Jos kad vidis kako se pojedini pretvore u moralne vertikale jer ih se tematika direktno tice, dok na drugim temama, koje se ticu nekih drugih, redovno prave cirkusO'zone wrote: Nema toga više ovdje![]()
Samo naslađivanje ko je u pravu...kao da je riječ o nekoj banalnoj stvari tipa sporta a ne svjetskoj pošasti koja uzima živote na svakom dijelu zemaljske kugle.
Ove su teme davno prešle sve granice ukusa za bilo koga normalnog.
Ekspanzija terorizma
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#526 Re: Ekspanzija terorizma
- arzuhal
#527 Re: Ekspanzija terorizma
Teme su nešto bezveze u svemu tome, one su posljedica posljedice tek...Stvarna društva (da ne kažem države, jer me uređenja ne interesuju u ovom slučaju) su postala nebitna, uništavaju se kako se hoće i iz razlinih razloga i interesa. Ljudi se ubijaju i žrtvuju se na pladnju svjetske ekonomije i politike, svakodnevno i u ogromnom broju. Nastave li se napadi po Evropi, učestaju li (a već su učestali) i postanu li masovniji, i Evropljani će se početi navikavati na ta uništavanja...O'zone wrote:
- O'zone
- Globalni moderator
#528 Re: Ekspanzija terorizma
Ja gledam lokalno prvo. Ovo što je oko mene, na šta mogu utjecati. Na svjetsku politku na žalost ne mogu.arzuhal wrote:Teme su nešto bezveze u svemu tome, one su posljedica posljedice tek...Stvarna društva (da ne kažem države, jer me uređenja ne interesuju u ovom slučaju) su postala nebitna, uništavaju se kako se hoće i iz razlinih razloga i interesa. Ljudi se ubijaju i žrtvuju se na pladnju svjetske ekonomije i politike, svakodnevno i u ogromnom broju. Nastave li se napadi po Evropi, učestaju li (a već su učestali) i postanu li masovniji, i Evropljani će se početi navikavati na ta uništavanja...O'zone wrote:
Ali ako nisi u stanju da se barmen na trenutak zamisliš nad u ovom slučaju 10 ožalošćenih porodica, turskih skoro 300, francuskih 84, sirijskih na stotine hiljada isto tako iračkih, libijskih, afganistanskih...etc nisi dobar i tačka.
- insomnia78
#529 Re: Ekspanzija terorizma
Evropljani, barem Francuzi, su se vec poprilicno navikliarzuhal wrote:Teme su nešto bezveze u svemu tome, one su posljedica posljedice tek...Stvarna društva (da ne kažem države, jer me uređenja ne interesuju u ovom slučaju) su postala nebitna, uništavaju se kako se hoće i iz razlinih razloga i interesa. Ljudi se ubijaju i žrtvuju se na pladnju svjetske ekonomije i politike, svakodnevno i u ogromnom broju. Nastave li se napadi po Evropi, učestaju li (a već su učestali) i postanu li masovniji, i Evropljani će se početi navikavati na ta uništavanja...O'zone wrote:
Spominj'o sam to vec. Napad u Nici je bio u cetvrtak, petak nismo radili zbog praznika i kad sam u ponedeljak dos'o na pos'o niko to vide nije ni spominj'o dok smo npr o napadu na CH raspravljali danima
S moje sokoćalo
-
Bodkin
#530 Re: Ekspanzija terorizma
95 pola civilizacije istrebljeno u ime krscanstva? Jebena je ta historija koju ti uciskamen spoticanja wrote:Nije posebno daleko od 1995.Bodkin wrote:Godina je 2016Drvosjeca iz Dejcica wrote: Gdje bi...a pola civilizacije istrebljeno u ime tog boga.
- uglavnomja
#531 Re: Ekspanzija terorizma
tacno!O'zone wrote:Nema toga više ovdje_BataZiv_0809 wrote:A pijetet prema zrtvama![]()
Samo naslađivanje ko je u pravu...kao da je riječ o nekoj banalnoj stvari tipa sporta a ne svjetskoj pošasti koja uzima živote na svakom dijelu zemaljske kugle.
samo ne moze "like" na ovakav komentar
ne samo granice ukusa nego i logije, pozivanje na dogadjaje od prije stotine godina, na 46. na iracke ratove 80-ih ... nidje veze ...
sve je puno predrasuda, izmisljotina, ... ne samo medju forumasima nego i medju "postavljacima" laaznih slika po internetu
lijepi hladni rat, crvena puljka, strah, policija i granicari, ...
