Spontano kod nas moze biti otkaz bubrega ili srca...ovo sve ukazuje na tornjaka.palermo wrote:Nego, ima li ko informaciju, je li ovo spontano okupljanje demobilisanih boraca.....
Blokada puteva
- General War
#526 Re: Blokada puteva
- starii
- dobar osjecaj
#528 Re: Blokada puteva
A neki možda ne poznaju geografiju ove zemlje pa lako izmaštavaju zaobilaznice gdjegod im padne na pamet. Vozila sam u nedjelju po toplijem vremenu na minus šest uz Bradinu i Ivan. Em što je tamo planinska klima i predio gdje je svježe usred ljeta, sad pušu jaki vjetrovi i nanose snijeg. Na cesti uvijek ima snijega. Kad smo mi u nedjelju naišli na zastoj šlepera iz oba smjera nije mi bilo svejedno pri pomisli da duže vrijeme stojim tu, ili da se blokirana vozilima i snijegom u toj uzbrdici pokušavam okretati i vratiti odakle sam krenula. Taj predio je avetinjska pustara bez kuća i nekih objekata gdje bi ljudi mogli doći do hrane ili nečeg toplog. Ja i u najsretnijim okolnostima uvijek izbjegavam zimi noću voziti preko Ivana.Benjo34 wrote:Samo zato što nekom u koloni nije naumpalo da se vrati il ide obilaznicom kao sav pametan svijetastala_vistala wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem sa kakvim leatrgicarima i marvom djelim zivotni prostor,znaci docekali smo da borce Armije RBIH nazivaju bandom,sljamom,budala i sl zato sto su odlucili na ovom kijametu da krenu u borbu za svoja prava koja su zasluzili! ocigledno nisu imali "srece" da ih ne pokupi neki metak ili da ostanu bez jednog dijela tijela jer su jedini koji NIŠTA nisu dobili.
Živim za dan kada cu biti u mogućnosti da napustim ovu vukojebinu punog erdognaluka da se odreknem drzavljanstva i promjenim identitet.
- Janjicar
#529 Re: Blokada puteva
Drzava ce dopustiti prije da bude okrsaj izmedju sirotinje i srednjeg staleza nego drzave i sirotinje.
- Kikibombona
#530 Re: Blokada puteva
Pa ti opet glupa sirotinjo uzmi pusku...
-
Horcrux
#531 Re: Blokada puteva
I onda bi opet rekli, pa sto nisu mirno protestovali, nece blokadom nista postici. Tacno ne mozes valjati ovim narodima. Zato kazem, izgleda da bi svi najsretniji bili kad bi se protestovalo negdje na nekoj livadi ili u nekom krsu.Bloo wrote:Da i onda izađeš na alipašinu ulicu i blokiraš saobraćaj prema gradu i prema vogošći.Horcrux wrote:
Nisu, ali moze se reci da su mirno protestovali. Ocigledno to ne pali, ni kod gradjana, ni kod politicara.
-
Benjo34
#532 Re: Blokada puteva
Ovo je najavljeno prije 10 dana. Niko ne može reć da ga je iznenadilo ovo.dobar osjecaj wrote:A neki možda ne poznaju geografiju ove zemlje pa lako izmaštavaju zaobilaznice gdjegod im padne na pamet. Vozila sam u nedjelju po toplijem vremenu na minus šest uz Bradinu i Ivan. Em što je tamo planinska klima i predio gdje je svježe usred ljeta, sad pušu jaki vjetrovi i nanose snijeg. Na cesti uvijek ima snijega. Kad smo mi u nedjelju naišli na zastoj šlepera iz oba smjera nije mi bilo svejedno pri pomisli da duže vrijeme stojim tu, ili da se blokirana vozilima i snijegom u toj uzbrdici pokušavam okretati i vratiti odakle sam krenula. Taj predio je avetinjska pustara bez kuća i nekih objekata gdje bi ljudi mogli doći do hrane ili nečeg toplog. Ja i u najsretnijim okolnostima uvijek izbjegavam zimi noću voziti preko Ivana.Benjo34 wrote:Samo zato što nekom u koloni nije naumpalo da se vrati il ide obilaznicom kao sav pametan svijetastala_vistala wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem sa kakvim leatrgicarima i marvom djelim zivotni prostor,znaci docekali smo da borce Armije RBIH nazivaju bandom,sljamom,budala i sl zato sto su odlucili na ovom kijametu da krenu u borbu za svoja prava koja su zasluzili! ocigledno nisu imali "srece" da ih ne pokupi neki metak ili da ostanu bez jednog dijela tijela jer su jedini koji NIŠTA nisu dobili.
