ROLAND GARROS 2016

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr Baltazar

#526 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Dr Baltazar »

radostan dan wrote:
Dr Baltazar wrote: Onaj danas na ES govori kako je publika na Novakovoj strani, a zna i on da buku prave ljudi iz Srbije.
Opet tumacenje na silu, u skladu sa zeljama, a ne faktima. Ide te danas... :zoka:

Tanka je podrska iz srbije...nema se love za tako skupu ekskurziju. Srbi iz pariza...baustelci, kao i bosnjaci, i drugi...znaci, beznacajan broj.
Vise je bilo engleza...no ni njih ne u nekom vecem broju od ocekivanog.
Podrsku, bezrezervnu je dala domaca, francuska publika...50 posto njih jer ih je novak zaduzio prosle godine, a 50 posto jer su navijali ne za novaka, nego protiv mareja.
Osim e.kantone, ne znam ni za jedan slucaj da francuz javija za engleze.
Tako je. Novak je omiljeni igrač na turu i nikad ga publika nije izviždala. :lol: A i on se ponaša kao šampion, što je pokazao i u Parizu kada je malo falilo da ga diskvalifikuju :thumbup: Danas je bio veliki broj Srba na tribinama i oni su jedini koji su navijali za njega. Novak se promjenio dosta, ali ga publika što zbog prijašnjih izdanja, što zbog nejasnih razloga nešto ne gotivi. I tako je na većini mjesta.

Samo pogledaj okršaje sa Nadalom i Federerom pa vidi koga publike favorizuje. O tome se govori. Ipak ti pričaš priču onako kako tebi paše. A dobro, laži vam nisu nepoznata stvar :lol:
ultima_palabra

#527 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... k_Djokovic

+ dobar h2h sa svima + kompletan dojam = GOAT.

i da ne zaboravim, dolazi s Balkana - a opće je poznato da kada se rodiš tu imaš manje šanse da uspiješ nego da si se rodio u Šri Lanci, tako da je to samo još jedan plus.
Kompletan dojam? Pa Djokovic-Murray finala su najgora i najdosadnija u istoriji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#528 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Tomahawk11 »

Blek Stena wrote:broj stranica na svakoj gs temi opada.....
ocekujem maksimalno 12st na temi WB 2016
Pa realno, sve se manje ima o cemu pisati.
Pitao bih te da Nadal i Roger nisu out....bilo bi bar 40 stranica.
Ali tako je kako je....cekamo da stasaju mlade nade. Ako i kad. Vidjecemo.
Moj stav od ranije....nimalo pozitivan. Mozda grijesim, ali mi niko ne daje za pravo da nije tako.
Thiemi i kompanija....mozda pokazuju talent, ali znamo da to nije dovoljno. Koliko je talenata zavrsilo pod putem, konkretno u tenisu.
ultima_palabra

#529 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by ultima_palabra »

dale cooper wrote:Jebiga, koliko su nam poremećeni međusobni odnosi na ovim prostorima, svjedoči i ova tema koja
bi trebala biti o tenisu, jednom predivnom sportu, i asovima koji ga igraju. I umjesto da budemo
zahvalni što živimo u eri ovakvih igračina kao što su Nole, Federer, Nadal i ostalo društvo (a
dosta nas je doživjelo i Samprasa, Beckera i Lendla :D ) i ovdje svodimo sve na međunacionalne
netrpeljivosti i zamjerke. :-? A siguran sam da većina vas nije takva u RL, jer sam sa nekima
komunicirao što privatnim porukama, što po forumu, i znam da ste sasvim pristojni i ok ljudi. :thumbup: :)
Ja ne vidim ikoga ovdje da prica o nacionalnostima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#530 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote:
Velkoski wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... k_Djokovic

+ dobar h2h sa svima + kompletan dojam = GOAT.

