Terorizam u nas - Operacija Rez

Post Reply
howdy

#526 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by howdy »

howdy wrote:
stoka je pustila duboko korijenje. vec je otprilike kasno za popravku problema, vjerovatno cemo se suocavat sa posljedicama kratkovidne politike prvih u bosnjaka. da se stoka na vrijeme deportovala u kozojebske vrleti odakle je i dosla ne bismo sad razglabali o njihovim ''pravima''.
kako vidim ove bradate spodobe su u dzihadu najvise protiv ostalih ''neispravnih'' muslimana i muslimani najvise i stradaju od njih. nemam nista protiv ''vehabizma'' kao izbora pojedinca nego protiv agresivnog shvatanja ispravnosti njih i njihovog vjerovanja te da ostali nisu uopste vrijedni zivota i utjerivanja u suru silom. sva laprdanja o pravima ce nestat u slucaju nedajboze kakvog raznosenja u nekom trznom centru punom neduznih a u svrhu promovisanja ''pravog i cistog'' islama. niko tim ljudima ne odgovara niti je dovoljno dobar za njih.
GeeTnT wrote:
Jedna....bradata "spodoba" radi u njem. ambasadi u Sarajevu..i to na vizama..
Jedna takodje radi u sipi, a nekoliko njih u NVO...

U RS-u da ne spominjem....Samo sto tamo brade puste kad se mobilisu...
howdy wrote:kakve veze tvoj post ima s mojim?
GeeTnT wrote: Veza ima i ona je u "pravu" i "korijenju"... a sto se tice agresivnosti u BiH koje si spomenuo, misljenja sam da su kratkopantolasi na dnu ljestvice....
ocito je da ili ne pratis kratkopantolonasku scenu ili zelis da relativizujes realnu opasnost od eskalacije radikalizma.
salik79

#527 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by salik79 »

Skijaš wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Za mene je svaki vehabija potencijalni terorista, kao što je i svaki četnik potencijalni ratni zločinac. Ima i četnika koji su tu samo da "ispoljavaju svoje svjetonazore", ali ne znači da država treba da ih pusti da rade šta hoće, sve dok nekog ne ubiju i ne dignu u zrak.

E sad vi to zovite represijom, poredite potencijalne teroriste sa Albancima i homoseksualcima (koji ne predstavljaju nikakvu prijetnju nikom), ali te liberalne percepcije su otprilike na fonu da ostavite žito u sobi sa miševima i vjerujete da ćete se najesti kruha.
Konkretno, kako bi izgledao član zakona na osnovu kojeg bi se vršilo tu represiju ? Šta bi se tačno kažnjavalo i kojom kaznom ? Budi konkretan.
Svako agresivno (fizicki i verbalno) nametanje svoga svjetonazora/vjerskog tumacenja drugim muslimanima, i ostalim vjerskim skupinama, te verbalno i pismeno pozivanje na vjersku netrpeljivost, kako prema muslimanima, tako i prema ostalim vjerskim skupinama...
Gojeni H

#528 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Gojeni H »

It_is_a_Leclerc wrote:Za mene je svaki vehabija potencijalni terorista, kao što je i svaki četnik potencijalni ratni zločinac. Ima i četnika koji su tu samo da "ispoljavaju svoje svjetonazore", ali ne znači da država treba da ih pusti da rade šta hoće, sve dok nekog ne ubiju i ne dignu u zrak.

E sad vi to zovite represijom, poredite potencijalne teroriste sa Albancima i homoseksualcima (koji ne predstavljaju nikakvu prijetnju nikom), ali te liberalne percepcije su otprilike na fonu da ostavite žito u sobi sa miševima i vjerujete da ćete se najesti kruha.
Ja znam da strah cini da covjek neracionalno razmislja i govori, ali vidis li bolan da su titoisti odmah pozurili da ti daju palac?
Policijska drzava se prezaliti ne mOre.

Brojevi te jednostavno demantuju.
uglavnomja

#529 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by uglavnomja »

howdy wrote:
GeeTnT wrote:
Jedna....bradata "spodoba" radi u njem. ambasadi u Sarajevu..i to na vizama..
Jedna takodje radi u sipi, a nekoliko njih u NVO...

