Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post Reply
ofo-ono

#526 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by ofo-ono »

Ima jedan gradić u Krajini, povlači se po novinama kao loš iz ekonomskih razloga.

U tom gradiću, džamija se nalazi u centru, u samom parku grada. Pošto se radi o multietničkoj sredini, zamislite da pravoslavna crkva kaže da im smeta što bošnjaci/muslimani idu za Bajram masovno u džamiju u centru... Da ih vrijeđa masovno okupljanje za muslimanski praznik. Mislim, apsurdno...

Ista je situacija u Bugojnu. I u svakom drugom multietničkom gradu. Normalnom insanu ne smeta druga vjera i drugi vjernici. Pa majka mu stara, nije taj narod hodžu zovnuo na rakiju, pa eto uvrijediše se... Sve dok je to u granicama neke normalne blagdanske atmosfere, meni kao muslimanu, sve taman. Ako ćemo se vrijeđati, onda je to nešto drugo... Ali koliko zaključih iz gore teksta, sve je u granicama.
Uostalom, ne može ni IZ insistirati da se izmjesti sajam... Mislim, gradski trg je u pitanju. Mogu i katolici onda insistirati da se IZ izmjesti iz tih prostorija.

Apsurdno!
rumenige_brajtner

#527 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by rumenige_brajtner »

Drinski wrote:
rumenige_brajtner wrote:
Drinski wrote:Mislim da Crkva, i svi pravi hriscani, moraju da osude cin ovog, nadam se, jednostranog, nesvjesnog i samoinicijativnog vrijeđenja vjernika muslimana.
nabijem ih ja sve zajedno na neku stvar, kao i onog u koga vjeruju.
A sta da ti kazem, vjerovatno oni ne misle tako o tebi i inim komunistima-ateistima.
oni ne misle nikako, čim vjeruju u neko biće na nebu.
nightvision

#528 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

ofo-ono wrote:Ima jedan gradić u Krajini, povlači se po novinama kao loš iz ekonomskih razloga.

U tom gradiću, džamija se nalazi u centru, u samom parku grada. Pošto se radi o multietničkoj sredini, zamislite da pravoslavna crkva kaže da im smeta što bošnjaci/muslimani idu za Bajram masovno u džamiju u centru... Da ih vrijeđa masovno okupljanje za muslimanski praznik. Mislim, apsurdno...

Ista je situacija u Bugojnu. I u svakom drugom multietničkom gradu. Normalnom insanu ne smeta druga vjera i drugi vjernici. Pa majka mu stara, nije taj narod hodžu zovnuo na rakiju, pa eto uvrijediše se... Sve dok je to u granicama neke normalne blagdanske atmosfere, meni kao muslimanu, sve taman. Ako ćemo se vrijeđati, onda je to nešto drugo... Ali koliko zaključih iz gore teksta, sve je u granicama.
Uostalom, ne može ni IZ insistirati da se izmjesti sajam... Mislim, gradski trg je u pitanju. Mogu i katolici onda insistirati da se IZ izmjesti iz tih prostorija.

Apsurdno!
:thumbup:
ali hajde ti to objasni ljudima...
Drinski

#529 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Drinski »

ofo-ono wrote:Ima jedan gradić u Krajini, povlači se po novinama kao loš iz ekonomskih razloga.

Apsurdno!
Koliko ja upratih, njima ne smeta sto ima veliki broj vjernika, nego sto se tu organizuje nesto sto se kosi sa osnovnim principima Islama.
Drinski

#530 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Drinski »

rumenige_brajtner wrote:
oni ne misle nikako, čim vjeruju u neko biće na nebu.
ma ko zna pravu istinu...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#531 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by _BataZiv_0809 »

