Moze i tako ako si u toj mogucnostiPM72 wrote:Što hoće reći bolje mu je stan pokloniti nego se zajebavati sa kamatama,ostatkom duga i glavnicom? Pametno!
Samo sam htio napomenuti da uzimanje kredita ne znaci posteno otplacivanje stana.
Moze i tako ako si u toj mogucnostiPM72 wrote:Što hoće reći bolje mu je stan pokloniti nego se zajebavati sa kamatama,ostatkom duga i glavnicom? Pametno!
malakh wrote:neki su dobijali stanove, neki pare, certifikate, ali sve do jednog su dobili enormno veliku penziju. i zašto ne poštujem ajnadžića. čovjek ima sve u životu, stambeno je riješen kao general, finansijski je riješen kao general, njegova porodica je riješila svoj status jer je on general i onda se takav čovjek, kojem su sistem i država sve dali u životu, naravno kao generalu, počne baviti politikom, nadzornim odborima, sićarenjima i na kraju načelničkim pozicijama.
i kako čovjek da poštuje takve generale? zašto da ih se poštuje? i još pored svega falsificiraju svoju ratnu prošlost
KOS-ovca i budžetsku štetočinu od GRAS-a preko ZOI'84 do Općine Centar Sarajevo na (minimalnoj) većini od 16 vijećnika drži kupljena ruka vijećnika Ahmeda Gerina, jednog od dva vijećnika tzv. Stranke penzionera-umirovljenika BIH u Općinskom vijeću Centar.putokaz1 wrote:De mi recite Kakvu većinu u OV ima ovaj Papak
Dva iz SDA napustila,ko mu je pristupio?

Koliko znam nema nekih posebnih zakonskih uslova za ovu poziciju, eventualno da imas zavrsen VSS.kosponovodjeluje wrote:KOS-ovca i budžetsku štetočinu od GRAS-a preko ZOI'84 do Općine Centar Sarajevo na (minimalnoj) većini od 16 vijećnika drži kupljena ruka vijećnika Ahmeda Gerina, jednog od dva vijećnika tzv. Stranke penzionera-umirovljenika BIH u Općinskom vijeću Centar.putokaz1 wrote:De mi recite Kakvu većinu u OV ima ovaj Papak
Ono što je veoma zanimljivo i gdje bi nadležni organi policija i tužilaštvo morali reagovati po službenoj dužnosti je činjenica da je za tu ruku i većinu Nedžad Ajnadžić imenovao za savjetnika sina vijećnika Ahmeda Gerina, izvjesnog Jasmina Gerina bez ikakvih refernci i godina staža koje su po zakonu potrebni za ovakvo imenovanje.
Trgovina uticajem za većinu u Općinskom vijeću Centar Sarajevo: Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik Jasmin Gerin, sin vijećnika Ahmeda Gerina
Naime, mora imati završen VSS i najmanje pet godina radnog iskustva, odnosno, rada u struci...mirsek wrote:Koliko znam nema nekih posebnih zakonskih uslova za ovu poziciju, eventualno da imas zavrsen VSS.kosponovodjeluje wrote:KOS-ovca i budžetsku štetočinu od GRAS-a preko ZOI'84 do Općine Centar Sarajevo na (minimalnoj) većini od 16 vijećnika drži kupljena ruka vijećnika Ahmeda Gerina, jednog od dva vijećnika tzv. Stranke penzionera-umirovljenika BIH u Općinskom vijeću Centar.putokaz1 wrote:De mi recite Kakvu većinu u OV ima ovaj Papak
Ono što je veoma zanimljivo i gdje bi nadležni organi policija i tužilaštvo morali reagovati po službenoj dužnosti je činjenica da je za tu ruku i većinu Nedžad Ajnadžić imenovao za savjetnika sina vijećnika Ahmeda Gerina, izvjesnog Jasmina Gerina bez ikakvih refernci i godina staža koje su po zakonu potrebni za ovakvo imenovanje.
