Zašto mrzimo Izrael?

Post Reply
salik79

#526 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by salik79 »

asker wrote:
aratet wrote:Avigdor Liberman je dao dobar plan 2004.godine da se razmijene izraelska naselja na zapadnoj obali i arapska naselja u Izraelu, da li neko od ovih boraca za ljudska prava po Izraelu zna sta je sprijecilo taj plan a se sprovede?
To ono na fazon humanog preseljenja?
Inace ova gnjida od covjeka je veliki Dodikov haver, muljator, bivsi izbacivac (bouncer) u nekom Izraelskom klubu. Ruski Jevrej (ili iz neke od bivsih SSSR zemalja). Savrsen primjer kakva govna danas kroje sudbinu domicilnom stanovnistvu tamo.
A zaboravlja da je Jitzak Rabin ubijen zbog daleko vece spremnosti na ustupke, te teznji za uspostavljanjem trajnog, odrzivog i prihvatljivog mira za obje strane. Naime, pod uticajem svoje supruge, pokojne Leae Rabin, koja je bila istinski borac za mir i ljudska prava, Jitzak postaje pacifista, a kao takav nije vise odgovarao cionisticko-teroristickim strukturama, te zbog toga biva smaknut.

Jos jednom - Miko Peled, sin Generala IDF-a, unuk jednog od osnivaca Izraela, koji je i sam bivsi oficir IDF-a (komandant najelitnije jedinice IDF-a, "Crvenih beretki"), je dovoljno rekao i o cionizmu, i o zlocinackoj politici Izraela, a i o teroristickom IDF-u. Zar neko moze biti mjerodavniji i pozvaniji od njega da govori o svemu navedenom?!
aratet

#527 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

asker wrote:
aratet wrote:Avigdor Liberman je dao dobar plan 2004.godine da se razmijene izraelska naselja na zapadnoj obali i arapska naselja u Izraelu, da li neko od ovih boraca za ljudska prava po Izraelu zna sta je sprijecilo taj plan a se sprovede?
To ono na fazon humanog preseljenja?
Inace ova gnjida od covjeka je veliki Dodikov haver, muljator, bivsi izbacivac (bouncer) u nekom Izraelskom klubu. Ruski Jevrej (ili iz neke od bivsih SSSR zemalja). Savrsen primjer kakva govna danas kroje sudbinu domicilnom stanovnistvu tamo.
Ne, nikakvo prseljenje stanovnistva nego zamjena gradova koji se nalaze uz granicu sa Izraelom za gradove koji se nalaze uz granicu sa Palestinom.
To nije uspjelo zato sto su Arapi koji se nalaze u Izraelu bili protiv toga da se njihov grad nadje u Palestinskoj drzavi.

Umm Al fahm, drugi najveci arapski grad u Izraelu,

Prefer joining Palestinian State 11%

Prefer continued Israeli jurisdiction 83%

No opinion 6%

Source: Kul Al-Arab, 2000
aratet

#528 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

Vijest iz Aprila.

Jamal Hakrush, arap, sunit, promoviran u drugog covjeka Izraelske policije. :thumbup:

Prvi covjek poziva kvalifikovane Arape da se pridruze Izraelskoj policiji. :thumbup:

http://www.timesofisrael.com/israel-pol ... missioner/
Capsicum

#529 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Capsicum »

Čekaj malo, kad je Arapima tako lijepo u Izraelu i kad ih jevreji tako vole, šta je onda problem da dopuste protjeranima da se vrate na svoje?
Rostiljdzija

#531 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rostiljdzija »

Bosnjaci ne mrze Izrael. Dokaz - Bosnjaci navijaju za Hillary Clinton koja je najveci prijatelj Izraela svih vremena. Cak je u debati sa Sandersom otvoreno zagovarala ubijanje Palestinaca ustvrdivsi kako Izrael na to uvijek ima pravo bez obzira na okolnosti. Sanders je protestvovao u smislu da "Izrael ponekad reaguje sluzeci se neproporcionalnom sliom" sto Hillary nije htjela ni da cuje. Bosnjacima ovo nimalo ne smeta. Prema tome Bosnjaci ne mrze Izrael.

