Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Fudo387

#526 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
kosava wrote:
Gojeni H wrote:
Gojeni covjek pricao o zaustavljanju masovne imigracije iz Sirije i Iraka ono da mi budemo sigurni ko to useljava a sada mora on to pojednostaviti da ga razumije prosjecan glasac.

A ovi sto se boje ili mole za Hillary ma nezna ona ni gdje je Bosna, BiH 20 godina stara vijest zaboravilo se da i postoji.
Pa djesi ti brate?!? Vidis da sam sam na terenu?
Cak mi je i Fudo neodlucan. :D
Nisam, ja cu glasati za Trumpa iz samo jednog razloga.
Frajer je haza budala i nece nam biti dosadno. :D
MyTao

#527 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Predsjednik amerike se ne pita nista... pa vec se odavno zna da 2pac iz dzehenema vodi Ameriku, zbog toga I cine toliko zla po svijetu :lol:
Gojeni H

#528 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote: Nisam, ja cu glasati za Trumpa iz samo jednog razloga.
Glasaj i odmah lobiraj za brdsko-planinski narod. :D

Off: Kaze u-mene-mi-jaran: "Ja, prije nego sto sam doselio, sve konto lobiranje je nesto gotivno, savremeno, americki ... kad ono sve goli mito i korpupcija ... al' americki." :D
jeza u ledja

#529 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ma to sve Rotschildi i masoni, reptili i Bilgejtsovi vode. Samo pritisnu tamo dugme, a precjednik kaze "yes, sir!"
jeza u ledja

#530 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Gojeni H wrote:

Off: Kaze u-mene-mi-jaran: "Ja, prije nego sto sam doselio, sve konto lobiranje je nesto gotivno, savremeno, americki ... kad ono sve goli mito i korpupcija ... al' americki." :D
Jeste, za razliku od zemalja gdje zvanicnog lobiranja ni nema, pa ni ne postoje interesne grupe koje uticu na odluke. :D
Fudo387

#531 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:

Najbolja stvar kod njega je sto on nema plan ni za sta, i sto veze nema sta ce i kako ce.
On ce to sve u hodu, odokativno. Ja se jedino nadam da ce nastampati para k'o sto je obecao pa da trosimo k'o ljudi sljedece cetiri godine. Poslije kad dodje neko da to vraca nece mu preostati nista drugo da posalje vojsku u Svicarsku i da nam dovuku sve sta ima u onim trezorima tamo. :D
MyTao

#532 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Kako bi bilo cool, da Fudo glasa za Trumpa, I da ga onda ovaj protjera iz Amerike :lol: umislio covjek da je yankee
Fudo387

#533 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:Kako bi bilo cool, da Fudo glasa za Trumpa, I da ga onda ovaj protjera iz Amerike :lol: umislio covjek da je yankee
I za to me boli qrac, mogu me sutra deportovat. Nije Fudo Kurd pa da nema kud. :D
A mozda bi na taj fazon dobio azil u Australiji, Kanadi...znaci, more opcija.
Bottom line, more me samo za prangiju povuc. :lol:
kosava

#534 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Gojeni H wrote:
kosava wrote:
Gojeni H wrote:
Gojeni covjek pricao o zaustavljanju masovne imigracije iz Sirije i Iraka ono da mi budemo sigurni ko to useljava a sada mora on to pojednostaviti da ga razumije prosjecan glasac.

A ovi sto se boje ili mole za Hillary ma nezna ona ni gdje je Bosna, BiH 20 godina stara vijest zaboravilo se da i postoji.
Pa djesi ti brate?!? Vidis da sam sam na terenu?
Cak mi je i Fudo neodlucan. :D

Vratio sam se tu sam medju vama eto. Sta ima novo kod tebe?
Last edited by kosava on 13/06/2016 19:21, edited 1 time in total.
kosava

#535 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

zenit dozic wrote:jel vi stvarno mislite da se njihov predsjednik pita nešto oko nekih ključnih pitanja :-)
Oni su tu samo figure koje zabavljaju mase...

