Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#526 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

:lol: :lol: :thumbup:

@aurora
Jos mi samo nekako pojasni proces prirodnog nastajanja ovih heksagona, i bice super :D
Za kristale se zna kako nastaju, bili oni mali ili gigantski proces je isti, kao i za stalaktite, stalagmite, rubine, safire, cilibar itd.
aurora313

#527 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by aurora313 »

Dozer wrote: @aurora, Jos mi samo nekako pojasni proces prirodnog nastajanja ovih heksagona, i bice super :D
Za kristale se zna kako nastaju, bili oni mali ili gigantski proces je isti, kao i za stalaktite, stalagmite, rubine, safire, cilibar itd.
@Dozer, ja mislim da si ti priučen a nikako naučno potkovan. Ali to je Ok. Nisam ni ja.
Međutim, ti želiš da ti ja ovo objasnim kao birvaktile ekonomista po struci? Bolje ti je da pošalješ upit Osmanagiću jer on sigurno ima svoju teoriju o ovome.
Srećom da ovdje nas dva ne diskutujemo o svemiru. Bojim se bi mi onda tražio da postavim kakve formule za theory of everything kako bi ti bilo lakše u životu.
E, to ne može; potrudi se sam. Vidiš da se i ja amaterski trudim.
Bodkin

#528 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Bodkin »

Pa nisu naucnici jednom fulili u datiranju predmeta. Dalje, nasa historija je puna rupa. Ima masa stvari koje ne mozemo staviti u vremenski okvir. I na kraju, vjerovatnoca da je dio propulzionog motora to i kairu je ista kao i da je to dio vremenske masine koju je nekad neko mozda napravio.

Glupo je ovoliko zapeti za dokazivanje teorija. Pa videci naucnici sami rade sa teorijama oko svemira i redovno ih pobijaju i nalaze nove stvari ali mi na temi smo kao sigurni u tvrdnje.
Godinama se mislilo da ne crna rupa nistavilo i onda Hawking postavi novu teoriju da ostanu na rubu, a ne da ih usisa i unisti gravitacija. I ko zna koliko ce ova TEORIJA ostati. Ali eto mi na temi ubijedjeni u neke dokaze..
Dozer

#529 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Ja, zapravo, cijelo vrijeme i govorim o tome - da mi, ljudi, realno nemamo pojma ni o cemu. A i ono sto "znamo", u dosta slucajeva je bazirano na teorijama koje, opet, jos uvijek nisu potvrdjene i dokazane.

Medjutim, postoje stvari za koje danas jesmo sposobni, a jedna od njih je procjena starosti necega sto smo negdje pronasli/iskopali/otkrili. Takodjer, ja mislim da je prilicno kontraproduktivno po nas same ocigledne svari trpati u nesto cemu ocito ne pripadaju, i pokusavati na njih dati "razumna" objasnjenja, a sve samo kako se ne bi priznalo da postoji i nesto sto mi mislimo da ne postoji ili ne zelimo prihvatiti da postoji.

Evo, zadnji primjer su ovi heksagoni. Ja, ali fakat, ne mogu da vjerujem da bilo ko moze reci da je ono nastalo nekim prirodnim procesom. Ali, nase neznanje o tome kako je to nastalo, tj. ko je to napravio, kada i zasto, jednostavno nije i ne smije biti podrzano kojekakvim blasfemicnim obrazlozenjima, bez obzira ko ih daje.
sizifinho

