NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#526 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

zna se dje će se deponovat nuklearni otpad...

Image
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#527 Re: NATO...DA ili NE

Post by Toto »

ze kalanga wrote:Prosto, ne želimo je.
Ako kažu morate, ne želimo.
I tu se priča završava. Mogu bombardovat i pobiti milion Srba... pa postavit bazu...
Seselj je naprasno postao trumpist posljie jedne izjave. Tako ce i Vucko Repunljiku srpsku poturit pod NATO.
Boletus edulis

#528 Re: NATO...DA ili NE

Post by Boletus edulis »

Kad ce taj referendum o NATO-u? Da zaokruzimo DA ,ja i još 99,99 % Bošnjaka i 99,99 % hrvata .To je zajedno nekih 60 - 70 %.Ove ostale necemo ništa ni pitati.Ko ih jebe.Vecina odlucuje.Ako im se ne svida pravac Sremska raca.Ili Moskva.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#529 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

sad su tek skontali šHo su ih bombardovali osiromašHenim uranijem... pa da se priviknete na nuklearno smeĆe koje dolazi... ko će vrČat kredite... deda mraz, e jok ima deponija radioaktivna i šHuti i trpi
Mr Majestic

#530 Re: NATO...DA ili NE

Post by Mr Majestic »

Predlazem da svako pogleda ovaj video , jako je poucno . FBI tribina: Nacionalna sigurnost Bosne i Hercegovine nalazi se pred teškim izazovima - Cjelokupno https://www.youtube.com/watch?v=2gOvqXZTrXw
Boletus edulis

#531 Re: NATO...DA ili NE

Post by Boletus edulis »

Nisu ih bombardovali osiromašenim uranijumom nego su koristili municiju sa osiromašenim uranijumom za uništavanje srpskih protivoklopnjaka.Naleti avion A10,saspe rafal tih metaka na srpski tenk koji ode u helac i svima fino.On prestao lupati po civilima i nejaci sto je jedino i bio u stanju uraditi.Krmci to tumace ko da su im svaki dan bacili po jednu atomsku.
Mr Majestic

#532 Re: NATO...DA ili NE

Post by Mr Majestic »

Boletus edulis wrote:Nisu ih bombardovali osiromašenim uranijumom nego su koristili municiju sa osiromašenim uranijumom za uništavanje srpskih protivoklopnjaka.Naleti avion A10,saspe rafal tih metaka na srpski tenk koji ode u helac i svima fino.On prestao lupati po civilima i nejaci sto je jedino i bio u stanju uraditi.Krmci to tumace ko da su im svaki dan bacili po jednu atomsku.
Jeli ikom od vas palo na pamet da smo ostali u Srboslaviji poslije izlaska Hr i Sl i mi bismo zbog Srpske politike represije i etnickog ciscenja Albanaca sa Kosova bili bombardovani . Tobi bilo vece ponizenje za BiH i Bosnjake nego genocid u Srebrenici .
Putnik ali stvarno

#533 Re: NATO...DA ili NE

Post by Putnik ali stvarno »

GeeTnT wrote:.putnik..spominjanje mojih "terorista" je satiricni naziv za raju koja sa terorizmom nema nista, ali za ove nase i prekodrinske cetnike ce sigurno biti..uzgred receno meni nato treba na granici ne zbog tebe nego zbog onih koje si spomenuo, a bez njih BiH bi imala Srbe sa potpuno drugacijim vidicima...
Samo radi napomene....za razliku od spodoba iz Srbije koji su prolazeci kroz BiH 92' u pravcu Hr iz kamiona pucali po saobracajnim znakovima, kucama, dzamijama i po stoci na pasnjacima....nagovjestavajuci sta se sprema, NATO je svoj posao odradjivao korektno i nasi ljudi unutar te organizacije...tako da NATO DA...
Puno je tu satire djikani, balije, cetnici, teroristi, sve to meni deluje kao jedan te isti novo prvoboracki recnik. Recnik koji se sebe ne stidi, a kome je cilj da zavadi i vlada. Kada ovlada nema vise ni stida, jer niko ni ne zna za drugo.