i da ne zaboravim, dolazi s Balkana - a opće je poznato da kada se rodiš tu imaš manje šanse da uspiješ nego da si se rodio u Šri Lanci, tako da je to samo još jedan plus.
Kompletan dojam? Pa Djokovic-Murray finala su najgora i najdosadnija u istoriji.
Pa nije Novak kriv što ova dva 'GOAT-a' ne mogu prdnut' par godina :mrgreen:

Kako neće biti dosadna kad ga Nole hronično šamara :mrgreen: I daj, kao Nadalov fan nemaš pravo pričati u pusherskom stilu igre!!! Nemaš pravo na to! :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 05/06/2016 22:01, edited 1 time in total.
radostan dan

#531 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Dr Baltazar wrote:
radostan dan wrote:
Dr Baltazar wrote: Onaj danas na ES govori kako je publika na Novakovoj strani, a zna i on da buku prave ljudi iz Srbije.
Opet tumacenje na silu, u skladu sa zeljama, a ne faktima. Ide te danas... :zoka:

Tanka je podrska iz srbije...nema se love za tako skupu ekskurziju. Srbi iz pariza...baustelci, kao i bosnjaci, i drugi...znaci, beznacajan broj.
Podrsku, bezrezervnu je dala domaca, francuska publika...50 posto njih jer ih je novak zaduzio prosle godine, a 50 posto jer su navijali ne za novaka, nego protiv mareja.
Tako je. Novak je omiljeni igrač na turu i nikad ga publika nije izviždala. :lol: A i on se ponaša kao šampion, što je pokazao i u Parizu kada je malo falilo da ga diskvalifikuju :thumbup: Danas je bio veliki broj Srba na tribinama i oni su jedini koji su navijali za njega. Novak se promjenio dosta, ali ga publika što zbog prijašnjih izdanja, što zbog nejasnih razloga nešto ne gotivi. I tako je na većini mjesta.

Samo pogledaj okršaje sa Nadalom i Federerom pa vidi koga publike favorizuje. O tome se govori. Ipak ti pričaš priču onako kako tebi paše. A dobro, laži vam nisu nepoznata stvar
Znaci, skoncentrisi se...bol je velika, ali bol je prolazna...vjeruj u to, i bice bolje.
Dakle, koncentracija...prvo, goat lista, nisi odgovorio.
Drugo, koncentracija na danasnji mec, danasnju publiku, sastav publike, navijanje publike, pariz, rolan garos, finale...koga ima najvise u publici, za koga i zasto navija?
Haide, mozes ti to...
Last edited by radostan dan on 05/06/2016 22:02, edited 1 time in total.
Bodkin

#532 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:
Bodkin wrote:Znam da je sad oscojio svih 4 u nizu, ali nije sezonaki GS jelde?
Sezonski je od australije u januaru, do amerike.u septembru...ovaj, kad se vezu cetri turnira a mimo kalendarske godine, nazove se po osvajacu...tako da ovai niz, ino mediji vec zovu dzoker slem.
Znaci jos wimb i us open :)
sjedi 1

#533 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by sjedi 1 »

radosni,šta nas ono franjevci šamaraju u "Pioniru"... :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#534 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Tomahawk11 »

Slozio bih se sa Velkoskim. Zeko pocesto nije ravnopravan protivnik Novaku, konkretno kad su u pitanju finalni mecevi GS.
To su danas spomenuli i na ES nakon meca, kako je Novak i poslije izgubljenog seta izgledao kao neko ko ima plan kako se vratiti....a Murray odmah pocne sepati, sklepa facu ko da mu je sve izginulo :D nema taj mentalitet. Kod njeg ili ide ili ne ide....a kad ne ide, onda se bas raspadne. A Novak mentalni zid s druge strane. I onda sta Murrayu preostaje - da cestita i kaze kaku mu je cast biti dio historijskog momenta :D
radostan dan

#535 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Blek Stena wrote:broj stranica na svakoj gs temi opada.....
ocekujem maksimalno 12st na temi WB 2016
Jel ti ovo wb2016 - vimbldon ili veliki brat 2016? :D i
dale cooper

