Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
fatamorgana

#526 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by fatamorgana »

fatamorgana wrote:
fatamorgana wrote:Ima neke veze s temom a pitanje je za muškarce. Ja ne volim kad se ono jufka kao obreže na krajevima pa kad se pita ispeče nema onih zapečenih okrajaka a meni bez toga pita je bezze.
Vaša iskustva? Obrezana ili neobrezana jufka?
Imal' još ko da voli okrajke? :lol:
Pita vs penis, zasad gube pitari, svima je draža kita! :lol:
vješalica

#527 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

Connaisseur Karlin wrote:
Zoya wrote:Ćuna ko ćuna, šta se tu ima toliko filozofirati. :zoka:
ma nije filozofiranje, problem je da obrezani ne zele prhivhatiti cinjenicu da postoje razlike izmedju obrezanog i neobnrezanog :)
tvoju nametnutu "činjenicu" koja nije nikakva činjenica nego tvoj lični doživljaj ;)
Connaisseur Karlin

#528 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Connaisseur Karlin »

vješalica wrote:
Zoya wrote:Ćuna ko ćuna, šta se tu ima toliko filozofirati. :zoka:
ma nije filozofiranje, problem je da obrezani ne zele prhivhatiti cinjenicu da postoje razlike izmedju obrezanog i neobnrezanog :)
tvoju nametnutu "činjenicu" koja nije nikakva činjenica nego tvoj lični doživljaj ;)
penisi za kompletnom kozicom i penisi bez jednog dijela kozice su razliciti :D izgledom i senzibilitetom :) tehnike zabave takodjer :D
vješalica

#529 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

penisi za kompletnom kozicom i penisi bez jednog dijela kozice su razliciti :D izgledom i senzibilitetom :) tehnike zabave takodjer :D
u tvom slučaju isključivo
da li je potrebno naglašavati?
Zoya

#530 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Zoya »

3 puta sam quotana na penisu :D

Ja bih da čujem malo o tim tehnikama zabave? Čuj tehnika zabave :lol:
HAVANA

#531 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by HAVANA »

Pa ja.Uzme pa se igra.
Zoya

#532 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Zoya »

HAVANA wrote:Pa ja.Uzme pa se igra.
Možda ima veze sa onom 'Mal' je al' tehničar'?
madesa

#533 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by madesa »

najbolje zene da kazu misljenja :D
Connaisseur Karlin

#534 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Zoya wrote:
HAVANA wrote:Pa ja.Uzme pa se igra.
Možda ima veze sa onom 'Mal' je al' tehničar'?
Zoya,nema nikakve veze sa doticnom izjavom :-D :kiss:
Connaisseur Karlin

#535 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

vješalica wrote:
to su osnovne razlike,a koje nisu vezane iskljucivo za moje iskustvo, a to je nesto sto ti pokusavas neuspjesno naglasiti :D

razlike postoje :-D
annoy

#536 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by annoy »

Kog briga :roll:
dulekrele

#537 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by dulekrele »

dulekrele wrote:Pitajmo zene. Svaka ce reci da su obrezani 100x ljepsi od surlasa i da im je draze da se s njim zigu nego sa surlasima sto je meni najbitnije.
ma daa, radi ljepote obrezanog penisa zene ne zele seks sa neobrezaim penisom :D :lol:
To nisam rekao a ti izgleda vise volis kada su pokajmaceni. :lol: Tvoj izbor.
Connaisseur Karlin

#538 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

dulekrele wrote:
dulekrele wrote:Pitajmo zene. Svaka ce reci da su obrezani 100x ljepsi od surlasa i da im je draze da se s njim zigu nego sa surlasima sto je meni najbitnije.
ma daa, radi ljepote obrezanog penisa zene ne zele seks sa neobrezaim penisom :D :lol:
dnevna higijena,i nema kajmaka :-D nasmijavate me sa konstanim pisanjem o kajmkau i siru :D
Connaisseur Karlin

#539 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

annoy wrote:Kog briga :roll:
tebi nije briga,to si vec ranije napisala :D

Zasto je problem pisati o razlikama?
mO k3

#540 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by mO k3 »

otuda tvoje druzenje sa bosnjama :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#541 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

mO k3 wrote:

otuda tvoje druzenje sa bosnjama :mrgreen:
ja ne znam ko su bosnje,ali se druzim sa bosancima ( bosanac je novija verzija stare rijeci bosnjak i jos starije rijeci bosanjanin) :)
mO k3

#542 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by mO k3 »

Znas ti dobro sta ja mislim , ne stidi se zmig zmig .....;)
Connaisseur Karlin

#543 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

mO k3 wrote:Znas ti dobro sta ja mislim , ne stidi se zmig zmig .....;)
nisam u vezi sa osobom iz BiH :-D :kiss:
mO k3

#544 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by mO k3 »

mO k3 wrote:Znas ti dobro sta ja mislim , ne stidi se zmig zmig .....;)
nisam u vezi sa osobom iz BiH :-D :kiss:
ali okusila si :-D :wink:
supercali

