calculator wrote:Pa šta čekaju, što ga ne obnavljajuPatriotska_Liga wrote:...Šta ako Turska odluči da obnovi bosanski ejalet. Ko (tko) će to zaustaviti![]()
![]()
Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
-
Patriotska_Liga
#526 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
- LBVIEW
#527 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
Koji kurac provociras kad se k'o biva ne zelis spustati na taj nivo komunikacije,ha ,uljudbo?Xray wrote:
Ne zelim se spustat na taj nivo komunikacije!
Mozete se vi u Sarajevu, dijaspori, ili tu na tipkovnici udarat u prsa koliko god hocete, ali politicka realnost je nesto skroz drugo.
Sta ako se Hrvatska i Srpska strane dogovore za izlaz iz BiH. Sta onda? Jos ako Hrvatska i Srbija podrze taj prijedlog. Tko ce zaustavit taj proces? Medunarodna zajednica je 90ih podrzala Bosnjake jer su bili zrtva i slabija strana, a ovo sta vi po forumu pricate ne zvuci kao glas zrtve i slabije strane.
Sto se tice suradnje,i prosli put ste itekako suradivali-rentali ste srpske tenkovske posade i opet ostadoste sabijeni u 2 enklavice.
- Sanjarko
#528 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
duh_sa_sjekirom wrote:Meni je najinteresantnije gledati kako tema o bos.jeziku na površinu izbaci veliku količinu smrada, fekalija i drugog ljudskog i životinjskog otpada. Ne zna čovjek otkud više navire. I druge teme o bosanskom jeziku odličan su mamac ili lakmus-papir za prepoznavanje navedenih tvari.
Prosto je nevjerovatno sa koliko žara i iskonske neskrivene mržnje pojedine molekule koje čine tvari iz uvodnog dijela ovog posta nastoje drugom negirati elementarno pravo da nešto svoje nazove kako želi.
Ni Krive Ni Duzne Nas Stalno Napadaju.
Ko da smo Mi rusili Zagreb, Beograd, itd. a ne Drugi.
Sto Ircima ovo ne rade sa Jezikom.
Drzava-Irska
Drzavljani, Nacija-Irci
Etnos, Etnija, Narod-Kelti
Jezik-Gaelski, Gaelanski, Gaelacki, Goidelicki
Fakat Ne Kontam Ih.
Pun K.... Ovakvih Primjera.
-
mmaar
#529 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Cirilica je oduvijek bila tu, to je bosansko pismo, i nema potrebe cirilicom razbijati temu, bolje neka vrate Njegoša da nam djeca ponovo uče kako "zemlja Muhamedom zaudara", iako se i danas vjerovatno dio bosnjacke djece u srpskoj endehaziji prisiljava na to olicenje "cojstva i junastva".SmokingMan wrote:Treba se boriti da nam djeca ne budu polupismena,hoćemo ćirilicu u školama.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#530 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
Te dvije strane su vec jednom to pokusale pa dobro slomile zube te ce slomiti opet jer uvik ce biti dovoljno nas budala koji nece pobjeci preko granice nego ako treba uzeti puske i braniti svoju djedovinu. Bas je podrzala Bosnjake u picku materinu tako sto je A BiH jedinoj bila zabrana nabavke oruzja dok su ga Srbi i Hrvati imali za izvoza. Hrvatska strana ako bi htjela izaci iz BiH gdje bi??? Hrvatska je u EU a granica je ko kineski zid za sve drzavljane BiH. Kako ce Dodik odnjeti dio BiH u Srbiju??? Da ti ja kazem kako! Samo u svojim bolesnim snovima samo sto to nema muda da mu kaze ni jedan od ovih bijednih bosnjackih politicara i SDP=ova, DF-ova a pogotovo prelivoda iz SBB-a!!!Xray wrote:Ne zelim se spustat na taj nivo komunikacije!
Mozete se vi u Sarajevu, dijaspori, ili tu na tipkovnici udarat u prsa koliko god hocete, ali politicka realnost je nesto skroz drugo.
Sta ako se Hrvatska i Srpska strane dogovore za izlaz iz BiH. Sta onda? Jos ako Hrvatska i Srbija podrze taj prijedlog. Tko ce zaustavit taj proces? Medunarodna zajednica je 90ih podrzala Bosnjake jer su bili zrtva i slabija strana, a ovo sta vi po forumu pricate ne zvuci kao glas zrtve i slabije strane.