Bosnjaci mrze samo Srbe a oni ekstremniji po projektovanom psiholoskom automatizmu mrze jos i Rusiju zbog fantazije da Rusija pomaze Srbima i siroko rasprostranjenih antiruskih teorija zavjere. I to je to. Izrael je skroz cool. Bosnjaci cak ne mrze ni Hrvate koji ih smatraju nizim bicima i koji su ih uvukli u rat sa Srbima i iskoristili u ratu sa Srbima, i koji ih i dalje iskoriatavaju svakodnevno, u posljeratnoj ekonomsko-politickoj manipulaciji.
LBVIEW

#532 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by LBVIEW »

Rostiljdzija wrote:Bosnjaci ne mrze Izrael. Dokaz - Bosnjaci navijaju za Hillary Clinton koja je najveci prijatelj Izraela svih vremena. Cak je u debati sa Sandersom otvoreno zagovarala ubijanje Palestinaca ustvrdivsi kako Izrael na to uvijek ima pravo bez obzira na okolnosti. Sanders je protestvovao u smislu da "Izrael ponekad reaguje sluzeci se neproporcionalnom sliom" sto Hillary nije htjela ni da cuje. Bosnjacima ovo nimalo ne smeta. Prema tome Bosnjaci ne mrze Izrael.

Bosnjaci mrze samo Srbe a oni ekstremniji po projektovanom psiholoskom automatizmu mrze jos i Rusiju zbog fantazije da Rusija pomaze Srbima i siroko rasprostranjenih antiruskih teorija zavjere. I to je to. Izrael je skroz cool. Bosnjaci cak ne mrze ni Hrvate koji ih smatraju nizim bicima i koji su ih uvukli u rat sa Srbima i iskoristili u ratu sa Srbima, i koji ih i dalje iskoriatavaju svakodnevno, u posljeratnoj ekonomsko-politickoj manipulaciji.
Svakako,Stevo,da nije bilo Hrvata vi nikad Bosnjake ne bi napali niti bi nad istima pocinili genocid. :-)
Sta vama ubacuju u drogu da mi je znati. :D
benjen

#533 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by benjen »

Rostiljdzija wrote:Bosnjaci ne mrze Izrael. Dokaz - Bosnjaci navijaju za Hillary Clinton koja je najveci prijatelj Izraela svih vremena. Cak je u debati sa Sandersom otvoreno zagovarala ubijanje Palestinaca ustvrdivsi kako Izrael na to uvijek ima pravo bez obzira na okolnosti. Sanders je protestvovao u smislu da "Izrael ponekad reaguje sluzeci se neproporcionalnom sliom" sto Hillary nije htjela ni da cuje. Bosnjacima ovo nimalo ne smeta. Prema tome Bosnjaci ne mrze Izrael.

Osim legendarnog bj iz bijele kuce Clintoni imaju i jos jedan vazan tas koji uvijek prevagne da ih se mora voljeti.
Svi patriote BiH znaju koji je to a znaju to i oni na kontra strani..
Bosnjaci su vecinski narod u BiH i garant njenog opstanka koliko god neki prdili u frulu da svira kako njima pase..
Rostiljdzija

#534 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rostiljdzija »

benjen wrote:

Osim legendarnog bj iz bijele kuce Clintoni imaju i jos jedan vazan tas koji uvijek prevagne da ih se mora voljeti.
Svi patriote BiH znaju koji je to a znaju to i oni na kontra strani..
Bosnjaci su vecinski narod u BiH i garant njenog opstanka koliko god neki prdili u frulu da svira kako njima pase..
Upravo je to i greska. Clintonovi Bosnjake samo iskoristavaju, tj iskoristavali su, i u procesu tesko im tesko, tesko naskodili, a su Bosnjaci to tumacili i nastavljaju da tumace kao prijateljstvo. Bosnjaci zive u iluziji.
benjen

#535 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by benjen »

Ma hajd molim te,kao da smo mi Bosnjaci jedini koji u Bosni i Hercegovini zivimo u iluziji :lol:
Rostiljdzija

#536 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rostiljdzija »

benjen wrote:Ma hajd molim te,kao da smo mi Bosnjaci jedini koji u Bosni i Hercegovini zivimo u iluziji :lol:
To je tacno, svak ima svoju iluziju. Bosnjacka je Hillary. Cak se sjecam jednog intervjua sa legendarnim Christopherom Hitchensom koji je eksplicitno tvrdio, a covjek je bio informisan, da je Hillary sprijecavala intervenciju u ratu kako bi se Sarajevo prestalo bombardirati jer joj to u tom trenutku nije nimalo odgovaralo. A onda.je dolazila u BiH poslije rata da manipulise jadnim Bosnjacima. Cak su je ufatili u lazi o snajperu 96.

