todorić na aparatimaMacho man wrote:i na kraju može mi je i na moju kitu stavit, mene što se tiče NIKAD je neću kupit, isto kao što nikad neću kupit karlovačko, žuju, jelen, lav, kurac, palacboogy wrote:Samo reklama, reklama, reklama ..... pa onda opet reklama.
Valjda će i ovim našim jednoga dana to doći iz guzice u glavu.
U današnjem svijetu možeš imati prizvod vrhunske kvalitete, ali ako ga nemaš gdje plasirat tj. ne možeš dovoljno da prodaš i pozicioniraš se na tržištu, nema te - propao si, ne ide ....
Tako je recimo i sa Janom. Siguran sam da imamo kvalitetniju vodu od Jane (ne znam, ne kupujem vodu), ali to nije dovoljno.
Kao što rekoh, samo reklama i opet reklama.
Npr. Jana:
- šetaš/voziš se autom - jumbo reklama jane
- šetaš po gradu - dobiješ letak i bočicu jane
- dođeš kući - u sandučiću letak od jane
- gledaš seriju, film, tv - reklama od jane
i na kraju
kontaš li šta ???
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
vade_mecum
#526 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
StupskaBitanga
#527 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Odavno je Todorić na aparatima samo ne znam šta mu je ostalo još prodati da bi stao na noge
- tzipiripi
#528 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kitrona wrote:Nije većinski nego najveći.tzipiripi wrote:INA je vlasnik Energopetrola ako se ne varam. A većinski vlasnik INE mađarski MOL.
Još 0,92 %, a kad Mađari hoće da zavrnu rafineriju u Sisku ovi mogu samo kmečat.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/lini ... 86337.aspx
Last edited by tzipiripi on 28/08/2015 12:04, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#529 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
a nama nafta dolazi iz Hrvatske pored naše rafinerije u Bordu
- musicman80
#530 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Jana meni kao da pijes destilovanu vodu, pravo bljutava. Jednom probao i nikada vise.
- insomnia78
#531 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ima, u Madison Square Garden-uMacho man wrote:ima li đe kurčeve jane

Kakva korist "oazi" od titule?
Jbg, "ne jebe lijep no uporan"
- tzipiripi
#532 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Država im samo glumi da štiti svoju poljoprivredu. A hebi me ako mi je jasno kako neko može pljuhnut dva puta više lovine za Janu nego bilo koju našu vodu.AstorH wrote:Ocito da stite dok zele plasirati prvenstveno svoje proizvode na trziste EU.tzipiripi wrote: Treba pitat slavonskog seljaka kako im država štiti mljekarstvo kao i cijelu poljoprivredu. Slavonija im nazaostaliji dio države, poljoprivreda u raspadu, farme im propadaju i zatvaraju se ... Seljaci spominju državi i političarima i svastiku i majku. Neki dan sam čuo da uvoze 60 % hrane.
A sad kad ih strefi bojkot. Da im nije Jadrana i turizma ne bi bili bolji od nas.
A bojkot, ne drzi to vodu, slab je to odziv nas sakica sa ove teme i mozda 1000 osvjestenih gradjana, a to je nista.
Nas narod je nedokazan, opet ce se furati Jana, Kras, Podravka, Ledo proizvodi kao i ostali brendovi iz HR.
Kad nemas jaku drzavu za ledjima djaba ti je sve.
Todorić im zatvara fabrike u Hrvatskoj jer mu ih se isplati modernizovat po EU standardima. Lakše mu otpustit par stotina sugrađana i preselit cijele fabrike Ledo i Zvijezda u Srbiju.
-
vade_mecum
#533 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
insomnia78 wrote:Ima, u Madison Square Garden-uMacho man wrote:ima li đe kurčeve jane
Kakva korist "oazi" od titule?
Jbg, "ne jebe lijep no uporan"
trazio sam dobru analogiju ali ti si ga ubo svjetski
-
Kitrona
#534 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
zateznistub wrote:Tebi i sl. kad bi čovjek crtao, đaba bi crtao!Kitrona wrote:
Pa objasni - kako ste utvrdili koja je voda kvalitetnija?
