Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#526 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

zateznistub wrote:
Bodkin wrote: ni jedno ni drugo. jebiga, mozda nisam dovoljno solidaran kao ti i btw ne mislim nista lose sa ovim. samo sam iskren
Naravno da nisi, dapače...samo, ja nisam soloiidaran...ja samo ne vagam specifičnu težinu žrtve kao ti i par snobova... :wink:
Mene vjera i vjerispovjest interesuje kao i lanjski snijeg, ali kad je ljudski život u pitanj (pogotovo nevin i još gore dječiji) tu ne gledam na predznake kao gore pomenuti...
nema to veze sa snobizmom i mislim da dobro znas. ali mrsko mi je siriti ovu pricu
Ripicipi

#527 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Ripicipi »

zateznistub wrote:
Bodkin wrote: ni jedno ni drugo. jebiga, mozda nisam dovoljno solidaran kao ti i btw ne mislim nista lose sa ovim. samo sam iskren
Naravno da nisi, dapače...samo, ja nisam soloiidaran...ja samo ne vagam specifičnu težinu žrtve kao ti i par snobova... :wink:
Mene vjera i vjerispovjest interesuje kao i lanjski snijeg, ali kad je ljudski život u pitanj (pogotovo nevin i još gore dječiji) tu ne gledam na predznake kao gore pomenuti...
Znaci tebi je isto puklo u Sarajevu ili Bejrutu?
asker

#528 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by asker »

Bodkin wrote: bla bla. pariz i brisel su mi blizi od damaska. simple as that. naravno da me vise pogodi brisel nego bejrut. a sama cinjenica da isil najvise i ubija muslimane nesto govori. i opet forumasi nisu spremni da kazu treba ih zgaziti nego se pise o tome kako turske zastave nisu na avatarima
Bejrut je prelijep grad, sa najljepsim zenama koje sam ikad u zivotu vidio. Stjuard JAT-a (tako se tada zvalo), stariji covjek, mi je to isto potvrdio.
Istanbul je metro-fucking-polis! Isto tako i Ankara. Ti sto zamisljas kako kamile hodaju okolo je tvoj problem.

Osuditi sve, redom, Brisel, Pariz, Ankaru, Istanbul. Ne samo osuditi, par stranica prije sam napisao sta mislim o ovim majmunima koji se raznose eksplozivom, i kako ih odstraniti od ostatka covjecanstva.

Da, stavljati i turske zastave, sve ostalo je sovinizam.
Bodkin

#529 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

Grean wrote:
Bodkin wrote:
bla bla. pariz i brisel su mi blizi od damaska. simple as that. naravno da me vise pogodi brisel nego bejrut. a sama cinjenica da isil najvise i ubija muslimane nesto govori. i opet forumasi nisu spremni da kazu treba ih zgaziti nego se pise o tome kako turske zastave nisu na avatarima
Shvatili smo, ne moras ponavljati.

Tebi je blizi ali si usamljen sto se tice Bosnjaka. Nama su bitni svi zivoti a pogotovo zivoti onih koje vidimo kao svoje prijatelje i po tome se ne razlikujemo od bilo koje nacije na svijetu. A sigurno je da nam je Ankara vise naklonjena od mnogih koje ti spominjes.

Evo i Hrvatska je u EU pa je Princ Charls pokazao da mu je Beograd puno blizi od Zagreba. Prijatelje ne biras iskljucivo ti, biraju i oni tebe. Kroz istoriju ta prijateljstva se rijetko ili gotovo nikako ne mijenjaju.

I btw, cak i kultoroloski su nam blizi Turci, svima nama na Balkanu samo sto to ovi ostali nece priznati.

Zalosno je da uvlacis zrtve nevinih ljudi u ovakve podjele. Ako su te drugi isprovocirali pricom "gdje su im bile Turske zastave" nisi smio nasjedati na takve komentare. Stavljas se u istu ravan kao i oni.
u pravu si :thumbup: prihvatam kritiku i necu spominjati vise
Bodkin

#530 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

asker wrote:
Bodkin wrote: bla bla. pariz i brisel su mi blizi od damaska. simple as that. naravno da me vise pogodi brisel nego bejrut. a sama cinjenica da isil najvise i ubija muslimane nesto govori. i opet forumasi nisu spremni da kazu treba ih zgaziti nego se pise o tome kako turske zastave nisu na avatarima
Bejrut je prelijep grad, sa najljepsim zenama koje sam ikad u zivotu vidio. Stjuard JAT-a (tako se tada zvalo), stariji covjek, mi je to isto potvrdio.
Istanbul je metro-fucking-polis! Isto tako i Ankara. Ti sto zamisljas kako kamile hodaju okolo je tvoj problem.

