Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
- nosara
#526 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Vi se morate pomirit s reformama... Napredak je nezaustavljiv i garga nasim ulicama... Sad slobodno po zemlji idemo...

-
miop
#527 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
O kome Đilas priča u klipu, Neki, Sanki, Damiru,... nastavi nizCrvene_brigade wrote:prevršili ste svaku mjeru.
Đilas je bio nositeljem partijske knjižice Br. 4 (iza Tita, Aleksandra Rankovića i Edvarda Kardelja) što govori o njegovome statusu u poratnom jugoslavenskom državnom i partijskom vrhu.
- bach
#528 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Sa FB profila jedna moje poznanice koja trenutno umire na nekoj klinici na KCUS -u.
Na klixu vijest o napustanju modernih prostorija Opce bolnice i smjestanju pacijenata u neuslovne prostorije KCUS. Kaze izmedju ostalog: "Sad adaptiraju Kliniku za gastroenterologiju koja nema lift, već imaju angažirane nosače koji nose pacijente."
Adaptaciju su poceli jos u septembru (bila sam hospitalizovana gore tad). To otprilike izgleda ovako: pacijenti u svojim sobama, leze k'o krofne pod jorganima, neki od njih su na samrti, a ono lupa, busi, kuca, izbija... Mislim da iole normalan covjek zna koliko takve gradjevinske buke smetaju pri obicnoj glavobolji, a da ne pricam o nekom raku gusterace!
Inace, o bukama se na nasem Kosevu malo vodi racuna, opcenito. Na mnogim odjelima, sestre i doktorice spaciraju hodnicima u stiklama, koje prave buku sto na mozak djeluje kao udaranje cekicem... e jos kad se uzjebu gore-dole, pa po 12 puta u pola sata. Ti fol pacijent, lijecis se, trebas oporaviti organizam od neceg. A-haa.
Al' jebo buku. Prezivis bolescinu zbog koje si hospitalizovan, prezivjet ces i buku. Ovaj drugi dio o anagazovanim nosacima... nisam mogla da se ne sjetim teta Ane. Dijelile smo sobu. Pored gastroenteroloskih, zena je imala i psihickih problema. Trebali su je jednog dana voditi na snimanja u neku drugu zgradu Klinickog centra, i dosli su famozni nosaci - portir i domar. S teskom mukom su je izvadili iz kreveta, totalno nepokretnu, poprilicno tesku, a i prilaz krevetu je ocajan, jer su kapaciteti soba bukvalno nazor prosireni. "Nosaci" trabunjaju svo vrijeme, dok nesretnu zenu vade iz kreveta i bukvalno ubacuju u kolica. Zajaukala je od toga, a realno, zaboljelo je i mene, koja sam iz svog kreveta posmatrala to nestrucno izivljavanje, nad tijelom stare, bolesne, nemocne zene. Odnijeli su je niz stepenice, sto je znacilo dva sprata silazenja s njom, i poslije dva, penjanja.
Kada su je vratili, opet trabunjanje. "Jebla sliku svoju, ja jes' teska", jedno je od niza slicnih izjava, mrmonje koji ima samo stomak od 65 kg, sigurno. Pardon stomacinu. Istresli su je nazad u krevet, bez imalo obazrivosti, koje nema ni kod presvlacenja. Dolazi sestra da joj promjeni pelenu, vrata su otvorena, bilo ko ko u tom trenu prolazi odjelom, gleda tako, staracke, bolesne straznjice. Nakon skidanja pelene ispunjene prolivom, brisanja i stavljanja nove, ciste, sestra uzima Anin rucak da je nahrani. U ISTIM RUKAVICAMA koje je koristila oko pelena. "Da ti zadrobim malo supe, Ana?" i drobi. Prezivis i buku i neuslove i sve jade koji te gore snadju, a puno ih je... ali kako prezivjeti takav udar na dostojanstvo? Takav odnos prema nemocnim, starim pacijentima, za mene je zlocin. Poput zvanja djecaka Mahira Mahirom. Mogla bih knjigu da napisem o idiotizmima osoblja Kosevske bolnice. A kako ce tek sada da bude, ne smijem ni da zamislim...
- Logovan
#529 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Imaju li Izetbegovići kakve familije u Sarajevu ili u nekom drugom gradu u državi? Ako imaju, treba to odmah protjerati.