Preko reci vladaju strahom, nemajuci postovanja za sebe same, vredjaju druge, ne mogavsi nista sami da ucine, provociraju onog drugog da pogresi.
Da komsiji crkne krava u krajnjoj liniji, to je taj trip, stari provereni, neobicno mudri i dalekosezni um.

I sad ti impotentni matorci, koji se uzdaju da dok na ruci imas prst ne mora da bude cvrst, broje za I protiv, dok se masa znoji I bori za glasove ?

Svako bira sam svoj put ali ako bude bolelo, kada glava opet napipa zid, bar zna da je sam izabrao i kaze covek – do mene je.

To bi vec bio veliki korak u odnosu na danas, jer 90etih su svi najbolje hteli ali avaj spercise ih cetnici, balije, djikani I teroristi. Nije to satira drug moj to je zbilja, jos uvek, ovde I sada.

NE PREBACIVATI ODGOVORNOST NA DRUGOGA.
NE U NATO.

Prvo resi sam, odrastao si, posle biraj bez straha.
Boletus edulis

#534 Re: NATO...DA ili NE

Post by Boletus edulis »

Mr Majestic wrote:
Boletus edulis wrote:Nisu ih bombardovali osiromašenim uranijumom nego su koristili municiju sa osiromašenim uranijumom za uništavanje srpskih protivoklopnjaka.Naleti avion A10,saspe rafal tih metaka na srpski tenk koji ode u helac i svima fino.On prestao lupati po civilima i nejaci sto je jedino i bio u stanju uraditi.Krmci to tumace ko da su im svaki dan bacili po jednu atomsku.
Jeli ikom od vas palo na pamet da smo ostali u Srboslaviji poslije izlaska Hr i Sl i mi bismo zbog Srpske politike represije i etnickog ciscenja Albanaca sa Kosova bili bombardovani . Tobi bilo vece ponizenje za BiH i Bosnjake nego genocid u Srebrenici .
Meni bi bilo vece ponizenje da sam pismen i pametan koliko i ti.Tebe i takve je sevap bombardovati.
insomnia78

#535 Re: NATO...DA ili NE

Post by insomnia78 »

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Mr Majestic

#536 Re: NATO...DA ili NE

Post by Mr Majestic »

Boletus edulis wrote:Kad ce taj referendum o NATO-u? Da zaokruzimo DA ,ja i još 99,99 % Bošnjaka i 99,99 % hrvata .To je zajedno nekih 60 - 70 %.Ove ostale necemo ništa ni pitati.Ko ih jebe.Vecina odlucuje.Ako im se ne svida pravac Sremska raca.Ili Moskva.
Referendum se samo pravi kad neka drzava ulazeci u neku zajednicu kao EU ili Yuga odrice se i prenosi dio svojih drzavnosti u tu zajednicu . U slucaju ulaska u NATO to nije slucaj jel sve drzavne nadleznosti ostaju clanicama , one cak imaju pravo veta jer ukoliko ne zele da ucestvuju u nekim operacijama ne moraju . Jedino u nasem slucaju ukoliko to ne prodje u drzavnom parlamentu onda je vlada duzna raspise referendum i da drzavljani odluce o tom pitanju . Jos bi bilo potrebno da Amerikanci posalju svoje posmatrace i da NATO garantuje sigurnost u toku i nakon rezultata refernduma .
ze kalanga

#537 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Boletus edulis wrote:Kad ce taj referendum o NATO-u? Da zaokruzimo DA ,ja i još 99,99 % Bošnjaka i 99,99 % hrvata .To je zajedno nekih 60 - 70 %.Ove ostale necemo ništa ni pitati.Ko ih jebe.Vecina odlucuje.Ako im se ne svida pravac Sremska raca.Ili Moskva.
Da, na 51% BiH.
GeeTnT

