Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#527 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

a kad su nam kvalifikacione utakmice....aha....29.06 i 02.07.....valjda ce stici na te utakmice posto je ovo 21.06!
Tomahawk11
Globalni moderator

#528 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Pa ne igra se ništa, draft i mrš kući :mrgreen:
Da ide parobrodom, možda bi bilo gutavo, ovako će stići sigurno.
Jedino da ne bude ko sa Jukom kakva ''povreda'' nakon drafta :oops:
hrasno38

#529 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Pa ne igra se ništa, draft i mrš kući :mrgreen:
Da ide parobrodom, možda bi bilo gutavo, ovako će stići sigurno.
Jedino da ne bude ko sa Jukom kakva ''povreda'' nakon drafta :oops:
Ma bojim se da mu se tamo ne svidi sta na prvi pogled....USA je cudo vjeruj mi :D
Nadzorna_ploca

#532 Re: Džanan Musa

Post by Nadzorna_ploca »

Gledam reprizu finala lige protiv Cibone. Momak ima stvarno prgav temperament, sirov je prilicno. Aplaudira sudijama zbog 5 licne jedno 45 sekundi, Stipanovic ga smiruje on ga gura.. :run:
kakavdanakneiskustvu

#533 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

da,ja sve gledam hoce li stati sa pljeskanjem,kad jos i andriju odgura kad ga je ovaj htio smiriti
Tomahawk11
Globalni moderator

#534 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Nadzorna_ploca wrote:Gledam reprizu finala lige protiv Cibone. Momak ima stvarno prgav temperament, sirov je prilicno. Aplaudira sudijama zbog 5 licne jedno 45 sekundi, Stipanovic ga smiruje on ga gura.. :run:
Ono je bio pravo kur*evit potez.
Da mu je bio Mirza da ga malo ohladi.
Stipan je opet istrpio.
Altsa

#535 Re: Džanan Musa

Post by Altsa »

Ovaj Musa je bas prava mustra. Pljesce sudiji. Stipanovic ga pokusava smiriti a on ga jos gura. Doduse podobro ga je iznervirao Ukic koji je solirao kao da je na lsd-u citavu utakmicu.
hrasno38

#536 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Ono sve sto Musa dozivljava u hrvatkom prvenstvu je zaista vise nego ponizavajuce i od pojedinih navijaca u vidu vrijedjanja na nacionalnoj osnovi, od sudija koje se zaista izavljaju konkretno sinoc u utakmici sa Cibonom do jebenog vjestackog kluba koji nikada javno nije stao iza njega. Ona tehnicka sinoc je nesto sto se zaista nigdje ne vidja ma koliko da sudije za nekoga silje.

https://sportsport.ba/kosarka/zasto-kk- ... kta/278143

Po meni odlican clanak!
zlajapravaraja

#537 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

Ćao prva runda, vjerovatno i druga...

Treba njega dati Srbima na kaljenje, tj. u Zvezdu ili čak u Megu, ali ga govnari iz Zagreba sigurno neće pustiti nigdje ako ne prođe Draft.
palermo

#538 Re: Džanan Musa

Post by palermo »

Musa je trebao prihvatiti da igra za hrvatsku reprezentaciju. Onda bi iza njega stajala hrvatska medijska mašinerija, stajao bi savez, sudije, Cedevita, a vjerovatno i više od polovine članova ovoga foruma. Ovako mu ostaje sam da se bori.

Valjda uspije.
kakavdanakneiskustvu

#539 Re: Džanan Musa

da,vise od pola članova ovog foruma vise navija za hrvatsku nego za nasu reprezentaciju
hrasno38

#541 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

zlajapravaraja wrote:Ćao prva runda, vjerovatno i druga...

Treba njega dati Srbima na kaljenje, tj. u Zvezdu ili čak u Megu, ali ga govnari iz Zagreba sigurno neće pustiti nigdje ako ne prođe Draft.
Da ima ugovor sa Cedevitom do 2020 sto ne znaci ako bi neki ozbiljan klub ponudio ozbiljnu cifru da ne bi otisao. Isto tako dobra stvar je ta sto odlazi onaj kvazitrener Zdovc koji je Musu unazadio podobro i redovno lijecio svoje frustracije na njemu.
Ironman_88

#542 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Na čemu zasnivaju tvoje tvrdnje? Sve zadnje i relevantne analize i prognoze predviđaju 20-25 pick prve runde. Eksperti se slažu u tome da ima potencijala da kratkoročno da solidan ofanzivni doprinos sa klupe, a a dugoročno može postati starter neke osrednje ekipe ukoliko popravi obranu i fiziku. Realno, i po meni je to ostvariv domet, druga je stvar što šira BiH javnost očekuje da odmah ponižava crnce i trpa trice preko ruke.
kakavdanakneiskustvu

#543 Re: Džanan Musa

vec sam nekad pisao,puna saka brade bude li nivo batuma ili galinarija u nba
hrasno38

