Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
prog321

#526 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Hahahah,, ovo.
House wrote:Image
Fudo387

#527 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:
Fudo387 wrote:
cyprus wrote:To ti spada u kategoriju: ti mene pitaš za ime i prezime, a ja ti kažem Pajo Patak, i zdravo. Kraj priče.Međutim, ima i ono - davanje lažnih informacija je kažnjivo zakonom
Auf, ziv sam se isprepadao.
Ispisaces me, malo morgen. :D
Čime sam te isprepadao :mrgreen: Ja samo ukazujem na to kako postoji zakon, ali koji se na tvoju sreću i sreću ostalih prevaranata ne provodi :-D
To sto ti nazivas prevarantom za mene je ljudsko bice, drzavljanin te zemlje koji spletom okolnosti momentalno zivi vani, ali mu zakon
omogucava da se popise na adresi u Bosni, i tebi jaro preostaje samo da to prihvatis ili kmecis.
Imas i trecu opciju, ali posto si mi vec jednom sredio ban ovaj put ti to zadovoljstvo necu priustiti. :D
cyprus

#528 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:To sto ti nazivas prevarantom za mene je ljudsko bice, drzavljanin te zemlje koji spletom okolnosti momentalno zivi vani, ali mu zakon omogucava da se popise na adresi u Bosni, i tebi jaro preostaje samo da to prihvatis ili kmecis.
Imas i trecu opciju, ali posto si mi vec jednom sredio ban ovaj put ti to zadovoljstvo necu priustiti. :D
Nikad ja nisam sporio da su i prevaranti ljudska bića :mrgreen: A to da takvima zakon omogućava da se popišu tamo gdje ne stanuju je jednostavno laž... Prije će biti da ovakav sistem omogućava takvim ljudskim bićima da krše zakon...

A ban ti nisam sredio ja, nego tvoja kultura dijaloga :-D
512MB

#529 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Cyprus: "Imatel namjeru zivjet u bosni"
Fudo:"Imam namjeru"
Cyprus:"Lazes jarane, vidi se iz aviona"

:lol:
cyprus

#530 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Eh, da se Srba popisalo više nego Bošnjaka na ovaj način, kako bi se ovdje vidjela dijametralno suprotna priča :mrgreen: :oops:

Al eto, tako je to - češeš se gdje te svrbi... Nacionalisti tom češanju još dodaju i pravedničku notu :mrgreen:
VjecitiStudent

#531 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VjecitiStudent »

Nego, kad će konačno taj dan iza kojeg teče med i mlijeko?
Fudo387

#532 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:Eh, da se Srba popisalo više nego Bošnjaka na ovaj način, kako bi se ovdje vidjela dijametralno suprotna priča :mrgreen: :oops:

Al eto, tako je to - češeš se gdje te svrbi... Nacionalisti tom češanju još dodaju i pravedničku notu :mrgreen:
Naravno, ti bi to onda prihvatio bez problema. :D
Vidim ja da je tebi i bratiji najveci belaj broj Bosnjaka, a nisi ni svjestan da ce ti biti bolje tek kad naguraju na 80%. :-D
cyprus

#533 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:
cyprus wrote:Eh, da se Srba popisalo više nego Bošnjaka na ovaj način, kako bi se ovdje vidjela dijametralno suprotna priča :mrgreen: :oops:

Vidim ja da je tebi i bratiji najveci belaj broj Bosnjaka, a nisi ni svjestan da ce ti biti bolje tek kad naguraju na 80%. :-D
Možeš li mi samo još napisat ko mi je to bratija, pa da jope stisnem ovaj uzvičnik :mrgreen:
prog321

#534 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Srba se itekako popisalo koliko hoćeš. Dolazili autobusima iz Srbije. Hrvati pogotovo. Ko može ozbiljnog lica reći da je preko 500 hiljada Hrvata u BiH?
Svi su lagali.
Samo Bošnjaci to prihvataju , jer je takav zakon svagdje u svijetu.
Dok ostali kmeče . BUUUHuu. :-D
Last edited by prog321 on 24/05/2016 16:09, edited 1 time in total.
Fudo387

#535 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:
Fudo387 wrote:

Možeš li mi samo još napisat ko mi je to bratija, pa da jope stisnem ovaj uzvičnik :mrgreen:
Ja sam tebe vec prijavio, jasno je da trolas i provociras.
:oops:

A sad ozbiljno,

Sto tebi smeta cinjenica da su Bosnje presle 50%?
Mislis da ce ti buducnost biti ugrozena, bices sikaniran, izgubices status kojeg sad uzivas...sta?
moke_31

#536 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by moke_31 »

cyprus wrote:Mislim da je za EU najvažnije da dobijemo zasad bilo kakve podatke... Tu se i ja slažem... Njima u EU ništa ne znači razlika od 100 - 200 hiljada... Svjesni su političke situacije u BiH i oni bi najradije da se što manje talasa... Tako da, prihvatili bi oni i jedne i druge rezultate, šta god da je dogovoreno...

