Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Locked
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#526 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Nurudin »

kritichar wrote:
Nurudin wrote: peder parada nije nikakva zabrana ni prisila, već suprotno od toga , dakle ljudi su slobodni da se ponašaju kako žele
sve dok njihova sloboda ne ugrožava slobodu drugih ljudi
Čovjek kad se napije i radi sranja ili vozi pod alkoholom bude također sankcionisan
Društvo , to si ti , i najviše i najkvalitetnije što ti možeš doprinjeti pozitivnoj promjeni istoga, je rad na sebi samom
koji si ti liberal, nije ti ni ovo u okviru IZ-a
IZ i nije ustanova koja se bavi uređenjem društva, jer mi smo sekularno društvo
Naravno da sam liberal. Recimo, po meni u Holandiji ima više mogućnosti da se slobodno praktikuje bilo koja vjera
a samim time i islam, nego u kolijevci islama, Arabiji
Baltazar_khan

#527 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Baltazar_khan »

Code: Select all

http://ba.n1info.com/a69984/Vijesti/Vijesti/Osobe-iz-BiH-i-Sandzaka-iza-Vijesti-Ummeta.html
Kombat

#528 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Kombat »

nego, samo da ponovim pitanje posto je ostalo neodgovoreno - je li terorista omeragic u ocima IZ BIH sada sehid i hoce li mu se halaliti na dzenazi?
Freamon Lester

#529 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote:
Freamon Lester wrote:
Wind wrote:A jel iko postavio pitanje sta radi vojska u kladionici?
Postalo je sasvim nebitno jer je nekako bitnije pitanje sta radi vehabija sa automatskom puskom u kladionici?
Pitanje je odkud automatsko oruzje kod civila
pa onda odkud puska registovanom narkomanu
pa onda zasto se lik nije operativno obradio ako je nakon heroina presao na web sejhove...
doduse ovo treba pitat Almira Dzuvu
Logicno je to pitanje. Samo nemoj zaboraviti da SIPA, OSA, i razne obavjestajne sluzbe jos traze snajper koji je bio na snimku Mevlida kada se obracao javnost i objasnjavao zasto on ide sehiditi... Dok ovi utvrde odakle njemu smajser proci ce 20 godina...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#530 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Truba »

ja mislim da se selefije ne mogu pobijediti ubijanjem
pogledajte samo mapu sirije

to je ideologija

mislim da je moguće na duge staze educiranjem i identificiranjem tokova novca i sumnjvih pamfleta i nadati se da će za generaciju dvije nafta presušiti da ne idem u renesanse u arapskom svijetu
SmokingMan

#531 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Alfons Kauders wrote:
zateznistub wrote:
kamen spoticanja wrote: Slazem se...nurudin je najblize konkretno realnom pristupu
ali problem kod ovakvih tipova jeste sto im je ideologija fluid a ideolozi puni ko brod s velikim brojem fazona u rukavima
pa znas odkad druge ozbiljne drzave,imperije i carstva deveraju s tzv ekstremnim selefistima
lov na vjestice bi se pretvorio u lov na bosnjake...dakle ono sto je dodikova policija uradila nakon sranja u zvorniku...a to eksplicite vodi u ,jasno ti je sta
Mislim da ne bi.

Svako iole normalan i pametan ne može i neće staviti znak = između bošnjaka i vehabija, selefija i sl. Budala uvijek imas budala koje će biti kontra bošnjaka ma šta da se desi, taman da mu buket cvijeća daje.

Kamene, jasno je ko dan. Ovo se MORA zautaviti pod permus, jer ako i dalje budemo rasplinjavali...neće puno proci a doce do toga da i kod nas ulete u restoran ili cevabdžinicu...
:thumbup:

sto prije, to bolje

sad... ako se neko ne slaze s mojim metodama... predlozite alterativne...

u medjuvremenu, dok ne skontamo sta bolje, ja ostajem pri metku i zatvoru
50-godišnja kazna u radnom logoru (mogućnost pomilovanja nakon 30 godina) je korisnija za društvo,država ima besplatnu radnu snagu za izgradnju autoputeva,pruga,tunela,etc.
Kikibombona

#532 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Kikibombona »

oridjidji wrote: Sta bi isti napisali da se ovo nije desilo? Ne vidim da su oni preuzeli odgovornost. Nisu rekli ni da je njihov brat mudzahid, sehid Enes Omeragic, bio vjerni clan njihove Isis struje i sta li vec. Ovako samo likuju nad ovim terorom i navijaju protiv mrskih nevjernika i otpadnika iz BiH kako nas oni sve smatraju Srbe, Hrvate i i Bosnjake.
Da li bi tebe iznenadilo da se neki simpatizer Bilala Bosnica i vijestiummeta raznese u nekoj diskoteci i pobije 100 ljudi?