Ovaj narod ko da se takmici na sta ce se sve uvrijediti :roll:
rumenige_brajtner

#532 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

_BataZiv_0809 wrote:Ovaj narod ko da se takmici na sta ce se sve uvrijediti :roll:
jok ba, nego je narod glup, a majmunima na vlasti odgovara konstantna napetost. zato se ove stvari i dešavaju, lakše je derat kožu s leđa budalama dok se svađaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#533 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by _BataZiv_0809 »

rumenige_brajtner wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ovaj narod ko da se takmici na sta ce se sve uvrijediti :roll:
jok ba, nego je narod glup, a majmunima na vlasti odgovara konstantna napetost. zato se ove stvari i dešavaju, lakše je derat kožu s leđa budalama dok se svađaju.
Pa to je direktno proporcionalno sa onim sto sam napisao. Ne treba ti "jok ba".
salik79

#534 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

rumenige_brajtner wrote:
Drinski wrote:Mislim da Crkva, i svi pravi hriscani, moraju da osude cin ovog, nadam se, jednostranog, nesvjesnog i samoinicijativnog vrijeđenja vjernika muslimana.
A da tebi neko spomene majku i tebe (te bracu i sestre) u ovom kontekstu?!
SEYOboy

#535 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by SEYOboy »

Drinski wrote:

Apsurdno!
Koliko ja upratih, njima ne smeta sto ima veliki broj vjernika, nego sto se tu organizuje nesto sto se kosi sa osnovnim principima Islama.
to misliš na kafiće oko trga u kojima se toči alkohol
rumenige_brajtner

#536 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

salik79 wrote:
rumenige_brajtner wrote:
da se ponašaju kao idioti iz bugojna, prvi bih ih spominjao u tom kontekstu
nightvision

#537 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

Drinski wrote:Koliko ja upratih, njima ne smeta sto ima veliki broj vjernika, nego sto se tu organizuje nesto sto se kosi sa osnovnim principima Islama.
Pa ne organizuje se to nesto u prostorijama IZ vec na javnoj povrsini i na javnom mjestu. nije ovo (jos) islamska drzava pa da se javnost mora prilagodjavati islamskoj vjeri i obicajima.
Ali kad vec pricas o principima islama, jedan od osnovnih je da se treba ponasati u skladu sa zakonom, a za vrijeme dzume oko princeve (sad kraljeve) dzamije) u tuzli uvijek je preko stotinu automobila parkirano na trotoaru, nezakonito, ali nikad IZ nije palo na pamet da pozovu vjernike da to ne rade. Od tih auta ljudi ne mogu proci trotoarom. Direktno se ugrozavaju ljudski zivoti. Zene djecija kolica guraju ulicom dok sleper prolazi kraj njih. Djeca u skolu i iz skole moraju ulicom hodati. Ali nikad IZ nije palo na pamet da reaguje, jos je manje palo na pamet nekom od tih turbo vjernika da to ne trebaju raditi. Nikad nije palo na pamet ni policiji da podijeli kazne. Jer gdje ces pobogu na dzumu udariti?! To bi bilo bogohuljenje i vrijedjanje islama. Ali zato je kuhano vino na javnom trgu ispred prostorija IZ prvorazredni skandal.
I onda dodju licemjeri pricati o dvostrukim arsinima.
salik79

#538 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

rumenige_brajtner wrote:

Sve ok, ali kakve veze bi tvoja majka imala s time?
rumenige_brajtner

#539 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

salik79 wrote:
rumenige_brajtner wrote:

:? pa ja nisam ničiju mater ni spominjao, ne kontam o čemu ti? jesi ti malo spor?
salik79

#540 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

rumenige_brajtner wrote:
salik79 wrote:
rumenige_brajtner wrote:

:? pa ja nisam ničiju mater ni spominjao, ne kontam o čemu ti? jesi ti malo spor?
Ja sam ti napravio paralelu Bog=mater, posto u Boga, ocito, ne vjerujes.
Rampage

#541 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Rampage »

Fudo Bosna wrote:
PUNA PODRŠKA MEDŽLISU IZ BUGOJNO KAO I NAŠOJ IZBIH !!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

I gospodo, možete samo sanjati da će Bošnjaci/muslimani šutjeti i trpiti, imamo mi svoju IZBIH, svoje šehide, koji su krvlju sačuvali ovu državu i ovaj narod , ali i ostale patriote, koji su se sa nama borili, iz reda drugih naroda, naše gazije, našu zajedniču Domovinu BIH, nacionalni ponos, možete "plakati" za vremenima kada smo mi Bošnjaci šutjeli a Vi nas "pljuvali i vrijeđali"... Razumijemo Vas , zašto "pjenite", stare ružne navike iz prošlosti, ali neka navičete se na "nove" Bošnjake, ponosne , pravedne, časne, tolerantne ali i stamene !