#544 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Ironman_88 wrote:

Na čemu zasnivaju tvoje tvrdnje? Sve zadnje i relevantne analize i prognoze predviđaju 20-25 pick prve runde. Eksperti se slažu u tome da ima potencijala da kratkoročno da solidan ofanzivni doprinos sa klupe, a a dugoročno može postati starter neke osrednje ekipe ukoliko popravi obranu i fiziku. Realno, i po meni je to ostvariv domet, druga je stvar što šira BiH javnost očekuje da odmah ponižava crnce i trpa trice preko ruke.
Stvar je u tome sto on jednostavno kosarkaski nije sazrio za NBA ligu i upravo to sjedenje po klupama mu moze sjebati karijeru. Njemu bi bilo najbolje za buducu karijeru odigrati sezonu dvije u nekom klubu koji igra euroligu i da ima slobodu koju je dobio Doncic u Realu. Vrlo brzo bi se pokazalo da li je on zaista taj nivo o kome se prica ili ne. Sa 19 godina otici u NBA sa ovakvom fizikom i totalnim neiskustvom igranja do bola ozbiljnih utakmica je cista budalastina!
Tomahawk11
Globalni moderator

#545 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Nije ni to problem, fizika se riješi, preko ljeta bi oni njega dovoljno pripremili za sezonu, veći je problem ako on psihički (a meni se čini da nije) ne bude u stanju odgovoriti.
Ironman_88

#546 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Slažem se u tome da se je trebao još dodatno afirmirati u Evropi, ali isto tako ne trebamo zanemariti koliko može učiti i profitirati samim time što trenira sa NBA igračima i pod palicom ponajboljih trenera (pa i ići u d-league da se kali ako je potrebno). Kao što Tomahawk napisao, i ja vidim najveći problem u psihi. On bukvalno otkad je počeo igrati košarku, navikao je da je u fokusu i glavna atrakcija ekipe, u NBA će biti neki mršavi klinjo iz Evrope koji će se nasjediti po klupama i tribinama i koji će krvavo morati izboriti svaku minutu na parketu. Sve će zavisiti od toga kako će se nositi sa tom situacijom. Ali da neće nikako proći draft, za tu tvrdnju nema po meni nikakvih osnova.
hrasno38

#547 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

Ironman_88 wrote:Slažem se u tome da se je trebao još dodatno afirmirati u Evropi, ali isto tako ne trebamo zanemariti koliko može učiti i profitirati samim time što trenira sa NBA igračima i pod palicom ponajboljih trenera (pa i ići u d-league da se kali ako je potrebno). Kao što Tomahawk napisao, i ja vidim najveći problem u psihi. On bukvalno otkad je počeo igrati košarku, navikao je da je u fokusu i glavna atrakcija ekipe, u NBA će biti neki mršavi klinjo iz Evrope koji će se nasjediti po klupama i tribinama i koji će krvavo morati izboriti svaku minutu na parketu. Sve će zavisiti od toga kako će se nositi sa tom situacijom. Ali da neće nikako proći draft, za tu tvrdnju nema po meni nikakvih osnova.
Tako je i do je jos jedan limitirajuci faktor jer uspjesni igraci u NBA dolaze uglavnom kao dokazane zvijezde i njima je 50% puta vec prokrceno a Dzanan jeste statisticki najbolji igrac Cedevite ali ga je Zdovc tokom sezone toliko izlimitirao da bar ja mislim njegova statistika je morala biti makar duplo jaca. Za svaku gresku je kaznjavan dok recimo npr. Luka Doncic je od pocetka dobio puno slobodu da pokaze raskos svog talenta uz maksimalno tolerisanje gresaka. Zato Luka ide u NBA vec kao dokazana zvijezda a Dzanan samo kao statisticki najbolji igrac Cedevite. Pa Dzanan je imao bolju tricu kao kadet nego sto je sada ima. Po meni Zdovc ga je zestoko unazadio!
vryzas

#548 Re: Džanan Musa

Post by vryzas »

kakavdanakneiskustvu wrote:vec sam nekad pisao,puna saka brade bude li nivo batuma ili galinarija u nba
Cini mi se da mu nedostaje jedna-dvije jake sezone u EL. Izgleda da Cedevita nije bila idealan izbor za razvoj, a vjerujem da bi vise napredovao kod nekih drugih trenera tipa Zoc i sl.
Tomahawk11
Globalni moderator

#549 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:vec sam nekad pisao,puna saka brade bude li nivo batuma ili galinarija u nba
Cini mi se da mu nedostaje jedna-dvije jake sezone u EL. Izgleda da Cedevita nije bila idealan izbor za razvoj, a vjerujem da bi vise napredovao kod nekih drugih trenera tipa Zoc i sl.
Pa oni su Nurkića slali u Zadar :-)
kakavdanakneiskustvu

#550 Re: Džanan Musa

vryzas wrote:

da,slicno bogdanu bogdanovicu
Post Reply