@Golfista je rekao da je njegov bmw 520d kosta nov 64.000 eura, a ne ja, pa to raspravi sa njim. Da ti nije mrsko citat to si mogao i sam uvidjet.lavic wrote:Kad si ti zadnji put gledao cjenovnik, ako si ikad.condy wrote:Pa reci mi onda po čemu je konkretno bezze upoređivati BMW 520d i Octaviju rs 2.0 tdi ?mad_max_ba wrote:drug
merc kupuje auto ko ima para
bmw ko ima para i stila
audi (sad po mom misljenju mada je to moj prvi automobil "92 6-ca) mi dodje kao konfekcija za gore navedene. Samo kazem da evo naprimjer A4 oprema u opremu, snaga motora i sl sa insigniom (mislim da je ovo ok poredjenje ispravite ako grijesim) koliko je skuplji procentualno, nije toliko bolji i sto se tice materijala i kvalitete i svega ostalog.
A usporedjivati Octaviu i BMW-a je bezze
Cijena dotičnog BMW-a je preko 60.000 eura. Za tu cijenu može se kupiti audi a6 sa 3.0 tdi motorom sa vrhunskom opremom, u s line izvedbi. Ta " konfekcija " kod tog audija u svakom segmentu dere tog BMW-a.
Cuj 520d 60.000 Eura, za ove pare kod Tomica ja dobivao 530XD automatik,sa kozom, Headup,,,,,
Kutak za anti - VW trenutak
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#526 Re: Kutak za anti - VW trenutak
-
condy
#527 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Tehnicke specifikacije od vozila su tebi glupi argumenticitroen xm wrote:Baš ne znam ko valja gluposti kada u odbranu uzima glupe argumente. I Dragster ubrzava ispod 2 sekunde do stotke pa u krivinu ne može ni uletiti. Izvezi BMW-a na stazu sa tom Škodom ili ga provozaš nekim krivudavim putem pa ćeš vidjeti svu superiornost dotičnog koja se ogleda u malo više stvari od ubrzanja do 100 km/h.condy wrote:Te brojke nisu dobijene na avionskoj pisti već na cesti. Vrlo lako se mogu ostvariti i na magistralnoj cesti a kamoli na autoputu. Zato ne valjaj gluposti jer tehničke specifikacije od vozila, govore sve o vozilu.
-
tempuser
#528 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Dragi moj jeffersone, u tvojoj garazi je mozda jedan od 10 koji tako strucno analizirate do posljednjeg sarafa, a sta cemo sa ostalih 9 koje secirate do sastava i debljine zvucne izolacije?!
Sto se pogona tice, bez obzira na stranice teorije koje ste dosad ispisali ja sam 100% da prvi ti, a onda ni ostali, u voznji ne bi primjetili razliku izmedji haldexa, torsena, steyera itd, a o nijansama palamudite do beskraja... E to je da se covjek upisa od sege...
Sto se pogona tice, bez obzira na stranice teorije koje ste dosad ispisali ja sam 100% da prvi ti, a onda ni ostali, u voznji ne bi primjetili razliku izmedji haldexa, torsena, steyera itd, a o nijansama palamudite do beskraja... E to je da se covjek upisa od sege...
Last edited by tempuser on 08/10/2015 16:44, edited 1 time in total.
-
jefferson
#529 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Aha, sta mi znamo pored tebe strucnjaka.tempuser wrote:Dragi moj jeffersone, u tvojoj garazi je mozda jedan od 10 koji tako strucno analizirate do posljednjeg sarafa, a sto se pogona tice, bez obzira na stranice teorije koje ste dosad ispisali ja sam 100% da prvi ti, a onda ni ostali, u voznji ne bi primjetili razliku izmedji haldexa, torsena, steyera itd, a o nijansama palamudite do beskraja... E to je da se covjek upisa od sege...
De nam pojasni kada smo vec tako iskustvom hendikepirani.
-
tempuser
#530 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ja nisam nikakav strucnjak i nemam sta da vam pojasnim, ali bar ne glumim na x strana s onim sto sam upio sa interneta da jesam!
-
lavic
#531 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Kad si ti zadnji put gledao cjenovnik, ako si ikad.condy wrote:Pa reci mi onda po čemu je konkretno bezze upoređivati BMW 520d i Octaviju rs 2.0 tdi ?lavic wrote:[quote="condymerc kupuje auto ko ima para
A usporedjivati Octaviu i BMW-a je bezze
Cijena dotičnog BMW-a je preko 60.000 eura. Za tu cijenu može se kupiti audi a6 sa 3.0 tdi motorom sa vrhunskom opremom, u s line izvedbi. Ta " konfekcija " kod tog audija u svakom segmentu dere tog BMW-a.