Proglasenje hilafeta, ISIL

https://www.youtube.com/watch?v=wSbLs7OH5cY

18 000 pregleda. Svaki njegov video ima veliki broj pregleda. A dovoljna je jedna budala da pobije 100 ljudi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#533 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Chmoljo »

45cents wrote:Vjeruj mi da odavno nisam ništa gluplje pročitao (vidi gore, bold zeleno).
Radi se o jednačini za koju nisi bio spreman i to je to.
Drugim riječima - pojedinac ima pravo izbora i može se ponašati ili udružiti kako želi.
Došlo je vrijema da to ne može više opstati na toj razini bez gubitka dijela sloboda na nekom drugom polju...
Prevedeno: ako želiš pripadati radikalnom islamu, onda ćeš dobiti elektronsku narukvicu za praćenje kretanja, internet će ti biti pod nadzorom, telefon, itd.

Ko uživa u brzoj vožnji i ako o tome ostavi dokumentarni trag u policiji, Sud za takve pojedince svaku sljedeću nesreću ima smatrati kao pokušaj ubistva...

Što se tiče vrbovanja, to ćeš morati promicati na sjednicama Generalne skupštine UN-a. Drugačije se neće moći komunicirati sa Kuvajtom, Saudijskom Arabijom, Emiratima... (osim da im se otkaže gostoprimstvo za ambasade, konzulate, njihove kvazi-humanitarne organizacije i džamija Q. Fahd demontira i re-locira na Lesbos.
:-) :-) :-)
oridjidji

#534 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by oridjidji »

kamen spoticanja wrote:
Freamon Lester wrote:
Wind wrote:A jel iko postavio pitanje sta radi vojska u kladionici?
Postalo je sasvim nebitno jer je nekako bitnije pitanje sta radi vehabija sa automatskom puskom u kladionici?
Pitanje je odkud automatsko oruzje kod civila
pa onda odkud puska registovanom narkomanu
pa onda zasto se lik nije operativno obradio ako je nakon heroina presao na web sejhove...
doduse ovo treba pitat Almira Dzuvu

U BiH cvjeta trgovina oruzja na crno i mi pricamo otkud civilu, narkomanu, svakom jebenom furacu u ovome gradu oruzje... Zar smo tako stvarno glupi da ne mozemo skontati da je rat nagomilao nelegalnog oruzja more. Mislis da je neko hodao od stana do stana da to pokupi. Kurceve sjetve IFOR i SFORA nakon rata s ciljem da pokupe i uniste oruzje nisu pokupile ni 10% svog tog oruzja.
kamen spoticanja

#535 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kamen spoticanja »

Freamon Lester wrote:
Logicno je to pitanje. Samo nemoj zaboraviti da SIPA, OSA, i razne obavjestajne sluzbe jos traze snajper koji je bio na snimku Mevlida kada se obracao javnost i objasnjavao zasto on ide sehiditi... Dok ovi utvrde odakle njemu smajser proci ce 20 godina...
Svakako
zato i kazem ...treba pitati odgovorne zasto je to tako
al jok...dzuvo kaze,ja sam govorio al mi nisu dali :-)
kritichar

#536 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

Predstava, kontrolisani nered, navodno ne mogu pohvatat neke blogere koji se već godinama vrte sa istim tekstovima,
pa navodno ne mogu onu bagru uništit, tolike bombe bacaju po pješadiji, najveće sile svijeta i ne mogu im ništa, a Sadama i onoliku vojsku za mjesec satrali
Freamon Lester

#537 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

Kikibombona wrote:
oridjidji wrote: Sta bi isti napisali da se ovo nije desilo? Ne vidim da su oni preuzeli odgovornost. Nisu rekli ni da je njihov brat mudzahid, sehid Enes Omeragic, bio vjerni clan njihove Isis struje i sta li vec. Ovako samo likuju nad ovim terorom i navijaju protiv mrskih nevjernika i otpadnika iz BiH kako nas oni sve smatraju Srbe, Hrvate i i Bosnjake.
Da li bi tebe iznenadilo da se neki simpatizer Bilala Bosnica i vijestiummeta raznese u nekoj diskoteci i pobije 100 ljudi?