#538 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

Putnik ali stvarno wrote:
GeeTnT wrote:.putnik..spominjanje mojih "terorista" je satiricni naziv za raju koja sa terorizmom nema nista, ali za ove nase i prekodrinske cetnike ce sigurno biti..uzgred receno meni nato treba na granici ne zbog tebe nego zbog onih koje si spomenuo, a bez njih BiH bi imala Srbe sa potpuno drugacijim vidicima...
Samo radi napomene....za razliku od spodoba iz Srbije koji su prolazeci kroz BiH 92' u pravcu Hr iz kamiona pucali po saobracajnim znakovima, kucama, dzamijama i po stoci na pasnjacima....nagovjestavajuci sta se sprema, NATO je svoj posao odradjivao korektno i nasi ljudi unutar te organizacije...tako da NATO DA...
Puno je tu satire djikani, balije, cetnici, teroristi, sve to meni deluje kao jedan te isti novo prvoboracki recnik. Recnik koji se sebe ne stidi, a kome je cilj da zavadi i vlada. Kada ovlada nema vise ni stida, jer niko ni ne zna za drugo.

Preko reci vladaju strahom, nemajuci postovanja za sebe same, vredjaju druge, ne mogavsi nista sami da ucine, provociraju onog drugog da pogresi.
Da komsiji crkne krava u krajnjoj liniji, to je taj trip, stari provereni, neobicno mudri i dalekosezni um.

I sad ti impotentni matorci, koji se uzdaju da dok na ruci imas prst ne mora da bude cvrst, broje za I protiv, dok se masa znoji I bori za glasove ?

Svako bira sam svoj put ali ako bude bolelo, kada glava opet napipa zid, bar zna da je sam izabrao i kaze covek – do mene je.

To bi vec bio veliki korak u odnosu na danas, jer 90etih su svi najbolje hteli ali avaj spercise ih cetnici, balije, djikani I teroristi. Nije to satira drug moj to je zbilja, jos uvek, ovde I sada.

NE PREBACIVATI ODGOVORNOST NA DRUGOGA.
NE U NATO.

Prvo resi sam, odrastao si, posle biraj bez straha.
...a prezpostavljam da ti sam resavas sve situacije....kad treba zamijenti gumu obuces radno odelo, na akademiji sigurno nosis talar, na liniji sinjel...ti si ALEKSANDAR VUCIC
Mi u BiH to pustimo da rjesavaju profesionalci...jer ako mi uzmemo stvar u ruke i znajuci iz proslosti ko ste i sta ste, onda se bojim da pred BL ne bi stali kao 95te.
Putnik ali stvarno

#539 Re: NATO...DA ili NE

Eto nas vec na mi i vi :D

Vec legendarna neposrednost i prostosrdacnost u komunikaciji.

Mi u Bosni pustimo da to urade ovi ili oni .... profesionalci :-) Koji to vi ?

Pa to smo vec gledali, to mi, vi , oni u svim varijntama, rekoh mozda je vreme da ljudi u Bosni i Hercegovini urade nesto pozitivno,

sami za svoju zemlju.

Ja glasam za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu ali to jedinstvo obicno podrazumeva i sporazum. Veoma me cudi da ljudi koji se u busaju u prsa

junacka i kunu u jedinstvenu BiH, hrle u novi raskol. Vrag odnio silu i presu, kaze moj ujak :D

NE U NATO VEC U PAMET SE
Blek Stena

#540 Re: NATO...DA ili NE

Post by Blek Stena »

pa odlucite sta cekate :lol:
GeeTnT

#541 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

Putnik ali stvarno wrote:Eto nas vec na mi i vi :D

Pa to smo vec gledali, to mi, vi , oni u svim varijntama, rekoh mozda je vreme da ljudi u Bosni i Hercegovini urade nesto pozitivno,

sami za svoju zemlju.

Ja glasam za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu ali to jedinstvo obicno podrazumeva i sporazum. Veoma me cudi da ljudi koji se u busaju u prsa

junacka i kunu u jedinstvenu BiH, hrle u novi raskol. Vrag odnio silu i presu, kaze moj ujak :D

NE U NATO VEC U PAMET SE
...jeli ujak pita ko smo to mi..predpostavljam da je ujak bio za jedinstvenu BiH na referendumu ..prenesi mu moje pozdrave ali posto nas je dovoljno i odrasli smo da sami donesemo sud..kazemo NATO DA.
belfy

#542 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

Putnik ali stvarno wrote:Eto nas vec na mi i vi :D

sami za svoju zemlju.