-
Lug
#531 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
mmaar wrote:Politički sam korektniji od jednog od otaca srpskog fasizma, Ilije Garasanina, koji ih je ne tako davno nazivao "Bošnjacima, naše, pravoslavne vere" i nemam nikakav problem zvati ih kako žele sve dok srbovanje drze pod kontrolom odnosno uvazvaju opce civilizacijske norme i ne posezu za osporavanjima drugih naroda, njihovih identiteta i posebnosti, sto je vise puta zavrsavalo stravicnim pokusajima istrijebljivanja, a posteno govoreci, drzanje srbovanja pod kontrolom kroz cijelu historiju nije bas da im je nesto islo. Inace sam po ubjedjenju kosmopolita i pacifista i svako jutro cim otvorim oci postavim sebi pitanje, ko nas to bre zavadi, te pozelim da od zlocincaca trazim oprost za svo zlo koje su ucinili.
Mislim da dobar dio danasnjih Srba u BiH su Bosnjaci pravoslavci, a drugi dio naseljeni Srbi..od solunskih Srba pa do danasnjih dana.
-
mirzaaa33
#532 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ovo pitanje sa jezikom je samo iskorišteno za izbore. RS i njena vlast nema pravo određivati naziv jezika. Ne brinite, tempirali su i oni kad će to. Isto kao što je tempirana i izjava Kavazovića vjerovatno. SDA je jedva dočekala ovo. Moje mišljenje.
I ovo nije pitanje kojim se treba baviti narod
I ovo nije pitanje kojim se treba baviti narod
-
mmaar
#533 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Nikakvi Bosnjaci u etnickom smislu, Bosnjaci su postali vremenom, a u Bosni do Osmanlija nije ni bilo pravoslavlja izuzev u jednom malom dijelu I. Hercegovine. Gole su cinjenice to da vecinu danasnjeg pravolsavnog stanovnistva cine doseljeni pravoslavni Vlasi srbizirani u 19. i pocetkom 20. stoljeca.Lug wrote:mmaar wrote:Politički sam korektniji od jednog od otaca srpskog fasizma, Ilije Garasanina, koji ih je ne tako davno nazivao "Bošnjacima, naše, pravoslavne vere" i nemam nikakav problem zvati ih kako žele sve dok srbovanje drze pod kontrolom odnosno uvazvaju opce civilizacijske norme i ne posezu za osporavanjima drugih naroda, njihovih identiteta i posebnosti, sto je vise puta zavrsavalo stravicnim pokusajima istrijebljivanja, a posteno govoreci, drzanje srbovanja pod kontrolom kroz cijelu historiju nije bas da im je nesto islo. Inace sam po ubjedjenju kosmopolita i pacifista i svako jutro cim otvorim oci postavim sebi pitanje, ko nas to bre zavadi, te pozelim da od zlocincaca trazim oprost za svo zlo koje su ucinili.
Mislim da dobar dio danasnjih Srba u BiH su Bosnjaci pravoslavci, a drugi dio naseljeni Srbi..od solunskih Srba pa do danasnjih dana.
-
mirzaaa33
#534 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Kao što je i značajan dio današnjih Bošnjaka od naseljenih srpskih muslimana iz Srbije. Koga briga.Lug wrote:mmaar wrote:Politički sam korektniji od jednog od otaca srpskog fasizma, Ilije Garasanina, koji ih je ne tako davno nazivao "Bošnjacima, naše, pravoslavne vere" i nemam nikakav problem zvati ih kako žele sve dok srbovanje drze pod kontrolom odnosno uvazvaju opce civilizacijske norme i ne posezu za osporavanjima drugih naroda, njihovih identiteta i posebnosti, sto je vise puta zavrsavalo stravicnim pokusajima istrijebljivanja, a posteno govoreci, drzanje srbovanja pod kontrolom kroz cijelu historiju nije bas da im je nesto islo. Inace sam po ubjedjenju kosmopolita i pacifista i svako jutro cim otvorim oci postavim sebi pitanje, ko nas to bre zavadi, te pozelim da od zlocincaca trazim oprost za svo zlo koje su ucinili.
- Sanjarko
#535 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ispravka mala.Tomahawk11 wrote:Dzabe mi krecimo.
Bosnjacka djeca u RS imaju pravo da im se jezik zove bosanski.
Poturanje bosnjackog poput kukavicjeg jajeta je politicki spin RS garniture.
Znaci, svoje ne damo, tudje cemo da otmemo.
Veoma ruzno i nametnicki.
