@aurora
Jos mi samo nekako pojasni proces prirodnog nastajanja ovih heksagona, i bice super
Za kristale se zna kako nastaju, bili oni mali ili gigantski proces je isti, kao i za stalaktite, stalagmite, rubine, safire, cilibar itd.
@Dozer, ja mislim da si ti priučen a nikako naučno potkovan. Ali to je Ok. Nisam ni ja.Dozer wrote: @aurora, Jos mi samo nekako pojasni proces prirodnog nastajanja ovih heksagona, i bice super![]()
Za kristale se zna kako nastaju, bili oni mali ili gigantski proces je isti, kao i za stalaktite, stalagmite, rubine, safire, cilibar itd.
Ćilibar je smola (amber) koju luči drvo, koja se vremenom okameni.Dozer wrote:Za kristale se zna kako nastaju, bili oni mali ili gigantski proces je isti, kao i za stalaktite, stalagmite, rubine, safire, cilibar itd.
zar su zataškali cijeli svijet?TheMule wrote: Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.
sizifinho wrote:zar su zataškali cijeli svijet?TheMule wrote: Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.
I tako nastaju teorije zavjera. Tu su i pojedinci koji tvrde nešto što niko drugi ne može da provjeri, ali najviše oni koji su se konačno izvukli iz anonimnosti u kojoj su bili da li iz nespremnosti, neznanja, ili čak zbog određenog mentalnog stanja. Svi oni danas imaju mogućnost da javno 'teoretišu'. Pa šta ako iim neko dokaže da su plitki? Nickovi su izmišljeni kako bi im dali podstrek da nastave dalje i istraju šireći gluposti, neznanje, ili misinformacije.sizifinho wrote:...Da se razumijemo, vjerujem da ima zataškanih stvari, da ima stvari za koje se ne zna. Ali o tim stvarima se ne zna, ne govori, i definitivno ne vjerujem da bi bile tako lagano dostupne na internetu.
A drugo je što čovjek ŽELI vjerovati pa onda u svemu traži dokaz za postojanje vanzemaljaca. A nije tako.
Pa fakat i jesi uskogrudan i nekako odbrambeno nastrojen. Nemoj ni ti da se ljutis, ali jesi. Mislim da to tvoje vjerovanje u "svijet" je nesto sto svi imamo dok se ne uvjerimo kroz zivot u suprotno. Jer ne poznajes obicne cinjenice. Ne znas da se vijest preuzimaju od agencija kao AP, Rojters, itd. Ne znas da je milijarder Rupert Murdoch vlasnik nad velikim brojem medija, itd itd. Dovoljan je jedan poziv od strane Busha da kaze "Ne zelimo da sirimo paniku medju ljudima, ne znamo sta je to, popusti sa NLO pricom" i to je to. To nije nikakva zavjera i desavaju se slicne stvari nonstop. Vijesti se kontrolisu kroz urednike i politiku novna/tv stanice non stop. Najsvijeziji primjer je rat u Gazi, gdje obicno ne vidimo patnju Palestinaca, ubistva novinara, nista od toga...sizifinho wrote:Da, da, naivno i neiskusno od strane mene. Hvala vam što mi otvarate vidike. Zanima me još, dalje, molim vas.
Pošto ste toliko iskusni i naivni, ne znam da li vam se isplati raspravljati s uskogrudnim forumašem kao što sam ja?
Nemoj me shvatiti pogrešno, samo mi je šega da tvrdiš da sam naivan i neiskusan, samo jer odbijam povjerovati da je čitav svijet kontrolisan šačicom i da se tamo neki crtići koriste za manipulaciju djece i da je vakcina oružje koje kontroliše broj ljudi na planeti itd.
Jednostavno nisam intelektualno razvijen dovoljno da bih bio toliko osvješten stvarima koje se TOLIKO kontrolišu.
Da se razumijemo, vjerujem da ima zataškanih stvari, da ima stvari za koje se ne zna. Ali o tim stvarima se ne zna, ne govori, i definitivno ne vjerujem da bi bile tako lagano dostupne na internetu.
