Zasto ste napustili BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#526 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by HAVANA »

Blago tebi,ja u banci,30 ljudi ispred mene. :evil:
prog321

#527 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prog321 »

Imas li zenu ? djecu ?
Imas li hipoteku ?
Ako imas a sve to radis sigurno ne spadas u vecinu tih stanovnika.
stakasa

#528 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

prog321 wrote:Imas li zenu ? djecu ?
Imas li hipoteku ?
Ako imas a sve to radis sigurno ne spadas u vecinu tih stanovnika.
Samo idiot nema hipoteku kad je renta ovolika.
Dalje, imaju investicioni i krediti za konzumaciju... Razlika
stakasa

#529 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

HAVANA wrote:Blago tebi,ja u banci,30 ljudi ispred mene. :evil:
Ne bi ih u Belgiji vise od troje bilo
prog321

#530 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prog321 »

Znaci nemas ni kuceta ni maceta.
Samo si mladi junfer koji se vozika sa biciklom po Stokholmu i govori ljudima kako je zivot lijep tamo ?
Ee, sad te razumijem.
Odmah se primjeti razlika kad ozbiljni ljudi pricaju o zivotima kao onaj Romanija, Edin H, Havana i slicni. :-D
HAVANA

#531 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by HAVANA »

stakasa wrote:
Ne bi,u bosni je poznato da boga oca zakomplikuju i otezaju mu rad.Svaki dan ja moram u banku a 30 penzionera u redu,zatvori firmu,idi u banku,cekaj...pa trci nazad.A da dodje inspekcija kaznu bi mi naplatili sto me nema u istaknutom radnom vremenu. :-) A pazar moras svaki dan polozit,ovjerit plate...masu nekih stvari zbog koji moras otici fizicki u banku.Kompjuter ne pomaze. :evil:
stakasa

#532 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

prog321 wrote:Znaci nemas ni kuceta ni maceta.
Samo si mladi junfer koji se vozika sa biciklom po Stokholmu i govori ljudima kako je zivot lijep tamo ?
Ee, sad te razumijem.
Odmah se primjeti razlika kad ozbiljni ljudi pricaju o zivotima kao onaj Romanija, Edin H, Havana i slicni. :-D
Opet ti svoje
Imam zenu i djece iznad prosjeka.
I stalni posao i fakultet i uklopljeniji sam nego ti u Sarajevu. Doduse poslje mene si dosao.
I to nema veze s temom.
I obicni radnici rade samo osam sati a poslje rostiljaju
stakasa

#533 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

HAVANA wrote:
stakasa wrote:
Ne bi,u bosni je poznato da boga oca zakomplikuju i otezaju mu rad.Svaki dan ja moram u banku a 30 penzionera u redu,zatvori firmu,idi u banku,cekaj...pa trci nazad.A da dodje inspekcija kaznu bi mi naplatili sto me nema u istaknutom radnom vremenu. :-) A pazar moras svaki dan polozit,ovjerit plate...masu nekih stvari zbog koji moras otici fizicki u banku.Kompjuter ne pomaze. :evil:
:D
Maverick78

#534 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Maverick78 »

stakasa wrote:
prog321 wrote:Pa i sa fakultetom ti je pidzama-posao ruta.
Jednostavno je sistem napravljen da se sve vrti oko posla. Prijatelji, poznanici,drustveni status itd.
Nema u tome nista lose. Manje covjek radi beskorisne stvari. Vise je produktivan. I mi idemo tim putem, ali nismo ni blizu tom nivou jos. :-D
Nije mi pidzama posao, valjda bolje od tebe znam kako zivim. Jedem vani cetri pet puta sedmicno, vjerovatno i vise. Pijem kafu u gradu svaki dan. Trenutno je fino vrjeme evo me crn, stalno na biciklu ili igram lopte. Ne stoji ta prica jednostavno
Ma joj i ti stereotipi da je ovamo samo poso -kuća :D
Nema teorije da te iko natjera da radiš više od 40 sati heftično, to je zakonski maks i vozdra... 7 sati sedmično može prekovremeno i to je to, i to ako želiš i ako ima...
stakasa

#535 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

Slusajte Mavericka covjek nije davno dosao i probao je obadvoje. Najrealniji forumas
stakasa

#536 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

HAVANA wrote:
stakasa wrote:
Kakav si ti gazda pa te ne pustaju preko reda
ema_

#537 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by ema_ »

prezimenko wrote:Zasto ste napustili biH i otisli zivjeti negdje drugo, koji su glavni motivi?