Ipak, nama bi od znatno veće koristi bilo da imamo rezultate koji su bliži realnim... Potpuno realne je nemoguće postići... Nažalost, prešutno je data mogućnost nacionalno opterećenim ljudima (i Bošnjacima, i Srbima, i Hrvatima) da fabriciraju podatke, odnosno da prosto rečeno LAŽU, a da za to neće biti kažnjeni... Zakon je i tu jasan - predviđena je kazna i za to, ali je jasno da niko neće dobiti niti marke kazne... Ovaj prijedlog iz RS-a što je naknadno stigao, bez obzira odakle je došao - ima smisla, jer je to jedan od najjednostavnijih načina da se utvrdi ko je lagao, a pri tome bio dovoljno glup da to ne sakrije...

No, kao što rekoh - daj šta daš... Kakvi god rezulatati da budu, bolji su od nikakvih...
Jao kmečanja i borbe za "realne/stvarne" rezultate popisa :-) :-) Pa ovoliko ne kmeče Staša Košarac i Cvijanovićka zajedno. Da li su za tebe realni popisni rezultati koji se odnose na Srbe?

Neko napisa iznad da će brojka Srba po usvojenoj metodologiji obrade biti oko 1 milion a realno/stvarno ih ima između 700.000 do 800.000, ako i toliko.Najbolji primjer kako se u RS "realno" i "precizno" popisivalo stanovništvo su manji gradovi u istočnoj Bosni i istočnoj Hercegovini. Npr. u Višegradu je "realno" popisano 11700 stanovnika, od čega oko 800 Bošnjaka, dok je meni jedan taksista još 2003/04 (Srbin da ne bude zabune), na upit kako ide posao i kako se živi, tada odgovorio, između ostalog, da u gradu (opštini) nema više od 5000 ljudi???

Dakle, čovjek tu živi i valjda ima neku realnu predstavu o broju stanovnika. Čak ako pretpostavimo da je fulio par hiljada, od 2004. godine broj se sigurno smanjivao zbog konstanog odseljavanja, prije svega stanovnika koji su iz okoline Sarajeva, Konjica i sl., izbjegli u Višegrad za vrijeme rata, u Srbiju.

Postavlja se pitanje kako se na popisu došlo do ove cifre od 11700 ljudi? :shock: Jednostavno, Srbi su lijepo, a prije svega "realno", popisali sve umrle nakon rata i sve one koji su bili izbjeglice u Višegradu tokom i posle rata a u međuvremenu se odselili u Srbiju da žive. Dovoljno se prisjetiti pokušaja švercovanja popisnih listića u Srbiju preko Drine pa da se zaključi koliko je popis Srba u RS bio "realan" i "precizan". Naravno, Dvojno državljanstvo sa Srbijom tim ljudima je omogućilo da imaju lične dokumente i "regularno" prebivalište u RS. Njih policija RS sigurno ne odjavljuje, kao što radi Bošnjacima, kada ih ne zatekene na prijavljenoj adresi iako godinama uopće ne žive u Višegradu, a mnogi vjerovatno nemaju ni rodbine, odnosno nikakve veze sa Višegradom.

Ova priča je, na kraju krajeva, nebitna jer je dovoljno posjetiti Višegrad par puta, obići gradi i okolna mjesta da se dođe do zaključka da u opštini ne može biti stalno naseljenih 11700 osoba, da hebe rak raka!!! Ni blizu!!! Situacija je, vjerovanto, slična i u drugim gradovima RS-a, posebno u istočnoj Bosni i istočnoj Hercegovini.

U čemu je fol? Da li se ova razlika odnosi na studente i one na privremenog radu :lol: :lol: :lol: Jesu li za tebe realni rezultati popisa Srba u RS-u?

Zbog par stotina hiljada dijasporaca Bošnjaka i Hrvata, koji su btw. možda češće u BiH i imaju više kontakta sa BiH od ovog imaginarnog popisanog broja Srba u RS, ti bi proglasio popis netačnim, nerealnim i nepreciznim zanemarujući u isto vrijemne da je u RS popisano možda i više nerezidentnog stanovništva (200 - 300 hiljada) na isti način ili manje zakonit način da se tako izrazim, odnosno bolje rečeno kriminalnim aktivnostima. :-) :-) :-)