-
Lug
#536 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
grijesis! dolaskom Turaka sve stanovnistvo prelazi na ove tri danasnje religije. Nije bilo dozvoljeno samo zadrzati staru religiju, cinjenice valjda same govore, zato ih doticni tako i naziva. Kasnije je mnostvo solunskih veterana naseljeno po BiH.mmaar wrote:Nikakvi Bosnjaci u etnickom smislu, Bosnjaci su postali vremenom, a u Bosni do Osmanlija nije ni bilo pravoslavlja izuzev u jednom malom dijelu I. Hercegovine. Gole su cinjenice to da vecinu danasnjeg pravolsavnog stanovnistva cine doseljeni pravoslavni Vlasi srbizirani u 19. i pocetkom 20. stoljeca.
- Xray
#537 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
hrasno38 wrote:Te dvije strane su vec jednom to pokusale pa dobro slomile zube te ce slomiti opet jer uvik ce biti dovoljno nas budala koji nece pobjeci preko granice nego ako treba uzeti puske i braniti svoju djedovinu. Bas je podrzala Bosnjake u picku materinu tako sto je A BiH jedinoj bila zabrana nabavke oruzja dok su ga Srbi i Hrvati imali za izvoza. Hrvatska strana ako bi htjela izaci iz BiH gdje bi??? Hrvatska je u EU a granica je ko kineski zid za sve drzavljane BiH. Kako ce Dodik odnjeti dio BiH u Srbiju??? Da ti ja kazem kako! Samo u svojim bolesnim snovima samo sto to nema muda da mu kaze ni jedan od ovih bijednih bosnjackih politicara i SDP=ova, DF-ova a pogotovo prelivoda iz SBB-a!!!Xray wrote:Ne zelim se spustat na taj nivo komunikacije!
Hrvatska strana moze izac gdje god hoce, Hrvati su gradanji EU, i mogu sa HR putovnicom kad god hoce da granicu predu. Toliko o EU.
Uskoro ce i Srbi dobit drzavljanstvo EU kad Srbija unide u EU. A kad ce BIH unic u EU.
Tko je uopce pricao da ce Dodik odnijet bilo koji dio BiH u Srbiju. Dodik sam hoce odcjepljenje drzavno-pravnih veze sa BIH, kao Hrvati, pripojenje Srbiji je skroz druga prica.
- hrasno38
#538 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
Ti prijatelju mijesas babe i zabe. Pripadnici BH Hrvata mogu izac gdj hoce i Srbi iz RS-a mogu izaci gdje hoce ili u PREVODU "LJUDI MOGU ICI TAMO GDJE MISLE DA IM JE BOLJE" ali drzava BiH.......e ona ostaje gdje je i bila stotinama i stotinama godina.Xray wrote:hrasno38 wrote:Te dvije strane su vec jednom to pokusale pa dobro slomile zube te ce slomiti opet jer uvik ce biti dovoljno nas budala koji nece pobjeci preko granice nego ako treba uzeti puske i braniti svoju djedovinu. Bas je podrzala Bosnjake u picku materinu tako sto je A BiH jedinoj bila zabrana nabavke oruzja dok su ga Srbi i Hrvati imali za izvoza. Hrvatska strana ako bi htjela izaci iz BiH gdje bi??? Hrvatska je u EU a granica je ko kineski zid za sve drzavljane BiH. Kako ce Dodik odnjeti dio BiH u Srbiju??? Da ti ja kazem kako! Samo u svojim bolesnim snovima samo sto to nema muda da mu kaze ni jedan od ovih bijednih bosnjackih politicara i SDP=ova, DF-ova a pogotovo prelivoda iz SBB-a!!!Xray wrote:Ne zelim se spustat na taj nivo komunikacije!
Sta ako se Hrvatska i Srpska strane dogovore za izlaz iz BiH. Sta onda? Jos ako Hrvatska i Srbija podrze taj prijedlog. Tko ce zaustavit taj proces? Medunarodna zajednica je 90ih podrzala Bosnjake jer su bili zrtva i slabija strana, a ovo sta vi po forumu pricate ne zvuci kao glas zrtve i slabije strane.![]()
![]()
Hrvatska strana moze izac gdje god hoce, Hrvati su gradanji EU, i mogu sa HR putovnicom kad god hoce da granicu predu. Toliko o EU.
Uskoro ce i Srbi dobit drzavljanstvo EU kad Srbija unide u EU. A kad ce BIH unic u EU.![]()
Tko je uopce pricao da ce Dodik odnijet bilo koji dio BiH u Srbiju. Dodik sam hoce odcjepljenje drzavno-pravnih veze sa BIH, kao Hrvati, pripojenje Srbiji je skroz druga prica.
