu - ništa strašno. U Parizu isto kad su ubili one novinarčiće. Ne možeš disati u Njemačkoj od tih vijesti.

U Iraku redovno bombe bacaju, ubijaju po 15-20 porodica iz korijena i prođe 1 vijest u 5 dana o tome.

Ako ti nije dovoljno, vakat je za pretrage.
Last edited by Dr Baltazar on 20/12/2016 23:45, edited 1 time in total.
graue_maus

#541 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by graue_maus »

:D de narode vratite se opet u berlin kud ste se razletitili po cijelom svijetu .........
jeza u ledja

#542 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote: istrazi prvo zrtve USA i NATOa od 9/11 pa do danas u toj smijuriji zvanoj "rat protiv terora" prije nego sto pokusavas diskreditirati nekoga
Velika vecina ljudi ubijenih u Iraku i Siriji su zrtve napada muslimana. Znaci nije NATO, nije USA.
Drvosjeca iz Dejcica

#543 Re: Teroristicki napad u Berlinu

jeza u ledja wrote:
Ako se spominje nasilje ili zabrane kako me ne ugrozava? Zasto bolan zabijas glavu u pijesak, kad nisi ni vjernik uopste?
Gdje se u hidžami, onaj link što je postavio Deda, konkretno spominje nasilje? :? Ja ću prvi to osuditi bez ustučavanja.
Bodkin

#544 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Bodkin »

Krscanstvo bi bilo isto ili gore da nije stavljeno na marginu i da nije narod pismen.
A i ugrozava sve dok hoce da me pregazi kamionim jer ja hocu transfuziju. To je ta paralela
daddy-kool

#545 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:
Deda Kurcoje wrote:Ja sam postavio link lijecenje kur'anom, gdje se daje objasnjenje za diabetes, gdje dzin zadrzava insulin u pankreasu I ne dozvoljava istom da regulira nivo glukoze u krvi, na istoj stranici se govori o hidzami I naravno kompletno ste PREVIDJELI IDIOTIZAM tvrdnje da dzin ZADRZAVA insulin u pankreasu I krenuli u odbranu hidzame (to sto neki sportisti istu praktikuju ne znaci samo po sebi da je ista validna metoda za lijecenje bolesti, kao diabetes, npr.). Klasika. To nije bila poenta posta. Poenta je ukazivanje na opasnost religije u svakodnevnom zivotu. Bez insulina se ne zivi, umire se. Nema te hidzame koja ce da spusti nivo secera u krvi, samim pustanjem krvi, stvari ne funkcioniraju na taj nacin, jer je glavna funkcija insulina da „ugura“ secer u celije, gde ce se on metabolisati, pretvoriti u energiju, i od cega zavise funkcije svih organa i tkiva. Neko ko to zanemaruje, a dijabeticar je, recimo tipa 1, bez insulina ce da umre u vrlo kratkom roku (infarct, mozdani udar, otkazivanje bubrega, gangrena, itd.). A, vi o hidzami I sportistima. Po pitanju slike one dvije ratnice, sve je to isto pakovanje, I jedna I druga imaju svoje ublehaske knjige, s time da mi se vise dopada ona manje odjevena, mogu bolje da joj ocijenim attribute.
Pa to je zabijanje glave u pijesak. Oni se satrali da objasne o Majku Felpsu, a preskace se vrlo jasna i upadljiva poenta. Mislim cemu? Sta hoce da se dokaze? Ljudi bolan to je religija o kojoj govorimo. Ne samo islam, vec i krscanstvo, ista stvar, mozda jos gora. To su knjige o kojima govorimo. Ako niste u stanju radzvojati vasu duhovnost od ove dogme onda je upravo tu problem - ne moze se bukvalno interpretirati sta pise u svetim knjigama, i one nisu savrsene. Vjera je u vama, nije u knjizi.

Odgovor obojici je da to nije islam.
Isto kao što Colonel Sanders, nije pravi pukovnik, ili Dr Dre pravi doktor, tako i taj sajt ima veze sa islamom.
cyprus

#546 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by cyprus »

Kikibombona wrote:Da li trebam navoditi americko divljanje prije 9/11?
Tipa bombardovanja Srpske i Srbije? 8-)
jeza u ledja

#547 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

Dr Baltazar wrote: Jez hajd malo ohladi. Zima je u USA, ali ne daje ti to pravo da pretjeruješ.

Jučer poginulo par ljudi u Berlinčiću, digla se frka odmah kao da je milion ljudi izginulo. Neko se malo kamionom igrao i pogriješio rutu - ništa strašno.

U Iraku redovno bombe bacaju, ubijaju po 15-20 porodica iz korijena i prođe 1 vijest u 5 dana o tome.

Ako ti nije dovoljno, vakat je za pretrage.
Ko si ba ti da mi odredjujes nesto?

Sto blize kuci - to bitnije. Vrlo jednostavno. Zasto da se lazemo? Neko se malo igrao kamionom, ha ha, smijesno u pm.
ioannes

#548 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by ioannes »

jeza u ledja wrote:
ioannes wrote: istrazi prvo zrtve USA i NATOa od 9/11 pa do danas u toj smijuriji zvanoj "rat protiv terora" prije nego sto pokusavas diskreditirati nekoga
Velika vecina ljudi ubijenih u Iraku i Siriji su zrtve napada muslimana. Znaci nije NATO, nije USA.
ljudi su im ilegalno napali zemlje,prouzrokovali kaos, unistili zemlje i dan danas ubijaju...
ti ili si bezobrazan ili ne znas dalje razmisljati od svoje *uzice.
prica sa tobom je zavrsena
daddy-kool

#549 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by daddy-kool »

Bodkin wrote:
Aha, ne brani :D relativizacija na svakoj temi o terorizmu (i po 10 put, ovo jos nije potvrdjeno kao terorizam).

Ama ne brani, ko će ludaka braniti.
Liči na terorizam, ali vidjećemo šta će reći njemačka policija.
Deda Kurcoje

#550 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Deda Kurcoje »

Pa, jeste frajeru, jer ako si u islamskoj zemlji I ako si ostao bez insulina, a koristis recimo svinski insulin, u vecem si problemu, jer je u islamskim zemljama zabranjen kao takav. Ovo je samo ilustracija problema, negira se tip insulina koji je od svinje, ako mi to spasava zivot, ne interesuje me, na meni je da odlucim sta da ubrizgam kako bih spasio sebi zivot, a ne da mi to odredjuje knjiga napisana prije 1400 godina. Isto vazi i za sve hriscanske, hindu, judaisticke, svete knjige. Baziram svoje misljenje samo na opiplivim dokazima, ne na produktima fantazije. Nauka, nikada religija, istorija, nikada mit ili legenda. Cinjenice. Ne bajke.
Post Reply