AminGojeni H wrote: Kaligula je jedan o teoreticara zavjere.
Nema ukidanja identiteta. Identiteti se mijenjaju. Svijet je postao globalno selo. Nema vracke.
Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- Mister Yes
#526 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
-
biscanka2
#527 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Gledam i ja.animals wrote:Vidi, ja svaki dan gledam Njemacku tv..gospodja profiterka wrote:A za one koji misle da je zapad sekulariziran zahvaljujući prirodi kršćanstva i, naročito, Crkve, a ne unatoč njima...
https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-abortion_violence
A to je samo vrh ledenog brijega. I da im se pruži šansa još bi gore, i više, i krvavije, i isključivije.
Samo inkluzivno, multikulturalno društvo može donijeti slobodu pojedincu, omogućiti mu da diše i bez straha pravi vlastite izbore. U tom smislu, dolazak ovih ili bilo kojih drugih migranata u Evropu je blagoslov za svaku slobodoljubnu osobu, a noćna mora za nasilnike i tirane svakog vida.
Dobro došli i svratite i kod nas, nismo (toliko) šugavi.
i gotovo svaki dan neki Njemacki politicar, kaze da su ove izbjeglice u neku ruku dobro za Njemacku..
jer Njemackoj treba radna snaga..znaci nije nekakva ljubav,niti samilost..
samo cista racunica..i to treba razluciti, zasto neke zemlje opiru se tome..
zato sto te zemlje nemaju novac, niti radna mjesta za te ljude..u tome i jeste sukob na relaciji Njemacka i ostali..
i to svratiti i kod nas je na razini razmisljanja dvogodisnjeg dijeteta
Jel ti stvarno mislis da oni "gotovo svi" govore ono sto misle.
Pa kad bi to govorili degradirali bi predsjeednicu sto bi u ovakvoj situaciji jos veci haos izazvalo.
Jel primjecujes da se na njemackoj televiziji zadnjih 2-3 dana izbjegavaju intenzivnija prikazivanja kolona izbjeglica.
Po procjeni potrebe odredjenog broja radne snage,mislito je na duzi period a ne da se taj broj odjednom ü Njemacku
slije i ne u vidu izbjeglica ( koje po satorima smjestavaju a komune koje su na kraju svog kapaciteta prisiljavaju
da moraju dodatno smjestaje obezbjediti.Sad im ovo sluzi kao vrsta izgovora.
Da se gradjani nisu organizirali i svoju humanost pokazali svasta bi jojs bilo.
Mislim da isti ti gradjani, kad vide bahatost pojedinih izbjeglickih grupa ili zloupotrebu azila, imaju pravo reci
da takve odmah treba deportirati tamo odakle i jesu.
- vivaldi
#528 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ako ga nekad ne mognu vratit, otpisace im..to je sastavni dio svjetske ekonomijeprog321 wrote:emillio estevez wrote: De sto su tebi potrebniji nego Madjarskoj ili Njemackoj?
Kako mislis da ce Hrvatska ovo otplatit ako se stanovnistvo nastavi smanjivati ?
- tututuuuu
#529 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
pemanapemani wrote:Vidiš,to je fašizam Hitlerovskog tipa, "čokolada i kiseli kupus".tututuuuu wrote:Naravno da to niko ne misli. Slazem se ja sa vama, samo postoje granice tog mjesanja. Cokolada i vanilja recimo idu skupa super, dok cokolada i recimo kiseli kupus bas i ne.gospodja profiterka wrote:A za one koji misle da je zapad sekulariziran zahvaljujući prirodi kršćanstva i, naročito, Crkve, a ne unatoč njima...
A to je samo vrh ledenog brijega. I da im se pruži šansa još bi gore, i više, i krvavije, i isključivije.
Samo inkluzivno, multikulturalno društvo može donijeti slobodu pojedincu, omogućiti mu da diše i bez straha pravi vlastite izbore. U tom smislu, dolazak ovih ili bilo kojih drugih migranata u Evropu je blagoslov za svaku slobodoljubnu osobu, a noćna mora za nasilnike i tirane svakog vida.
Dobro došli i svratite i kod nas, nismo (toliko) šugavi.Ako je ta kultura koja obogacuje ljudi koji ne vide nista cudno spavati, srati, pisati, jesti i bacati smece po necijem groblju, onda
![]()
I naravno, svi uvijek znaju bolje od domacina, a mi smo osobito u polozaju nekome u EU govoriti sta bi trebali ciniti da "obogate" svoje zivote.
Seru, pišaju, bacaju smeće... Ako nisi čovjek fašist, bar ćeš im pružiti priliku da nauče gdje pišati, srati, bacati smeće...