Pa nije ovo vrijeme bivšeg sistema kada su se Srbi pitali za sve u bivšoj državi. Fabrikovali smo broj srpskog stanovništva maksmalno koliko smo mogli, ali bi po svaku cijenu da što je više moguće smanjimo ukupan broj Bošnjaka i Hrvata. Je li ovo tvoja popisna logika :-) :-) :-)
Last edited by moke_31 on 24/05/2016 16:36, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#537 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Dobro, činjenica jeste da su Bošnjaci, zauvijek zaokupljeni kompleksom da dokažu nekakvu snagu na glupostima poput Zvezda Granda, Farme, X Faktoru, mahinalno, valjda u potrebi da se istaknu, popisivali rodbinu koja je Bosnu zadnji put vidjela iz UN-ovog aviona 1993. godine. To je, međutim, samo sitna tričarija u cijelom arsenalu gluposti, gotovo urnebesnog poimanja nacionalne svijesti kod naroda koji je zapravo nema, te arhaičnih pokušaja pokazivanja odavno atrofičnih mišića, od strane naroda koji je vrlo ozbiljno popljugao priču o tome kako će, kad nas (i ako nas) bude preko 50 % to dovesti do nekih ozbiljnih promjena u društveno-političkom kontekstu i da će, barem malo, anulirati sramnu izdaju Alije Izetbegovića kojom je ova država pomnožena sa -1 u Dejtonu. No, ne vjerujem da je to izraženo u tolikoj mjeri da kompromituje tačnost i egzaktnost jednog takvog ozbiljnog projekta kao što je Popis stanovništva.

No, osim što će Popis otkriti te dugočekane podatke o tome koji je korpus etnije brojniji, mislim da će, bar kad su Bošnjaci u pitanju otkriti i da
- najmanje znamo kako nam se narod zove (jedini narod kome je trebalo organizovati tv reklamnu kampanju da mu se objasni kako se zove)
- najmanje zaposleni
- najmanje obrazovani
- najmanje tehnički, elektronski i internetski pismeni, i sl.

No, to, izgleda, nikog u ovoj nesretnoj splačini od države i ne uznemirava previše.

P.S. Ako sam dobro skontao zadnji upis @moke - Popis jeste neprecizan, netačan i zreo za potpuno poništavanje s obzirom da su i Srbi i Bošnjaci fabrikovali i davali netačne podatke.
cyprus

#538 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:Ja sam tebe vec prijavio, jasno je da trolas i provociras.
:oops:

A sad ozbiljno,

Sto tebi smeta cinjenica da su Bosnje presle 50%?
Mislis da ce ti buducnost biti ugrozena, bices sikaniran, izgubices status kojeg sad uzivas...sta?
Moliću lijepo, odakle tebi to da meni smeta procenat Bošnjaka iznad 50%? Ta 'magična' cifra ako se ne probije na ovom popisu, probit će se na sljedećem... To je sasvim jasno i uopšte nije problem (bar ne za mene)... Naime, pola moje familije su Bošnjaci... Oženio sam Bošnjakinju... Većina mojih prijatelja i poznanika su Bošnjaci... Ja sam djelomično Bošnjak... Odakle ti jebena ideja da meni smeta bilo kakav procenat Bošnjaka? :-) :-) :-)

Nego, znaš ti dobro da to meni ne smeta, nego si trol-nacionalista koji jako uživa u ovim provokacijama... S druge strane, nije ni meni mrsko diskutovati o ovim stvarima, pa eto :mrgreen:
Fudo387

#539 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:Moliću lijepo, odakle tebi to da meni smeta procenat Bošnjaka iznad 50%? Ta 'magična' cifra ako se ne probije na ovom popisu, probit će se na sljedećem... To je sasvim jasno i uopšte nije problem (bar ne za mene)... Naime, pola moje familije su Bošnjaci... Oženio sam Bošnjakinju... Većina mojih prijatelja i poznanika su Bošnjaci... Ja sam djelomično Bošnjak... Odakle ti jebena ideja da meni smeta bilo kakav procenat Bošnjaka?
Pa sta onda pricas?
cyprus

#540 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:
cyprus wrote:Moliću lijepo, odakle tebi to da meni smeta procenat Bošnjaka iznad 50%? Ta 'magična' cifra ako se ne probije na ovom popisu, probit će se na sljedećem... To je sasvim jasno i uopšte nije problem (bar ne za mene)... Naime, pola moje familije su Bošnjaci... Oženio sam Bošnjakinju... Većina mojih prijatelja i poznanika su Bošnjaci... Ja sam djelomično Bošnjak... Odakle ti jebena ideja da meni smeta bilo kakav procenat Bošnjaka?
Pa sta onda pricas?
Pričam da je etnička kategorija realno NAJMANJE BITAN segment popisa i da su nacionalisti zbog tog najmanje bitnog segmenta sjebali kompletne rezultate... Ovim zapravo samo želim ukazati koliko mi je žao što stanovništvo moje države uglavnom čine glupani...