I BiH vjeruj mu da nece "unic" ali ce uci u EU! Dodok se moze otcijepiti samo od svoja dva mala mozga jer da je to tako lako davno bi on to i pokusao i uradio. ja sam uvijek govorio na njegov referendum u otcijepljenju BiH automatski treba ici referendum o BiH bez entiteta a kad pogledas odnose u broju stanovnika Dodik ne moze dobiti ni uz pomoc sudija!!!
- Danguba
#539 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
To je bitno da ''vi'' mozete UNIC na svakom mjestu u HR.
Jos par puta da ''vas'' istraumiramo i ni'dje vas neJma.
Jos par puta da ''vas'' istraumiramo i ni'dje vas neJma.
- Xray
#540 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
ProvokacijaLBVIEW wrote:Koji kurac provociras kad se k'o biva ne zelis spustati na taj nivo komunikacije,ha ,uljudbo?Xray wrote:
Sta ako se Hrvatska i Srpska strane dogovore za izlaz iz BiH. Sta onda? Jos ako Hrvatska i Srbija podrze taj prijedlog. Tko ce zaustavit taj proces? Medunarodna zajednica je 90ih podrzala Bosnjake jer su bili zrtva i slabija strana, a ovo sta vi po forumu pricate ne zvuci kao glas zrtve i slabije strane.![]()
Sto se tice suradnje,i prosli put ste itekako suradivali-rentali ste srpske tenkovske posade i opet ostadoste sabijeni u 2 enklavice.A sto se tice podrske,osim moralne jedno veliko nula,a nakon svega sto se i vama i dikanima toleriralo,nema vise naivnih-bude li belaja drugacije ce se igrati.
Ma ja, kad Hrvati traze svoju drzavu onda je provokacija, a kad Bosnjaci svoju onda nije.
O kakvim tenkovima i enklavama ti pricas? Da nisi malo previse igrica igrao. Podjela BiH na 3 dijela neminovno, svidalo se tebi ili ne. Moze ti cijela ova teba posluzit kao dokaz da ne mozemo svi bit u istoj drzavi. Hrvati, a i Srbi takoder zele svoju drzavu, tko si ti da im to branis. Odkad je to BiH Bosnjacka zaostavstina, pa samo vi mozete upravljat sa njom. U cijeloj BiH ne postoji niti jedna funkcionalna institucija na cemu bi se temeljila ta vasa BiH.
- hrasno38
#541 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
Hrvati i Srbi imaju svoje drzave i ja ti evo kao neko ko bi se trebao izjasnjavati kao Hrvat da o tome odlucuje samo Covic kazem da ce Hrvati dobiti cundaru od sake do lakta u BiH. Te svoje vlazne snove moze sanjati samo u nekom svom kamenjaru samo pazi da te sta ne jami za guzove. Dakle nema vise podjele BiH a ovo sto je podjeljeno na jebena dva entiteta cu nestati....milom ili silom. A tebi purgeru ako ne valja u BiH imas rezervnu domovinu i sasvim sigurno i putovnicu pa idi brate u Lijepu Tvoju ali ne barkaj mi Najdrazu Moju jer ces ostati i bez prstiju i bez muda!!!Xray wrote:ProvokacijaLBVIEW wrote:Koji kurac provociras kad se k'o biva ne zelis spustati na taj nivo komunikacije,ha ,uljudbo?Xray wrote:
Sto se tice suradnje,i prosli put ste itekako suradivali-rentali ste srpske tenkovske posade i opet ostadoste sabijeni u 2 enklavice.A sto se tice podrske,osim moralne jedno veliko nula,a nakon svega sto se i vama i dikanima toleriralo,nema vise naivnih-bude li belaja drugacije ce se igrati.
![]()
Ma ja, kad Hrvati traze svoju drzavu onda je provokacija, a kad Bosnjaci svoju onda nije.
O kakvim tenkovima i enklavama ti pricas? Da nisi malo previse igrica igrao. Podjela BiH na 3 dijela neminovno, svidalo se tebi ili ne. Moze ti cijela ova teba posluzit kao dokaz da ne mozemo svi bit u istoj drzavi. Hrvati, a i Srbi takoder zele svoju drzavu, tko si ti da im to branis. Odkad je to BiH Bosnjacka zaostavstina, pa samo vi mozete upravljat sa njom. U cijeloj BiH ne postoji niti jedna funkcionalna institucija na cemu bi se temeljila ta vasa BiH.