Tužno.
benjen

#537 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by benjen »

Odosmo u off a ti ne napisa zasto mrzis Izrael.Okolisas ko kisa oko Kragujevca.
aratet

#538 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

Odbio rukovanje na Olimpijskim igrama "Ne mogu sarađivati s ljudima koji ubijaju moj narod"

Egipatski džudista Islam El Shebaby odbio je danas da se rukuje sa protivnikom iz Izraela Judokom Or Sassonom.

http://sportsport.ba/ostali_sportovi/ne ... rod/203317

:run:
hajib

#539 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by hajib »

"O sinovi Israilovi, sjetite se blagodati Moje koju sam vam podario, i ispunite zavjet koji ste Mi dali, pa ću i Ja ispuniti Svoj zavjet koji sam vam dao! I samo se Mene bojte!" /40/ "Vjerujte u ono što sam objavio potvrđujući da je istinito ono što vi imate i ne budite prvi koji u to ne vjeruju! Ne prodajite riječi Moje za bagatelnu cijenu i samo se Mene boj­te!"/41/
hajib

#540 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by hajib »

Uzvišeni o Njima kaže: ''One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabijci - one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili - doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati! '' (Bekare, 62.)
hajib

#541 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by hajib »

2|11|Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" – odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!"
2|12|Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju.
2|13|Kad im se kaže: "Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!" – oni odgovaraju: "Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?" – A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju.
2|14|Kada susretnu one koji vjeruju, govore: "Vjerujemo!" – a čim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: "Mi smo s vama, mi se samo rugamo."
Hadzi Lojo

#542 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Hadzi Lojo »

Ovdje sve sami politicari pametnjakovici, stratezi isl.
Gospodo draga, od Izraela i od Jevreja se moze samo uciti kako se zemlja stvara, cuva i odrzava!
Vi bi da pametujete nekome a niste u stanju da zaustavite fasisticku srpsku neman koja ce refrendumom da unisti BiH do kraja.
Mi da smo se imali pameti i da smo se ugledali na Jevreje, ni jedan srpski zlocinac ne bi ni dosao do Den Haga nego bi mu bilo sudjeno na licu mjesta ili u Sarajevu.
Dodik radi svoje i fursati, a mi kao 92 naprdjujemo spasicijemo ce nas OHR i MZ, a izgleda da cemo opet sve docekati nespremni, babin sin ide tom fasisti na noge i pravi iste greske kao sto mu je babo pravio. Takvima ne smijemo vise dozvoljavati da nas vode.
Hadzi Lojo

#543 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Hadzi Lojo »

aratet wrote:Odbio rukovanje na Olimpijskim igrama "Ne mogu sarađivati s ljudima koji ubijaju moj narod"

Egipatski džudista Islam El Shebaby odbio je danas da se rukuje sa protivnikom iz Izraela Judokom Or Sassonom.

Onda nije trebao ni da ide na olimpijadu i da se bori za Egipat, jer njegovi politicari rade isto protiv njegovog naroda!
benjen

#544 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by benjen »

Hadzi Lojo wrote:
aratet wrote:Odbio rukovanje na Olimpijskim igrama "Ne mogu sarađivati s ljudima koji ubijaju moj narod"

Onda nije trebao ni da ide na olimpijadu i da se bori za Egipat, jer njegovi politicari rade isto protiv njegovog naroda!
Jel ga makar izmariso :mrgreen:
Hadzi Lojo

#545 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Hadzi Lojo »

pojma nemam, ne pratim sve sportove
insomnia78

#546 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

Nije. Pobjedio Izraelac koji je kasnije osvojio bronzu
benjen

#547 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by benjen »

sudije garant :mrgreen:
aratet

#548 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

insomnia78 wrote:Nije. Pobjedio Izraelac koji je kasnije osvojio bronzu
VI kao sto se ocekivalo uzeste zlato. :D
insomnia78

#549 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

Medonja je neprikosnoven
aratet

#550 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

insomnia78 wrote:Medonja je neprikosnoven
Da, najbolji dzudist svih vremena i nosilac francuske zastave na OI, jel poznat u fra?
Post Reply