Živim za dan kada cu biti u mogućnosti da napustim ovu vukojebinu punog erdognaluka da se odreknem drzavljanstva i promjenim identitet.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#533 Re: Blokada puteva
ODBIJALI SU MEHANIZACIJU I POLJOPRIVREDNE MAŠINE , odbijali su projekte zapošljavanja , O - D - B - I - J - A - L -I su smislena riješenja egzistencije. Jasno su na televiziji rekli nećemo to , HOĆEMO PARE.rida1976 wrote:Naninteresantnije, niko ne traži da radi. Samo 300 KM i ležati kod kuće
Ok.
Prvo nema više finansiranja NITI JEDNOG UDRUŽENJA BEZ PROJEKTA SAMO PROJEKTI NITI FENING BILO KOM UDRUŽENJU ZA BILO ŠTA OSIM ZA PROJEKTE. I nigdje.
Drugo NEMA PRIKLJUČENJA U PIO jer tamo su zarade od rada.
Treće REGISTAR boraca.
Četvrto , akcize na gorivo se poveća za 1pf i to ide u FOND za isplate borcima. SVIM I ZAPOSLENIM I NEZAPOSLENIM , SVIM - borci su borci, svi su se borili.
Kraj priče.
Broj boraca će se nažalost prirodnom selekcijom smanjiti a fond će nestati.
- General War
#534 Re: Blokada puteva
Pa obicno se grize ruka koja hrani...drzava ne pravi novac.Janjicar wrote:Drzava ce dopustiti prije da bude okrsaj izmedju sirotinje i srednjeg staleza nego drzave i sirotinje.
-
Fudo387
#535 Re: Blokada puteva
Cuj, svi su se borili?sabina1 wrote:ODBIJALI SU MEHANIZACIJU I POLJOPRIVREDNE MAŠINE , odbijali su projekte zapošljavanja , O - D - B - I - J - A - L -I su smislena riješenja egzistencije. Jasno su na televiziji rekli nećemo to , HOĆEMO PARE.rida1976 wrote:Naninteresantnije, niko ne traži da radi. Samo 300 KM i ležati kod kuće
Ok.
Prvo nema više finansiranja NITI JEDNOG UDRUŽENJA BEZ PROJEKTA SAMO PROJEKTI NITI FENING BILO KOM UDRUŽENJU ZA BILO ŠTA OSIM ZA PROJEKTE. I nigdje.
Treće REGISTAR boraca.
Četvrto , akcize na gorivo se poveća za 1pf i to ide u FOND za isplate borcima. SVIM I ZAPOSLENIM I NEZAPOSLENIM , SVIM - borci su borci, svi su se borili.
Kraj priče.
A dje si se ti borila?
- It_is_a_Leclerc
#536 Re: Blokada puteva
Žalosne slike građana BiH koji, kao nekad u ratu, vuku djecu i torbe, napuštaju automobile i pješice idu preko planinskih prevoja, petlji i mostova. U najhladnijoj noći ove zime.
Zbog grupice terorista koji ih pokušavaju ubiti na -15.
Komesari večeras treba da dokumentuju svoje ostavke jer nisu u stanju osigurati vladavinu prava u FBiH.
Komesari večeras treba da dokumentuju svoje ostavke jer nisu u stanju osigurati vladavinu prava u FBiH.
- DaffyDuck
#537 Re: Blokada puteva
Pi*ke su jer nisu imali muda da blokiraju i resornog ministra i premijera kad su mu vec spavali pred zgradom. Sta, bilo ih strah da posalju specijalce pred njih? One majke na JMBG protestima su imale muda kad su zarobili cijelu zgradu parlamenta BIH. Tako se blokira, a ne neduzan narod, koji i ovako beskrajnim nametima puni jebeni budzet kao rupu bez dna jer stalno treba nekom nesto isplatit.BlueBlood wrote:Fudo387 wrote:Pa sta je?muz66 wrote:Fudo, Fudo, polizao...sladoled, logicno.
Kukate na 138394085039475097459045 tema, alija, sda, ne valja, kriza, besposlica, kucemo stacemo...
