Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#526 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

patriot_1 wrote:Nikad nisam pročitao da su se neki zločini prema Srbima događali u Orašju!Jesu li?
Može li mi netko dati neki link?
Ako jesu,ako su ti ljudi krivi za to,nek odgovaraju,iako pripadaju mom narodu,zočinci su zločinci!
Ma digla se frka bez potrebe, optužnice nisu još ni potvrđene tako da sva ova uzbuna u HR je baš indikativna da nešto žele sakriti (ne radi tih ljud) već da sačuvaju svoje guzice i fotelje. Ja sam isto tako stajališta da ako su krivi da Tužilaštvo treba dokazati tu krivicu odnosno optuženi da su nevini. Sve dok se ne dokaže krivica oni su za mene samo osumnjičeni i nevini dok se ne dokaže suprotno. Pritisak najvišeg vrha Hrvatske je neprihvatljiv a neki ovu situaciju koriste da odnose Bošnjaka i Hrvata u HR unazade. Mišljenja sam da i među Bošnjacima i Hrvatima ima onih koji rade protiv interesa Bošnjaka i Hrvata.
slavonskilola wrote: Ma ne,ljudi su u svojim poslovima i svatko nešto radi pa se puno ne priča o tome,no svakako situaciju gledaju kao zbunjujuću slično kao i u štampi.Na Bosnu se gleda kao na zemlju koja bi konačno trebala postati stabilna i okrenuti se budućnosti ali ovaj prošli referendum tkz RS je politiku na neki način vratio u svakodnevnicu,a na optužbe protiv ljudi iz Posavine se također gleda u kontekstu velikosrbske ujdurme,samo je pitanje tko je sa koje strane izdao?Naravno da nas Hrvate iznad svega zanima jednakopravnost u Federaciji jer oni koji razmišljaju svojom glavom znaju da nesloga u toj stvari može biti kobna za muslimane i katolike jer zajednički neprijatelj je odredio naše povijesti.
Zašto samo ravnopravnost u F.BiH? :shock: Po meni Hrvati bi trebali tražiti ravnopravnost na cijelom teritoriju BiH kako je to i Sud BiH zaključio da su konstitutivni narodi i svi ostali ravnopravni na cijelom teritoriju BiH. Smatram da ta politika parcijalne ravnopravnosti Hrvata je i doprinjela tome da se Hrvati osjećaju sa pravom ili ne zapostavljeni.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 04/11/2016 14:58, edited 1 time in total.
Yug

#527 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Yug »

emmir1

#528 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by emmir1 »

Bošnjaci ne trebaju nasjedati na ovu srpsko rusku igru.

Postavlja se ovdje mnogo pitanja, 28 ljudi raznih etničkih pripadnosti je bilo pod istragom a uhapšeno samo 10 Hrvata??

Ova hapšenja dolaze nakon dolaska Plenkovica na mjesto premijera i njegovih jako dobrih poruka vezanih za BiH.

Podrška cjelovitoj BiH na putu EU i Nato.

Da li je moguće da Bakir ništa nije znao oko ovog hapšenja?

Ako je znao da li je onda ispao naivan i podletio pod srpsku igru?

Mi ako želimo EU i Nato onda saveznika moramo tražiti u Hrvatskoj bez obzira na njihovu neiskrenu prošlost.

Popravljat odnose i pokušat da odnosi budu čvrsti i iskreni.

Bakir ne treba da gleda Hrvatsku kroz Dodikovog prijatelja i kriminalca Čovića.
Zgoljo

#529 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Zgoljo »

emmir1 wrote:Bošnjaci ne trebaju nasjedati na ovu srpsko rusku igru.

Postavlja se ovdje mnogo pitanja, 28 ljudi raznih etničkih pripadnosti je bilo pod istragom a uhapšeno samo 10 Hrvata??

Ova hapšenja dolaze nakon dolaska Plenkovica na mjesto premijera i njegovih jako dobrih poruka vezanih za BiH.

Podrška cjelovitoj BiH na putu EU i Nato.

Da li je moguće da Bakir ništa nije znao oko ovog hapšenja?