I da Trumpa za predsjednika, barem je za razliku od dotične dosljedan oko svojih(fasistickih )stavova, dok se ova zapetlja u svojim lažima

:skoljka:

Ma pita se Predsjednik malo manje od naseg predsjednika mjesne zajednice u Titinom vaktu.
kosava

#536 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:
zenit dozic wrote:jel vi stvarno mislite da se njihov predsjednik pita nešto oko nekih ključnih pitanja :-)

I da Trumpa za predsjednika, barem je za razliku od dotične dosljedan oko svojih(fasistickih )stavova, dok se ova zapetlja u svojim lažima
Bolje izabrat i fasistu nego lazova, jelde? :D

To ono ko....zaboravimo da pored toga sto je Trump, on je i lazov. Laze covjek cim zine. Al nema veze, gore je sto je fasista, pa cemo zaboraviti da je lazov. Ono kad neko ima pet jos gorih slojeva pa se oni ostali ne vide.

Pa izbor je izmedju dva lazova jedan pisa sjedeci drugi stojeci.

Kakv ba fasist ono ti je showman, zna koju pricu kome da isprica.
kosava

#537 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:Ma to sve Rotschildi i masoni, reptili i Bilgejtsovi vode. Samo pritisnu tamo dugme, a precjednik kaze "yes, sir!"

Znaci nisam ja jedini kojem tako pojedin komentari zvuce.
kosava

#538 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

MyTao wrote:Kako bi bilo cool, da Fudo glasa za Trumpa, I da ga onda ovaj protjera iz Amerike :lol: umislio covjek da je yankee

Fudo je siguran jer je legalno u Americi ali onih 11 milion ilegalaca ce da se nasekiraju.
zenit dozic

#539 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

jeza u ledja wrote:

To ono ko....zaboravimo da pored toga sto je Trump, on je i lazov. Laze covjek cim zine. Al nema veze, gore je sto je fasista, pa cemo zaboraviti da je lazov. Ono kad neko ima pet jos gorih slojeva pa se oni ostali ne vide.
Ma i ona ti je fašista samo to ne iznosi javno ili to kaže kao na klipu sa smješkom.
A kad govoriš da se ovi nešto pitaju deder mi reci razliku između Buša i Obame :?: šta je Obama to dobrog donjeo amerima i svijetu za svog mandata, nova ratna žarišta, ekonomska kriza..... a da dobio je nobela za mir :thumbup:
Jack Be Nimble

#540 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

zenit dozic wrote: Ma i ona ti je fašista samo to ne iznosi javno ili to kaže kao na klipu sa smješkom.
A kad govoriš da se ovi nešto pitaju deder mi reci razliku između Buša i Obame :?: šta je Obama to dobrog donjeo amerima i svijetu za svog mandata, nova ratna žarišta, ekonomska kriza..... a da dobio je nobela za mir :thumbup:
Zdravstveno osiguranje (veliki plus za nasu raju bez faxa)
Ponistio Don't Ask, Don't Tell
Zabranio bankama da daju kamate studentima, sada vlada devera oko toga (veliki plus za mene)
Iran Deal
Vremenom popravio odnos Amerike sa svijetom (mada to bi svako uradio nakon Busha)
Izvukao trupe iz Iraka
Nije isao u rat sa svakom mogucom zemljom, prepustio EU da se zeza oko toga
Njegov stimuls od $800 milijardi povratio ekonomiju
Ubio Osamu
Ponistio Bushov zakon o mucenju zarobljenika
Stabilizirao americku proizvodnju kola
Prvi predsjednik koji je najvise posvijetio paznje i uloga u prirodnu energiju

itd

Mene cudi da je bilo ista uradio pored Republikanaca koji su mu postavljali stupicu na svaki njegov korak.
kosava

#541 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Zdravstveno osiguranje (veliki plus za nasu raju bez faxa) Jel to fax garantuje zdravstveno? raje sa i bez fax sa i bez zdravstvenog al dobar je Romney Care
Ponistio Don't Ask, Don't Tell Je bitno samo ako si gey i vojnik
Zabranio bankama da daju kamate studentima, sada vlada devera oko toga (veliki plus za mene) ali ti jos uvijek mogu uvaliti 10 kreditnih kartica
Iran Deal dobar za Iran
Vremenom popravio odnos Amerike sa svijetom (mada to bi svako uradio nakon Busha) ma ja samo tako popravio odnose
Izvukao trupe iz Iraka sto je dovelo do raspada sistema i kreacije ISIS-a pa se trupe polako vracaju i nije ih on izvukao nego Iracka vlada je zamolila da izadju
Nije isao u rat sa svakom mogucom zemljom, prepustio EU da se zeza oko toga ma jok eto nije on upotreba dronova otisla 300%
Njegov stimuls od $800 milijardi povratio ekonomiju vidi se povrat ekonomije puno part time pozicija u Walmartu
Ubio Osamu on licno ili Navy Seals i CIA

