Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post Reply
prog321

#526 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Najgore je sto su se neki probosanci upecali na nabuloze koje dolaze iz Dodikstana.
Nakon 20 stranica konacno prihvate da su dijasporci legalno po zakonu upisani.
Ali izmisle pricu o kriterijima za verifikovanje. (ti kriteriji nigdje ne postoje u zakonu).

Treba ih hladno ignorisati. Bosnjaci neka izdaju popis ovakav kakav jeste, I cao dzaci. :-D
Yug

#527 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Yug »

Drinski wrote:Pa ne mogu se izjednacavati standardi koji vaze u savremenom svijetu i u RS, ne moze se tu stavljati znak jednakosti, niti se moze pristati na neke nize standarde od evropskih standarda. Pa nije to nista lose sto neko zeli da u BIH vaze principi koji vaze u cijelom svijetu. Nije problem niti u nakaradnim standardima u RS. Zapravo, jeste, ali je veci problem kada neko takve nakaradne standarde pretpostavi standardima koji vaze u savremenim svijetu.

Neko pomenu evrops.sud, pa zar neko misli da se moze u EU sa fasizmom ili krsenjem presuda?! Zar neko misli da ce neki biti clan EU a sutra da moze doci u opasnost provedba odluke napr. Suda pravde EU?! Pa nisu evropljani bas toliko ludi.
Koje presude :?
emi_eft

#528 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

prog321 wrote:Najgore je sto su se neki probosanci upecali na nabuloze koje dolaze iz Dodikstana.
Ali izmisle pricu o kriterijima za verifikovanje. (ti kriteriji nigdje ne postoje u zakonu).

Treba ih hladno ignorisati. Bosnjaci neka izdaju popis ovakav kakav jeste, I cao dzaci. :-D
Ne postoje kriteriji a kopiran ti zakon jedno 30 puta :-) :-) :-) :-) :-) dijasporci nisu legalno upisani, niti se racunaju u popis. 232000 je vec iskljuceno iz ukupnog broja popisanih, a Dodik zeli jos 200 000 da iskljuci. Ja ne znam zasro je to toliko tesko rebi da shvatis, ali pocinjem uistinu da se pitam jesi li dobro.
emi_eft

#529 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

I kako to Bosnjaci da izdaju rezultate? Isto divlji zapad, kauboji i indijanci, neka indijanci strelom pogode ovog i onog, u kojem li si ti filmu... Yug, ne pitaj se previse, samo budi sretan sto ti neke stvari nelogicne, jer da su ti logicne,bio bi na nivou nekih, a to sebi ne zelis :lol:
155_mm

#530 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote: Najsiromasnija drzava u Europi je koja drzava? :lol:
Sustina price.
vjerovatno ona drzava gdje djeca padaju u nesvjest od gladi na casovima fizickog. ili gdje im vojska prijeti strajku gladju. a zamislite objavili su rezultate popisa na vrijeme.

:lol: :lol: :lol:
155_mm

#531 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

Yug wrote:Da bi se uopce uslo u normalan dijalog sa nekim forumasima ovde,treba im prvo objasniti da ne zivimo u doba feudalizma :-D
eh da se je nasao neko tako pametan da na vrijeme objasni onom generalu pampersu u 'agu i njegovim sljedbenicima da ne zivimo u doba dahija, manje bi problema bilo sa popisom. jer bi ostalo dovoljno bosnjibzivi da jednostavno ne bi bilo moguce izmisliti pravilo brisanja da padnu ispod 50% i stvar bi se rijesila.
Yug

#532 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Yug »