Ako je znao da li je onda ispao naivan i podletio pod srpsku igru?

Mi ako želimo EU i Nato onda saveznika moramo tražiti u Hrvatskoj bez obzira na njihovu neiskrenu prošlost.

Popravljat odnose i pokušat da odnosi budu čvrsti i iskreni.

Bakir ne treba da gleda Hrvatsku kroz Dodikovog prijatelja i kriminalca Čovića.
:thumbup:
Bosnjackom rukovodstvu oduvijek je falilo pameti.
Hamolj

#530 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

Alfons Kauders wrote:
Hamolj wrote:
Zgoljo wrote: Razumijem ja sve druze,gledam kako Bobanovci sa stalnim boravkom u Hrvatskoj obmanjuju ljude tamo prikazujuci ovo kao akt nekakve bosnjacke politike i pozivaju na hapsenje generala Armije.

Ali svejedno,vjerujem i znam da u Hrvatskoj ima puno dobronamjernih prema Bosnjacima,neuporedivo vise nego u Srbiji.

Treba biti ako nista pragmatican,trebaju nam korektni odnosi.
Ma nikome se više ne treba pravdati. Šta me više briga ko će šta misliti. Čović je Hrvate prodao Dodiku, prepustio mu je vodstvo svog naroda. Ako je Hrvatska toliko glupa i retardirana i slaže se sa Čovićevom odlukom zašto bi to mene trebalo sekirati. Ja samo kazem da bi im zbog njihovih izjava u posljednje vrijeme i zbog dešavaja oko Stoca za sva vremena zabranio ulazak u BiH ili ako su već spremni pušiti i lizati Dodiku nek prelaze granicu u Bosanskoj Gradišci i nek idu u posjetu Banjoj Luci.
Niko ovdje ne govori da nam ne trebaju korektni odnosi s Hrvatskom, ali ovo sto imamo sad nisu korektni odnosi. Ovo je atak na nas, nicim izazvan - osim cinjenicom da se ne smiju zamjeriti Srbima u BiH, pa bi sad da se peru preko nas.

Ako hoce da se tako igraju, slazem se da treba uzvratiti na prikladan nacin. Zasto bi premijer drzave koja iz cistog mira prijeti progonom nasih gradjana bio prijateljski docekan u BiH? Hrvatska je s Beogradom zavalila jos nasih gradjana da odgovaraju za zlocine koje treba pripisati losim odlukama Zagreba - i tu ne vidim nista osim neprijeteljstva, koje se u ovom slucaju cak lomi preko ledja Hrvata Posavine, a ne samo Bosnjaka? Toliko o prioritetima HDZ-a... Vazniji im je njihov srpski saveznik i od sopstvenog naroda, a od ljudi koji su u stanju izdati svoj narod ne treba ocekivati nista dobro.

Ko ga jebe. Neka ide u posjet Dodiku i Vucicu. Ovdje nije dobrodosao.
Pa kažem, ako nas vide kao krivce za hapšenje vojnika HVO-a nek idu kod svog saveznika Dodika i zamole ga da apeluje na njihovo oslobađanje. Ako mu mogu prepustiti vodstvo hrvatskog naroda, mogu mu prepustiti i brigu o vojnicima HVO-a.
Drvosjeca iz Dejcica

#531 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Yug wrote:U prilog temi :lol: :lol: :lol:

https://youtu.be/UnX-HuABJsM
Loš pokušaj da se ispadne duhovit.

P.S Kakva loša gluma, kakav loš scenarij, nazor nešto pokušano da se napravi na temu TLN a ispalo jefitno političko sranje za dnevno političku upotrebu u onom periodu. Nele ovim nije dobacio ni do koljena TLN-u.
slavonskilola