- Xray
#542 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
Kakva BiH, kakve stotine godine.hrasno38 wrote: Te dvije strane su vec jednom to pokusale pa dobro slomile zube te ce slomiti opet jer uvik ce biti dovoljno nas budala koji nece pobjeci preko granice nego ako treba uzeti puske i braniti svoju djedovinu. Bas je podrzala Bosnjake u picku materinu tako sto je A BiH jedinoj bila zabrana nabavke oruzja dok su ga Srbi i Hrvati imali za izvoza. Hrvatska strana ako bi htjela izaci iz BiH gdje bi??? Hrvatska je u EU a granica je ko kineski zid za sve drzavljane BiH. Kako ce Dodik odnjeti dio BiH u Srbiju??? Da ti ja kazem kako! Samo u svojim bolesnim snovima samo sto to nema muda da mu kaze ni jedan od ovih bijednih bosnjackih politicara i SDP=ova, DF-ova a pogotovo prelivoda iz SBB-a!!!
![]()
![]()
Uskoro ce i Srbi dobit drzavljanstvo EU kad Srbija unide u EU. A kad ce BIH unic u EU.![]()
Ti prijatelju mijesas babe i zabe. Pripadnici BH Hrvata mogu izac gdj hoce i Srbi iz RS-a mogu izaci gdje hoce ili u PREVODU "LJUDI MOGU ICI TAMO GDJE MISLE DA IM JE BOLJE" ali drzava BiH.......e ona ostaje gdje je i bila stotinama i stotinama godina.
I BiH vjeruj mu da nece "unic" ali ce uci u EU! Dodok se moze otcijepiti samo od svoja dva mala mozga jer da je to tako lako davno bi on to i pokusao i uradio. ja sam uvijek govorio na njegov referendum u otcijepljenju BiH automatski treba ici referendum o BiH bez entiteta a kad pogledas odnose u broju stanovnika Dodik ne moze dobiti ni uz pomoc sudija!!!
BiH postoji od 92. i to samo formalno na papiru, BiH na okupu drzi dogovor, Dejton i nista vise. Da nema Dejtona ne bi bilo i BiH.
Bosna i Hecegovina moze postojat samo ondje gdje ste vi Bosnjaci vecina.
Ovo zeleno vam je vasa BiH.

Vi mozete sa svojom verzijom BIH radit sta god hocete, ali samo ondje gdje ste VI vecina. Hrvati i Srbi sa svojim teritorijem nikad nece bit dio te price. Opet vi po svome
Vi ste puni nekog entuzijazma za ratovanje. BIH vojska se sastoji od 3 strane, da dode do refernduma Vi biste imali samo tu jednu trecinu.
Kakve veze ima broj stanovnika sa icim. Evo Srbi su vecina u RS, tj. u Srebrenici, zasto se VI bunite kad oni nesto VAMA namecu, a NE bunite se kad VI nesto namecete ostalim 2 narodima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#543 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Zelim ti sretan put u BANovice 
-
Patriotska_Liga
#544 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Probi gor' do Usore koridor, šta si se stis'o 
- Xray
#545 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
Vokabular ti je na nivou, tipicno.hrasno38 wrote:Hrvati i Srbi imaju svoje drzave i ja ti evo kao neko ko bi se trebao izjasnjavati kao Hrvat da o tome odlucuje samo Covic kazem da ce Hrvati dobiti cundaru od sake do lakta u BiH. Te svoje vlazne snove moze sanjati samo u nekom svom kamenjaru samo pazi da te sta ne jami za guzove. Dakle nema vise podjele BiH a ovo sto je podjeljeno na jebena dva entiteta cu nestati....milom ili silom. A tebi purgeru ako ne valja u BiH imas rezervnu domovinu i sasvim sigurno i putovnicu pa idi brate u Lijepu Tvoju ali ne barkaj mi Najdrazu Moju jer ces ostati i bez prstiju i bez muda!!!Provokacija![]()
Milom ili silom? Znaci tako. Upravljanje BiH pripada samo Bosnjacima, nikako ostalim 2 narodima. Tko bi reko.
Ja nisam nikad bio navijac Dinama, tako da nemam pojma zasto mislis da sam purger.
Dobro evo idem. Odma.
