Nije stavr sela stvar je obrazovanosti i sklonosti kritičkom razmišljanju. Obrazovaniji ljudi su skloniji pogledat na stvari iz više perspektiva, zbrojiti pluseve i minuse i donijeti odluku. U suprotnom slučaju dobiješ serviranu laž kao ovu od 350 mil funti, progutaš je glasaš i uživaš u svojoj gluposti i neznanju. Demokratija je sama po sebi smiješan koncept jer da bi ti donio pravu odluku za koga glasati moraš svakodnevno pratiti političku situaciju. Šta neki seljak iz Babina(kod Zenice) zna o politici, dobije kilu kafe i kilu šećera i glasa za kriminalnu SDA s 0 kritičkog razmišljanja jer misli da su patriote vjernici i moralne vertikale. U temeljima demokratije glasovi su jednaki ali kad zagrebeš ispod površine ni blizu.Black swan wrote:moj komšija samir sa ženom iz konjica koju je upoznao dok su u izbjeglištvu studirali u turskoj
živi u londonu sa 2 djece
ne znam imaju li pravo glasa
ALI stvarno ne mogu shvaititi ljudski um koji smatra da je samirov glas bolji od glasa jednog Johna iz engleskog sela GORING
to ne mogu shvatiti... ali da u demokraciji jedan glas više "vrijedi" od drugog... i da se ponižavaju glasači sa sela
e protiv takvih stvari ću uvijek protestirati... ukinite brate demokraciju, napravite vladavinu elite i profesora sa minimalno 2 doktorata nek oni glasuju međusobno i odlučuju za sve nas i ćao
Brexit
- kamberovica polje
#526 Re: Brexit
Last edited by kamberovica polje on 24/06/2016 11:50, edited 1 time in total.
- klaki
#527 Re: Brexit
Last edited by klaki on 24/06/2016 11:52, edited 2 times in total.
- ExNihilo
#528 Re: Brexit
Frajer rekao kako ne može garantovati da oslobođenih 350 miliona ide isključivo u zdravstveni sistem, već će vjerovatno biti korišteno i za druge svrhe, a mediji od toga naprave naslov "Tabor koji je podržavao Brexit već priznao: Širili smo lažne informacije o koristima izlaska". 
-
Bodkin
#529 Re: Brexit
Samo kratkorocno. Vidjecemo koliko ce se brzo vratiti funta. Naravno uvijek se moze argumentovati da pad funte doprinosi rastu izvoza ali zadjih par godina podaci ne pokazuju nesto slicno.ExNihilo wrote:
Ja imam dovoljno forumskog staža da znam kako se ne vrijedi raspravljati s forumskim budalama, već ih treba - ismijavati.
Šta reći ljudima koji vele da je ekonomija UK već kažnjena time što funta pada, osim ih pežorativno nazvati stručnjacima.
Kako god ljudi su dobro zaradili padom funte
-
Bodkin
#530 Re: Brexit
Jesi pogledao video?ExNihilo wrote:Frajer rekao kako ne može garantovati da oslobođenih 350 miliona ide isključivo u zdravstveni sistem, već će vjerovatno biti korišteno i za druge svrhe, a mediji od toga naprave naslov "Tabor koji je podržavao Brexit već priznao: Širili smo lažne informacije o koristima izlaska".
- ExNihilo
#531 Re: Brexit
Jesam.Bodkin wrote:Jesi pogledao video?ExNihilo wrote:Frajer rekao kako ne može garantovati da oslobođenih 350 miliona ide isključivo u zdravstveni sistem, već će vjerovatno biti korišteno i za druge svrhe, a mediji od toga naprave naslov "Tabor koji je podržavao Brexit već priznao: Širili smo lažne informacije o koristima izlaska".
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- JThomas
#533 Re: Brexit
ako 90% glasača zna zašto i za šta je glasalo - tu me seci...
- ExNihilo
#534 Re: Brexit
Pa ovo je klasična panika na finansijskim tržištima. Funta će se brzo vratiti jer njena dugoročna vrijednost zavisi od konkurentnosti ekonomije. Zato su ove proklamacije kako UK više nije 5. ekonomija svijeta - idiotske.Bodkin wrote:Samo kratkorocno. Vidjecemo koliko ce se brzo vratiti funta. Naravno uvijek se moze argumentovati da pad funte doprinosi rastu izvoza ali zadjih par godina podaci ne pokazuju nesto slicno.ExNihilo wrote:
Ja imam dovoljno forumskog staža da znam kako se ne vrijedi raspravljati s forumskim budalama, već ih treba - ismijavati.