18 000 pregleda. Svaki njegov video ima veliki broj pregleda. A dovoljna je jedna budala da pobije 100 ljudi.
Nemoj tako. Njega su uhapsili samo zato sto je musliman. :skoljka:
FAP mashina

#538 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by FAP mashina »

Evo smrada narkomanskog

Image
Last edited by FAP mashina on 19/11/2015 13:35, edited 1 time in total.
Vitezanin

#539 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Vitezanin »

Može li meni laiku neko objasniti kako je moguće da osobe poput Bilala "preuzmu" džamiju i da drže predavanja? Ko to dopusti i kako? Koja je uloga IZ i jesu li te džamije uopće u nadležnosti IZ kada jedan takav lik ima predavanja koja su očigledno dijametralno suprotna onome što ljudi poznaju kao "islam u Bosni"?
Hakiz

#540 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Hakiz »

FAP mashina wrote:Evo smrada narkomanskog

Image
Pitanje je zašto ti narkomani spas vide u vjerskoj radikalizaciji. Možda zato što im sekularno društvo ne pruža alternativu?
sha_ba

#541 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by sha_ba »

Kikibombona wrote:

ne mogu da ne primijetim da ovaj ima nesto golemo protiv Halida B. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#542 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Velkoski »

Kombat wrote:nego, samo da ponovim pitanje posto je ostalo neodgovoreno - je li terorista omeragic u ocima IZ BIH sada sehid i hoce li mu se halaliti na dzenazi?
samoubicama se po pravilu ne klanjaju dženaze.
Dozer

#543 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Dozer »

trambusek88 wrote:Oglasili su se i ovi

https://vijestiummeta.wordpress.com/201 ... la-allahu/
Počelo je – Ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Allahu !!!

Posted by Vijesti Ummeta on November 19, 2015 in Važne vijesti, Vijesti

Baš kao što smo i upozoravali i govorili, ali ta upozorenja nisu se uzela za ozbiljno, u BiH su jučer ubijena dva vojnika oružanih snaga BiH.

Upozoravali smo vas da će Europom teći krv, a posebno Bosnom i da ono što dolazi je gore i gorčije. I eto ga, desilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam i tagute i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donijela. Ubijena su dva vojnika od kojih je jedan Srbin, pravi nevjenrik, a drugi Bošnjak, murted (otpadnik od vjere).

Hvala Allahu Koji Svoja obećanja ispunjava i pomaže svoje iskrene robove mudžahida i muvehhide.

Ovo je tek početak o Bosno, ovo je tek početak o Europo, ovo je tek početak prolijevanje vaše prljave krvi koja će teći vašim prljavim ulicama, sve dok se zastava tevhida ne zavijori širom cijele Europe i šire.

O omladino Islama, o muvehhidi u Bosni o mudžahidi u Bosni, krenite prema Allahovom zadovoljstvu, krenite prema Allahovoj milosti, krenite u ubijanje tih taguta, murteda i nevjernika u vašim državama, a posebno u Bosni. Krenite braćo, oni su slabi i jadni, pouzdajte se u Allaha i krenite Allahovom blagodati. Ubijajte njihove tagutske prljave vojnike gdje god možete, nedajte im mira, neka njihova prljava krv teče ulicama Bosne i Europe.

Krenite po svoj šehadet, volite smrt na Allahovu putu, krenite i budite ubijeni na Njegovu putu. Krenite prema Džennetu, koji je prostran kao nebesa i zemlja. Pa zaista nema vam ponosa i pomoći osim u džihadu (borbi) protiv taguta i njihovih vojnika i otpadnika tamo i na svakom mjestu.

Molimo Allaha da vas pomogne i učvrsti u borbi i ubijanju taguta i njihovih vojnika i murteda na svakom mjestu. Molimo Allaha da učvrsti vaše korake i počasti vas šehadetom.

A Allah čini šta hoće, ali većina ljudi neće da zna.
Cool.
Ovo se, u civilizovanim drzavama, naziva "Podrzavanje i podsticanje na terorizam", ali i "Antiustavno djelovanje" i "Djelovanje protiv drzave, zakona i prava".

Samim tim, do sada bi namjenska policijska jedinica vec bila na vratima autora, a za njim i svih onih koji su podrzali taj tekst, i koji su samim tim ideoloski na istom tragu, a nadalje i logikom - prijetnja.
Freamon Lester

#544 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote:
Freamon Lester wrote:
Svakako
zato i kazem ...treba pitati odgovorne zasto je to tako
al jok...dzuvo kaze,ja sam govorio al mi nisu dali :-)
A kad preko stele zaposljavas u firmu 20 godina ne mozes ni ocekivati da ce ostvarivati vrhunske rezultate. Ako i ima neke sposobnosti to je vise sreca i slucajnost nego nesto sto bi trebalo biti praivlo.
45cents

#545 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by 45cents »

Image

Svi koji misle da ovakvi likovi ne trebaju biti pod stalnim elektronskim nadzorom, neka stave prst na čelo....

https://d.e.p.o.ba/clanak/139688/ovo-je ... va-vojnika
Janjicar

#546 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Janjicar »

Kombat wrote:nego, samo da ponovim pitanje posto je ostalo neodgovoreno - je li terorista omeragic u ocima IZ BIH sada sehid i hoce li mu se halaliti na dzenazi?