- General War
#546 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ne sekiraj se, to su drugi vec uradili za tebe....a po ovom sto pises mozda si kosmopolita ako nema kakvog srbina u blizini.mmaar wrote:Politički sam korektniji od jednog od otaca srpskog fasizma, Ilije Garasanina, koji ih je ne tako davno nazivao "Bošnjacima, naše, pravoslavne vere" i nemam nikakav problem zvati ih kako žele sve dok srbovanje drze pod kontrolom odnosno uvazvaju opce civilizacijske norme i ne posezu za osporavanjima drugih naroda, njihovih identiteta i posebnosti, sto je vise puta zavrsavalo stravicnim pokusajima istrijebljivanja, a posteno govoreci, drzanje srbovanja pod kontrolom kroz cijelu historiju nije bas da im je nesto islo. Inace sam po ubjedjenju kosmopolita i pacifista i svako jutro cim otvorim oci postavim sebi pitanje, ko nas to bre zavadi, te pozelim da od zlocincaca trazim oprost za svo zlo koje su ucinili.General War wrote:Ovaj ti se vec pretvorio...dosao da vazi o jeziku, a prvi post i nazva srbe "bosanskim pravoslavcima"mirzaaa33 wrote:Samo triput si spomenuo ĐIKAN u jednom postu.![]()
Trebamo mi paziti da se ne pretvorimo u đikane.
- General War
#547 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jez
Xray wrote:Vokabular ti je na nivou, tipicno.hrasno38 wrote:Hrvati i Srbi imaju svoje drzave i ja ti evo kao neko ko bi se trebao izjasnjavati kao Hrvat da o tome odlucuje samo Covic kazem da ce Hrvati dobiti cundaru od sake do lakta u BiH. Te svoje vlazne snove moze sanjati samo u nekom svom kamenjaru samo pazi da te sta ne jami za guzove. Dakle nema vise podjele BiH a ovo sto je podjeljeno na jebena dva entiteta cu nestati....milom ili silom. A tebi purgeru ako ne valja u BiH imas rezervnu domovinu i sasvim sigurno i putovnicu pa idi brate u Lijepu Tvoju ali ne barkaj mi Najdrazu Moju jer ces ostati i bez prstiju i bez muda!!!Provokacija![]()
O kakvim tenkovima i enklavama ti pricas? Da nisi malo previse igrica igrao. Podjela BiH na 3 dijela neminovno, svidalo se tebi ili ne. Moze ti cijela ova teba posluzit kao dokaz da ne mozemo svi bit u istoj drzavi. Hrvati, a i Srbi takoder zele svoju drzavu, tko si ti da im to branis. Odkad je to BiH Bosnjacka zaostavstina, pa samo vi mozete upravljat sa njom. U cijeloj BiH ne postoji niti jedna funkcionalna institucija na cemu bi se temeljila ta vasa BiH.Ako se nema rijeci ili argumenata. Onda cemo na vrijedanje.
Milom ili silom? Znaci tako. Upravljanje BiH pripada samo Bosnjacima, nikako ostalim 2 narodima. Tko bi reko.![]()
Ja nisam nikad bio navijac Dinama, tako da nemam pojma zasto mislis da sam purger.
Dobro evo idem. Odma.
- ABH017
#548 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Nisam znao da je, u poslijeratnom periodu, u školama sa hrvatskim planom i programom rada, izbačen predmet "Povijest".
Ili će prije biti da je ovaj @Xray bježao sa tih časova, ili se nije nikako školovao.
Historija/povijest njemu kreće od 1992. i on bi nekome nešto da određuje. Našao čovjek kartu sa nacionalnom zastupljenosti u BiH, pa misli da ono što je obojeno u plavo može da nosi gdje hoće. Isprintaj na papiru, uzmi makaze pa se igraj kod kuće do mile volje. Možeš spomenutu mapu preslikati i na toaletni papir pa upotrijebiti kod brisanja analnog otvora. Biće veće koristi od te mape, nego u ovom tvom tipkanju po internetu.
To što je hrvatski narod i država "unišla" u EU, ne znači da je ta, plavo obijena, teritorija postala dijelom iste.
Da si školovan, obrazovan, te da koristiš organ koji se zove mozak, znao bi da ta, plavo obojena, kao i crveno obojena, teritorija, može samo i isključivo skupa sa (tebi mrskom) zeleno obojenom teritorijom "unić" u EU. Ili tako, ili nikako.
To što ti imaš putovnicu Hrvatske, govori da si ti već stanovnik EU, ali SAMO kad boraviš na prijavljenoj adresi, te iste putovnice.
Ova lokacija, sa koje tipkaš svoje "bedastoće" po ovom forumu, je bila i ostala suvereni dio (opet, očigledno, tebi mrske) Bosne i Hercegovine. Eh vidiš, ta adresa te ne čini stanovnikom EU, barem još uvijek ne.
