Ja i dalje mislim da bi Michelle O. trebala biti izabrana za predsjednicu. Pa zena je svojim fantasticnim govorima tokom kampanje single-handedly donijela pobjedu Hilary.hAZNADAR wrote:Klintonka je lopov, lazov i premazana svim bojama - krace receno bolji politicar. Vjerujem da je na sedativima na debatama - a mimo debata sumnjam da moze ispuniti ukrstenicu.Gojeni H wrote:Trump, onoliko koliko sam gledao, KATASTROFALAN!
Kontrola nula bodova.
S druge strane, Klintonka hladna k'o spricer. Kad je Trump prekine, zastane, pogleda u kameru k'o:"Je l' vi vidite kakvu bi vi budalu za predjsednika?", razmisli, a onda ga argumentima obori na guzicu.
Trump je pored svih katastrofalnih nastupa, izjava, nekontrole, .. ipak prirodniji. Ono sto on izvali s'vremena na vrijeme svi mi izvalimo u prici - samo sa razlikom sto je to tabu na pozornici i pred kamerom.
Ne podrzavam ga i navijam protiv njega - ali realno gledajuci - njegova politika ce kad-tad dobiti svoj prostor - kada je bude zastupao neko kome mediji mogu manje iskopati prljavog vesa.
Samo zbog ovolike medijske hajke i satanizacije, gledanja pod lupom, tolike otvorene pristrasnosti i stvaranja stereotipa da si primitivan ako glasas za Trumpa - postaje mi lik sve vise simpa.
US presidential election - Trump vs Hillary
- Styling
#526 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
- ultima_palabra
#527 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Amerika treba žestoku promjenu? Ne vidim nikako da je to stav većine glasača... ekonomija im je stabilna, Obamacare je ispao ok, vanjska politika pretvara neprijatelje u prijatelje koliko je moguće, nema velike terorističke opasnosti na US tlu. Da Obama ima pravo kandidature, pomeo bi izbore... eto koliko ljudi žele promjenu.
Oni su trebali žestoku promjenu 2008... i dobili su je. Dosta ljudi smatraju da nije bila dovoljno žestoka, ali to ionako nisu Trumpovi glasači.
Oni su trebali žestoku promjenu 2008... i dobili su je. Dosta ljudi smatraju da nije bila dovoljno žestoka, ali to ionako nisu Trumpovi glasači.
-
hAZNADAR
#528 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Od ljudi koji zive u Americi cujem kako je etnicka i rasna segregacija sve veca. Problem geta i ilegalne imigracije sve veci, opca nesigurnost i kriminal sve veci a etnicki/rasni/vjerski torovi se vec prave. Biranjem obojenog predsjednika se nije desila nikakva zestoka promjena u politici i uredjenju.ultima_palabra wrote:Amerika treba žestoku promjenu? Ne vidim nikako da je to stav većine glasača... ekonomija im je stabilna, Obamacare je ispao ok, vanjska politika pretvara neprijatelje u prijatelje koliko je moguće, nema velike terorističke opasnosti na US tlu. Da Obama ima pravo kandidature, pomeo bi izbore... eto koliko ljudi žele promjenu.
-
hAZNADAR
#529 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Odlaskom Bernija sve gubi smisao i sve se svodi na biranje manjeg zla. Amerikanci biraju izmedju klovna i lazljive babe.Styling wrote:
Ja i dalje mislim da bi Michelle O. trebala biti izabrana za predsjednicu. Pa zena je svojim fantasticnim govorima tokom kampanje single-handedly donijela pobjedu Hilary.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- ultima_palabra
#531 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Sve to postoji stotinama godina tamo i ne može se mijenjati u toku jednog ili dva mandata od po 4 godine.hAZNADAR wrote:Od ljudi koji zive u Americi cujem kako je etnicka i rasna segregacija sve veca. Problem geta i ilegalne imigracije sve veci, opca nesigurnost i kriminal sve veci a etnicki/rasni/vjerski torovi se vec prave. Biranjem obojenog predsjednika se nije desila nikakva zestoka promjena u politici i uredjenju.ultima_palabra wrote:Amerika treba žestoku promjenu? Ne vidim nikako da je to stav većine glasača... ekonomija im je stabilna, Obamacare je ispao ok, vanjska politika pretvara neprijatelje u prijatelje koliko je moguće, nema velike terorističke opasnosti na US tlu. Da Obama ima pravo kandidature, pomeo bi izbore... eto koliko ljudi žele promjenu.