Dr. Zakir Naik jedan od od "jacih" teologa trenutno u svijetu objasnjava da li je ovo ispravno, imas masu videa na youtube i njegovih predavanja.

Prema nasem Hanefijskom mezhebu samoubistvo samo po sebi je haram a kamoli samoubistvo s ciljem ubivanja drugog.

Oni koji slijede ucenje Abdul-Vehaba (tzv. Vehabije) isto smatraju kao i Hanefijski mezheb da je pogresno s bombom uci negdje i raznijeti se i da nema nikakvog opravdanja ali postoje druge "sekte" pod okriljem Vehabija koje smatraju to Dzihadom tj. svetim ratom i smatraju da ce uci u Dzennet.

Kao sto mi mrzimo generalizaciju ISIS-a s Muslimanima tako i Vehabije mrze da govorimo da su svi isti. Postoje sigurnosne agencije u BiH (SIPA, OSA...) koje dobivaju masne pare da zastite građane u BiH, da otkriju ovakve radikalne vehabije i sankcionisu ih.
Freamon Lester

#547 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

Hakiz wrote:

Image
Pitanje je zašto ti narkomani spas vide u vjerskoj radikalizaciji. Možda zato što im sekularno društvo ne pruža alternativu?
Vjera je odlicna za skidanje sa narkotika. Ovo ti je otprilike nacin skidanja u svim vjerskim komunama...

ruud

#548 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by ruud »

Ko biva u toku sam oko ovih dešavanja, al' mi jedno nije jasno. Šta će vojno lice, tokom službe, kao reprezent države, u kladionici?
Hakiz

#549 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Hakiz »

Vitezanin wrote:Može li meni laiku neko objasniti kako je moguće da osobe poput Bilala "preuzmu" džamiju i da drže predavanja? Ko to dopusti i kako? Koja je uloga IZ i jesu li te džamije uopće u nadležnosti IZ kada jedan takav lik ima predavanja koja su očigledno dijametralno suprotna onome što ljudi poznaju kao "islam u Bosni"?
Zato što je to isto kao kada bi ti imao neki intres da ostvariš, ali iz raznih razloga ne možeš. U ovom slučaju, etika i moral ti ne dozvoljavaju da uradiš stvari koje se potrebne za ostvarivanje tog interesa. Onda se nađe neko ko će urditi "prljavi posao". I ti tu osobu javno osudiš, ti to nikada ne bi napravio, ali duboko u sebi si sretan što je neko za tebe to uradio.

Drugi prljaju ruke, a ti ostvaruješ ciljeve.
45cents

#550 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by 45cents »

Chmoljo wrote:
45cents wrote:Vjeruj mi da odavno nisam ništa gluplje pročitao (vidi gore, bold zeleno).
Radi se o jednačini za koju nisi bio spreman i to je to.
Drugim riječima - pojedinac ima pravo izbora i može se ponašati ili udružiti kako želi.
Došlo je vrijema da to ne može više opstati na toj razini bez gubitka dijela sloboda na nekom drugom polju...
Prevedeno: ako želiš pripadati radikalnom islamu, onda ćeš dobiti elektronsku narukvicu za praćenje kretanja, internet će ti biti pod nadzorom, telefon, itd.

Ko uživa u brzoj vožnji i ako o tome ostavi dokumentarni trag u policiji, Sud za takve pojedince svaku sljedeću nesreću ima smatrati kao pokušaj ubistva...

Što se tiče vrbovanja, to ćeš morati promicati na sjednicama Generalne skupštine UN-a. Drugačije se neće moći komunicirati sa Kuvajtom, Saudijskom Arabijom, Emiratima... (osim da im se otkaže gostoprimstvo za ambasade, konzulate, njihove kvazi-humanitarne organizacije i džamija Q. Fahd demontira i re-locira na Lesbos.
:-) :-) :-)
Samo da znaš da ja tebe jako dobro razumijem... To se svakako desilo tamo daleko, u Rajlovcu, i neće nikada doći do nas i naših porodica...

S toga, naše promišljanje treba biti isključivo o visokoj politici.

:evil:
Locked