O, oprosti... Kakaju, piske te odbacuju svoj otpad po groblju i po grobovima. Bolje?
Groblje si izbacio, onako prikladno. Pa dobro, u cemu je problem? Ti volis kiseli kupus i cokoladu?
Last edited by tututuuuu on 23/09/2015 23:12, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#530 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Da, gospodjo, vi ste pametniji od nas sitnih malih fasista, samo Vi, vidite sta se to stvarno dogadja. Svima po temi patronizirate, al, to je zato sto drugi nisu u stanju dokuciti visine koje samo Vi vidite. O Postovana.gospodja profiterka wrote:Nema tome dugo, a ovdje, kod nas, ljudi su sa zemljom sastavljali 500-600 godina stare bogomolje, razvaljivali nadgrobne spomenike (što i sad katkad čine), minobacačima ravnali biblioteke i najljepše istorijske spomenike, u jame bacali stotine civila, svoje susjede držali u garažama i podrumima, pa ih tukli, razmjenjivali, silovali, napajali akumulatorskom kiselinom, žive spaljivali...tututuuuu wrote:Naravno da to niko ne misli. Slazem se ja sa vama, samo postoje granice tog mjesanja. Cokolada i vanilja recimo idu skupa super, dok cokolada i recimo kiseli kupus bas i ne.gospodja profiterka wrote:A za one koji misle da je zapad sekulariziran zahvaljujući prirodi kršćanstva i, naročito, Crkve, a ne unatoč njima...
Dobro došli i svratite i kod nas, nismo (toliko) šugavi.Ako je ta kultura koja obogacuje ljudi koji ne vide nista cudno spavati, srati, pisati, jesti i bacati smece po necijem groblju, onda
![]()
I naravno, svi uvijek znaju bolje od domacina, a mi smo osobito u polozaju nekome u EU govoriti sta bi trebali ciniti da "obogate" svoje zivote.
Kakav je to kupus? Truo?
A Evrope što se tiče, ona je svoje rekla pozivajući migrante k sebi i otvarajući svoje granice. Bune se još samo marginalci koji ionako ne kontaju šta se koji vrag zbiva, pri čemu njihovo mišljenje ne zanima nikoga, a pogotovo one koji donose odluke.
Ne, gospodjo, niko ih nije zvao osim jedne jedine osobe, i ja nisam toliko paranoican da mislim da je to neka turbo visoka politika i zavjera (o cemu smo i raspravljali vec), vec vise jedna nepromisljena izjava, glupost, koja je tako svojstvena ljudskim bicima na dnevnoj bazi, pa tako i visokim zvanicnicima. Tome u prilog ide ubrzo zatvaranje vrata, kad je doticna postala svjesna nepromisljenosti.
Vi nastavite i dalje patonizirati uvjereni u vasu ispravnost, i vasu velicinu. Ko god se ne slaze s istim, vi ga etiketirajte kao malim fasistom koji nista ne razumije, niti ga iko ista pita. Ja cak mislim da takvo stanje ima i svoj naziv.
Last edited by tututuuuu on 23/09/2015 23:13, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#531 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ja sam uvjerena, dapače, da neka stanja imaju svoj naziv.
Post prijavljen.
Post prijavljen.
- gospodja profiterka
#532 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Naravno.vivaldi wrote:ako ga nekad ne mognu vratit, otpisace im..to je sastavni dio svjetske ekonomijeprog321 wrote:emillio estevez wrote: De sto su tebi potrebniji nego Madjarskoj ili Njemackoj?
Kako mislis da ce Hrvatska ovo otplatit ako se stanovnistvo nastavi smanjivati ?
- gospodja profiterka
#533 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
That said, problem nije u tome hoće li se novac prelijevati tamo ili vamo, gore ili dole. Problem je što ga na kraju neće biti ni na jednoj strani.
- tututuuuu
#534 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne znam ja uvazena gospodjo na sta vi mislite i o cemu vi govorite? Post kojim ljude vrijedjate da su marginalci koji ne razumiju? Je li to?
Ne, naravno da nije. Nego moj post koji dira vas napuhani ego. A ja vam zapravo nista nisam ni rekao, samo sam ostavio malo na mastu, kazem, paranoja. Naime, mislio sam da ste pomalo narcis kao osoba.
Ja vas necu ni prijavljivati.
Pozdrav.
E, a ovo za kiselinu iz akumulatora i sl. gluposti i rat iz devedesetih s temom veze nemaju, vec su neke osobne frustracije u koje ne zelim ni ulaziti.