- karanana
#532 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Recimo meni je njegov ekonomski plan konkretniji i ima smisla u teoriji, ali posto je klaun u svemu drugom i posto bi ustvari kroz taj ekonomski plan smanjenja takse korporacijama, ustvari imao konflikt interesa i pomogao bi samom sebi, onda mu ni za to nije vjerovati.
- MaroonBrigade
#533 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Bas je detaljno objasnio plan sinoc. Rekao je nesto u fazonu da ce dici GDP na 4% (mozda cak 5% ili 6%) i za ostalo ga i ne treba pitatikaranana wrote:Recimo meni je njegov ekonomski plan konkretniji i ima smisla u teoriji
- jeza u ledja
#534 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
U startu pausalna konstatacija. Ja ne bih rekao da vecina nasih ljudu u Americi podrzavaju "politiku i projekte koje zastupa Trump", vec upravo suprotno. Sumnjam da i jedna imigrantska populacija u Americi, osim mozda indijske i srpskehAZNADAR wrote:Vecina nasih ljudi u Americi podrzavaju politiku i projekte koje zastupa Trump ali ne podrzava njegovu personu.
I inace bosanska imigracija u SAD se u vecini ne slaze sa politikom Republikanaca, bilo spoljnom, bilo ekonomskom. O tome je vec pisano.
- jeza u ledja
#535 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne treba.hAZNADAR wrote:Americi treba zaokret, zestoka promjena i u unutrasnjoj i u vanjskoj politici.
Neke stvari se trebaju poboljsati, neke i izmjeniti, ali nikakav zestok zaokret nije potreban, niti trazen.
Republikancima je potreban zaokret unutar sebe, ali dobro to je druga prica koju ti svakako neces razumjeti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#536 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
znaČi DUMPU ne pože bog
neovisanJUG i kravare u senate DUMP doživotni prdCenik... ŽIVJELA KONFEDERACIJA 

Last edited by pici on 20/10/2016 17:20, edited 1 time in total.
-
jefferson
#537 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Pogresno cujes.hAZNADAR wrote:Od ljudi koji zive u Americi cujem kako je etnicka i rasna segregacija sve veca. Problem geta i ilegalne imigracije sve veci, opca nesigurnost i kriminal sve veci a etnicki/rasni/vjerski torovi se vec prave. Biranjem obojenog predsjednika se nije desila nikakva zestoka promjena u politici i uredjenju.ultima_palabra wrote:Amerika treba žestoku promjenu? Ne vidim nikako da je to stav većine glasača... ekonomija im je stabilna, Obamacare je ispao ok, vanjska politika pretvara neprijatelje u prijatelje koliko je moguće, nema velike terorističke opasnosti na US tlu. Da Obama ima pravo kandidature, pomeo bi izbore... eto koliko ljudi žele promjenu.
Amerika ima 340 miliona ljudi na ogromnom prostoru. Nije to drzava u kojoj uvedes porez na topli obrok i ocekujes tektonske promjene ili posljedice.
Americka politika je vrlo decentralizovana, i predjednik nema bas onoliko uticaja koliko mi mislimo gdje smo navikli da imamo cobane koji vedre i oblace.
Ono sto Trump govori ide u suprotnost sa 240 godina americke politicke tradicije, kako ce ON i SAMO ON to rijesiti. Tip prvo ne razumije ustav, drugo ima autokratske porive. To sto je kandidat govori o problemima unutar republikanske stranke i promjenama koje amerika dozivljava, demografskim promjenama gdje bijelci postaju sve manje znacajni u izborima (i dalje velike vecina, ali ne glasaju svi bjelci za republikance). Trump je reakcija na Obamu, na istospolne brakove, na pokusaj izbacivanja ugljena iz jednacine, itd.