A drugo je što čovjek ŽELI vjerovati pa onda u svemu traži dokaz za postojanje vanzemaljaca. A nije tako.
Ti teoretises o nekim zavjerama, a cinjenice te ne interesuju. Sad si posto i psihologaurora313 wrote:I tako nastaju teorije zavjera. Tu su i pojedinci koji tvrde nešto što niko drugi ne može da provjeri, ali najviše oni koji su se konačno izvukli iz anonimnosti u kojoj su bili da li iz nespremnosti, neznanja, ili čak zbog određenog mentalnog stanja. Svi oni danas imaju mogućnost da javno 'teoretišu'. Pa šta ako iim neko dokaže da su plitki? Nickovi su izmišljeni kako bi im dali podstrek da nastave dalje i istraju šireći gluposti, neznanje, ili misinformacije.sizifinho wrote:...Da se razumijemo, vjerujem da ima zataškanih stvari, da ima stvari za koje se ne zna. Ali o tim stvarima se ne zna, ne govori, i definitivno ne vjerujem da bi bile tako lagano dostupne na internetu.
Kaže mi da sam uskogrudan frajer koji valjda gleda u nekakvu kuglu pa u njoj vidi da ja ne poznajem činjenice, da ne poznajem da se vijesti preuzimaju od matrice, i da ne znam ko je Rupert Murdoch.TheMule wrote: Pa fakat i jesi uskogrudan i nekako odbrambeno nastrojen. Nemoj ni ti da se ljutis, ali jesi. Mislim da to tvoje vjerovanje u "svijet" je nesto sto svi imamo dok se ne uvjerimo kroz zivot u suprotno. Jer ne poznajes obicne cinjenice. Ne znas da se vijest preuzimaju od agencija kao AP, Rojters, itd. Ne znas da je milijarder Rupert Murdoch vlasnik nad velikim brojem medija, itd itd. Dovoljan je jedan poziv od strane Busha da kaze "Ne zelimo da sirimo paniku medju ljudima, ne znamo sta je to, popusti sa NLO pricom" i to je to. To nije nikakva zavjera i desavaju se slicne stvari nonstop. Vijesti se kontrolisu kroz urednike i politiku novna/tv stanice non stop. Najsvijeziji primjer je rat u Gazi, gdje obicno ne vidimo patnju Palestinaca, ubistva novinara, nista od toga...
Ja sam ovdje ostavio cinjenice, a ti mi uzvratio prici o nekim vakcinama i kontrolom svijeta, o cemu nisam nista na piso. I nisi nista napiso o samom dogadjaju 2006... oko 24 osobe koje su vidjele objekat, o novostima tog dana (CNN, FOX, NBC), nista mi nisi napiso, a svasta nesto si napiso. Evo novisti tog dana, cak su postojale i slike koje je usliko pilot. Prema novinarima FAA agencija je sve zataskala.
Ja te ne poznajem, ali vidim sta pises. Pises o vakcinama, teoretskim zavjerama, ne znas protok i kontrolu vijesti, i prema tome znam kolko ne znas.sizifinho wrote:Kaže mi da sam uskogrudan frajer koji valjda gleda u nekakvu kuglu pa u njoj vidi da ja ne poznajem činjenice, da ne poznajem da se vijesti preuzimaju od matrice, i da ne znam ko je Rupert Murdoch.TheMule wrote: Pa fakat i jesi uskogrudan i nekako odbrambeno nastrojen. Nemoj ni ti da se ljutis, ali jesi. Mislim da to tvoje vjerovanje u "svijet" je nesto sto svi imamo dok se ne uvjerimo kroz zivot u suprotno. Jer ne poznajes obicne cinjenice. Ne znas da se vijest preuzimaju od agencija kao AP, Rojters, itd. Ne znas da je milijarder Rupert Murdoch vlasnik nad velikim brojem medija, itd itd. Dovoljan je jedan poziv od strane Busha da kaze "Ne zelimo da sirimo paniku medju ljudima, ne znamo sta je to, popusti sa NLO pricom" i to je to. To nije nikakva zavjera i desavaju se slicne stvari nonstop. Vijesti se kontrolisu kroz urednike i politiku novna/tv stanice non stop. Najsvijeziji primjer je rat u Gazi, gdje obicno ne vidimo patnju Palestinaca, ubistva novinara, nista od toga...