- GeeTnT
#530 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
..i štaa dalje rodjace?Logovan wrote:Imaju li Izetbegovići kakve familije u Sarajevu ili u nekom drugom gradu u državi? Ako imaju, treba to odmah protjerati.
Protjeraćeš, pobićeš, sahranićeš i..
I opet ćeš teturati uz memljiv zid
Na iskrivljenoj česmi oprat ćeš lice
Sjest' na pločnik, zapalit' cigaru
I gledati na drugu stranu ulice
- Zavatoni
#531 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Zaista me boli da mocnici bez kontrole i nadzora brisu jedan od simbola ovog grada...bolnicu koja je tu vec 150 godina...jos od Topal Osman Pase...jedna drska i bezobrazna elitisticka kucka ce izbrisati preko noci!!!
I to zasto?!? Iz licnih interesa zbog dobre lokacije objekta i zato jer joj se moze...suplja je da ce vlada tu preci.
Ono sto je prezivjelo godine opsade i danonocno granatiranje...dovrsit ce jedna nikogovicka iz titograda koji je rat provela u zagrebu...a sada prva dama u bosnjaka.
Ali ovakav bezobrazluk i drsko ponizavanje gradjana Sarajeva o strane elite i mocnika bez nadzora i kontrole vratit ce im se...kao bumerang...na smetljistu historije ce zavrsiti kao i mnogi slicni...
I to zasto?!? Iz licnih interesa zbog dobre lokacije objekta i zato jer joj se moze...suplja je da ce vlada tu preci.
Ono sto je prezivjelo godine opsade i danonocno granatiranje...dovrsit ce jedna nikogovicka iz titograda koji je rat provela u zagrebu...a sada prva dama u bosnjaka.
Ali ovakav bezobrazluk i drsko ponizavanje gradjana Sarajeva o strane elite i mocnika bez nadzora i kontrole vratit ce im se...kao bumerang...na smetljistu historije ce zavrsiti kao i mnogi slicni...
-
daddy-kool
#532 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Bolničke zgrade su obično specifični, specijalizovani objekti, i nije ih jefino preurediti za druge namjene. Ukoliko se budu pokazale istinitim špekulacije da je ova zgrada namijenjena vladi FBiH, pitanje je zašto vlada nije pravila novu zgradu za sebe. Čini mi se da bi bilo jefinije i jednostavnije?
- aurora313
#533 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Kada sam otvorio ovu temu, već je ranije postojala druga oko Vojne Bolnice (vidi "Vojna bolnica Sarajevo" /OBS "Prim.dr.Abdulah Nakaš"), ali se više vezivala za zdravstvene usluge i stanje u istoj. Tada se nije znalo šta nam ove gnjide iz vlade planiraju učiniti.
Danas sam na toj temi našao pismo navodne grupe uposlenika Vojne Bolnice koji podržavaju politička rješenja vlastodržaca kao i komentar doktora (predpostavljam) našeg forumskog kolege 'dr.gog', koji je komentarisao to pismo. Nadam se da se on neće ljutiti što to navodim pismo i njegov komentar na isto u cijelosti:
--------
Ukratko, da čovjeku pamet stane šta grupa medicinskih poltrona i kratkovidnih ali i isprepadanih profesionalaca može javno da kaže. Aferim na gluposti.
Elem prateći sve šta se komentarisalo, činjenica ostaje: mi obični smrtnici koji zavisimo od besplatne zdravstvene njege, mi smo ga naHebali. Tu nema šta da se doda ili oduzme.
Sramota je šta je uradila ili tačnije nije uradila Ljekarska Komora (da li ista baš postoji, ne znam, ali postoji nekakvo udruženje), dakle grupa visokoškolovanih i svakom režimu neophodnih stručnjaka. Na našu žalost, na ulicama Sarajeva, pred bolnicom ili predsjedništvom, nije bilo doktora kao protestanta. Da ih je izašla stotina, možda se ovo ne bi dogodilo. Naravno, u zemlji straha ili što neko primjeti Čaušeskovoj BiH, za taj (ne)potez ima i opravdanja: nije važno koliko si dobar, naći ćemo način da dobiješ nogu.
Uz doktore, nije naravno bilo ni protesta od nekih viših krugova uključujući 99. Valjda takvi mogu da si priušte privatno a imaju ako treba i štelu za bolnicu. Čemu to kvariti.