#536 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by dale cooper »

Velkoski wrote:
Internet generalno izvlači ono najgore iz ljudi... Tastatura ratnici :mrgreen:
konektovan wrote:
Ma ovdje je sve povezano politikom, a izbaciti je, eh, to je nemoguce druze i to uz najbolje namjere. :|
Znam, ali je to strašno razočaravajuće, pogotovo kod ljudi koje smatraš inteligentnim i ok.
ultima_palabra wrote: Ja ne vidim ikoga ovdje da prica o nacionalnostima.
Pa ne priča se direktno, ali ti nije teško izvući zaključak iz određenih prepirki da je u suštini o tome riječ.
medjutim

#537 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by medjutim »

Dr Baltazar wrote:
radostan dan wrote:

Samo pogledaj okršaje sa Nadalom i Federerom pa vidi koga publike favorizuje. O tome se govori. Ipak ti pričaš priču onako kako tebi paše. A dobro, laži vam nisu nepoznata stvar :lol:
Cekaj malo, ti etiketiras svakoga ko navija za Djokovica, da je po defaultu srbin, salonac, guslar, djikan, cetnik i sta sve vec ne? Dajte ba ljudi, ocigledno je da par likova ovdje doticnog ne voli jer je Srbijanac, apsolutno nista drugo nije u pitanju i sve sto se napise kao razlog je cisto preseravanje. Iskreno, bas me boli racq za Djokovica, meni ni iz dzepa ni u dzep to sto on osvaja, ali mora se priznati da je lik sjajan sportas i da je u zadnjih par godina, jednostavno nedodirljiv, a stice se dojam i da je lik ok skroz (cak par ljudi koje licno poznajem, bili su u bliskom kontaktu s njim i odusevljeni su energijom koju decko ima, neposrednoscu i normalnoscu obzirom na uspjehe koje postize). Kao dokaz tome da je frajer vrhunski sportas, govori i to da je tri puta biran za najboljeg sportasa svijeta, znaci u konkurenciji SVIH SPORTOVA, valjda i to nesto govori, btw mislim da nijedan sportas sa Balkana nije osvajao te nagrade, a da ne govorim za region. Pratim tenis pasivno, borilacki sportovi su mi na prvom mjestu, govorim objektivno i po onome sto vidim sta se desava u zadnjih 5-6 godina.
Bodkin

#538 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:Slozio bih se sa Velkoskim. Zeko pocesto nije ravnopravan protivnik Novaku, konkretno kad su u pitanju finalni mecevi GS.
To su danas spomenuli i na ES nakon meca, kako je Novak i poslije izgubljenog seta izgledao kao neko ko ima plan kako se vratiti....a Murray odmah pocne sepati, sklepa facu ko da mu je sve izginulo :D nema taj mentalitet. Kod njeg ili ide ili ne ide....a kad ne ide, onda se bas raspadne. A Novak mentalni zid s druge strane. I onda sta Murrayu preostaje - da cestita i kaze kaku mu je cast biti dio historijskog momenta :D
Ma ljudi pokusavaju nekako umanjiti uspjeh. Citam drzi i zvanicni najduzi niz pobjeda na GS-ovima. Volio bih vidjeti pricu da je bosnjak. Jebiga, nervira me uvlacenje politike u sport ali moram
Mislim da bi lakse svarili da je novak zadrti ceto sa majicama kosovo je srbija
radostan dan

#539 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Bodkin wrote:
radostan dan wrote:
Bodkin wrote:Znam da je sad oscojio svih 4 u nizu, ali nije sezonaki GS jelde?
Sezonski je od australije u januaru, do amerike.u septembru...ovaj, kad se vezu cetri turnira a mimo kalendarske godine, nazove se po osvajacu...tako da ovai niz, ino mediji vec zovu dzoker slem.
Znaci jos wimb i us open :)
Ehh, da su babi muda...i ovo je - puna saka brade. Ne bere se to ko jabuke sto se beru.
Al eto, fino je i kad se ima o cemu mastati i nadati...