A ovoj gospodi što vrijeđaju, ("balvane"), što pjene, (pljuju po islamskim službenicima/imamima i IZBIH), lafu po službenicima , a ono kriju svoju netrepeljivost prema islamu, neka pjene, neka prosipaju svoj kućni neodgoj i nekulturu, "puknite" u svojoj zlobici i netoleranciji, kada ne znate voljeti i poštovati drugo i drugačije ili ako ne poštujete sebe i svoju vjeru i svoj narod ! "Pušite se" i "pjenite", od nas Bošnjaka muslimana imate, bez obzira na Vašu netoleranciju i vrijeđanja ipak, mir /selam, i savjet, da poradite na odgoju, da odstranite tu mržnju, imate pravo da "pjenite" ali to Vama gospodo šteti jer je netolerancija nezdrava, (štetna je za Vaše duhovno zdravlje) !!! :kiss:

Naravno , abrahamskoj braći katolicima,Hrvatima, pozdrav, mir/selam, želimo Vam sve najbolje, NAMA VJERNICIMA VAŠE ISPOVJEDANJE VJERE NE SMETA, ali mi, Bošnjaci vjernici, smetamo nacionalistima, pa bili oni: hrvatske , bošnjačke ili srpkse nacionalnosti, pogotovu kada upozoravamo na dvostruke aršine/licemjerje pojedinaca, koji se kriju iza lažne vjerske tolerancije, a (niđe veze) ili iza netolerancije u vidu agresivnoga ateizma !!!

:bih:
Svaka čast Fudo :thumbup:
rumenige_brajtner

#542 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

salik79 wrote:
ti si dečko malo lud.

mater > bog, nipošto =
razloga je više, npr, mater te rodi, doji i vidiš je svaki dan. možeš je dotaknut, čut, osjetit. bog je imaginarna projekcija u koju samo možeš vjerovat i tu priča završava. dakle, tu nikako ne može biti znak jednakosti i ne kontam uopšte šta je poenta tvog laprdanja.
Drinski

#543 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Drinski »

nightvision wrote:
Drinski wrote:Koliko ja upratih, njima ne smeta sto ima veliki broj vjernika, nego sto se tu organizuje nesto sto se kosi sa osnovnim principima Islama.
Pa ne organizuje se to nesto u prostorijama IZ vec na javnoj povrsini i na javnom mjestu. nije ovo (jos) islamska drzava pa da se javnost mora prilagodjavati islamskoj vjeri i obicajima.
Ali kad vec pricas o principima islama, jedan od osnovnih je da se treba ponasati u skladu sa zakonom, a za vrijeme dzume oko princeve (sad kraljeve) dzamije) u tuzli uvijek je preko stotinu automobila parkirano na trotoaru, nezakonito, ali nikad IZ nije palo na pamet da pozovu vjernike da to ne rade. Od tih auta ljudi ne mogu proci trotoarom. Direktno se ugrozavaju ljudski zivoti. Zene djecija kolica guraju ulicom dok sleper prolazi kraj njih. Djeca u skolu i iz skole moraju ulicom hodati. Ali nikad IZ nije palo na pamet da reaguje, jos je manje palo na pamet nekom od tih turbo vjernika da to ne trebaju raditi. Nikad nije palo na pamet ni policiji da podijeli kazne. Jer gdje ces pobogu na dzumu udariti?! To bi bilo bogohuljenje i vrijedjanje islama. Ali zato je kuhano vino na javnom trgu ispred prostorija IZ prvorazredni skandal.
I onda dodju licemjeri pricati o dvostrukim arsinima.
pa taj hodza u Tuzli ima dvije opcije: prvo, da kaze narodu da tu ne parkira i drugo, da kaze općina Tuzla nam mora osigurati parking. nekako pomislim da bi se ti prvo upalio protiv ovog drugog.
Drinski