Izadje saka jada koja vas branila kad su trebala muda k'o u bizona...i, aaaajjjj, beba mi se smrzava u autu.
Upali grijanje u autu.
Picke su ako se razidju dok im to ne uplate sta traze.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#538 Re: Blokada puteva
U Sarajevu Fuade , u Sarajevu se vjeruj - borilo .Fudo387 wrote:Cuj, svi su se borili?sabina1 wrote:ODBIJALI SU MEHANIZACIJU I POLJOPRIVREDNE MAŠINE , odbijali su projekte zapošljavanja , O - D - B - I - J - A - L -I su smislena riješenja egzistencije. Jasno su na televiziji rekli nećemo to , HOĆEMO PARE.rida1976 wrote:Naninteresantnije, niko ne traži da radi. Samo 300 KM i ležati kod kuće
Ok.
Treće REGISTAR boraca.
Kraj priče.
A dje si se ti borila?
Last edited by sabina1 on 28/02/2018 21:31, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#539 Re: Blokada puteva
Šta bi bilo kad bi bilo.Horcrux wrote:I onda bi opet rekli, pa sto nisu mirno protestovali, nece blokadom nista postici. Tacno ne mozes valjati ovim narodima. Zato kazem, izgleda da bi svi najsretniji bili kad bi se protestovalo negdje na nekoj livadi ili u nekom krsu.Bloo wrote:Da i onda izađeš na alipašinu ulicu i blokiraš saobraćaj prema gradu i prema vogošći.Horcrux wrote:
Nisu, ali moze se reci da su mirno protestovali. Ocigledno to ne pali, ni kod gradjana, ni kod politicara.
Eto ako im je i namjera da im se pridruži ostatak pučanstva, zar nije logičnije da blokiraju zgrade institucija nenadano, prije nego oni koji odlučuju o njihovim sudbinama stignu da zbrisnu na more prije produženog vikenda?
Ne?
- SmokingMan
#540 Re: Blokada puteva
Ovaj spiker na N1 definitivno nije dovoljno spavao. 
- astala_vistala
#541 Re: Blokada puteva
Sit gladnom ne vjeruje,zahvalan sam svim tim ljudima koji su stali u odbranu grada i drzave,to sto kasta povlastenih i uhljebljenih nema sluha za te ljude je dokaz koliko smo bolesno drustvo,ovo je akt ocajnika ne pokazivanje muda na -10.Raigor Stonehoof wrote:Konju glupi, niko im ne spori borbu, ALI STO KAO TAOCE NE DRZE ONE KOJI SU IH DOVELI U OVU SITUACIJU????astala_vistala wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem sa kakvim leatrgicarima i marvom djelim zivotni prostor,znaci docekali smo da borce Armije RBIH nazivaju bandom,sljamom,budala i sl zato sto su odlucili na ovom kijametu da krenu u borbu za svoja prava koja su zasluzili! ocigledno nisu imali "srece" da ih ne pokupi neki metak ili da ostanu bez jednog dijela tijela jer su jedini koji NIŠTA nisu dobili.
Zasto ne odu Baketu pred kucu?? Zasto ih ne blokiraju u zgradama institucija??? STA SU IM NEDUZNI LJUDI RADILI???
Dabogda se smrzli svi do jednog do jutra, gamad retardirana.
pitao bih vas ja da zakasne penzije,invalidnine,sehidske penzije,plate administraciji ne da bi bili blokirani sa skijanja prema kuci,nego iz kuce nebi mogli izaci.
dok ne bude pravde za sve svako malo ce određene grupe izlazit i trazit svoja zasluzena prava.
-
Horcrux
#542 Re: Blokada puteva
It_is_a_Leclerc wrote:Žalosne slike građana BiH koji, kao nekad u ratu, vuku djecu i torbe, napuštaju automobile i pješice idu preko planinskih prevoja, petlji i mostova. U najhladnijoj noći ove zime.
via Imgflip Meme Generator-
zrakomlat
#543 Re: Blokada puteva
It_is_a_Leclerc wrote:Žalosne slike građana BiH koji, kao nekad u ratu, vuku djecu i torbe, napuštaju automobile i pješice idu preko planinskih prevoja, petlji i mostova. U najhladnijoj noći ove zime.
- Cherry-Cherry
#544 Re: Blokada puteva
Obavljali su građansku dužnost u ratu. To se ne treba plaćati, jer je zakonska obaveza.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#545 Re: Blokada puteva
Ima li koja televizija da prenosi friske informacije?