Na žalost, ništa i nikakvi pisani protesti ne pomažu. Kasno je. Ja sam poslao vlastitu predstavku Komisiji za zdravstvo EU. Tu sam napomenuo da je tajming za ove odluke bio valjda da ne dođe u koliziju sa Stabilisation and Association Agreement with the European Union. Znam da je to pucanj u prazno kako bi se zaustavila ova munjevita akcija minderaša, ali se nadam da kada dodje do kakvih eglena vlade i EU, ovo neko može izvući kao temu za diskusiju.
Čuo sam kafanski da po nekakvim zakonskim klauzulama nije moguće pretvoriti bolnicu u nešto drugo. Mi opet ne znamo šta se sprema dalje jer smo neuki i neznalice, pa što bi vrhuška dijelila takve informacije sa nama. Ne bih se čudio da za nekoliko mjeseci i kojekakvih zavrzlama Ganić dobije svoj medicinski fakultet u Vojnoj. Može se dogoditi i nešto treće, ali...
I ako se neko pita zašto su naši drugi političari šutili dok se sve ovo odvijalo, mislim da nam je jasno: Mi ćemo ovo prešutiti a vi ćete nama kada za to dođe vrijeme.
Znaju ljudi kako se to radi.
Danas sam na toj temi našao pismo navodne grupe uposlenika Vojne Bolnice koji podržavaju politička rješenja vlastodržaca kao i komentar doktora (predpostavljam) našeg forumskog kolege 'dr.gog', koji je komentarisao to pismo. Nadam se da se on neće ljutiti što to navodim pismo i njegov komentar na isto u cijelosti:
--------
-------dr.gog wrote:Zamoliću Fadila Mandala i Cviku iz fahrovog nakaznog Avaza da prestanu jesti govna i da ne poturaju ove gluposti.Grupa uposlenika i ljekara Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' uputila je pismo našoj redakciji. Oni su zamolili da njihova imena ne objavljujemo javno s obzirom na atmosferu dirigiranog linča i neutemeljenih napada na profesoricu doktoricu Sebiju Izetbegović.
Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:
"Imenovanje doktorice Sebije Izetbegović za direktoricu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i gašenje Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" uz preseljenje i pripajanje njenih kapaciteta Centru, uzburkalo je javnost, posebno medije, pa su se pojavile mnoge reakcije na ove vijesti.
Dok se mnogi bave prezimenom doktorice Izetbegović i subjektivno prezentiraju dokumentaciju o perifernim detaljima, rijetko ko, pa čak ni mediji i analitičari – kojima je to profesionalna obaveza, ne govore o rezultatima dr. Izetbegović na čelu Opće bolnice, o trenutnom stanju na KCUS-u i o ekonomskoj i ostalim opravdanostima spajanja dvije medicinske ustanove.
Optužbe da je Sebija Izetbegović na čelo KCUS-a došla "na mišiće" i da ne zaslužuje poziciju, opovrgavaju rezulatati njenog upravljanju Općom bolnicom. Doktorica Izetbegović je dolaskom na čelo ove bolnice u martu 2013. godine zatekla dug od 4,5 miliona KM, a sada je on 700 hiljada KM. Direktorica je zabranila zaposlenim medicinarima privatnu praksu jer su oni pozicije u ovoj bolnici koristili za presumjeravanje pacijenata u svoje privatne ordinacije. Direktorica je tokom svog mandata otpustila dvoje doktora zbog korupcije i mita. Dodajmo ovome očigledno poboljšanje zbrinjavanja i liječenja pacijenata, a to listom potvrđuju i posjetitelji i pacijenti bolnice. Radnici bonice nisu više drski - osmijeh, pozdrav, ljubaznost, čak i način oblačenja njihov su novi imidž.
Trenutni dug KCUS-a je 92 miliona KM, s tim da je samo u posljednjih deset mjeseci stvoreno 40 miliona KM duga. Taj enormni rast duga dešava se dok je direktor KCUS-a bio Rusmir Mesihović. Za njegov mandat, osim stvaranja ovog duga za veoma kratko vrijeme, vežu se mnoge negativne brojke i kontroverze. Jedna od njih je zapošljavanje 50 nemedicinskih radnika u Centru. Tu je i formiranje 15 klinika kako bi se zadovoljili različiti apetiti, ali ne i zahtjevi za racionalizacijom kapaciteta i pobošljanjem zdravstvene usluge. Mesihovićev mandat opterećuje i činjenica da je firma Diamedic u tom vremenu postala jedini dostavljač medicinskih stedstava KCUS-u, a njen direktor je Dubravko Barbarić, Mesihovićev prijatelj i stranački kolega iz Demokratske fronte. Čak i naizgled jednostavne menadžerski potezi otvaraju prostor za sumnju u zakonitost i dobru najmeru pri upravljanju KCUS-om, kao što je natpis na ulazu u koševski kompleks. Ova reklama od plastike, ukrašena sa nekoliko svjetala, plaćena je čak 68 hiljada KM. Napominjemo da je Mesihović došao na čelo ove medicinske ustanove tako što je kao federalni ministar zdravstva protivzakonito imenovao Upravni odbor KCUS-a koji je zatim upravo Mesihovića imenovao za direktora KCUS-a.