-
Kitrona
#535 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Macho man wrote:Kitrona wrote:Svjetski uspjeh tešanjske Oaze: Nova nagrada na Berkeley Springsuzateznistub wrote: Pa objasni - kako ste utvrdili koja je voda kvalitetnija?
http://www.klix.ba/biznis/svjetski-uspj ... /150222040ima li đe kurčeve janePrirodna mineralna voda Oaza nagrađena srebrenom medaljom za kvalitet na najvažnijem svjetskom takmičenju voda u američkom Berkeley Springsu, saopšteno je iz ove kompanije.
Prirodna mineralna voda Oaza - Tešanjski kiseljak nagrađena je srebrenom medaljom za kvalitet na ovogodišnjem 25. po redu Međunarodnom testiranju voda u američkom Berkeley Springsu.
Oaza je do sada na "Berkeley Springs International Water Tasting Awards“ ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom bronzanom medaljom 2001., te zlatnom medaljom 2002. godine. Oaza je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.
Ne ulazeći u raspravu o kvaliteti za koju sam siguran da niko ne provjerava(a i kako bi?) o ovoj nagradi možeš pronaći tekst na ovom forumu - ko plati taj dobije i nagradu.
-
Kitrona
#536 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
tzipiripi wrote:Kitrona wrote:Nije većinski nego najveći.tzipiripi wrote:INA je vlasnik Energopetrola ako se ne varam. A većinski vlasnik INE mađarski MOL.
Još 0,92 %, a kad Mađari hoće da zavrnu rafineriju u Sisku ovi mogu samo kmečat.
Pa jesi ti sretan radi toga?
- trcicu trceci
#537 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
Naslovnica
#538 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pička li im materina
http://dnevnik.hr/videoteka/zaustavljen ... s=og.likes
Očekuju "mali trgovinski rat sa Bosnom i Hercegovinom"?!
Rat su tražili, rat treba i da dobiju!
Samo bojkot 100%, i 100% se dobija rat!
http://dnevnik.hr/videoteka/zaustavljen ... s=og.likes
Očekuju "mali trgovinski rat sa Bosnom i Hercegovinom"?!
Rat su tražili, rat treba i da dobiju!
Samo bojkot 100%, i 100% se dobija rat!
-
hali gali halid
#539 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa gdje da sipam? El Tarik? Brkic?Chiefukan wrote:Hifa Oil nabavlja od INA-e, i manji dio od Optima grupe, ali ne direktno od njih, dok Hifa Petrol nabavlja gorivo od slovenačkog Petrola
-
neki
#540 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Narucis jeftini analizator sadrzaja soli u vodi sa ebay-a i izmjeris da jana sadrzi duplo vecu kolicinu losih minerala od obicne vode iz sarajevske slavineKitrona wrote:
- tzipiripi
#541 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
O kakvoj ti sreći pričašKitrona wrote:tzipiripi wrote:Kitrona wrote: Nije većinski nego najveći.
Pa jesi ti sretan radi toga?
Svakakvog naroda
- mad_max_ba
#542 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:17, edited 1 time in total.
-
pare dare samo pare
#543 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
da li dukat sve što plasira u bih i proizvede u bih?[/quote]
Dukat vise nije hrvatski, vec francuski. Isto vazi i za Inmer - MIG Gradacac.[/quote]
Nema veze ko je vlasnik firme. Firma je Hrvatska posto u njoj rade hrvatski radnici i placa porez hrvatskoj drzavi. Nemojte sada na to hvatati.[/quote]
Ne moze nikako biti hrvatska firma kada se fabrika nalazi u Gradaccu, rade nasi ljudi i otkupljuju mlijeko sa BiH farmi. Smijesna vam je prica
Dukat vise nije hrvatski, vec francuski. Isto vazi i za Inmer - MIG Gradacac.[/quote]
Nema veze ko je vlasnik firme. Firma je Hrvatska posto u njoj rade hrvatski radnici i placa porez hrvatskoj drzavi. Nemojte sada na to hvatati.[/quote]
Ne moze nikako biti hrvatska firma kada se fabrika nalazi u Gradaccu, rade nasi ljudi i otkupljuju mlijeko sa BiH farmi. Smijesna vam je prica
- boogy
#544 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja odlično kontam, ne znam što se meni obraćaš. Zato sam i napisao tako pojednostavljeno, da valjda neko skonta.Macho man wrote:i na kraju može mi je i na moju kitu stavit, mene što se tiče NIKAD je neću kupit, isto kao što nikad neću kupit karlovačko, žuju, jelen, lav, kurac, palacboogy wrote:Samo reklama, reklama, reklama ..... pa onda opet reklama.