U RS-u da ne spominjem....Samo sto tamo brade puste kad se mobilisu...
howdy wrote:kakve veze tvoj post ima s mojim?
GeeTnT wrote: Veza ima i ona je u "pravu" i "korijenju"... a sto se tice agresivnosti u BiH koje si spomenuo, misljenja sam da su kratkopantolasi na dnu ljestvice....
ocito je da ili ne pratis kratkopantolonasku scenu ili zelis da relativizujes realnu opasnost od eskalacije radikalizma.
scena se obicno najbolje prati iznutra, ono k'o na koncertu, bolje iza bine, nego u publiKi ...
salik79

#530 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by salik79 »

Sarajmen wrote:
salik79 wrote:
Sarajmen wrote:Image
Rok Žavbi i Boštjan Skubic
Slovenci na maskarama/pustu, ili :?
Da, slovenski su državljani u pitanju. Postavio sam ovu fotografiju da bih ukazao na međunarodnu povezanost manjeg broja sarajevskih ''mesdzida'' , privremenom prihvatilištu za ''putnike'' ka nekom od ratišta Bliskog istoka.
Nije valjda da ih u Jesenicama vrbuju?! :mrgreen:
Gojeni H

#531 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Gojeni H »

salik79 wrote:
Isli kod Huseina na dernek. Kazu kad Huske zapjeva, kafana se lomi.
salik79

#532 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by salik79 »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote:
Mislis Bilala?! :D Husejn je nekako suvise dvosmisleno, jos ce neko pomisliti da je dvojni agent :lol:
Last edited by salik79 on 26/12/2015 19:23, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#533 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by _BataZiv_0809 »

uglavnomja wrote:
necu da trazim, hocu da ti koji baratas podatkom da je u VECINI zemalja zabranjena izgradnja dzamija postavis linkove sa tim informacijama.

drugo, ako je tebi isti ciljano unistiti zgradu i ciljano ubiti stotine ljudi - nema svrhe trositi rijeci. vjerovatno imas dobre profesore koji su ti to utuvili u glavu. ukljucujuci i cinjenicu da fasizam postoji samo ako je protiv muslimana.
Uvijek sam se divio ovim likovima koji izvale nesto i onda, upitani da isto potkrijepe izvorima, kazu trazi sam :D

Inace sto onda muslimani toliko lete u te drzave dje im brane gradnju dzamija :zzzz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#534 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by _BataZiv_0809 »

Skijaš wrote:

Konkretno, kako bi izgledao član zakona na osnovu kojeg bi se vršilo tu represiju ? Šta bi se tačno kažnjavalo i kojom kaznom ? Budi konkretan.
Opasnost po ustavnopravni poredak i drzavnu bezbjednost 8-)
Gojeni H

#535 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote: ... samo je jos muslimanima vjera nesto predstavlja. ostatak planete se bavi sobom i svojim ovozemaljskim zadovoljstvima. vjera se svodi na bozicnu kupovinu i donaciju crkvi.
Putuj malo svijetom pa vidi kako je u "ostatku planete". Sta si se stisnula, u Norveskoj radis, gdje trpas krune? :D

U Norveskoj ti "vjera se svodi na proslavu Bozica i donaciju u crkvu"? I ti se garant tako otkacis za Bajram pa udijelis koju krunu u dzamiju. ;-)

Ako mi dopustis, citiracu je'nog Svedjanina:

"...but you cannot understand this country at all unless you realize that our institutions, social practices, families, politics, and way of life are fundamentally shaped by our Lutheran heritage."
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#536 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by _BataZiv_0809 »

Reformacija je vise doprinijela evropskim drzavama nego kolonijalna pljacka :)
Gojeni H

#537 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Gojeni H »

salik79 wrote:
Gojeni H wrote:
salik79 wrote:
Mislis Bilala?! :D Husejn je nekako suvise dvosmisleno, jos ce neko pomisliti da je dvojni agent :lol:
Haman su posjecivali Bilala Huseina. Tako vele Slovenci. Onaj ih Colakovic navodno dovodio. Taj Colakovic ima neke veze sa Slovenijom, ali nisam Slovence razumio, ... hebem ih mutave vazda pogresno bosanski pricaju.
Evo vidi:
Bili naj bi tudi pod nadzorom Bosnića, ki je bil sicer v začetku septembra v BiH aretiran v protiteroristični operaciji Damask. Pomembno vlogo pri rekrutiranju borcev za IS v Sloveniji naj bi imel tudi Senad Čelaković, ki je pogosto obiskoval Slovenijo. Čelaković naj bi se sicer aretaciji v operaciji Damask izognil.
undefined007

#538 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by undefined007 »