#532 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by slavonskilola »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
patriot_1 wrote:Nikad nisam pročitao da su se neki zločini prema Srbima događali u Orašju!Jesu li?
Može li mi netko dati neki link?
Ako jesu,ako su ti ljudi krivi za to,nek odgovaraju,iako pripadaju mom narodu,zočinci su zločinci!
Ma digla se frka bez potrebe, optužnice nisu još ni potvrđene tako da sva ova uzbuna u HR je baš indikativna da nešto žele sakriti (ne radi tih ljud) već da sačuvaju svoje guzice i fotelje. Ja sam isto tako stajališta da ako su krivi da Tužilaštvo treba dokazati tu krivicu odnosno optuženi da su nevini. Sve dok se ne dokaže krivica oni su za mene samo osumnjičeni i nevini dok se ne dokaže suprotno. Pritisak najvišeg vrha Hrvatske je neprihvatljiv a neki ovu situaciju koriste da odnose Bošnjaka i Hrvata u HR unazade. Mišljenja sam da i među Bošnjacima i Hrvatima ima onih koji rade protiv interesa Bošnjaka i Hrvata.
slavonskilola wrote: Ma ne,ljudi su u svojim poslovima i svatko nešto radi pa se puno ne priča o tome,no svakako situaciju gledaju kao zbunjujuću slično kao i u štampi.Na Bosnu se gleda kao na zemlju koja bi konačno trebala postati stabilna i okrenuti se budućnosti ali ovaj prošli referendum tkz RS je politiku na neki način vratio u svakodnevnicu,a na optužbe protiv ljudi iz Posavine se također gleda u kontekstu velikosrbske ujdurme,samo je pitanje tko je sa koje strane izdao?Naravno da nas Hrvate iznad svega zanima jednakopravnost u Federaciji jer oni koji razmišljaju svojom glavom znaju da nesloga u toj stvari može biti kobna za muslimane i katolike jer zajednički neprijatelj je odredio naše povijesti.
Zašto samo ravnopravnost u F.BiH? :shock: Po meni Hrvati bi trebali tražiti ravnopravnost na cijelom teritoriju BiH kako je to i Sud BiH zaključio da su konstitutivni narodi i svi ostali ravnopravni na cijelom teritoriju BiH. Smatram da ta politika parcijalne ravnopravnosti Hrvata je i doprinjela tome da se Hrvati osjećaju sa pravom ili ne zapostavljeni.

Slažem se sa vama ali Federacija je test koji ako se prođe kako priliči može ispraviti mnoge druge nepravde kao što su fašistički progoni ili etničko čišćenje nesrb a u Banja luci,Posavini i širom BIH.Iza ove rečenice se krije na stotine tisuća tragičnih ljudskih sudbina o kojima gotovo nitko više i ne govori.Samo slijepci ne vide da je još 91g. osnovni cilj međunarodnih centara moći isključivo bio kako posvađati Hrvate i Bošnjake naravno zbog favoriziranja veliko srba i njihovih političkih planova.To se nastavlja i danas jednakom žestinom.
Danguba

#533 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Danguba »

Ja sinoc ovo postavi. Dokaz da su Hrvati kako u BiH tako i u Hrvatskoj sve znali sta se pakuje oficirima.
Sve i jedan ministar(VM,FBiH,RS) su Hrvati, Tuzilac Posebnog odjela za ratne zlocine Gordana Tadic iz Zivinica ujedno i zamjenik glavnog tuzioca.
Alfons Kauders

#534 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Danguba wrote:
Ja sinoc ovo postavi. Dokaz da su Hrvati kako u BiH tako i u Hrvatskoj sve znali sta se pakuje oficirima.
Sve i jedan ministar(VM,FBiH,RS) su Hrvati, Tuzilac Posebnog odjela za ratne zlocine Gordana Tadic iz Zivinica ujedno i zamjenik glavnog tuzioca.
Nisu Hrvati, vec HDZ-ovci :D

Tj. nemojmo govoriti da su ih zavalili drugi Hrvati, vec tacno recimo koji pojedinci, odnosno koje stranke - poput ovih iz HDZ BiH.

(Cisto da ne bude da sada u isti kos trpamo sve stranke s hrvatskim predznakom u BiH - zna se cije je ovo maslo, i zna se ko je srpski sluga)
Danguba

#535 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Danguba »

Alfons Kauders wrote:

Tj. nemojmo govoriti da su ih zavalili drugi Hrvati, vec tacno recimo koji pojedinci, odnosno koje stranke - poput ovih iz HDZ BiH.