Valjda će i ovim našim jednoga dana to doći iz guzice u glavu.
U današnjem svijetu možeš imati prizvod vrhunske kvalitete, ali ako ga nemaš gdje plasirat tj. ne možeš dovoljno da prodaš i pozicioniraš se na tržištu, nema te - propao si, ne ide ....
Tako je recimo i sa Janom. Siguran sam da imamo kvalitetniju vodu od Jane (ne znam, ne kupujem vodu), ali to nije dovoljno.
Kao što rekoh, samo reklama i opet reklama.
Npr. Jana:
- šetaš/voziš se autom - jumbo reklama jane
- šetaš po gradu - dobiješ letak i bočicu jane
- dođeš kući - u sandučiću letak od jane
- gledaš seriju, film, tv - reklama od jane
i na kraju
- uđeš u granap/market/tržni centar - na vidljivim dobro plaćenim pozicijama unutar prodavnica - uredno, čisto, pregledno, sa mnogo različitih boja i oblika - i sa obaveznim frižiderom - složena i dobro osvjetljena stoji Jana ....
Sve ostale marke vode su tamo negdje u mraku nabacane ....
Znači reklama, reklama ... pozicioniranje ..... plati pa klati ....
Tako je i sa ostalim proizvodima, valjda će i našim gazdama doći, kao što rekoh iz guzice u glavu.
Sa dobrim marketingom i pakovanjem, možeš sve prodati, ali to i košta.
Nije dovoljno reći kupuj domaće i to je to, bar ne u današnjem svijetu globalnog kapitalizma.
kontaš li šta ???
I upravo zbog reklame, ti je nećeš uzet ali hoće 1000 drugih kupaca ..... i idemo opet reklama ....
To je isto kao sa Colom - "Coca-Cola je način života", tu se milijarde obrću na smeću.
-
Kitrona
#545 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
tzipiripi wrote:O kakvoj ti sreći pričašKitrona wrote:tzipiripi wrote: Nije većinski nego najveći.
Pa jesi ti sretan radi toga?Ja samo odgovaram na tvoj post
![]()
Svakakvog naroda
Da bi odgovorio na nešto prvo mora biti postavljeno pitanje. Ja nisam postavio nikakvo pitanje a ti trijumfiraš pričom o "kmečanju".
-
Kitrona
#546 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Na stranu da je to samo jedan od mogucih indikatora kvalitete - daj skeniraj te rezultate analize da se uvjerimo kako je to sto pricas moguce u stvarnosti?neki wrote:Narucis jeftini analizator sadrzaja soli u vodi sa ebay-a i izmjeris da jana sadrzi duplo vecu kolicinu losih minerala od obicne vode iz sarajevske slavineKitrona wrote:
-
pare dare samo pare
#547 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Mozemo li sada promijeniti temu
Znaci 387 kod podrazumijeva da je proizvod proizveden u BiH, svi porezi se placaju i ostaju u BiH, fabrika je kod nas, nase mlijeko, nasi radnici, farmeri, treba li jos nesto dodati?
- trcicu trceci
#548 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
hrvatski proizvodi mrs, sve hrvatsko nabijem na kurac
-
Kitrona
#549 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Macho man wrote:![]()
![]()
pa što jana ne plati
milione bi dala da bude na stolu Bijele kuće, ali kurko...jedan veliki
Evo ga još jedan koji se razbaciva smajlijima a meni sve neugodno kako ih moram razbucati:
-iTQi - International Taste and Quality Institute, Superior Taste Award 2006., Bruxelles
Najviša ocjena za okus i kvalitetu
-EAUSCAR 2005.(Aqua Expo Pariz)
Najbolja negazirana voda
-EAUSCAR 2004- (Aqua Expo Pariz)
Jana jagoda guava - najbolja aromatizirana negazirana voda
-NSF
Priznanje koje potpisuje garanciju Janine kvalitete i sigurnosti procesa punjenja
-EAUSCAR 2004- (Aqua Expo Pariz)
http://www.agrokor.hr/hr/brendovi/jana/
-
Naslovnica
#550 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Evo, ja da dodam - GDJE IDE PROFIT?!pare dare samo pare wrote:
Mozemo li sada promijeniti temu![]()
Znaci 387 kod podrazumijeva da je proizvod proizveden u BiH, svi porezi se placaju i ostaju u BiH, fabrika je kod nas, nase mlijeko, nasi radnici, farmeri, treba li jos nesto dodati?