Legalizacija kanabisa u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pirija

#526 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Pirija »

3 do 4 mjeseca treba travi da naraste
studiorum_tuzlaensis

#527 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Pirija wrote:3 do 4 mjeseca treba travi da naraste
Treba napolju. :wink: Računajući da sjeme bacaš krajem maja, može i do 5 mjeseci, kada sredinom oktobra imaš žetvu. :gunjastajl:

U grow-boxu možeš završiti i cvjetanje i vegetaciju za 60 dana, najzahtjevnjije vrste idu do max 80 dana. Dakle 2-2.5 mjeseca.
Kinesko prkno

#528 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Kinesko prkno »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Treba napolju. :wink: Računajući da sjeme bacaš krajem maja, može i do 5 mjeseci, kada sredinom oktobra imaš žetvu. :gunjastajl:

U grow-boxu možeš završiti i cvjetanje i vegetaciju za 60 dana, najzahtjevnjije vrste idu do max 80 dana. Dakle 2-2.5 mjeseca.
Druze ,vegetacija ovisi o rezimu svjetlosti,biljka moze biti u vegetaciji i preko godine ako je na 18+ sati svjetlosti dnevno.
Moze to za 2 mjeseca al "skuplja pita neg tepsija :)
Dozer

#529 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

U principu, rezim 12/12 je najbolji, naravno s odgovarajucom i kvalitetnom rasvjetom ;)
swanfilter

#530 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by swanfilter »

Za malu kolicinu veoma kvalitetnog ulja potrebna je velika kolicina isto tako kvalitetne gudre. U uslovima ilegale je to veoma tesko postici. Zato i jesu cijene paprene ... Da pomaze .. Iz licnog iskustva ... Na mudu imao nekakvu bradavicu velicine zrna graha. Pokusao sve alternativno jer mi bilo neugodno ici na onaj tretman sa smrzavanjem jaja :lol: , ali nikakvog uspjeha. Nakon 4 dana mazanja uljem bradavica pocela odumirati, 6. dan nestala .... Ulje sam dobio sa peilicnim popustom jer poznajem osobu koja je zacetnik danasnjeg slovenskog zakona o legalizaciji u med svrhe. On sam vec nekoliko godina pravi ulje jer je od djetinjstva dijabetik kojem su prijetile amputacije, a danas si tutne inzulin svako toliko ...
studiorum_tuzlaensis

#531 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Kinesko prkno wrote:

Druze ,vegetacija ovisi o rezimu svjetlosti,biljka moze biti u vegetaciji i preko godine ako je na 18+ sati svjetlosti dnevno.
Moze to za 2 mjeseca al "skuplja pita neg tepsija :)
Pa ukoliko imaš grow box veličine sobe za koji ti treba mjesečno min. 500 maraka struje, onda je vegetiraj 2 mjeseca, niko ti ne brani. A da je skuplja pita nego tepsija ne bi se složio, zna se koliko možeš dobiti po metru kvadratnom prostora maksimalno, ukoliko bacis 50% toga, mashallah.

Vegetacija max. mjesec za kućne varijante, zavisno od treninga biljke, cvjetanje 6 hefti, može i manje i više zavisi od prehrane.
Dozer

#533 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Sve se to zna, ali dzaba.

Nece je legalizovati, pa cak ni u kontrolisanom smislu.
studiorum_tuzlaensis

#534 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

studiorum_tuzlaensis

#535 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Legalizacija marihuane Oregonu donijela zaradu kojom financiraju školstvo i policiju

http://www.index.hr/vijesti/clanak/lega ... 96079.aspx

Image

Eto tako, očekivali 2-3 miliona, a dobili 14 miliona, a lokalni dileri uništeni. :)
sizifinho

#536 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by sizifinho »

dobra ova fotografija
KB9

#537 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KB9 »

pa pokrenite i vi peticije za takve stvari koje ce svima koristit a ne samo daj nam legalizaciju da se mozemo po zakonu nadrogirat, dvolicno je malo
studiorum_tuzlaensis

#538 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

sizifinho wrote:dobra ova fotografija
i meni je vodu na usta bacila. Inače odmaram već dvije sedmice, kontam i ramazan da uzmem u odmor, a onda :gunjastajl: :gunjastajl: :kakoste: :kraljicatrotoara:

Jedva čekam, bilo mi neobično malo nakon 3 dana, sad sve full, samo govorim raji ne zovite me na sjedeljke :D
sizifinho