Medjutim kada republikanac dodje u poziciju da pricamo o Aljaski, Texasu i Juti kao drzavama gdje je bara bara u anketama sa Hilari od svih kandidata, onda to samo govori da ta republikanska struja, rasisti, nacisti itd. ustvari nestaju.
A tvoj komentar o bosnjacima kako podrzavaju Trumpa? Pa inace je prosjecan bosnjo poznat kao toleranta individua, nema problema sa crncima, podrzava istspolne brakove itd. Mislim o cemu ti? Prosjecan Bosnjo cuo Trumpa kako govori o tjeranju Meksikanaca i vracanju posla i konta odmah mzoda ce biti neke socijale.
-
jefferson
#538 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
De molim te prosvjetli nas sta je njegov plan?karanana wrote:Recimo meni je njegov ekonomski plan konkretniji i ima smisla u teoriji, ali posto je klaun u svemu drugom i posto bi ustvari kroz taj ekonomski plan smanjenja takse korporacijama, ustvari imao konflikt interesa i pomogao bi samom sebi, onda mu ni za to nije vjerovati.
- pici
#539 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

VOTE ZA TVUMPA !!!

- ljevoruki
#540 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Najbolji su mi ovi sto ne zive u USA a znaju sve kako funkcionise drzava i ekonomija, sta treba a sta ne treba, culi za rasne tenzije i rasisticki nastrojene bijelce koji samo cekaju da sataru crnce i meksikance.....
Kao neko ko zivi ovdje vec 21 god. mogu samo reci da je ovdje jos uvijek jako dobro za zivjeti, raditi, podizati i skolovati djecu.
Ne moze jedan stari prdavac, koliko god se upirao, da to sve razvali i sjebe.
Kad nije W to uradio nece ni jebac, koliko god se trudio.
Cak i u slucaju da postane predsjednik, nedoboggluhobilo, nece se nista drasticno promijeniti jer ima kongres i senat nad glavom.
Za sve mrzitelje Amerike i rusofile ove je prilicno losa vijest, jbg, na pogresnoj ste strani.
Kao neko ko zivi ovdje vec 21 god. mogu samo reci da je ovdje jos uvijek jako dobro za zivjeti, raditi, podizati i skolovati djecu.
Cak i u slucaju da postane predsjednik, nedoboggluhobilo, nece se nista drasticno promijeniti jer ima kongres i senat nad glavom.
Za sve mrzitelje Amerike i rusofile ove je prilicno losa vijest, jbg, na pogresnoj ste strani.
- pici
#541 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

VOTE ZA TVUMPA !!!

- pici
#542 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
NIKAD ZA JENKIJE !!!

VOTE DUMP !!!
- jeza u ledja
#543 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
White, Non-Hispanic je 55%jefferson wrote:demografskim promjenama gdje bijelci postaju sve manje znacajni u izborima (i dalje velike vecina,
Hispanic 18%
Black, Non-Hispanic 13%
Asian 5%
i onda ostali.
-
triiksa
#544 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
De ba, get serious, kak'i Trump, kak'i bakrači... Prije će Putin izgubiti izbore nego Hillary.
- karanana
#545 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Rezanje korporativne takse sa 35% na 15% kako bi se stimulisalo zaposljavanje i investicije. Ekonomski to meni ima smisla iako ce socijalisti reci da je to stavljanje dodatne love u dzep milijardera. Meni ovo ima vise smisla i konkretnije je od hilarijinog povecanja taksi svakome ko uzima preko 250 godisnje i ubleha o stavljanju te dodatne love na poboljsanje edukacije i spremnosti radne snage.jefferson wrote:De molim te prosvjetli nas sta je njegov plan?karanana wrote:Recimo meni je njegov ekonomski plan konkretniji i ima smisla u teoriji, ali posto je klaun u svemu drugom i posto bi ustvari kroz taj ekonomski plan smanjenja takse korporacijama, ustvari imao konflikt interesa i pomogao bi samom sebi, onda mu ni za to nije vjerovati.