Sad ce se kenjac javiti da mu je malo i vimbldon i amerika.ove godine, on je zacrto i na kucnom.savjetu izveo zakljucak da je sve to a bez zlatne medalje iz ria - sviranje kurcu... :mrgreen:
Last edited by radostan dan on 05/06/2016 22:15, edited 1 time in total.
Dr Baltazar

#540 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Dr Baltazar »

radostan dan wrote:
radostan dan wrote:

Samo pogledaj okršaje sa Nadalom i Federerom pa vidi koga publike favorizuje. O tome se govori. Ipak ti pričaš priču onako kako tebi paše. A dobro, laži vam nisu nepoznata stvar
Znaci, skoncentrisi se...bol je velika, ali bol je prolazna...vjeruj u to, i bice bolje.
Dakle, koncentracija...prvo, goat lista, nisi odgovorio.
Drugo, koncentracija na danasnji mec, danasnju publiku, sastav publike, navijanje publike, pariz, rolan garos, finale...koga ima najvise u publici, za koga i zasto navija?
Haide, mozes ti to...[/quote]

Pa nema sta oko goat liste. Broj 1 je Federer i to svi na ovoj temi i dunjaluku znaju.

Kao što se zna da Novak nije prihvaćen od strane publike i on je sam to isticao par puta.

Samo uživaj kao što i ja to radim. Ramazan Mubarek Olsun da ti bude hairli sve u životu :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#541 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Velkoski »

Federer nije bolji ni od Nadala.
Bodkin

#542 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:
Ehh, da su babi muda...i ovo je - puna saka brade. Ne bere se to ko jabuke sto se beru.
Al eto, fino je i kad se ima o cemu mastati i nadati...

Sad ce se kenjac javiti damu je maloni vimbldon i amerika.ove godine, on je zacrto i na kucnom.savjetu izveo zakljucak da je sve to a bez zlatne medalje iz ria - sviranje kurcu... :mrgreen:
Prosle godine rg falio jelde? Ili pretprosle. Bilo bi lijepo. Nije da ne moze
Bodkin

#543 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Bodkin »

Velkoski wrote:Federer nije bolji ni od Nadala.
Jebes ne vadis a :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#544 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Velkoski »

Mrtav sam ozbiljan.

ps

Samo budale vade! :mrgreen:
medjutim

#545 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by medjutim »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:Slozio bih se sa Velkoskim. Zeko pocesto nije ravnopravan protivnik Novaku, konkretno kad su u pitanju finalni mecevi GS.
Ma ljudi pokusavaju nekako umanjiti uspjeh. Citam drzi i zvanicni najduzi niz pobjeda na GS-ovima. Volio bih vidjeti pricu da je bosnjak. Jebiga, nervira me uvlacenje politike u sport ali moram
:thumbup: bravo majstore! To je sva poenta, odvojiti jebeni sport od politike, barem kada su u pitanju normalni ljudi poput Novaka, za druge koji isticu nacionalizam, fasizam i velicaju zlocine, te treba pljuvati na svakom koraku i gdje se i kako stigne i prvi sam u redu za to!
SEYOboy

#546 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by SEYOboy »