@moke, ovo je stvarno mind-fuck... Jesam li igdje ikad (ono baš IKAD) napisao da je problem samo u broju Bošnjaka? Više puta sam istakao primjer Kupresa, gdje po preliminarnim rezultatima ima 5000 ljudi, a realno ih tu živi pet puta manje... Ovo znam, pošto sam pričao sa ljudima iz tog kraja... A mogu misliti šta još ima u drugim sredinama... I šta sad država treba - na Kupresu izgraditi 5 puta više škola, bolnica, obdaništa, puteva, nego što zapravo tim ljudima tamo treba... Eto to je moj problem sa ovim rezultatima... A ne jebeni broj Bošnjaka, Srba i Hrvata...
Fudo387

#541 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:Više puta sam istakao primjer Kupresa, gdje po preliminarnim rezultatima ima 5000 ljudi, a realno ih tu živi pet puta manje... Ovo znam, pošto sam pričao sa ljudima iz tog kraja... A mogu misliti šta još ima u drugim sredinama... I šta sad država treba - na Kupresu izgraditi 5 puta više škola, bolnica, obdaništa, puteva, nego što zapravo tim ljudima tamo treba...
Sto jest jest, to bi trebalo prijaviti i da se ne dozvoli manipulacija.
Al' fakat, bas ce se neko sad zajebati i napraviti na Kupresu pet bolnica viska. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
prog321

#542 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Sramotis se Cyprus sa tim bespotrebnim kmecanjem.
Svi su lagali.
Zakon je takav. Ko hoce da laze taj i moze.
Prihvati to. Popij caj. Opusti se. Kakve ba skole i vrtici? wateef. :-D
VjecitiStudent

#543 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VjecitiStudent »

cyprus wrote:
Fudo387 wrote:
Pa sta onda pricas?
Pričam da je etnička kategorija realno NAJMANJE BITAN segment popisa i da su nacionalisti zbog tog najmanje bitnog segmenta sjebali kompletne rezultate... Ovim zapravo samo želim ukazati koliko mi je žao što stanovništvo moje države uglavnom čine glupani...

@moke, ovo je stvarno mind-fuck... Jesam li igdje ikad (ono baš IKAD) napisao da je problem samo u broju Bošnjaka? Više puta sam istakao primjer Kupresa, gdje po preliminarnim rezultatima ima 5000 ljudi, a realno ih tu živi pet puta manje... Ovo znam, pošto sam pričao sa ljudima iz tog kraja... A mogu misliti šta još ima u drugim sredinama... I šta sad država treba - na Kupresu izgraditi 5 puta više škola, bolnica, obdaništa, puteva, nego što zapravo tim ljudima tamo treba... Eto to je moj problem sa ovim rezultatima... A ne jebeni broj Bošnjaka, Srba i Hrvata...
Kupres će još i hajrovati od tog laganja - iznos koji im pripada na ime poreza je proporcionalan broju stanovnika, između ostalog.
512MB

#544 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Jos kmechanje, a sljedeci popis idemo na 55% ako ne i vise...
VjecitiStudent

#545 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VjecitiStudent »

512MB wrote:Jos kmechanje, a sljedeci popis idemo na 55% ako ne i vise...
Pirove će to biti pobjede, natalitet kod sva tri naroda strmoglavo pada ...

U kom trenutku, nakon koje tačno cifre počinje da teče med i mlijeko i na osnovu čega?
joint union

#546 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by joint union »

VjecitiStudent wrote:
512MB wrote:Jos kmechanje, a sljedeci popis idemo na 55% ako ne i vise...
Pirove će to biti pobjede, natalitet kod sva tri naroda strmoglavo pada ...

U kom trenutku, nakon koje tačno cifre počinje da teče med i mlijeko i na osnovu čega?
Nakon 0. Zato sto ce ostati samo krave i pcele.
hzmo

#547 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hzmo »

Kako god okrenes Bosnjaka preko 50%.
Aman zaman..........
tututuuuu

#548 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

i ko je koga poklopio na kraju balade?
harka

#549 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by harka »

cyprus wrote:
Fudo387 wrote:
Pa sta onda pricas?

ne treba da brines i poslije popisa nece biti izgradjeno jos skola,bolnica,obdanista,puteva,fabrika......sta se to do sada u ovih 24g poslije rata izgradilo ne samo u Kupresu nego bilo gdje.Naprotiv i ono sto ima unistava se.Nista se ne gradi osim crkvi i dzamija,tako da mirno spavaj i ne sikiraj se o visku skoli,bolnica........ nista od toga.
tututuuuu

#550 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

cyprus wrote:
Fudo387 wrote:
Pa sta onda pricas?

Takav je nazalost popis kad se radi na bosanski nacin. Nije samo Kupres tako prosao, vec vecina mjesta, svih naroda. Ljudi se popisivali po 40 komada u jednoj kuci po RS-u. :-)
Locked