Šta reći ljudima koji vele da je ekonomija UK već kažnjena time što funta pada, osim ih pežorativno nazvati stručnjacima.
Kako god ljudi su dobro zaradili padom funte
-
mirzaaa33
#536 Re: Brexit
Plaćam danak neiskustvu.ExNihilo wrote: Ja imam dovoljno forumskog staža da znam kako se ne vrijedi raspravljati s forumskim budalama, već ih treba - ismijavati.
I meni smeta ova priča o tome da će EU prodisati nakon izlaska Britanije i da je ovo zapravo dobro. Koga briga za to što je britanska ekonomija po prognozama trebala prestići njemačku za par godina, da je već prestigla fransusku. Opet u glavama ljudi ideja da Francuzi i Nijemci drže ekonomiju EU i ostaće još.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#537 Re: Brexit
šta predlažeš?kamberovica polje wrote:Nije stavr sela stvar je obrazovanosti i sklonosti kritičkom razmišljanju. Obrazovaniji ljudi su skloniji pogledat na stvari iz više perspektiva, zbrojiti pluseve i minuse i donijeti odluku. U suprotnom slučaju dobiješ serviranu laž kao ovu od 350 mil funti, progutaš je glasaš i uživaš u svojoj gluposti i neznanju. Demokratija je sama po sebi smiješan koncept jer da bi ti donio pravu odluku za koga glasati moraš svakodnevno pratiti političku situaciju. Šta neki seljak iz Babina(kod Zenice) zna o politici, dobije kilu kafe i kilu šećera i glasa za kriminalnu SDA s 0 kritičkog razmišljanja jer misli da su patriote vjernici i moralne vertikale. U temeljima demokratije glasovi su jednaki ali kad zagrebeš ispod površine ni blizu.Black swan wrote:moj komšija samir sa ženom iz konjica koju je upoznao dok su u izbjeglištvu studirali u turskoj
ALI stvarno ne mogu shvaititi ljudski um koji smatra da je samirov glas bolji od glasa jednog Johna iz engleskog sela GORING
to ne mogu shvatiti... ali da u demokraciji jedan glas više "vrijedi" od drugog... i da se ponižavaju glasači sa sela
e protiv takvih stvari ću uvijek protestirati... ukinite brate demokraciju, napravite vladavinu elite i profesora sa minimalno 2 doktorata nek oni glasuju međusobno i odlučuju za sve nas i ćao
problem postoji od aristotela ja ne vidim soluciju
osim ukidanja desničarskih stranaka i referenduma osim onih na kojima se 100% zna da će pobijediti "prava stvar"
što nam je činiti?
demokracija ne funkcionira
AJDE?
-
prog321
#538 Re: Brexit
Tačnije rečeno samo ekonomija Njemačke drži EU i Euro stabilnom.
Prikačio sam Francuze jer su lako uvredljivi snobovi.
Prikačio sam Francuze jer su lako uvredljivi snobovi.
- kamberovica polje
#539 Re: Brexit
Ulaganje u obrazovanje ali ovo je utopija barem kod nas, jer onima na vlasti neobrazovani donose glasove.Black swan wrote:šta predlažeš?kamberovica polje wrote:Nije stavr sela stvar je obrazovanosti i sklonosti kritičkom razmišljanju. Obrazovaniji ljudi su skloniji pogledat na stvari iz više perspektiva, zbrojiti pluseve i minuse i donijeti odluku. U suprotnom slučaju dobiješ serviranu laž kao ovu od 350 mil funti, progutaš je glasaš i uživaš u svojoj gluposti i neznanju. Demokratija je sama po sebi smiješan koncept jer da bi ti donio pravu odluku za koga glasati moraš svakodnevno pratiti političku situaciju. Šta neki seljak iz Babina(kod Zenice) zna o politici, dobije kilu kafe i kilu šećera i glasa za kriminalnu SDA s 0 kritičkog razmišljanja jer misli da su patriote vjernici i moralne vertikale. U temeljima demokratije glasovi su jednaki ali kad zagrebeš ispod površine ni blizu.Black swan wrote:moj komšija samir sa ženom iz konjica koju je upoznao dok su u izbjeglištvu studirali u turskoj
problem postoji od aristotela ja ne vidim soluciju
osim ukidanja desničarskih stranaka i referenduma osim onih na kojima se 100% zna da će pobijediti "prava stvar"
što nam je činiti?
demokracija ne funkcionira
AJDE?
- JThomas
#540 Re: Brexit
šta ti je razvijena demokratija, odmah ti sutra poslije glasanja kažu da su te slagali, a u nas te razvlače godinama... 