novak je jednostavno najveći sportaš na exyu prostoru.
još je uz to i najbolji tenisač svih vremena :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#547 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Pazi, naravno da fali objektivnosti, bar dijelu publike. Naravno da je na ovim prostorima bitno da li si Bosnjak, Srbin ili Hrvat.
Da je Bosnjak, kazes? Pa eto imas Damira koji u posljednje vrijeme pravi neke rezultate, pa prosudi. Sta bi tek bilo da igra finale nekog GS? Ludilo, jarane :D
Novak je pokazao i dokazao da je sportista i da se izdigao iznad balkanskog blata. Ono, nije da sad to treba dokazivati, ali je cinjenica da mu niko ne moze prisiti tu neku politicku pozadinu. U pravu si da bi pojedincima lakse bilo da je politicki i ideoloski orjentisan, imali bi argumentaciju za raspravu. No, nije tako, pa samim tim cesto kontam cemu ide rasprava. Pogotovo ovako, kad uzme covjek GS, taj RG koji je toliko dugo cekao i cime je zaokruzio jednu cjelinu. Sta te briga sta misli bilo ko. Navijas za Novaka, uzivaj u momentu.
A ko moze bilo sta umanjiti, pogotovo pored cinjenica? Novak nedvojbeno ide ka tronu, ako ga zdravlje posluzi, a motiva sigurno ima, bice tu negdje s Rogerom po osvojenim GS, ako ga i ne 'pretekne. Ako se to desi, pa samo bezobrazan covjek moze da mu ospori titulu najveceg.
Novak bi trebao biti primjer prije svega svakom sportisti s ovih prostora kako se moze ako si stvarno uporan. Eto mi imamo Amela Tuku, covjek je iz ovog sivila dosao do svjetske kreme, gura se sa najvecima. Treba sve to znati cijeniti.
radostan dan

#548 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

sjedi 1 wrote:radosni,šta nas ono franjevci šamaraju u "Pioniru"... :(
Taaaktika Dzasmine, taktika...
dale cooper

#549 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by dale cooper »

medjutim wrote:
Bodkin wrote:
:thumbup: bravo majstore! To je sva poenta, odvojiti jebeni sport od politike, barem kada su u pitanju normalni ljudi poput Novaka, za druge koji isticu nacionalizam, fasizam i velicaju zlocine, te treba pljuvati na svakom koraku i gdje se i kako stigne i prvi sam u redu za to!
:thumbup:
Bodkin

#550 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Pazi, naravno da fali objektivnosti, bar dijelu publike. Naravno da je na ovim prostorima bitno da li si Bosnjak, Srbin ili Hrvat.
Da je Bosnjak, kazes? Pa eto imas Damira koji u posljednje vrijeme pravi neke rezultate, pa prosudi. Sta bi tek bilo da igra finale nekog GS? Ludilo, jarane :D
Novak je pokazao i dokazao da je sportista i da se izdigao iznad balkanskog blata. Ono, nije da sad to treba dokazivati, ali je cinjenica da mu niko ne moze prisiti tu neku politicku pozadinu. U pravu si da bi pojedincima lakse bilo da je politicki i ideoloski orjentisan, imali bi argumentaciju za raspravu. No, nije tako, pa samim tim cesto kontam cemu ide rasprava. Pogotovo ovako, kad uzme covjek GS, taj RG koji je toliko dugo cekao i cime je zaokruzio jednu cjelinu. Sta te briga sta misli bilo ko. Navijas za Novaka, uzivaj u momentu.
A ko moze bilo sta umanjiti, pogotovo pored cinjenica? Novak nedvojbeno ide ka tronu, ako ga zdravlje posluzi, a motiva sigurno ima, bice tu negdje s Rogerom po osvojenim GS, ako ga i ne 'pretekne. Ako se to desi, pa samo bezobrazan covjek moze da mu ospori titulu najveceg.
Novak bi trebao biti primjer prije svega svakom sportisti s ovih prostora kako se moze ako si stvarno uporan. Eto mi imamo Amela Tuku, covjek je iz ovog sivila dosao do svjetske kreme, gura se sa najvecima. Treba sve to znati cijeniti.
:thumbup: to je to. Isto tako me nervira umanjivanje uspjeha jednog amela ili umanjivanje zlatne medalje mladih kosarkasa. Ali dobro si rekao, dzumi dobije dva meca pa nacija bude u ekstazi. Zamisli da da gs uzme. A onda zamisli da uzme 12 :D
Post Reply