Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#526 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by -LIBERO- »

Šibicar wrote:
-LIBERO- wrote:Au haosa i fajta slijedece sezone :izet: :D
Vidjećeš spletkarenja,podmetanja i ostalih marifetluka,moglo bi se desiti da čak i neki ronimrani klub ispadne.
Vrlo lako.

Po tome, nekim klubovima je bolje ispasti sada, ovu sezonu, pa se pokusati vratiti slijedecu. Nego nekako se sada izboriti da opstanu, pa slijedece sezone neminovno ispasti.

Zeznute igre moguce vec sada da krenu. A slijedece sezone pogotovo. Bice teskih gostovanja PRAVO!!! :mrgreen:
shake69

#527 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by shake69 »

I ja mislim da bi ta sezona mogla biti na ivici regularnosti kad se lokalni gedze upnu da im klub ostane u ligi pod svaku cijenu. Pa jos kad tu dodas entitetske napore 'da nas ostane vise', to ce biti pravi krkljanac, borba za svaki bod!
Jedini koji ce profitirati su federalni i rs ligasi koji tada budu ulazili u PL, bar da budu malo dio te skracene lige, iako ce garant ekspresno ispasti.
vryzas

#528 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by vryzas »

Haj bar se zna ko ce u EUropu :mrgreen:
vryzas

#529 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by vryzas »

todd_smith wrote:
Šibicar wrote:
Vidjećeš spletkarenja,podmetanja i ostalih marifetluka,moglo bi se desiti da čak i neki ronimrani klub ispadne.
gledaj kompleksasa vec poceo pripremati teren da smo kupili utakmice :mrgreen:

Mucki provokator :D
Šibicar

#530 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by Šibicar »

todd_smith wrote:
Šibicar wrote:
gledaj kompleksasa vec poceo pripremati teren da smo kupili utakmice :mrgreen:
Pa moraćete nekako izboriti opstanak. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#531 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by Tomahawk11 »

ZonFon wrote:
Reglan wrote::thumbup:

Sarajevo
Zeljeznicar
Siroki
Zrinjski
Borac
Olimpic
Velez
Celik
Sloboda
Travnik

+ 2 kluba iz entiteskih liga.
Po trenutnoj tabeli to izgleda pristojno:

Listica
Sarajevo
Zrinjski
Zeljo
Olimpic
Borac
Velez
Slavija
Sloboda
Celik

+dvojica entitetlija
Pola lige iz Sarajeva. Ko da smo Moskva :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#532 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by -LIBERO- »

Klinac, tu ce opasno da visi Slavija. Veliko je pitanje hoce li upasti u 10klubova koji ostaju.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#533 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by mali_milojica »

Iduca sezona bi mogla biti jedna od "najpostenijih". Svi ce ici u kost. :D
Iduce godine postoji mogucnost da ispadne 4-5 klubova iz federacije. Neki se nece vratiti citavo desetljece nazad PL :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#534 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by Tomahawk11 »

mali_milojica wrote:Iduca sezona bi mogla biti jedna od "najpostenijih". Svi ce ici u kost. :D
Iduce godine postoji mogucnost da ispadne 4-5 klubova iz federacije. Neki se nece vratiti citavo desetljece nazad PL :D
A mogao bi neko i dobro da zaradi. Ono, svjestan je ispadanja iz lige, pa da se skupo proda :D
salle_eh1986

#535 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by salle_eh1986 »

Kako god, "Monty Pyton je u gradu" i nista nam ne preostaje nego da :nargila:
cyprus

#536 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by cyprus »

Eto, dobili smo što smo tražili... Još samo ostaje da se uvjerimo da to nije baš to što smo mislili da će bit :mrgreen:
tr_ba

#537 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by tr_ba »

ovaj Sarajcic je dzutan teski,al da je covjek u pravu,jest,100%!!!
ako ispadne 11-ti iz premier lige,a udze prvi iz prve,ili ti ga iz entitetske,onda ga jebi...
npr,scenario,ispada travnik,celik,sloboda,borac,slavia,velez...
ulazi obarska,koja ce ove sezone da ispadne... npr.

jebi ga!
Kinaski

#538 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by Kinaski »

tr_ba wrote:ovaj Sarajcic je dzutan teski,al da je covjek u pravu,jest,100%!!!
ako ispadne 11-ti iz premier lige,a udze prvi iz prve,ili ti ga iz entitetske,onda ga jebi...

jebi ga!
ma jest kurac u pravu, po tom vasem bi se onda sljedece godina Prva liga igrala reda radi, niko ne bi napredovao na premijer ligu. Ovako je beton ispalo

samo sta je sa prvom ligom koliko ce sad oni imat klubova ?
tr_ba

#539 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by tr_ba »