Trgovina uticajem za većinu u Općinskom vijeću Centar Sarajevo: Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik Jasmin Gerin, sin vijećnika Ahmeda Gerina
Većina na koju može računati kompromitovani Nedžad Ajnadžić u Općinskom vijeću Centar Sarajevo veoma je upitna. Broj glasova na sjednicama se kreće od 15 do najviše 17 glasova, a većina je 16 glasova. Od toga tanku većinu (ako je uopšte i ima?) čine SDA-8, bivši DF-3 (Klub Karačić-Topić-Srna), SBB-3, SPU-1 (Ahmed Gerin) i povremeno još 2 glasa, bivši SDA-ovci (Klub Katica-Jusić), koji uz Ahmeda Gerina predstavljaju jezičak na vagi za minimalnu i nestabilnu većinu koju Nedžad Ajnadžić postiže "trgovinom", uoči i na samoj sjednici općinskog vijeća.putokaz1 wrote:SDA:SDA 10 +DF(svih 5?)+SBB 3+SPU 2-2 Bivša SDA=18
Ostali:NS 6+SDP 4+GS 1+ 2Bivša SDA=13
?
Naime, jedan ili dva vijećnika obaraju minimalnu i na najgoroj trgovini jedva sklepanu većinu u Općinskom vijeću Centar Sarajevo. Ono što se može čuti, doduše, of record u krugovima bliskim SBB-u je informacija kako će njihova tri vijećnika napustiti većinu i na na taj način raskinuti koaliciju sa SDA u Općini Centar, a koja im, po njihovom mišljenju, predstavlja težak politički balast pred nastupajuće opće izbore 2018.godine. Ostaje da vidimo koliko je tačno, vjerodostojno i realno to što nezvanično govore veoma uticajne osobe unutar SBB-a.putokaz1 wrote:Fali jedan Edin Abdurahmanović DF?
Znači Treba neko da privuče tu Dvojicu ''Bivših'' SDA i da ujedini Crvenu Opoziciju i jednog SPU
NIJE IZVODLJIVO BAR TRENUTNO?
O tome je još rano i teško govoriti u ovom trenutku. Nisam optimista da će doći do (opravdanog) izglasavanja opoziva kompromitovanog Nedžada Ajnadžića do kraja ovog mandata.putokaz1 wrote:Ko bi bio Ajnadžiću protiv kandidat ako bude 16 ruku za Opoziv i narod glasa za Opoziv a Hoće
-Rešita?
-Bukva?
-Komočaji?
-Bekan?
-reUF?
-Mijović?
Neko novi?
pirpa wrote:

Tačna informacija.Časnu ideju da Vikićevim specijalcima napravi spomenik đeneral će iskoristiti da se dodatno opari.Kao spomenik iskoristit će uništeni agresorski tenk koji se nalazi u krugu policijske stanice na Igmanu.Đeneral će sa svojom opštinskom svitom obići nekoliko lokacija po svijetu gdje su slični spomenici,da to rastumači i pokupi utiske.Onda će opet morati u svijet da pronađe kakav tenk da ga kupi i dovuče jer onaj na Igmanu ne košta ništa i policija jedva čeka da se kutariše gvožđurije iz dvorišta.Sav trošak bio šleper,utovar i da se dovuče pred Drugu gimnaziju.Tako nešto ne odgovara opštinarima jer se mora oprati lova,bar 300 000 za idejni projekat,dozvole,saglasnosti,troškovi...Marcellus Wallace wrote:zanima me jedna stvar samo, ne pratim previse ovu temu ali pretpostavljam da je pitanje prikladno i ovdje...
vidio sam da renoviraju park kod 2gimn (zivim u blizini), procitao sam nedavno negdje, zaista se ne mogu sjetiti, neku informaciju da bi trebao da bude neki spomenik tu...i to tenk?! da li je to istina?
hvala
edit> sjetih se da se spominjao nacelnik zato odabrah ovu temu