Cuj 520d 60.000 Eura, za ove pare kod Tomica ja dobivao 530XD automatik,sa kozom, Headup,,,,,[/quote]
@Golfista je rekao da je njegov bmw 520d kosta nov 64.000 eura, a ne ja, pa to raspravi sa njim. Da ti nije mrsko citat to si mogao i sam uvidjet.[/quote]
Izvini, sigurno sam to preletio i nisam vidio, ali ja volim realno na sve gledati. Ako je on rekao da je njegov auto bio 64000 eura mislim da se dobro zajebo ili je njegov auto napunjen svom dodatnom opremom, sto po meni nema logike na 2.0 dizela, za kojeg sam kad ga je kupovao rekao da je to mali motor za tu sasiju, na sta je na prvu rekao da je njemu OK, ali malo kasnije potvrdio da mu je ipak 3.0 sestak prava mjera.
Cisto za info, da X-drive, i automatski mjenjac su oko 2500 Eura doplata bez PDV-a pojedinacno, profi navi je oko 1000 eura,....
-
jefferson
#532 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Jbg sta ces kada nemamo prilike sta drugo raditi niti vozati.tempuser wrote:Ja nisam nikakav strucnjak i nemam sta da vam pojasnim, ali bar ne glumim na x strana s onim sto sam upio sa interneta da jesam!
-
tempuser
#533 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Vremena ocigledno imate, a da se majstori teorije upijene sa interneta to je jasno sa kilometar...
-
jefferson
#534 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Sta ces nismo svi tako svestrani kao ti.tempuser wrote:Vremena ocigledno imate, a da se majstori teorije upijene sa interneta to je jasno sa kilometar...
-
530i
#535 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Moj goraniću, ako neko ima vremena i strpljenja da se do besvijesti raspravlja po forumu onda si to upravo ti. Bez ljutnjetempuser wrote:Vremena ocigledno imate, a da se majstori teorije upijene sa interneta to je jasno sa kilometar...
-
tempuser
#536 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Zato je tu internet, porocitas i postanes strucnjak!jefferson wrote:Sta ces nismo svi tako svestrani kao ti.tempuser wrote:Vremena ocigledno imate, a da se majstori teorije upijene sa interneta to je jasno sa kilometar...
-
jefferson
#537 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Kazem ti, nismo svi tako iskusni, pametni i svestrani kao titempuser wrote:Zato je tu internet, porocitas i postanes strucnjak!jefferson wrote:Sta ces nismo svi tako svestrani kao ti.tempuser wrote:Vremena ocigledno imate, a da se majstori teorije upijene sa interneta to je jasno sa kilometar...
-
tempuser
#538 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Nema ljutnje i mozda je tako, ali nikad o necemu sto nemam neko neposredno iskustvo ili znanje. 99% aktivnih na zadnjih nekoliko strana auta o kojima razglabaju do sitnice su vidjeli na slikama ili eventualno u prolazu, ali zato znaju sve, da ne pominjem ponasanja raznih intergalnih pogona!530i wrote:Moj goraniću, ako neko ima vremena i strpljenja da se do besvijesti raspravlja po forumu onda si to upravo ti. Bez ljutnjetempuser wrote:Vremena ocigledno imate, a da se majstori teorije upijene sa interneta to je jasno sa kilometar...
TIf Nidel je mala maca za nase znalce...
Last edited by tempuser on 08/10/2015 17:33, edited 1 time in total.
-
tempuser
#539 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Zato nastavite po planu i programu...jefferson wrote:Kazem ti, nismo svi tako iskusni, pametni i svestrani kao titempuser wrote: Zato je tu internet, porocitas i postanes strucnjak!
-
ime123
#540 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Jadu, nemoj da pricas gluposti i fulas poentu ne bi li ispao pametan.jefferson wrote: U garazi prakiran.
Vec sam rekao koja je mana Haldexa.
Haldex je OK sistem, medjutim prica je ovdje krenula od ovoga
1. Quattro je AWD sistem.
2. Audi koristi Haldex i to je Quattro, dok zacetnik diskusije nije skontao da ima nesto sto se zove Torsen
4. Audi ima bolji Haldex od svih ostalih proizvodjaca koji koriste Hladex. Nije tacno, Mercedes ima najbolji Haldex sistem
Govorio sam da su Audi vozila sa quattro znackom, sposobnija od ostalih awd vozila. Da je Audi sa haldex sistemom bolji od Volva sa haldex sistemom naprimjer. Jer je milojica rekao kako je to sve isto.
Nisam ja nabrajao koji sistemi postoje i u kojim se modelima koriste, nego sam u raspravi govorio o haldexu jer ga je milojica spomenuo. Vi ste uletili sa opsirnim informacijama, o raspodjeli snage, tipu sistema, i svemu onom sto ste pokupili sa interneta, sto nije imalo veze sa pricom.
-
jefferson
#541 Re: Kutak za anti - VW trenutak
E osto imamo tvoj blagoslov hocemo. Ono bas sam se pitao smijemol bez tebe.tempuser wrote:Zato nastavite po planu i programu...jefferson wrote:Kazem ti, nismo svi tako iskusni, pametni i svestrani kao titempuser wrote: Zato je tu internet, porocitas i postanes strucnjak!