Kada se govori o pripajanju Opće bolnice KCUS-u, treba napomenuti da je to dio reforme zdravstvenog sektor Kantona Sarajevo (KS). Zbog čega se ovo čini?
S krajem 2014. godine KCUS je imao 1952 kreveta sa prosječnom iskorišćenošću kapaciteta od 66,3 posto, a Opća bolnica 330 postelja sa iskorišćenošću od 54,29 posto, značajno ispod 85 posto što je po međunarodnim standardima prihvaćen kao optimalan procenat korištenja bolničkih kapaciteta u mirnodobskim uslovima. Do sada su značajna sredsva izdvajanja za liječenja u inostranstvu koja su najvećim brojem vezana za bolesti očiju, vantjelesnu oplodnju, liječenje malignih oboljenja i liječenje djece, dok je, primjera radi, iskorištenost kapaciteta Klinike za očne bolesti KCUS-a u 2014. godini bila 40,3 posto, Odsjeka za oftamologiju Opće bolnice 41,3 posto Klinike za ginekologiju i akušerstvo 47,8 posto a Odsjeka za ginekologiju Opće bolnice 67,8 posto Trenutno je u pojedinim organizacionim jedinicama evidentiranaje neracionalnost koje se ogleda u nedostaka kadra, od medicinskih sestara do doktora, dok je u drugim jedinicama iskorištenost kapaciteta od 30 do 40 posto (sa nedovoljno iskorištenim medicinskim kadrom). Primjera radi, dio modernih operacionih sala na KCUS-u i ostalih bolničkih prostora zjape prazni. Reorganizacijom bolničkih kapaciteta podrazumijevalo bi se i smanjenje troškova menadžmenta, upravljačkih struktura i drugih administrativnih i servisnih troškova. Naprimjer, za troškove električne energije Opće bolnice u 2014. godini izdvojeno je 330 hiljada KM, a za grijanje čak 816 hiljada KM. Dok se pojedini mediji protive, uposlenici obje bolnice nemaju ništa protiv najavljene reorganizacije. Naprotiv, uposlenici KCUS-a negoduju zbog lošeg stanja u njihovoj ustanovi i željno očekuju nekoga ko je u stanju uspostaviti red i poboljšati stanje, barem to bila i zabrana pušenja u blizini pacijenata.
Slijedeći korak u pomenutoj reformi je spajanje 12 zavoda koji KS koštaju 20 miliona KM godišnje, a čiji dosadašnji rezultati u pružanju medicinskih usluga i izdvojenost, mimo postojećeg KCUS-a, nije opravdalo ovolika budžetska sredstva.
Opravdanost imenovanja Sebije Izetbegović na čelo KCUS-a i pripajanja kapaciteta Opće bolnice koševskom komleksu ogleda se u tri navedena analizirana aspekta: njeni rezultati u Općoj bolnici, trenutno stanje na KCUS-u i mjerenje iskorištenosti kadra i kapaciteta u obje bolnice. Ta naliza govori da je i neophodna i opravdana odlučna akcija u zdravstvu KS, odnosno u dvjema bolnicama. Pacijenti i uštede - prije svega."
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/213579/pismo- ... ILYDS.dpuf
Fadile, selami te Dučićka, vi p**de prodane. Vi ste dno profesije.
KO JE BA NAPISAO OVO, ŠTO LAŽETE IDIOTI JEDNI?
Jučer ste je pljuvali p**a vam materina prodana, jel treba linkova i kopija tekstova iz servera Avaza koje imam kopirane?
Ovaj tekst je LAŽ i glupost.