NE U NATO VEC U PAMET SE
jer je to sporazum... da li bi rezultat sporazuma mogao biti, recimo... DA u NATO?
belfy

#543 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

Boletus edulis wrote:
ze kalanga wrote:
Da, na 51% BiH.
Glupane.Ne odlucuje pola drzave hoće li u NATO nego cijela.Genocidna tvorevina niti je kad bila drzava niti ce kad biti.
mozda je mislio reci da je 99% Bosnjaka i 99% Hrvata na 51%...
arzuhal

#544 Re: NATO...DA ili NE

Post by arzuhal »

Boletus edulis wrote:
ze kalanga wrote:
Da, na 51% BiH.
Glupane.Ne odlucuje pola drzave hoće li u NATO nego cijela.Genocidna tvorevina niti je kad bila drzava niti ce kad biti.
Samo prepišemo iz Zakona o referendumu RS-a za nivo BiH i - idemo u NATO :mrgreen:

Član 35.

(1) Referendum je punovažan ako je na njemu glasala natpolovična većina građana koji imaju biračko pravo i koji su upisani u birački spisak.
(2) Referendumsko pitanje dobilo je podršku građana ako se za njega izjasnila natpolovična većina građana koja je glasala na referendumu.

Image
155_mm

#545 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

"Migovi" će braniti nebo Srbije, ali i Rusiju od NATO
Glavni interes Rusije za ovakav dogovor je učvršćivanje interesa na Balkanu gde su većina zemalja članice NATO.
:lol: :lol: :lol:
poslije ovoga je za ocekivati jos neku vijest o zabrinutosti NATO-a zbog islamskog terorizma i onih 250 povratnika iz sirije na ovim prostorima.

ako uzmemo u obzir da je HR kao bedem NATO na ovim prostorima ostala bez municije iliti streljiva onda je situacija veoma zabrinjavajuca a intervencija sve potrebnija.
:lol:
Putnik ali stvarno

#546 Re: NATO...DA ili NE

GeeTNT
Ma pusti ujku on ti je Jugosloven, on je bio za jedinstvenu Jugoslaviju. Isto ko ti danas za BiH.
A u ratu ucestvovao nije cak ni na referendumu. Btw izvini na kom to referendumu ?
Ne znam ja koga je to dovoljno za celu BiH ? Cela BiH implicira sve njene zitelje. Ako su u BiH svi za NATO, sretno. Uvek je u nasem narodu bilo dosta onih koji zelese da budu zadnji u gradu, samo da nisu vise u selu. Ono ovca kojoj njeno runo smeta….
Ako ce NATO biti danas ono sto je 90 etih bila « demokratija « u ustima komunistickih aparatcika, za koju se srcano izjasnilo 60+% poslanika u skupstini, onda ne, nitkako.
Jer to su ti bili samo neodgovorni sarlatani bez trunke odgovornosti i znanja. Ti o demokratiji znase upravo onoliko koliko te demokratije ima danas posle te njihove velicanstvene borbe. Od njihove borbe izbeze iz svojih kuca preko 50% stanovnistva BiH, a demokratiju u BiH sprovodi Visoki predstavnik…
NE U NATO

NE BOJTE SE VLADAJTE SAMI SOBOM

Belfy
Sporazum je ono sto se ljudi dogovore posto razgovaraju smisleno o nekoj temi.
Sporazum se ne postize u odnosu na moguce rezultate, vec u odnosu na promisljene i dobro odmerene razloge za i protiv necega.
Prizivanje vojne alijanse u zemlju unistenu gradjanskim ratom, iz razloga neumenja nalazenja namjanjeg zajednickog sadrzaoca je besmislica par excellence.
Na stranu cinjenica da tu alijansu BiH niti je ikada interesovala niti je sada interesuje.
BiH je NATOu bio samo besplatni poligon za demonstraciju moci, nekom trecem. Zaracene strane u BiH potpuno su bile nebitne NATOu tada kao i sada.