-
jefferson
#542 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ja cekam odgovor kako je Audi sa Haldexom bolji od Mercedesa sa Haldexom ili eto, Volvoa sa Haldexom?ime123 wrote:Jadu, nemoj da pricas gluposti i fulas poentu ne bi li ispao pametan.jefferson wrote: U garazi prakiran.
Vec sam rekao koja je mana Haldexa.
Haldex je OK sistem, medjutim prica je ovdje krenula od ovoga
1. Quattro je AWD sistem.
2. Audi koristi Haldex i to je Quattro, dok zacetnik diskusije nije skontao da ima nesto sto se zove Torsen
4. Audi ima bolji Haldex od svih ostalih proizvodjaca koji koriste Hladex. Nije tacno, Mercedes ima najbolji Haldex sistem
Govorio sam da su Audi vozila sa quattro znackom, sposobnija od ostalih awd vozila. Da je Audi sa haldex sistemom bolji od Volva sa haldex sistemom naprimjer. Jer je milojica rekao kako je to sve isto.
Nisam ja nabrajao koji sistemi postoje i u kojim se modelima koriste, nego sam u raspravi govorio o haldexu jer ga je milojica spomenuo. Vi ste uletili sa opsirnim informacijama, o raspodjeli snage, tipu sistema, i svemu onom sto ste pokupili sa interneta, sto nije imalo veze sa pricom.
- golfiista
#543 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Jbt. ovdje znaju kolilo je ko platio automobil, a da nisu vidili ni auto ni vlasnika. Jao jao koji pacenici.
-
Lolobrigida
#544 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Bez namjere da upadam u ove besmislene rasprave, u kojima je usput izrečena gomila gluposti i netačnih informacija...ali Goran je kod ovog boldiranog 100% u pravu. Pojedinci su mnogo vremena protračili svađajući se i pametujući oko nečega što se u praksi (ponavljam u praksi, ne u teoriji, jer svi možemo otvorit wikipediju i glumit stručnjake), obrni-okreni, pokazalo kao isti qurac...sve ostalo su nijanse neprimjetne za obične vozače...tempuser wrote:Dragi moj jeffersone, u tvojoj garazi je mozda jedan od 10 koji tako strucno analizirate do posljednjeg sarafa, a sta cemo sa ostalih 9 koje secirate do sastava i debljine zvucne izolacije?!
-
tempuser
#545 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Dok vam neko ne postavi 3 slike 3 razlicita pogona i pita vas da pokazete koji je koji, da ne idem dalje da pogadnjate po ponasaju vozila koji je koji!jefferson wrote: E osto imamo tvoj blagoslov hocemo. Ono bas sam se pitao smijemol bez tebe.
-
jefferson
#546 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ja opet tebi kazem, nismo svi tako "pametni" kao ti.tempuser wrote:Dok vam neko ne postavi 3 slike 3 razlicita pogona i pita vas da pokazete koji je koji, da ne idem dalje da pogadnjate po ponasaju vozila koji je koji!jefferson wrote: E osto imamo tvoj blagoslov hocemo. Ono bas sam se pitao smijemol bez tebe.
Sta ces, pusti djecu nek se igraju.
-
ime123
#547 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Lolobrigida wrote: Bez namjere da upadam u ove besmislene rasprave, u kojima je usput izrečena gomila gluposti i netačnih informacija...ali Goran je kod ovog boldiranog 100% u pravu. Pojedinci su mnogo vremena protračili svađajući se i pametujući oko nečega što se u praksi (ponavljam u praksi, ne u teoriji, jer svi možemo otvorit wikipediju i glumit stručnjake), obrni-okreni, pokazalo kao isti qurac...sve ostalo su nijanse neprimjetne za obične vozače...
Nidje veze, nismo svi ovdje automehanicari i vrsni inzenjeri. U praksi sam se ja uvjerio da je Audi sposobniji u svim uslovima i to je meni dovoljno.tempuser wrote: Dok vam neko ne postavi 3 slike 3 razlicita pogona i pita vas da pokazete koji je koji, da ne idem dalje da pogadnjate po ponasaju vozila koji je koji!
-
tempuser
#548 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Filozofiranje koji je pogon bolji je samo jedan od primjera jer je sve otprilike tako, do detalja analiziraju auta u koja sjeli nisu!Lolobrigida wrote: Bez namjere da upadam u ove besmislene rasprave, u kojima je usput izrečena gomila gluposti i netačnih informacija...ali Goran je kod ovog boldiranog 100% u pravu. Pojedinci su mnogo vremena protračili svađajući se i pametujući oko nečega što se u praksi (ponavljam u praksi, ne u teoriji, jer svi možemo otvorit wikipediju i glumit stručnjake), obrni-okreni, pokazalo kao isti qurac...sve ostalo su nijanse neprimjetne za obične vozače...
-
AenemA
#549 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Imam u garazi E90 BMW 328 xDrive i Subaru Legacy. Moram reci da je Subaru AWD daleko bolj po snijegu nego BMW xDrive system.
Ne znam za Haldex.
Ne znam za Haldex.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#550 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Goran ponovo u elementu