#530 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Dozeru, ti imaš generalan problem s prihvatanjem stvari koje nisu u tvom rezonu, budući da ne podržavaju tvoje mišljenje. A i jako si hipokritski nastrojen. Zašto?
Zato što sad pišeš kako mi ljudi ništa ne znamo, a maloprije si pisao kako su tvoji dokazi 100% nepobitni. Ako imaš 100 % nepobitne dokaze, to znači da znaš jako puno.
Carl Sagan je rekao da velike tvrdnje treba potporiti velikim dokazima. Ti se trudiš ispisati historiju sarajevo-x klix foruma dokazujući fanzemaljce tako srčevito da bih se ja uvjerio da si ti imao kontakt s njima.
Bit je, varaš se kad kažeš da čovjek malo (nema pojma). Žao mi je što ti moram reći da nije tako.
1. znanje ne možeš kvantificirati. Kako? Imaš li ti kilu znanja? Tonu?
2. znanje možeš analogno mjeriti.
Kad postaviš sebi u glavi ove dvije činjenice, onda ćeš shvatiti šta ti pričam.
1. čovjek danas zna PUNO više, u odnosu na čovjeka od prije 100 godina.
2. čovjek danas zna PUNO manje, u odnosu na čovjeka od poslije 10 godina.
Čovjek nije znao zašto more se penje i spušta, pa je to pripisivao Posejedonu.
A ono mjesec kriv.

Isto tako samo zato što ti ne znaš proces formiranja tog kamenja, ne znači da ju je neki "deus ex machina " faktor napravio.
Žao mi je što smatraš savršene predmete kao što je sfera, heksagon, kvadrat isključivim u smislu da ako ih nađeš u prirodi -> nisu prirodni.

Priroda je, druže moj, pravila geometrijsko savršenstvo prije tebe i mene :wink:
aurora313

#531 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by aurora313 »

Dozer wrote:Za kristale se zna kako nastaju, bili oni mali ili gigantski proces je isti, kao i za stalaktite, stalagmite, rubine, safire, cilibar itd.
Ćilibar je smola (amber) koju luči drvo, koja se vremenom okameni.
Stalaktiti i stalagmiti nastaju kada voda ispira kalcij i polako ga nakapa tj. taloži na jednom mjestu.
TheMule

#532 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

Dosta stvari se moze objasniti vrlo lahko, ali bi bilo neozbiljno da se neke stvari tako lagano otpisu. Vidim da se spominju vijesti i kako niko ne objavljuje o tim stvarima. To je vrlo naivno razmisljanje, jer vijesti kontrolisu ljudi koje mozes nabrojati na prste jedne ruke. Vjerovati oficijalnoj prici kad dokazi pokazuju drugacije je veliko neiskustvo i naivnost.

Recimo, oko 24 covjeka, od putnika, do pilota i sefova, su vidjeli NLO iznad aerodroma u Chikagu 2006. Objekat je tu bio par minuta, onda vertikalnom putanjom nesto kroz oblake. Bilo je na novostima taj dan, i onda nikad nije spomenuto. Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.
sizifinho

#533 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

TheMule wrote: Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.
zar su zataškali cijeli svijet?
TheMule

#534 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

sizifinho wrote:
TheMule wrote: Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.

Ovo je to o cemu pricam. Vrlo naivno i neiskusno. Ne mora se zataskati cijeli svijet, samo se pojavi birokratska crvena traka i par agencija koje prenose vijesti (kao sto je Associated Press) nemogu doci do vijesti, i tu se sve zavrsava. Ili ti mislis da je FBI zvao Fahru Radoncica da mu kaze "ne salji novinare u Chicago na interview od tog nema nista". ?
sizifinho

#535 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Da, da, naivno i neiskusno od strane mene. Hvala vam što mi otvarate vidike. Zanima me još, dalje, molim vas.
Pošto ste toliko iskusni i naivni, ne znam da li vam se isplati raspravljati s uskogrudnim forumašem kao što sam ja?

Nemoj me shvatiti pogrešno, samo mi je šega da tvrdiš da sam naivan i neiskusan, samo jer odbijam povjerovati da je čitav svijet kontrolisan šačicom i da se tamo neki crtići koriste za manipulaciju djece i da je vakcina oružje koje kontroliše broj ljudi na planeti itd.

Jednostavno nisam intelektualno razvijen dovoljno da bih bio toliko osvješten stvarima koje se TOLIKO kontrolišu.

Da se razumijemo, vjerujem da ima zataškanih stvari, da ima stvari za koje se ne zna. Ali o tim stvarima se ne zna, ne govori, i definitivno ne vjerujem da bi bile tako lagano dostupne na internetu.