#539 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by sizifinho »

sizifinho wrote:dobra ova fotografija
i meni je vodu na usta bacila. Inače odmaram već dvije sedmice, kontam i ramazan da uzmem u odmor, a onda :gunjastajl: :gunjastajl: :kakoste: :kraljicatrotoara:

Jedva čekam, bilo mi neobično malo nakon 3 dana, sad sve full, samo govorim raji ne zovite me na sjedeljke :D
trebao bih i ja pauzirat red je
Dozer

#540 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

KB9 wrote:pa pokrenite i vi peticije za takve stvari koje ce svima koristit a ne samo daj nam legalizaciju da se mozemo po zakonu nadrogirat, dvolicno je malo
Marihuana nije droga, bez obzira sto su je takvom proglasili.
Smotaj kamilicu i napusi se nje, pa nam javi u kakvom ces stanju biti.
KB9

#541 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KB9 »

Dozer wrote:
KB9 wrote:pa pokrenite i vi peticije za takve stvari koje ce svima koristit a ne samo daj nam legalizaciju da se mozemo po zakonu nadrogirat, dvolicno je malo
zakoni kazu da je droga

hocemo anarhiju?
Dozer

#542 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Naravno da necemo anarhiju.
Ali, zapitaj se samo par stvari...
- Ko donosi zakone?
- Ko odlucuje sta je legalno, a sta ne?
- Zasto je duhan legalan, iako godisnje ubije milione ljudi, stotine miliona ovisnika, i nema nikakva ljekovita svojstva?
- Zasto je alkohol legalan, iako kao i duhan godisnje ubije milione ljudi, postoje desetine miliona ovisnika, a uzrokuje i razne druge probleme?
- Zasto je marihuana ilegalna, iako ima masu poznatih ljekovitih svojstava, a nema ni jednog registrovanog ovisnika ili smrtni slucaj radi njene upotrebe?
Na kraju, naravno...
- Ko profitira iz svega toga?

Ako sebi iskreno odgovoris na ova pitanja, mislim da ti nece biti pretesko shvatiti da se ovdje ne prica ni o kakvoj anarhiji....
broj dva

#543 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by broj dva »

KB9 wrote:
Dozer wrote:
zakoni kazu da je droga

hocemo anarhiju?
---
Hocemo bolji zakon.
GaRGa

#544 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by GaRGa »

Dozer wrote:Naravno da necemo anarhiju.
Ali, zapitaj se samo par stvari...
- Ko donosi zakone?
- Ko odlucuje sta je legalno, a sta ne?
- Zasto je duhan legalan, iako godisnje ubije milione ljudi, stotine miliona ovisnika, i nema nikakva ljekovita svojstva?
- Zasto je alkohol legalan, iako kao i duhan godisnje ubije milione ljudi, postoje desetine miliona ovisnika, a uzrokuje i razne druge probleme?
- Zasto je marihuana ilegalna, iako ima masu poznatih ljekovitih svojstava, a nema ni jednog registrovanog ovisnika ili smrtni slucaj radi njene upotrebe?
Na kraju, naravno...
- Ko profitira iz svega toga?

Ako sebi iskreno odgovoris na ova pitanja, mislim da ti nece biti pretesko shvatiti da se ovdje ne prica ni o kakvoj anarhiji....

e ako na ova gore navedena pitanja ne znas odgovor, ne znam sta si do sad radio....
Dozer

#545 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Ja ih znam. Pitanja su postavljena za @KB9 (i sve druge koji dijele njegove stavove i misljenja), jer on smatra da je marihuana droga i da je opravdano ilegalna.

Edit:
Eto ga. Makedonci je uvode u prodaju u medicinske svrhe. Od danas u apotekama ;)
Nepass

#546 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Nepass »

Dozer wrote:Ja ih znam. Pitanja su postavljena za @KB9 (i sve druge koji dijele njegove stavove i misljenja), jer on smatra da je marihuana droga i da je opravdano ilegalna.

Edit:
Eto ga. Makedonci je uvode u prodaju u medicinske svrhe. Od danas u apotekama ;)
Marihuana jes droga ali je neopravdano ilegalna :)
Manje je zlo od cigara od alkohola pogotovo
stari_rastafari

#547 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by stari_rastafari »

Cannabis je povrce. Ne kontam zasto je to ljudima tesko prihvatiti. Koristi se koliko seze sjecanje covjecanstva. I sada neko nesto nasao da cannabis zabranjuje. Ova biljka je dobar covjekov prijatelj. BIljka. Ne droga. Jos jednom. BILJKA!

