Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post Reply
dječak sa šibicama

#526 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by dječak sa šibicama »

Ja vala necu nista, bmk za treci, federaciju, hdz i sda sa sve sdpom.

Mene zanima hoce li poskupiti nafta nakon nove godine, sa njom i sve ostalo. Za ove ne brinem, njima je dobro, nego ste mi vi ovdje komicni pomalo. Unijeli se u sve to ko da se vas nesto pita.
asker

#527 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

dječak sa šibicama wrote:Sretno u ponovnom pokusaju oporezivanja, meni ni iz djepa ni u djep. Prosli put nije uspjelo, mozda ce ovaj put HDZ pristati, mozda.

U sustini, HDZ od neki dan drzi FBIH za muda. Sad bi dobrodosao jedan Komsic da opali sakom o sto i kaze "ustavni sud zdra`o!".
Nije tebi, jest legitimnom HDZ-u, a po stavovima jest i tebi. A to boli vise od samara ili lupanja sakom o sto. Toliko o drzanju za muda.
dječak sa šibicama

#528 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by dječak sa šibicama »

Pa onda navali, oporezuj kladionice, vidim da si horan. Valjda si neki poreznik :D
L u c i f e r

#529 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by L u c i f e r »

Isključivo radi ilustracije izdvajamo:

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je djelomično usvojio zahtjev dr. Bože Ljubića, u vrijeme podnošenja zahtjeva predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za ocjenu ustavnosti odredbi čl. 10.10., 10.12., 10.15. i 10.16. potpoglavlje B Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i odredbi članka 20.16A poglavlja 20 -Prijelazne i završne odredbe Izbornog zakona.

Naime, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je utvrdio da odredba potpoglavlja B članka 10.12. stavak 2. u dijelu: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“ i odredbe poglavlja 20 - Prijelazne i završne odredbe članka 20.16A stavak 2. toč. a.-j. Izbornog zakona nisu u skladu sa člankom I/2. Ustava Bosne i Hercegovine zato što očito impliciraju da pravo na demokratsko odlučivanje isključivo legitimnim političkim predstavljanjem neće biti utemeljeno na demokratskom izboru delegata u Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine onog konstitutivnog naroda koji predstavlja i čije interese zastupa, što je suprotno načelu konstitutivnosti, odnosno ravnopravnosti bilo kojeg od konstitutivnih naroda.

Shodno tome, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je, u skladu sa člankom 61. stavak 4. Pravila Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, naložio Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine da najkasnije u roku od šest mjeseci od dana dostave ove odluke uskladi odredbu potpoglavlja B članka 10.12. stavak 2. u dijelu: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“ i odredbe poglavlja 20 - Prijelazne i završne odredbe članka 20.16A stavak 2. toč. a.-j. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine sa odredbama članka I/2. Ustava Bosne i Hercegovine.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je odbio kao neutemeljen zahtjev dr. Bože Ljubića za ocjenu ustavnosti odredbi potpoglavlja B čl. 10.10., 10.12. u preostalom dijelu, 10.15. i 10.16. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine jer je utvrdio da su navedene odredbe u skladu sa člankom I/2. Ustava Bosne i Hercegovine.
Ne vidim ja nikakvu jebadu ovde, niti za Bošnjake, niti za Bosnu i Hercegovinu.
Prošetah do kamenjarskog foruma, aman zaman ljudi se uživili ko da him se gospa ukazala.
Haj nek im je sretno i berićetno, dabogda digli krst do mjeseca.

A valjda će se nakaniti da ispoštuju i one presude o neustavnosti termina županija, kao i naziva i oznaka kantona 10, ili kako ga oni još uvijek zovu hercegbosanska županija.
zenit dozic

#530 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by zenit dozic »

Bosnjama je, pa ako hocete BiH, Hrvatska prijatelj ko izrael palestini.
Ako to za ovih 25 god niste skontali i vidili necete nikad :zzzz:
sarajevo999999

#531 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by sarajevo999999 »

E al meni nije jasno zašto HDZ ne kandiduju nekog svog za Bošnjačkog člana Predsjedništva pa ako prođe da vrate Bošnjacima, da vide kako je
BAK-eV

#532 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote: Ja slova o trećem nikada ne napisah , ja samo tražim da mi ti i takvi ne birate moje predstavnike na koje pravo po USTAVU pripada meni ,a onda je na meni da kažem ovaj valja a ovaj ne valja .
To nisu samo tvoji predstavnici. Već i moji, jer mi utiču na život, kroz zakone koje donose i funkciju koju obavljaju. Zašto bih se ja sad odrekao uticaja na njih tj njihov izbor glasanjem, kad oni utiču na mene???
Ripicipi

#533 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Ripicipi »

BAK-eV wrote:
Kolinda wrote: Ja slova o trećem nikada ne napisah , ja samo tražim da mi ti i takvi ne birate moje predstavnike na koje pravo po USTAVU pripada meni ,a onda je na meni da kažem ovaj valja a ovaj ne valja .
To nisu samo tvoji predstavnici. Već i moji, jer mi utiču na život, kroz zakone koje donose i funkciju koju obavljaju. Zašto bih se ja sad odrekao uticaja na njih tj njihov izbor glasanjem, kad oni utiču na mene???
Politika i razmisljanje Srba '90-ih.
Niko ne treba nikome birati predstavnike, to je fundamentalna stvar.
BAK-eV