A drugo je što čovjek ŽELI vjerovati pa onda u svemu traži dokaz za postojanje vanzemaljaca. A nije tako.
aurora313

#536 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by aurora313 »

sizifinho wrote:...Da se razumijemo, vjerujem da ima zataškanih stvari, da ima stvari za koje se ne zna. Ali o tim stvarima se ne zna, ne govori, i definitivno ne vjerujem da bi bile tako lagano dostupne na internetu.

A drugo je što čovjek ŽELI vjerovati pa onda u svemu traži dokaz za postojanje vanzemaljaca. A nije tako.
I tako nastaju teorije zavjera. Tu su i pojedinci koji tvrde nešto što niko drugi ne može da provjeri, ali najviše oni koji su se konačno izvukli iz anonimnosti u kojoj su bili da li iz nespremnosti, neznanja, ili čak zbog određenog mentalnog stanja. Svi oni danas imaju mogućnost da javno 'teoretišu'. Pa šta ako iim neko dokaže da su plitki? Nickovi su izmišljeni kako bi im dali podstrek da nastave dalje i istraju šireći gluposti, neznanje, ili misinformacije.
TheMule

#537 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

sizifinho wrote:Da, da, naivno i neiskusno od strane mene. Hvala vam što mi otvarate vidike. Zanima me još, dalje, molim vas.
Pošto ste toliko iskusni i naivni, ne znam da li vam se isplati raspravljati s uskogrudnim forumašem kao što sam ja?

Nemoj me shvatiti pogrešno, samo mi je šega da tvrdiš da sam naivan i neiskusan, samo jer odbijam povjerovati da je čitav svijet kontrolisan šačicom i da se tamo neki crtići koriste za manipulaciju djece i da je vakcina oružje koje kontroliše broj ljudi na planeti itd.

Jednostavno nisam intelektualno razvijen dovoljno da bih bio toliko osvješten stvarima koje se TOLIKO kontrolišu.

Da se razumijemo, vjerujem da ima zataškanih stvari, da ima stvari za koje se ne zna. Ali o tim stvarima se ne zna, ne govori, i definitivno ne vjerujem da bi bile tako lagano dostupne na internetu.

Pa fakat i jesi uskogrudan i nekako odbrambeno nastrojen. Nemoj ni ti da se ljutis, ali jesi. Mislim da to tvoje vjerovanje u "svijet" je nesto sto svi imamo dok se ne uvjerimo kroz zivot u suprotno. Jer ne poznajes obicne cinjenice. Ne znas da se vijest preuzimaju od agencija kao AP, Rojters, itd. Ne znas da je milijarder Rupert Murdoch vlasnik nad velikim brojem medija, itd itd. Dovoljan je jedan poziv od strane Busha da kaze "Ne zelimo da sirimo paniku medju ljudima, ne znamo sta je to, popusti sa NLO pricom" i to je to. To nije nikakva zavjera i desavaju se slicne stvari nonstop. Vijesti se kontrolisu kroz urednike i politiku novna/tv stanice non stop. Najsvijeziji primjer je rat u Gazi, gdje obicno ne vidimo patnju Palestinaca, ubistva novinara, nista od toga...

Ja sam ovdje ostavio cinjenice, a ti mi uzvratio prici o nekim vakcinama i kontrolom svijeta, o cemu nisam nista na piso. I nisi nista napiso o samom dogadjaju 2006... oko 24 osobe koje su vidjele objekat, o novostima tog dana (CNN, FOX, NBC), nista mi nisi napiso, a svasta nesto si napiso. Evo novisti tog dana, cak su postojale i slike koje je usliko pilot. Prema novinarima FAA agencija je sve zataskala.

TheMule

#538 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

aurora313 wrote:
sizifinho wrote:...Da se razumijemo, vjerujem da ima zataškanih stvari, da ima stvari za koje se ne zna. Ali o tim stvarima se ne zna, ne govori, i definitivno ne vjerujem da bi bile tako lagano dostupne na internetu.