Ja sam ovdje ostavio cinjenice, a ti mi uzvratio prici o nekim vakcinama i kontrolom svijeta, o cemu nisam nista na piso. I nisi nista napiso o samom dogadjaju 2006... oko 24 osobe koje su vidjele objekat, o novostima tog dana (CNN, FOX, NBC), nista mi nisi napiso, a svasta nesto si napiso. Evo novisti tog dana, cak su postojale i slike koje je usliko pilot. Prema novinarima FAA agencija je sve zataskala.
I ti kažeš da si ostavio činjenice?
Ostavio si mi let aviona i UFO-ove i izjavu da ja ne poznajem "činjenice", preuzimanje vijesti i Rupert-a, iako me ne poznaješ, nikad nisi pričao s mnom... Naravno, sve što je navedeno u ovoj rečenici je obična gluposti.
Uistinu, ja sam tu uskogrudan, a ti skačeš na zaključke. Interesantno.
Bitno je da si ti nama proslijedio činjenice, a hoćemo li ih mi pratiti, to je druga stvar. Valjda gdje smo gluplji od tebe. Prorok 21. stoljeća
TheMule wrote:Dosta stvari se moze objasniti vrlo lahko, ali bi bilo neozbiljno da se neke stvari tako lagano otpisu. Vidim da se spominju vijesti i kako niko ne objavljuje o tim stvarima. To je vrlo naivno razmisljanje, jer vijesti kontrolisu ljudi koje mozes nabrojati na prste jedne ruke. Vjerovati oficijalnoj prici kad dokazi pokazuju drugacije je veliko neiskustvo i naivnost.
Recimo, oko 24 covjeka, od putnika, do pilota i sefova, su vidjeli NLO iznad aerodroma u Chikagu 2006. Objekat je tu bio par minuta, onda vertikalnom putanjom nesto kroz oblake. Bilo je na novostima taj dan, i onda nikad nije spomenuto. Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.
NLO je NLO, sta je ne znamo, ali se zataskalo i prestala je prica o tom dogadjaju vrlo brzo. Stvar je u tome sto se avioni ne testiraju iznad grada i podrucja gdje ima toliko saobracaja. Do ljudi koji su bili ocevidci se ne moze doci, ne daju informacije kao sto su obicna imena, i to je to.Bodkin wrote:TheMule wrote:Dosta stvari se moze objasniti vrlo lahko, ali bi bilo neozbiljno da se neke stvari tako lagano otpisu. Vidim da se spominju vijesti i kako niko ne objavljuje o tim stvarima. To je vrlo naivno razmisljanje, jer vijesti kontrolisu ljudi koje mozes nabrojati na prste jedne ruke. Vjerovati oficijalnoj prici kad dokazi pokazuju drugacije je veliko neiskustvo i naivnost.
Recimo, oko 24 covjeka, od putnika, do pilota i sefova, su vidjeli NLO iznad aerodroma u Chikagu 2006. Objekat je tu bio par minuta, onda vertikalnom putanjom nesto kroz oblake. Bilo je na novostima taj dan, i onda nikad nije spomenuto. Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.
Nlo ne znaci mali zeleni nego leteci objekat. Imas vojne avione koji se mogu dizati vertikalno. Ako to imaju ovi sto se zna za njih, mogu misliti sta se testira u tajnosti.
Plus sto su ljudi podlozni masovnoj histeriji i masovnom vjerovanju
rekao sam : "jesu li zataškali cijeli svijet?"TheMule wrote:Ti si spomenuo da lafo ne vjerujes da su mogli zataskati cijeli svijet. Octio nisi znao nista o slucaju, nisi ga ni komentariso, vec si mislio i meni palamuditi ko Dozeru, o poco si o standardnoj prici o vakcinama, kontroli svijeta, i vrijedjanju. Kad sam ti postavio klip koji direktno pokazuje taj slucaj, onda si odlucio da stavis tutu u rikverc i sad se nesto vadis na pravopis. Na forumu pisem kako hoce, tj kako izgovaram. Ne prosipaj se.