- insomnia78
#532 Re: Ekspanzija terorizma
Naravno da je bilo. I ratova a i terorizma
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- TAFKAP
#533 Re: Ekspanzija terorizma
Pres konferencija:
Napadač imao GLOCK 17 sa izbrisanim brojem i otprilike 300 komada municije u rusaku.
Napadač imao GLOCK 17 sa izbrisanim brojem i otprilike 300 komada municije u rusaku.
Last edited by TAFKAP on 23/07/2016 12:15, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#534 Re: Ekspanzija terorizma
Pola moje drzave jeste...ili si mozda zaboravio?Bodkin wrote:
95 pola civilizacije istrebljeno u ime krscanstva? Jebena je ta historija koju ti ucis
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#535 Re: Ekspanzija terorizma
Svaki rat se vodi radi resursa, tj para. Religija i ostali izmi su samo gorivo za ratnu masineriju. Tako da postedite nas mentolskih diskusija.
-
saja_dj
#536 Re: Ekspanzija terorizma
http://www.welt.de/politik/deutschland/ ... eufen.html
Nema konekcije sa IS-om. Nisu nasli nista vezano za IS u stanu. Zato su nasli dosta materijala od prethodnih pohoda (valjda Breivik i koji su vec bili po njemackoj)
Tuzilastvo klasificira kao "amoklauf" tj. oruzani pohod, ne kao terorizam.
Jos sa press-a: provalio je jedan FB account i pozivao ljude da dodju u centar grada.
Nema konekcije sa IS-om. Nisu nasli nista vezano za IS u stanu. Zato su nasli dosta materijala od prethodnih pohoda (valjda Breivik i koji su vec bili po njemackoj)
Tuzilastvo klasificira kao "amoklauf" tj. oruzani pohod, ne kao terorizam.
Jos sa press-a: provalio je jedan FB account i pozivao ljude da dodju u centar grada.
- salik79
#537 Re: Ekspanzija terorizma
Dakle, zvanicna policijska istraga i pressica:
"Klasicni amok pocinitelj, nikakva politicka (ili vjerska) povezanost."
Sa zadrskom: "Pocinitelj zbog depresivne manije bio na psihijatrijskom tretmanu."
"Djelovao sam/na svoju ruku."
"Pocinitelj se intenzivno bavio proucavanjem amok napada."
"Jos se utvrdjuje da li je bio pod uticajem narkotika i alkohola."
...............
Dakle, svim islamofobima (tipa sandra) pokvarise dan. Sta bi sa onom CNN "svjedokinjom"?!
"Klasicni amok pocinitelj, nikakva politicka (ili vjerska) povezanost."
Sa zadrskom: "Pocinitelj zbog depresivne manije bio na psihijatrijskom tretmanu."
"Djelovao sam/na svoju ruku."
"Pocinitelj se intenzivno bavio proucavanjem amok napada."
"Jos se utvrdjuje da li je bio pod uticajem narkotika i alkohola."
...............
Dakle, svim islamofobima (tipa sandra) pokvarise dan. Sta bi sa onom CNN "svjedokinjom"?!
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#538 Re: Ekspanzija terorizma
Jest terorizam, nije terorizam...
Ljudi ginu i ovako i onako. Današnji čovjek sa strahom ide u bogomolju, kino, restoran, na koncert, pijacu, utakmicu...
Sretno nam bilo, u jebenom vaktu živimo.
Ljudi ginu i ovako i onako. Današnji čovjek sa strahom ide u bogomolju, kino, restoran, na koncert, pijacu, utakmicu...
Sretno nam bilo, u jebenom vaktu živimo.
- salik79
#539 Re: Ekspanzija terorizma
"Policija polazi od pretpostavke da se je vec duze vremena bavio proucavanjem slucaja Breivik."
Dakle, sve sto sam napisao prije ove pressice, koja je jos u toku, ide ovome u prilog.
Dakle, sve sto sam napisao prije ove pressice, koja je jos u toku, ide ovome u prilog.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#540 Re: Ekspanzija terorizma
Pa ako se furao na Breivika, onda je valjda terorista....ili je terorizam rezervisan samo za one sa islamskim predznakom?!