Kinaski wrote:

jebi ga!
ma jest kurac u pravu, po tom vasem bi se onda sljedece godina Prva liga igrala reda radi, niko ne bi napredovao na premijer ligu. Ovako je beton ispalo

nekontas me,necmizdrim ja za ulazak,vec za ispadanje...
cuj 6 ispada?
hahahahahhaha
moja rahmetli tetka Rabija bi ovo skontala bolje od ovih nasih taldzija iz saveza...
6 ispada,dva ulaze...
hahahahhaha
pa i u venecueli bi to islo nekim redoslijedom...
hahahahha
cyprus

#540 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by cyprus »

tr_ba wrote:
Kinaski wrote:

jebi ga!

nekontas me,necmizdrim ja za ulazak,vec za ispadanje...
cuj 6 ispada?
hahahahahhaha
moja rahmetli tetka Rabija bi ovo skontala bolje od ovih nasih taldzija iz saveza...
6 ispada,dva ulaze...
hahahahhaha
pa i u venecueli bi to islo nekim redoslijedom...
hahahahha
Pa realno, to je optimalno što se moglo u ovoj situaciji... Po meni puno bolje rješenje, nego da se išlo na postepeno skraćivanje - prvo liga 14, pa 12...
Kinaski

#541 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by Kinaski »

Ma ovako je beton :)
tr_ba

#542 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by tr_ba »

da neulazimo u diskusije bez granica,upravu ste,bolje je ovako... :run:
jeza u ledja

#543 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by jeza u ledja »

Ooo pa ovo treba proslaviti. :) :izet:

Ne mogu da vjerujem da je Savez napokon uradio nesto konkretno za poboljsanje Premijer Lige. :shock:

Mislim da je ta razlika medju klubovima zadnjih sezona postajala sve ocitija. Neki klubovi jednostavno egzistiraju na rubu propasti i ne mogu osnovne stvari obezbjediti a odigravanje lige. (Mladost je prvo igrala u Bijeljini, a sada u Ugljeviku. Radnik je zadnje kolo jeseni pak igrao u Obarskoj :-) , a sad ce u Ugljeviku. Slavija je 5 utakmica igrala u Foci zbog obnavljanja terena u Lukavici :lol: :lol: :lol: . Zvijezda ubacuje 41ogodisnjaka u ekipu jer nemaju dovoljno igraca. U Zvorniku je stadion za vrijeme onih poplava izgledao ko bazen.) Pet-sest ekipa u ligi uopste nema internet stranicu, hej, u 2015oj!. Potpisuju se amaterski ugovori na pola godine. Ne postoje uopste uvjeti za snimanje kamerom. Samo ovo zadnje bi bio ogroman napredak. Znaci da televizija umjesto na 8 ide na 6 stadiona vikendom, i to po zakonu vjerovatnoce na stadione sa boljim uslovima.
Neki od ovih klubova danas postoje samo kao poligoni za prvoligaski fudbal propalih ili nekvalitetnih igraca. Ovo skracenje, zajedno sa vec postojecim pravilom o domacim i mladim igracima, ce sigurno koncentrisati kvalitet u manje klubova.
Dalje, danas generalni sponzor daje odredjenu svotu novca svakom premijerligasu. Ista ta svota podjeljena na manje klubova naravno znaci vise novca za te klubove. Da ne govorimo da bi ce ta svota vjerovatno povecala. A to dovodi do zadnje stavke, a to je broj gledalaca na stadionima.
Ne moze niko ubjedjivati u suprotno: smanjenje lige ce povecati prosjecan broj gledalaca na stadionima. Ako ti dolazi Sarajevo ili Zeljeznicar 2 puta, a ne jednom u godini - to je vise gledalaca. Zrinjski, SB, Borac, Velez, Sloboda, Celik - donose vise gledalaca na stadion. Ili nebitno, ko god da je u vrhu donosice vise gledalaca nego ekipa sa dna tabele. To je jednostavno tako.
Sta to znaci? Naravno opet vise novaca za klubove, i vjerovatno veca gledanost i na tv, veci interes sponzora itd.

Plus to sto ce se ovako stvoriti mogucnost da se poostre kriteriji za igranje u ligi. Nece vise biti 7-8 malih klubova koji ni u teoriji ne bi mogli priustiti takve stvari.