I tako nastaju teorije zavjera. Tu su i pojedinci koji tvrde nešto što niko drugi ne može da provjeri, ali najviše oni koji su se konačno izvukli iz anonimnosti u kojoj su bili da li iz nespremnosti, neznanja, ili čak zbog određenog mentalnog stanja. Svi oni danas imaju mogućnost da javno 'teoretišu'. Pa šta ako iim neko dokaže da su plitki? Nickovi su izmišljeni kako bi im dali podstrek da nastave dalje i istraju šireći gluposti, neznanje, ili misinformacije.
Ti teoretises o nekim zavjerama, a cinjenice te ne interesuju. Sad si posto i psiholog
sizifinho

#539 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

TheMule wrote: Pa fakat i jesi uskogrudan i nekako odbrambeno nastrojen. Nemoj ni ti da se ljutis, ali jesi. Mislim da to tvoje vjerovanje u "svijet" je nesto sto svi imamo dok se ne uvjerimo kroz zivot u suprotno. Jer ne poznajes obicne cinjenice. Ne znas da se vijest preuzimaju od agencija kao AP, Rojters, itd. Ne znas da je milijarder Rupert Murdoch vlasnik nad velikim brojem medija, itd itd. Dovoljan je jedan poziv od strane Busha da kaze "Ne zelimo da sirimo paniku medju ljudima, ne znamo sta je to, popusti sa NLO pricom" i to je to. To nije nikakva zavjera i desavaju se slicne stvari nonstop. Vijesti se kontrolisu kroz urednike i politiku novna/tv stanice non stop. Najsvijeziji primjer je rat u Gazi, gdje obicno ne vidimo patnju Palestinaca, ubistva novinara, nista od toga...

Ja sam ovdje ostavio cinjenice, a ti mi uzvratio prici o nekim vakcinama i kontrolom svijeta, o cemu nisam nista na piso. I nisi nista napiso o samom dogadjaju 2006... oko 24 osobe koje su vidjele objekat, o novostima tog dana (CNN, FOX, NBC), nista mi nisi napiso, a svasta nesto si napiso. Evo novisti tog dana, cak su postojale i slike koje je usliko pilot. Prema novinarima FAA agencija je sve zataskala.
Kaže mi da sam uskogrudan frajer koji valjda gleda u nekakvu kuglu pa u njoj vidi da ja ne poznajem činjenice, da ne poznajem da se vijesti preuzimaju od matrice, i da ne znam ko je Rupert Murdoch.
I ti kažeš da si ostavio činjenice?

Ostavio si mi let aviona i UFO-ove i izjavu da ja ne poznajem "činjenice", preuzimanje vijesti i Rupert-a, iako me ne poznaješ, nikad nisi pričao s mnom... Naravno, sve što je navedeno u ovoj rečenici je obična gluposti.

Uistinu, ja sam tu uskogrudan, a ti skačeš na zaključke. Interesantno.
Bitno je da si ti nama proslijedio činjenice, a hoćemo li ih mi pratiti, to je druga stvar. Valjda gdje smo gluplji od tebe. Prorok 21. stoljeća
TheMule

#540 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

sizifinho wrote:
TheMule wrote: Pa fakat i jesi uskogrudan i nekako odbrambeno nastrojen. Nemoj ni ti da se ljutis, ali jesi. Mislim da to tvoje vjerovanje u "svijet" je nesto sto svi imamo dok se ne uvjerimo kroz zivot u suprotno. Jer ne poznajes obicne cinjenice. Ne znas da se vijest preuzimaju od agencija kao AP, Rojters, itd. Ne znas da je milijarder Rupert Murdoch vlasnik nad velikim brojem medija, itd itd. Dovoljan je jedan poziv od strane Busha da kaze "Ne zelimo da sirimo paniku medju ljudima, ne znamo sta je to, popusti sa NLO pricom" i to je to. To nije nikakva zavjera i desavaju se slicne stvari nonstop. Vijesti se kontrolisu kroz urednike i politiku novna/tv stanice non stop. Najsvijeziji primjer je rat u Gazi, gdje obicno ne vidimo patnju Palestinaca, ubistva novinara, nista od toga...