Prebacitw na FACE
uglavnomja

#539 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by uglavnomja »

Gojeni H wrote:
uglavnomja wrote: ... samo je jos muslimanima vjera nesto predstavlja. ostatak planete se bavi sobom i svojim ovozemaljskim zadovoljstvima. vjera se svodi na bozicnu kupovinu i donaciju crkvi.
Putuj malo svijetom pa vidi kako je u "ostatku planete". Sta si se stisnula, u Norveskoj radis, gdje trpas krune? :D

U Norveskoj ti "vjera se svodi na proslavu Bozica i donaciju u crkvu"? I ti se garant tako otkacis za Bajram pa udijelis koju krunu u dzamiju. ;-)

Ako mi dopustis, citiracu je'nog Svedjanina:

"...but you cannot understand this country at all unless you realize that our institutions, social practices, families, politics, and way of life are fundamentally shaped by our Lutheran heritage."
dakleM, anarhija :D

Dogme, koje su proglašene od Pape i Crkvenog Koncila nisu obvezujuće. Treba se živjeti prema zakonima Biblije.(sola Scriptura).
Glava Crkve (tj. zajednica vjernika) nije Papa, nego Isus Krist (solus Christus).
Za spasenje nije potrebno raditi prema propisima Crkve , nego vjerovati (sola fide).
Odrešenje dodjeljuje samo Bog (sola gratia).
Postoje samo dva sakramenata, koje je postavio Krist: Krštenje i sveta večera (euharistija). Luterani smatraju da su ostali katolički sakrament izmišljeni kasnije.
Treba razmotriti Deset Božji zapovjedi u svom izvornom obliku, uključujući zapovjed "Ne imaj drugih bogova " itd.. Obožavanje svetaca i slika (ikona) je neprikladno.
Marija se poštuje kao Isusova majka, ali ju je neprimjereno častiti.
Celibat je pravilo Pape, ali ne i Isusa i stoga se ne može uzeti u obzir pravilo Pape.

znaci nema crkve, popova, pape, sefa, odrjesenja, pravila, naredbi, idolopoklonstva ... cak ni celibata :lol: :lol:
inace ovdje je jako puno pastorki ili pastorica ili kako se vec kaze :?: zenskih pastora. toga nema u nasim jezicima jer zenski vjerski sef ne postoji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#540 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by _BataZiv_0809 »

uglavnomja wrote: dakleM, anarhija :D

Dogme, koje su proglašene od Pape i Crkvenog Koncila nisu obvezujuće. Treba se živjeti prema zakonima Biblije.(sola Scriptura).
Glava Crkve (tj. zajednica vjernika) nije Papa, nego Isus Krist (solus Christus).
Za spasenje nije potrebno raditi prema propisima Crkve , nego vjerovati (sola fide).
Odrešenje dodjeljuje samo Bog (sola gratia).
Postoje samo dva sakramenata, koje je postavio Krist: Krštenje i sveta večera (euharistija). Luterani smatraju da su ostali katolički sakrament izmišljeni kasnije.
Treba razmotriti Deset Božji zapovjedi u svom izvornom obliku, uključujući zapovjed "Ne imaj drugih bogova " itd.. Obožavanje svetaca i slika (ikona) je neprikladno.
Marija se poštuje kao Isusova majka, ali ju je neprimjereno častiti.
Celibat je pravilo Pape, ali ne i Isusa i stoga se ne može uzeti u obzir pravilo Pape.

znaci nema crkve, popova, pape, sefa, odrjesenja, pravila, naredbi, idolopoklonstva ... cak ni celibata :lol: :lol:
inace ovdje je jako puno pastorki ili pastorica ili kako se vec kaze :?: zenskih pastora. toga nema u nasim jezicima jer zenski vjerski sef ne postoji.
:thumbup: Reformacija, pa kasnije Francuska revolucija, ko zna kad ce to stici na Bliski istok :(
XXS

#541 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by XXS »

Gojeni H wrote: Ako mi dopustis, citiracu je'nog Svedjanina:

Velika je razlika izmedju praktikovanja poente i praktikovanja religiske dogme tako da to ne maze u isti kos.
salik79