-
Horcrux
#546 Re: Blokada puteva
Odgovorio sam nesto slicno prije:Bloo wrote:Šta bi bilo kad bi bilo.Horcrux wrote:I onda bi opet rekli, pa sto nisu mirno protestovali, nece blokadom nista postici. Tacno ne mozes valjati ovim narodima. Zato kazem, izgleda da bi svi najsretniji bili kad bi se protestovalo negdje na nekoj livadi ili u nekom krsu.Bloo wrote: Da i onda izađeš na alipašinu ulicu i blokiraš saobraćaj prema gradu i prema vogošći.
Eto ako im je i namjera da im se pridruži ostatak pučanstva, zar nije logičnije da blokiraju zgrade institucija nenadano, prije nego oni koji odlučuju o njihovim sudbinama stignu da zbrisnu na more prije produženog vikenda?
Ne?
Mozda su i trebali, mozda bi tako brze dosli do svog rjesenja. Dok neko drugi opet ne izadje na proteste radi svojih problema. Mozda je ovo durogocno dobro: Kad ovo vec pogadja obicne gradjane, sto ne bi ovo bio okidac da se svi medjusobno pogledamo i da kao drustvo shvatimo da smo i mi krivi sto se doslo do ovoga, i sto izabiremo iste, i sto prodajemo nase glasove, i sto ne izlazimo na izbore i sto ne trazimo nasa prava? Zasto to ovo ne moze biti?
-
kakavdanakneiskustvu
#547 Re: Blokada puteva
Janjicar wrote:Jel tesko negdje svratiti iznajmiti nocenje, okrenuti se nazad negdje il su vas vezali lancem ?
ja sa prozora gledam kolonu od minimalno 80 šlepera,u zenici,gdje ce svratiti na nocenje sa šleperima,uci u grad?,mislis da ce gazde tim vozacima reci ok,evo od mojih para placeno nocenje,gdje na kraju krajeva sa sleperom,ostaviti da ti neko pokrade sve iz slepera,da izgiubis posao?
- Raigor Stonehoof
#548 Re: Blokada puteva
Opet ne kontas. Nek traze prava, nek i dobiju prava, ali ZASTO NE BLOKIRAJU BAKIROVU KUCU? Mozes li to odgovoriti?astala_vistala wrote:Sit gladnom ne vjeruje,zahvalan sam svim tim ljudima koji su stali u odbranu grada i drzave,to sto kasta povlastenih i uhljebljenih nema sluha za te ljude je dokaz koliko smo bolesno drustvo,ovo je akt ocajnika ne pokazivanje muda na -10.Raigor Stonehoof wrote:Konju glupi, niko im ne spori borbu, ALI STO KAO TAOCE NE DRZE ONE KOJI SU IH DOVELI U OVU SITUACIJU????astala_vistala wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem sa kakvim leatrgicarima i marvom djelim zivotni prostor,znaci docekali smo da borce Armije RBIH nazivaju bandom,sljamom,budala i sl zato sto su odlucili na ovom kijametu da krenu u borbu za svoja prava koja su zasluzili! ocigledno nisu imali "srece" da ih ne pokupi neki metak ili da ostanu bez jednog dijela tijela jer su jedini koji NIŠTA nisu dobili.
Zasto ne odu Baketu pred kucu?? Zasto ih ne blokiraju u zgradama institucija??? STA SU IM NEDUZNI LJUDI RADILI???
Dabogda se smrzli svi do jednog do jutra, gamad retardirana.
pitao bih vas ja da zakasne penzije,invalidnine,sehidske penzije,plate administraciji ne da bi bili blokirani sa skijanja prema kuci,nego iz kuce nebi mogli izaci.
dok ne bude pravde za sve svako malo ce određene grupe izlazit i trazit svoja zasluzena prava.
-
kakavdanakneiskustvu
#549 Re: Blokada puteva
HAVANA wrote:Hoce li ovi ikad zaganjat koga treba ,ako im se vec ganja i meltretira? Kakve veze ima cesta i normalni ljudi sa ovim?
nikakve,traze da neko iz tih kolona podje praviti belaj
- jasko_ba
#550 Re: Blokada puteva
Evo na N1 izgleda vanredan program_BataZiv_0809 wrote:Ima li koja televizija da prenosi friske informacije?