- zdravstveni sistem
- finansije
- perspektiva
- sigurnosna situacija
- mentalitet
- dosadilo vam
- ...

Sta vam fali u zemlji u koju ste odselili?
Otisla jer sam se zaljubila u ovu drzavu i narod na prvu posjetu - zato sam otisla prvi put. Drugi put otisla za stalno zbog posla. U Bosni sam trebala biti sretna jer sam uspjela dobiti 6 casova sedmicno u skoli :roll: , ovdje hvala Bogu, posla koliko srce zazeli za plate koje nikad ne bih imala u Bosni, pa cak i da sam imala duplu normu casova :-D . Da ne spominjem konstantna usavrsavanja, skolovanja i ostalo, sto opet otvara druga vrata. Temu mentaliteta bolje da ne otvaram, nebo-zemlja razlika, makar po mom iskustvu.

Sta mi fali? Standardno - cevapi, suhomesnati proizvodi i jeftini brandirani slatkisi :D , ovdje za Milku malu mozes kupiti veliku u Bosni :twisted: .
stakasa

#538 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

Gdje zivis ema, pricaj kako je tu
ema_

#539 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by ema_ »

Egipat. Ovdje kako je - pa tooootalno drugacije od slike po medijima - to prvo. :-D .
stakasa

#540 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

Haj malo opsirnije ne znamo o Egiptu nista
HAVANA

#541 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by HAVANA »

stakasa wrote: Kakav si ti gazda pa te ne pustaju preko reda
Qrcev. :D
Mogu ja ostaviti naloge da ne cekam ali ce ih poslije odraditi,a meni trebaju odma ovjereni,u vecini slucajeva.Dobro,realno ove stvari i olaksanja u poslovanju su neuporedive.Puno je lakse vani.Ovde svi sve znaju,satro,a niko veze s mozgom nema.I sta skontaju novo,umjesto olaksanja jos vise zakomplikuju. :-) Ali ima drugih prednosti,mnogo...Cak i finansijski i poslovno,ko ih zna vidjeti.
ema_

#542 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by ema_ »

stakasa wrote:Haj malo opsirnije ne znamo o Egiptu nista
Moze lista pitanja ako imas, pa ti odgovorim redom, ovako ne znam odakle bih pocela.
stakasa

#543 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

Pisi sve sto znas na dvi stranice. Eto :)
stakasa

#544 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

HAVANA wrote:
stakasa wrote: Kakav si ti gazda pa te ne pustaju preko reda
Qrcev. :D
Mogu ja ostaviti naloge da ne cekam ali ce ih poslije odraditi,a meni trebaju odma ovjereni,u vecini slucajeva.Dobro,realno ove stvari i olaksanja u poslovanju su neuporedive.Puno je lakse vani.Ovde svi sve znaju,satro,a niko veze s mozgom nema.I sta skontaju novo,umjesto olaksanja jos vise zakomplikuju. :-) Ali ima drugih prednosti,mnogo...Cak i finansijski i poslovno,ko ih zna vidjeti.
Zajebajem se ja bola, jasta vec ima prednosti. Npr trziste koje nije zrelo, mozes kako hoces. Ne bojim se ja za tebe
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#545 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Velkoski »

madner wrote:Pif, kada bi se sabiralo...

Niko ne napada covjeka jer ako mu se ide znaci da mu ne ide ovdje.

Niko ne bi napadao ni dijasporu da ne prosipaju suplju, imali smo sve ali sada mozemo jesti svaki treci dan nutelu i puno nam je bolje. :D
Imam za Nutelle svaki dan i ovdje, samo je fazon što sam skont'o da ovdje fakat žive samo budale i mazohisti :mrgreen:
Rockefeller

#546 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Rockefeller »

Bluemore wrote:
palermo wrote:
Rockefeller wrote:
Svi koji imaju priliku nek napuste BiH :bih:
sve ok, ali što će ti na kraju posta ova zastava BiH :?
da malo nahrani dijasporsku dusa valjda :lol: :lol:
Bra'o ti.

:lol:
Gojeni H

#547 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

stakasa wrote:
ulinsky wrote:O germanskim zemljama i njihovom stilu života znamo mnogo, ali..
Romanija wrote:Po mom misljenju UK drustvo je dijametralno suprotno nazorima kako bi drustvo trebalo izgledati u ocima jednog prosjecnog BiH covjeka, valjda nas je zato i malo ovdje. But I like it! :D
A kakvo je to Englesko društvo? Eto napiši nam ti par stvari pošto si tamo na šta si konkretno mislio..