#542 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by salik79 »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote:
Gojeni H wrote:
Haman su posjecivali Bilala Huseina. Tako vele Slovenci. Onaj ih Colakovic navodno dovodio. Taj Colakovic ima neke veze sa Slovenijom, ali nisam Slovence razumio, ... hebem ih mutave vazda pogresno bosanski pricaju.
Evo vidi:
Bili naj bi tudi pod nadzorom Bosnića, ki je bil sicer v začetku septembra v BiH aretiran v protiteroristični operaciji Damask. Pomembno vlogo pri rekrutiranju borcev za IS v Sloveniji naj bi imel tudi Senad Čelaković, ki je pogosto obiskoval Slovenijo. Čelaković naj bi se sicer aretaciji v operaciji Damask izognil.
Evo, ja cu :mrgreen:
"Navodno su bili pod nadzorom Bosnica, koji je, inace, bio uhapsen pocetkom septembra u BiH, u protuteroristickoj operaciji Damask. Znacajnu ulogu pri regrutaciji boraca za IS u Sloveniji navodno je imao Senad Celakovic, koji je cesto posjecivao Sloveniju. Inace, Celakovic je navodno izbjegao hapsenje tokom operacije Damask."

Jel' ti sad' sta jasnije? :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#543 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo kako bih ja formulisao članak zakona o državnoj sigurnosti - "Obavještajno-sigurnosni sektor ima pravo da, bez najave, vrši redovan nadzor nad: - Svakom formalnom ili neformalnom organizacija koja aktivno ili pasivno radi na javnom, medijskom ili nekom drugom širenju ideja, sadržaja i učenja kojima se poziva na narušavanje opće sigurnosti ili ustavno-pravnog poretka BiH".

U najkraćem, objasniti "gospodi sa bliskoistočnim shvatanjima" ovo od 04:20 pa do kraja.
kamberovica polje

#544 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by kamberovica polje »

Skijaš wrote: Tu se slažemo. Dakle, država ne treba da sankcioniše vehabizam nego konkretna kršenja zakona.
Može slažem se, kad raznesu bus ili tramvaj u kojem je meni ili tebi neko iz familije onda ćemo ih kazniti i zabraniti im djelovanje . :roll:
spreca

#545 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by spreca »

salik79 wrote:
"Navodno su bili pod nadzorom Bosnica, koji je, inace, bio uhapsen pocetkom septembra u BiH, u protuteroristickoj operaciji Damask. Znacajnu ulogu pri regrutaciji boraca za IS u Sloveniji navodno je imao Senad Celakovic, koji je cesto posjecivao Sloveniju. Inace, Celakovic je navodno izbjegao hapsenje tokom operacije Damask."

:thumbup: za prevod.....skoro bolje nego sto bi to ja preveo :oops: :lol:
salik79

#546 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by salik79 »

spreca wrote:
salik79 wrote:

Kaj naj ti povem... :oops: :mrgreen:
spreca

#547 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by spreca »

salik79 wrote:
spreca wrote:
salik79 wrote:

Kaj naj ti povem... :oops: :mrgreen:
Je ze vredu
Skijaš

#548 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Skijaš »

salik79 wrote:
Skijaš wrote:

Svako agresivno (fizicki i verbalno) nametanje svoga svjetonazora/vjerskog tumacenja
Za fizičko razumijem, možeš li navesti primjer verbalnog koje bi trebalo biti predmet krivičnog zakona ?
salik79

#549 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by salik79 »

Skijaš wrote:
salik79 wrote:
Skijaš wrote:
Svako agresivno (fizicki i verbalno) nametanje svoga svjetonazora/vjerskog tumacenja
Za fizičko razumijem, možeš li navesti primjer verbalnog koje bi trebalo biti predmet krivičnog zakona ?
Evo, plasticni primjer, sinoc je bila promocija vehabijskog stiva "Sije i Haridzije na vagi Ehli suneta vel dzemata" na kojoj su ucesnici verbalno pozvani na "krvavi obracun sa sijama", a i ostalim neistomisljenicima, kako u svijetu, tako i u BiH. Inace, i ovaj "pamflet" indirektno ukazuje i poziva na isto.
Skijaš

#550 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Skijaš »

kamberovica polje wrote:
Skijaš wrote: Tu se slažemo. Dakle, država ne treba da sankcioniše vehabizam nego konkretna kršenja zakona.
Može slažem se, kad raznesu bus ili tramvaj u kojem je meni ili tebi neko iz familije onda ćemo ih kazniti i zabraniti im djelovanje . :roll:
Zabraniti djelovanje kome ? Vehabizam nije organizovan pokret, jel' ti to misliš da se radi o ekipi sa članarinom i evidencijom članstva ?
Post Reply