(Cisto da ne bude da sada u isti kos trpamo sve stranke s hrvatskim predznakom u BiH - zna se cije je ovo maslo, i zna se ko je srpski sluga)
Zar postoji jos neka stranka sa HR predznakom a da je u vlasti :D
zenit dozic

#536 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by zenit dozic »

Alfons Kauders wrote:
Danguba wrote:

Ne kaze se dzaba lukavi latin :zzzz:
Fino u dogovoru sa guznim haverom naguzit par posavaca radi opce :thumbup: dobrobiti hercegovackog pardon rvackog naroda a onda osut paljbu po zlim islamistima koji majoriziraju rvatski puk :sax:
statixx

#537 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by statixx »

A tek finansijska vertikala, plus Agencija za bankarstvo i UIO. :D
supercali

#538 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by supercali »

Sinoc sam gledao malo pred kraj otvoreno
I skoro svi osim nekog iz njihovog sdp-a su se takmicili ko ce vise popljuvati bih i sarajevo
Kako su hrvati ugrozeni kao ovo kako ono
Jedino je taj govorio da trebaju tacno podijeliti ratne zlocine pocinjene od zitelja bih nad ziteljima bih na teritoriji bih uz pretpostavku ako je tacna optuznica

I na kraju ovaj neki kao izbjegavali smo da se emisija ispolitizuje a na kraju ste ispolitizovali a citavo vrijeme pricao kako je bih druga domovina hrvata kako je to i hrvatsko pitanje kako je mesic izdajnik itd

Nije ni cudo sto tomson puni stadione tamo kad bog zna koliko ima pristalica za ndh veliku hrvatsku i sl
spreca

#539 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
Danguba wrote:

Hercegovci ce najvise naskoditi Hr a ujedno i odnosima Hr i BiH ......i Hrvati iz Hr ce sa njima imati a vec i maju velike probleme.....Hercegovacki lobi se polako uvlaci u sve pore Hr politike........Dok se zvanicni Zg(hdz) svadja sa Bg ...zato vrijeme Cirilicar i dodig lizu dupe jedan drugom......medju Hercegovcima i Posavcima tesko da ce biti neke ljubavi........izgleda Hafiz je svojim bojovnicima zabranio dolazak na forum :mrgreen:
slavonskilola

#540 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by slavonskilola »

(Cisto da ne bude da sada u isti kos trpamo sve stranke s hrvatskim predznakom u BiH - zna se cije je ovo maslo, i zna se ko je srpski sluga)[/quote]
Fino u dogovoru sa guznim haverom naguzit par posavaca radi opce :thumbup: dobrobiti hercegovackog pardon rvackog naroda a onda osut paljbu po zlim islamistima koji majoriziraju rvatski puk :sax:[/quote]

Lega gdje ste bili vi onda kada je Posavina koja je na teritoriju BIH krvarila?Reći ću ti,vi ste se tad te godine (mislim na politički dio,narod je znao šta ih čeka)nadali ostanku u Jugi i naivno pjevali mirotvorne pjesme na mitinzima po Sarajevu i u drugim gradovima BIH te pozivali Yutel,Milića i Puljića da ovjekovječe brastvo i jedinstvo po Bosni.
statixx

#541 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by statixx »

supercali wrote: I na kraju ovaj neki kao izbjegavali smo da se emisija ispolitizuje a na kraju ste ispolitizovali a citavo vrijeme pricao kako je bih druga domovina hrvata kako je to i hrvatsko pitanje kako je mesic izdajnik itd

Najjaci dio je kada su konstatovali da je ovo odgovor Bosnjaka na pokusaj Hrvatske da se BiH sto prije uvede u EU. :D
Yug

#542 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Yug »

P.S Kakva loša gluma, kakav loš scenarij, nazor nešto pokušano da se napravi na temu TLN a ispalo jefitno političko sranje za dnevno političku upotrebu u onom periodu. Nele ovim nije dobacio ni do koljena TLN-u.
Vidim po pregledima na youtube :),a i tada je u Beogradu bio hit.
Kako nije duhovito,od sada kada god budem citao alfonsove postove zamisljat cu Fikreta Halimica :lol: ,reci him,reci him :lol:
bh.tornjak