Osuditi sve, redom, Brisel, Pariz, Ankaru, Istanbul. Ne samo osuditi, par stranica prije sam napisao sta mislim o ovim majmunima koji se raznose eksplozivom, i kako ih odstraniti od ostatka covjecanstva.

Da, stavljati i turske zastave, sve ostalo je sovinizam.
:thumbup: necu vise na ovu temu
uglavnomja

#531 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

zateznistub wrote:
Bodkin wrote:
bla bla. pariz i brisel su mi blizi od damaska. simple as that. naravno da me vise pogodi brisel nego bejrut. a sama cinjenica da isil najvise i ubija muslimane nesto govori. i opet forumasi nisu spremni da kazu treba ih zgaziti nego se pise o tome kako turske zastave nisu na avatarima
Žalosno, jako žalosno!
Da li misliš da tim stavom postaješ veći evropljanin, čovjek ili nešto treće?

jedan tekst, poslije pariza, prvi put cujem za tu mankisferu i danbarov broj ... dobro objasnjenje kako covjek funkcionise po pitanjue empatije

"...U pomenutom tekstu o mankisferi rečeno je kako postoji nešto što se zove Danbarov broj, koji označava maksimalni broj ljudi do kojih zaista može da ti bude stalo, i on iznosi 150. Dakle porodica, prijatelji, malo širi krug poznanika i to je to. Za svim ostalim ljudima planete Zemlje ne možeš da iskreno žališ već samo možeš da osećaš dozu saosećajnosti – manju ili veću. Emocije nastaju interakcijom i zavise od stepena iste. Ako se nešto desi članu tvoje porodice ili najboljem prijatelju, to će na tebe imati veći utisak nego ako se desi tvom ortaku s faksa s kojim jednom u dva meseca popiješ pivo. Takođe, više će te pogoditi da se njemu nešto loše desi nego komšiji iz ulaza s kojim si na zdravo-zdravo. Opet, tragedija komšije iz ulaza mnogo više utiče na tebe nego kad lokalni narkoman overi od dopa. Dalje, i njegova smrt izaziva veću dozu empatije nego tebi skroz nepoznat čovek koji gine u saobraćajnoj nezgodi, a opet i kad pročitaš vest o saobraćajki na Ibarskoj, to ti više znači nego isto takva saobraćajka na autobanu u Nemačkoj. To je jednostavno utaban put funkcionisanja emocija a ne nekakav izveštačeni modus operandi.

Stoga ne postoji ništa nenormalno u tome da čovek rođen u Evropi i Americi ne pruža više empatije prema žrtvama terorističkog napada u Parizu nego prema onima koju hiljadu kilometara dalje. Isto tako je i sasvim normalno da ljudi iz okruženja bliskog istoka (po uslovom da nisu pro ISIS-ovci) žale više svoje komšije nego neke daleke strance iz zapadne Evrope.

Pročitaj još na http://www.tarzanija.com/zasto-imam-vis ... i-bejrutu/
S4mpion

#532 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by S4mpion »

Ripicipi wrote:
undefined007 wrote:čuj reforma religije :lol:
Ako je ne mogu ili ne znaju redefinisati, neka je ukinu, svakako ce svima biti bolje.
Reče "Ripicipi"- glasnogovornik svih.
insomnia78

#533 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

Bas se spremam nesto slicno da napisem vezano za ovu empatiju
:thumbup:
zateznistub

#534 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by zateznistub »

Ripicipi wrote:
zateznistub wrote:
Znaci tebi je isto puklo u Sarajevu ili Bejrutu?
Ko priča o "pucanju"?

Čitate li vi prije nego kvotate?
Kombat

#535 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Kombat »

vec nekoliko sati top trend na twitteru nije vise #Brussels ili #Belgium nego #StopIslam
S4mpion

#536 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by S4mpion »

HAVANA wrote:
zavezata-vreca wrote:
sinko ... Islam je religija koje savršeno definisana ... ti i takvi kao ti što niste dorasli da tumačite Islam ni 0,0001% i bacate ljagu na ovu savršenu religiju.
Pa dobro de se malo organizujte,rijesite se ovih belaja.Dosta nas ne zna nista o islamu,krscanstvu i svim tim ostalim zajebancijama,nit nas interesuje.Da malo zivimo ko ljudi.Smoriste i pricom i djelima.Rokaju se s onim,ovim,izmedju sebe...a puna usta dobrote i milosti...Znam,sve je neko drugi kriv,zidovi,masoni,amerika,picka materina...al ima malo i do vas,jel de?Malkice? :oops:
Za rješavanje belaja neophodna je vlast. Ako rješavanje belaja u sekularnim državama želiš natovarit vjernicima na grbaču, moraš biti spreman da im daš vlast, jesi li siguran da se želiš odreći sekularizma?
NeenaSa