Ako ti ne želiš da "unilaziš" u EU, skupa sa ovim "zelenim" i "crvenim" predijelima moje domovine Bosne i Hercegovine, i ako je ne smatraš svojom domovinom, niko tebi ne brani da "poljubiš i ostaviš". Niko tebe ne tjera ni na kakvo zajedništvo. Slobodan si da odeš ondje gdje misliš da te niko neće tjerati da radiš po njegovom, gdje ćeš se osjećati kao svoj na svom. Gdje misliš da će svi biti jednoumci, kao i ti i gdje ćeš moći da doživljavaš emocionalne izljeve strasti, na pomisao da si, napokon, čistokrvni stanovnik EU, oslobođen okova crvenih i zelenih.... Ali, ne zaboravi, i plavih, također.
Nećeš biti ni prvi ni zadnji. Takvih ima i u zelenim, i u crvenim, pa i u plavim dijelovima ove prelijepe države.
Svi ste isti.
Btw. "naša", "moja", nebitno čija, Bosna i Hercegovina, je sve ovo ofarbano u tri boje, na mapi koju si postavio. To ne mogu da prihvate takvi kao ti, ali ja i to prihvatam kao dio moje domovine. Što će reći da ste ti i takvi kao ti neizostavan dio iste. Sve dok ste ovdje.
P.S.
Izvinjavam se forumu na off topicu, ali nije moglo ostat' u meni.
Ili će prije biti da je ovaj @Xray bježao sa tih časova, ili se nije nikako školovao.
Historija/povijest njemu kreće od 1992. i on bi nekome nešto da određuje. Našao čovjek kartu sa nacionalnom zastupljenosti u BiH, pa misli da ono što je obojeno u plavo može da nosi gdje hoće. Isprintaj na papiru, uzmi makaze pa se igraj kod kuće do mile volje. Možeš spomenutu mapu preslikati i na toaletni papir pa upotrijebiti kod brisanja analnog otvora. Biće veće koristi od te mape, nego u ovom tvom tipkanju po internetu.
To što je hrvatski narod i država "unišla" u EU, ne znači da je ta, plavo obijena, teritorija postala dijelom iste.
Da si školovan, obrazovan, te da koristiš organ koji se zove mozak, znao bi da ta, plavo obojena, kao i crveno obojena, teritorija, može samo i isključivo skupa sa (tebi mrskom) zeleno obojenom teritorijom "unić" u EU. Ili tako, ili nikako.
To što ti imaš putovnicu Hrvatske, govori da si ti već stanovnik EU, ali SAMO kad boraviš na prijavljenoj adresi, te iste putovnice.
Ova lokacija, sa koje tipkaš svoje "bedastoće" po ovom forumu, je bila i ostala suvereni dio (opet, očigledno, tebi mrske) Bosne i Hercegovine. Eh vidiš, ta adresa te ne čini stanovnikom EU, barem još uvijek ne.
Ako ti ne želiš da "unilaziš" u EU, skupa sa ovim "zelenim" i "crvenim" predijelima moje domovine Bosne i Hercegovine, i ako je ne smatraš svojom domovinom, niko tebi ne brani da "poljubiš i ostaviš". Niko tebe ne tjera ni na kakvo zajedništvo. Slobodan si da odeš ondje gdje misliš da te niko neće tjerati da radiš po njegovom, gdje ćeš se osjećati kao svoj na svom. Gdje misliš da će svi biti jednoumci, kao i ti i gdje ćeš moći da doživljavaš emocionalne izljeve strasti, na pomisao da si, napokon, čistokrvni stanovnik EU, oslobođen okova crvenih i zelenih.... Ali, ne zaboravi, i plavih, također.
Nećeš biti ni prvi ni zadnji. Takvih ima i u zelenim, i u crvenim, pa i u plavim dijelovima ove prelijepe države.
Svi ste isti.
Btw. "naša", "moja", nebitno čija, Bosna i Hercegovina, je sve ovo ofarbano u tri boje, na mapi koju si postavio. To ne mogu da prihvate takvi kao ti, ali ja i to prihvatam kao dio moje domovine. Što će reći da ste ti i takvi kao ti neizostavan dio iste. Sve dok ste ovdje.
P.S.
- Xray
#549 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Kakva historija?ABH017 wrote:Nisam znao da je, u poslijeratnom periodu, u školama sa hrvatskim planom i programom rada, izbačen predmet "Povijest".
Svi ste isti.
P.S.
Samo ona koja vama ide u prilog. Ona historija koja ce vam politcki odvezat ruke da radite ste god hocete.