#543 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by bh.tornjak »

slavonskilola wrote:
Slažem se sa vama ali Federacija je test koji ako se prođe kako priliči može ispraviti mnoge druge nepravde kao što su fašistički progoni ili etničko čišćenje nesrb a u Banja luci,Posavini i širom BIH.Iza ove rečenice se krije na stotine tisuća tragičnih ljudskih sudbina o kojima gotovo nitko više i ne govori.Samo slijepci ne vide da je još 91g. osnovni cilj međunarodnih centara moći isključivo bio kako posvađati Hrvate i Bošnjake naravno zbog favoriziranja veliko srba i njihovih političkih planova.To se nastavlja i danas jednakom žestinom.

Lolo....Hrvati ne samo da su ravnopravni....nego su ravnopravniji od drugih...
kad pogledas koje sve institucije,sluzbe,ministarstva i dr. drze u svojim rukama....bice ti puno jasnije...
toliko nemaju ni Hrvati iz Hrvatske u Hrvatskoj.....
drugi par opanaka je sto im je uvijek malo....koliko god da im se da....opet im malo....jbg
supercali

#544 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by supercali »

statixx wrote:
supercali wrote: I na kraju ovaj neki kao izbjegavali smo da se emisija ispolitizuje a na kraju ste ispolitizovali a citavo vrijeme pricao kako je bih druga domovina hrvata kako je to i hrvatsko pitanje kako je mesic izdajnik itd

Najjaci dio je kada su konstatovali da je ovo odgovor Bosnjaka na pokusaj Hrvatske da se BiH sto prije uvede u EU. :D
Ma nisu puno fulili samo sto tu niisu sami bosnjaci nego i hrvati i srbi na pozicijama

Jer ni baketu ni covicu ni dodi ne odgovara eu i boli njih neka stvar za obicne ljude bez obzira kome pripadali i za koga glasali
Ovaj status njima odgovara
Zao mi je sto im to nisam mogao reci
spreca

#545 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

slavonskilola wrote:

Lega gdje ste bili vi onda kada je Posavina koja je na teritoriju BIH krvarila?Reći ću ti,vi ste se tad te godine (mislim na politički dio,narod je znao šta ih čeka)nadali ostanku u Jugi i naivno pjevali mirotvorne pjesme na mitinzima po Sarajevu i u drugim gradovima BIH te pozivali Yutel,Milića i Puljića da ovjekovječe brastvo i jedinstvo po Bosni.
@Lola zajedno sa Hrvatima su se borili i Bosnjaci rame uz rame jel tako?..jeste......drugi korpus je stalno bio na tom ratistu odnosno probijanju koridora i to ne treba zaboravljati.......Sa nije moglo pomoci jer je vec od samog pocetka bilo u blokadi ko Lenjingrad......da Hercegovci nisu poceli cackati sve bi bilo drugacije..... ...nebi bilo Hrvatsko Bosnjackog konflikta ......dali smo bili spremni za rat nismo i to sto kazes za yutel ...trebalo je nekako kupovati vrijeme.....ipak kakvi smo docekali rat i akao se je sve zavrsilo dobro je
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#546 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by hrasno38 »

slavonskilola wrote:(Cisto da ne bude da sada u isti kos trpamo sve stranke s hrvatskim predznakom u BiH - zna se cije je ovo maslo, i zna se ko je srpski sluga)
Fino u dogovoru sa guznim haverom naguzit par posavaca radi opce :thumbup: dobrobiti hercegovackog pardon rvackog naroda a onda osut paljbu po zlim islamistima koji majoriziraju rvatski puk :sax:[/quote]

Lega gdje ste bili vi onda kada je Posavina koja je na teritoriju BIH krvarila?Reći ću ti,vi ste se tad te godine (mislim na politički dio,narod je znao šta ih čeka)nadali ostanku u Jugi i naivno pjevali mirotvorne pjesme na mitinzima po Sarajevu i u drugim gradovima BIH te pozivali Yutel,Milića i Puljića da ovjekovječe brastvo i jedinstvo po Bosni.[/quote]

Kako mislis gdje smo bili??? Ali da se malo podsjetimo......