Ne stvara cannabis narkomana nego drustvo! I to je dokazani fakt. Rat na droge?! Ili rat ZA droge? Ko gdje profitira i kako? Kljukaju ljude tabletama i hemoterapijom a brane im da koriste cannabis.

Ko je ovdje lud?!
sizifinho

#548 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by sizifinho »

Ponajviše oni koji smatraju da je trava povrće i koji povezuju tablete i hemoterapiju sa kanabisom, u smislu neke zavjere... kaže neko (nepoznata sila) nas kljuka.
A sad, zadnjih 2-3 godine nemamo anti-anti-thc kampanju - ne, nikako.
Ali to nije zavjera. Ili čekaj, kada se radi propaganda za zabranu marihuane, onda je to satanistički pokret kljukaša tabletama-
Kada se radi zavjera promovisanja marihuane, onda je to hevenistički pokret.
Reći ćemo samo da neke vrijednosti nemaju istu težinu kao prije. Danas je lahko biti hipokrit.

Također, riječ droga koju mi koristimo, potječe iz engleske riječi "drug".
A drug is any substance other than food, that when inhaled, injected, smoked, consumed, absorbed via a patch on the skin or dissolved under the tongue causes a physiological change in the body.
Therefore ganja is a drug.
stari_rastafari

#549 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by stari_rastafari »

sizifinho wrote:Therefore ganja is a drug.
That must be the reason you consume, innit?

By the way, let's look into real meaning of the word "drug":
drug (n.)
late 14c. (early 14c. in Anglo-French), "medicine, chemical ingredients," from Old French droge "supply, stock, provision" (14c.), which is of unknown origin, perhaps from Middle Dutch or Middle Low German droge-vate "dry barrels," or droge waere, literally "dry wares," but specifically drugs and spices, with first element mistaken as word for the contents (see dry goods), or because medicines mostly consisted of dried herbs.

Compare Latin species, in Late Latin "wares," then specialized to "spices" (French épice, English spice). The same source produced Italian and Spanish droga, Swedish drog.

Application to "narcotics and opiates" is late 19c., though association with "poisons" is 1500s. Druggie first recorded 1968. To be a drug on or in the market (mid-17c.) is of doubtful connection and may be a different word, perhaps a play on drag, which was sometimes drug c. 1240-1800.
drug (v.) Look up drug at Dictionary.com
c. 1600, from drug (n.). Related: drugged; drugging.
Therefore, medical chemicals are mostly described as drugs. Chemotherapy is a drug.
Dozer

#550 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

sizifinho wrote:Ponajviše oni koji smatraju da je trava povrće i koji povezuju tablete i hemoterapiju sa kanabisom, u smislu neke zavjere... kaže neko (nepoznata sila) nas kljuka.
A sad, zadnjih 2-3 godine nemamo anti-anti-thc kampanju - ne, nikako.
Ali to nije zavjera. Ili čekaj, kada se radi propaganda za zabranu marihuane, onda je to satanistički pokret kljukaša tabletama-
Kada se radi zavjera promovisanja marihuane, onda je to hevenistički pokret.
Reći ćemo samo da neke vrijednosti nemaju istu težinu kao prije. Danas je lahko biti hipokrit.

Također, riječ droga koju mi koristimo, potječe iz engleske riječi "drug".
A drug is any substance other than food, that when inhaled, injected, smoked, consumed, absorbed via a patch on the skin or dissolved under the tongue causes a physiological change in the body.
Therefore ganja is a drug.
:roll:
Mislim da se mnogi na ovoj planeti, npr. Indijci, nece nikada sloziti ni s tobom, ni s ovom "definicijom" koja kanabis trpa u drogu.
Da li su onda, po ovoj definiciji, duhan i alkohol adiktivne droge? Naravno da jesu. Ali su i dalje - legalne.
Da li je kanabis adiktivna biljka,tj. da li ima i jednu jedinu naucno dokazanu adiktivnu supstancu u sebi? Nema.

Ko nas kljuka otrovima? To cak i ti znas, i cak si i sam to priznao ranije - farmaceuti, koji su zasigurno najorganizovanija mafijaska organizacija na planeti.
Cilj? Logicno - pare, a s time i moc.
Post Reply