#534 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by BAK-eV »

Ripicipi wrote:
BAK-eV wrote:
Politika i razmisljanje Srba '90-ih.
Niko ne treba nikome birati predstavnike, to je fundamentalna stvar.
Ok! Nećemo devedesete. Znači i ta konstitutivnost, kao produkt 90tih otpada.
prog321

#535 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by prog321 »

Poenta je da legitimnog prestavnik ne možeš ni imati ako si 12% stanovništva bez uplitanja ostatka stanovnika .
Sramotno je spominjati Srbe 90ih.
Ovo što imaju Hrvati u BiH pod Srbima nikad ne bi dobili.
tnnt

#536 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tnnt »

već je bilo poprilično novinskih priloga i tv izvještaja širom Europe o radikalizaciji islamista u Bosni
https://www.youtube.com/watch?v=gDW2IDOK21I
https://www.youtube.com/watch?v=36dfua1SaAM
https://www.youtube.com/watch?v=PsmJWUXgqUY
kao i upozorenja obavještajnih službi od Njemačke do Engleske na stanje u Bosni
ali tek kad je jedan nebitan večernji nešto napisao prava pobuna nastala u BiH
pitam se zašto?
moje je mišljenje kompleks manje vrijednosti :D
prog321

#537 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by prog321 »

Duplo više izvještaja ima o fašizmu u Hrvatskoj.
Pa vam nismo poslali sisatu plavušu da o tome priča :-D
tnnt

#538 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tnnt »

prog321 wrote:Duplo više izvještaja ima o fašizmu u Hrvatskoj.
Pa vam nismo poslali sisatu plavušu da o tome priča :-D
pa gore mi je da pišu o tome po Europi, briga me šta Bošnje misle :)
meni je odavno jasno da je za svakog Bošnju i Srbina svaki Hrvat ustaša i nacista, dovoljno je da hrvatskom zastavom zamahne
a da ima duplo više izvještaja nebi rekao ;-)
prog321

#539 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by prog321 »

Naravno da ima.
Fifa kažnjava zbog fašizma, kukastost krsta na terenu, Joe Simunica, itd.

Ali ne kažemo da su svi Hrvati fašisti ali ima pojedinaca.
Kao sto ima pojedinaca kod Bošnjaka što su radilalni u svom žanru.
tnnt

#540 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tnnt »

prog321 wrote:Naravno da ima.
Fifa kažnjava zbog fašizma, kukastost krsta na terenu, Joe Simunica, itd.

Ali ne kažemo da su svi Hrvati fašisti ali ima pojedinaca.
Kao sto ima pojedinaca kod Bošnjaka što su radilalni u svom žanru.
kukasti križ nije nacrtan radi promicanja fašizma, ali nema veze
bitno je da je Hrvatska kao članica EU i granična zemlja sa Bih dobila naputak da pripazi na te islamiste,
zasada se ti fašisti, Ukrajinski dobrovoljci nisu dizali u zrak po Europi poput ISIL-ovaca, kad počmu
onda će i Europa drugačije i na njh gledati 8-)
asker

#541 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

tnnt wrote:već je bilo poprilično novinskih priloga i tv izvještaja širom Europe o radikalizaciji islamista u Bosni
pitam se zašto?
Nikakav kompleks, to su vasi mokri snovi. Boli nas kurac za "hrvatskog" Libanca i njegovo pisanje (na sto spade lijepa nasa, da je Libanac cuva), al kad sisata plavusa to ponovi, pri tome iznoseci POTPUNE LAZI, onda se mora malo odgovorit zar ne? I odgovorilo se, umjereno i civilizovano. U cemu je problem?
tnnt

#542 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by tnnt »

asker wrote:
tnnt wrote:već je bilo poprilično novinskih priloga i tv izvještaja širom Europe o radikalizaciji islamista u Bosni
pitam se zašto?
Nikakav kompleks, to su vasi mokri snovi. Boli nas kurac za "hrvatskog" Libanca i njegovo pisanje (na sto spade lijepa nasa, da je Libanac cuva), al kad sisata plavusa to ponovi, pri tome iznoseci POTPUNE LAZI, onda se mora malo odgovorit zar ne? I odgovorilo se, umjereno i civilizovano. U cemu je problem?
odgovorilo se umjereno i civilizirano poput tvog seksističkog odgovora sisata plavuša, ako je to Bošnjacima civilizirano onda dobro, takvi ste valjda odgojeni :D
dali su laži neznam a i ti neznaš, ona možda ima info iz NATO-a a vi is SIPE
samo znam kad je bila facebook stranica vijesti Ummeta, gdje su doslovno likovali o napadima po Europi, da je imala 20 000 llajkova
znači ima puno više radikala po Bosni nego što želite priznati :P
Sanjarko