#545 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by supercali »

listopad wrote:
nightvision wrote:
listopad wrote:Obrezivanje je sakacenje jednog veoma osjetljivog dijela penisa sto se svakako moze odraziti na seksualni dozivljaj i pored toga nema nikakvu medicinsku prednost.
Ne mogoh presutiti, posto ova inteligentna izjava zasluzuje pitanje, naime, znas li ti decko sta je npr. fimoza? Samo za pocetak. A pored toga, znas li ti da su se cak i kriscani obrezivali tamo do nekog 4 vijeka? Znas li da je postupak postojao (i postoji) u svakoj kulturi, neovisno od religije, regije, pa cak i kontinenta, i da nema nikakve veze sa religijom vec sa time da su ljudi neovisno jedni od drugih dosli do istog zakljucka. Ocigledno da ne znas. Sramota ko sve danas navija za hajduk.
Naravno ovo ne znaci da sam striktno za obrezivanje, sta vise, najbolje bi bilo ostaviti svakome individualni izbor. A kako je polemika sta je bolje, valjda iz muske perspektive, iako se nisam htio ukljucivati u diskusiju jer bi to ipak trebalo biti individualno ali posto su me neki povukli za jezik, evo iz prve ruke da vam kazem - bolji je sex, pa cak i drkica je bolja, kad je covjek obrezan. Znaci neuporedivo bolje. Drugi level skroz. Ali to moze znati samo neko kome je chuna odvrtila vise neobrezana nego obrezana. A ovo sto sam procitao svakakvih gluposti, budalastinja, kretenizma i slicnog sto su pojedine zene napisale na temu, to ne bih dalje komentarisao. Niti cu.
Moderacija sad moze kljucat temu.
Nisam ti ja bas neki navijac Hajduka, ali o tome mozda na drugoj temi.

Fimoza pretezno u ekstremnom slucaju zahtijeva operativni zahvat odnosno obrezivanje. Hoces reci da muslimani i Zidovi obrezivaju djecu zbog fimoze? Obrezivanje je u krscanstvu postojalo samo u njegovoj ranoj fazi kada su njegovi sljedbenici jos uvijek bili fakticki Zidovi. Za te rane krscane se danas koristi naziv judeokrscani. I nije istina da je obrezivanje postojalo "u svakoj kulturi". Radi se o ritualu koji su prakticirala plemena nastanjena uglavnom u pustinji, dakle u sjevernoj i istocnoj Africi, Bliskom istoku i Australiji. Na taj nacin se obiljezavao ulazak djecaka u svijet odraslih u kojem se mora dokazati, te njegovo pripadanje plemenu. Ritual je cesto bio veoma bolan i popracen recimo guranjem kojekakvih objekata u mokracnu cijev. Imas u medjuostalom stotine rituala koji su isto tako korisni, jer su eto "tradicija". Naprimjer ovaj:

Image

I kako mozes znati da je obrezan penis bolji kada si vjerojatno obrezan u ranom djetinstvu? Imas valjda u kuci kupatilo ili tus kabinu, a i sumnjam da zivis negdje u pustinji. To je dovoljno da ne sakatis svoj spolni organ. U judaizmu su u 19. stoljecu vodili ozbiljnu diskusiju o ukidanju ovog apsurdnog rituala. Zidovski filozof i rabin Majmonid je svojevremeno zagovarao obrezivanje, vjerujuci da se na taj nacin umanjuje seksualni nagon muskarca. Ne vjerujem da obrezivanje utice na spolni nagon, ali moze ostetiti osjetljivost na glavici penisa. Osim toga je prepucij erogena zona, ali bojim se da je za tebe kasno da to saznas iz prve ruke.
jedina erogena zona je mozak
sve ostalo je stvar pojedinca
vješalica

#546 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

vješalica wrote:
to su osnovne razlike,a koje nisu vezane iskljucivo za moje iskustvo, a to je nesto sto ti pokusavas neuspjesno naglasiti :D

razlike ali u tvom slučaju, samo isključivo tvom,zašto to govorim? pa stvar je jednostavna jer ti ovdje iznosiš svoje iskustvo i tvrdiš na osnovu njega da je to 100% činjenica, doduše jeste kažem,ali kod tebe,kod drugih žena,a bila je jedna ovdje što se javila,vidimo da nije, tako da se tvoja tvrdnja ne može smatrati 100% tačnom niti istinitom da bi bila pravilo i isključivo tačna teza...

to što tebe nije zadovoljio obrezani stvarno ne moramo dalje čitati tvoje nebuloze
vješalica

#547 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

dulekrele wrote:
usireni hahah

Image
Connaisseur Karlin

#548 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

vješalica wrote:

razlike ali u tvom slučaju, samo isključivo tvom,zašto to govorim? pa stvar je jednostavna jer ti ovdje iznosiš svoje iskustvo i tvrdiš na osnovu njega da je to 100% činjenica, doduše jeste kažem,ali kod tebe,kod drugih žena,a bila je jedna ovdje što se javila,vidimo da nije, tako da se tvoja tvrdnja ne može smatrati 100% tačnom niti istinitom da bi bila pravilo i isključivo tačna teza...

to što tebe nije zadovoljio obrezani stvarno ne moramo dalje čitati tvoje nebuloze
ali razlike izmedju obrezanog i neobrezanog postoje ,a licna isksutvo nije bilo dio mog prethodnog posta :-D

kozica na penisu je doslovno ista kozici ocnog kapka :) znaci,tehnicki ,postoji ralzika :)
mO k3

#549 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by mO k3 »

@karlin svaka voli kabrio :) chuncabrio
vješalica

#550 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

ali razlike izmedju obrezanog i neobrezanog postoje ,a licna isksutvo nije bilo dio mog prethodnog posta :-D

kozica na penisu je doslovno ista kozici ocnog kapka :) znaci,tehnicki ,postoji ralzika :)
nema to veze sa tvojim prethodnim postovima nego sa tezom koju ovdje propagiraš
dakle tvoje teze tvoja stvar
osim što pokušavaš izliječiti sexualne frustracije na obrezanim učesnicima foruma jer te obrezani nisu zadovoljili pa ubacuješ svoje neke tvrdnje koje su blago rečeno smiješne
ili je u pitanju prikrivena opsjednutost i žalost što zadovoljenja nije bilo
ali ne zbog kožice već zbog tebe ;)
Post Reply