Kaže mi da sam uskogrudan frajer koji valjda gleda u nekakvu kuglu pa u njoj vidi da ja ne poznajem činjenice, da ne poznajem da se vijesti preuzimaju od matrice, i da ne znam ko je Rupert Murdoch.
I ti kažeš da si ostavio činjenice?

Ostavio si mi let aviona i UFO-ove i izjavu da ja ne poznajem "činjenice", preuzimanje vijesti i Rupert-a, iako me ne poznaješ, nikad nisi pričao s mnom... Naravno, sve što je navedeno u ovoj rečenici je obična gluposti.

Uistinu, ja sam tu uskogrudan, a ti skačeš na zaključke. Interesantno.
Bitno je da si ti nama proslijedio činjenice, a hoćemo li ih mi pratiti, to je druga stvar. Valjda gdje smo gluplji od tebe. Prorok 21. stoljeća
Ja te ne poznajem, ali vidim sta pises. Pises o vakcinama, teoretskim zavjerama, ne znas protok i kontrolu vijesti, i prema tome znam kolko ne znas.

Jel pricas Engleski i znas sta kazu novinari na snimku? Tu ti je sve objasnjeno. I naravno, i ja se sjecam tog dana, i sjecam se novosti, tao da mozes tu pricu o teorijama zavjere objesiti macku o rep. Ovdje ne pricamo o piramidama prije 4000 godina, vec o necemu gdje sam i sam imo mogucnost da vidim vijesti i izjave tog dana.
Bodkin

#541 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Bodkin »

TheMule wrote:Dosta stvari se moze objasniti vrlo lahko, ali bi bilo neozbiljno da se neke stvari tako lagano otpisu. Vidim da se spominju vijesti i kako niko ne objavljuje o tim stvarima. To je vrlo naivno razmisljanje, jer vijesti kontrolisu ljudi koje mozes nabrojati na prste jedne ruke. Vjerovati oficijalnoj prici kad dokazi pokazuju drugacije je veliko neiskustvo i naivnost.

Recimo, oko 24 covjeka, od putnika, do pilota i sefova, su vidjeli NLO iznad aerodroma u Chikagu 2006. Objekat je tu bio par minuta, onda vertikalnom putanjom nesto kroz oblake. Bilo je na novostima taj dan, i onda nikad nije spomenuto. Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.

Nlo ne znaci mali zeleni nego leteci objekat. Imas vojne avione koji se mogu dizati vertikalno. Ako to imaju ovi sto se zna za njih, mogu misliti sta se testira u tajnosti.

Plus sto su ljudi podlozni masovnoj histeriji i masovnom vjerovanju
TheMule

#542 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

Bodkin wrote:
TheMule wrote:Dosta stvari se moze objasniti vrlo lahko, ali bi bilo neozbiljno da se neke stvari tako lagano otpisu. Vidim da se spominju vijesti i kako niko ne objavljuje o tim stvarima. To je vrlo naivno razmisljanje, jer vijesti kontrolisu ljudi koje mozes nabrojati na prste jedne ruke. Vjerovati oficijalnoj prici kad dokazi pokazuju drugacije je veliko neiskustvo i naivnost.

Nlo ne znaci mali zeleni nego leteci objekat. Imas vojne avione koji se mogu dizati vertikalno. Ako to imaju ovi sto se zna za njih, mogu misliti sta se testira u tajnosti.

Plus sto su ljudi podlozni masovnoj histeriji i masovnom vjerovanju
NLO je NLO, sta je ne znamo, ali se zataskalo i prestala je prica o tom dogadjaju vrlo brzo. Stvar je u tome sto se avioni ne testiraju iznad grada i podrucja gdje ima toliko saobracaja. Do ljudi koji su bili ocevidci se ne moze doci, ne daju informacije kao sto su obicna imena, i to je to.
Onda imas ove sto hoce da se prave pametni i ko fol sve prozivaju ludim teoreticarima, daju neke psihicke dijagnoze, itd, i onda zbog toga ta tema postaje non grata, i niko nece da malo vise istrazi. Neozibljno je odbaciti misljenja svjedoka, a uzeti izjavu vladine agencije zdravo za gotovo.
sizifinho

#543 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

TheMule wrote:Ti si spomenuo da lafo ne vjerujes da su mogli zataskati cijeli svijet. Octio nisi znao nista o slucaju, nisi ga ni komentariso, vec si mislio i meni palamuditi ko Dozeru, o poco si o standardnoj prici o vakcinama, kontroli svijeta, i vrijedjanju. Kad sam ti postavio klip koji direktno pokazuje taj slucaj, onda si odlucio da stavis tutu u rikverc i sad se nesto vadis na pravopis. Na forumu pisem kako hoce, tj kako izgovaram. Ne prosipaj se.