- kamen spoticanja
#541 Re: Ekspanzija terorizma
Kontam da se ovaj mainstream ne vodi tim kad se sicaju "islamskim" atributima_BataZiv_0809 wrote:Svaki rat se vodi radi resursa, tj para. Religija i ostali izmi su samo gorivo za ratnu masineriju. Tako da postedite nas mentolskih diskusija.
- salik79
#542 Re: Ekspanzija terorizma
NE MOZE TO TAKO, DRUGOVI BAVARCI, CNN IMA SVJEDOKINJU KOJA CE POTVRDITI DA JE DAVID
OVO POCINIO SA BISMILOM, TEKBIROM I TRI SALAVATA!!!
Je l' tako @sandromen?

Je l' tako @sandromen?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#543 Re: Ekspanzija terorizma
Nije proucio Jasin....ne moze....
- jao_situacije
#544 Re: Ekspanzija terorizma
državetina sistem nacijaarzuhal wrote:Njemački mediji jučer, čak, nisu ništa htjeli senzacionalisitčki tvrditi, išli su iza "šlampave i nesposobne njemačke policije" kako reče sinoć Leklerk, ne tvrdeći ništa, baš njemački, korak po korak, nema dreke...insomnia78 wrote:Ljudi moji. Ko sto vec rekoh. "Prezivio" sam tri velika napada na francuskom tlu. Mediji, pa i najveci, cesto, u trci za ekskluzivom i klikom vise prenesu neprovjerene a bgm i netacne informacije
Svjedoci koji se pojavljuju po tv-u takodje
Najtacnije vijesti su one koje dolaze od strane policije i/ili tuzilastva
S moje sokoćalo
Švabu i kad napadneš on, haman, sistematski, smireno i proračunato paniči, nema dreke i vriske, aferim...
deutschland uber alles
- salik79
#545 Re: Ekspanzija terorizma
Nije stig'o. Onaj nas Bosnjo, i jaran mu sa krova, mu zdrndali kontracepciju...Pardon, koncentraciju.Tomahawk11 wrote:Nije proucio Jasin....ne moze....
- arzuhal
#546 Re: Ekspanzija terorizma
Jel počinitelj Nijemac iranskih korijena (oba roditelja porijeklom iz Irana) ili posrijedi ona nesretna bosanska varijanta lapo-lapo, Nijemac/Iranac
Jer ja nešto kontam, kad ukrstiš njemačke i iranske gene il' ćeš dobiti genijalca ili ober idiota...
Jer ja nešto kontam, kad ukrstiš njemačke i iranske gene il' ćeš dobiti genijalca ili ober idiota...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#547 Re: Ekspanzija terorizma
Salik, pokusaj barem sakriti zadovoljstvo.
- kamen spoticanja
#548 Re: Ekspanzija terorizma
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pozna ... /160723027
Znaci samo je bio budala...
btw nekad imam.osjecaj da ove tipove neko negdje aktivira pritiskom na dugme
Nevjerovatno kakve transformacije prodju
Znaci samo je bio budala...
btw nekad imam.osjecaj da ove tipove neko negdje aktivira pritiskom na dugme
Nevjerovatno kakve transformacije prodju
- Edin H.
#549 Re: Ekspanzija terorizma
Ne bi se bas zakleo.insomnia78 wrote: Evropljani, barem Francuzi, su se vec poprilicno navikli
Spominj'o sam to vec. Napad u Nici je bio u cetvrtak, petak nismo radili zbog praznika i kad sam u ponedeljak dos'o na pos'o niko to vide nije ni spominj'o dok smo npr o napadu na CH raspravljali danima
S moje sokoćalo
Kent u blokadi, ljudi u Engleskoj cekaju po 12 sati da predju granicu i ukrcaju se na feri.
Renata Roslak said she and her husband left Birmingham at 19:00 BST on Friday and still had not reached the port.
She said: "It's absolutely horrendous. We have maybe moved half a mile in the last eight hours.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-kent-36873632
- kamen spoticanja
#550 Re: Ekspanzija terorizma
Neki bi mogli sakriti i razocarenje_BataZiv_0809 wrote:Salik, pokusaj barem sakriti zadovoljstvo.