"Od sredine septembra do sredine novembra 1991. godine, oslanjajuci se na opcine u kojima je osvojio vlast, SDS uspostavlja srpske autonomne oblasti (SAO), koje su u svim svojim djelovanjima bile nezavisne o centralnoj vlasti.
Kao vrhunac, uslijedio je Referendum srpskog naroda, 9. i 10. novembra 1991. godine, na kojemu su Srbi izglasali uspostavljanje samostalne srpske republike u granicama BiH, s namjerom prikljucenja ostacima SFRJ.
Vlada u Sarajevu iznijela je stav da referendum smatra neustavnim i nevazecim, pa nije poduzela dalje mjere.
Kao odgovor na poteze SDS-a, HDZ BiH je 12. novembra 1991. godine proglasio Hrvatsku Zajednicu Posavine u Bosanskom Brodu, a 18. novembra 1991.godine u Grudama je proglasena Hrvatska Zajednica Herceg Bosna (HZHB).
SDS je 9. januara 1992. godine "autonomne oblasti" formalno proglasio Srpskom Republikom Bosnom i Hercegovinom (kasnije preimenovana u Republiku Srpsku - RS) prije nego sto je Skupstina BiH 25. januara 1992. godine uopste donijela odluku da se odrzi referendum o nezavisnosti.
Potom je uslijedilo proglasenje Hrvatske zajednice Srednje Bosne 27. januara 1992. godine. U srpskom slucaju, stvaranje SAO bilo je prenosenje recepta pobune iz Hrvatske na bosanskohercegovacki teritorij. U dijelovima zemlje gdje je osvojio vecinu glasova, a time i mandat, SDS je postojeci drzavno - upravni aparat podredio svojim ciljevima i te opcine sluzile su mu kao baza za dalje ratne pripreme.

He to su bili poceci pokusaja kidanja BiH komad po komad prema ranije utvrdjenim dogovorima koji su samo potvrdjeni i konkretizovani u Karadjordjevu. Kao sto neko rece kada Posavcu spomenes Tudmana momentalno ti se najebe mame.....
spreca

#547 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Yug wrote:

Vidim po pregledima na youtube :),a i tada je u Beogradu bio hit.
Kako nije duhovito,od sada kada god budem citao alfonsove postove zamisljat cu Fikreta Halimica :lol: ,reci him,reci him :lol:
pa to vam je prvo kad odete tamo da pogledate to umjetnicko djelo i po nekoliko puta dnevno
daddy-kool

#548 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by daddy-kool »

Da li su se iskristalisali motivi Hrvatske u ovom slučaju?

Institucije BiH, ugroženost, lokalna politika?
slavonskilola

#549 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by slavonskilola »

spreca wrote:
slavonskilola wrote:

@Lola zajedno sa Hrvatima su se borili i Bosnjaci rame uz rame jel tako?..jeste......drugi korpus je stalno bio na tom ratistu odnosno probijanju koridora i to ne treba zaboravljati.......Sa nije moglo pomoci jer je vec od samog pocetka bilo u blokadi ko Lenjingrad......da Hercegovci nisu poceli cackati sve bi bilo drugacije..... ...nebi bilo Hrvatsko Bosnjackog konflikta ......dali smo bili spremni za rat nismo i to sto kazes za yutel ...trebalo je nekako kupovati vrijeme.....ipak kakvi smo docekali rat i akao se je sve zavrsilo dobro je
Bošnjaci su se borili zajedno sa Hrvatima i na mnogim drugim ratištima u RH ne samo u Posavini .Mnogi su poginuli za Hrvatsku!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#550 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by hrasno38 »

slavonskilola wrote:
spreca wrote:
slavonskilola wrote:

Bošnjaci su se borili zajedno sa Hrvatima i na mnogim drugim ratištima u RH ne samo u Posavini .Mnogi su poginuli za Hrvatsku!
Vidi Posavina nije u RH a kako si ti sastavio recenicu ispada kao da jeste:)
Locked