A tvoje vrijedjanje govori dovljno o tebi kao djetetu, kad si priguran u cosak, nemas izbora nego da pocnes vrijedjati i pisati nebuloze o mom imenu i mojoj inteligenciji. Koji smetljar...
rekao sam : "jesu li zataškali cijeli svijet?"
Gdje tu piše da ja ne vjerujem da su mogli zataškati svijet?
Gdje tu piše da mislim da su zataškali "slučaj".
Ko je počeo priču o vakcinama i kontroli svijeta?
Jarane, ti imaš deluzioni problem, obziljno.

a gdje sam ja to tebe uvrijedio, molim lijepo?
sizifinho wrote: I opet on o mom neznanju. Ja znam da je moje neznanje ogromno. Za tebe se već brinem, bojim se da ne znaš gdje su ti intelektualne granice.
Ali nick ti je svakako u kontekstu s komentarima koje ovdje prezentuješ.
pa da počnemo:
ne znaš gdje su ti intelektualne granice
ovaj dio teksta je dio mog mišljenja, koje je javno, a to je da većina ljudi smatra da znaju više nego što zapravo znaju, da su pametniji nego što jesu i uopšte ne dovode svoje mišljenje i svoju inteligenciju u sumnju.
Ja stalno sumnjam u ono što znam i u to koliko sam ili nisam inteligentan.
Ti to OČITO ne radiš.
Ali nick ti je svakako u kontekstu s komentarima koje ovdje prezentuješ.
ovo je naravno u kontekstu kako tvrdoglavo pišeš, bez težnje da nađeš zajedničko stajalište s mnom.

I sve vrijeme si pisao pod svojim pretpostavkama koje su deluzione. Naravno, nisam znao za slučaj NLO-a, ali, ponavljam, nikad ga nisam pobio ili rekao da je šarka ili varka.
Ti si sve vrijeme išao s pričom: ne znaš ovo, ne znaš ono, dokazujući nekom nešto što NIKO nije doveo u pitanje.
I još mi kažeš da se ne prosipam? Nisam supa pa da se prospem.
I još me prozivaš javno smetljarom?

što se tiče teme, nije tema non grata, ali TheMule jeste. Sumnjam da i Dozer želi takve kao ti na temi.
TheMule

#544 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

Ne moj meni te suplje, dobro se vidi sta si napiso, i sta impliciro o tvog prvog odgovora meni. Ako nemas sta reci u vezi ovog slucaja, ne moras vise pisati, necu ti odgovarati na gluposti.

I fakat, ako Dozer ne zeli mene na temi, moze samo reci, i ja idem. A vi nastavite stavljati slike Supermena kao argumente. Mozda stavite i mutante iz dimenzije x na slijedecoj stranici.
sizifinho

#545 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Superman je bio šala, da bi se olakšala tenzija koja je mogla nastati, to što si ti bukvalac i nerazuman, to nije ničiji problem nego tvoj.

Hajd što si branio argument (dokaz) koji niko nije napao
Već si još napravio pretpostavke, odnosno šta sam ja implicirao, iako možda i nisam. Zar ti niko nije rekao da ne smiješ pretpostavljati ništa, jer i kad si siguran u nešto to može biti pogrešno a zamisli koliko si ti bio pogriješio kad si rekao da ja ne poznajem: "činjenice".

Takve forumaše kao što si ti, što vjeruju da su mudri i pametni, a ne znaju pravopis, bih volio sakupiti na trg pred dvadesetak osoba pa vas propitat par osnovnih činjenica iz svakodnevnog života, samo da vam dokažem koliko ne znate.