#544 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Drinski »

SEYOboy wrote:
Drinski wrote:

Apsurdno!
to misliš na kafiće oko trga u kojima se toči alkohol
mislim na ovo sto je tema.
animals

#545 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by animals »

Isto kao sto Hrvate ne vrijedja Bajram, i njegova proslava, tako ne treba ni muslimane Bozic i vino..
i tacka..ako nekoga i vrijedja , neka ide u islamsku drzavu u Siriju..
salik79

#546 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

rumenige_brajtner wrote:
salik79 wrote:
ti si dečko malo lud.

mater > bog, nipošto =
razloga je više, npr, mater te rodi, doji i vidiš je svaki dan. možeš je dotaknut, čut, osjetit. bog je imaginarna projekcija u koju samo možeš vjerovat i tu priča završava. dakle, tu nikako ne može biti znak jednakosti i ne kontam uopšte šta je poenta tvog laprdanja.
Dok si bio u stomaku sasvim sigurno nisi bio svjestan ni nje, pa si i tada imao sve to, a nisi je vidio, niti si je mogao vidjeti.

Uvrede nisu argumenti.
Drinski

#547 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Drinski »

zato ja i napisah, sta ovi iz IZ trebaju da organizuju pred crkvom. Pa kome se svidi- svidi, a kome ne: ima Sirija i Vatikan.
nightvision

#548 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

Drinski wrote:pa taj hodza u Tuzli ima dvije opcije: prvo, da kaze narodu da tu ne parkira i drugo, da kaze općina Tuzla nam mora osigurati parking. nekako pomislim da bi se ti prvo upalio protiv ovog drugog.
Ne trebam se ja upaliti ni zbog cega. Necu ulaziti u to da opstina nije duzna da vjernicima osigura parking prostor, nema potrebe o tome razgovarati.
Ima dovoljno parking prostora na stupinama, sto je, jel, naselje preko puta dzamije. Ali potrebno je doci na dzumu dvije minute ranije. I prohodati dvjesto metara. Ali tesko je uraditi i jedno i drugo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#549 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by _BataZiv_0809 »

salik79 wrote:
Kruske i jabuke.

Majka i sestra su bioloske kategorije. Njih si stekao rodjenjem i nisi birao.

Religiju si sam birao (vjerovatno pod uticajem indoktrinacije roditelja i okoline) i ona je drustvena kategorija.

Dakle vrijedjanje majke je vrijedjanje necega sa cim si se rodio. Vrijedjanje religije je napad na tvoj licni izbor.
Drinski

#550 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Drinski »

nightvision wrote:
Drinski wrote:pa taj hodza u Tuzli ima dvije opcije: prvo, da kaze narodu da tu ne parkira i drugo, da kaze općina Tuzla nam mora osigurati parking. nekako pomislim da bi se ti prvo upalio protiv ovog drugog.
Ne trebam se ja upaliti ni zbog cega. Necu ulaziti u to da opstina nije duzna da vjernicima osigura parking prostor, nema potrebe o tome razgovarati.
Ima dovoljno parking prostora na stupinama, sto je, jel, naselje preko puta dzamije. Ali potrebno je doci na dzumu dvije minute ranije. I prohodati dvjesto metara. Ali tesko je uraditi i jedno i drugo.
Nema dovoljno prostora na Stupinama, i ti to vrlo dobro znas.
Čak staviše ima ona zelena površina preko puta Alabajcijeve ordinacije, koja moze biti javni parking, kako za dzamiju tako i za Zlokovac (jer tamo parkinga, osim na ulici - nema), a ako nece općina osiguravati parking za takve potrebe, onda ne treba osiguravati niti za neke druge stvari.
Post Reply