Evo, nudim 100 KM svakom kolegi iz Opće bolnice koji mi se javi privatno na poruku i kaže da se "potpisao" na pismo Avazu.
Nudim 200 KM novinaru svakom novinaru iz Avaza da mi anonimno pokaže mail ili fantomsko pismo, posebno bijednicima sa portala na čije mailove ova sranja "stižu".
LAŽ Fadile, Laž Dučićko...
Jebem vam komplet potpisanu "redakciju".
A ja na sreću, više nisam u Općoj bolnici. Kad sam odlazio, prije par godina, Sultanija je došla i počela rad. Odluka da zbrišem je bila povezana sa mojim saznanjima šta sprema. Odbio sam novi ugovor i mrš! Drugi su ćutali, pa sad ih evo 6 radi u Njemačkoj zbog mobbinga ugovorima.
Zaboravio sam, zbog kolega tehničara, napomenuti i najveću gnjidu u tamnoplavoj uniformi, Derviševića. Ali ima vremena..Da se pederčina umišljena sjeti kako se probio na mjesto potrčka "profesorice"...i ono igranje autoriteta.
A tako mi svega, ako se barem dostojno ne "pobiju" sa SDA i fahrovom kerušom Ademaj, one miševe iz SDP i Naše Stranke ću posebno verbalno izmaltretirati.
A dr.Stevanović i njegova reakcija?
Pa doktore..doktoreeeeeee...đe si bio do sad šefe moj dobri? Jesi li dobio tužbu zbog smjene iz ondašnjeg UO? Fali li 600 KM mjesečno paušala?
Još jednom, p**ke iz Avazove redakcije, kad objavite KOME je drago zbog Sebijinog qrčenja i razvaljivanja bolnice, onda vam je vjerovati..ali nema u Općoj bolnici među osobljem govana kao što su vaši urednici koji šlihtaju fake mailove na naslovnicu, da bi , jadno, branili ženu političkog druga vlasnika Avaza.
Ukratko, da čovjeku pamet stane šta grupa medicinskih poltrona i kratkovidnih ali i isprepadanih profesionalaca može javno da kaže. Aferim na gluposti.
Elem prateći sve šta se komentarisalo, činjenica ostaje: mi obični smrtnici koji zavisimo od besplatne zdravstvene njege, mi smo ga naHebali. Tu nema šta da se doda ili oduzme.
Sramota je šta je uradila ili tačnije nije uradila Ljekarska Komora (da li ista baš postoji, ne znam, ali postoji nekakvo udruženje), dakle grupa visokoškolovanih i svakom režimu neophodnih stručnjaka. Na našu žalost, na ulicama Sarajeva, pred bolnicom ili predsjedništvom, nije bilo doktora kao protestanta. Da ih je izašla stotina, možda se ovo ne bi dogodilo. Naravno, u zemlji straha ili što neko primjeti Čaušeskovoj BiH, za taj (ne)potez ima i opravdanja: nije važno koliko si dobar, naći ćemo način da dobiješ nogu.
Uz doktore, nije naravno bilo ni protesta od nekih viših krugova uključujući 99. Valjda takvi mogu da si priušte privatno a imaju ako treba i štelu za bolnicu. Čemu to kvariti.
Na žalost, ništa i nikakvi pisani protesti ne pomažu. Kasno je. Ja sam poslao vlastitu predstavku Komisiji za zdravstvo EU. Tu sam napomenuo da je tajming za ove odluke bio valjda da ne dođe u koliziju sa Stabilisation and Association Agreement with the European Union. Znam da je to pucanj u prazno kako bi se zaustavila ova munjevita akcija minderaša, ali se nadam da kada dodje do kakvih eglena vlade i EU, ovo neko može izvući kao temu za diskusiju.
Čuo sam kafanski da po nekakvim zakonskim klauzulama nije moguće pretvoriti bolnicu u nešto drugo. Mi opet ne znamo šta se sprema dalje jer smo neuki i neznalice, pa što bi vrhuška dijelila takve informacije sa nama. Ne bih se čudio da za nekoliko mjeseci i kojekakvih zavrzlama Ganić dobije svoj medicinski fakultet u Vojnoj. Može se dogoditi i nešto treće, ali...
I ako se neko pita zašto su naši drugi političari šutili dok se sve ovo odvijalo, mislim da nam je jasno: Mi ćemo ovo prešutiti a vi ćete nama kada za to dođe vrijeme.
Znaju ljudi kako se to radi.