Gledajući velika društva, mi o ostrvskom stilu života najmanje znamo, eventualno ono što je stiglo preko starijh serija popularnih kod nas... ostalo jako slabo.
Ono što smo do sada čuli u ovoj temi je da je u UK teže nego ikad i da su bogati nikad moćniji.

Kako se živi van Londona? Šta misli prosječan Englez, kako on živi, sa čim se standard i kvalitet njegovog života može porediti? Jel u istoj ravni sa Holanđaninom, Njemcem, Skandinavcima?
Dokle jedan stranac u Londonu ili van njega može napraviti... ima li blokade na osnovu porijekla na nekom nivou?

Jel kupovina nekretnine za prosječnog Bošnju u Londonu science fiction? Pretpostavljam da je van Londona lakše..
Dok Romanija ne dode - London nikad jaci nije bio i svak moze naci posao. Ali je preskup. Stranci su vecina i tu je jos i najlaksebitistranac. Jos je lakse biti bogat :). Bogatima je sve prilagodeno. I nije im vazno ko ih sluzi
Londonu je sve teze naci - ucitelje. Koji kvalifikovani ucitelj ili nastavnik moze sebi priustiti da zivi u jednosobnom stanu u Londonu? - Nijedan.
Boljsevici su sve poremetili.
Britanci kazu da London nije britanski. On je multi-kulti ali najmanje britanski. :D

Roditelji mog kolege su 70-ih kupili kucu u Londonu za 60-ak hiljada funti. Ista kuca je danas procijenjena na 4 miliona. :shock: :D

On prodao kucu i kupio kucicu u francuskim planinama.

Britanci nikada nece pognuti glavu pred Nijemcima, kao sto ostali svi sada moraju. Nijemci su zauzeli EU i Evropsku centralnu banku ... cak su i Francuzi klecnuli iako se otimaju.

Britanci su odlucili da im je najbolje drzati se anglo-saksonske brace preko bare.

Britanska ekonomija je prilicno zdrava u ovom trenutku, osim naftnog sektora ... U Aberdinu se nekretnine prodaju k'o hulahopke. Nema vise novvih naftnih instalacija u Sjevernom moru, a stare smanjuju broj ljudstva do granice operativne bezbijednosti.
detroit-mercy

#548 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by detroit-mercy »

stakasa wrote:
prog321 wrote:Razlika je kad su u Shveckoj prozori od marmelade, svako radi onoliko koliko hoce i slicne gluposti.
I jedan iz BiH koji hoce da ode.
Treba da ide.
Svako barem na nekoliko godina. Eno ti post od Havane. Potpisujem.
Nemoj iamia ociju ti. Na pogresnom se mjestu dokazujes
Nego Iamia nam nikada ne rece sto se je on vratio :mrgreen: koliko sam ja skontao on je zavrsio skolu u USA ali ga nesto nije islo pa se vrnuo. Znam da je jedno vrijeme tvrdio da nema nase covjeka da zaradjuje preko $10 na sat :mrgreen: ili da je nemoguce imati svoju nekretninu, business i slicno. Ma sega bila, nego kako je promijenio nickname malo se je primirio mada se i sada zna izofirat :mrgreen: .
detroit-mercy

#549 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by detroit-mercy »

ema_ wrote:
stakasa wrote:Haj malo opsirnije ne znamo o Egiptu nista
Moze lista pitanja ako imas, pa ti odgovorim redom, ovako ne znam odakle bih pocela.
Sto su sestro draga onoliki peksini :mrgreen: ?
miki27A

#550 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by miki27A »

Velkoski wrote:
miki27A wrote:Dobila na "zelenoj" lutriji. Dvaput (famozna 2012 godina). Morala iskoristiti priliku.
đe da igram lutriju? :mrgreen:
Naravno da treba otici. To ne znaci da prekidas kontakt sa BiH.

Greška. Treba otići i prekinuti baš svaki kontakt s ovom vukojebinom ovdje :mrgreen:
Evo link za lutriju: https://www.dvlottery.state.gov/ bice otvoreno nekad u oktobru, novembru za prijavljivanje. Do tada se uslikaj, slika mora biti 600x600 pixela i manja od 125 kb (ako se dobro sjecam). Uslov je da imas bar srednju skolu redovno zavrsenu (cetverogodisnju).
Post Reply