#537 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by NeenaSa »

Upravo pratim program na n-tv.
Shto si zapad dopustio i dopushta. :-)
Nije ni chudno. :(
zateznistub

#538 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by zateznistub »

uglavnomja wrote: jedan tekst, poslije pariza, prvi put cujem za tu mankisferu i danbarov broj ... dobro objasnjenje kako covjek funkcionise po pitanjue empatije

"...U pomenutom tekstu o mankisferi rečeno je kako postoji nešto što se zove Danbarov broj, koji označava maksimalni broj ljudi do kojih zaista može da ti bude stalo, i on iznosi 150. Dakle porodica, prijatelji, malo širi krug poznanika i to je to. Za svim ostalim ljudima planete Zemlje ne možeš da iskreno žališ već samo možeš da osećaš dozu saosećajnosti – manju ili veću. Emocije nastaju interakcijom i zavise od stepena iste. Ako se nešto desi članu tvoje porodice ili najboljem prijatelju, to će na tebe imati veći utisak nego ako se desi tvom ortaku s faksa s kojim jednom u dva meseca popiješ pivo. Takođe, više će te pogoditi da se njemu nešto loše desi nego komšiji iz ulaza s kojim si na zdravo-zdravo. Opet, tragedija komšije iz ulaza mnogo više utiče na tebe nego kad lokalni narkoman overi od dopa. Dalje, i njegova smrt izaziva veću dozu empatije nego tebi skroz nepoznat čovek koji gine u saobraćajnoj nezgodi, a opet i kad pročitaš vest o saobraćajki na Ibarskoj, to ti više znači nego isto takva saobraćajka na autobanu u Nemačkoj. To je jednostavno utaban put funkcionisanja emocija a ne nekakav izveštačeni modus operandi.

Stoga ne postoji ništa nenormalno u tome da čovek rođen u Evropi i Americi ne pruža više empatije prema žrtvama terorističkog napada u Parizu nego prema onima koju hiljadu kilometara dalje. Isto tako je i sasvim normalno da ljudi iz okruženja bliskog istoka (po uslovom da nisu pro ISIS-ovci) žale više svoje komšije nego neke daleke strance iz zapadne Evrope.

Pa sam/a sebi skačeš u stomak sa ovim postom i tim Danbarovim brojem. Prvo nabrajaš članove porodice, prijatelje i malo širi krug prijatelja i bivato je to, za ostale te bilo dupe a onda ipak malo više ostane tog Danbara za zapadne žrtve.
U najmanju ruku čudno!
insomnia78

#539 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

Kombat wrote:vec nekoliko sati top trend na twitteru nije vise #Brussels ili #Belgium nego #StopIslam
Istini za volju najvise je komentara koji se protive ali koriste taj #
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#540 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by _BataZiv_0809 »

Image
smijesni_ste

#541 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by smijesni_ste »

Kombat wrote:vec nekoliko sati top trend na twitteru nije vise #Brussels ili #Belgium nego #StopIslam
Ja ne vidim taj trend, možeš li pokazati, neki screenshot nešto?
Ajatolah_

#542 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Ajatolah_ »

north wrote:
undefined007 wrote:fol niko im ne moze stati u kraj, prije bi rekao da im niko ne zeli stati u kraj
I meni se tako čini...samo je pitanje zbog čega? Koji su to visoki interesi, da se udara u srce zapada, a da visoke sile sa tog istog zapada i amerike to ne žele da spriječe? Možda sam naivan, možda sam slijep ispred nečega što je očigledno, ali ne mogu dokučiti :? ?
Nije se moguće izboriti, jer, kao prvo - nemaš pojma kad i od koga možeš očekivati napad, a kao drugo, nemaš efikasnih sredstava borbe jer su potencijalni teroristi raštrkani svuda, i nemaš ih čime uplašiti i zaprijetiti jer je njima smrt haman želja. Dakle, da ih ima milion, i pobiješ ih 999.999, opet bi onaj milioniti mogao izaći mirno u petak navečer i baciti bombu na neki trg.
Al' dobro, ako odmah u startu polaziš od premise da su ih masoni napravili, ne vrijedi objašnjavati... Jesu l' ove naše komšije što svršavaju na ovo na Facebooku također masoni? :D
tututuuuu