Super stvar i veliki dan za Premijer ligu. Ja sam ....ekstatican!!! :sretan: :D
jeza u ledja

#544 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by jeza u ledja »

tr_ba wrote:da neulazimo u diskusije bez granica,upravu ste,bolje je ovako... :run:
Ti si u pravu sto se tice postepenog skracenja, 16, 14, 12. Na taj nacin ce se podrobnije istrijebiti korov iz iste. :D

Jedini problem je sto sa 14 klubova je tesko organizovati takmicarsku sezonu. Imao bi samo 26 kola.
Radio Sarajevo

#545 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by Radio Sarajevo »

jeza u ledja wrote:
tr_ba wrote:da neulazimo u diskusije bez granica,upravu ste,bolje je ovako... :run:
Ti si u pravu sto se tice postepenog skracenja, 16, 14, 12. Na taj nacin ce se podrobnije istrijebiti korov iz iste. :D

Jedini problem je sto sa 14 klubova je tesko organizovati takmicarsku sezonu. Imao bi samo 26 kola.
Može se napraviti i sa 14, ali se onda mora imati liga za prvaka i liga za opstanak, pošto UEFA zahtijeva minimalno 30 kola da bi priznala sezonu.
neJbzid

#546 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by neJbzid »

ovaj sarajcic il kako vec iz travnika i ovi sto misle da je on u pravu veze nemaju sa takmicenjem i pravilnikom... prvo nije u putanju kvalitet timova jer ga u ligi niko nema, cisti primjer FKS dosta poznatih imena ali nema kvaliteta... ovo skracenje prvo treba da se osjeti sa infrastrukturom... zaboravit na terene kao u gradaccu u nadtavku prvenstva.. zaboravit na kukuruzna polja u biljeljini.. zaboravit na neuslovnu zapadnu tribinu na grbavici.. i jos mali milion onoga sto bi se moglo nabrojati.. zatim zaboravit na lose uprave i ublehase u njima.. ko ima viziju strategiju taj ce moci igrat ligu 12.. nema dugovanja igracima..i tek kad se te stvari uskristalisu i u mladinske lige pocnemo ulagat..onda nam svaki polutalenat nece odlazit vani u cesku drugu,trecu ligu sa 15-16 godina.. skracenje lige je samo stupanj u mjestu ka boljem sutra za BH fudbal.. jer dosad se islo krupnim koracima unazad.. u svoj ovoj prici mozemo ocekivat za 5-6 godina odredjene napretke u kvalitetu ako se se nastavi ovako raditi..
cyprus

#547 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by cyprus »

Radio Sarajevo wrote:...pošto UEFA zahtijeva minimalno 30 kola da bi priznala sezonu.

Otkud ti to? :shock: Meščini da Islanđani odigraju samo 22 kola... Da ne govorim o ligama ovih mikrodržava...
Logovan

#548 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by Logovan »

Da ne povjerujes da od sljedece sezone nastupa skracivanje lige. :shock: :skoljka: Mislim da sanjam. :oops:
Ovo treba proslaviti, nije ovo mala stvar.
Radio Sarajevo

#549 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by Radio Sarajevo »

cyprus wrote:
Radio Sarajevo wrote:...pošto UEFA zahtijeva minimalno 30 kola da bi priznala sezonu.

Otkud ti to? :shock: Meščini da Islanđani odigraju samo 22 kola... Da ne govorim o ligama ovih mikrodržava...
To mi je rekao Dejan Savićević kad sam jednom radio intervju s njim. Moguće da ima nekih izuzetaka. Pokušao sam naći format islandske lige, ali nisam uspio. Imaš li ti kakav sajt?

Ovo što priča ovaj Sarajčić su gluposti. Ovom odlukom će seoski klubovi poput Travnika konačno ispasti tamo gdje i treba da budu, a njemu je krivo jer neće moći mesari poput Varupe da se iživljavaju na drugim igračima. Takođe, neće više moći namještati kao svake godine.
tr_ba

#550 Re: Premijer BH liga sa 12 klubova

Post by tr_ba »

Radio Sarajevo wrote:
cyprus wrote:

To mi je rekao Dejan Savićević kad sam jednom radio intervju s njim. Moguće da ima nekih izuzetaka. Pokušao sam naći format islandske lige, ali nisam uspio. Imaš li ti kakav sajt?

Ovo što priča ovaj Sarajčić su gluposti. Ovom odlukom će seoski klubovi poput Travnika konačno ispasti tamo gdje i treba da budu, a njemu je krivo jer neće moći mesari poput Varupe da se iživljavaju na drugim igračima. Takođe, neće više moći namještati kao svake godine.
bravo novinar...
hahahahahhaha
Locked