Ponistio Bushov zakon o mucenju zarobljenika nikada nije bilo takvog zakona zato su i drzani van Amerike
Stabilizirao americku proizvodnju kola To jest mora mu se priznati. Natjero ih da prave auta konkurentna na trzistu
Prvi predsjednik koji je najvise posvijetio paznje i uloga u prirodnu energiju to jeste potrosio gomilu para na gluposti i fracking

itd

Mene cudi da je bilo ista uradio pored Republikanaca koji su mu postavljali stupicu na svaki njegov korak.
Jack Be Nimble

#542 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

kosava wrote:Zdravstveno osiguranje (veliki plus za nasu raju bez faxa) Jel to fax garantuje zdravstveno? raje sa i bez fax sa i bez zdravstvenog al dobar je Romney Care
Zabranio bankama da daju kamate studentima, sada vlada devera oko toga (veliki plus za mene) ali ti jos uvijek mogu uvaliti 10 kreditnih kartica
Iran Deal dobar za Iran
Vremenom popravio odnos Amerike sa svijetom (mada to bi svako uradio nakon Busha) ma ja samo tako popravio odnose
Izvukao trupe iz Iraka sto je dovelo do raspada sistema i kreacije ISIS-a pa se trupe polako vracaju i nije ih on izvukao nego Iracka vlada je zamolila da izadju
Nije isao u rat sa svakom mogucom zemljom, prepustio EU da se zeza oko toga ma jok eto nije on upotreba dronova otisla 300%
Njegov stimuls od $800 milijardi povratio ekonomiju vidi se povrat ekonomije puno part time pozicija u Walmartu

Ponistio Bushov zakon o mucenju zarobljenika nikada nije bilo takvog zakona zato su i drzani van Amerike
Stabilizirao americku proizvodnju kola To jest mora mu se priznati. Natjero ih da prave auta konkurentna na trzistu
Prvi predsjednik koji je najvise posvijetio paznje i uloga u prirodnu energiju to jeste potrosio gomilu para na gluposti i fracking

itd

Romney Care ili sto je napravio u Mass je bolje, ali bolje ista nego nista. Govorim o ljudima koji su dosli ovamo bez ikakvog zanata sada imaju barem Medicaid. Bilo bi dobro da smo to svi dobili, ali polako, korak po korak.

Do tebe je ako ces uzeti 10 ili 100 kartica, ali meni smanio kamatu na student loans ili napravio je donekle solidnom.

Iran Deal dobar za svakoga kome je do diplomatije i normalnim putovema da priblizi obadvije drzave nekom sporazumu.

Vecina anketa iz drugih zemalja pokazuje da popularnost Amera bolja nego prije. Oko 70%

Ah izvukao kada je i Bush htjeo izvuci. Dronove mu zamjerim, ali opet to je jeftinije nego slati citavu vojsku u tudju zemlju. Bushova administracija ukopala se u govna za jos dvije decenije.

Bilo je dozvoljeno da se muci van Amerike, toga vise nema (mozda jedan od razloga zasto je popularnost porasla?)

Trosenje para na cistu energiju ti vidis kao glupost, ja vidim kao korak na prijed sa ostalim svijetom i ulaganje u novu tehnologiju, nove poslove. Neke stvari se trebaju pricekati vremonom.

Meni je bio dobar predsjednik. Ima neki stvari koje se mozda nikada nece promjenuti, npr. bilo kakva vojna uloga Amerike u bilo kojoj drzavi. Gledaj svoja posla i mani se tudjih problema. Mozda dipolomatski nesto raditi, ali nikad vojno. To se nazalost nikada nece promjenuti.
kosava

#543 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Medicaid imao svako ko je bio socijalni slucaj, sto se tice studentskih kredita pa pored svih pomoci i programa kroz fakultet ti uzimao pare od banke :roll:
Iran deal dobar za Iran Amerika dobila karinu al eto unistio je rusku ekonomiju oborio nam cjenu nafte u Americi

Dron jal vojnik isto sranje

Ankete svasta pokazuju

Samo su 4 covjeka bila mucena ostali su malo invazivno ispitivani a to nije protuzakontio ni danas

Glupost broj poslova vezanih zelenom energijom nebi popravio sliku zaposlenih u Sarajevu a da ima nekog uticaja na sliku zaposlenosti u Americi.