- Connaisseur Karlin
#546 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
ljevoruki wrote:Najbolji su mi ovi sto ne zive u USA a znaju sve kako funkcionise drzava i ekonomija, sta treba a sta ne treba, culi za rasne tenzije i rasisticki nastrojene bijelce koji samo cekaju da sataru crnce i meksikance.....
ali zvijeti u EUropi je ipak ljepse
-
jefferson
#547 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Problem s tim je sto je to vec pokusano nebrojeno puta (svaki put vodilo ka vecem ili manjem obliku recesije). Kansas je najbolji primjer gdje je Reaganov savjetnik koji je gurao tu trickledown teoriju uspio naci saveznika u guverneru Kansasa. Oni su otisli u tu krajnost gdje ce srezati te poreze drasticno, sto ce povecati zaposljavanje itd, itd.karanana wrote:Rezanje korporativne takse sa 35% na 15% kako bi se stimulisalo zaposljavanje i investicije. Ekonomski to meni ima smisla iako ce socijalisti reci da je to stavljanje dodatne love u dzep milijardera. Meni ovo ima vise smisla i konkretnije je od hilarijinog povecanja taksi svakome ko uzima preko 250 godisnje i ubleha o stavljanju te dodatne love na poboljsanje edukacije i spremnosti radne snage.jefferson wrote:De molim te prosvjetli nas sta je njegov plan?karanana wrote:Recimo meni je njegov ekonomski plan konkretniji i ima smisla u teoriji, ali posto je klaun u svemu drugom i posto bi ustvari kroz taj ekonomski plan smanjenja takse korporacijama, ustvari imao konflikt interesa i pomogao bi samom sebi, onda mu ni za to nije vjerovati.
Rezultat?
Kansas danas nema dovoljno ucitelja, doktora jer drzava nema dovoljno para. Infrastruktura se zapostavila jer nema para da se popravlja, sto je natjeralo komanije da se sele iz Kansasa. U isto vrijeme "socijalisticka" Minesota, Colorado i slicni koji su povecali poreze u zadnjih 8 godina, sto na drzavnom nivou sto na lokalnom, imaju nezaposlenost oko 3%, infrastruktura se popravlja na svakom koraku. Komunisticka Kalfornija je iz dubioze koju je terminator ostavio takvom politikom rezanja poreza, sada u suficitu i zvanicno 5 ekonomija na svijetu opet jer su porezi povecani minimalno.
Ta teorija koju Trump gura, rezanje poreza korporacijama, srednjoj klasi, svima, a vece ulaganje u vojsku i sl, vuce vrlo jednostavno pitanje: A ko ce to platiti?
Ekonomski program dizajniran za neobrazovane i priglupe ljude. Izvini sto ovako pisem, ali fakat bilo ko sa imalo znanja sabiranja i oduzimanja vidi da je to supljak.
- ljevoruki
#548 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Rumunija i Bugarska su u EU, tamo ne bih zivio.Connaisseur Karlin wrote:![]()
![]()
Iz licnog iskustva mislim da samo Njemacka i Svedska mogu ponuditi slican standard iako je tamo strancu puno teze doci do dobrog posla nego u US.
Mislim da nema boljeg okruzenja za skolovanje djece, mislim da je puno teze to ostvariti u EU.
Ovdje velika vecina djece izbjeglica iz bivse YU zavrse fakultete sto mislim da nije slucaj u EU.
- Connaisseur Karlin
#549 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
kod mene vecina rodbine i prjatelja, imaju fakultete,mnogo magitara i nekoliko doktora,sve u EUljevoruki wrote:Rumunija i Bugarska su u EU, tamo ne bih zivio.Connaisseur Karlin wrote:![]()
![]()
Iz licnog iskustva mislim da samo Njemacka i Svedska mogu ponuditi slican standard iako je tamo strancu puno teze doci do dobrog posla nego u US.
Mislim da nema boljeg okruzenja za skolovanje djece, mislim da je puno teze to ostvariti u EU.
Ovdje velika vecina djece izbjeglica iz bivse YU zavrse fakultete sto mislim da nije slucaj u EU.
Ne znam ,i prvi put cujem da je skoovanje teze ostvariti u EU
- relativno84