A ti dalje pretpostavljaj, inače tako se dokazuju činjenice, pretpostavkama.
Logiko, mašila si ga.

p.s.
Idući put, prije nego nekog odlučiš pogrdno nazvati nekim imenom, potrudi se da to bude pogrdno. Smetljar je ipak profesija kojom se neki ljudi bave, pa mi nije jasno šta si htio reći s tim.
TheMule

#546 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

Jos jedan post od tebe, a nista u vezi slucaja. Tuta jos uvjek u punom rikvercu :lol: Da te citiram dok nisi izbriso, ovo si napiso prije nego si ista znao o slucaju, a onda bijes i vrijedjanje, pravopis, i druge gluposti koje nemaju veze sa temom: :zzzz:

sizifinho wrote:

sizifinho wrote: samo jer odbijam povjerovati da je čitav svijet kontrolisan šačicom i da se tamo neki crtići koriste za manipulaciju djece i da je vakcina oružje koje kontroliše broj ljudi na planeti itd.

sizifinho

#547 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Zašto bih išta brisao?
Gdje tu konkretno piše da ja ne vjerujem u video koji si ti zalijepio, a koji si tako srčevito branio?

Ja vidim iduće:
1. Pitanje da li su zataškali cijeli svijet koji je vidio taj klip. Ne i da ne vjerujem u taj klip. Umišljaš.
2. Nakon što si mi rekao da sam naivan i neiskusan (što nisi zalijepio, tj što si obrisao), ja tebi odgovaram da sam možda naivan i neiskusan jer odbijam vjerovati u stvari, pa navodim te stvari u koje odbijam vjerovati. Ne počinjem nikakvu raspravu niti uvodim bilo kakve stvari u bilo kakvu raspravu. Opet, umišljaš.

Oh da, hej skontaj ovo:
Htjeli zataškati slučaj.
A klip na internetu svima dostupan.
Vraški su se potrudili :lol: :run:
TheMule

#548 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by TheMule »

Ti si ovo gore reko prije nego sto sam postavio klip sa youtube, tj. nisi ni znao za njega kad si ovo napiso.

Drugo, nisam nista ni izbriso, vidi kako si paranoican.

Tuta u rikverc ide 100 km/h :lol:
fortaleza

#549 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by fortaleza »

aurora313 wrote:

Zašto ističeš pojam teorija zavjera? Zavjera je uvijek bilo i biti će i dalje, svakodnevno se rađaju i umiru iste, dodatak "teorija" je u dosta slučajeva čisti konstrukt u svrhu medijske diskreditacije preispitivanja globalnih pitanja ako već na to ciljaš. Sigurno i tu postoje zavjere na određenim nivoima, prema određenim strukturama za koje više od 99% ljudi uopće ne zna ili ne moraju znati. Pa i Tito je kovao zavjere protiv kraljevske loze.

Alex Jones i slični skreću teme u neke apstraktne vode gdje se sve svodi na vjerovanje istima bez mogućnosti provjere i podrivanja bitnijih pitanja gdje urušavaju pravu diskusiju o globalnim društvenim, socio, ekonomskim i drugim pitanjima koji upravljaju ljudskim životima i ovom planetom.

Veliku većinu misinformacija širi cijeli sustav, ne samo teoretičari zavjera kao jedan mali dio.
sizifinho

#550 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

TheMule wrote:Ti si ovo gore reko prije nego sto sam postavio klip sa youtube, tj. nisi ni znao za njega kad si ovo napiso.

Drugo, nisam nista ni izbriso, vidi kako si paranoican.

Tuta u rikverc ide 100 km/h :lol:
kako nisi, u tom tekstu što si citirao, u rečenici koju si izdvojio stoji još ovaj dio:
Nemoj me shvatiti pogrešno, samo mi je šega da tvrdiš da sam naivan i neiskusan...
a na to se nadovezuje taj tvoj dio koji si citirao.
Vidiš da si izbrisao prvi dio rečenice moje.
Post Reply