A tvoje vrijedjanje govori dovljno o tebi kao djetetu, kad si priguran u cosak, nemas izbora nego da pocnes vrijedjati i pisati nebuloze o mom imenu i mojoj inteligenciji. Koji smetljar...
pa da počnemo:sizifinho wrote: I opet on o mom neznanju. Ja znam da je moje neznanje ogromno. Za tebe se već brinem, bojim se da ne znaš gdje su ti intelektualne granice.
Ali nick ti je svakako u kontekstu s komentarima koje ovdje prezentuješ.
ovaj dio teksta je dio mog mišljenja, koje je javno, a to je da većina ljudi smatra da znaju više nego što zapravo znaju, da su pametniji nego što jesu i uopšte ne dovode svoje mišljenje i svoju inteligenciju u sumnju.ne znaš gdje su ti intelektualne granice
ovo je naravno u kontekstu kako tvrdoglavo pišeš, bez težnje da nađeš zajedničko stajalište s mnom.Ali nick ti je svakako u kontekstu s komentarima koje ovdje prezentuješ.
sizifinho wrote:zar su zataškali cijeli svijet?TheMule wrote: Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.
sizifinho wrote: samo jer odbijam povjerovati da je čitav svijet kontrolisan šačicom i da se tamo neki crtići koriste za manipulaciju djece i da je vakcina oružje koje kontroliše broj ljudi na planeti itd.
Jednostavno nisam intelektualno razvijen dovoljno da bih bio toliko osvješten stvarima koje se TOLIKO kontrolišu.
Da se razumijemo, vjerujem da ima zataškanih stvari, da ima stvari za koje se ne zna. Ali o tim stvarima se ne zna, ne govori, i definitivno ne vjerujem da bi bile tako lagano dostupne na internetu.
Zašto ističeš pojam teorija zavjera? Zavjera je uvijek bilo i biti će i dalje, svakodnevno se rađaju i umiru iste, dodatak "teorija" je u dosta slučajeva čisti konstrukt u svrhu medijske diskreditacije preispitivanja globalnih pitanja ako već na to ciljaš. Sigurno i tu postoje zavjere na određenim nivoima, prema određenim strukturama za koje više od 99% ljudi uopće ne zna ili ne moraju znati. Pa i Tito je kovao zavjere protiv kraljevske loze.aurora313 wrote:I tako nastaju teorije zavjera. Tu su i pojedinci koji tvrde nešto što niko drugi ne može da provjeri, ali najviše oni koji su se konačno izvukli iz anonimnosti u kojoj su bili da li iz nespremnosti, neznanja, ili čak zbog određenog mentalnog stanja. Svi oni danas imaju mogućnost da javno 'teoretišu'. Pa šta ako iim neko dokaže da su plitki? Nickovi su izmišljeni kako bi im dali podstrek da nastave dalje i istraju šireći gluposti, neznanje, ili misinformacije.sizifinho wrote:...Da se razumijemo, vjerujem da ima zataškanih stvari, da ima stvari za koje se ne zna. Ali o tim stvarima se ne zna, ne govori, i definitivno ne vjerujem da bi bile tako lagano dostupne na internetu.
kako nisi, u tom tekstu što si citirao, u rečenici koju si izdvojio stoji još ovaj dio:TheMule wrote:Ti si ovo gore reko prije nego sto sam postavio klip sa youtube, tj. nisi ni znao za njega kad si ovo napiso.
Drugo, nisam nista ni izbriso, vidi kako si paranoican.
Tuta u rikverc ide 100 km/h
a na to se nadovezuje taj tvoj dio koji si citirao.Nemoj me shvatiti pogrešno, samo mi je šega da tvrdiš da sam naivan i neiskusan...