Mapa je tu najmanji problem, stavi ti kakvu god hoces mapu. Ondje gdje zive Hrvati i Srbi u vecini nikad nece BiH. Barem ne onako kako vi to zamisljate.
Nacin na koji se izrazavas vise govori o tebi nego svi ovi tekstovi. Kako je moguce da jedna "mapa" moze da izazove toliku rijeku zuci, da ti ova mapa mozda nije trn u oku, ili su mozda samo ova 2 naroda, koja ne zele da se asimiliraju u Bosanstvo/Bosnjanstvo, trn u oku.
Naravno da ta plava teritorija nije usla u EU, ali njeni gradani jesu, i to je najvaznije. O cemu ti pricas
Pffffff... skolovan i obrazovan....
Ove "bedastoce" pisem trenutno iz Sarajeva, tako da ne vidim kakve veze ima Sarajevo sa ovim.
Kakve veze ima lokacija tj. geografija sa politickom tvorevinom zvanom BiH, umjetnom drzavom koja umjesto ustava ima pisani "gordijski cvor", "status quo", ili ti ga Dayton.
Tvoje domovine? Zanimljiv odabir rijeci.
Kako tebi nije jasno da ti nemas pravo niti mozes da diktiras bilo sta, ondje gdje Bosnjaci nemaju vecinu.
Tvoje domovine?
Znaci oni prostori sa Hrvatskom i Srpskom vecinom ne pripadaju istoimenim narodima nego tebi, odnosno vama. how convenient.
Bolan ne radi se tu o zelenim i crvenim, nego o pravu na samo odredenje, a to se moze samo postici odcjepljenjem. Jako je lijepo od tebe sto volis cijelu BiH, ali ti nemas sta trazit u "mojoj kuci, u mom dvoristu", ondje gdje su Bosnjaci vecina mozes da nameces svoj jezik i kulturu, ovdje NE. Zanimljive su vam te paralele o patriotizmu, domovinu... Toboze vise ti "volis" te krajeve nego ljudi koji tu zive(ostala 2 naroda). Tu paravansku, pricu o domovinu mozes prodati nakom strancu koji nema pojma o BiH, ali meni NE. Znaci tvoja domovina je ondje gdje ti zelis da bude, ali nikako domovina onih ljudi koji generacijama tu zive.
Znas li ti s kim razgovaras, cuj ko me tjera na zajednistvo? Zapravo tko vas tjera na zajednistvo, vi imate svoj dio teritorija, Srbi svoj i Hrvati svoj. Zasto bi vi Bosnjaci trebali dobit cijelu BiH, gdje to pise?
Na cemu temeljis izjavu da je npr. Livno, Mostar, Grude tvoja domovina, a nije moja, i da ja nemam pravo upravljanja istom nego TI, 200km iz Sarajeva.
Jednoumac? Izljev strasti? - Ne znam tko je imao izljev strasti zbog jedne "mape", u postu iznad.
Mi mozemo do sutra da se raspravljamo, ali nam realnost govori drugacije, Hrvatski i Srpski narod nikad nece da progutaju vasu verziju BiH. Svaki narod ima pravo na samopredjeljenje pa tako i mi.
-
mirzaaa33
#550 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Pa Mostar je domovina i Bošnjacima i Žepče i Bugojno i Livno i i Stolac i Odžak i Jajce i vikendice u Neumu, a ti bi to sve sebi uzeo.Xray wrote: Znas li ti s kim razgovaras, cuj ko me tjera na zajednistvo? Zapravo tko vas tjera na zajednistvo, vi imate svoj dio teritorija, Srbi svoj i Hrvati svoj. Zasto bi vi Bosnjaci trebali dobit cijelu BiH, gdje to pise?
Na cemu temeljis izjavu da je npr. Livno, Mostar, Grude tvoja domovina, a nije moja, i da ja nemam pravo upravljanja istom nego TI, 200km iz Sarajeva.
Jednoumac? Izljev strasti? - Ne znam tko je imao izljev strasti zbog jedne "mape", u postu iznad.
Mi mozemo do sutra da se raspravljamo, ali nam realnost govori drugacije, Hrvatski i Srpski narod nikad nece da progutaju vasu verziju BiH. Svaki narod ima pravo na samopredjeljenje pa tako i mi.
Nego nemoj da ti prođe život u sanjanju Herceg Bosne, razbijanja BIH itd jer od toga nema ništa.
Isto kažem i onima koji sanjaju unitarnu BiH uz dominaciju jednog naroda na teritoriji cijele današnje BiH.