Ne, naravno da nije. Nego moj post koji dira vas napuhani ego. A ja vam zapravo nista nisam ni rekao, samo sam ostavio malo na mastu, kazem, paranoja. Naime, mislio sam da ste pomalo narcis kao osoba.
Ja vas necu ni prijavljivati.
Pozdrav.
E, a ovo za kiselinu iz akumulatora i sl. gluposti i rat iz devedesetih s temom veze nemaju, vec su neke osobne frustracije u koje ne zelim ni ulaziti.
- Danguba
#535 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Hafiz aga to li si ti? 
- tututuuuu
- BHCluster
#537 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
To bice tradicija se nastavlja kao sa Jevrejima i ostalim nepozeljnim grupama.emillio estevez wrote:BHCluster wrote:Kako ugrozavaju njihov nacin zivota i ekonomsku sigurnost?emillio estevez wrote:Bio danas sa mix drustvom Hrvata i Nijemaca iz Minkena u Zagrebu.
Svabe izjavljuju da emigranti i izbjeglice nisu dobrodosle u Njemacku i kazu bas doslovno
"Bit ce sranja"
Tvornicama se vec pocelo odredjivati koliko emigranata trebaju zaposliti.
Nisu zadovoljni jer ugrozavaju njihov nacin zivota i ekonomsku sigurnost.
Heer Merkel prozivaju da je uzrok navali ...... emigranata u Njemacku.
Itd ....
U svakom slucaju ce napraviti sve da im ne olaksaju .
Jer smatraju da NE trebaju biti u Njemackoj.
Kako ugrozavaju njemacki nacin zivota ?
Jer ih NE zele u svome drustvu .
Pojedinosti cu zadrzati za sebe .
U svakom slucaju ne odrazavaju stav cijelog drustva , ali su uvjereni da njih vecina NE zeli emigrante u svojoj radnoj i zivotnoj okolini.
- BHCluster
#538 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kolega gdje ja to dokazujem da je neko dobrodosao u Njemacku?animals wrote:Pa ako ti ne zivis u Njemackoj, onda sta se upinjes da dokazes da su dobrodosli NIjemcima..BHCluster wrote:Kako ugrozavaju njihov nacin zivota i ekonomsku sigurnost?emillio estevez wrote:Bio danas sa mix drustvom Hrvata i Nijemaca iz Minkena u Zagrebu.
Svabe izjavljuju da emigranti i izbjeglice nisu dobrodosle u Njemacku i kazu bas doslovno
"Bit ce sranja"
Itd ....
kad dodju u BIH, onda postavljaj takva pitanja..
-
biscanka2
#539 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Naravno, učit ćemo dok smo živi.pemanapemani wrote:Tačno. Kako smo i mi naučili, a bogami i još učimo.
Zašto onda sprječavati i druge da pokušaju naučiti.
Vrlo vjerovatno zbog ljubomore da bi mogli brže usvojiti gradivo.[/quote]
nuzdu vrse samo guzicu imaju.
- BHCluster
#540 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Aha mozda nako sto se prodaju sve luke, aerodromi, autoputevi i slicno...vivaldi wrote:ako ga nekad ne mognu vratit, otpisace im..to je sastavni dio svjetske ekonomijeprog321 wrote:emillio estevez wrote: De sto su tebi potrebniji nego Madjarskoj ili Njemackoj?
-
prog321
#541 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Naravno,vivaldi wrote:
ako ga nekad ne mognu vratit, otpisace im..to je sastavni dio svjetske ekonomije
I kucice od cokolade su sastavni dio svjetske ekonomije.
Last edited by prog321 on 24/09/2015 00:03, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#542 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
tututuuuu wrote:pemanapemani wrote:tututuuuu wrote:![]()
O, oprosti... Kakaju, piske te odbacuju svoj otpad po groblju i po grobovima. Bolje?![]()
Groblje si izbacio, onako prikladno. Pa dobro, u cemu je problem? Ti volis kiseli kupus i cokoladu?
Seru, pišaju, spavaju i bacaju smeće na grobljima, i to katoličkim i protestantskim.
Šta je problem?
Koliko znam Isus je oprostio sv. Pavlu koji je ubijao i proganjao rane kršćane. Sumnjam da izbjeglicama nece oprostiti fekalije na grobovima.
Što opet ne mijenja činjenicu da si ti fašist.
-
Kaligula I
#543 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
http://www.ekskluziva.ba/GADAFI-PRIJE-N ... 77742.htmlDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Drago mi je da si ti skinuo tu koprenu sa očiju pa možeš prosvijetliti ljude. Bilo je knjiga i prije Engdhala, čudi me da mi nisi preporučio i "Sjeme uništenja" od dotičnog...sve to vuče dobro na teorije zavjere.