- Drvosjeca iz Dejcica
#541 Re: Brexit
Ne, naravno da smiju...smiju opasati državu zidom...ali onda nemaju pravo prozivati nikoga za ljudska prava i prava manjina.Bodkin wrote:]
Citajuci tebe glasao bih za brexit.
Oni imaju pravo zabraniti SVAKOME ulazak u svoju zemlju. Ti izgleda mislis svi imaju bogom dato pravo da idu u zapadne evropske zemlje, a ovi da ne smiju progovoriti jer ce im nakaciti nekakav rasizam i ksenofobiju.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#542 Re: Brexit
Eto 4 upraznjena mjesta za Balkanske kokuze 
-
foton
#543 Re: Brexit
Mislim da ce cisto ekonomski i EU i UK biti na gubitku od ovog rezultata glasanja. Ali je mozda nesto vece na pomolu, neke promjene zbog kojih UK "na vrijeme" camcem napusta brod... UUuuuu

- Bullet Tooth Tony
#544 Re: Brexit
EU Referendum Result Sees Londoners Call For Independent Capital

-
omar little
#545 Re: Brexit
britanskoj ekonomiji slijedi korekcija i tesko da ce proci bez recesije. oni jos uvijek kubure sa posljedicama financijske krize. te tlapnje o slaboj funti i porastuu izvoza su za djecu. u tom leave kampu niko nije bio sposoban ni kompetentan skrojiti ekonomski argument, jer ga nemaju, pa su dzarali po najnizim strastima poluobrazovanih ljudi.
bice im persu, recimo tamo u walesu, sta je bio supak UK u koji niko ziv nije ulagao, niti ih je bilo briga za njih, malkoc prodisali zbog pristupa kojekakvim eu fondovima za siromasne i nerazvijene, ali je europska zajednica fuj sa svojim teroristima i izbjeglicama. okej. nigel farage will take care of you.
bice im persu, recimo tamo u walesu, sta je bio supak UK u koji niko ziv nije ulagao, niti ih je bilo briga za njih, malkoc prodisali zbog pristupa kojekakvim eu fondovima za siromasne i nerazvijene, ali je europska zajednica fuj sa svojim teroristima i izbjeglicama. okej. nigel farage will take care of you.
- ExNihilo
#546 Re: Brexit
Demokratija se oslanja na to da je prosječan birač informiran, relativno obrazovan i sposoban za kritičko razmišljanje. Tamo gdje to nije slučaj, kao kod nas, demokratija flopa. I trebalo bi razmisliti o soluciji iz tvoje zadnje rečenice.Black swan wrote:moj komšija samir sa ženom iz konjica koju je upoznao dok su u izbjeglištvu studirali u turskoj
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#547 Re: Brexit
znači desničari nisu obrazovanikamberovica polje wrote:Ulaganje u obrazovanje ali ovo je utopija barem kod nas, jer onima na vlasti neobrazovani donose glasove.
sumnjam
ni to nije solucija jer solucije nema
mentalni život običnoga čovjeka u demokraciji:

tjelesni život u dikaturama:

- SpecialOffer
#548 Re: Brexit
Sad treba naoruzati i ove ZA i ove PROTIV 
-
mirzaaa33
#549 Re: Brexit
Izvini, imaš li ti pravo da ideš i nastaniš se u bilokoju zemlju svijeta. Može li u Arabiju, Brazil, Ameriku, Novi Zeland, Kinu.. Gdje se može tako kako si zamislio? Ima li svako pravo doći u BiH?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne, naravno da smiju...smiju opasati državu zidom...ali onda nemaju pravo prozivati nikoga za ljudska prava i prava manjina.Bodkin wrote:]
Citajuci tebe glasao bih za brexit.
Oni imaju pravo zabraniti SVAKOME ulazak u svoju zemlju. Ti izgleda mislis svi imaju bogom dato pravo da idu u zapadne evropske zemlje, a ovi da ne smiju progovoriti jer ce im nakaciti nekakav rasizam i ksenofobiju.Nemaju pravo onda da se pozivaju na tekovine demokratske evrope i miroljubivog kršćanstva.
-
Bodkin
#550 Re: Brexit
Ne kaze to sto ti tvrdis. Fino kaze da ta cifra ne mora biti tacna i da je i on iznenadjen sto je exit tabor koristioExNihilo wrote:Jesam.Bodkin wrote:Jesi pogledao video?ExNihilo wrote:Frajer rekao kako ne može garantovati da oslobođenih 350 miliona ide isključivo u zdravstveni sistem, već će vjerovatno biti korišteno i za druge svrhe, a mediji od toga naprave naslov "Tabor koji je podržavao Brexit već priznao: Širili smo lažne informacije o koristima izlaska".