Bodkin wrote:Tomahawk11 wrote:Slozio bih se sa Velkoskim. Zeko pocesto nije ravnopravan protivnik Novaku, konkretno kad su u pitanju finalni mecevi GS.
To su danas spomenuli i na ES nakon meca, kako je Novak i poslije izgubljenog seta izgledao kao neko ko ima plan kako se vratiti....a Murray odmah pocne sepati, sklepa facu ko da mu je sve izginulo

nema taj mentalitet. Kod njeg ili ide ili ne ide....a kad ne ide, onda se bas raspadne. A Novak mentalni zid s druge strane. I onda sta Murrayu preostaje - da cestita i kaze kaku mu je cast biti dio historijskog momenta

Ma ljudi pokusavaju nekako umanjiti uspjeh. Citam drzi i zvanicni najduzi niz pobjeda na GS-ovima. Volio bih vidjeti pricu da je bosnjak. Jebiga, nervira me uvlacenje politike u sport ali moram
Mislim da bi lakse svarili da je novak zadrti ceto sa majicama kosovo je srbija
Pazi, naravno da fali objektivnosti, bar dijelu publike. Naravno da je na ovim prostorima bitno da li si Bosnjak, Srbin ili Hrvat.
Da je Bosnjak, kazes? Pa eto imas Damira koji u posljednje vrijeme pravi neke rezultate, pa prosudi. Sta bi tek bilo da igra finale nekog GS? Ludilo, jarane
Novak je pokazao i dokazao da je sportista i da se izdigao iznad balkanskog blata. Ono, nije da sad to treba dokazivati, ali je cinjenica da mu niko ne moze prisiti tu neku politicku pozadinu. U pravu si da bi pojedincima lakse bilo da je politicki i ideoloski orjentisan, imali bi argumentaciju za raspravu. No, nije tako, pa samim tim cesto kontam cemu ide rasprava. Pogotovo ovako, kad uzme covjek GS, taj RG koji je toliko dugo cekao i cime je zaokruzio jednu cjelinu. Sta te briga sta misli bilo ko. Navijas za Novaka, uzivaj u momentu.
A ko moze bilo sta umanjiti, pogotovo pored cinjenica? Novak nedvojbeno ide ka tronu, ako ga zdravlje posluzi, a motiva sigurno ima, bice tu negdje s Rogerom po osvojenim GS, ako ga i ne 'pretekne. Ako se to desi, pa samo bezobrazan covjek moze da mu ospori titulu najveceg.
Novak bi trebao biti primjer prije svega svakom sportisti s ovih prostora kako se moze ako si stvarno uporan. Eto mi imamo Amela Tuku, covjek je iz ovog sivila dosao do svjetske kreme, gura se sa najvecima. Treba sve to znati cijeniti.