...i ovo su nekada tumačili teorijom zavjere...
-
Kaligula I
#544 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
...ne mislim da bi se s tobom slozili američki crnci...Mister Yes wrote:A to je kao nešto loše?Kaligula I wrote:ovo i nije nista drugo nego amerikanizacija Evrope koja je bila zamisljena jos 1922. poznata pod imenom 'Kalergijev plan', a po kojem je trebalo da se odreknemo kulturnog, nacionalnog i rasnog identiteta...mozda ga realiziraju ovog puta...Da se bogdom hoće amerikanizirati ne samo Evropa već cijela planeta
-
Lug
#545 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kaligula I wrote:...ne mislim da bi se s tobom slozili američki crnci...Mister Yes wrote:A to je kao nešto loše?Kaligula I wrote:ovo i nije nista drugo nego amerikanizacija Evrope koja je bila zamisljena jos 1922. poznata pod imenom 'Kalergijev plan', a po kojem je trebalo da se odreknemo kulturnog, nacionalnog i rasnog identiteta...mozda ga realiziraju ovog puta...Da se bogdom hoće amerikanizirati ne samo Evropa već cijela planeta
-
Kaligula I
#546 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
...ali nemaš ništa protiv šljama NWO koji je proizveo ili makar aktivirao šljam o kojem pričaš...ako želiš biti objektivan i uvažen onda trebaš biti obostrano kritičan...u protivnom to je obično navijanje...tututuuuu wrote:A svasta. Nisu nista, samo komentiram kao i svi drugi, pa tako i ovi koji ih brane bez ikakvog osnova. Kako cu voljeti te ljude sto spominju sto otimaju tudju djecu da se preko reda docepaju busa, i onda ih ostave same (dakle, ja tu nigdje ne iskazujem mrznju, naprotiv, grozim se kako je neko u stanju se takvim metodama sluziti i otimati isto tako upravo djecu Sirijaca). Ili ljude koji spavaju, loze vatru i bacaju smece po groblju. Od svog terena oni se bas smjestili na groblje, pa mislim... Nemam nista protiv izbjeglica, ali protiv ilegalnih migranata i ljudskog sljama itekako imam. Meni recimo nije jasno kako je neko u stanju braniti takve ljude? Tebi je ovo ponasanje O.K.? Jesu se nase izbjeglice ovako ponasale?
-
Kaligula I
#547 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
...a ko si ti da govoriš u njihovo ime ko su i što su?...a kada Dodik Bošnjacima kaže da nisu Bošnjaci nego Bosanci onda kuku lele...nisu li to dupli standardi?...Asta wrote:Dijete nije ni migrant ni izbjeglica. Dijete je dijete i ono nista nije krivo i ne moze nista uciniti.
Bila sam izbjeglica i tada smo pomagali ljudima koji imaju djecu i nismo ih otimali od roditelja da bolje prodjemo. Ovo je sramota sta rade i prestanite ih zvati muslimanima oni su Sirijski kurdi i ona najgora olos koja se skoro sest godina rata negdje sakrivala i sada prodali dusu djavolu i onima koji su ih zavadili i tako ce vecina njih jednog dana opet prodati i dusu i sebe i raspaliti nekom bombom po nekoj ambasadi da bi oni sto su ih nama poslali ponovo zavodili "demokratiju" tamo gdje ima nafte.
Treba ih sve vratiti tamo odakle su dosli ili ih posati kod onih koji ih nama salju.
-
Kaligula I
#548 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
limeni wrote:Bio danas sa mix drustvom Bosnjaka i Turaka iz Minkena u Duvnu.emillio estevez wrote:Bio danas sa mix drustvom Hrvata i Nijemaca iz Minkena u Zagrebu.
"Bit ce sranja"
Itd ....
Turci i Bosnjaci izjavljuju da Hrvati nisu dobrodosli u BiH i kazu bas doslovno
"Bit ce sranja"
Telekomu i ostalim se vec pocelo odredjivati koliko hrvata trebaju zaposliti.
Nisu zadovoljni jer Hrvati ugrozavaju njihov nacin zivota i ekonomsku sigurnost.
Heer Bakira prozivaju da je uzrok navali ...... Hrvata u BiH.
Itd ....
Zalim ti drustvo i tebe jer ste u zabludi velikoj, od mrznje ne vidite okean.
-
Bodkin
#549 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zaboravio likeninda su hrvati u bosni dugo barem koliko i bosnjaci i da nisu dosli sa bliskog istoka. Lupa covjek kao i uvijek
- red evil
#550 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Srbi i Hrvati se svađaju ali opet će Bošnjaci deblji kraj izvući.