#543 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

Lincoln-Burrows wrote:Lako je ovo što Mektić i forumska ekipa skojevaca prijeti Hrvatskoj to me manje brine,
veći bi problem bio da Hrvatska zatvori granicu i provede neke svoje mjere zaštite.
Burovs za ono bez gaca da bi ostali, pa bolan u ratu smo gladovali zbog Hrvata koji nas napadose i po logore razne strpase. Noz nam u ledza zabise.
useless wrote: Kontramjere ne možete uvesti bez pristanka Hrvata i Srba.
:lol:

Do juce ratovali izmedzu a sad kontramjere nemeremo uvest. :-) :lol:
Sanjarko

#544 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

useless wrote:
Zgoljo wrote: O meritumu i pricamo,izreceno je da se tisuce pripadnika Islamske drzave vracaju u BiH a istina je da ih se vratilo 45,da ih je poginulo 65 i da ih je tamo jos 115.U zadnjih godinu dana nije bilo odlazaka.
Je li to meritum?
Ne pričate o meritumu. Pričanje o meritumu bi bilo izražavanje zabrinutosti da je BiH država koja je u postotku dala najviše ISIL boraca iz Europe, pogotovo kad se uzme u obzir samo muslimansko stanovništvo u BiH, taj postotak izgleda još gore.

Pretežno ismijavate predsjednicu jer je umjesto brojke koju iznosi Mektić (lik kojem je evidentno prioritet čuvanje ugleda BiH) iznijela veću brojku za koju ne znate odkud je dobila. Žena ima debele veze u NATOu i pod sobom obavještajnu agenciju koja vjerojatno ima špija po cijeloj BiH ali vi uzimate Mektićeve podatke kao istinite.

Svejedno, i da su Mektićevi podaci istiniti to je ogroman problem kojim se BiH očito neće baviti, nego će režati na svakog ko joj ukaže na taj problem.
Lazes.

http://forum.klix.ba/treba-li-tuziti-ve ... #p13131102

Jos sam pogrijesio 4-desetak se vratilo 6-desetak poginulo.

Pisao sam davno o ovome ko hoce moze nac u mojim postovima. Ne da mi se trazit.

Lazove.
asker

#545 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

tnnt wrote: odgovorilo se umjereno i civilizirano poput tvog seksističkog odgovora sisata plavuša, ako je to Bošnjacima civilizirano onda dobro, takvi ste valjda odgojeni :D
samo znam kad je bila facebook stranica vijesti Ummeta, gdje su doslovno likovali o napadima po Europi, da je imala 20 000 llajkova
Rekoh ranije, lijepi mali fasisti :kiss:
Eno ti video gore, ministar sigurnosti poziva da se obznani taj "dokument" cijelom regionu pa eto prilike, otvorite nam svima oci. Ili da vjerujemo Libancu na rijec?
Umjereno i civilizirano od strane zvanicnika ove drzave. Slazes se?
A pusti mene, ja sam samo Bosnjak, znas ono, "tamnije puti" kao sto Ante rece bojeci se da kroci na stari most.
O odgoju necemo kolega, nije lijepo, vuce odgovor, slanje u neku stvar te pominjanje clanova porodice. OK?
Sanjarko

#546 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

dale cooper wrote:Jel' Karlinka uvijek bila nacionalista ili je to novi development? :zoka: :| Moguće da nisam pratio dovoljno,
ali je razočarenje. Posebice još ako je dijasporski nacionalista. Baš kliše. :roll:
Ti tek sad skonto. Jos ima ona Jevreja u porodici pa zna bolje o njima i o Cionistima i Mafiji doticnih.
L u c i f e r

#547 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by L u c i f e r »

Ma treba Kolindi zakrhat jedan glomazan osunnećeni i mirna Bosna.
Over and out.
Sanjarko

#548 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Sanjarko »

tnnt wrote: odgovorilo se umjereno i civilizirano poput tvog seksističkog odgovora sisata plavuša, ako je to Bošnjacima civilizirano onda dobro, takvi ste valjda odgojeni :D
Nas kako je lazan profil lako na fejsbuku napravit i lajk dobit.
Ko na jutubu. Samo platis.
Ja nepismen IT pa radio to za Igricu. :-)
Mirza007

#549 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Mirza007 »

Ima ona stara da prvo treba pomesti svoje dvoriste pa onda zavirivati i komentirati tudje.
Moglo bi se i ovako:
Jadna je zemlja cija predsjednica (a ne obicni forumas) bezocno laze i nakon sto je se uhvati u lazi ni ispriku ne ponudi. Ako je to predstavnik jedne drzave, "...takvi ste valjda odgojeni".
Dajte te podatke " mozda iz NATO-a", imena, prezimena itd. pa da vidimo ko laze a ko govori istinu
Kukaste krizeve, ustaske urlike, doceke osudjenih ratnih zlocinaca iz Haga da i ne spominjem (ovo akonto radikalizacije).
Ima toga jos.
asker

#550 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

L u c i f e r wrote:Ma treba Kolindi zakrhat jedan glomazan osunnećeni i mirna Bosna.
Over and out.
Nemoj tako, eno mene proziva lik sto je zovem sisuljom. Ti i @Point ste bili jos direktniji :izet: :D
Post Reply