- Better Man
#534 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Avaz konačno pokazao svoje pravo lice i stavio se otvoreno u službu ratnih profitera i kriminalaca. ovi doktori su 100% kupljeni da ovako govore o jednoj ženi koja je svoje naučne refernce stekla na sumnjiv način. razlika između Izetbegovića i njihove SDA četnika je nikakva, jer Izetbegovići i SDA siu isti četnici i rade sve isto samo na drugačiji način.
- Better Man
#535 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Glede duga UKCS, pa i vrapci na grani zanjau da je UKCS u crno zavio i ojadio Faris gavrankapetanović, koji je direktorsku fotelju dobio samo zato što mu je otac bio s Alijom u mladim muslimanima.
- duh_sa_sjekirom
#536 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Helem, stranka koja obeća povratak bolnice "A. Nakaš", ukoliko ona bude ukinuta, glat dobija iduće izbore 
- starii
#537 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Sebija Izetbegovic otvorila profil na facebooku 
- bach
#538 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ja ne mogu vjerovati da pored jednog ovakvog čovjeka kakav je Dragan Stevanović, za kojeg nažalost prvi put čujem, jedan Dino Konaković guzelja kao premijer KS.
Čovjek rastura, svaki aspekt otimanja bolnice je objasio do najvažnijih detalja...
Čovjek rastura, svaki aspekt otimanja bolnice je objasio do najvažnijih detalja...
- Bloo
- Globalna šefica
#539 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Sebija Izetbegovicstarii wrote:Sebija Izetbegovic otvorila profil na facebooku
December 10, 2015 at 3:54pm ·
Sto nas vise bude u grupi nasa lijepa sebija bija ce prije postati direktor klinickog centra.pa cemo.da.pustimo.zeleni dim kad je izaberu akoBogda inshAllah
-
Tarzo
#540 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
starii wrote:Sebija Izetbegovic otvorila profil na facebooku
Jesi je dodao za prijatelja?
- starii
#541 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
sta dodao, uokvirio ko mona lizuTarzo wrote:starii wrote:Sebija Izetbegovic otvorila profil na facebooku
Jesi je dodao za prijatelja?
- bach
#542 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ovdje show već počinje. Sebijin fan page, najzabavnije mjesto na bošnjačkom internet nebu
https://www.facebook.com/Sebija-Izetbeg ... 0/?fref=ts
-
Tarzo
#543 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Željno čekam dan kad će pući tikva između Fahra i Bakira, a mora se to desiti kad tad.
Biće pravi užitak čitati pljuvanje po Bakiru i Sebiji od strane istih ovih novinara koji je sad ukivaju u zvijezde.
Živi bili pa vidjeli.
Biće pravi užitak čitati pljuvanje po Bakiru i Sebiji od strane istih ovih novinara koji je sad ukivaju u zvijezde.
Živi bili pa vidjeli.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#544 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ova 'profesorica' je mom burazu predavala dva različita predmeta, ali samo na papiru. 
Položio je oba, a da je nikada nije ni vidio.
Položio je oba, a da je nikada nije ni vidio.
-
ibizza
#545 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Mislim da iza ove stranice ne stoji Sabija.bach wrote:Ovdje show već počinje. Sebijin fan page, najzabavnije mjesto na bošnjačkom internet nebu
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#546 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Pa gdje zivimo Boze dragi? Zasto ima toliko glupih ljudibach wrote:Ovdje show već počinje. Sebijin fan page, najzabavnije mjesto na bošnjačkom internet nebu
Sirco pozdravlja a Edina se jadnica vadi

- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#547 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Mislis? Ja sam uvjeren da je to onaibizza wrote:Mislim da iza ove stranice ne stoji Sabija.bach wrote:Ovdje show već počinje. Sebijin fan page, najzabavnije mjesto na bošnjačkom internet nebu
- bach
#548 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Meni liči na džamijašku spiku...ibizza wrote:Mislim da iza ove stranice ne stoji Sabija.bach wrote:Ovdje show već počinje. Sebijin fan page, najzabavnije mjesto na bošnjačkom internet nebu
Sebija Izetbegovic: Edina sve je prolazno, samo je Gospodar Vjecni
- soccerfan88
#549 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Evo noci, evo ludilastarii wrote:Sebija Izetbegovic otvorila profil na facebooku
-
ibizza
#550 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ma nekako mi ovi "njeni" komentari izgledaju fejk