NE U NATO
Sto rece Milan Panic, uazgovauajmo o miuvu
daddy-kool

#547 Re: NATO...DA ili NE

Post by daddy-kool »

Ne znam kako ovi što se protive NATO paktu to doživljavaju, ali za BiH taj pakt najbolje odgovara i sasvim je logičan izbor.

1. Geografski bi se naslonili na zemlje koje su već u NATO ili su neutralne.
2. Najnovije tehnologije, obavještajni podaci, provjerena oprema, prilike za industriju i osavremenjivanje vojske.
3. Geopolitički skoro sva je EU u NATO, logično je da se priključimo evropskoj porodici u zajedničkoj odbrambenoj strategiji.
4. NATO je cool, plus svako malo negdje zarate pa se pruži se prilika za nova uvježbavanja i održavanje borbene gotovosti. (sada imamo neke freelancere koji hodaju po Siriji i tako to, bolje da ih usmjerimo kroz NATO).
5. Prilika za besplatno naoružavanje putem američkih viškova.
6. Stabilnija zemlja, bolje rangirana za investitore.
7. Miran san građana, jer bi svaka agresija bila branjena svim kapacitetima NATO saveznika (nadamo se da se Trump zajebav'o sa onom pričom).
8. Opredjeljenje pripadnosti evropskoj, demokatskoj i zapadnoj civilizaciji.

itd, itd
ljevoruki

#548 Re: NATO...DA ili NE

Post by ljevoruki »

daddy-kool wrote:Ne znam kako ovi što se protive NATO paktu to doživljavaju, ali za BiH taj pakt najbolje odgovara i sasvim je logičan izbor.

2. Najnovije tehnologije, obavještajni podaci, provjerena oprema, prilike za industriju i osavremenjivanje vojske.
3. Geopolitički skoro sva je EU u NATO, logično je da se priključimo evropskoj porodici u zajedničkoj odbrambenoj strategiji.
4. NATO je cool, plus svako malo negdje zarate pa se pruži se prilika za nova uvježbavanja i održavanje borbene gotovosti. (sada imamo neke freelancere koji hodaju po Siriji i tako to, bolje da ih usmjerimo kroz NATO).
7. Miran san građana, jer bi svaka agresija bila branjena svim kapacitetima NATO saveznika (nadamo se da se Trump zajebav'o sa onom pričom).

itd, itd
:thumbup:
I sad to sve izvrni naopako i dobices argumente protiv NATO i pro Putin aka Vladimir strasni. :oops:
155_mm

#549 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

daddy-kool wrote:Ne znam kako ovi što se protive NATO paktu to doživljavaju, ali za BiH taj pakt najbolje odgovara i sasvim je logičan izbor.

itd, itd
sve je to nabrojano fIno.

ALI mozes objasniti kako da srbija vojno potpomogne srpske secesioniste u slucaju najavljenog odcjepljenja ako bi BiH usla u NATO ili NATO u BiH ?????????????????????????????????????????????

jesi li ti svjestan da bosanski srbi danas ne mogu ni ekonomski ni politicki ni vojno ni demografski iznijeti pokusaj odcjepljenja od BiH?

cak i sa direktnim mjesanjem srbije koje je najavljivano od drzavnog vrha srbije za vrijeme one krize prilikom preCednikove ankete vise nije garancija uspijesnog separatizma.

ulaskom BiH u NATO bi 200 godisnji srpski san o sirenju srbije zapadno od drine bio odsanjan jer ni bosanski srbi ovakvi gladni i jadni ne mogu jos dugo da puse pricu "republjik na crpcka vecno a BiH dok mora". i ko zna u kakvom bi stanju bosanski srbi docekali taj toliko zeljeni raspad NATO-a.
Acid25

#550 Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

155_mm wrote:jesi li ti svjestan da bosanski srbi danas ne mogu ni ekonomski ni politicki ni vojno ni demografski iznijeti pokusaj odcjepljenja od BiH?
Nemoj ovako javno da govoriš! Pusti ljude neka sanjaju.
Putin obećao 300 tona municije a Mile redovno i naporno radi da popravi demografsku sliku.
Za 100 godina ima da se odcepe bre... :run:
Locked