155_mm wrote:
Yug wrote:Da bi se uopce uslo u normalan dijalog sa nekim forumasima ovde,treba im prvo objasniti da ne zivimo u doba feudalizma :-D
eh da se je nasao neko tako pametan da na vrijeme objasni onom generalu pampersu u 'agu i njegovim sljedbenicima da ne zivimo u doba dahija, manje bi problema bilo sa popisom. jer bi ostalo dovoljno bosnjibzivi da jednostavno ne bi bilo moguce izmisliti pravilo brisanja da padnu ispod 50% i stvar bi se rijesila.
I On je ostao i slicni u feudalizmu i srednjem vijeku to jeste.
O kakvim 50 %,zar nije ovde u pitanju da li ce biti 12 ili 15 %,ako bude kako Srpska zeli bit ce 12 %.a ako ne bude bit ce 15 %.Mislim da je ovde ipak stvar principa,na jednu stranu se Republika Srpska optuzuje da je protiv drzave a na drugoj strani vidimo feudaliste iz Sarajeva da se zajebavaju sa drzavom. :bih:
emi_eft

#533 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

suti ba yug, ne diraj ove Bakirove, ne kritikuj nista u FBiH, jer si odmag cetnik, imat cemo jos 0 stranica suplje price i nebuloza. Samo klimaj glavom i pljuj RS. Rado iz dijaspore.
Lug

#534 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Lug »

[quote="emi_eft"]I kako to Bosnjaci da izdaju rezultate? Isto divlji zapad, kauboji i indijanci, neka indijanci strelom pogode ovog i onog, u kojem li si ti filmu... Yug, ne pitaj se previse, samo budi sretan sto ti neke stvari nelogicne, jer da su ti logicne,bio bi na nivou nekih, a to sebi ne zelis :lol:[/quote]

pa lahko jebo ga ti.. :D nece ici kopati..
zakonom propisano vrijeme i evropska pravila kojima tezimo..
Last edited by Lug on 30/12/2015 16:46, edited 1 time in total.
Drinski

#535 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Drinski »

Nema potrebe da se troluje sad sa pricom o Bakiru i FBIH. Ne znamo sta ce biti, al je jasno da se ljudi mogu brisati samo protivzakonito, a sve na fonu Radovanovog recepta...
emi_eft

#536 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

Drinski wrote:Nema potrebe da se troluje sad sa pricom o Bakiru i FBIH. Ne znamo sta ce biti, al je jasno da se ljudi mogu brisati samo protivzakonito, a sve na fonu Radovanovog recepta...
vec je po zakonu izbrisano 232000, tu su se sve strane slozile.
emi_eft

#537 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

Lug wrote:[quote="emi_eft"]I kako to Bosnjaci da izdaju rezultate? Isto divlji zapad, kauboji i indijanci, neka indijanci strelom pogode ovog i onog, u kojem li si ti filmu... Yug, ne pitaj se previse, samo budi sretan sto ti neke stvari nelogicne, jer da su ti logicne,bio bi na nivou nekih, a to sebi ne zelis :lol:

pa lahko jebo ga ti.. :D nece ici kopati..
zakonom propisano vrijeme i evropska pravila kojima tezimo..[/quote]

Kako bi se rezultati objavili, sve tri strane trebaju biti slozne, tako da oficijelno rezultat niko na svoju ruku ne moze objaviti, meni ej samo smijesno kako vi to Bosnjaci neka objave.. I onda kukate otkud podjele.. Gdje sam ja koja sam Ostali, ja i 160 000 ljudi koje ne predstavljeju vasi torovi?!
155_mm

#538 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

Yug wrote:
155_mm wrote:
I On je ostao i slicni u feudalizmu i srednjem vijeku to jeste.
O kakvim 50 %,zar nije ovde u pitanju da li ce biti 12 ili 15 %,ako bude kako Srpska zeli bit ce 12 %.a ako ne bude bit ce 15 %.Mislim da je ovde ipak stvar principa,na jednu stranu se Republika Srpska optuzuje da je protiv drzave a na drugoj strani vidimo feudaliste iz Sarajeva da se zajebavaju sa drzavom. :bih:
ma sratko nije problem vise. problem su njegovi stovaoci lika i dijela kojima prvo moras na ovom forumu objasniti da ne zivimo u vrijeme dahija i da se nemogu ljudi brisati kako se kome digne kurac nego da imaju zakoni koji se moraju postivati.
ali tesko je objasniti sta je postivanje zakona nekima koji sratka oslavljavaju sa On. vjerovatno odajuci mu postovanje za sve sta je svojim govnjarsko-zlocinaskim-dahijskim metodama ucinio da smanji broj bosnjaka na ovom popisu.
155_mm