Ma kakav je trebao biti ispao je nikakav.
Kikibombona

#544 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:

Hilari je poznata kao supruga Klintona. Da se nije dobro udala, niko za nju ne bi cuo. S druge strane, gospodin Tramp je naslijedio par miliona od kojih je napravio par milijardi. Iza njega stoje konkretni rezultati. To je covjek koji se dokazao u biznisu. Ako je mogao napraviti vlastitu imperiju, moze vala i novu veliku Ameriku. Tramp je uz Bil Gejca najuspjesniji i najpopularniji Amerikanac. Svi su culi za Trampa. Da je neki bezveznjakovic to ne bi bio slucaj.
sumirprimus

#545 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Jes se to i s trampom dopisivo? :mrgreen:
Stavit.onakvog lika na celo najmocnije zemlje na svijetu :-) mislio sam da su s busom prekucali medjutim...
jeza u ledja

#546 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kikibombona wrote:
jeza u ledja wrote:

Hilari je poznata kao supruga Klintona. Da se nije dobro udala, niko za nju ne bi cuo. S druge strane, gospodin Tramp je naslijedio par miliona od kojih je napravio par milijardi. Iza njega stoje konkretni rezultati. To je covjek koji se dokazao u biznisu. Ako je mogao napraviti vlastitu imperiju, moze vala i novu veliku Ameriku. Tramp je uz Bil Gejca najuspjesniji i najpopularniji Amerikanac. Svi su culi za Trampa. Da je neki bezveznjakovic to ne bi bio slucaj.
Vau kakve gluposti. Serem se iskreno na tu logiku. Trump je bogato deriste koji je od bogastva napravio vece bogatstvo. Ja sam napravio vise za svog zivota proporcionalno nego Trump, jer sam poceo ni iz cega. Ja i milioni drugih ljudi.
Trump se ne moze porediti sa Gejtsovima, Dzobsima, Zukerbergovima, Bafetima i slicnim jer oni su krenuli maltene od nule. Ne mozes ih uopste uostalom stavljati u istu recenicu jer su njihova bogastva 50 puta veca nego Trumpova. Nisu uopste ista liga.
Najuspjesniji i najpopularniji Amerikanac? Koliko je tebi godina? :shock:

I sad sve to da uzmemo kao tacno - to ga ne cini NIKAKO kvalifikovanim da bude predsjednik Amerike. Vodjenje zemlje nije vodjenje biznisa nekretninama, pravljenje golf terena i kupovina pozlacenih kipova.

No ni to nije najbitnije. Najbitnije je da je Trump potpuni psihijatrijski slucaj djeteta u tijelu matorog covjeka, koji za 70 godina zivljenja nije uspio da nauci neke osnovne stvari u zivotu. A i zasto bi kad je cijeli zivot proveo okruzen slugama i poltronima? Covjek je fasista, mizantrop, sovinista, i nema nijedan gram znanja o medjunarodnim odnosima. Ima rijecnik desetogodisnjaka, opste znanje ravno prosjecnom forumasu-teoreticaru zavjera ovdje, i svakog sa pet grama mozga u Americi je stid sto je taj covjek uopste tu gdje jeste trenutno.
Ko do sad to nije skonto on je neinformisan, ili glupi, fasisticki, zatucani debil. Al nazalost, puna je planeta takvih.

Sto se tice Clintonove, nisi daleko od istine. Sta ces, takav nam je izbor. :roll:
jeza u ledja

#547 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

zenit dozic wrote:
jeza u ledja wrote:

Ma i ona ti je fašista samo to ne iznosi javno ili to kaže kao na klipu sa smješkom.
Bush approval rating, u ova doba godine prije isteka njegovog mandata - oko 30 i kusur posto.