#543 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

A ne znam sta bih rekao. Uzas. Zao mi je ljudi ali stvarno ti EU politicari su katastrofa, u kojem oni svijetu zive. Ocito je sugurnosno stanje 0 a sigurnosne agencije i nisu bas na nivou kad se takav olos seta slobodno po briselskom aerodromu. Prvo Pariz (opet su dosli iz Belgije) pa ko fol rat terorizmu, Francuzima je objavljen rat bla bla, sad srediste EU... Pa sta im sluzi ta vojska i novac? Da paradiraju s puskama nakon sto su ljudi vec stradali? Zna se gdje treba vojsku slati, i nema vise ljudskih prava tu. Sta je s pravima raznesenih i oni sto ce mozda u buducnosti biti razneseni i sto ce zivjeti u strahu da ih neko ne raznese uz povike Allahu akbar.

slati vojsku u Siriju da deratiziraju zemlju umjesto paradiranje, a svaki Arap u EU je ocito potencijalna prijetnja i opasnost. Sve do jednog temeljito procesljati i pratiti, ako ne mogu deportacije ili nesto ala Guantanamo i cao. Svi u Guantanamu su fol nevini :D , al nema ih vise ni prismrditi u SAD od silnih nevinih zatocenih. :D
Last edited by tututuuuu on 22/03/2016 22:41, edited 2 times in total.
Connaisseur Karlin

#544 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Connaisseur Karlin »

Jack Be Nimble wrote:Ovi bombaski napadi mi postali isti ko ubijanje mitraljezom po Americkim skolama. Sve dok broj zrtava nije presao 20+ dobro je. Teroristicki napadi postali dio mnogih dnevnih dogadzaja.
[/quote]

Amerikancima je najvaznije prodati oruzje umjesto uvesti striktnije kontrole prodaje oruzja. Svaka budala moze kupiti pistolj.Neodgovorni roditelji nemaju potrebu ni osjecaj da zastitie vlasitito djete od pistolja sa mecima,a koje ce sutra upotrijebiti u skoli! DOticni problem se moze regulisati,ali treba zaraditi na prodaji oruzja.
Last edited by Connaisseur Karlin on 22/03/2016 22:43, edited 1 time in total.
zateznistub

#545 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by zateznistub »

insomnia78 wrote:
Ja i ne znam šta meću taj # čemu to služi? Stariji čovjek šta'š
Connaisseur Karlin

#546 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Connaisseur Karlin »

zateznistub wrote:
uglavnomja wrote: jedan tekst, poslije pariza, prvi put cujem za tu mankisferu i danbarov broj ... dobro objasnjenje kako covjek funkcionise po pitanjue empatije

Pa sam/a sebi skačeš u stomak sa ovim postom i tim Danbarovim brojem. Prvo nabrajaš članove porodice, prijatelje i malo širi krug prijatelja i bivato je to, za ostale te bilo dupe a onda ipak malo više ostane tog Danbara za zapadne žrtve.
U najmanju ruku čudno!
Danbarov broj je nelogican,jer puno rodbine i prijatelja zive danas na svim kontitentima!
insomnia78

#547 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

smijesni_ste wrote:
Image
insomnia78

#548 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

zateznistub wrote:
insomnia78 wrote:
Ja i ne znam šta meću taj # čemu to služi? Stariji čovjek šta'š
Ma kad npr, na twitteru ili fb stavis #bruxelles pokazace ti sve postove u kojima se se spominje brisel
smijesni_ste

#549 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by smijesni_ste »

insomnia78 wrote:
smijesni_ste wrote:
Hvala, nadjoh i ja kad zarovih malo. Ma nisam prijavljen na twitteru, ali odem ponekad, ima zanimljivih stvari :D
ZeleniGreen

#550 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by ZeleniGreen »

1. Boli me kita za Turskom, Pakistanom i jebenom Rakom.

Naravno da se ne sladim mrtvima, nego me jednostavno ne zanima, ne dotiče me, nebitno mi je.

Naravno da me zanima Pariz, Brisel, London. Zašto?

- Zato što su mi oni ipak bliži nego ovi Azijati.
- Zato što pripadamo istom kulturnom krugu
- Zato što je gomila Srba u tim gradovima, mojih sunarodnika koji žive obične male živote i nikome ne smetaju.
- Zato što su to zemlje visokog standarda života, zemlje za poželjeti živjeti u njima, zato što bi se ja tu bez problema uklopio, zato što je to savremeno društvo.

Naravno da ima razlike između Istanbula i Brisela, jako velike razlike ima i naravno da me isto ne dotiču žrtve u Briselu i Istanbulu.

Pošto su Bošnjaci dominantni na ovom sajtu, pogledate li malo dalje od tih vjerskih priča, skontaćete da je i vama taj Brisel 3 puta bliži...
Post Reply