#539 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

emi_eft wrote:
Drinski wrote:Nema potrebe da se troluje sad sa pricom o Bakiru i FBIH. Ne znamo sta ce biti, al je jasno da se ljudi mogu brisati samo protivzakonito, a sve na fonu Radovanovog recepta...
pa kako ti znas za ovaj podatak ako rezultati nisu objavljeni.
koji vam je kurac. pa svi se podatci znaju. samo je pitanje koja verzija ce biti oficijelna. znaci da li ce se postivati zakon i principi EU ili bolesna zelja jedne fasisticke ideologije koju predstavlja stat. zavod republike sumske.

i naravno ogroman broj forumasa sa jakim pravno-ekonomskim znanjem.
:lol:
prog321

#540 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

emi_eft wrote:
prog321 wrote:Najgore je sto su se neki probosanci upecali na nabuloze koje dolaze iz Dodikstana.

Ne postoje kriteriji a kopiran ti zakon jedno 30 puta :-) :-) :-) :-) :-) dijasporci nisu legalno upisani, niti se racunaju u popis. 232000 je vec iskljuceno iz ukupnog broja popisanih, a Dodik zeli jos 200 000 da iskljuci. Ja ne znam zasro je to toliko tesko rebi da shvatis, ali pocinjem uistinu da se pitam jesi li dobro.

Vec ti je Ilvir i par drugih forumasa objasnilo da su dijasporasi zakonito popisani a da jos nista nije izbrisano.
Federacija i Eurostat su zakljucili da 232 hiljade ljudi ne ispunjavala uslove da budu popisani po medjunarodnim standardima. Onim standardima koji su isti u vecini demokratskih zemalja.
Ti i Dodina bratija ovdje zagovarate neke nepostojece uslove. Neke standarde kojih nema u drugim normalnim drzavama.
Vasa izmisljena pravila nemaju nikakve potpore u zakonu.
Eurostat kada je prihvatio ono sto je Federacija predlozila istovremeno je prihvatio da su dijasporci regularno popisani.
Dodo se ne slaze. Ali to Bosnjake brine kao lanjski snijeg. :-D
Drinski

#541 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Drinski »

Ma vidis da je dosla da nas zeza. Forum Nezavisih odavno ne radi.
emi_eft

#542 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

prog321 wrote:
emi_eft wrote:

Vec ti je Ilvir i par drugih forumasa objasnilo da su dijasporasi zakonito popisani a da jos nista nije izbrisano.
Federacija i Eurostat su zakljucili da 232 hiljade ljudi ne ispunjavala uslove da budu popisani po medjunarodnim standardima. Onim standardima koji su isti u vecini demokratskih zemalja.
Ti i Dodina bratija ovdje zagovarate neke nepostojece uslove. Neke standarde kojih nema u drugim normalnim drzavama.
Vasa izmisljena pravila nemaju nikakve potpore u zakonu.
Eurostat kada je prihvatio ono sto je Federacija predlozila istovremeno je prihvatio da su dijasporci regularno popisani.
Dodo se ne slaze. Ali to Bosnjake brine kao lanjski snijeg. :-D
Ilvir je sam rekao da pises nebuloze, ali valjda zahtjeva inteligenciju da skontas i kad te neko ismijava. I medju tim 232000 je najvise dijasporaca koji su izbaceni. Dodo bi izbacio i one sto su na privremenim studijama, ali ne kontas ti to-torasi nisu poznati po razumijevanju.
155_mm