Obamin approval rating, danas, oko 50 i kusur posto. Znaci 20% vise. Eto samo to.
Ostalo ti je kolega potrudio se da izlista.
kosava

#548 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:
Kikibombona wrote:
jeza u ledja wrote:

Vau kakve gluposti. Serem se iskreno na tu logiku. Trump je bogato deriste koji je od bogastva napravio vece bogatstvo. Ja sam napravio vise za svog zivota proporcionalno nego Trump, jer sam poceo ni iz cega. Ja i milioni drugih ljudi.
Trump se ne moze porediti sa Gejtsovima, Dzobsima, Zukerbergovima, Bafetima i slicnim jer oni su krenuli maltene od nule. Ne mozes ih uopste uostalom stavljati u istu recenicu jer su njihova bogastva 50 puta veca nego Trumpova. Nisu uopste ista liga.

I sad sve to da uzmemo kao tacno - to ga ne cini NIKAKO kvalifikovanim da bude predsjednik Amerike. Vodjenje zemlje nije vodjenje biznisa nekretninama, pravljenje golf terena i kupovina pozlacenih kipova.

No ni to nije najbitnije. Najbitnije je da je Trump potpuni psihijatrijski slucaj djeteta u tijelu matorog covjeka, koji za 70 godina zivljenja nije uspio da nauci neke osnovne stvari u zivotu. A i zasto bi kad je cijeli zivot proveo okruzen slugama i poltronima? Covjek je fasista, mizantrop, sovinista, i nema nijedan gram znanja o medjunarodnim odnosima. Ima rijecnik desetogodisnjaka, opste znanje ravno prosjecnom forumasu-teoreticaru zavjera ovdje, i svakog sa pet grama mozga u Americi je stid sto je taj covjek uopste tu gdje jeste trenutno.
Ko do sad to nije skonto on je neinformisan, ili glupi, fasisticki, zatucani debil. Al nazalost, puna je planeta takvih.

Sto se tice Clintonove, nisi daleko od istine. Sta ces, takav nam je izbor. :roll:
Znaci pravi kandidat za prosjecnog covjeka, svi ga razumiju.

A to sto mu je babo ostavio nije jedini od Bosne do Amerike puno tih sto im babo dao pa danas nemaju za kafe.
Kikibombona

#549 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:

:thumbup: :thumbup: :D

Slazem se bolan, samo te malo trolam. Tramp je ludak, obicni ljigo, gdje da ga nazovem 'gospodinom'. :D Iznad sam napisao, citirajuci Gojenog, da je Hilari odvratna i nikakva, ali da je manje zlo od Trampa.

Ovo sto sam ti napisao su jucerasnje rijeci jednog mog komsije. Pokusao sam ponoviti ono sto je rekao. I za njega je fakat Tramp sinonim za uspjesnog biznismena. Zaista su svi culi za Trampa i Gejca. Vec odavno je Tramp poznat za veliki broj Bosanaca. Za Bafeta, Dzobsa i slicne je malo ko cuo. Valjda ih nema u medijima. Tramp je super star.

Zaista ne mogu vjerovati da demokrate nisu mogle ponuditi boljeg kandidata od Hilari. Sve mi se cini da su je kandidovali 'centri moci' znajuci da ce biti obicna marioneta i puki izvrsitelj svake naredbe. Njen imidz je nikakav. U zivotu nista znacajno nije postigla. Vec je pretrpila jedan poraz. U novu utrku ulazi kao 'laki luzer'. Zena je Bila, prevarena zena. Nema naglasenu karizmu. Isprana i potrosena faca koja nema sta ponuditi. Betonirat ce ovakvu Ameriku i slusati instrukcije zajebanijih igraca. Totalni ocaj od kandidata.

Tramp je ludak, cirkusant.

Obama je gigant u poredjenju sa ova dva debila. Od prethodnih americkih predsjednika jedino im Dzordz Bus moze parirati.
Ja_Ja

#550 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

kosava wrote:Zdravstveno osiguranje (veliki plus za nasu raju bez faxa) Jel to fax garantuje zdravstveno? raje sa i bez fax sa i bez zdravstvenog al dobar je Romney Care
Iran Deal dobar za Iran

itd

Nekad treba znati pa prestati i ne napisati neke stvari. Mada sam to pokusao naumpade mi video govora Obame sa Rutger Univerziteta (https://www.facebook.com/cnn/videos/101 ... nref=story), pa odlucih da ti jednostavno kazem da ne znas o cemu pricas.
Post Reply