#543 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

Drinski wrote:Ma vidis da je dosla da nas zeza. Forum Nezavisih odavno ne radi.
njena prica smrdi malo na retoriku biljane plavsic sa pocetka devdesetih o genetskom otpadu. jer je genetski otpad vjerovatno i glup.
prog321

#544 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Nije tacno da je najvise dijasporaca. Molim potvrdu gdje to pise ?
Od tih 232 hiljade, oko 120 hiljada su Bosnjaci.
Izbaceni su oni koji su se dva put na razlicitim mjestima popisivali, koji nisu imali podatke iz licne karte, ili imali nejasne podatke.
To je medjunarodni standard. I sama Federacija je predlozila da se ti ljudi izbrisu. Znaci, Dodo nije imao nista sa tim. :-D
prog321

#545 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

emi_eft wrote: Ilvir je sam rekao da pises nebuloze, ali valjda zahtjeva inteligenciju da skontas i kad te neko ismijava. .

Presao sam namjerno preko toga jer mislim da me nije shvatio.
Ja govorim o zakonu i pravu dijasporaca da se popisu. Kada je on to potvrdio, nisam htio dalje da mu protivrijecim :-D
Danguba

#546 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Danguba »

emi_eft wrote:
da je kako fashistima sve izbrisati...gdje bi im bio kraj...

dabicu, gdje ti stade tu mile produzi. :wink:
Sanjarko

#547 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Sanjarko »

Yug wrote:
Drinski wrote:Pa ne mogu se izjednacavati standardi koji vaze u savremenom svijetu i u RS, ne moze se tu stavljati znak jednakosti, niti se moze pristati na neke nize standarde od evropskih standarda. Pa nije to nista lose sto neko zeli da u BIH vaze principi koji vaze u cijelom svijetu. Nije problem niti u nakaradnim standardima u RS. Zapravo, jeste, ali je veci problem kada neko takve nakaradne standarde pretpostavi standardima koji vaze u savremenim svijetu.

Neko pomenu evrops.sud, pa zar neko misli da se moze u EU sa fasizmom ili krsenjem presuda?! Zar neko misli da ce neki biti clan EU a sutra da moze doci u opasnost provedba odluke napr. Suda pravde EU?! Pa nisu evropljani bas toliko ludi.
Koje presude :?
Sejdić-Finci, i mnoge druge presude ne samo Suda za Ljudska prava nego i BiH-a sudova,
a biti če još tužbi i presuda pred navedenim sudovima.

Ti kao da se praviš glup ili lud ili ti pamčenje nije dure.
JA jbjg imam veoma loše pamčenje pa se sječam ovih presuda.
Sabaton

#548 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Sabaton »

Ljudi, ja bih zelio da izmjenim neke podatke sto se ticu nacionalnosti. izjasnio sam se kao Bosnjak, ali zelim da me zapisu kao Bosanca i Hercegovca.

Gdje otici i koga nazvati da se izvrsi ova promjena?

Hvala.
fortaleza

#549 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by fortaleza »

prog321 wrote:
karanana wrote:mozes li mi molim te prepisati ili prekucati dio gdje pise ovo gore navedeno?
.. opisana lica koja ne zadovoljavaju kriterije koji su postavljeni definicijom
uobičajenog mjesta stanovanja u mjestu popisivanja, odnosno ne žive, niti se očekuje da će
živjeti u mjestu popisivanja, u neprekidnom periodu od barem 12 mjeseci, smatraju se
privremeno prisutnim licima, i stoga ih ne treba računati u ukupan broj stanovništva
Touche. :mrgreen:

Pročitaj ponovo ovo... :mrgreen:
Fudo387

#550 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Fudo387 »

Sabaton wrote:Ljudi, ja bih zelio da izmjenim neke podatke sto se ticu nacionalnosti. izjasnio sam se kao Bosnjak, ali zelim da me zapisu kao Bosanca i Hercegovca.

Gdje otici i koga nazvati da se izvrsi ova promjena?

Hvala.
Taknuto maknuto. Gotovo je sad. :D
Post Reply